Találatok a következő kifejezésre: Magas az színtem, (77 db)

Magas az LH szintem, lesz még 1labor a 23. napon. Korai volt a 2. Vérv. Ezért olyan magas? A ciklusom 30 napos, rendszeres, sztem 1 nappal az ovu elõtt volt a 16. napi vérv.29 é. vok, 7 h-ja letettem a fogg-ot. Nincs tüszõérésem? Vagy ovuláciom?

3. nap:LH:4,24 (1.60-7.90 mIU/ml),FSH: 6.55 (3.30-11.30 mIU/ml),

Legjobb válasz: Miért küldetek 16. napon vérvételre? 3. napon és a ciklus 2. felében szokták, ált. a 21. napon, de ha igazán pontosan akarnak lenni, akkor ovu után 7 nappal. Azért ilyen magas az LH-d, mert jó eséllyel akkor volt ovud.

Miért küldetek 16. napon vérvételre? 3. napon és a ciklus 2. felében szokták, ált. a 21. napon, de ha igazán pontosan akarnak lenni, akkor ovu után 7 nappal. Azért ilyen magas az LH-d, mert jó eséllyel akkor volt ovud.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors válaszod! Most egy kicsit megnyugodtam, en is ezzel biztatom magam! Nem tudom miért küldött el ilyen hamar, de rem. a hétfõinek már jó lesz az eredménye! Csütörtökön tudom meg az eredményt. Az elsõnél minden rendben volt, a tesztoszteron alacsonyabb egy kicsit! Az nagy baj? Neked is volt hasonló eredményes? Köszi a válaszod!
A kérdező hozzászólása: Voltam tegnap vévételen, aminek csak csüt. lesz eredménye, de csinált egy UH-ot, minden rendben van bent, nincsenek cystáim, aminek nagyon örülök. Szóval a polycystás betegség kilõve, ami még felmerült bennem a korai petefészek kimerülés, de arra azt mondta, hogy az bizti nem, mert az azért nagyon korai lenne még 29 évesen. Viszont az LH-t is megkérdeztem, hogy talán azért olyan magas, mert akkor ovulaltam, de azt mondta, hogy az akkor is max 12 körül lenne es nem 55 es lehet hogy hypofizis vagy valami mas a probléma. Szerintetek? El vagyok keseredve! Ihatok a következõ ciklustól cickafark-palastfû teát szerintetek?
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Jézusom, ennyi baromságot hogy hordhat össze egy doki? Attól, mert 29 éves valaki még simán lehet korai petefészek kimerülése. 20 évesen is lehet. A 3. napi LH és FSH aránynak kb. 1-nek kell lennie. Ha az Lh magasabb, akkor az utalHAT PCO-ra, ha az FSH magasabb, akkor a korai petefészek kimerülésre. Ez nálad nagyjából jó, de én már nézetnék ennél az aránynál egy AMH-t, az mutatja meg igazán, hogy még mennyi van azokban a petefészkekben. A 16. napi LH szint szerintem nagyon jó, a vizeletes tesztek is 25-ösök, 25 felett kell lennie az LH-nak tüszõrepedés elõtt. Azért kíváncsi lettem volna az ovuláció utáni 7. napi progeszteronodra, mert az mutatja meg, hogy ténylegesen megtörtént-e a tüszõrepedés és megfelelõen termelõdik-e a sárgatest és a progeszteron, ami kell a beágyazódáshoz. Remélem azért összejött a baba, ezeket csak azért írtam le, hátha más is ide téved, a dokiknak sokszor nem szabad elhinni amit mondanak ill. 2-3 dokit megkérdezni ugyanarról, mert mind mást mond, aztán döntsd el te kinek hiszel.

Akiknek magas prolaktin szintjük van/volt, megírnátok, hogy mennyi volt az értéketek és milyen gyógyszert kaptatok rá?

Nekem 500-650 mIU/l között ingadozik az érték, de nem kaptam rá gyógyszert, mivel az endokrinológus szerint éppen csak kicsit több :(

Legjobb válasz: Ha kicsit több, már TÖBB. A magas prolactin simán akadályozhatja a teherbeesést. Nekem duplája volt, 1000felett egy picivel, és azonnal Bromocriptint kaptam rá, napi 1 szemet. Sokat olvastam akkor róla, van, akinek komoly mellékhatásai lettek tõle, nekem semmi nem volt. Egy hónap múlva a kontroll prolaktinom már 300körül volt.

Ha kicsit több, már TÖBB. A magas prolactin simán akadályozhatja a teherbeesést. Nekem duplája volt, 1000felett egy picivel, és azonnal Bromocriptint kaptam rá, napi 1 szemet. Sokat olvastam akkor róla, van, akinek komoly mellékhatásai lettek tõle, nekem semmi nem volt. Egy hónap múlva a kontroll prolaktinom már 300körül volt.
Nekem határérték alatt volt, de így is kaptam rá Bromot, mert pecsételõ vérzésem volt mensi elõtt több napig.
Nekem 800mIU/l fölött volt, pedig az égvilágon semmi jel nem utalt rá (napra pontos normál mensi, semmi barnázás, semmi tejcsorgás vagy ilyesmi...). Napi 1 Bromo-t kaptam, most kezdem napi félre csökkenteni.
1500 volt, bromo-t szedek en is, napi 2xfél szem.:)
900, bromocriptint kaptam rá, pár hét alatt levitte.
1200 felett, bromocriptin napi 1 lefekvés elõtt. Most olyan 250 körül van. Én nagyon rosszul voltam tõle hónapokig.

2 hónapja endometriozist állapított meg az orvosom magas CA 125 szint, magas prolaktin szintem évek óta, PCO-s a petefészkem, múlt héten terhességet állapított meg. Mi lehet probléma endometriozisos terhesség alatt?

Legjobb válasz: huuu az komoly hoyg ennyi mellett sikerült a baba.... Gratulálok. Spontán sikerült. Nekem "csak" PCOS van enyhe Ir-rel és mégsem sikerül 4 éve, de most nagyon reménykedek hogy hamarosan fog. Biztosat az állapotodról csak orvos tud mondani az endo-nak sok formája van, nem mindegy hol van és emnnyire súlyos. Sokan szülnek mellette babaát nyugi, de hormon pótlás már eleve a PCOS miatt sem ártana majd. Minél elöbb menj orvoshoz. Drukkolok hogy mineden rendben legyen veletek.

huuu az komoly hoyg ennyi mellett sikerült a baba.... Gratulálok. Spontán sikerült. Nekem "csak" PCOS van enyhe Ir-rel és mégsem sikerül 4 éve, de most nagyon reménykedek hogy hamarosan fog. Biztosat az állapotodról csak orvos tud mondani az endo-nak sok formája van, nem mindegy hol van és emnnyire súlyos. Sokan szülnek mellette babaát nyugi, de hormon pótlás már eleve a PCOS miatt sem ártana majd. Minél elöbb menj orvoshoz. Drukkolok hogy mineden rendben legyen veletek.
A kérdező hozzászólása: Hormonpótlásra nincs szükség azt mondta, a bromocriptint kell szednem, meg hogy nagyobb a vetélés esélye problémás a terhesség. Végülis még laparoszkópiával most akarta diagnosztizálni az endot.
azért utrogestan nem ártana, eleve PCOS mellett szokták adni uygnais az emelkedett inzulin szint rombolja a progeszteron szintet ezért gyakori a vetélés. Én biztos kérnék az orvostól vagy elmennék másikhoz aki adna. Ha nincs rendesen kezelve akkor sajnos kb 80% az esély a vetélésre PCOS mellett neked meg még ott van az endo is. Szerintem jobb biztosra menni de persze te tudod. túl magas nem tud lenni a progeszteron bevitel.
A kérdező hozzászólása: nem értem, hogy a terhesség hozza rendbe az endot, de közben mégsem? Elõsször azt mondta megváltoznak terhesség alatt a hormonok és azok kedvezõtlenek az endonak ezért eltûnik.
ezt nem tudom, én csak olyan endost ismerek személyesen aki nem vállalhat gyereket olyan súlyos a betegsége. DE biztos lesz itt aki tud erre válaszolni. Nézz körül a többi forumos oldalon biztos ott van sok sorstárs. (hoxa, ciklus.hu)
Szia! Én is pcos vagyok, Ir és endometriózisos. Sikerült teherbe esnem, és nekem sem kellett semmit szedni mellé. A terhesség pedig sokat javít az endon, el is múlik, de nincs rá garancia, hogy szülés után 1-2 évvel ne jönne újra elõ. Engem is kezelni akartak gnrh szurival, de hál isten sikerült 2 év után teherbe esnem.A terhesség jót tesz a pcos-nek is, mivel nem lesz több cisztád sem és. az endonak is jót tesz mert, nincs menzi, és ugyanazt éri el a terhesség, mint a kezelése az endonak. Én 12+5 napos vagyok, minden rendben.A doki is azt mondta, hogy ezekre a betegségekre a legjobb gyógymód a terhesség.Persze ilyenkor ugye nehéz teherbe esni.
A pcosra nem szedsz gyógyszert? Nem tartod a hármas kezelést? Nekem volt 2 terhességem, amikor nem volt kezelve az ir és pcos. Az elsõnél elment a baba a 7. héten. A másodiknál nagyon nehéz volt az egész és koraszülés lett.
A kérdező hozzászólása: Nem szedek, mert kb 3 hónapja diagnosztizálta, lapart akart elõjegyezni.

Magas az inzulin szintem, de nem kaptam gyógyszert, csak diéta + mozgás?

Azt mondta a doktornő, hogy nem tudja Pco-s vagyok-e. De gyógyszert sem kaptam. Viszont nagyon könnyen rosszul tudok lenni, ha picit kicsúszok az étkezés idejéből? Mások is ilyen könnyen rosszul vannak? a tornázás nem igen megy.

Legjobb válasz: Talán a vércukorszinted magas, nem pedig az inzulinszinted.

Talán a vércukorszinted magas, nem pedig az inzulinszinted.
A kérdező hozzászólása: Glükóz 0, 4, 9 mmol/L Inzulin 0, 6, 5 Glükóz 60, 6, 0 Inzulin 60, 56, 4 Glükóz 90 5, 4 Inzulin 90, 24, 6 Glükóz 120, 5, 6 Inzulin 120, 17, 9
Ezek az értékek jók.
A kérdező hozzászólása: De akkor miért vagyok rosszul. Ha diétázom, megeszem a megfelelõ szénhidrátokat akkor jó vagyok, vagy jobban vagyok. Ha nem eszem alig van erõm, rám jön a idegbajos rosszullét. Az inzulinomra mondták hogy sok.
Egyedül az éhgyomri inzulinod kicsit magas. Annak 5 alatt kéne lennie. De erre szerintem is bõven elég a diéta és mozgás. Egyébként szinte tökéletesek az értékeid.
Így nem sok. A hormon meg nem veszélyes a babára, az a veszélyes, ha így esel teherbe. Konkrétan retardált lehet a gyerek....
Hát akkor nem csoda, ha nem jön össze a baba. Keressetek egy endokrinológus, nem hogy veszélyes, pont az alulmûködésbõl lehetnek a gondok, alapból a teherbeesés nehezebb így, de a terhesség alatt magasabb dózisra is van szüksége a szervezetnek, mert anélkül a babának idegrendszeri károsodása lehet.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ!Azon vagyok, hogy saját orvosom legyen, de a tapasztalat mindig többet ér:) Még csak 25éves vagyok és eléggé elkeserít a helyzet......
Nem keseregni kell, mert ez egy kezelhetõ helyzet, csak kezelni kell! Valószínûleg van egy autoimmun pajzsmirigy gyulladásod (hashimoto), ami miatt csökkent a pajzsmirigy szövetállománya és ne termel már elég hormont. Ennek a pótlásával teljesen rendezni lehet az egészet, teherbe fogsz esni és meg is marad a baba. Javaslom, hogy minél elõbb keress fel egy endokrinológust. Én dr Balázs Csabát ajánlom, az egyik legjobb Magyarországon. Buadi allergiaközpontban van a magánrendellése, ha az államira akarsz menni, akkor majdnem egy évet kell várnod. Privátban kb fél év, de ha szólsz, hogy sürgõs, akkor visszaszólnak, mihelyt van üresedés.
Én is 25 éves vagyok, de nekem serdülõ korom óta van pajzsmirigy alul mûködésem. Eleinte endokrinológushoz járok, de már évek óta a háziorvosom kezel. (Fél évente járok kontrollra.) Ha beállítják gyógyszerrel, (én L-Thyroxint szedek)semmi gondod nem lesz a terhességgel, max egy picit megemelik az adagod. Nekem most lesz 1 éves a kislányom, és semmi gondot nem okozott a pajzsmirigy. Fontos, hogy a terhesség alatt is szedned kell a gyógyszert. A babában nem tesz kárt. Hajrá! :)

Mitől lehet nagyon magas az LH hormon szintem?

Másodszor vagyok túl a 22.napi vérvételen és mind a 2szer nagyon magas volt az LH szintem.A többi hormonszint mind jó csak ez a Fránya LH magas nagyon.a PCO-t kizárták már.A ciklusom most 34napos.Ha valaki tud arra is ötletet ,h hogyan lehet ezt a hormonszintet természetes úton csökkenteni azokat is várom.

Legjobb válasz: Le tudnád írni az FSH és LH értékeid a ciklus 3. napján? Nálam a magas LH Pco-ra utalt azóta metet szedek

Le tudnád írni az FSH és LH értékeid a ciklus 3. napján? Nálam a magas LH Pco-ra utalt azóta metet szedek

Magas a pulzusszámom. SZinte mindíg 100 felett van. A vérnyomás változó általában a per utáni érték magas az is 90-100 között mozog. És ezek nyugalmi állapotban mért értékek.21éves lány vagyok és nem túlsúlyos 52 kg. Mi lehet a gond?

Legjobb válasz: Szia!Nekem is volt ilyen csak kicsit alacsonyabb volt,sztem pajzsmirigy probléma menj dokihoz gyógyszerekkel simán tudják kezelni.Remélem segitettem.

Szia!Nekem is volt ilyen csak kicsit alacsonyabb volt, sztem pajzsmirigy probléma menj dokihoz gyógyszerekkel simán tudják kezelni.Remélem segitettem.

Mire utal az, ha szinte minden egyes vérnyomásnál azt tapasztalom, hogy a felső (szisztolés, azt hiszem) értékem mindig kicsit magas, az alsó (diasztolés, azt hiszem) pedig normális, vagy inkább alacsonyabb?

A fels? értékemre a 130-140 közötti mért érték a jellemz?, és ritkán, de el?fodul, hogy 145-ig is felmegy, viszont az alsó értékem mindig 80-90 közötti, id?nként 70-80 közé esik. Mit jelenthet ez 30 éves korban?

Legjobb válasz: 120-130/70-80 vérnyomás az szerintem jó! +, -, 10 az nem baj! a pulzus meg kb 80-95 ig jó. a 145 vérnyomásnak kicsit magas!orvost ajánlok miatta! idõváltozás.stb... okozhat ilyesmit!

120-130/70-80 vérnyomás az szerintem jó! +, -, 10 az nem baj! a pulzus meg kb 80-95 ig jó. a 145 vérnyomásnak kicsit magas!orvost ajánlok miatta! idõváltozás.stb... okozhat ilyesmit!

Ha mensi alatt víztiszta folyadék gyöngyözik a mellbimbómból, az a magas prolaktin szintet jelzi?

Magától nem jön, csak enyhe nyomásra, és nem sok. Nektek volt már ilyen? Ha magas a prolaktin szint, akkor az gátolja a teherbeesést, ugye?

Legjobb válasz: Azt igen a magas prolaktin szint és a szervezet elsavasodása okozza. Keress fel egy nõgyógyászt, mert ez gyógyszeres kezelést igényel, fõleg ha babát szeretnél. (bromocriptin mezilát-ot szoktak adni rá)

Azt igen a magas prolaktin szint és a szervezet elsavasodása okozza. Keress fel egy nõgyógyászt, mert ez gyógyszeres kezelést igényel, fõleg ha babát szeretnél. (bromocriptin mezilát-ot szoktak adni rá)
A kérdező hozzászólása: Köszi, már elkezdte a dokim a vizsgálatokat, elsõ körben vérvételre kellett mennem, de még nincs eredmény. Ezt a gyöngyözést meg most vettem észre... Gondoltam, hátha ez az oka a sikertelenségnek? De nemsokára úgyis kiderül, ha meglesznek a leletek :)

Az miért van hogy már a 3. napja hogy 140 felett van a vérnyomásom. Eddig mindig olyan 120 körüli volt és az az érdekes hogy a per az sose magas az olyan 70 körül van, szintén a pulzus. Mondjuk elég kimerült is vagyok?

Amiatt lehet esetleg magas a vérnyomás? Ja és 25 éves vagyok, fiú és normál testalkatú.

Legjobb válasz: Igen sajnos a kimerültség okozhatja, a tartós stressz helyzet színtén. És még az idõjárás változás is. Pihend ki magad és ha azután is tartósan 140 vagy az felett van a vérnyomásod akkor irány a doki.

Igen sajnos a kimerültség okozhatja, a tartós stressz helyzet színtén. És még az idõjárás változás is. Pihend ki magad és ha azután is tartósan 140 vagy az felett van a vérnyomásod akkor irány a doki.
Nem akarlak megrémiteni, én 23 éves (lány) vagyok, és hirtelen kezdett felmenni napról napra egyre jobban a vérnyomásom, aztán a sürgõsségen kötöttem ki, 210 per 160-as vérnyomással...utólag kiderült, hogy veseelégtelenségem van..Jobb "potyára" bemenni a sürgõsségre, vagy dokihoz akár, mint olyan bajjal utólag, ami visszafordithatatlan..Persze! lehet front, fáradtság de egy általános viszgálat semmibe sem kerül!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Megpróbálom kipihenni magam, remélem összejön. Ha viszont késõbbiekbe is 140 fölött lesz akkor meglátogatom a doktort.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!