Találatok a következő kifejezésre: Macskaalom helyett lehet (5 db)

Deguknak lehet betenni, BARKAFÁT? FONTOS! Es a fürdetőhomok jó a macskaalom helyett? Abba is piszkítanak?

Legjobb válasz: A fürdõhomok nem jó alom helyett. Azt külön edénybe szórva érdemes betenni nekik. Más a homok és az alom felhasználása is. A homok játék, az alom felszívja a nedvességet, szagtalanít.

A fürdõhomok nem jó alom helyett. Azt külön edénybe szórva érdemes betenni nekik. Más a homok és az alom felhasználása is. A homok játék, az alom felszívja a nedvességet, szagtalanít.
A barkafa másnéven fûzfa, lehet nekik nyugodtan adni. A fürdetõ homok is jó alomnak, bár nem szívja fel a nedvességet mint a macskaalom és a forgács és jobban porzik is.
Az elõbb nem géprõl voltam, bocsi, ezért ez lemaradt: A homok nem csak játék. A bõrükre, szõrükre tapadt zsiradékot tudják így eltávolítani. Természetes környezetükben az odú elõtti porban hempergõznek meg. Belepisilnek és megfürdenek benne, ezzel erõsítve az összetartozásukat, a közös szagszerelmet. Ha rendszeresítesz egy nem felborítható edénybe homokot, nagyon valószínû, hogy csak oda fognak üríteni.
A kérdező hozzászólása: hat nem is alom helyett gondoltam.... kulon edénybe tettem!!! koszi, segítettetek :) )

Lehet macskaalom helyett szárazhomokot használni?

Az a helyzet,hogy semmi sem lesz nyitva keddig,és az éjjel-nappali boltokból meg elkapkodták az összes macskaalmot.Addig megteszi helyette a szárazhomok?

Legjobb válasz: Nyilván hogy nem szagtalanít nem nedvszívó a macs ia koszos lesz de ha nincs más?

Nyilván hogy nem szagtalanít nem nedvszívó a macs ia koszos lesz de ha nincs más?
Ha nincs más, akkor megteszi arra a két napra.
Az én cicám kint azt használja, mert megmaradt egy jó nagy kupac... nem szokott piszkos lenni és szereti. Szerintem is jobb, mint a semmi. Olvastam még valahol, hogy apróra vágott újság is használható erre a célra.
Mi az elsõ macskánknál többnyire homok almot használtunk, mivel akkoriban még nem nagyon lehetett zsákos almot kapni, de nem éppen a legalkalmasabb. Készülj fel rá, hogy amikor majd kiöntöd, akkor macskapisis homokfelhõ fog felcsapni.
Figyelj a homok ugyanolyan mint a rendes boltban vett macskaalom az én cicáim homokot használnak:)

Lakásban tartott törpenyúl wc-jébe faforgács helyett lehet macskaalmot tenni?

Legjobb válasz: nem mert teljesen más az anyaga és ha megeszi az nem tesz jót neki a forgács és a pellet is fából van amit megehet, múltkor pont néztem a kisálat almot amit ink macsekoknak szopktak és elég durva a tapintása ami kikezdheti a popóját és a kukacát is. CSAK természetes emészthetõ alapú alom használható a nyuszi alá!!!

nem mert teljesen más az anyaga és ha megeszi az nem tesz jót neki a forgács és a pellet is fából van amit megehet, múltkor pont néztem a kisálat almot amit ink macsekoknak szopktak és elég durva a tapintása ami kikezdheti a popóját és a kukacát is. CSAK természetes emészthetõ alapú alom használható a nyuszi alá!!!
NEM. Legjobb a fapellet, illetve a szalmapellet. Mert ha a macskaalomba belekóstol, meg is halhat.
lehet
Mi anno azt a zöld, papír zacskós, asszem Biolux a neve, azt tettük alomnak a nyuszi alá. 12 évet élt. Szóval lehet.
nem tudom miért akarsz alá macska almot tenni de spórolni akarsz rajta akkor inkább vegyél vmi fateleprõl forgácsot és takarítsd naponta kétszer, kivételek mindig vannak de én nem kockáztatnám meg.. :/

Macskaalom helyett mit lehet még használni?

Ugyanis elfogyott és végigjártam mindegyik boltot a faluban de alom nincs, kertesházban lakom, sima földet tehetek a wécéjükbe? Más nem jut eszembe...

Legjobb válasz: Homok, kõzetörlemény , ideglenesen szerintem jó a föld is .

Homok, kõzetörlemény , ideglenesen szerintem jó a föld is .
ja amugymeg jo h boltba nincs , a sarki boltokat nem is erre találták ki. ha nem tud eljutni nagyok áruházba kkor se a cba ban keressen almot hanem mondjuk az állateledelesnél.
bazdmeg akinek nincs 500forintja a macsjájára az minektart macskát??? ha ennyi pénze nincs akkor mivel eteti? arra sincs pénz? nyugodtan le lehet értékelni, de igazam van. az tartson állatot akinek van rá kerete/helye/lehetõsége!
Nem vizes hanem száraz homokot.
A kérdezõ azt írta, hogy nincs lehetõsége macskaalmot vásárolni és nincs náluk homok. Akkor minek írtok ilyeneket? Akkor tegyen alá földet ideiglenesen. Ilyen egyszerû.
most mért nem jó a macskaalom? 500forintért van a tescoba nagyobb kiszerelés. (nekem ugyan görényem van, de neki elég egy honapig uh . a macsiknak sztem 2hétre). A forgács meg az ilyesmi nyulak alá való nem macskaalomba. homok max ami még jó.
rakok = rakod és a kisgyerekekre = asszem vakságot is okozhat..
Én is a homokra voksolok, az tünteni el legjobban a szagokat. Nálam bevállt, csak abból sokkal nagyobb mennyiség kell mint egy sima macskaalomból... és nem mindegy hogy honnan hozod. Pl ha az udvartokról szedsz és azt rakok a cica feneke alá az telelehet mindenféle baktériummal. Más macskák és akármilyen állat járhatott már ott. Vigyázni kell vele... Meg hogy is van... asszem a kisgyerekekre nagyon veszélyes a homokban lévõ kutya pisi/kaki...
A gyári macskaalom egy zeolit-nak nevezett kõzetõrlemény, ami magába zárja a szagokat-ez az egyetlen elõnye (meg hogy drága). Ha gyakran cseréled, és a cicák is elfogadják, jó a homok is, a föld is.
Ha kertes házban laksz, akkor miért nem szoktatod ki a macsekokat? -> már írta, hogy meghülyült a kutyája. -- A föld a legjobb, de ma már interneten is lehet rendelni macskaalmot. :)
Az összetépkedett újságpapír nagyon rossz ötlet, rosszabb mint a faforgács. Akkor már inkább föld, de persze a legjobb a homok meg a macskaalom.
Ideiglesen amíg nem tudsz almot venni az összetépkedett újságpapír is jó.
Homok, hamu. Ha kertes házban laksz, akkor miért nem szoktatod ki a macsekokat? Figyeld õket, ha wc-zni akarnak (keresik a helyükjet, elbújnak ide-oda) akkor rakd ki õket valami fa alá ahol puha a föld. Neked is kényelmesebb lenne ha kijárnának wc-zni.
Én a homok mellett maradnék, tényleg az a legjobb! Az én macsekom is azt használja.
A kérdező hozzászólása: Homok sincs sajnos, ha földet rakok bele az nem fog bûzleni? Mert régen faforgáccsal próbálkoztam az nagyon büdös volt. A föld jobb? Kinti cicák voltak igazából, de behülyült a kutyánk és nem merem õket kiengedni mostmár.
Szerintem a homok a legjobb. De ha az nincs, akkor tényleg lehet földet is tenni nekik. Vagy kiengeded õket, és akkor ott kint elintézik maguk.
Az összetépkedett újságpapír nem rossz ötlet. Ilyen kis csíkokra kell tépkedni, de nem a színes féle újságot. Egyik macskatenyésztõ ismerõsöm is használja, ha épp az alom elkopott. Nem büdös és még praktikus is.

Tengerimalacnak alomnak be lehet rakni macskaalmot faforgács helyett?

Legjobb válasz: Nem. A macskaalom kavics szerû. Forgács kell, mert abból tud magának fészket késziteni.

Nem. A macskaalom kavics szerû. Forgács kell, mert abból tud magának fészket késziteni.
Szerintem tegyél alulra egy réteg macskaalmot, és fölülre 4-5cm forgácsot:) De van, aki csak simán macskaalmot használ:)
Valamit összekevertek. :) a malac nem készít magának fészket, nem azért kell neki a forgács. Hanem azért, mert az jó puha, ném kezdi ki a lábát, nem úgy, mint a macskaalom. Ném hallottam még olyanról, aki macskaalmot tenne alá. Még fapellettet szoktak, de azt sem szeretik, mert kemény. Az fölé is kell a forgács. Maradj csak annál, nincs jobb megoldás a malackák számára.
Második vagyok. Én ismerek olyat, aki macskaalmot használ, és semmi baja sincs a malacnak!De szerintem is maradj a forgácsnál, az a legjobb:)
Szegény coci :( azért nekünk sem lenne kellemes egész nap mezítláb hegyes kavicsokon járkálni! Nekik sem az.
Ne tegyél alá macskaalmot, mert vékony a bõr a talpukon és kisebíti nekik, amibõl könnyen talpfekély alakulhat ki, amit marha nehéz kezelni.
nekem mondjuk nyuszóm volt, de a fapellet abszolút bevált és valamivel ritkábban kell cserélni, plusz nem okoz atomrobbanásra hajazó mocskot a ketrec körül... vagy legalábbis lassabban... amíg forgácsoztunk, napi kétszer söpörtem/porszívóztam a nyuszó körül...

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!