Találatok a következő kifejezésre: Magyarországon átlagosan ideig (3 db)

Magyarországon átlagosan mennyi ideig szoptatnak a nők?

Legjobb válasz: Szerintem fél év a minimum (akkor már nem kell tápszert adni, hanem ehet a baba szilárd ételeket), de az átlag olyan egy év kb. Persze van, aki tovább is szoptat, sokan meg rövidebb ideig. Két éves kor felet már nem nagyon okos dolog, ott már nem annyira a gyerek érdeke, hanem az anya gyengesége.

Szerintem fél év a minimum (akkor már nem kell tápszert adni, hanem ehet a baba szilárd ételeket), de az átlag olyan egy év kb. Persze van, aki tovább is szoptat, sokan meg rövidebb ideig. Két éves kor felet már nem nagyon okos dolog, ott már nem annyira a gyerek érdeke, hanem az anya gyengesége.
Ameddig szoptani akarnak, és ameddig van elegenõ tejcsi. :) )
Nem igaz, hogy 2 éves kor felett nem tanácsos, kérdezz csak meg egy szoptatási szakértõt! Azt fogja mondani, hogy az ideális az lenne, hogy addig szoptass, amíg a babád magától abba nem hagyja. Persze ezt sok minden befolyásolhatja, lehet sok olyan helyzet, amikor Te döntesz úgy, hogy jobb inkább abbahagyni, az elõbbi az abszolút ideális esetre vonatkozik, ami valószínûleg nem sok van. A WHO (Egészségügyi Világszervezet)ajánlása szerint az a jó, ha 6 hónapos korig csak anyatejet kap a baba, 1 éves korig FÕLEG anyatejet, és a szoptatás kitart a baba 2 éves koráig. Hogy átlagosan Magyarországon meddig szoptatnak? Van, aki akár 3 éves korig is, van, aki sajnos csak 1-2 hónapig tud. Átlagban talán 6 hónap.
Ez nagyon változó és sok mindetõl függ. Nekem két gyerekem van, az elsõt nem tudtam szoptatni csak 3 hétig, pedig szerettem volna. A második már tovább szopott: azon a napon, amikor betöltötte a 8. hónapját, abbahagyta a szopást. Addig rendesen szopott, akkortól pedig õ döntött úgy, hogy nem kell neki.
Hat hónapig jó lenne. A barátnõm 2 és fél évig szoptatott, akkor is azért hagyta abba mert felborult a hormonháztartása és a nõgyógyásza fogamzásgátlót írt fel neki. A fiamat sajnos csak 2 hónapig tudtam szoptatni, bár tudtam volna tovább! De ennek ellenére, erõs egészséges nagyfiú. Most a kislányom két és fél hónapos, szopizunk, tejem is van, ha lesz is késõbb is , szeretném legalább 1 éves koráig szoptatni.Az én környezetemben 9 hónap- egy év a tendencia. Sok sikert!

Ha egy átlagos mai magyar visszaugrana 500 évet az időben, életben tudna maradni az 1513-as esztendő Magyarországán?

Leginkább arra lennék kíváncsi, hogy egy mai ember szervezete hogyan reagálna az akkori vízre, élelemre, betegségekre stb.?

Legjobb válasz: Egy átlagos ember tuti nem huzná sokáig, talán a falusiak még elõnyben vannak valameelyest a városiakkal szemben, de ennél többet nem lehet garantálni. Bár a sok rossz dolgot egybevetve, azért megvolt a maga szépsége is annak a kornak.

"meghalna az éhségtõl. Ugyanis 1500-as években nem létezett meki, mikró, és ellenõrzött élelmiszerek" Ezt azért remélem, nem szántad komoly válasznak. Attól, mert nincs mikró, meki meg tesco, még ugyanúgy meg fogják enni a korabeli konyhakertbõl kiszedett zöldségeket, meg a megtermelt baromfihúst. Persze, pár napig nyafognának, fintorognának, de attól még éhen nem halnának. A víz akkor is víz volt. Persze, nincs agyonfertõtlenítve... na, a betegségek már jó kérdés. Elvileg a mi immunrendszerünk jobban felkészült, viszont félõ, hogy az olyan kórokozókra, amikkel már jó ideje nem találkozott az emberiség, elég könnyen ledöntenék a lábukról korunk emberét.
Az élelem egyszerû volt, sok minden hiányozna neki. Paprika, paradicsom, krumpli, bab nuku, sõt, a fûszerek is aranyat értek. Lenne hajdina, köles, árpa. Aztán meg abban az idõben mindenkinek megvolt a helye. 1 % nemes, a többi alsóbb népréteg, jórészt jobbágy. Gondja lenne, mert nem tartozik senki alá. Az 1513. év nem volt túl jó, már toborozták a kereszteseket, felbolydult a világ. Nagy eséllyel egy év múlva karóba húzták volna, vagy elesett volna a parasztháború viharaiban.
Egy átlagos ember tuti nem huzná sokáig, talán a falusiak még elõnyben vannak valameelyest a városiakkal szemben, de ennél többet nem lehet garantálni. Bár a sok rossz dolgot egybevetve, azért megvolt a maga szépsége is annak a kornak.
Hát szerintem lenne esélye túlélni, pl. egy megfázás neki semmi nem lenne, míg abban az idõben simán bele tudtak halni az emberek. (Bár ha pestist kapna, az sz.pókalács lenne.) A kajától sem hiszem, hogy baja lenne, elvileg ha az õserdõben elveszel, és ismered, hogy mit ehetsz és mit nem, túl tudod élni azt is, egy kis kosz nem árt. Én is inkább a boszorkányperek miatt aggódnék, meg hogy valaki bekattan és lekaszabol a kardjával, ilyesmi. : D
Jah meg lekaparná a saját arcát internet nélkül!
Képtelen lenne életben maradni. Valami betegség hamar elvinné, vagy ha az nem akkor meghalna az éhségtõl. Ugyanis 1500-as években nem létezett meki, mikró, és ellenõrzött élelmiszerek. Mondjuk nem csak a pestit járványtól de egy sima influenzába is belehalna.. Ha mindent túl élné akkor még ott van a boszorkányság pere.. Nincs az az isten ami megmentené a jövõemberét a 16 századtól.
Szívósabbak is voltak azért az emberek... nem volt pl irodai munka... mindenki fizikai munkát végzett.
megfulladna mert az akkori ember még oxigént lélegzett a mostani meg inkább széndioxidot meg kitudja miket.
Szerintem ha nem kap az elsõ hónapokban komolyabb betegséget, akkor a szervezete máris alkalmazkodott a környezethez. Ha ne kezdi el azt, hogy õ a jövõbõl jött, meg ló nélküli vasszekér stb. akkor nem is lesz feltûnõ feltéve ha tudja tartani a száját. Talán a nyelvvel lenne gond. Azért akkoriban nem ilyen volt a magyar nyelv, nagy valószínûséggel inkább néznék külföldinek mint boszorkánynak. Ha okos az egyén akkor mint tanár, hivatalnok vagy más, akkoriban bonyolultabb munkákban eltudna igazodni. Bár kicsit túlzás, de lehet tudósnak számítana azzal a tudással amit a mából szerzett és elvitt a múltba. Szerintem kezdeti nehézségek árán simán túlélné. A beilleszkedést (tudás, nyelv) azért írtam ide mert ha, okos az egyén és sok pénzt tud termelni magának nyílván megengedheti magának a higiéniád amivel megelõzi a betegségeket stb.
A betegségeket pont hogy jobban viselné, fõleg az elején, mert egészségesebb lenne mindenkinél, a szervezete sokkal erõsebb a mai embernek. Régen a szükséges tápanyag töredékét tudták csak enni az embereket, emiatt sokkal könnyebben haltak bele akár a leggyengébb betegségbe is.
Szerintem a fõ probléma az lenne, hogy az akkori betegségekkel szemben védtelenek lennénk. A baktériumflóra változik, és bizony egy sima akkori nátha is eléggé megviselne minket.
Nem kell ilyen messzire menni. Ki kell próbálni egy hónapig Indiában, vagy Egyiptomban lehetõleg távoli vidéken. Egy egyiptomi ember például gond nélkül fürdik a Nílusban, egy európai nagy valószínûséggel abba is belehalna, ha nyakon öntenék egy vödör Nílus vízzel. Amit egy helybéli meg tud különböztetni (mert gyerekkora óta természetes tevékenysége), azt egy európai nem tudhatja. A mai magyar emberek között igen nagy a szórás. Egy átlagos magyar elõbb utóbb elhibázna valamit, ami végzetes. Számára túl sok a hétköznapi veszélyforrás, ezért nagy valószínûséggel néhány hónapja lenne. Kicsi eséllyel akadnának páran, akik végül talán be tudnak illeszkedni, de a naponta megélt lelki kínoktól hamarabb elvesztenék tartásukat és meghalnának, mint az akkori átlag. Egy nagytudású, az akkori történelmet és viszonyokat jól ismerõ magyar akár ki is húzhatja, sõt, ismereteivel hamar komoly tekintélyre tehet szert. Ugyanis tudja, mit tehet, mire néznek fel, és mit értenének félre, tudja, hogyan kell megszerveznie a saját hétköznapi életét az élelemtõl a kapcsolatok kialakításáig.
Én ha visszamennék, elkezdenék a tengervízbõl sót kinyerni, ami akkoriban majdnem aranyat ért, és nagyon gyorsan meglennének a megfelelõ életkörülményeim :D Az internet szörnyen hiányozna :(
És mekkora hónaljszag lenne!
Elõzõ vagyok! Igen, és is inkább a kolerás, fertõzött vizek miatt aggódnék még, meg a sok betegség miatt, amik akkoriban tomboltak, mára viszont kihaltak (pestis, rózsahimlõ, stb.). De egy lakott településen szerintem a víz teljesen iható volt, különben mindenki kihalt volna.
Falusiak azért elõnyben lennének a városiakkal szemben. Én egy 4000-5000 fõs faluban élek Békés megyében. A víz hihetetlenül retkes, mégis mindennap azzal mosok fogat, néha iszok is belõle. Jöttek külföldrõl, megittak egy pohárral vétetlenül és olyan betegek lettek, hogy én olyat még nem láttam. Kert, disznóól, csirkék, kutyák, macskák, hozzátartoznak a falusiak életéhez. Nincs meg meki, Tesco. Egyszer Pesten láttam egy lovaskocsit, engem túlságosan nem lepett meg, mindennapos látvány számomra. De néhányan megálltak és elkezdték bámulni, mintha az ûrbõl jött volna... Egyébként talán a betegségekkel és a beszéddel lehet a legnagyobb gond. Illetve a viselkedéssel.

Franciaországból mennyi idő alatt érkezik meg egy átlagos postai levél Magyarországra?

Legjobb válasz: amikor Görögországban voltam,pont egy hét alatt érkezett meg Mo-ra a levél. Szerintem kb. Franciaországból is annyi idõ.

amikor Görögországban voltam, pont egy hét alatt érkezett meg Mo-ra a levél. Szerintem kb. Franciaországból is annyi idõ.
A kérdező hozzászólása: Jó! Köszönöm, hogy írtál! Legalább van mihez viszonyítanom. :-)
A kérdező hozzászólása: Megérkezett, 4 nap volt. :-)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!