Találatok a következő kifejezésre: Ma voltam ultrahangon, ez (55 db)

Ma voltam ultrahangon! Ezek az adatok milyenek?

17 hetes vagyok az ultrahang szerint és csak ennyit írtak a leletemre! Mit jelentenek? Bpd:38mm fenur:25mm Placenta mells? falon AFP0:80

Legjobb válasz: Szia. Én is 17 hetes vagyok de csak 18 hetesen megyek uh-ra. Viszont az eredményeid szerintem jók. A Bpd: a fej szélessége két halánték között. Femur (ezt szerintem elírtad): ez a combcsont hossza. A placenta vagyis méhlepény pedig a hasad mellsõ falán tapadt meg. Amúgy nekem is mellsõ fali a lepény. Az afp eredményemet én csak jövõ héten kapom meg de szerintem a te eredményed jó. Remélem segítettem. :)

Szia. Én is 17 hetes vagyok de csak 18 hetesen megyek uh-ra. Viszont az eredményeid szerintem jók. A Bpd: a fej szélessége két halánték között. Femur (ezt szerintem elírtad): ez a combcsont hossza. A placenta vagyis méhlepény pedig a hasad mellsõ falán tapadt meg. Amúgy nekem is mellsõ fali a lepény. Az afp eredményemet én csak jövõ héten kapom meg de szerintem a te eredményed jó. Remélem segítettem. :)
Szia! Én 16 hetes vagyok most , és nekem is 18 hetesen van csak UH!Ma voltam AFP-s vérvételen! De szívesen leírom a lányom 18 hetes adatait (nekem vele is csak betöltött 18. héten csináltalk UH-t) BPD:42, 3 mm AC: 134 mm FL (femur): 30, 8 mm Súly 276 g! Bár Õ elég nagynak született 3950/61 volt!
1. fiú 18+2 UH BPD:42 súly: 270gr (szül: 40+6: 4400gr, 57cm, 36-os fej) 2. lány 17+4 BPD:43 AC:122 FL:25 HC:1552 OFD:54 súly: 233 gr (szül: kiírt napon 3950gr, 56cm, 36-os fej)
Afp ugy tudom, 0.7 és 2.5 közt jó. A méretek jók.

31 hetes kismami vagyok. Ma voltam ultrahangon ezek az értékek jók? BPD: 80mm, AC: 268mm, FL: 59mm Becsült súj: 1700 g

Legjobb válasz: Íme egy link. Írd be az utolsó mensid idõpontját és sok mindent meg fogsz tudni. Én is mindig hasonlítgatok, hogy megnyugodjak:-) http://www.timmermann.hu/index.php?m=szules_kalkulator

Íme egy link. Írd be az utolsó mensid idõpontját és sok mindent meg fogsz tudni. Én is mindig hasonlítgatok, hogy megnyugodjak:-) http://www.timmermann.hu/index.php?m=szules_kalkulator
A kérdező hozzászólása: Bocsi súly :-)
Ugyanezek a méretek voltak anno a kislányomnál, és õ 3kg55dkgal született, és 55cm-es volt.


Ez az első Closty hónapom! Ma van a 13. napom, ma voltam ultrahangon és 15mm-es tüszőm van! Azt mondta doki hogy a hétvégén fog repedni! Járt már hasonlóan valaki? Sikerülhet-e?

Legjobb válasz: És nem akar a doki mégegyszer megnézni pár nap múlva? Mert több ultrahanggal lehet pontosan belõni a repedés idejét. Átlagosan 2 mm-t nõ egy nap a tüszõ, de hogy milyen méretnél reped, szerintem az mindenkinél más. Fõleg closty szedésénél kéne folyamatosan ellenõrizni, mert lehet, hogy magától meg sem reped, akkor pedig repeszteni kell injekcióval, mert cisztát okozhat és sokkal komolyabb problémád is lehet belõle!

És nem akar a doki mégegyszer megnézni pár nap múlva? Mert több ultrahanggal lehet pontosan belõni a repedés idejét. Átlagosan 2 mm-t nõ egy nap a tüszõ, de hogy milyen méretnél reped, szerintem az mindenkinél más. Fõleg closty szedésénél kéne folyamatosan ellenõrizni, mert lehet, hogy magától meg sem reped, akkor pedig repeszteni kell injekcióval, mert cisztát okozhat és sokkal komolyabb problémád is lehet belõle!
A kérdező hozzászólása: De igen 3 nap múlva kell újra mennem utrahangra

Ma voltam ultrahangon. A doki ezeket írta a papírra:CRL:48 mm, GA:12 + 0 NT: 1, 5 mm. Ezek átlagos eredmények?

Nekem úgy t?nik, hogy már ilyen id?sen mintha 5 cm fölött kellene hogy legyen a hossza.

Legjobb válasz: Ezek ugye a 12 hetes ultrahangos értékeid? Nekem is ezek voltak az eredményeim, kivéve hogy a CRL 53 mm volt! Ne aggódj, pár mm eltérés nem gond, hiszen nem törvényszerû, hogy a ciklusod közepén estél teherbe, akkor meg pár nap, sõt egy hét csúszás is lehet a baba korában! 18 hetes kismama

Ezek ugye a 12 hetes ultrahangos értékeid? Nekem is ezek voltak az eredményeim, kivéve hogy a CRL 53 mm volt! Ne aggódj, pár mm eltérés nem gond, hiszen nem törvényszerû, hogy a ciklusod közepén estél teherbe, akkor meg pár nap, sõt egy hét csúszás is lehet a baba korában! 18 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Igen az ultrahang ezt az idõt dobta ki. Szerintem viszont 11 + 5 a pontos. Evvel a babával nem szedek magzatvédõ vitamint, mert úgy érzem sok a gyümölcs most. A lánykámmal októberben estem teherbe és az orvos javasolta a vitamint. Gondolom a tél miatt. Lett is 3, 85 kg és 55 cm babám. A mostani biztos kisebb lesz...
Ezek teljesen jó eredmények. Az én babóm 50 mm volt 12 hetesen. 55 cm és 3140 gramm lett. Boldog babavárást! 6 hetes kisfiú anyukája
Az ülõmagassága 48 mm, 12 hetes és 0 napos terhesség, tarkóredõ 1, 5 mm. Teljesen jó értékek. Nekem 12 hetesen és 1 naposan a CRL volt 52 mm, a tarkóredõ pedig 1, 3 mm. Boldog babavárást! 17 hetes kismama
Mekkorák voltak a most mért értékek, és az elõzõek?
6-os azért 6 hét alatt nõnie kellett, majd 10 cm-t azt nem lehet elmérni! Ilyet ne mondj, mert butaság!
dokitól miért nem kérdezted?
Bizonyára nem egy uh gépen csinálták a 12 hetit és a 18 heti uh-ot, vagy nem ugyanaz az orvos csinálta! Nekem is volt ilyen és én is kétségbe estem, hogy hogy lehet, hogy semmit sem nõtt 3 hét alatt, de a dokim megnyugtatott, hogy az elõbb leírtak miatt lehetnek ilyen eltérések!
A kérdező hozzászólása: bpd:38 mm FOD: 49 mm Fl:23, 6 mm.
Kérdezõ, ez egyáltalán nem rossz eredmény! Összehasonlításként: Bpd 41 mm Fl 26 mm ez volt a mi eredményünk a 18 hetes uh-on! Ehhez képest most 33 hetesen 2500 gr :) ami nem éppen aprócska!!
A kérdező hozzászólása: Akkor kicsit megnyugodtam már megijedtem hogy valami baj van a kisbabával. De azt én is gondoltam hogy ha nagyobb baj lett volna akkor nem várna 3 hetet. Köszi mindenkinek.
Kérdezõ, leírnád esetleg, hogy pontosan milyen méreteket mért az orvos?
7-es, azt mondom, illetve írom, amit én meg is tapasztaltam! 21 hetesen a debreceni genetikán csináltak nekem ultrahangot, ezt követõen majdnem 3 héttel késõbb a saját orvos csinálta a következõt, és a kettõ között szinte semmilyen növekedés nem volt!!!!!! Egyébként meg nyilvánvalõ, hogy ha a kérdezõ esetében vmilyen nagyobb probléma lenne, akkor nem 3 hétre hívta volna vissza a dokija!
A kérdező hozzászólása: Orvos se mondott ugy semmit hogy baj van csak ezt az egyet hogy kisebb egy kicsit. Elvileg ezen az ultrahangon látszódnia kéne hogy kisfiú lesz vagy kislány :) Hát az én pocaklakóm szégyenlõs nagyon. Hason feküdt.:) 4d-s ultrahangról mi a véleményetek?
szerintem ezzel addig nincs baj ameddig kevesebb mint 2 hét a méretbeli lemarADÁSA.... Meg majd 2 hét múlva úgy is meglátjátok mennyit nõtt, nem hiszem hogy baj lesz vele...lehet genetikailag ilyen és nem lesz túl nagy baba:) )
akkor ne aggódj, az em jelent semmit és valóba szonográfusonkét is eltérõek lehetnek az adatok. én 12+1 hetesen eléggé görcsöltem, ügyeletre mentünk vele, az ottani orvos az uh alapján azt mondta, h a baba mérete alapján inkább 12+4-5 hetes. Pár nappal késõbb a 12. heti UH-ra mentünk akkor már a saját orvoshoz, õ kevesebbnek mérte és azt mondta, h a baba mérete pont megfelel a számolt korának, nem idõsebb, még néhány nappal sem....
A kérdező hozzászólása: Kisebb mint az átlagos 18 héthez. lehet hogy én írtam le rosszul a kérdésbe. Bocsi
A 18 hetes korához képest kisebb, mint az átlagos 18 hetes babaméret, vagy konkrétan a te babád most, 18 hetesen kisebb, mint 12 hetesen volt? bár, ha az utóbbiról lenne szó, szerintem nem 3 hét múlva akarna legközelebb látni az orvos...
4-es vagyok, volt szívhangja, minden rendben volt csak kisebb volt a méret???
Kisebb volt mint a 12 hetes ultrahangon? Nem voltál dokinál?
hogy érted hogy ott nagyobbak voltak a számok? most mekkorára márte a doki ? és 12 hetesen mekkora volt ??
10-es pontosan így van, ahogy írod!! Én 18 hetesen voltam 4 nap alatt 3 különbözõ helyen uh-on (Debrecen genetika, Istenhegyi Géndiagnosztika, saját orvos) és mind a 3 különbözõ méreteket mért!

Ma voltam ultrahangon ás 22 mm a tüsző. Ez jó? Tuti lesz érett petesejt ami kilökődik? Mikor számíthatok rá? Mi állhat még a baba útjába, hogy megfoganjon?

Legjobb válasz: Kezdetnek persze jó, és már elég nagy, bármikor megrepedhet, úgyhogy ma este mindenképp legyetek együtt. De az is igaz, hogy a teherbeesés nem csak ezen múlik. De drukkolok!

Kezdetnek persze jó, és már elég nagy, bármikor megrepedhet, úgyhogy ma este mindenképp legyetek együtt. De az is igaz, hogy a teherbeesés nem csak ezen múlik. De drukkolok!
Hát önmagában a peteérés az édeskevés... nagyon sok egyéb tényezõnek kell még stimmelni, nagyjából 20% az esélye a teherbeesésnek akkor is, ha mindkét fél egészséges és pont jókor vannak együtt. Ne akard görcsösen, egyszerûen csak élvezzétek az együttléteket!
nem teljesen mindegy... az a lényeg hogy minden ok
Nekem a 8. héten volt 20 mm-es a babó, úgyhogy szerintem nem sok.
nekem 7+1 es terhesség és 6+3 babakorban volt 6mm! akkor lehet hogy az volt kevés?
Kedves utolso, nezd meg a fentebb linkelt tablazatot, es latni fogod, hogy nem volt keves :) Kedves kerdezo, az eredmeny pont jo. Ezek a picik nagyon gyorsan nonek am :)
akkor ehhez a baba kora kell, nem a terhesség? mert terhességi idõ van fel írva!
nekem pont 8 hetesen volt 17mm
A kérdező hozzászólása: köszönöm mindenkinek :) )))
Az nem baj, ha medencevégû, még bõven van ideje megfordulni. A fej-nyakszögletben köldökzsinórkacs látható, ezt jelenti.
A kérdező hozzászólása: akkor a nyakán van a köldökzsinor? remélem semmi baj nem lesz

Ma voltam ultrahangon aho ezt írták:magzati alhasban 49*48mm-es folyadéktartalmú képlet ábr. Cysta? Hólyag? Ez mit jelent? A kórházban azt mondták minden rendben. De én aggódom.38hetes km.

Legjobb válasz: Nem lehet, hogy tele volt a pici hólyagja? Szerintem inkább ezt akarja ez jelölni, de a maguk védelmére odaírták a cisztát is. ha azt mondták minden rendben, akkor minden rendben. ha baj lenne, kötelességük tájékoztatni, nem pedig félreinformálni.

Nem lehet, hogy tele volt a pici hólyagja? Szerintem inkább ezt akarja ez jelölni, de a maguk védelmére odaírták a cisztát is. ha azt mondták minden rendben, akkor minden rendben. ha baj lenne, kötelességük tájékoztatni, nem pedig félreinformálni.
A kérdező hozzászólása: Igen azt mondták, hogy tele a hólyagja, de csak ennyit!Most kicsit megnyugodtam köszi:)
Lehetséges h ciszta!De a doki nem mondta el konkrétan?nekem a 10. héttõl van cisztám, de szerencsére semmi problémám vele, nem kell aggódni! 32 hetes km


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!