Találatok a következő kifejezésre: MagneB6-ot lehet az (5 db)

MagneB6-ot lehet szedni az Elevittel együtt?

Négy hetes terhes vagyok és azt hallottam, hogy a MagneB6 csökkenti hasfájást, a mindjárt megjön érzést. Kicsit szurkál néha a hasam és félek, hogy elmegy a baba!!! Vagy ez természetes? Pont ma vagyok négy hetes, ma kellett volna megjönni, lehet hogy ezzel van összefüggésben?

Legjobb válasz: A hasszurkálás természetes, ha nincs erõs görcsöd és nem vérzel, akkor nincs baj. Magne B6-ot lehet szedni Elevit mellett, de azt fõként a haskeményedésre szokták adni, ami nekem a 20. hét körül kezdõdött. Boldog babavárást! 31 hetes kismami

A hasszurkálás természetes, ha nincs erõs görcsöd és nem vérzel, akkor nincs baj. Magne B6-ot lehet szedni Elevit mellett, de azt fõként a haskeményedésre szokták adni, ami nekem a 20. hét körül kezdõdött. Boldog babavárást! 31 hetes kismami
A kérdező hozzászólása: Szia! Köszönöm a gyors választ, megnyugtattál! :) Szerencsére nem vérzek és nincsenek erõs görcseim sem, csak mindig az jár a fejemben, hogy olyan pici és törékeny még, nehogy baja legyen...
Szia!Szerintem is nyugodtan szedheted, én ezeket szedtem plusz még vasat is!Boldog babavárást!31 hetes kismami
Nyugodtan szedheted mind a kettõt, csak pár óra eltéréssel vedd be. Nekem a dokim mondta, hogy együtt beszedve gátolják egymás felszívódását.

Az NST kezdetétől tényleg nem lehet magneB6-ot szedni?

Mert én úgy hallottam, hogy nem! Nekem a jövőhéten kell mennem az első NST vizsgálatomra és elég sokat keményedik a pocakom. És ha tényleg igaz, hogy nem szedhetem mert akkor a gép nem mutatja az összehúzódásokat, akkor én nem tudom mit fogok csinálni, mert elég kellemetlen amikor fájdogál a hasam... És nem akarom, hogy még megszülessen a picúr..

Legjobb válasz: A szülés kiírt idõpontja elõtt 4 héttel már nem lehet szedni magnéziumot.

A szülés kiírt idõpontja elõtt 4 héttel már nem lehet szedni magnéziumot.
Az én dokim betöltött 37 hétig engedi szedni. Ettõl még a CTG mutatja amit kell. És az sem baj, ha az elsõ alkalommal nem "keményedik hülyére" a hasad, hiszen még van idõd szülésig. Ha meg azt írod, elég sokat keményedik, akkor meg amúgy sincs semmi baj ezzel. A sok keményedéstõl még nem fog elõbb jönni. Ilyenkor már készülõdik a szervezet a szülésre, ez egy fajta edzésnek is tekinthetõ. Fõleg ha elsõ baba, akkor nem kell tartani "robbanás szerû szüléstõl". :o)
A Magne B6-ot a 36. héttõl nem lehet szedni. Elõtte lehet.
Ja, és dokim egyik kedvenc mondása: "Ha beindul egy szülés, akkor nincs az a magnézium ami vissza tartsa"... Én is leálltam az erõsebb magnéziummal, de napi egy Magne B/-ot beveszek, mert a vádligörcsölést ennyi is csökkenti. Az elõzõ terhességemnél is így volt, 38-on született.
Betöltött 36. hét után nem kell szabad szedni. Én eddig 4*1 Magnesii citrici-t szedtem, most 1-2 szemet szedhetek naponta, a dokim azt mondta, hogy 10-12 keményedés naponta (nem fájdalmas, ha igen, hívjam fel) teljesen normális. 31 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! :)
Nem azért nem érdemes szedni, mert leállítaná a szülést a magnézium, hanem mert nem mutatja az esetleges összehúzódások alatti deceleratiokat, amelyek attól még lehetnek, hogy a magnézium épp elnyomja. Érdemes abbahagyni a 36. hétre. Onnantól a keményedések egyébként is élettaniak, nem szükséges tenni ellenük. 38 hetes km
Nekem a magne b6-tól múlt el a lábgörcsöm, szóval nem hinném, hogy attól görcsöl!!!
Szerintem nincs összefüggés. Nekem is görcsölt a vádlim a magnézium mellett. Én kiegészítésként néha megittam egy-egy kalcium pezsgõtablettát, attól jobb lett.
Én ugyanígy voltam! Régen is voltak görcseim a vádlimban, de a terhesség alatt nem fordult elõ, csak miután elkezdtem szedni a MagneB6-ot! Esküszöm. Nem tudom, hogy tényleg nincs-e összefüggés. Az tény, hogy épp a lábikra-görcs elmúlasztására ajánlják, de szintem nem mindenkinek jön be. Ráadásul sokat is kell beszedni belõle és drága is. Én váltottam, Béres Magnéziumot szedek, olyat, amiben szintén van B6 is. Ebbõl csak napi egy kell, s azóta nincs gondom. Sok helyen dicsérik a Magnerot-ot is, de arról nincs tapasztalatom. Beszéld meg a dokiddal! De nekem a Béres maximálisan bejött. 22 hetes km
Próbálj ki erõsebb mg készítményt, pl magnesii citricit. Ezt reci nélkül is lehet kapni, és kimondottan kismamáknak ajánlják.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszaitoka! Beszélni fogok az orvosommal, mert ezek a görcsök már kiborítóak. :-) De tényleg csak azóta jelentkeztek.


Sajnos beleestem a depresszióba, és MagneB6-ot szoptatás alatt lehet szedni? Állítólag az segít?

Legjobb válasz: Szia! A magne B6 szedhetõ szoptatás alatt és segíthet. Próbálj meg beszélni valakivel a gondokról! Minen jót és jobbulást!

Szia! A magne B6 szedhetõ szoptatás alatt és segíthet. Próbálj meg beszélni valakivel a gondokról! Minen jót és jobbulást!
Amennyiben rossz hangulatod magnéziumhiány miatt alakult ki-ami egyébként gyakori-igen segít. Próbáld ki, jót fog tenni.
Próbálj ki homeós szereket is, azok is jók. Én is szedtem a nehezebb idõszakokban.
Szia! én úgy tudom, hogy a magneB6 szoptatás alatt nem szedhetõ, helyette inkább a Magnerot tabletta, vagy valamilyen homeós bogyó. Üdv. Kata
A kérdező hozzászólása: Most néztem utána és ez állt a betegtájékoztatón: Kis mennyiségben kiválasztódik az anya­tejbe, ezért az alkalmazása kerülendõ.Megnézem a Magnerotot is.Itt ez áll(röviden):Szoptatás alatt a Magnerot tabletta fedezi a fokozott magnézium igényt. Megkérdezem a védõnõmet is, hátha tud segíteni Õ is. Nektek is köszönöm a választ!Szép napot!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors válaszokat!Remélem fog segíteni, mert nagy szükségem van rá!Az a baj, hogy szinte egyedül vagyok a gyerekkel, aki most lesz pénteken 3 hónapos.Apa sokat dolgozik.:( Társaság hiányzik, nem tudok senkihez menni, hozzám sem jönnek.Félek, hogy bekattanok ilyenkor, Most is egyedül vagyok vele...Már segítséget kértem, talán meg is kapom a héten.Pszichológust. sziasztok, szép napot.

A 6. héten elkezdtem vérezni, azóta tilos a szex. Viszont néha azt álmodom, hogy szeretkezünk a férjemmel, ilyenkor mindig felébredek mert fáj a hasam. Szedek magneB6-ot 3x2-t. Mit lehet tenni ilyen esetben?

Legjobb válasz: Az álmaid miatt méhösszehúzódásaid vannak.Mintha orgazmusod lenne.A magne b6 segíteni fog, de azért beszéld meg a dokiddaL.mONDANÁM HOGY TERELD EL A FIGYELMEDET, DE AZ ÁLMAINKAT NEM TUDJUK BEFOLYÁSOLNI.Sztem orvosnak említsd meg.

Az álmaid miatt méhösszehúzódásaid vannak.Mintha orgazmusod lenne.A magne b6 segíteni fog, de azért beszéld meg a dokiddaL.mONDANÁM HOGY TERELD EL A FIGYELMEDET, DE AZ ÁLMAINKAT NEM TUDJUK BEFOLYÁSOLNI.Sztem orvosnak említsd meg.
Nekem a 12.hétig nem szabadott vagyis nem ajánlották a szexet én a babára koncentráltam és arra hogy egésszéges legyen ez bevált és ami a legfontosabb a férjem is nagyon megértõ volt fõleg az elsõ baba elvesztése miatt nagyon akarjuk és még most is nagyon ritka a szex a baba miatt :) most 17 hetes vagyok :)
Üdv a csapatba :) , Mi alapból elvoltunk tiltva, vetélés, barnázgatás stb miatt. Ennél a terhességemnél, nem volt sem barna sem más, de azét a sex tilos volt. Szinte minden éjszaka volt álmomban orgazmusom, nagyon sok magne b6-ot ettem, éjszaka ha pisilni mentem bekaptam egyet, ha inni keltem fel akkor is, és ritkultak az összehúzódások. Próbáld ki de azért kérdezd meg mennyi a max a mgb6ból. Jó babavárást!
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Ma megyek a dokihoz és mindenképp megemlitem neki.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!