Találatok a következő kifejezésre: Ma voltam vedononel es azt (9 db)

Ma voltam védőnőnél, és azt mondta aggódik, mert kicsit magas a vérnyomásom.140/80. Miért lehet magas?

Idáig mindíg normális volt. Ma kezdtem a 34.hetemet.

Legjobb válasz: Szia! A magas vérnyomás terhességi toxemiához vezethet. Nem mondta a védõnõ, hogy keresd fel az orvosodat? Bár ha jól tudom, csak akkor van baj,ha mellette fehérje van a vizeletben, vagy túlsúlyos vagy. A magas vérnyomás ellen célszerû sok magnéziumot, calciumot, és fehérjét fogyasztani.

Szia! A magas vérnyomás terhességi toxemiához vezethet. Nem mondta a védõnõ, hogy keresd fel az orvosodat? Bár ha jól tudom, csak akkor van baj, ha mellette fehérje van a vizeletben, vagy túlsúlyos vagy. A magas vérnyomás ellen célszerû sok magnéziumot, calciumot, és fehérjét fogyasztani.
ez pont határéték. mérd sûrûbben! ha ennél is magasabb lesz, bajt jelenthet a babára nézve, mert nem lesz megfelelõ az oxigén/vérellátás. és meszesedik a lepény.
Nekem terhesseg elott is magas volt a vernyomasom. Szedek Dopegytet, a dokino azt mondta, hogy a lenyeg, hogy az also ertek ne menjen 90 fole, meg ha a felso ertek magasabb is, akar 160, az akkor se olyan nagy problema. Azert mindenkepp szolj a nogyogyaszodnak.
én is szedek dopegytet, nekem is magas volt már a terh. elõtt.
Szia! Pontosítanám az elsõ válaszolót: Nem a magas vérnyomás vezet toxémiához, hanem a terhességi toxémiának a jele lehet. De tudtommal csak a hirtelen, és sokszor kiugró érték jelent bajt. + ha fehérje van a vizeletben, és dagadnak a lábaid, vagyis nagyon vizesedsz. Ha mind a három jelentkezne azonnal menj dokihoz. De én lehet hogy a magas vérnyomással is hozzá fordulnék tanácsért.

15+2napos km. vagyok ma voltam védőnőnél és doplerrel szívhangot akart hallgatni de nagyon nehezen találta meg, és azt mondta ennyi idősen túl lent van a baba ez mit jelent?

Legjobb válasz: Szia! Megkerdezhetem, hogy hol hallota a szivhangot? Mennyire lent? Nekem van itthon ilyen szivhalgatom, es 1 heten egyszer meghallgatom en is magamnak es nekem a koldokom alatt van kb 3-4 centire, a es 17 hetes vagyok most, ott lehet hallani ahol kezd dudorodni a hasam. :)

Szia! Megkerdezhetem, hogy hol hallota a szivhangot? Mennyire lent? Nekem van itthon ilyen szivhalgatom, es 1 heten egyszer meghallgatom en is magamnak es nekem a koldokom alatt van kb 3-4 centire, a es 17 hetes vagyok most, ott lehet hallani ahol kezd dudorodni a hasam. :)
Mi az, hogy túl lent? Ennyi idõsen ugyan hol lenne? Hiszen a méhed is jóval a köldököd alatt van..Ne foglakozz vele, hallgass az orvosra, ha nem lett volna jó helyen a baba, õ szólt volna.
Ezek a védõnõk:-) az enyém sem egyszerü.De hála az égnek ma voltam nála utoljára, mert átjelentkezem oda ahová költöztünk.Nekem csinált olyat, hogy meghallgattuk a szivhangot (kb:fél perc)aztán semmit nem hallottunk.erre aztmondja:baj van.Hát gondolhatod, hogy beparáztam.Mondom neki, hogy máshol érzem a picit.Odarakta a készüléket és Ott már hallottuk.Ja és ma utoljára még jól lecseszett a súlyom miatt.Aláhúzta pirossal, hogy a doki JÓ lássa.Ha adokid rendben talált mindent, NE AGGÓDJ!!!!32 hetes km
Azt, hogy õ egy védõnõ, az orvos pedig orvos. Neki semmit nem kell tudni és nem is szabadna tudni mikor hol van a baba, az az orvos dolga. Ne ijedj meg, majd az orvos közli ha baj van... De gondolom voltál 12. heti uh-on is és minden rendben volt.
Ilyenkor még nem is szoktak szívhangot nézni, még a védõnõk sem!! Nem értem, hogy miért ijesztget fölöslegesen! Ha az uh-n mindent rendben találtak, ne izgulj! A védõnõk egyébként szoktak hülyeségeket beszélni!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen mindenkinek a megnyugtató választ.12uh-n minden rendben volt és múlthéten a nõgyógyász is megvizsgált és ott is ok minden. Azt mondta férfiökölnyi gravida.A szívhangot köldök alatt 5-6 centire hallotta.
Sajnálom h ilyen védõnõt fogtál ki. De azért nem kell általánosítani. nem mondott egyáltalán hülyeséget, de ilyenkor még tényleg lent van a baba, hiszen gondolj bele a méhed felsõ része(fundusa) majd csak a 20.hét körül lesz köldök környékén. ezért egyértelmû, hogy 15 hetesen még lejjebb van. A másik dolog, hogy amivel a védõnõk hallgatják a szívhangot, ha nem a legújabb gép, akkor ilyen idõs korban nem fogja vele megtalálni a szívhangot. és nem azért mert a védõnõ a béna, hanem azért mert a gép nincs olyan érzékeny, hogy megtalálja a babát. szóval nem a védõnõt kell rögtön leírni milyen a szakmai tudása. Ha valamit nem értesz amit mond, akkor kérdezz rá még ott, hogy ezt hogy is érti. nem fogja leharapni a fejed, hiszen azért van , hogy a kismamákat mindenrõl tájékoztassa, és neked meg nem kötelezõ tudni mindent. Remélem a továbbiakban jobb lesz a véleményed a védõnõrõl. 26 km.

Vércukor terhelésem eredménye a 26. héten: éhgyomri 3, 8, 60 perces 4, 4, a két órás 4, 4. Ma voltam a védőnőnél és azt mondta figyeljek jobban oda a kajára, hogy mit eszem. Nem igazán értem mert a doki szerint ez jó eredmény. Járt már így valaki?

Igazából azért sem értem, mert nem tudom akkor mit mondott volna, ha tényleg nem jó az eredmény?! Egyébként nagyon vigyázok arra, hogy ne egyek túl sok édességet, vagy szénhidrátot, de azért mindenről nem nem lehet lemondani?!

Legjobb válasz: Engem is mindig riogattak, pedig kb. ilyen értékeim voltak, mint neked. A vicc az volt, hogy még a 160 kilós dokim is azt mondta, hogy figyeljek oda a kajára. Õ, aki szinte csak gurulni tudott :))))

Engem is mindig riogattak, pedig kb. ilyen értékeim voltak, mint neked. A vicc az volt, hogy még a 160 kilós dokim is azt mondta, hogy figyeljek oda a kajára. Õ, aki szinte csak gurulni tudott :) )))
ez az eredmény tökéletes.
Szia! Nekem 7, 2-nél mondta a dokim, hogy határérték, figyeljek a szénhidrátbevitelre. A te eredményed tökéletes, ne izgulj. Néhány védõnõ kicsit túl okosnak tetteti magát.
Szia4 Nálunk csak 1 órás van, de 4, 3 lett az éhgyomrim is meg a terhelt is!Nekem azt mondták tökéletes! Védõnõnél mégnem voltam, de engem nem is izgatmit mondd, nekem az elsõ lányom születése után olyan marhaságokat mondott, hogy azótA csak a kötelezõ pofavizoitre megyünk, és kész...
Szia!ne aggódj, ez jó.a védõnõnek meg tényleg nem kell mindent elhinni.7.8 fölé nem mehet a 120 perces.ha nekem is ilyen lehetne:)
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat, azért az megnyugtat, hogy ti is úgy gondoljátok, hogy ez jó eredmény. :) Azért még várom a tapasztalatokat.
Szerintem inkább arra gondolt, hogy alacsony a cukrod.Az se jó ám.Én 3hetente járok a diabetológiára, mert a terhelésem magas lett, azóta persze tökéletes, pedig ugyan azt eszem, mint eddig...a lényeg, hogy oda mentem múltkor 4, 8 volt a cukrom és hazaküldtek, hogy egyek :)
Én azt gondolom ne vedd mindig készpénznek, amit a védõnõ mondd!Én úgy csináltam végig a terhességet, hogy szinte mindenben eltért a doki-védõnõ véleménye!Szerintem az a fontos, amit az orvos mondd, az legyen az elsõdleges.Szerintem is jók az eredményeid!
lehet csak azért mondta, hogy mondjon valami okosságnak tûnõt Az enyém is folyton ezt csinálja, pl. a mg b6-ot szedetné velem négyesével (a 250 grammosat), hogy miért ne kérdezd?? A dokim azt mondta, meg ne próbáljam olyan nagyadagban, folyamatosan szedni. 27 hetes
Irigyellek. Ez tökéletes. 7, 8 a határérték, különben szigorú CH diéta. Nekem 8, 4 lett a 120 perces érték, és 150 gramos CH diéta lett az eredmény.


Ma voltam védőnőnél, (Én híztam 16 hét alatt 6kg-ot most 58kg vagyok) és azt javasolta járjak terhes tornára. Az milyen?

Mostmár 17 hetes kismama.

Legjobb válasz: A terhes tornán átmozgatod magad kicsit. Nem megeröltetõ egyáltalán, de mégis segít kicsit. Azt hiszem, nyújtó gyakorlatok, meg ilyenek szoktak lenni. Meg légzésgyakorlatok. (Bár én legutóbb akkor voltam ilyenen, mikor anyukám tartott terhestornát gyógytornászként. Ez úgy húsz éve volt, én úgy óvodás lehettem) Gondolom azóta sem változott sokat.:-))) Szerintem tökjó dolog...

A terhes tornán átmozgatod magad kicsit. Nem megeröltetõ egyáltalán, de mégis segít kicsit. Azt hiszem, nyújtó gyakorlatok, meg ilyenek szoktak lenni. Meg légzésgyakorlatok. (Bár én legutóbb akkor voltam ilyenen, mikor anyukám tartott terhestornát gyógytornászként. Ez úgy húsz éve volt, én úgy óvodás lehettem) Gondolom azóta sem változott sokat.:-))) Szerintem tökjó dolog...
Szia! Én épp tegnap voltam védõnõnél 16 hetes vagyok 68 kg.5 kg pluszt szedtem fel mióta terhes vagyok.Kérdeztem tõle hogy ez normális?És mondta hogy teljesen az, mondjuk jó ment mindenhova egy kis felesleg de legfõképp a hasam nagy:) és az viszont a babától..Szóval ne aggódj, ennek ellenére én is elmennék tornára, vagy jógára mert érdekel. Sok sikert
Én 15hetes vagyok és nem híztam, pedig hajlamos vagyok rá nagyon.Persze minden nap tornáznom kellett, hogy valahogy jól érezzem magam.Ünnepek alatt a sok munkába(cég)elengedtem magam(1.5kg).Ezt írták fel hízásnak.Éjjel eszem, de a Rubint Réka kismama tornáját csinálom otthon.Nagyon laza 21perc.A picinek is tetszik.És nem leszek vizes.Próbáld ki, nekünk tetszik

35hetes vagyok és ma voltam védőnőnél ahol kiderült, hogy az elmúlt 2hétben több mint 3kg-ot híztam ami víz. Mit tehetek?

A véd?n?m mondta hogy jöv? hét csütörtökön menjek vissza hozzá mérekezni és ha továbbra is ilyen ütemben n? a víz akokr lehet be kell feküdnöm...

Legjobb válasz: Én is nagyon vizesedtem és elég korán, utána is olvastam és a zöldségek között van néhány vízhajtó hatású pl. zeller én napi szinten ettem.

Én is nagyon vizesedtem és elég korán, utána is olvastam és a zöldségek között van néhány vízhajtó hatású pl. zeller én napi szinten ettem.
nekem heti két zöldségnapot javasolt a védõnõm - délelõtt és délután összevágott nyers saláta (ubi, paradicsom, karalábé, káposzta stb) fûszerezett joghurttal vagy kefírrel leöntve; ebédre és vacsira fõzelék vagy ha nem szereted nagyon a zöldséget, akkor pl hetente több napon egész délelõtt csak alma és sok folyadék kerüld a nagy ásványitartalmú ásványvizeket, inkább gyümölcsteát (én édesítõvel iszom, mert nem akarok tovább hízni) kerüld a sok sót
Fontos, hogy somentesen etkezz, es keruld a szensavas vizet is. Ezen kivul sok mindent nem tudsz tenni. Segithet nemi mozgas is, azaz fel ora konnyed seta naponta. En is kb a 35. hetben kezdtem el vizesedni, de ez a terhesseg velejaroja.
Szia! Nekem gyümölcsnapot ajánlott a védõnõ, amikor vizesedtem. Én is csak ezt tudom ajánlani neked is. Boldog babavárást kíván 8 hónapos anyuka!
Én is kb. ilyen ütemben gyarapodok, de nekem az orvos csak annyit mondott, hogy egyénfüggõ, ki mennyit vizesedik, és ennyivel elintézte. A védõnõ se mondott különösebben semmit. 38 hetes kismama

Ma voltam vizsgalaton vedononel es azt mondtak, hogy magas a vernyomasom, es feherje van a vizeletemben. Ez mit jelenthet? Miert van?

Elkuldtek a vizeletmintamat bovebb vizsgalatra, jovo heten lesz eredmeny.

Legjobb válasz: A tünetek alapján lehet, hogy toxoplazmával lehet gond, de ne izgulj, amíg nincs meg a további vizsgálat eredménye. Drukkolok, hogy ne legyen gond.

A tünetek alapján lehet, hogy toxoplazmával lehet gond, de ne izgulj, amíg nincs meg a további vizsgálat eredménye. Drukkolok, hogy ne legyen gond.
Szerintem nem toxoplazmával van gond (akkor a nyirokcsomók duzzadnak meg erõsen). Valószínû, hogy pre-eklampszia van nálad. Ennek tünetei ugyanis a magas vérnyomás, fehérje a vizeletben. Ebben az esetben fokozott figyelemmel fogják kísérni a terhességedet. Nyugodj meg, ha idõben észrevették, akkor kezelhetõ!
Sziarintem az elsõ hozzászóló is arra gondolt, csak toxémiának is hívják, a preeklampsziát, és ezt keverte össze a toxoplazmával.
jaj, lányok! mennyi baromságot össze tudtok hordani! azt birom, hogy olyan ír véleményt, aki összekeveri a toxoplazmát a toxémiával! semmi köze a két dolognak egymáshoz! aki nem kompetens egy témában, az ne szóljon hozzá, ha kérhetjük!
szia! nem írtad, hogy hány hetes vagy. nekem az elsõ babámnál volt toxémiám, szerencsére nekem az utolsó hetekben jelentkezett, én majdnem két hetet ráhúztam. Nekem elõször a vérnyomásom volt magas, aztán rá egy hétre kb. megjelent a fehérje a vizeletemben. Épp nst-n voltam, és már nem engedtek haza. DE mondom, hogy nekem már az utolsó hetekben volt. Van olyan, hogy valakinek már a 20. hét után már elõjöhet.De ha idõben észreveszik, kezelhetõ. Kerüld a sós ételeket! Most a második babámat várom, azt mondják a másodiknál már ritkábban fordul elõ. Fõzéshez tengeri sót használok, és nagyon keveset! ne aggódj, mert a stressz sem tesz jót! vigyázz magatokra!
Nekem 36 hetesen 130/50 volt a vérnyomásom, fehérje a vizeletemben.Sómentes diéta egy hétig, a fehérje eltünt a vérnyomásom felugrott 147-re. A dokim beakart fektetni a kórházba, de inkább adott gyógyszert és most normalizálódott a helyzet.Ne izgulj, minden renden lesz.
A kérdező hozzászólása: Koszonom a valaszokat! 26 hetes vagyok most, tegnap visszamentem hogy ujra csekkoljak a vernyomasomat, es lejjebb ment, bar egy kicsit meg mindig magas. Remelem idoben felfedeztek a gondot es minden rendben lesz! Udv mindenkinek!
Persze hogy adhatod!
A kérdező hozzászólása: oké! :) Már várom hogy felébredjen, és tesztelek!! :)
Persze meg próbáld meg az alma-banánt az én kicsimnek az volt a kedvence:)
Hívd fel szerintem az orvosodat! Az a legbiztosabb! Ha nincsen, akkor a védõnõt!
Lehet elõjel, nekem szülés elõtti nap dagadt be. De ilyenkor a dokik azért szeretnek ránézni a kismamára, nehogy toxémia legyen..
Nekem is mindkét szülésem elõtti napon dagadt be a lábam!
A kérdező hozzászólása: nem toxémia, a vizeletemben nem volt fehérje és minden rendben a vizsgálaton.
Pedig a toxémia jele is lehet a hirtelen vizesedés! Meg kellene nézetned legalább a vérnyomásodat. Ha az is magas, akkor újabb vizelet teszt.
A kérdező hozzászólása: Tisztázzuk már le, hogy nem vagyok toxémiás!SOHA de soha nem amgas a vérnyomásom, 125 fölé nem is megy pedig naponta 3x mérjük.Szerintem egyszerûen csak vizesedik a lábam ami a 38.hétre szerintem már nem vészes...
Ha ennyire fel vagy háborodva a válaszokon, akkor miért kérdezel minket? Miért nem a védõnõt vagy a dokit kérdezed? A toxémia amúgy hirtelen is jelentkezhet, egyik napról a másikra. De ha van otthon vérnyomás mérõtök akkor minden nap tudod ellenõrizni. A nõk többségénél inkább az arc szokott bedagadni/eltorzulni a szülés elõtti napokban.
Ja, azt hozzátenném még, hogy nekem soha nem ment 110 fölé a vérnyomásom és 38 hetesen még nem vizesedem! Mégis lehetek még toxémiás.
Mi újság kedves kérdezõ? Hogy vagy? Én 35 hetes vagyok és nekem is egyik óráról a másikra dagadt be. Sajnos a felpolcolás és az éjszakai fekvés sem segít... :(((

Ma voltunk a védőnőnél, és megijesztett egy kicsit! Kislányomon van egy véranyajegy, vagy micsoda. Azt mondta, hogy figyeljem, mert neki úgy tűnik, hogy nőtt?

Azt mondta, hogyha nagyobb lesz, akkor azonnal doki, elküldik a babót mindenféle vizsgálatra. Hétf?n lesz 6 hetes. Járt így valaki?

Legjobb válasz: Barátnõm gyerekének a száján van "vérdaganat".Neki azt mondták,hogy ha nem múlik el magától 1 1/2 évesen elinjekciózzák,mint a seprûvénát.Nekik sokszor eltûnik máskor pedig akkora,mint egy nagyobb borsó.

Barátnõm gyerekének a száján van "vérdaganat".Neki azt mondták, hogy ha nem múlik el magától 1 1/2 évesen elinjekciózzák, mint a seprûvénát.Nekik sokszor eltûnik máskor pedig akkora, mint egy nagyobb borsó.
szia nekünk is van a nagylányom száján és az arcán nekünksajnois mûteni kellett mert rossz helyen van, ha nem kényes helyen van akkor a dr tasnádi géza heim pál kórház õhozzá kell fordulni és ha rám hallgatsz jobb elõbb mint késõn mert ezek nagyon csúnyák szoktak lenni, elvileg felszívódnak gyakorlatilag pedig nem mindegyik, nekünk pont olyan van ami nem szívódik fel, szerintem a tasnádihoz kérj idõpontot és mutasd meg neki MINDENKÉPPEN ha még infóra van szükséged írj nyugodtan amúgy érdaganatnak és éranyajegynek hívják neketek hol van?
akkor nem olyna nagyon gond de azért a tasnádinak mutasd meg õ csinál egy fagyasztásos eljárást és azt mondják hogy nagoyn jó ésakkor nem nõ tovább elvileg veszéllytelen jelenség ha ilyen helyen van mint nálatok, de azért kérdezd meg a kezelés dijmentes meg csak pár másodpercig tart nálunk sajnos nem tudták így kezelni mert a szájban nem lehet mi szteroidos injekciós kezelést kaptunk már 3 szor de a növekedése szerencsére megállt de mi sajnso többre nem számíthatunk
szia tényleg éranyajegy-a fiamnak is van a nyakán-azt mondták elmúlik-de aztán fagyasztották többször-már egész szép..a bõrgyógyászaton hülyének néztek....h miért oda megyünk-a sebészeten voltunk-a Madarászban.javaslom, h vegyél te is zsirpapirt, v pausz papirt-és rajzold körbe többször-és figyeld, h növekszik-e.orvos mindenképp lássa! de ne aggódj!
Nem a tûzfoltra gondolsz?Mert az én babám szemhéján és orrán van, olyan mint egy anyajegy csak piros.Hol jobban, hol kevésbé.., nekem is van a csuklómon..hol jobban látszik hol eltûnik, de ez úgy tudom, nem veszélyes..10hetes baba mamája
A kérdező hozzászólása: Köszi a gyors választ! A bal lapockája felett van a babucinak. Mondhatom, elég ideges lettem, mert nem mondta meg a védõnõ, hogy mi van akkor, ha nagyobb lesz, hiába kérdeztem. :-(


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!