Találatok a következő kifejezésre: Macskától lehet baja a (2 db)

Macskától lehet e baja a babának?

Hello.10 hetes terhes vagyok baj az, ha megsimogattam a testvérem szobacicáját?elkaphatok e valamit, mert olvastam hogy a macskáktól tartózkodni kéne a terhesség ideje alatt.

Legjobb válasz: Szia! Én azt olvastam, hogy a toxoplazmózis nevû betegség az amit macskától el lehet kapni, és károsodhat a magzat, ha a fertõzés bekerül a véráramba. Ha megsimogatod attól szerintem nem lesz baj, ha odafigyelsz a higéniára. Az almot ne te takarítsd, mert az ürülékükben hordozzák ezt a fertõzést. De jobb lenne inkább tartózkodni a cicáktól, mert ezer más bacit hordozhatnak, és elég egy szõrszál, hogy baj történjen. Én így tudom, de ha tévedek, a többi válaszadó biztos kijavít. Esetleg keress rá a keresõben. Gratulálok!!

Szia! Én azt olvastam, hogy a toxoplazmózis nevû betegség az amit macskától el lehet kapni, és károsodhat a magzat, ha a fertõzés bekerül a véráramba. Ha megsimogatod attól szerintem nem lesz baj, ha odafigyelsz a higéniára. Az almot ne te takarítsd, mert az ürülékükben hordozzák ezt a fertõzést. De jobb lenne inkább tartózkodni a cicáktól, mert ezer más bacit hordozhatnak, és elég egy szõrszál, hogy baj történjen. Én így tudom, de ha tévedek, a többi válaszadó biztos kijavít. Esetleg keress rá a keresõben. Gratulálok!!
Szia Ird be a keresobe a macsaka baba szavakat, es ott olvashatsz errol a temarol, ott talaltam valaszokat a kerdesedre. Remelem tudtam segiteni 10 hetes kismama
A terhesség elsõ 3-adában nem árt vigyázni. De a szobacica, fõleg ha nem kap nyers húst, nem hiszem h veszélyes.Mindenesetre nem simogass se kutyát, se macskát.Kérhetsz a dokidtól laborbvizsgálatot h biztos legyél benne.
Én is úgy tudom, hogy a legbiztosabb az, ha csináltatsz ilyen vizsgálatot. Nekem az elsõ látogatásomnál rögtön rákérdezett a védõnõ, hogy van e macskánk? Ezért gondolom, hogy javasolják ezt a vizsgálatot, de te még nem késtél le róla szerintem. Üdv:28hetes kismama
Nekünk van cicánk, aki kijárós, tehát itthon nem piszkít az alomba. Én 5 hete szültem semmi bajom nem volt a macskától, a babám is egészséges. Pedig a terhesség alatt is sokat simogattam, rajtam is aludt sokszor. Csak az almot nem szabad takarítani, vagy csak gumikesztyûben.
lehet, mivel hordozhat olyan egysejtû élõsködõt, ami ha megfertõzi a babát, abba belehalhat.
A kérdező hozzászólása: Köszi! Azóta lassan 2 éve megszültem és semmi baja a kiscsajnak szerencsére:)

A macskám nyáladzik, de van étvágy és ezen kívűl semmi baja. Valószínű, hogy egy másik macskától kapta el. Mi lehet a nyáladzás oka?

Legjobb válasz: Lehet, hogy veszett, mert az oltatlan kóbor macskák hordozhatják ezt a betegséget. De lehet valamilyen vitaminhiány is, vagy folyadékhiány, nem vagyok tájékozott ilyen téren, mert nekem mindig is oltott, féregtelenített, ivartalanított macskáim voltak, nem volt ilyen gondjuk. Még, ha nem is veszélyes, szerintem vidd el állatorvoshoz!

Lehet, hogy veszett, mert az oltatlan kóbor macskák hordozhatják ezt a betegséget. De lehet valamilyen vitaminhiány is, vagy folyadékhiány, nem vagyok tájékozott ilyen téren, mert nekem mindig is oltott, féregtelenített, ivartalanított macskáim voltak, nem volt ilyen gondjuk. Még, ha nem is veszélyes, szerintem vidd el állatorvoshoz!
Amikor dorombol, az enyémnek is folyik a nyála. Ezen kívül semmi "baja" nincs.
Doromboláskor izgalmi állapotba kerülnek és talán azért folyik a nyáluk. Ez gondolom macskafüggõ is.
Egyik barátnõmnek is van olyan cicája, ami nyáladzik, de nem beteg, ez nem betegség, azt mondta, csak örül, hogy simogatva van. Akkor nyáladzik az is, amikor dorombol, vagyis hogy az örömtõl.
Ha fiatal cica akkor biztos hogy most potyogtatja a fogát.és nõ ki az uj foga
Lehet, hogy a fogával van gond, vagy a száján van valami seb. Az én cicámnak is egyszer letört a foga és szegény nagyon nyáladzott...Vidd el dokihoz.
Tegnap az én macskám is elkezdett nyáladzani, elvittük dokihoz, és azt mondta, van a fiatal macskáknl egy vírusos fertõzés, ami kölyköknél gyakran végzetes, de õ már 2 éves, és a doki szerint jó esélyei vannak, adott neki egy injekciót, és tegnap este óta semmi baja. Polybét kellett venni, negyedet kell beadni neki reggel, este. A veszettségre azt mondta, kizárt, mert a veszett macska támad, õ pedig nagyon szelíd, és seb sincs rajt, hogy megmarta volna valami veszett állat, de azért beoltatom, ha meggyógyul.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!