Találatok a következő kifejezésre: Ma voltam volt a (469 db)

Ezek szerint ma hajnalban volt a peteérésem? Akkor jokór voltunk együtt?

http://www.ciklus.hu/images/diagramok/f4bd583c83211479c38459..

Legjobb válasz: Még ma legyetek együtt! Ha ma volt elõször + az ovuteszt (elõtte -), akkor az elsõ + tesztet követõ 36 órában következik be a peteérés, és a spermiumok meg kb 1-2 napig még eléldegélnek odabent az együttlétek után. Mi így voltunk együtt, és összejött elsõre! Drukkolok!

Még ma legyetek együtt! Ha ma volt elõször + az ovuteszt (elõtte -), akkor az elsõ + tesztet követõ 36 órában következik be a peteérés, és a spermiumok meg kb 1-2 napig még eléldegélnek odabent az együttlétek után. Mi így voltunk együtt, és összejött elsõre! Drukkolok!

4 hónapos és egy hetes a babám. Ma voltunk tanácsadáson. A kisfiam 7, 98 kg és 69 cm. A doki azt mondta, hogy gyönyörűen fejlődik, de az anyukák kint azt mondták rá hogy kövér. Csak anyatejes. Valóban kövér lenne? A tietek mekkora volt ennyi idősen?

Legjobb válasz: Az én fiam 5 kg volt, de pont akkor fogyott egy kilót, mert kórházban voltunk, amit aztán vissza is szedett, duplán. Most 10 hós 8,5 kg, 72 cm(a gyerekorvosunk azt mondta, hogy olyan, ahogy az a nagykönyvben meg van írva). Minden gyerek más, majd idõvel ledolgozza azt, amivel több van rajta. Ne aggódj!

Az én fiam 5 kg volt, de pont akkor fogyott egy kilót, mert kórházban voltunk, amit aztán vissza is szedett, duplán. Most 10 hós 8, 5 kg, 72 cm(a gyerekorvosunk azt mondta, hogy olyan, ahogy az a nagykönyvben meg van írva). Minden gyerek más, majd idõvel ledolgozza azt, amivel több van rajta. Ne aggódj!
Az én fiam 7150 gramm volt, és nagyon szép, nem kövér baba. Attól is függ mennyivel szülted. Annyira kövér nem lehet..
Nagy baba, de hogy kövér lenne? Ne foglalkozz a "jóindulatú" anyukákkal, higgy a dokinak, hogy szépen fejlõdik. Én most így nem tudnám megmondani az én lányom mekkora volt ilyen korban, de most 16, 5 hónaposan 10 kiló és 76 centi körül van. :) Különben meg - tapasztalat - ha elkezd mászni, menni, futkosni, eltûnnek róla a hurkák. És abban a korban már kevesebbet híznak, többet nyúlnak. Szóval nyugi.
Azta!! Az én kislányom 8 hónaposan nincs ekkora:-))) 7290g és 69, 5 cm. 4 hónaposan pedig 5300g és 60cm volt. De szép arányos a babád, valószínûleg nem lesz mindig ennyivel nagyobb a többieknél, szerintem egy éves koruk körül egybeérnek. Fõleg, ha anyatejes, meg nincs mitõl aggódnod. Minden jót nektek!
Szia! Az én fiam most ekkora, és õ 6 hónapos.Arányos a súllya a cm-hez, nem hinném, hogy kövér lenne, viszont jó nagy baba a korához képest!
Ha meglátták a kisfiamat, nekünk is azt mondták, hú milyen kövér. Kicsit néha rosszul is esett, de inkább jól egyen, mint sem. A dokinõ mindig annyit mondott: szemmel láthatóan jól táplált:) Volt, aki azzal ijesztegetett, hogy a súlya miatt le fog maradni a fejlõdésben, de nem így lett! Csak anyatejes volt 6 hónapos koráig, azóta is szopizik még és eddig mindent elfogadott, amivel megkínáltuk:) Most 10, 5 hónapos, már kevesebbet hízik, mert lemozogja. 71 cm és 9850 g.
Szia! Az én kisfiam 6850 gramm volt, 65 cm. Egyáltalán nem kövér a babád, ne izgulj, anyatejes baba sosem kövér! Ne foglalkozz azzal amit mások mondanak! Csak így tovább. :)
A kérdező hozzászólása: Igen kisfiú. A születésétõl kezdve nagyobb az átlagnál. 3830 grammal és 53 centivel született. Mondjuk az apukája se és én se éppen a "kínai méret" vagyunk. :)
Nem kövér a hosszához képest, egyszerûen csak nagyon nagy baba. :) az én kislányom most 9 hós, és most 70 cm, és 8.6 kiló. a tied gondolom fiú?
Szia! 4 hónaposan 6, 90és 65cm a kisfiam. Szerintem nem kövér.
A kérdező hozzászólása: Igazából szerintem nem kövér. Olyan kis arányos. Van neki egy kis tokája az igaz, de nem vészes. Én nem mondanám rá, hogy kövér csak azt hogy szereti a pocakját. :)

Ma voltam laboron, a HCG szintem 25mIU/ml feletti volt, tehát, pozitív. Pénteken is voltam, akkor is ez volt az eredmény. Akkor most valószínű, hogy nem vagyok terhes, hiszen nem nőt a HCG szint?

Legjobb válasz: A HCG-nek ketnaponta minimum duplazodnia kell a verben. Ha nem valtozott, lehet, h megallt a dolog :(((( A dokid mint mond?

A HCG-nek ketnaponta minimum duplazodnia kell a verben. Ha nem valtozott, lehet, h megallt a dolog :(((( A dokid mint mond?
A kérdező hozzászólása: igen, ettõl féltem:-((( a dokival sajna csak holnap találkozom. azért köszi.
azért ne add fel, hátha te kivétel vagy, ugyanis létezik olyan, hogy valakinek lassabban nõ a hcg-szintje... szorítok!


Ma voltunk gyerekorvosnál a 2 hetes babómmal, és megállapított köldök illetve heresérvet! Azt mondta ne aggódjak, elvileg magától elmúlik! Szerintek? Van aki hasonló helyzetben volt/van?

Legjobb válasz: Szia! Kislányomnak volt köldöksérve, az tényleg elmúlt magától. Szerintem figyelgesd, és legyél türelmes. Reméljük, nem kell majd mûteni. -Macska-

Szia! Kislányomnak volt köldöksérve, az tényleg elmúlt magától. Szerintem figyelgesd, és legyél türelmes. Reméljük, nem kell majd mûteni. -Macska-
szia, az én kisfiamnak is 2 hetes korában lett egy jó nagy köldöksérve. azt mondta az orvosunk 1 éves koráig elmúlik. hát kételkedtem, fõleg hogy úgy láttam egyre nagyobb. most 3 hónapos korára elmúlt.:-))))tökéletes, szép köldöke van. ahogy nõnek erõsödnek a hasizmaik és az a kis rés záródik magától. én pelenkázáskor és mindig, mikor láttam hogy kint van, reponáltam a sérvet. nem tudom ez segített e. a heresérv szerintem nem múlik el magától, azt meg szokták operálni nagyobb korban.
A születési kalkulátor helyett hagyatkozz az orvosodra. Õ mit mond?
A kérdező hozzászólása: A a papiromra azt irta hogy embrió árnyék jelenleg nem látható!maegkérdezte ismét hogy mikor jött meg a havim utoljára és azt monda hogy korai?amugy Április 17 jöttem meg utoljára!Elvileg nagyon jó orvos!
Szia! Nálam 6 hét 4 naposan egy 8 mm-es embrió csücsült a petezsákban. Akkor már a papíron is élõ embrió szerepelt, sejthetõ életjelenségekkel. Ránézésre a petezsák kb, kétszer akkora volt mint a baba, úgy 18 mm-re saccolom, a kép alapján. Szerintem a dokidnak látnia kellett volna már valamit, ha tényleg 25 mm-es a petezsák, legalábbis egy pacnit, amibõl baba lesz. Csináltass mással is UH-ot!
Nem tudom, lehet, hogy korán voltál, bár nekem a 19 mm-es petezsákban is már élõ embrió volt, szívdobogással. Én a helyedben elmennék egy másik dokihoz UH-ra!
De azt sem mondta, hogy mekkor a szikhólyag? MErt én 5 hét 6 naposan voltam ultrahangon és 14, 4 mm volt a petezsák és 3, 4 mm a szikhólyag! Azt mondta még nem lehet embriónak nevezni, mert ugye nincs szívverése, de abból fejlõdik a baba! :)
Én tegnap voltam dokinál elõször a 8.hétben vagyok. UH-on már látszott a baba is, a szívdobogás is. és 10mm a "mérete" Szerinetm csak korán mentél, pár nap és látszik majd a te kicsikéd is. Ha a doki nem mondott semmit, az jót jelent! az elsõvel én is elrohantam 4-5hetesen és szinte besértõdtem amiért nem írták le rögtön, hogy ott van az én gyönyörû kisfiam! :) )) Sok sikert és boldog babavárást nektek is!
A kérdező hozzászólása: "lehet hogy korai" azért nem látszik ennyit mondott
Olyan nincs, h nem mondott semmit! Mikorra rendelt vissza? Nem mondta, h mar kene ott lenni embrionak, semmit??
A kérdező hozzászólása: Õ nem mondott semmit, ez itt a baj!
Szia! Akkor ma vagy 6hetes 1napos, szerintem semmi okod az aggodalomra, ilyenkor petezsák látszik meg szikhólyag. Gratulálok, boldog babavárást!

3 hete volt művi vetélésem. Ma voltam dokinál a szövettani eredményemért. Annyit mondott csak, hogy menszesz után vár vérvételre. Mit néznek ilyenkor?

A dokit kérdeztem csak annyit mondott épitjük a jövöt.

Legjobb válasz: Szia! Sajnos nekem is volt már elhalt terhességem, a szövettani eredménybõl nem derült ki semmi. Aztán el küldtek vérvételre ahol nézték a hormonokat, egy másik vérvételen pedig /szerologiai vizsgálat/ nézték a chlamydia,cytomegalovirus, rubeola virus, toxoplasma fogékonyságot. Nálam kiderült, hogy még nincs védettségem a rubeola ellen, ezért tavaly novemberben beoltattam magam. Remélem nálad minden rendben lesz és 2-3 hónap pihenõ után jönni fog a kisbaba.

Szia! Sajnos nekem is volt már elhalt terhességem, a szövettani eredménybõl nem derült ki semmi. Aztán el küldtek vérvételre ahol nézték a hormonokat, egy másik vérvételen pedig /szerologiai vizsgálat/ nézték a chlamydia, cytomegalovirus, rubeola virus, toxoplasma fogékonyságot. Nálam kiderült, hogy még nincs védettségem a rubeola ellen, ezért tavaly novemberben beoltattam magam. Remélem nálad minden rendben lesz és 2-3 hónap pihenõ után jönni fog a kisbaba.
Szia nekem is volt vetélésem, és sajnos ki is kellett tsztítani, de nekem nem kellett mennem vérvételre!Csak annyit mondott a doki, hogy várjunk a próbálkozással 4-6 hónapot!4 hónap után elkeztünk próbálkozni, végül is 7-hónap után sikerült! Most 35 hetes vagyok és minden rendben! Sok sikert kívánok!

Eddig annyi elképzelésem volt, most meg semmit nem tudok? Ma voltam nézelödni a baba boltban, megijedtem, azt se tudom mit vegyek novemberben születendõ kisbabamnak"

Miket kell vennem es mennyit? Teljes a zavar nálam. Már sírtam is a tegetetlensegem miatt

Legjobb válasz: nagyobb dolgok: babakocsi, autósülés (hordozó), kiságy, pelenkázó, ágynemû, plédek, légzésfigyelõ (bébiõr) ruhák: méretenként 5-10 db bady (inkább hosszú ujjú), rugdalózó, néhány zokni, harisnyanadrág, 2 kiskabát vagy kardigán, overáll. Én éjszakára rugdalózót adok rá alváshoz, nappal csak pár hetes koráig hordott rugdalózot, utána kisnadrág+pulcsi. textilpelenka legalább 10 db kell szerintem, feje alá, babakocsiba, kiságyba, büfiztetésnél, dokihoz aláteríteni méréseknél. hõmérõ, orrszívó, ápláshoz ami kell azt felírja a gyerekorvos. körömvágó olló. pelenkák, popsitörlõ kendõ. fürdõlepedõ. Esetleg cumi, cumisüveg. Hirtelen ennyi jut eszembe.

nagyobb dolgok: babakocsi, autósülés (hordozó), kiságy, pelenkázó, ágynemû, plédek, légzésfigyelõ (bébiõr) ruhák: méretenként 5-10 db bady (inkább hosszú ujjú), rugdalózó, néhány zokni, harisnyanadrág, 2 kiskabát vagy kardigán, overáll. Én éjszakára rugdalózót adok rá alváshoz, nappal csak pár hetes koráig hordott rugdalózot, utána kisnadrág+pulcsi. textilpelenka legalább 10 db kell szerintem, feje alá, babakocsiba, kiságyba, büfiztetésnél, dokihoz aláteríteni méréseknél. hõmérõ, orrszívó, ápláshoz ami kell azt felírja a gyerekorvos. körömvágó olló. pelenkák, popsitörlõ kendõ. fürdõlepedõ. Esetleg cumi, cumisüveg. Hirtelen ennyi jut eszembe.
A kérdező hozzászólása: Igen az a bizonyos baba " biznisz". Szívhang figyelot nem veszek. Ha aggodok majd Bemegyek a vedonohoz. De néhányan majdnem lehulyeztek es furán neztek ram, hogy miert nem veszek.
Utolsó vagyok, tök normális, hogy nem tudod mit vegyél, majd belejössz, és kitapasztalod! Én is annyi felesleges dolgot vettem (nem csak ruhák), de ez kivédhetetlen, ettõl még nem leszel rossz anya, csak most még tapasztalatlan vagy, ez normális. Mellesleg a "bababiznisz" rátesz még egy lapáttal a bizonytalanságra.
A kérdező hozzászólása: Koszonom a válaszokat. En nem vagyok babonás. Azert kezdtem el vásárolni, mert jo idõtöltés mindig 1-1 vmit megvenni. Es van idõ gondolkodni a többin. Csak azert pityeregtem, mert annyira tanácstalan voltam. Babas ismerõsöm nincs 😞 Senkivel nem tudok beszélgetni, es megijedtem, hogy egyaltalan jo anya leszek-e, ha mar ruhát se tudok venni, akkor mi lesz amikor meg lesz az en kis dragasagom.
Friss tapasztalatom az, hogy téli babának csak body, rugi (plüss fõként) és meleg overall kell meleg, fülre érõ sapkával és bundazsák a babakocsiba. A harisnya, nadrág, pulóver, kis cipõ tök cuki, de nagyon nem praktikus, én is csak azért adom néha rá a gyerekre, mert hülye fejjel megvettem :) . Takaró, pléd jó ha van több is, meg meleg hálózsák. Mindenbõl legyen 56-os és 62-es is. Mire már egyéb ruha kell, addigra tavasz lesz.
Szia!Nyugi, van még idõd!!Az én tanácsaim:én a lányzómat úgy öltöztettem otthonra hogy hosszú ujjas body+ujjatlan rugi:így volt 2 réteg a hátán és nem volt kint a dereka, nem szerettem picinek rajta a póló+pulcsi+gatyó kombót mert mindene kint volt, így csak akkor öltöztettem amikor már mászott.Én kezdésnek vettem 15 bodyt(vettem rövidujjasat is de nem használtam)15 rugit, pár kis pulcsi, pár kis gatyó(elmenõsnek használtam)harisnyát azt vehetsz mert téli babód lesz, vastag rugit is.Én ilyen picire nem adnék kabátot, overáll vagy kezes lábas és abból nincs kint semmije, vastag sapit, vékony cérna sapit bentre, kiskesztyû a karmolások ellen.Mondjuk én jó sok ruhát beszereztem mert inkább több legyen mint kevesebb!!:) Vastag hálózsákot vegyél alváshoz, én nagyon szerettem.Nem pizsiben alszik a lányzóm hanem a Tescoban kaphato kezeslábas rugiban, 3-as csomikban szoktak lenni és jó áron!Én zoknit nem használtam sokáig mert rugiban volt!Hirtelen ennyi jutott eszembe!Ismerõsök körében nincs aki tud segíteni összeállítani a listát?Én mindig sógornõmet+barátnõmet zaklattam!:) Bármi érdekel és tudok segíteni, írj kérdezz nyugodtan!!És ne görcsölj!!!:)
Bocsi az offért: Novemberi babának már kezdtél vásárolni és már sirásig kiborultál? Én október végére várom, és még neten se kezdtem nézelõdni, bababoltba se voltam. Nem merek még... Max nyáron. Ezek szerint már illene nekem is vásárolni kezdeni? Itt a gyakorin mintha láttam volna már jól összeállitott listát, hogy mi minden kellene, eseteleg keress rá néhány kulcsszó alapján.
A neten rengeteg kelengyelistát lehet találni, hogy miket érdemes téli vagy nyári babáknak venni. A nagyobb bababoltok honlapján vagy kiadványában is találsz ilyet. Érdemes többfélét elolvasni, abból csinálni egy sajátot magadnak. Én pl hosszú ujjú bodyt nem nagyon használtam, a téli gyerekem plüss rugiban, alatta rövid ujjú bodyban volt. És mi alig kaptunk ruhát, 2-3 db-ot csak.
Ne idegeskedj, ha valami kimarad sem dõl össze a világ, majd megveszi a férjed, vagy te magad, nekem pédául felüdülés volt a fiam 2 hetes korában dm-ben vásárolni. Meg rengeteg mindent fogtok kapni is. A fiamnak például egyetlen nadrágot, pulcsit vettem, mert inkább rugdalózót és overállt szeretem, mégis lett legalább 20 nadrágja és felsõje 1 hónapos korára kisebbek-nagyobbak.
Még annyi, hogy kimondottan téli kabátot ilyen kicsinek nem vennék, inkább vékonyabb és vastagabb overállt.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Én például nem ismerek olyan nõt, akinek lett volna szívhangfigyelõje. Én feleslegesnek tartottam, sohasem tudtam megkülönböztetni a magzat szívhangját a köldökzsinór lüktetésétõl, így aztán hiába találtam volna valamit, nem tudtam volna, hogy mi az. A babacuccok vásárlásáról pedig az a véleményem, hogyha van pár ruhácska, amit rá tudsz adni, pelenka, az alap dolgok, egy ágyikó (ha nem veletek alszik), akkor azért olyan nagy baj nem történhet. Ha nem lenne tejed, akkor úgyis tápszer recepttel engednek ki a kórházból, és akkor tudsz venni cumisüveget is. Aztán azt kifõzni elég egy fazék az elsõ napokban. Az egészbe majd út közben rázódsz bele. De nem történik tragédia, ha valamit elfelejtesz megvenni, mert akkor is meg lehet, amikor ott lesz veled a pici. Egyébként amíg pici volt én csak body, rugdalózót adtam rá. Ha kimentünk (õszi baba), akkor pedig overállt. Nem szenvedtem nadrág, pulcsi, kabát kombóval, ez fél perc alatt megvan, míg az utóbbiakkal csak a gond volt. A bõre érzékeny, így a harisnyától üvöltve sír, így azt az egy darabot, amit ajándékba kaptunk, sem használtam. A zoknit egy hetes kora óta levarázsolja magáról fél perc alatt, így azt sem adok rá. Most, hogy már kúszik, mászik, inkább talpas gatyát adok rá. Úgyis lesz olyan, amit majd késõbb látod, hogy szükséges. Pl. én nem is hallottam a hasfájós sírás elõtt a szõlõmag párnáról, de amikor hasfájós lett, vettem. De még ezer meg egy ilyen dolog van.
Kb ekkor nyíltam ki egy ujjnyira és túlhordtam. Semmit nem jelent.
Szia! Nekem is nyitva van a külsõ méhszáj, sõt 2cm rövidült és most vagyok 26+3hetes. Ez van írva a kiskönyvembe 2100 a vizsgálat 2hete volt, remélm mi is kibírjuk még lagalább a 37hétig.
Elsõ babával vagyok 30 hetes és 3100 a méhszájam 22. hét óta. sokat görcsölgetek, keményedek, bogyót kaptam rá, nem nyíltam tovább, de persze azt még elõre nem látom, hogy meddig fogom húzni :-) remélem, minél tovább. orvos nem pánikol. igyekszem sokat pihenni vízszintesen.
A 2. terhessegnel nekem is hamar 2100as lett a mehszaj, majd 2110 a 28. hetre. Emelte a doki a magneziumadagot, de mas dolgom nem volt, a kemenyedeseket ez visszafogta. Pihenni en egyaltalan nem tudyam, nem volt ra lehetosegem. A 40. heten szultem, az utolso heten fajas nelkul 1333as mehszajam lett, a doki inditotta meg a szulest, mert mar nem volt ertelme tovabb varni.
koran van peteeresed?
A kérdező hozzászólása: Nem tudom, mert szerintem nem most kellene, hogy legyen ovum...Csak gondoltam megkérdezem, hogy esetleg, hátha...? De iszom a cickafark teát meg szedem az E-vitamint..

Az nst-t nem oldalt fekve kell csinálni? Ma voltam, de a baba nem mutatott nagy érdeklődést, alig mozgot.20 perc alatt 2-3at, hiába probálták ébresztgetni? Más is volt igy? Mit csináltatok, hogy "sikeres" legyen a vizsgálat?

Legjobb válasz: Szia! Bizti mélyen aludt a babócád! Én amikor mentem és éreztem,hogy nincs fenn,akkor lépcsöztem egy kicsit az egészségház elött!Meg guggiltam egy párat!Nálam általában bejött!

Szia! Bizti mélyen aludt a babócád! Én amikor mentem és éreztem, hogy nincs fenn, akkor lépcsöztem egy kicsit az egészségház elött!Meg guggiltam egy párat!Nálam általában bejött!
Egyébként velem 1-szer történt az, hogy nem sikerült felébreszteni bármit is tettem.Akkor vissza kelett mennem másnap!(elsõ válaszoló)
Az én drágámat felkellett rázni. :) ) Én ülltem és úgy volt rám kötve az a kerek valami. Na és mikor felébredt a kicsikém, akkor egybõl nyomta el a pocimról azt a kütyüt amin a szívhangot hallgattam. Mindíg arréb ment és nyomta el a pocimtól. :) Nem tetszett neki. 37 heteske
Az NST-t ülve szokták csinálni. És sokszor nem jön össze. Ne aggódj. A babáknak nem lehet parancsolni.:-))
A kérdező hozzászólása: Az a vicces, hogy mielõtt bementem rugdósótt, mialatt feküdtem nem, aztán amikor felkeltem, mert a védõnõ feladta megint rugdosott. :) Ugyhogy kereshettem a doktor bácsim.
Lehet ulve, hatonfekve, oldaltfekve csinalni ay NST-t. Es ha nagyon alszik, vigyel magaddal csokit, és tömd magadba. Az általában beválik. Nekem mondták, hogy jól reggelizzek be, mert akkor milyen jól fog hancúrozni a kölök. Hát, az én babám általában bizony jókat alszik kaja után. :o)
Nálunk mindig fekve csinálják az nst-t.De ma az én babomat is keltegetni kellett pedig nem szokása lustálkodni olyankor.Bezzeg most estére felélénkült a drágám. 38 hetis
Általában útálják a pocaklakók, ha "kagylózzák" õket. Az enyém még a szülés közbeni szívhang hallgatáskor is mindig arrébb húzódott.:) )))


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!