Találatok a következő kifejezésre: Macskám lehet, már (61 db)

A húgom (8 éves) már egy hete folyamatosan csak köhög (és nincs megfázva), percenként 3-mat ez mért van? , doki hoz nem nagyon szeretnénk el vinni mert félünk hogy műteni kel, a macskának lehet valami köze hozzá?

Legjobb válasz: 1. Ha egy GYEREK folyamatosan köhög, akkor orvoshoz kell vinni. 2. Nem értem, hogy jön ide, hogy müteni kellene, köhögést NEM mütéttel gyógyitanak. 3. A macska megint nem egésze világos, hogy hogy jön a képbe, eddig nem volt? Mert akkor esetleg lehet allergia is.

1. Ha egy GYEREK folyamatosan köhög, akkor orvoshoz kell vinni. 2. Nem értem, hogy jön ide, hogy müteni kellene, köhögést NEM mütéttel gyógyitanak. 3. A macska megint nem egésze világos, hogy hogy jön a képbe, eddig nem volt? Mert akkor esetleg lehet allergia is.
Jézusom, féltek, hogy mûteni kell, ezért inkább fuldokoljon otthon? Nagyon felelõtlen szüleid vannak. És ha mûteni kell, akkor mi van? Jobb, mint ha megfullad nektek otthon, nem?
Ha allergiás lenne a macskára, akkor valószínû, nemcsak köhögne, hanem erõteljesen prüszkölne is a húgod. Ha "csak" köhög, az lehet mellhártya, vagy tüdõgyulladás, vagy esetleg a hangszálakkal, torokkal kapcsolatos problémák. Akármi is, mindenképp orvosi vizsgálatot igényel, hogy a megfelelõ gyógyszer, és kezelés megállapítható legyen. Ha éppen mûtét, akkor mûtét, de ez az általad írtak alapján szinte kizárt.
A szülõk hol vannak? Nem hallják, hogy köhög a húgod? Ti hol éltek valami embertõl elzárt településen, mi az hogy mûteni kell, ki mondta ezt a hülyeséget? Hogy jön ide a macska? Te hány éves vagy?
Márpedig doki... Ha nincs is megfázva, és semmi komolyabb baja, "csak" allergia, akkor is mindenképp doki, egy asztmás rohamban akár meg is lehet fulladni.
Mi az, hogy mûteni kell?? Miért kéne?? Bármi lehet, gyermekorvoshoz kell vinni, felír egy gyógyszert és jólvan... Nagy hülyeség amit csinálsz, vagy amit a szüleid csinálnak.
Pedig vigyétek el, mert lehet belõle nagyobb baj is. Nem kéne kivárni.
Nagyon felelõtlenek vagytok, ha nem viszitek orvoshoz a Húgod!!!
Ez kéremszépen allergia, méghozzá a macskára. Vagy a macskának kerestek új gazdit, vagy orvoshoz mentek és gyógyszerrel kezelitek a problémát.

Benti macskának milyen oltást érdemes adni? Kis korától bent élő macskának lehet valami lappangó betegsége, amitől már nem véd az oltás?

Legjobb válasz: A benti cicáinknak mi a teljes spektrumot adattuk, mivel-nyáron Balatonon,kertben vagyunk -és mi is behordhatunk mindenféle fertõzést,bacit, vírust a lakásba-cipõtalpon is!! http://shp.hu/hpc/web.php?a=budapestiallatorvos&o=macskak_ve..

A benti cicáinknak mi a teljes spektrumot adattuk, mivel-nyáron Balatonon, kertben vagyunk -és mi is behordhatunk mindenféle fertõzést, bacit, vírust a lakásba-cipõtalpon is!! http://shp.hu/hpc/web.php?a=budapestiallatorvos&o=macskak_ve..
Lehet lappangó betegsége. Ha nagyon elõvigyázatosak akartok lenni kérhettek vértesztet (fõleg FIV-re, FeLV-re), mert sok cica fertõzött, de tünetmentes, viszont jó tudni az ilyesmit, mert megmagyarázza a cicák késõbbi megbetegedéseit és ennek megfelelõen tudjátok kiválasztani a tápot, immunerõsítõt. Oltatni is érdemes, mert különféle vírusokat, baktériumokat könnyen bevihetsz a cipõddel is a lakásba.
A kérdező hozzászólása: Elkaphatták az anyjuktól még a terhesség alatt? Olyat olvastam, hogy ezek a kismacskák nem élik meg általában a felnõttkort. Pár hónaposan még nem nagyon érintkezhettek más macskákkal, azóta csak bent laknak. Így is lehet bennük vírus? Beoltatom õket minden ellen. A tesztet legfeljebb kicsit késõbb, elõbb legyen meg az oltás.
Elkaphatták születéskor, utána-de csekély a valószínûsége. Kivéve, ha tudod, hogy az anyja beteg.De annyira nem kell félni!!
Ha az anyamacska fertõzött, akkor elkapják. Nekem volt két leukózisra pozitív cicám. Simán lehet hosszú, boldog életük így is, csak meg kell adni nekik mindent, ami erõsíi az immunrendszert (prémium táp + immunerõsítõ), illetve bármilyen másodlagos fertõzést ha elkap a cica, komolyan kell venni. Célszerûbb elõbb a tesztet megcsináltatni, mert ha pozitív, teljesen feleslegesen oltatod be ezekre a betegségekre.

Macskám lehet, hogy már megfialt. Véresszerű volt a combján az anyag és ragadt. Hasa még mindig nagy, ki van tágulva. Most nyávog, szerintem nem kölykezetett meg vagy benne maradt. Mi lehet a baja?

Hétf?ig mit lehet csinálni mert csak akkor van állatdoki?

Legjobb válasz: Állatkórház... Lehet, hogy nem indult meg a szülés. Ha elfolyt a magzatvize, illetve burkot is szült (ez lehet a véres-nyálkás valami), akkor nagyon nagy baj van, ha nem tudja folytatni a szülést. Max. egy napot bír ki így a cica, de az is igen kínkeservesen. Azonnal hívd ki hozzá az ügyeletet.

Állatkórház... Lehet, hogy nem indult meg a szülés. Ha elfolyt a magzatvize, illetve burkot is szült (ez lehet a véres-nyálkás valami), akkor nagyon nagy baj van, ha nem tudja folytatni a szülést. Max. egy napot bír ki így a cica, de az is igen kínkeservesen. Azonnal hívd ki hozzá az ügyeletet.
A kérdező hozzászólása: lefialt :-), nem tudjuk hogy hova de jól van.
Nah, valami esemény??????Uccsó válaszadó
A kérdező hozzászólása: Most épp nem tudom hogy hol van, tehát ha elõjön akkor tudok modani valamit-.
Én voltam az uccsó válaszadó!Én úgy toltam ki a macskámmal, amikor lefialt valahova, (de nem tudtam hogy hova)hogy bezártam a lakásba olyan 20-30 percre, és mikor kiengedtem, akkor futott a kölykeihez.A sufniban voltak :) Várom a választ hogy mi van...
A kérdező hozzászólása: ahol régebben megfialtmegtaláltuk kicsjeit de most nem találtuk meg megyek megnézem ugy csinál mintha keresné ahol szül/ vagy a kölykeit
Nyugodj meg elõször is!Tapogasd át a pocakját, és tapintsd ki a cicákat ha vannak!Az fontos lenne, hogy 5 órával ezelött végig láttad?Hol volt, mit csinált...stb.Lehet hogy még csak most fog szülni!!!Sok szerencsét és kiscicát :)
Nem kell állatdokihoz vinni a macskát, nekem már tobbszor is megfialt otthon és semmi baja nem lett..amúgy a macskáknak ellés után még egy kicsit nagy a hasuk, de ki lehet tapogatni h benne e wan még a macska.. tok egyszeru:)
A kérdező hozzászólása: nincs környéken állatkórház legalábbis nem tudom hogy Szegeden hol van, de 5 órája még tök nyugodt volt.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat


Természetesen már lehetséges!
Igen, lehet. Még az elsõ tüzelés elõtt javasolt.
Pedig hidd el hogy van benne valami. Én vagyok a macskával kiskora óta, tõlem kapott ha rosszat csinált. A macska engem tekint gazdájának, az asszonyt meg csak játékostársnak. Kell azért hogy tudja, van aki nála is "erõsebb" :)
Nem kutyáról beszélgetünk hogy megmutasd neki ki az úr :D már bocsánat viszont nekem fajtiszta sziámim van lehet fajta függõ a változása és a családdal szemben õ is játékos maradt csak más macskákkal szemben változott meg!
6hónapos korban érdemes elvinni. Mi megvártuk az elsõ tüzelést és ahogy az elmúlt neki akkor vittük el. Tökéletes volt így szerintem. Durva hangosan adta elõ azt tüzelõs pár napot. Egyébként ha kiskora óta veled van és neveled, megmutatod neki hogy ki az úr a házban akkor nem lesz agresszív meg stb.. amit itt a válaszokban olvastam. Kezessé kell tenni már kiskorától fogva és csak akkor fegyelmezni ha rosszat csinál. Legalábbis nálunk így volt. Ja és semmiben nem változott a macska a mûtét után ugyanolyan játékos maradt mint elõtte. Azért is kell 6hónaposan mert akkor még gyorsabban gyógyul mint egy felnõtt macska.
Egy macska nem szenved a tüzelés alatt max te a nyávogástól!! A legideálisabb a cicának ha minimum az elsõ ellése megvolt és már nem szoptat mert ha az elsõ alom elõtt ivartalaníttatod fenn áll a veszélye hogy "elkandúrosodik" ami azt jelenti hogy bak macska ként fog viselkedni! Semmien macskát nem tûr meg verekszik és terület féltõ lesz!!! TAPASZTALAT!! Szóval ha egy adag kiscica tábort elviselsz akkor utánna javaslom az ivartalanítást! És a kandúroknál van amit mindenki más írt hogy az elsõ ivarérés elõtt javasolt dokihoz vinni!
Én nüstény cicám már 5, 5 hónaposan elkzedett tüzelni.. szegény mit szenvedett... Gyorsan el is vittük. Kandúrka most esett túl rajta, 6, 5 hónaposan, kezdett büdöset pisilni az aklom mellé....
Épp ezaz, hogy az elsõ tüzelést nem szokták megvárni. A macskának sem jó, hogy szenved, meg neked sem. Mondom, mi hétfõn visszük, itt Németországban, és így tanácsolta az állatorvos.
Az elsõ tuzelést meg szokták várni! De erre szerintem egy állatorvos tudja a választ helyesen... menj el kérdezd meg. Ha macska nélkül csak úgy bemesz tanácsot kérni bármelyik ad ingyen.
Igen.Pont jó korban van, 6 hónapos kortól ajánlott az ivartalanítás.
Igen, a nõstényeket 6-7 hónapos koruk között, az elsõ tüzelés elõtt ideális ivartalaníttatni. A miénk pont most lesz hétfõn...
A kérdező hozzászólása: köszi szépen a gyors választ
Akkor tényleg fajta függõ lehet... Minden esetre én így tudom hogy az elsõ almot érdemes megvárni!

Egy 2 hónapos cicát lehet már lehet fürdetni? És milyen gyakran kell egy hosszűzőrű macskát fürdetni és fésülni? ÉS télen ezt hogyan lehet megoldani lakásban kell fürdetni hogy nem szokjon el tőle és szép bundája legyen?

Legjobb válasz: Csak akkor kell fürdetni, ha pl. gombás és speciális fürdetõszert írt ki rá az orvos. Illetve, ha valami olyan szennyezõdés van a bundáján, amit nem tud maga tisztítani (olaj stb.). Amúgy a kiállítási macskákat cicomázzák, de nem kell õket. Ha még is fürdetni akarod, akkor sem kell rendeszeresen, én pl. fél éve fürdettem utoljára, mert minek?

Csak akkor kell fürdetni, ha pl. gombás és speciális fürdetõszert írt ki rá az orvos. Illetve, ha valami olyan szennyezõdés van a bundáján, amit nem tud maga tisztítani (olaj stb.). Amúgy a kiállítási macskákat cicomázzák, de nem kell õket. Ha még is fürdetni akarod, akkor sem kell rendeszeresen, én pl. fél éve fürdettem utoljára, mert minek?
Nem kell fürdetni, csak ha kiállításra viszed. A macska megoldja magának, folyton fürdik, tisztogatja magát. Nála tisztább háziállat nincs.
Honnan veszed, hogy fürdetni kell? Általában a macskák ki nem állhatják a vizet. Ráadásul ész nélkül mosakodnak, tisztálkodnak. Fésülni kell! Kapható kifejezetten macskák számára készült kefe, ezzel fésüld át rendszeresen, hogy ne nyelje le a sok szõrt. Az így rendben tartott macskabunda szép csillogó lesz és nincs szüksége fürdetésre.
A perzsákat szokták fürdetni, fõleg akkor, ha kiállításra járnak a cicával. Milyen fajta a cica?
Nekem két kandúrom van, mindkettõ másfél éves.De csak az egyik lett eddig fürdetve, mert iszonyat bolhás volt, azóta egyszer sem, és nincs semmi baja a bundájának, mert rendszeresen vannak fésülve.Ja amúgy õk félperzsák, nem hiszem, hogy a rendes perzsát kéne fürdetni, fõleg ha lakásba lesz.
A kérdező hozzászólása: Igen a macska félperzsa és hosszú a szõre ezért kérdeztem a fürdetést.Már volt egy macskám és a macskasampontól szép bundája lett.
Nem a samponnal kell megszépíteni a bundáját(ami szerintem hülyeség is, mert az is csak vegyszer, amivel a macsek természetes bõr és szõrflóráját tönkre lehet tenni, pl. az embereknél is a sok "vegyszeres sikálás" okozza a legtöbb bõrallergiát)Adj neki 2 hetente egy nyers tojássárgáját, amit ráadásul szeretnek is elnyalogatni(nyersen a fehérjét ne), meg valami multivitamint, ehet sajtot, vagy egy kis vajat és ezektõl lesz igazán szép és fényes a bundájuk.

Terhes macskát ugye már nem lehet ivartalanitani? Mikor lehet leghamarabb? Lehet érezni kézzel a kölykeit a hasában?

Legjobb válasz: Igen, lehet ivartalanítani. Az utolsó percig, míg benne vannak a kölykök.

Igen, lehet ivartalanítani. Az utolsó percig, míg benne vannak a kölykök.
Lehet, mi is ivartalanítattuk, úgy h nem tudtuk h vemhes. +pénzt kellett fizetni a magzatok kiszedése miatt, de semmi +gondot nem jelentett amúgy a dokinak.
Állatorvosa válogatja kell-e plusz pénzt fizetni és miért?. A teljes méhét egyben, kölyökkezdeményekkel együtt kiveszik az ivartalanításkor. A császározásnál veszi ki a méhbõl a kölyköket, de az meg benne van a császározás árában kölyökszámtól függetlenül általában.
Lehet, mi is így ivartalaníttatunk. Akkor legalább biztos kiveszi a méhét is. Néhány orvos alapból csak a petefészkeket venné ki, és ezért kér plusz pénzt, mert így a méhet is ki kell, de jobb is, ha kiszedi, mert ha nincs ott, nem lehetnek vele problémák. (méhgyulladás pl.)
Lehet ivartalanítani! Bár szerintem elõbb kellett volna gondolkodnotok!
Miért kellene megvárni, míg megszül és három hónapig szoptat? És ha nem lesz helye a kicsiknek? És ha lesz is, õk 6-8 hónaposan továbbszaporodnak. Ha lehet, inkább meg kell állítani ezt a folyamatot.
Lehet ivartalanítani, de én megvárnám, amíg megszületnek a kis cicák, és rá pár hétre ivartalanítanék. Hiszen most már úgysem lesz vemhes /ha már most az/ A cicákat pedig lehet érezni, hogy a hasában vannak./

Normális, hogy a macskám már 3. hónapja vedlik? Vagy ez lehet már idegi alapon is a kutya miatt?

Már 5 éves a cicám,de ennyire,és ennyi ideig még sosem vedlett. Már 3. hónapja,hogy hullatja a sz?rét,de iszonyatos szinten. A b?rének semmi baja,egészséges,a sz?re is szép,nem kopaszodik vagy ilyesmi.

Legjobb válasz: az én cicám 8. hónapja vedlik.. :S de szeretem és elnézem neki :D inkább használok ruhahengert a fehér szõrök ellen és kiiktattam a fekete ruháimat... egyébként lassan idõszerû az állatorvos és ott utánaérdeklõdöm én is hogy akkor mi is van.. :S

az én cicám 8. hónapja vedlik.. :S de szeretem és elnézem neki :D inkább használok ruhahengert a fehér szõrök ellen és kiiktattam a fekete ruháimat... egyébként lassan idõszerû az állatorvos és ott utánaérdeklõdöm én is hogy akkor mi is van.. :S
Az én macskám is vedlik, tavasz óta szinte folyamatosan. Szerintem ilyen melegben ez normális. Ha õsszel, esetleg télen is foltatódik a dolog, akkor más lehet az oka. Egyébként nekünk az állatorvos azt mondta, hogy szegénykéknek a stressztõl (a kis diliseknél a félelemtõl) is hullhat a szõrük.

Mi lehet az oka, ha a macska sokáig marad az alomban?

Nem rég észrevettem, hogy bemegy a cica az alomba, és akár 10-20 percre is ott marad... próbálkozik. Aztán vagy sikerül vagy nem.

Legjobb válasz: Tenyleg probalkozik vagy csak jol erzi bent magat? Lehet lüken hangzik, de az en cicaim is valamikor (altalaban friss almozaskor) szeretnek az alomba pihenni.De az omegaolaj tisztitja a belrendszert en szoktam hetente adni nekik.

Tenyleg probalkozik vagy csak jol erzi bent magat? Lehet lüken hangzik, de az en cicaim is valamikor (altalaban friss almozaskor) szeretnek az alomba pihenni.De az omegaolaj tisztitja a belrendszert en szoktam hetente adni nekik.
A kérdező hozzászólása: Tényleg próbálkozik, mivel nem új alomba csinálja. És õ nem is az a fajta, aki "belefekszik" a tiszta alomba. Omegaolajat hol lehet kapni és milyen kiszerelésben/árban? A konzerv hal nem jó erre a célra?
Beszéld meg állatorvossal, lehet, hogy veseköve van. Azt is figyeld meg, hogy pisil e minden alkalommal.
A kérdező hozzászólása: Hát... megbeszéltem. :) 20km-t mentünk a "hóviharban", az ügyeletre, az éjszaka közepén... és a dokibácsi meg könnyített szegényen... És hát igen, volt benne homok... úgyhogy kapott antibiotikumot. Nem volt olcsó mulatság, de a cicus nagyon hálás. :)
Végre egy lelkiismeretes gazdi, aki nem csak tanácsot kér, de intézkedik is. (vállveregetõs szmájli)
Ha hólyaghomokja vagy köve van, akkor speciális diétás táppal szabad csak etetni.
A kérdező hozzászólása: 15:53-as! A doki azt mondta "diétás tápok" helyett inkább próbáljuk minél természetesebben táplálni, úgy ahogy a természetben enne. Azaz inkább nyershúst, amit "marcangolhat", hiszen ragadozó...
Szia!!Én én cicám is most esett át ezen a betegségen!Vannak speciális tápok amik a struit köveket semlegesitik a vizeletében, de hidd el szükséges hogy gyogyuljon a cica!Viszont tulzásba sem szabad esni mert szorulásat kaphat!Szia

Ezen a macskán röhögök már napok óta, mi lehet a fajtája?

http://9gag.com/gag/4018627?ref=featured

Legjobb válasz: Õ egy exotikus perzsa, nekem is ilyen van! Nem értem miért röhögsz rajta....

Õ egy exotikus perzsa, nekem is ilyen van! Nem értem miért röhögsz rajta....
Még meg se nyitottam, de már tudtam, hogy róla lesz szó :D http://www.facebook.com/MaruTheCatFans Õt is bírni fogod :P
Szerintem meg nagyon cuki!
A kérdező hozzászólása: Tyû, de gonosz feje van.
Elõzõnek: http://www.kepfeltoltes.hu ezt beütöd, a Tallózásnál választasz képet. Megvárod, amíg feltölti, és az alsó linket bemásolod ide a válaszhoz. Ennyi a feltöltés, nem bonyolult. Nézd meg azt az oldalt!
Nem tudok, nem tudom, hogy mûködik
Vicuska, tegyél fel képet a cicádról, annyira cukik! :)
Exotic. Nagyon aranyosak azzal a kis fejükkel. :D
A kérdező hozzászólása: Vicces a feje a kis gülüszemekkel.
Ugyanaz mint a perzsa, csak rövid szõrrel. Egyébként az én törzskönyvemben is úgy van bele írva, hogy Exotic Himalaya Perzsa fóka jegyû.
Vicuska87: Õ egy exotic macska, egyáltalán nem perzsa.
Kicsit fura az ábrázatuk, de aranyosak
nagyon szep ez az exotic cicus, nekem tetszik es a Vicuskae is gyonyoru, szeresd es legy buszke ra!

Lakásbol hogyan lehet ki irtani a macska bolhát? Már kevesebb van de még mindig van.

Legjobb válasz: van erre a célra való szer, fresnapf-ban biztos, talán nagy áruházakban is (tesco, cora stb)

van erre a célra való szer, fresnapf-ban biztos, talán nagy áruházakban is (tesco, cora stb)
Macskának vegyél bolhaölõ sprayt vagy cseppet, meg fürdesd meg a cicust. Elõbb-utóbb a szer teljesen kiírtja õket.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!