Találatok a következő kifejezésre: Magas fehérvérsejtszám (6 db)

Magas fehérvérsejtszám 15 ( max. érték 10 ) az nagy gond lehet? A vizelet minden normális.

Legjobb válasz: A magas fehérvérsejtszám arra utal, hogy gyulladás van a szervezetedben. 15-ös emelkedés már elég nagy, de ne félj, a babádnak nem lesz semmi baja.

A magas fehérvérsejtszám arra utal, hogy gyulladás van a szervezetedben. 15-ös emelkedés már elég nagy, de ne félj, a babádnak nem lesz semmi baja.
Nekem közel 14 volt, azt mondta a dokim, hogy ez normális terhesség alatt. Bár, amikor a következõ vérvételnél is ilyen magas lett, írt fel gyulladáscsökkentõt. Attól sem lett sokkal alacsonyabb. Ne aggódj!
Abszolút így van : terheseknél ez teljesen normális, semmi gond!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm hogy megnyugtattatok:-)) Boldog babavárást!
Nekem 12700 volt a háziorvosnõm mondta hogy ez nem jó megismételtem 1 hónapra 13700 lett akkor meg nem is vette figyelembe a lényeg hogy jól beijesztett.Megkérdeztem a nõgyógyászom õ meg megnyugtatott hogy terheseknél ez normális.

Verben magas feherversejtszam mire utal? Ilyet okozhat egy egyszeru influenza is?

Legjobb válasz: Igen, okozhat. Ha beteg vagy, vagy voltál, akkor nem csoda, hogy magas, ugyanis a fehérvérsejtek száma megnõ bakteriális fertõzések, gyulladások esetén.

Igen, okozhat. Ha beteg vagy, vagy voltál, akkor nem csoda, hogy magas, ugyanis a fehérvérsejtek száma megnõ bakteriális fertõzések, gyulladások esetén.
Nekem is alacson vagy magas volt, már nem emlékszem, de vírus miatt, meg amit beadtak lázcsillapítót az 5 napig tartó láz miatt.
Valami gyulladásos folyamat van a szervezetedben. Az influenza maga közvetlenül nem okoz ilyet de a szövõdményei már okozhatják.

Extrém magas fehérvérsejtszám a spermában -hogyan gyógyult meg a párod a meddőségből?

1 millió alatt kéne lennie, és neki már 16 millió. Tanácstalan vagyok.... Nem segít az antibiotikum, gyakorlatilag az andrológus is csak tippel az okokat és a gyógymódot illetően. Egy éve kínlódunk...

Legjobb válasz: Keressetek egy másik adnrológust. Én Kopa dokit ajánlanám.

Keressetek egy másik adnrológust. Én Kopa dokit ajánlanám.
A kérdező hozzászólása: Hozzá járunk..... :-( Nagyon bíztam benne mint emberben, mint szakemberben, de most már kezdek meginogni. Úgy érzem, messze nem tesz mag mindent. Tudom hogy makacs betegség, hogy nehezen jut el hozzá a gyógyszer mert rossz a vérellátása meg minden, de akkor is...


Tartós magas fehérvérsejtszám, aggódnom kellene?

Jó hosszú ideje már magas a fehérvérsejtszámom olyan 20-25 között ingadozik (én 11-12 alsó értékről tudok). Azt hittük valamilyen gyulladás, de voltam fogorvosnál, nőgyógyásznál is. Ráadásul a mandulámat is kivetettük, mert állandóan begyulladt, de a műtét óta eltelt félév is és nem tudjuk miért magas a fehérvérsejtszámom. Az orvos visszahívott 10.-ére csontvelővizsgálatra :/ Mire számítsak? Lehet leukémia? Annak esetleg vannak más tünetei? Vagy csak már képzelődöm? Kicsit félek... 18/L

Legjobb válasz: Lehet leukémia, is, de nagyon valószínû valami rejtett gyulladás is.

Lehet leukémia, is, de nagyon valószínû valami rejtett gyulladás is.
Talán valami rejtett gyulladás amit nehezebb megtalálni. A süllyedésed rendben van? Mert az is a gyulladást jelzi és a két eredmény összefügg.
Én úgy tudom a leukémiát meg tudják állapítani egy vérképbõl. Szerintem ha az lenne, akkor már mondták volna.
"a leukémiát meg tudják állapítani egy vérképbõl" Az attól függ, van olyan fajtája is, amelyben a vértestek alakja változik meg.
Az is sokat számít, hogy a doki milyen vizsgálatok elvégzését kérte a labortól. Lehet, hogy sokkal szélesebb körû vizsgálatok kellenek mert a mostaniak nem terjedtek ki mindenre. Elhiszem, hogy megijedtél de azért nem hecceld magad rögtön a legrosszabbal. A fehérvérsejteknek az a dolguk, hogy megvédjenek téged, millió oka lehet ennek az eredménynek. Anyukám "csak" cukros és nemrég hoztam ki a kórházból. A háziorvos is kért egy vérvételi vizsgálatot majd a kórházban is vettek vért. Ott már komolyabb vizsgálatokat végeztek pl. 90 napra visszamenõleg megnézték a cukorszintjét. Na ennyi különbség van vizsgálat és vizsgálat közt.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, remélem tényleg csak valami relytett gyulladásról van szó. A süllyedésem is magasabb: 64 körül szokott lenni.

Nagyon fájdalmas menzesz és magas fehérvérsejtszám. Lehet összefüggés?

Legjobb válasz: Mármint olyan összefüggés, hogy lehet-e cisztám vagy bármi...

A kérdező hozzászólása: Mármint olyan összefüggés, hogy lehet-e cisztám vagy bármi...
A kérdező hozzászólása: Igen. Gondoltam, hátha van vmi összefüggés.. És így a fájdalmas havim is megoldódhatna...
A magas fehérvérsejtszám gyulladásra utal csak kérdés hogy hol van a gyulladás.
A kérdező hozzászólása: El fogok menni amint elmúlik a következõ menzim.
A kérdező hozzászólása: És ettõl lehetne magas a fehérvérsejtem, ugye? Csak megfordult a fejembe, hogy ki tudja, lehet-e összefüggés a kettõ között. Köszi a válaszokat. :) 15/L
valamint a méhszájseb. de ez a doki dolga hogy diagnosztizáljon! nyugodtan menj el hozzá és segíteni fog!
Pl.a petefészek, petevezetékgyulladás járhat erõs görcsöléssel.
A kérdező hozzászólása: A fehérvérsejt biztos gyulladás miatt van.. De mim gyulladhatott be? Már vagy 3 hónapja ilyen sok a fehérvérsejtem...
Szia!Én inkább gyulladásra gondolnék.Én is sokat kínlódtam a menzeszemmel, kilettem vizsgálva de nem tudták megmondani hogy miért görcsölök annyira menzesz alatt.Csak ettem a sok fájdalomcsillapítót és görcsoldót.Aztán utánanéztem a neten egy injekciónak amit egy szegedi prof.asszony "talált ki" és nekem ez segített :)
Ez a nõgyógyász feladata, hogy megállapítsa. A görcsölésnek lehet szervi és nem szervi oka. A szervi ok lehet pl.: a gyulladás, ami kivizsgálandó, megszüntetendõ. A dokinak kell ezt kiderítenie!

Ha valami fertőzésem van mindenképp magasnak kell lenni a fehérvérsejtszámnak?

Ha valami baktérium vagy gomba okoz nálam betegséget akkor a fehérvérsejtszám minden esetben magasabb?

Legjobb válasz: A gyulladásos megbetegedések egyik tünete a fehérvérsejt szám növekedése. Szerintem nem minden baktérium és gomba okoz gyulladást.

A gyulladásos megbetegedések egyik tünete a fehérvérsejt szám növekedése. Szerintem nem minden baktérium és gomba okoz gyulladást.
A kérdező hozzászólása: De gyulladásom van. De a fehérvérsejtszám nem magas! Akkor mi van?


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!