Találatok a következő kifejezésre: Magán gyermek hol (7 db)

Székesfehérváron magán gyermek gasztroenterológus Ki? Hol? Mennyi? Milyen?

5 éves kisfiammal 3 éve küzdenek az orvosok nem tudják mi a baja! Liszt vagy tej vagy tejcukor, de mondtak mát mogyorót is hasi UH negatív széklete negatív Hidrogén kilégzéses teszt negatív "éve történt. Vérvétel rendeben. Liszt-re teszt még nem volt, nem tudom hogyan is csinálják egyáltalán? 1,5 évig tejmentes diéta aztán visszatértünk a tejesekre pár hónapig nem volt probléma! "annó" sokat volt hasmenése negatív széklettel aztán spontán elmúlt mire megjött az ÁNTSZ-ből az eredmény. Most megint el kezdődött pár hónapja mondogatja többször pár nap elteltével,hogy fáj a bal bordája alatt a pocija és talán kicsit székrekedése van mert mikor mondja, hogy fáj akkor megyünk kakilni, de nem mindig produkál. Most is rendben a kakija és mondta a háziorvosunk, hogy akkor megint tejmentes diéta és fél év múlva meglátjuk.A normaflort esszük több mint 2 éve. Most is nagyon görcsöl szegénykém ilyenkor úgy megijedek. A bal bordája alatt és azt mondja hogy így szétmegy két oldalra a fájdalom.Már attól is félek nehogy az a irritabilis bél szindrómája legyen vagy az a crohn betegsége. Nagyon aggódom! Köszönöm a választ

Legjobb válasz: Dr.Tokodi Istvàn

Dr.Tokodi Istvàn
A kérdező hozzászólása: Tel? Rendelési idõ? Hol? Mennyi?
Szia, Dr Székely Ivánhoz járok én is hasonló panaszokkal és édesapámat is nemrég mûtötte. Nagyon jó orvos szerintem. Nálam most derítette ki, hogy fruktóz érzékeny vagyok, pedig már én is minden rosszra gondoltam. A Budai úti Interspar mögött van a Life egészségcentrum ott rendel, egy vizsgálat 8000 forint, de a kórházban is dolgozik. Én kétszer voltam ott, utána mindig a kórházba mentem hozzá, az asszisztense segített bejutni TB alapon. Ha kell, el tudom küldeni az asszisztense számát privátban. Üdv, Judit
Interneten?
A kérdező hozzászólása: Na de hol?milyen oldalon?

Hol van Szegeden magán gyermek ultrahang rendelés?

Legjobb válasz: Tudtommal a Minikilinikben van ultrahangos rendelés.A cimük Kossuth Lajos sgt.1o9.A tel. idöponthoz.62/499-755,499-766

Tudtommal a Minikilinikben van ultrahangos rendelés.A cimük Kossuth Lajos sgt.1o9.A tel. idöponthoz.62/499-755, 499-766


Magán gyermek orvost hol találok budapesten vagy pest megyében?

Legjobb válasz: neten keress rá. sokat fogsz találni

neten keress rá. sokat fogsz találni

A tartásdíjat az anyja nem a gyermekére fordítja hanem saját magára és szakadt ruhában adja ki a gyermeket söt kinött szandálba hol lehet elrendezni azt hogy utána nézzenek az édesanyanak a tartásdij ügyében?

Legjobb válasz: Nem tudnak utánanézni. Még ha igazad is van. Bár ha több 10ezret kaap tõled havonta akkor ebbõl kellene futnia új ruhára is, de 15-20 ezerbõl ne várjál csodát. Egy példa ami nem ellened szól, megtörtént. Keresztgyerekeim szülei elváltak. Apuka nem igazán akart fizetni, sõt nem is fizetett évekig pont azért bújt ki alóla mert akkor azt nem a gyerekekre költené. Bár az eszébe sem jutott hogy azt az összeget õ költse el a gyerekre és akkor tuti rá van költve. Na mindegy. Néha napján elvitte a gyerekeket, meki, mozi miegymás. Elvarázsolta õket hogy "apánál milyen jó és anya nem visz ilyen helyekre". Aztán kicsit el kellett velük beszélgetnem hogy anya a napi betevõt biztosítja nekik puci meg néhanapján rázta a rongyot... Mindenki vonja le a tanulságot... van bõven... :)

Egy ismerösnél is hasonló a helyzet: az apa a fele fizetését odaadja tartásdijba (ez 30000 Ft), és a gyerekek (negyen vannak) szakadt ruhákban járnak (amit megvarrni azért lehetne)meg még nyáron is a téli csizmában - ugyanakkor anyuka uj ruhákban és cipökben szaladgál (mármint hogy újonnan vett ruhákban, cipökben), és azon siránkozik, hogy az apa nem ad többet a gyerekekre. De az már nem jut eszébe, hogy az apa miböl él meg - mivel neki is csak a 300000 Ft marad összesen. Az a szerencséje, hogy a testvérének tud ingyen lakni (lakbért nem kell neki fizetni), de enni meg ruházkodni kellene - azért kellene, mert ruhát már több éve nem vett magának. Az anyukát meg senki sem kérdezi, hogy ha neki jut új holmikra (pedig nem növi ki), a gyerekeknek miért nem.
Nem tudnak utánanézni. Még ha igazad is van. Bár ha több 10ezret kaap tõled havonta akkor ebbõl kellene futnia új ruhára is, de 15-20 ezerbõl ne várjál csodát. Egy példa ami nem ellened szól, megtörtént. Keresztgyerekeim szülei elváltak. Apuka nem igazán akart fizetni, sõt nem is fizetett évekig pont azért bújt ki alóla mert akkor azt nem a gyerekekre költené. Bár az eszébe sem jutott hogy azt az összeget õ költse el a gyerekre és akkor tuti rá van költve. Na mindegy. Néha napján elvitte a gyerekeket, meki, mozi miegymás. Elvarázsolta õket hogy "apánál milyen jó és anya nem visz ilyen helyekre". Aztán kicsit el kellett velük beszélgetnem hogy anya a napi betevõt biztosítja nekik puci meg néhanapján rázta a rongyot... Mindenki vonja le a tanulságot... van bõven... :)
Olyat már hallottam, sõt láttam, hogy anyának számlákkal kellett bizonyítania, hogy mit költött a kicsire, apa ezután fizetett. Ott a költségeket is felszámolták (víz, villany). Ez iszonyú bizalmatlanság, de van ilyen. Egyébként sok apuci azt hiszi, hogy a gyerektartás tényleg csak ruhára, kajára való. Elfelejtik, hogy a gyerek is fürdik (víz), melegedik (fûtés), világít, a lakás biztosítva van, osztálypénz, stb.
Azt hiszem, hogy itt ERRÕL a családról van szó, nem arról, hogy ki milyen családokat ismer, mirõl hallott már... Ha a kérdezõ nem bízik a párjában, számoltassa el.Elõször szóban, ha még mindig nem megy akkor számlákkal. DE!!!! Illene egy számadást végezni a hölgy havi bevételérõl és kiadásáról és ennek fényében elgondolkodni, ki lehetne-e gazdálkodni ebbõl az új ruhákat.
Te is szülõ vagy, vedd ki a részed a nevelésbõl és ne az anyát kritizáld!
Az a baj, hogy nálad van? Nem kell sehogy felkészíteni az iskolára. Te is beszélgethetsz vele errõl. Másra nincs szükség. A tanszereket te veszed meg? Anyuka dolgozik, gyereket nevel, nem hiszem éppen a tartásdíjat költerné a saját ruháira. Gondolom beszállsz a könyvek, füzetek, írószerek vásárlásába. Esetleg a tornafelszerelést vagy az iskola táskát veszed meg. A fenekét, pedig te is megtaníthatod kitörölni. Ez nem elhanyagolásnak, hanem túlkényeztetésnek tûnik. Meg gondolom járt a gyerek oviba, azt is fizetni kellett valamibõl.
A tartásdíj, nem csak ruhapénz. Abból veszi meg az anyuka az ételet a gyógyszereket. S ha az anyuka nem áll jól anyagilag, akkor választania is kell, hogy ruhát vagy élelmet vesz a gyereknek. Azonkívül mosni kell a gyerekre, ágynemû kell az ágyára és mindenféle olyan hétköznapi dologra is szüksége van ami eszedbe sem jutna.
Nem tudom, hogy mennyi tartásdíjat fizetsz, de az, hogy szakadt ruhában adja ki az anyuka a gyereket és kinõtt szandálban, talán jelzés, hogy vehetnél neki. A megélhetés mellett talán a ruházkodást is támogathatnád.
Gondolom azért valamit eszik is a gyerek...
Mondjuk kezdd azzal, hogy megtanulsz beszélni! Ne erre tanítsd a lányod! ("seggét")
Az a baj hogy nagyon gyakran azért szidják az anyát, hogy ne kelljen gyerektartást fizetni. Sok apuka akkor szembesül a gyermeknevelés dolgaival amikor elviszi egy-két hétre a gyereket és nincs aki kitörölje helyette a gyereknek a s***ét. Amég együtt éltek ez senkit sem zavart. Jelenleg ha egy fõre 35000-ret számolunk, akkor az anya és három gyerek esetén az a 140000-Ft valójában nem is olyan nagy összeg. Ebbõl négyen fürdenek, négyen tévéznek, esznek, stb. Az lenne az ideális, ha az apukák nem éreznék meg annyira a válás után a tartásdíj összegét, hanem õk is meg tudnának élni. Ha a szülõ dolgozik, akkor melóhelyre "szépen" kell öltrözni. S egy kicsit sem baj, ha az anyuka a válás után nem ereszti el magát, s marad padlón. A gyerekek, meg otthon igenis járhatnak kopottasabb ruhákban is. Nem lesz bajuk tõle.
A kérdező hozzászólása: Az a helyzet hogy az anyuka dolgozik.A gyermek 7 éves de az édesanyja nem tanitotta meg arra se hogy kitörölje a seggét.Mikor itt van nálam én tanitgatom meg mindenre.Most megy a gyermek iskolába.Augusztus második felétöl van láthatásom augusztus végéig.Kérdem én hogy késziti fel Õ az iskolokezdésre a gyermeket?
Nálunk dettó ez a helyzet, és ti is megint az apukát hurrogjátok le. Miért a tartásdíjnak kell fedezni a ruhát, a játékot, az élelmiszert na meg még a villanyszámla és vízdíj x összegét? Anyuka így mivel száll bele? Igenis gy anyának annyi dolga van hogy tartsa rendbe a gyerekét, ha nem tudja adja át az apának, és majd õ neveli. Nem elítélem az anyukákat, csak 100 anyából 80 ha nem 90 arra panaszkodik hogy nehéz eltartani a gyereket, mégsem hagyják, hogy az apjuk nevelje. Az meg már gusztustalan, hogy a gyerek szakadt ruhában van az anya meg jól öltözött...

Gyermek- és ifjúságvédelmi felelős képesítés? Most lettem egy iskolában (félállásban) ezen poszt betöltője. Képesítésem nincs hozzá, de pedagógus vagyok. Ki tudja, hol tudnám (milyen szakon, vagy képzésben) magam ezen a területen képezni?

Legjobb válasz: szociális munka vagy szociálpedagógia szak. A kettõ nagyjából ugyanaz, úgyhogy teljesen mindegy melyiket csinálod. 3,5 éves képzés mindkettõ. Nem bántásból írom, de sajnos egy fatális hiba, hogy az iskolák pedagógusokat tesznek meg gyermekvédelmi felelõsnek. Ezzel akarják kispórolni, hogy még egy embert fel kelljen venniük dolgozni, holott a pedagósuok alig konyítanak valamit a gyermekvédelemhez. Ez két különszakma, amit sajnos az iskolák nem akarnak elismerni. egy szociális munkás

szociális munka vagy szociálpedagógia szak. A kettõ nagyjából ugyanaz, úgyhogy teljesen mindegy melyiket csinálod. 3, 5 éves képzés mindkettõ. Nem bántásból írom, de sajnos egy fatális hiba, hogy az iskolák pedagógusokat tesznek meg gyermekvédelmi felelõsnek. Ezzel akarják kispórolni, hogy még egy embert fel kelljen venniük dolgozni, holott a pedagósuok alig konyítanak valamit a gyermekvédelemhez. Ez két különszakma, amit sajnos az iskolák nem akarnak elismerni. egy szociális munkás
A kérdező hozzászólása: Igazad van kedves válaszoló!!!! Osztom a véleményed, 100%-ban!!!! Én ezt úgy "kaptam", de megbecsülöm, és épp ezért, tényleg szeretném jól csinálni!!!!! Ezért igyekszem tanulni, mert ha rám bízták a gyerekeket, akkor bízhassanak bennem. És tudjak segíteni!

Hova fordulhatok, hogy megvédjem gyermekemet és magamat a további megalázástól? Hol tudnák panaszomat kivizsgálni és orvosolni?

Tavaj elváltam a férjemt?l,de a bíróság közös lakás használatot rendelt el.A lakáson hitel van és a volt férjem részét is én fizetem mert különben a bank elárverezné a fejünk fölül.Bíróság nem döntött arról és figyelembe sem vette hogy én fizetem a lakáshitel teljes egészében miótta a volt férjem és köztünk a házasság tönkre ment,ennek már 3 éve.A volt férjem állandóan jelenget engem és a közös gyermekünket.Legutóbb azzal jelentet fel,hogy a gyermek egyedül tartózkodik otthon.Ez nem igaz mert a hugom van vele amig én dolgozom.A gyermekünk 10 éves.A volt férjemnek vannak jó rend?r ismerr?sei akik mindig készségesen segítenek neki,de ha nekem van valami amit a volt férjem tesz mindig elutasítanak.A volt férjem feljelentett,hogy a gyermek egyedül tartozkodik itthon,a rend?r?k kijöttek de semmit nem találtak,hanem itt helyben egy jelzést küldtek a családsegít?be.Én pedig itt dolgozom a családsegít?be és a kollégáim szépen intézkedtek ugy szólván hogy kicsináljanak engem és a gyermekemet.Az egyik kolégan?m konferenciára hivott a gyermekemr?l való tárgyalásra úgy hogy amikor müszakban dolgoztam átnyújtott egy levelet a konferenciáról.Mivel nem értettem ir?l volt szó ezért rákérdeztem.Õ pedig midenki füle hallatára kiabálva azt mondta elveszük a gyermekedet.A konferenciára elmentem,ahol szép kis csapat fogadott,jelen volt 3 kollégan?m a gyermek iskolájából 2 gyermekvédelmis,1 gyámügyesa polgármesterhivatalból és az osztályfönöke a gyermekemnek.Kértem,hogy mivel munkatársak vagyunk nem tárgyalhatják az ügyemet.Erre már ?k a konferenciára meghivtak egy családgondozot a szomszéd köszségb?l hogy annak adnak át.A konferenciát mégis a munkatársaim lefolytatták.Az osztályfönök és a 2 gyermekvédelmis rám semmi terhelöt nem tudtak mondani s?t csak dicséretet,hogy a gyermek megfelel?en jól el van látva és jó tanuló is.A konferenciáróljegyz?könyv készült de nekem sem a beérkezett rend?rségi jelzésb?l sem a jegyz?könyvb?l másolatot nem adtak s?t betekintést is megtagadták.A konferencián munkatársaim eldöntötték alapellátásbavesznek engem és gyermekemet.Hiába mondtam hogy alapellátásban vagyok egymásik kis városban,azt hazudták,hogy ?k megkeresték és azok nem válaltak engem.Kés?bb kiderült nem is tudtak róla a kis városi gyermekjóléti szolgálat mert nem értesítették ?ket.Ítt a Jegyz?nek levelet írtam és orvoslást kértem.A jegyz? pedig nem orvostlást nyújt hanem védelembe akarja venni a gyermekemet minden indok nélkül.A munkahelyem fentartójához panasz levéllel fordultam de másfél hónap teltt el és nem válaszoltak rá.A jegyz? nem válaszol a kérdéseimre ? sem.Mindez már 7 hónapja megy ez a dolog.Közben én is idegileg készülök kifele és a gyermekem is szorong hogy elveszik t?lem,mivel pszichologushoz hordom és ezt állapítottameg gyermekemnél.Akinek átadtak a község családgondozonak többször felhivta tudtom nélkül a gyermekemet a gyermekem mobiltelefonján.Engem is többsz?r felhivott mindig fenyeget?zve pl.rend?r?kkel fogja feltöretni a lakásomat.

Legjobb válasz: Sajnos segíteni nem tudok, de azt javaslom, menj be a bírósági panasznapra (minden bíróságon van minden héten ingyenes panasznap) és ott mondd el mindezt, és kérj tõlük segítséget, hogy mit tehetsz. Közben fordulhatsz ingyenes jogi segítségért a népügyvédjéhez (vagy hogy hívják)

Sajnos segíteni nem tudok, de azt javaslom, menj be a bírósági panasznapra (minden bíróságon van minden héten ingyenes panasznap) és ott mondd el mindezt, és kérj tõlük segítséget, hogy mit tehetsz. Közben fordulhatsz ingyenes jogi segítségért a népügyvédjéhez (vagy hogy hívják)
Érdemben sajnos nem tudok segíteni neked! De nagyon sajnálom ami most veletek történik!! Kívánom, hogy mielõbb megoldódjon a probléma, fõleg a gyermeked miatt! A hitel amit csak te fizetsz, az a kettõtök nevén van? Nem normális a volt férjed, az biztos! :(
Írd be a google-be, hogy ingyenes jogi tanácsadás, kidob egy csomó találatot. Hatékonyabban tudnak segíteni neked, mint itt.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!