Találatok a következő kifejezésre: Ma voltam vedononel es azt mondtak, (6 db)

Ma voltam védőnőnél, és azt mondta aggódik, mert kicsit magas a vérnyomásom.140/80. Miért lehet magas?

Idáig mindíg normális volt. Ma kezdtem a 34.hetemet.

Legjobb válasz: Szia! A magas vérnyomás terhességi toxemiához vezethet. Nem mondta a védõnõ, hogy keresd fel az orvosodat? Bár ha jól tudom, csak akkor van baj,ha mellette fehérje van a vizeletben, vagy túlsúlyos vagy. A magas vérnyomás ellen célszerû sok magnéziumot, calciumot, és fehérjét fogyasztani.

Szia! A magas vérnyomás terhességi toxemiához vezethet. Nem mondta a védõnõ, hogy keresd fel az orvosodat? Bár ha jól tudom, csak akkor van baj, ha mellette fehérje van a vizeletben, vagy túlsúlyos vagy. A magas vérnyomás ellen célszerû sok magnéziumot, calciumot, és fehérjét fogyasztani.
ez pont határéték. mérd sûrûbben! ha ennél is magasabb lesz, bajt jelenthet a babára nézve, mert nem lesz megfelelõ az oxigén/vérellátás. és meszesedik a lepény.
Nekem terhesseg elott is magas volt a vernyomasom. Szedek Dopegytet, a dokino azt mondta, hogy a lenyeg, hogy az also ertek ne menjen 90 fole, meg ha a felso ertek magasabb is, akar 160, az akkor se olyan nagy problema. Azert mindenkepp szolj a nogyogyaszodnak.
én is szedek dopegytet, nekem is magas volt már a terh. elõtt.
Szia! Pontosítanám az elsõ válaszolót: Nem a magas vérnyomás vezet toxémiához, hanem a terhességi toxémiának a jele lehet. De tudtommal csak a hirtelen, és sokszor kiugró érték jelent bajt. + ha fehérje van a vizeletben, és dagadnak a lábaid, vagyis nagyon vizesedsz. Ha mind a három jelentkezne azonnal menj dokihoz. De én lehet hogy a magas vérnyomással is hozzá fordulnék tanácsért.

Vércukor terhelésem eredménye a 26. héten: éhgyomri 3, 8, 60 perces 4, 4, a két órás 4, 4. Ma voltam a védőnőnél és azt mondta figyeljek jobban oda a kajára, hogy mit eszem. Nem igazán értem mert a doki szerint ez jó eredmény. Járt már így valaki?

Igazából azért sem értem, mert nem tudom akkor mit mondott volna, ha tényleg nem jó az eredmény?! Egyébként nagyon vigyázok arra, hogy ne egyek túl sok édességet, vagy szénhidrátot, de azért mindenről nem nem lehet lemondani?!

Legjobb válasz: Engem is mindig riogattak, pedig kb. ilyen értékeim voltak, mint neked. A vicc az volt, hogy még a 160 kilós dokim is azt mondta, hogy figyeljek oda a kajára. Õ, aki szinte csak gurulni tudott :))))

Engem is mindig riogattak, pedig kb. ilyen értékeim voltak, mint neked. A vicc az volt, hogy még a 160 kilós dokim is azt mondta, hogy figyeljek oda a kajára. Õ, aki szinte csak gurulni tudott :) )))
ez az eredmény tökéletes.
Szia! Nekem 7, 2-nél mondta a dokim, hogy határérték, figyeljek a szénhidrátbevitelre. A te eredményed tökéletes, ne izgulj. Néhány védõnõ kicsit túl okosnak tetteti magát.
Szia4 Nálunk csak 1 órás van, de 4, 3 lett az éhgyomrim is meg a terhelt is!Nekem azt mondták tökéletes! Védõnõnél mégnem voltam, de engem nem is izgatmit mondd, nekem az elsõ lányom születése után olyan marhaságokat mondott, hogy azótA csak a kötelezõ pofavizoitre megyünk, és kész...
Szia!ne aggódj, ez jó.a védõnõnek meg tényleg nem kell mindent elhinni.7.8 fölé nem mehet a 120 perces.ha nekem is ilyen lehetne:)
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat, azért az megnyugtat, hogy ti is úgy gondoljátok, hogy ez jó eredmény. :) Azért még várom a tapasztalatokat.
Szerintem inkább arra gondolt, hogy alacsony a cukrod.Az se jó ám.Én 3hetente járok a diabetológiára, mert a terhelésem magas lett, azóta persze tökéletes, pedig ugyan azt eszem, mint eddig...a lényeg, hogy oda mentem múltkor 4, 8 volt a cukrom és hazaküldtek, hogy egyek :)
Én azt gondolom ne vedd mindig készpénznek, amit a védõnõ mondd!Én úgy csináltam végig a terhességet, hogy szinte mindenben eltért a doki-védõnõ véleménye!Szerintem az a fontos, amit az orvos mondd, az legyen az elsõdleges.Szerintem is jók az eredményeid!
lehet csak azért mondta, hogy mondjon valami okosságnak tûnõt Az enyém is folyton ezt csinálja, pl. a mg b6-ot szedetné velem négyesével (a 250 grammosat), hogy miért ne kérdezd?? A dokim azt mondta, meg ne próbáljam olyan nagyadagban, folyamatosan szedni. 27 hetes
Irigyellek. Ez tökéletes. 7, 8 a határérték, különben szigorú CH diéta. Nekem 8, 4 lett a 120 perces érték, és 150 gramos CH diéta lett az eredmény.

15+2napos km. vagyok ma voltam védőnőnél és doplerrel szívhangot akart hallgatni de nagyon nehezen találta meg, és azt mondta ennyi idősen túl lent van a baba ez mit jelent?

Legjobb válasz: Szia! Megkerdezhetem, hogy hol hallota a szivhangot? Mennyire lent? Nekem van itthon ilyen szivhalgatom, es 1 heten egyszer meghallgatom en is magamnak es nekem a koldokom alatt van kb 3-4 centire, a es 17 hetes vagyok most, ott lehet hallani ahol kezd dudorodni a hasam. :)

Szia! Megkerdezhetem, hogy hol hallota a szivhangot? Mennyire lent? Nekem van itthon ilyen szivhalgatom, es 1 heten egyszer meghallgatom en is magamnak es nekem a koldokom alatt van kb 3-4 centire, a es 17 hetes vagyok most, ott lehet hallani ahol kezd dudorodni a hasam. :)
Mi az, hogy túl lent? Ennyi idõsen ugyan hol lenne? Hiszen a méhed is jóval a köldököd alatt van..Ne foglakozz vele, hallgass az orvosra, ha nem lett volna jó helyen a baba, õ szólt volna.
Ezek a védõnõk:-) az enyém sem egyszerü.De hála az égnek ma voltam nála utoljára, mert átjelentkezem oda ahová költöztünk.Nekem csinált olyat, hogy meghallgattuk a szivhangot (kb:fél perc)aztán semmit nem hallottunk.erre aztmondja:baj van.Hát gondolhatod, hogy beparáztam.Mondom neki, hogy máshol érzem a picit.Odarakta a készüléket és Ott már hallottuk.Ja és ma utoljára még jól lecseszett a súlyom miatt.Aláhúzta pirossal, hogy a doki JÓ lássa.Ha adokid rendben talált mindent, NE AGGÓDJ!!!!32 hetes km
Azt, hogy õ egy védõnõ, az orvos pedig orvos. Neki semmit nem kell tudni és nem is szabadna tudni mikor hol van a baba, az az orvos dolga. Ne ijedj meg, majd az orvos közli ha baj van... De gondolom voltál 12. heti uh-on is és minden rendben volt.
Ilyenkor még nem is szoktak szívhangot nézni, még a védõnõk sem!! Nem értem, hogy miért ijesztget fölöslegesen! Ha az uh-n mindent rendben találtak, ne izgulj! A védõnõk egyébként szoktak hülyeségeket beszélni!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen mindenkinek a megnyugtató választ.12uh-n minden rendben volt és múlthéten a nõgyógyász is megvizsgált és ott is ok minden. Azt mondta férfiökölnyi gravida.A szívhangot köldök alatt 5-6 centire hallotta.
Sajnálom h ilyen védõnõt fogtál ki. De azért nem kell általánosítani. nem mondott egyáltalán hülyeséget, de ilyenkor még tényleg lent van a baba, hiszen gondolj bele a méhed felsõ része(fundusa) majd csak a 20.hét körül lesz köldök környékén. ezért egyértelmû, hogy 15 hetesen még lejjebb van. A másik dolog, hogy amivel a védõnõk hallgatják a szívhangot, ha nem a legújabb gép, akkor ilyen idõs korban nem fogja vele megtalálni a szívhangot. és nem azért mert a védõnõ a béna, hanem azért mert a gép nincs olyan érzékeny, hogy megtalálja a babát. szóval nem a védõnõt kell rögtön leírni milyen a szakmai tudása. Ha valamit nem értesz amit mond, akkor kérdezz rá még ott, hogy ezt hogy is érti. nem fogja leharapni a fejed, hiszen azért van , hogy a kismamákat mindenrõl tájékoztassa, és neked meg nem kötelezõ tudni mindent. Remélem a továbbiakban jobb lesz a véleményed a védõnõrõl. 26 km.


Ma voltam vizsgalaton vedononel es azt mondtak, hogy magas a vernyomasom, es feherje van a vizeletemben. Ez mit jelenthet? Miert van?

Elkuldtek a vizeletmintamat bovebb vizsgalatra, jovo heten lesz eredmeny.

Legjobb válasz: A tünetek alapján lehet, hogy toxoplazmával lehet gond, de ne izgulj, amíg nincs meg a további vizsgálat eredménye. Drukkolok, hogy ne legyen gond.

A tünetek alapján lehet, hogy toxoplazmával lehet gond, de ne izgulj, amíg nincs meg a további vizsgálat eredménye. Drukkolok, hogy ne legyen gond.
Szerintem nem toxoplazmával van gond (akkor a nyirokcsomók duzzadnak meg erõsen). Valószínû, hogy pre-eklampszia van nálad. Ennek tünetei ugyanis a magas vérnyomás, fehérje a vizeletben. Ebben az esetben fokozott figyelemmel fogják kísérni a terhességedet. Nyugodj meg, ha idõben észrevették, akkor kezelhetõ!
Sziarintem az elsõ hozzászóló is arra gondolt, csak toxémiának is hívják, a preeklampsziát, és ezt keverte össze a toxoplazmával.
jaj, lányok! mennyi baromságot össze tudtok hordani! azt birom, hogy olyan ír véleményt, aki összekeveri a toxoplazmát a toxémiával! semmi köze a két dolognak egymáshoz! aki nem kompetens egy témában, az ne szóljon hozzá, ha kérhetjük!
szia! nem írtad, hogy hány hetes vagy. nekem az elsõ babámnál volt toxémiám, szerencsére nekem az utolsó hetekben jelentkezett, én majdnem két hetet ráhúztam. Nekem elõször a vérnyomásom volt magas, aztán rá egy hétre kb. megjelent a fehérje a vizeletemben. Épp nst-n voltam, és már nem engedtek haza. DE mondom, hogy nekem már az utolsó hetekben volt. Van olyan, hogy valakinek már a 20. hét után már elõjöhet.De ha idõben észreveszik, kezelhetõ. Kerüld a sós ételeket! Most a második babámat várom, azt mondják a másodiknál már ritkábban fordul elõ. Fõzéshez tengeri sót használok, és nagyon keveset! ne aggódj, mert a stressz sem tesz jót! vigyázz magatokra!
Nekem 36 hetesen 130/50 volt a vérnyomásom, fehérje a vizeletemben.Sómentes diéta egy hétig, a fehérje eltünt a vérnyomásom felugrott 147-re. A dokim beakart fektetni a kórházba, de inkább adott gyógyszert és most normalizálódott a helyzet.Ne izgulj, minden renden lesz.
A kérdező hozzászólása: Koszonom a valaszokat! 26 hetes vagyok most, tegnap visszamentem hogy ujra csekkoljak a vernyomasomat, es lejjebb ment, bar egy kicsit meg mindig magas. Remelem idoben felfedeztek a gondot es minden rendben lesz! Udv mindenkinek!
Persze hogy adhatod!
A kérdező hozzászólása: oké! :) Már várom hogy felébredjen, és tesztelek!! :)
Persze meg próbáld meg az alma-banánt az én kicsimnek az volt a kedvence:)

Ma voltunk a védőnőnél, és megijesztett egy kicsit! Kislányomon van egy véranyajegy, vagy micsoda. Azt mondta, hogy figyeljem, mert neki úgy tűnik, hogy nőtt?

Azt mondta, hogyha nagyobb lesz, akkor azonnal doki, elküldik a babót mindenféle vizsgálatra. Hétf?n lesz 6 hetes. Járt így valaki?

Legjobb válasz: Barátnõm gyerekének a száján van "vérdaganat".Neki azt mondták,hogy ha nem múlik el magától 1 1/2 évesen elinjekciózzák,mint a seprûvénát.Nekik sokszor eltûnik máskor pedig akkora,mint egy nagyobb borsó.

Barátnõm gyerekének a száján van "vérdaganat".Neki azt mondták, hogy ha nem múlik el magától 1 1/2 évesen elinjekciózzák, mint a seprûvénát.Nekik sokszor eltûnik máskor pedig akkora, mint egy nagyobb borsó.
szia nekünk is van a nagylányom száján és az arcán nekünksajnois mûteni kellett mert rossz helyen van, ha nem kényes helyen van akkor a dr tasnádi géza heim pál kórház õhozzá kell fordulni és ha rám hallgatsz jobb elõbb mint késõn mert ezek nagyon csúnyák szoktak lenni, elvileg felszívódnak gyakorlatilag pedig nem mindegyik, nekünk pont olyan van ami nem szívódik fel, szerintem a tasnádihoz kérj idõpontot és mutasd meg neki MINDENKÉPPEN ha még infóra van szükséged írj nyugodtan amúgy érdaganatnak és éranyajegynek hívják neketek hol van?
akkor nem olyna nagyon gond de azért a tasnádinak mutasd meg õ csinál egy fagyasztásos eljárást és azt mondják hogy nagoyn jó ésakkor nem nõ tovább elvileg veszéllytelen jelenség ha ilyen helyen van mint nálatok, de azért kérdezd meg a kezelés dijmentes meg csak pár másodpercig tart nálunk sajnos nem tudták így kezelni mert a szájban nem lehet mi szteroidos injekciós kezelést kaptunk már 3 szor de a növekedése szerencsére megállt de mi sajnso többre nem számíthatunk
szia tényleg éranyajegy-a fiamnak is van a nyakán-azt mondták elmúlik-de aztán fagyasztották többször-már egész szép..a bõrgyógyászaton hülyének néztek....h miért oda megyünk-a sebészeten voltunk-a Madarászban.javaslom, h vegyél te is zsirpapirt, v pausz papirt-és rajzold körbe többször-és figyeld, h növekszik-e.orvos mindenképp lássa! de ne aggódj!
Nem a tûzfoltra gondolsz?Mert az én babám szemhéján és orrán van, olyan mint egy anyajegy csak piros.Hol jobban, hol kevésbé.., nekem is van a csuklómon..hol jobban látszik hol eltûnik, de ez úgy tudom, nem veszélyes..10hetes baba mamája
A kérdező hozzászólása: Köszi a gyors választ! A bal lapockája felett van a babucinak. Mondhatom, elég ideges lettem, mert nem mondta meg a védõnõ, hogy mi van akkor, ha nagyobb lesz, hiába kérdeztem. :-(


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!