Találatok a következő kifejezésre: Magándokihoz járok. szülés (4 db)

37hetes vagyok magándokihoz járok, de nem vagyok megelégedve vele 10perc alatt lebonyolít mindent, nem vett észre dolgokat amit szerintem egy dokinak észre kelett volna. Mag. Rendelés 10000 Ft szülésre adhatok annyit amenyit én gondolok?

Legjobb válasz: Szülésre elvileg a magánrendelés tízszeresét szokták adni, a te esetedben ez 100ezer Ft. De ha nem vagy vele megelégedve, akkor szerintem elég 40-50 ezer, az is szép pénz. Na meg a magánrendelés amúgy is drága, így sok pénzt lehúz rólad.

Szülésre elvileg a magánrendelés tízszeresét szokták adni, a te esetedben ez 100ezer Ft. De ha nem vagy vele megelégedve, akkor szerintem elég 40-50 ezer, az is szép pénz. Na meg a magánrendelés amúgy is drága, így sok pénzt lehúz rólad.
na én ezért nem járok magánrendelésre. amúgy sem lenne rá pénzem. belegondolok, azt a 40-50 ezret, másra is el lehet költeni....
Én sem voltam megelégedve az enyémmel ezért egyszerûen lemondtam. Sok rosszat hallottam róla és nem akartam úgy járni mint néhány ismerõsöm aki hozzá járt. Azt mondtam neki hogy a gazdasági válság minket is érintett és nem tudom kifizetni neki a kért összeget.
Van olyan orvos aki kerek -perec megmondja mennyiért bonyolít le egy szülést. :( Hogyha nem esett róla szó szerintem is bõven elég a 40000 ft. Szülés után fogod majd igazán érezni, hogy szíved szerint mennyit adnál neki. Amúgy az utolsó hetekben sem késõ orvost váltani.
én biztos nem adnék 40-50 ezreket egy olyan orvosnak, akivel nem vagyok megelégedve.... szerintem adj, amennyit gondolsz, de ez legyen arányban azzal, amit leírtál, mégpedig az, hogy felületes. szerintem te is legyél felületes akkor már a hálapénzzel... rosszabbul nem fogsz járni, hiszen nem a szülés elején adod oda a pénzt, hanem amikor már túlvagy rajta. aztán lehet, hogy a 6hetes kontrollra már másik dokit választanék a helyedben. üdv, 37 hetes
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a válaszokat.Az az igazság , hogy nem mertem most az utolsó hétbe váltani más dokit, mert ha valami gond van nehogy azt mondják hogy az orvos váltógatása miatt van vagy ilyesmi.
Szerintem ne válts, azért csak hozzá jártál végig, õ ismeri a terhességed. Szülés után annyit adsz neki amennyit gondolsz, majd akkor meglátod mennyit volt bent, mennyit foglalkozott veled, kérésed teljesítette-e, kérdéseidre válaszolt-e, mennyire volt emberséges stb. Én is magánrendelésre járok dokihoz, de nekem eszembe sem jutott hogy a szülésre a rendelés árának a 10x-ést adjam, én eleve 40.000. -be gondolkodom. (Azt hogy a 10X-ét ki adja, egy újabb kérdésben fel lehetne tenni, de szerinem nagyon minimálisan!)
miért lenne ciki?ebben a 30-40-ben benne van az is aki 15-öt adott, meg az is aki 60-at
ilyet még nem is hallottam h ingyen csinál 4 d.Én itt Kecskeméten 14000 szoktam fizetni az uh ért meg a vizsgálatért.nagyon nagyon rendes a dokid.én a helyedben vagy többet adnék egy kicsivel vagy a boríték mellé adnék egy pezsgõt bort v ilyesmi.....de ha nem teheted meg akkor csak köszönd meg nagyon szépen a gesztust tõle.könnyû szülést kívánok.
Szerintem nagyon rendes a dokid, hogy rád bízza, hogy mennyit adsz. Nálunk fix összeg van, és jóval magasabb, mint amit te írtál.
Szia! Nem ciki. Nekem az orvos annak idején konkrétan megmondta, hogy 50.000. Nem , hogy " úgy kb. " Jól írta aki azt írta, hogy ez lehet nála 10 meg 60ezer is.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a megnyugtato válaszokat igy kicsit jobban érzem magam.:) Boldog babavárást!
A kérdező hozzászólása: Megérdemelné az összeget mert a 4D UH-t is ingyen! csinálta meg ezért van kicsit lelkifurdalásom a dolog miatt..
A kérdező hozzászólása: Én is elképedtem amikor rákérdeztem mennyiért csinálja meg a 4D-t erre ö közölte h ök (mármint abba az épületbe dolgozo magándokik )nem kérnek pénzt érte.Ö a föorvos abban a korházban ahol szülni fogok igy megtudja csinálni a munkaideje alatt.Sztem is megérdemelné a nagyobb öszeget de sajna max 25.000-nél több nem futja de valami ajándékot még én is gondoltam mellé.:)
Szia! Bárcsak az én dokim is rám bízná és ennyi lenne a tarifája! (Sajna neki 80.000Ft, ezért nem is tudom felkérni a szülésre!) Amúgy ilyet ritkán hallani, de szerintem ha annyit tudsz adni, akkor annyit adsz! Ha eddig sem volt pénz éhes, akkor már most lesz az! Úgyhogy csak nyugodtan! :)
Sziasztok! Neked akkor baromi nagy szerencséd van!!!! Nekünk 2007-ben kerek-perec megmondta a doki, hogy 80 ezer lesz a szülés.
Nálunk azt mondják, h a vizsgálati díj 10x-e a szülés. Így nekem min. 80.000 lenne, de mi max.(nagyon max) 50-et adunk.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat:)

Magándokihoz járok. A szülés utáni 6 hetes kontrollon is kell fizetni?

Miel?tt hazajöttünk a kórházból, a dokinak odaadtuk a szülésért a pénzt. Hamarosan megyek a 6 hetes kontrollra a magánrendelésére. Ekkor is kell fizetni neki, mármint a rendelés árát ki kell fizetni, vagy ez benne volt abba a pénzben, amit a szülés után adtunk neki a kórházba?

Legjobb válasz: Persze! Egyértelmû! sajnos ez nem kérdés!

Persze! Egyértelmû! sajnos ez nem kérdés!
Igen, magándokinál minden egyes konzultációért fizetni kell.

Ha nem járok magándokihoz, csak sima körzeti nőgyógyászhoz + a kötelező vizsgálatokra, akkor is el fogják majd mondani a részleteket a szüléssel kapcsolatban a terhesség vége felé? 28 hkm

Azt, hogy kb mekkora a baba, mikorra várható a szülés, stb.

Legjobb válasz: Hogy a baba mekkora, ráírják az ultrahangos papírra. A szülés várható idejét már a terhesség elején megmondták, ez a kiírás napja. Azt, hogy igazán mikor fogsz szülni, elõre senki sem fogja tudni megmondani. Magáról a szülésrõl inkább akkor mondanak bármit, ha kérdezel. Különben inkább a védõnõnek van erre ideje és alkalma, sajnos az SZTK-s dokiknak nem nagyon.

Hogy a baba mekkora, ráírják az ultrahangos papírra. A szülés várható idejét már a terhesség elején megmondták, ez a kiírás napja. Azt, hogy igazán mikor fogsz szülni, elõre senki sem fogja tudni megmondani. Magáról a szülésrõl inkább akkor mondanak bármit, ha kérdezel. Különben inkább a védõnõnek van erre ideje és alkalma, sajnos az SZTK-s dokiknak nem nagyon.
Nem értem, miért vagy felháborodva úgy, elvégre a kérdezõ nem a szülés menetérõl érdeklõdött, de lényegtelen.Én kész tényeket írtam le, a saját tapasztalatot, az egy dolog, hogy sztk-s dokinál szültél és minden a legnagyobb rendben ment, sajna nem mindenki ilyen szerencsés, de gondolom, nem is egy generáció vagyunk, ma 2011-ben más "szabályok" uralkodnak, sajnos minden doki a pénzre hajt, csak akkor nyílik meg az elméjük, ha pénzt adsz nekik.Engem se küldött el két fontos genetikai viszgálatra, ez utóbb derült ki, UH-on 3 hónapig nem is nézett, én meg vhol non-sense-nek tartom, hogy mindenre az ember hívja fel a figyelmét egy orvosnak.. És igen, a 33.héten került bele a kiskönyvembe a szülés ideje és helye, mert mint írtam, a volt dokit nem érdekelte a dolog, mikor szóltam, akkor se.
Nekem sem volt magán orvosom. S elmondhatom, jobban elmondtak nekem mindent mint sokaknak akinek magánorvosa volt. Voltak olyan kismamák akik magánorvoltól jöttek tanácsadásra (beutalók miatt) s gõzük nem volt semmirõl, se a szûrésekrõl, se a vizsgálatokról, szinte semmirõl. Mikor várakozás közben beszélgettünk én mondtam el nekik mindent. S ennek hatására kérdeztek rá dolgokra odabent. A szülés várható idõpontjának meghatározására szinte bármikor sor kerülhet. Nekem az egyiknél már a 9 héten mondtak idõpontot, s a másiknál csak a 20. hét körül.
Ha megnyugtat nekem ugyan beírtak 30hetesen egy dátumot, és senkinek sem lett igaza... És vagy 3idõpontom is volt a szülés várhatójára egy menzi és vagy 2méret alapjai, sõt a szülés napján csináltak uht(vaklárma miatt flow), és ott egy negyedik, még egy hét múlvait is kihoztak. Szóval ezzel nagyon ne törõdj. Terhes kalkulátorral nézd meg menzi szerint +-2hét, és majd jön a kicsi. Mekkora a baba: a leleten rajta vannak az adatok, nem? tehát magad is megnézheted, a rövidítéseket pedig neten is megtalálod, de a védõnéni is ért hozzá, õ is el tudja mondani a papírok alapján, hogy mekkora a kicsi, hogyan feküdt akkor, hol a lepény, merre hogyan kitért pl a koponyafekvésben. Ezek mind a leleten vannak(nálunk rajta vannak) Látni azért láthatod a kicsit uh alatt? Amúgy kérdezz, és majd válaszol vagy nem. Minden más a szüléssel kapcsolatban: kérdezd a nõgyógyászt, és a védõnõdet nyugodtan.
A kérdező hozzászólása: Na ne veszekedjetek már! :) Nekem beírták, de a terhesség vége felé szokták mondani, hogy kb ténylegesen mikor fog megszületni, meg hogy befordult-e már, ilyesmiket. Nekem jó a dokim, egy petákot nem adtam még neki, de elég körültekintõnek tûnik, csak kicsit szûkszavú és mindig siettet kifelé, úgy érzem nem is hagy idõt arra, hogy kérdezzek. Én is a védõnõben bízom, jövõhéten megyek hozzá, addigra összeírom az összes kérdésemet. Aztán meglátjuk. Leht, hogy azt tanácsolja, hogy adjak a dokinak borítékot és akkor majd megtudok mindent. Azért köszönöm a válaszaitokat.
* el se akarta vállalni..
S a lényeg: mivel pajzsmirigy betegként indultam az elején, el se akarta várni a terhesgondozásomat, mikor kiderült, hogy terhes vagyok, el akart küldeni egy másik nõgyógyhoz, hogy járjak hozzá. Szóval itt kemény jogi dolgok is fennálltak az esetemben, csak nem mentem bele, mert nem hiányzott a felesleges stressz...
Nem is azt írtam, hogy a szülés várható idejét a védõnõ mondja meg! csupán azt, hogy magáról a szülésrõl, annak a menetérõl, mikéntjérõl a védõnõ is tud felvilágosítást adni... Hogy a kiskönyvbe nem írták be elsõ alkalommal a szülés várható idejét, számomra fura... mind a 4 gyerekkel SZTK-s dokihoz jártam, mindig az volt az elsõ kérdés, mikor volt az utolsó menstruációm... ebbõl számolták ki a terminus végét....
A védõnõnek nem hatásköre ezt megmondani, a terhesgondozó azonban a szülési kalkulátor alapján tudja a fogantatás vélelmezhetõ idõpontját és így a szülését is.
17:13-as vagyok még mindig: Elsõ, nekem a 33.héten írta be végre valahára a kismama könyvembe a magándoki a szülés várható idejét, mert a régi sztk-s dokitól mikor rákérdeztem, kitérõ választ adott, még a helyét se határozta meg, csak ennyit mondott: "Majd viszik magát oda, ahol van éppen hely." Érdekes hozzáállás...
Saját tapasztalat: nekem is sztk-s dokim volt, de a 30.héten se tudtam pontosan, hogy mekkora a baba, mert b*szott normálisan megultrahangozni, méhszájat egyáltalán nem nézett; laborra küldött csupán, azzal nem is volt gáz, csak amikor a rokonok, ismerõsök is arról faggattak, mekkora a baba, köpni-nyelni nem tudtam, annyira felületesen lettem megvizsgálva. 33.héten váltottam magándokira, hál Istennek csak havonta 1x kellett járnom hozzá, anyagilag így is megsínylettük, most a 38.héten Ctg-re járok hozzá, de a kórházba, ezt újra Tb-alapon, de érzem, hogy nem nagyon tetszik neki a dolog, szeretne megint egy kis pénzt begyûjteni ( nála 5 ezer ft / ctg ), én meg úgy dönöttem, nem fogok hetente ennyit perkálni neki, ha nem muszáj. Sajna, a legtöbb ilyen, tisztelet a kivételnek.
Nem vitáztam és nem voltam felháborodva sem... Csupán én is a saját tapasztalatomat írtam... A legkisebb gyerekem 2 éves... Igaz, biztosan nem vagyunk egy korúak, de azért vénség se vagyok, én sem csupán a 20 évvel ezelõtti tapasztalataimat írtam. Jártam SZTK-ba és magán dokihoz is... egyik se kapott soha egyetlen fillért se. Szülni is ügyeletesnél szültem , mert a saját dokim épp külföldön volt.. Mindennel maximálisan elégedett voltam, pedig õ se kapott elõre egy vasat sem. Sajnálom, hogy ahová te jártál, ott nem néztek emberszámba, de errõl én nem tehetek... Ne rajtam vezesd le a dühödet, kérlek! Egyébként a kérdezõ éppen megkérdezte azt is, hogy "a szüléssel kapcsolatban"... szóval arról bizony a védõnõ is tud felvilágosítást adni.... El tudja mondani, miként is zajlik, esetleg még videót is tud mutatni....

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!