Találatok a következő kifejezésre: Magyarországon, vagy milyen (123 db)

Földrajz-geoinformatika vagy geomorfológia szakiránnyal milyen elhelyezkedési lehetőségek vannak Magyarországon vagy külföldön? FONTOS!

Pontosan milyen szakmákban hasznosítható ez a diploma? Msc gondolom ajánlott! (a büfés és ruhatáros állásajánlatokat nem kérem felsorolni :D ) Minden értelmes választ köszönök!

Legjobb válasz: geoinformatikust keresnek, több hirdetésben is láttam. a geomorfológusok viszont nem érnek túl sokat a munkaerõpiacon a végzettségükkel. Magyarországon így látom a helyzetet, külföldrõl nincs információm.

geoinformatikust keresnek, több hirdetésben is láttam. a geomorfológusok viszont nem érnek túl sokat a munkaerõpiacon a végzettségükkel. Magyarországon így látom a helyzetet, külföldrõl nincs információm.
msc-n van ilyen szakirány, több egyetemen is (nálunk is). egy ember választotta összesen a 30-ból, szóval óóóriási rá a kereslet:D
jobban jártál volna földtudománnyal vagy geofizikával, tehát erõsen javasolt egy erre épülõ keményebb msc és úgy el fogsz tudni helyezkedni
Az baj, hogy írod, ilyen válaszokat nem vársz, hogy büfés és raktáros.Pedig ez a kijózanító valóság. Nincs lehetõséged Elhelyezkedni ezekkel.Persze én csak egy ismeretlen vagyok, nyilván nem mérvadó.De a legjobb, amit tehetsz, hogy beírod a keresõbe, geográfus állás, és ha találsz, akkor nagy király vagy.Abból leszûrheted a realitásokat, azt gondolom.
Én kétlem, hogy geoinformatikust keresnek, de kérlek, akkor linkelj nekem párat, ha sok van.
nem mondtam, hogy sok, azt írtam: több. linkelni nem tudok konkrét állást, mert amiket néztem, azok már lejártak, meg mostanában nem nézegettem õket, de õk: http://www.igo.hu/ december-január környékén több állást is meghirdettek, amiben konkrétan geoinformatikust kerestek tesztelésre meg még valami feladatra. ezen kívül azt hiszem novemberben láttam egy érdi állást, ahol szintén geoinformatikus végzettségre volt szükség. a geomorfológusnál úgy gondolom mindenképp keresettebb a geoinformatikus, és egyre inkább szükség lesz rájuk, meg hasznosítható lesz a munkájuk, ellentétben (és ez csak megjegyzés) a geográfusról azt sem tudják mi az.
Üdv! Elõször is az lenne a kérdésem h melyik egyetemre jársz? Csak mert geomorfológia szakirányról még nem hallottam. Volt 2 félév geomorfom és szigorlat is volt, de nem értem miért is lenne ennek külön szakiránya? A geomorfológia többnyire a felszínt formáló külsõ erõkkel foglalkozik ami szép és jó, de gyakorlati használhatósága már sokkal kisebb. Regélhetnék róla h milyen érdekes övzátony-vándorlást elemezni, vagy löszfalak errodálódását vizsgálni, de senki nem fog érte fizetni. A szakértõi, és kutatói munkát szépen elvégzik a tanszékek (az oktatóid). SZTE-n végeztem 2 éve, még egységes képzésben geográfus szakon, geoinfo szakirányon. Azt mondom válaszd azt amelyik jobban érdekel, és amiben látsz gyakorlati használhatóságot.
Akkor a kedves elõttem kommentelõ meg is válaszolta a kérdést :)
Tisztelt andris 1987, azt szeretném kérdezni, hogy most geoinfos Bsc-s vagyok Szegeden (végzõs) és most nem tudom hogy van-e még lehetõség a geoinfóban (elhelyezkedési lehetõség). Kérlek írd meg, ha el tudtál helyezkedni a geoinfón belül belföldön vagy külföldön (és pontosan milyen területen), mert nem tudom, lehet, hogy talán valami informatikai szakra kellene tovább menni (elhelyezkedés miatt). Nagyon köszönöm válaszod!

Tiszteletem! Arra vagyok kíváncsi milyen magyarországi vagy Magyarországon gond nélkül elérhető internetes fizetőfelületek léteznek?

Én csak OTP a CIB a VoxPay és illetve a webkincstar.allamkincstar internetes kártyás fizetési paneloldalakról hallottam idáig! (magyar nyelv?, magyar pénznemet is használó etc mindenféle oldalak érdekelnek) El?re is köszönöm!

Legjobb válasz: paypal ,Abaqoos ezek magyarok többi angol : entropay , moneybookers ,neteller pénzt küldeni szerintem a legbiztonságosabb Paypallal na meg persze fizetni is.

paypal , Abaqoos ezek magyarok többi angol : entropay , moneybookers , neteller pénzt küldeni szerintem a legbiztonságosabb Paypallal na meg persze fizetni is.

Angliában milyen idö van általánosságban? Kb mint Magyarországon, vagy hüvösebb? A tél-nyár hidegebb mint Magyarországon?

Legjobb válasz: Nem olyan nagy a hõingadozás. Télen nincs olyan hideg, mint nálunk, 0 fok alá szinte sose megy, hó nem esik; nyáron pedig nincs ilyen kánikula, ritka a 30 fok fölötti hõmérséklet. És ha esetleg mégis hóesés van télen vagy nyáron kánikula, akkor megbénul az egész ország, mert annyira ritka esetek ezek, hogy senki sincs felkészülve erre.

Nem olyan nagy a hõingadozás. Télen nincs olyan hideg, mint nálunk, 0 fok alá szinte sose megy, hó nem esik; nyáron pedig nincs ilyen kánikula, ritka a 30 fok fölötti hõmérséklet. És ha esetleg mégis hóesés van télen vagy nyáron kánikula, akkor megbénul az egész ország, mert annyira ritka esetek ezek, hogy senki sincs felkészülve erre.
sokat esik.
Egy napon belül is nagy a változékonyság, kiderül-beborul, esik-süt, nem véletlenül beszélnek annyit az idõjárásról. De az, hogy állandóan esik, az félreértés, Franciaországban nagyobb az éves csapadék, mint Angliában. Nyáron kellemes.
A kérdező hozzászólása: Köszi! :)
Én õsszel voltam három hétig (szept. vége, okt. eleje) Kellemes idõ volt, talán egyszer esett az esõ. :) Mikor hazajöttem, itthon sokkal hidegebb volt már.


Japánban milyen sorrendben van a keresztnév és a vezetéknév? Úgy mint magyarországon, vagy úgy mint Angliában?

Legjobb válasz: úgy mint Magyarországon, legalábbis én néztem animét japán szinkronnal és ott úgy volt

úgy mint Magyarországon, legalábbis én néztem animét japán szinkronnal és ott úgy volt
Mint nálunk, Magyarországon.
És Kínában, Koreában, Vietnámban...
Sõt, én úgy tudom, hogy India egyes részein is. de javítsatok ki, ha tévednék!
@6 Én is olvastam ezt Dél-Indiáról.
Koreában, Kínában, Japánban, Dél-Indiabán, (talán Vietnámban) meg nálunk van elöl a vezetéknév. Régen Romániában is így volt.
Úgy, mint Magyarországon. A világon csak Magyarországon és Japánban van úgy, hogy elõl van a vezetéknév és utána a keresztnév.
A kérdező hozzászólása: Köszi, én is néztem, aztán ott úgy volt mint itt nálunk, de nem voltam benne biztos, mert azt hittem, direkt csinálták ilyenre, hogy mondjuk amerikában is népszerû legyen, vagy valami. Mégegyszere köszi. :)

Ebaynél milyen érték felett vámolnak magyarországon? Tehát gondolok arra hogy 10 ezer felett vámolnak, vagy alatt, vagy milyen érték?

ebay

Legjobb válasz: Nem az ebaynél vámolnak. Bárhonnan is rendelsz a világból ha NEM az EU területérõl érkezik akkor vámot kell fizetni érte a következõ értékek szerint: 22 EUR -ig vám és ÁFA mentes 150 EUR i-g vámmentes de ÁFA/ 25 %/ köteles 150- és 700 EUR -ig 2,5% átalány vámtétel és ÁFA köteles 700 - 1000 EUR -ig tarifa vámtétel vám és ÁFA köteles 1000 EUR felett vámokmánnyal /vámregisztrációs EORI számmal/ tarifa vámtétel és ÁFA köteles

Nem az ebaynél vámolnak. Bárhonnan is rendelsz a világból ha NEM az EU területérõl érkezik akkor vámot kell fizetni érte a következõ értékek szerint: 22 EUR -ig vám és ÁFA mentes 150 EUR i-g vámmentes de ÁFA/ 25 %/ köteles 150- és 700 EUR -ig 2, 5% átalány vámtétel és ÁFA köteles 700 - 1000 EUR -ig tarifa vámtétel vám és ÁFA köteles 1000 EUR felett vámokmánnyal /vámregisztrációs EORI számmal/ tarifa vámtétel és ÁFA köteles
A kérdező hozzászólása: Értem. akkor 6000 forint felett már fizetni kell. máshol az olvastam hogyha 10 ezer felett rendelek akkor kell még fizetni. 10 ezer alatt nem!
Tapasztalatom szerint 10e Ft még átcsúszik a vámon.
Ha ajándékként adják fel akkor 45 euro alatt nem kell vámot fizetni. Én eddig ebayrõl mindent ajándékként kaptam meg, sõt nem is szokták ráírni a teljes árat sokszor.
A kérdező hozzászólása: Értem, köszönöm a válaszokat!
Én még sosem fizettem vámot csak a vételárat , pedig rendeltem gps-is az közel volt a 20000-hez!
A kérdező hozzászólása: És a víz milyen?
Kedves elõzõ válaszoló! És miért is nem igaz ez az állítás? Legalább megmagyarázhatnád....
"Szerintem ma már nem lehet ráaggatni egyik európai országra sem, hogy ez hûvös, az meg forró." Ez így nem igaz.
Én májusban voltam Hollandiában, és sajnálom, hogy kevés rövid ujjút vittem... Kb 28 fok volt átlagban, majd' megsültünk, amíg ott voltunk. Viszont az éjszakák tényleg csípõsek voltak. A tenger meg jéghideg-nekem. Persze az utolsó napokban mi is megtapasztaltuk a csapadékos HOllandiát. Szerintem ma már nem lehet ráaggatni egyik európai országra sem, hogy ez hûvös, az meg forró. Angliában is volt szerencsém hõségben tölteni egy hetet (egy rövidujjút vittem...).
de nem szabad elfelejteni, hogy Európában a klasszikus mediterrán országok ( Spanyol, Portugál, Francia (!!), Olasz, Görög) és a volt jugoszláv országok ( Szloénia, Horvátország, Szerbia, Bosznia, Macedonia stb) és a Balkán ( BUlgária, Albánia? törökorság után egész európában MAGYARORSZÁGON van a LEGMELEGEBB IDÕ tehát ebbõl adódik, hogy Hollandia, Németország stb...hidegebbek mint maygarország Pl Németország, Svájc egyes részein meg északi -tengeren ( Hollandia) néha még nyáron is hajnalanta csípõs hideg van
Barátnõm ott él pár éve, és panaszkodik a hidegre.
A kérdező hozzászólása: nemsokára lehet költözünk és nagyon fázós vagyok :S
strandélet az van, de pl nekem hideg volt én nem tudtam bemenni a tengerbe, de a hollandok azok bent voltak
hûvösebb van minden évszakban, mint Magyarországon nyáron kicsit hûvösebb, télen hidegebb
Szerintem pár hónap és hozzászoksz, bár az tényleg igaz, hogy hûvös... Nem kell félned, maximum turistának néznek ;)

Nem gondoltál még rá, hogy milyen jó lett volna, hogyha nem Magyarországra vagy úgy általánosságba a nyugati világba születsz, hanem Ukrajnába, Oroszország vidéki részére, Kazahsztánba, Törökországba vagy hasonló országokba?

Úgyértem: -Kevésbé lenne stresszes az élet, sokkal nyugodtabb életritmus lenne és ha éppen nem lenne valami "fehér" munkahelyed, akkor is lenne bevételi forrásod -Mindennapi helyzetekből nem csinálnak az emberek többhónapos idegeskedéseket. Mongóliában pl. ha az utcán két kocsi ütközik, akkor a sofőrök röhögnek egyet és megragasztják csomagragasztóval a kocsikat, majd mennek tovább -Nem kéne a technikai fejlődéssel foglalkozni, ott beállt a fejlettség egy olyasmire, mint nálunk az 1950-es és 80-as évek között, ilyen környezetbe születnél bele és ilyenben is halnál meg -Ha nincs pénz otthon kajára, max. vadászol, halászol egy kicsit a mezőn és senki sem szól érte -Nem létezik fekete és fehér munka, csak munka. Ha alkalmaz téged egy gyár és ott dolgozol a szalag mellett az is munka, de ha Almatyban megveszel olcsón Kínából behozott termékeket, majd ezeket felviszed vonattal Moszkvába és ott drágán eladod, az is munka. Nektek mi a véleményetek, ti gondoltatok már erre?

Legjobb válasz: lol vadászol halászol. xD Kétlem hogy ez ilyen egyszerû lenne, ott a gazdátlan kihasználatlan vadaspark és halastó, szabad a vásár ja és te vagy az egyetlen aki oda akar menni (vagy minden fõre jut egy). Nem éppen ezekben az országokban legnagyobb a szegénység, legrosszabb a közbiztonság? Megértem hogy valaki a bonyodallommentes, egyszerû élethez akar nvisszatérni, de azokat nem a társadalom hozza létre, épphogy a társadalom próbál valami kiszámíthatóságot vinni az életbe. Azt most is megteheted hogy veszel egy telket és próbálsz 100%ban a földedrõl élni. Még ezt is csak azért teheted meg mert a társadalmad biztosítja a vetõmagot, azt hogy ne rabolhassanak ki, és így tovább. Mehetsz fejletlenebb országba élni még alacsonyabb színvonalon, biztos lesznek szerethetõ dolgok az ottani embereken és életmódban, ha vonz, csak azt kétlem hogy a problémáid így eltûnnének mint ahogy ábrándozol róla. Lehet hogy azok eltûnnének amik most vannak, lenne helyette egy tucat másik.

lol vadászol halászol. xD Kétlem hogy ez ilyen egyszerû lenne, ott a gazdátlan kihasználatlan vadaspark és halastó, szabad a vásár ja és te vagy az egyetlen aki oda akar menni (vagy minden fõre jut egy). Nem éppen ezekben az országokban legnagyobb a szegénység, legrosszabb a közbiztonság? Megértem hogy valaki a bonyodallommentes, egyszerû élethez akar nvisszatérni, de azokat nem a társadalom hozza létre, épphogy a társadalom próbál valami kiszámíthatóságot vinni az életbe. Azt most is megteheted hogy veszel egy telket és próbálsz 100%ban a földedrõl élni. Még ezt is csak azért teheted meg mert a társadalmad biztosítja a vetõmagot, azt hogy ne rabolhassanak ki, és így tovább. Mehetsz fejletlenebb országba élni még alacsonyabb színvonalon, biztos lesznek szerethetõ dolgok az ottani embereken és életmódban, ha vonz, csak azt kétlem hogy a problémáid így eltûnnének mint ahogy ábrándozol róla. Lehet hogy azok eltûnnének amik most vannak, lenne helyette egy tucat másik.
Törökországban?Kb egy szinten vannak velünk. Oroszországnak vannak fejlett és fejletlen részei.Van ahol azt sem tudják mi az a számítógép , Kazahsztánról meg is beszéljünk.
Furcsa felvetés, de ha nagyon ki akarsz menni megteheted nem? Azért az alapvetõ népvándorlás a másik irányba megy. Feltételezem ez azt mutatja, hogy a többség inkább nyugaton élne. De ettõl független biztos van romantikája, de én már túlságosan hozzászoktam az áramhoz és a vezetékes vízhez.
Kevésbé stresszes élet? Az lehet, de élnék kemény 50 évet, annyi alkoholt innék és annyit güriznék a földeken éhbérért. Csóró lennék, elvakultan vallásos, vagy elvakultan kommunista, az, ha elutaznék, azt jelentené, hogy elmennék a szomszéd faluba. Nem tudnék semmit a világ dolgairól és nem is érdekelne. Én már Magyarországon sem tudnék vidéken élni (pedig onnan származom), sõt, már Budapest valamelyik külsõ kerületében sem, annyira hozzászoktam a kozmopolita Belvároshoz. Visszatérõ rémálmom, hogy kelet-európai faluban kell leélnem az életem:) 23/F
"Nem ugyanis ezekben az országokban nincsen civilizáció" Törökországban valószínûleg magasabb szintû a civilizáció, technika és a kultúra mint Magyarországon.
Szerinted ezekben az országokban az emberek halásznak, vadásznak és ennyi? Ugyan úgy fejlõdik a technika ott is, vannak törvények, házakban laknak az emberek, vannak adók, stb. Moszkvában vagy Isztambulban ezekért az állításokért alaphangon képen röhögnének.
"Kazahsztánba, Törökországba vagy hasonló országokba? Nem ugyanis ezekben az országokban nincsen civilizáció.Sok helyen traktor helyett kézzel mûvelik a földet meg szinte középkori az egész.Én alapból imádom a technológiát és a modern kütyüket szóval nem élnék ilyen országban.
Mongóliában mi, ahol még mindig szovjet farraday kalitkákkal járnak? Abban egy ütközésben simán elszakad egy szerved, és nem nagyon röhögsz.
De én elsõsorban Oroszországban gondolkodom.

25 éves lány vagyok, milyen OKJ képzést ajánlotok nekem amivel később majd el tudok helyezkedni Magyarországon vagy külföldön? (lent)

1. Gyógymassz?r

Legjobb válasz: Én a gyógymasszõrt(vagy masszõz,mivel lány vagy) ajánlanám.

Én a gyógymasszõrt(vagy masszõz, mivel lány vagy) ajánlanám.
Könyvelõ
ezek mind szalonképesek, ahogy tudom... A szociális gondozó ápolót azért nem ajánlom viszont, mert nagyon kevés lesz a fizetésed, nem hiszem, hogy ebbõl meg lehet élni, ha csak okj-s végzettséged van belõle. Logisztika- könyvelõ, úgy tudom akinek ilyen jellegû képesitése van nincsen gondja az elhelyezkedéssel, de kõkemény matek, erre fel kell készülni. Nekem a gyógymasszõr, és a kozmetikus a legszimpatikusabb
Gyógymasszõrként lehet továbbfejlõdni, már masszázstechnikákat elsajátítani, és azokkal is dolgozni. A többibõl nem látok továbbfejlõdési lehetõséget, így csak ez. Ha még közel áll hozzád, személyi edzõ képzés, és arra ráépíteni jógát, pilatest.
Szia! Én amikor annak idején szakmát akartam tanulni én is masszõr szerettem volna lenni, de találkoztam egy masszõrrel és végignézett rajtam(tetõtõl-talpig) majd azt mondta..jó fizikum és jó egészség kell hozzá...hogy azokat az embereket akik hozzád fognak járni, meg tudd õket masszírozni úgy ahogy azt te tanultad. 2. elõnyösnek tartom: itthon is és külföldön is meg lehet belõle élni(erõs angol nyelvtudás nem csak a nyelvvizsga hanem hogy tudsz-e úgy kommunikálni az ügyfelekkel ahogy éppen a helyzet úgy kívánja).szerintem ez is szóba jöhet. 3.ezzel a szakmával már szerintem tele van a padlás-itt Magyarországon..nézz utána külföldön hogy van-e lehetõséged elhelyezkedni..bár ahhoz is évek kellenek majd hogy a vevõköröd meglegyen...szóval kicsit kétesélyes a dolog. 4. akkor válaszd ha jó vagy matekból és közgazdaságtanból..mindenféle jogszabállyal és effélével tisztában kell lenned és napra késznek kell lenned.plusz ehhez még TB-ügyintézõ is párosulhat...ezt nem tudom hogy van-e rá agykapacitásod hogy angolul vagy valamilyen más nyelven meg tudd tanulni... én õszintén nem vágnék bele...lehet hogy túl nagy falat lenne számomra. 5.van egy ismerõsöm aki januártól angliába megy ki ezen a szakon fog dolgozni..igaz hogy minden féle papír kellett neki hozzá: lefordítattni azokat az okmányait/igazolásait amik kint kellenek, egészségügyi területen ismerni az adott nyelven az összes betegséget, és hogy mi micsoda...szóval ha külföldi célokat is lebegtetsz magad elõtt...akkor kösd fel a nacit... Sok sikert kívánok neked. Esetleg gondolkodj a médiában: újságírás-szerkesztés, riporter. Én is ennyi idõs vagyok.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!