Találatok a következő kifejezésre: Ma voltam uh-on, ezt a papírt (6 db)

Ma voltam hüvelyi uh-on, ezt a papírt kaptam: "R. nagy uterus afv. -ben. Endom. foll. fázisú 7 mm. Bal ov. -ban egy 15 mm-es legnagyobb foll. Jo. ov. jelenleg homogén. Szab. foly. nem látható. " Ez mit jelent?

Mikor lesz tüsz?repedésem? (Orvoshoz szerdán megyek.)

Legjobb válasz: A méhed (uterus) rendben van. Méhnyálkahártya (endometrium) 7mm, még nõhet (tüszõrepedéskor min. 9-10mm vastagságú lenne jó). A "foll fázisú" nem tudom, mit jelent. Bal petefészekben (ovárium) 15mm átmérõjû a legnagyobb tüszõ. Jobb petefészek most nem aktív. Szabad folyadék nincs: nem volt az elmúlt 24 órában tüszõrepedésed. A tüszõ bármikor megrepedhet, nekem általában 18-25 mm méretnél szokott. Naponta 1-2 mm-t nõ. Figyeld a reggeli hõmérsékleted, vagy használj tesztet.

A méhed (uterus) rendben van. Méhnyálkahártya (endometrium) 7mm, még nõhet (tüszõrepedéskor min. 9-10mm vastagságú lenne jó). A "foll fázisú" nem tudom, mit jelent. Bal petefészekben (ovárium) 15mm átmérõjû a legnagyobb tüszõ. Jobb petefészek most nem aktív. Szabad folyadék nincs: nem volt az elmúlt 24 órában tüszõrepedésed. A tüszõ bármikor megrepedhet, nekem általában 18-25 mm méretnél szokott. Naponta 1-2 mm-t nõ. Figyeld a reggeli hõmérsékleted, vagy használj tesztet.
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen a választ!

24 hetes vagyok, ma voltam uh-on nekem még sosem nézték a méhszájat, nincs ilyesmi a papiron, ez baj? Súlybecslésre 770g irt, ez sok? Az Fl meg csak41mm

Legjobb válasz: Csodálkozom, hogy sosem vizsgált meg az orvos. De akkor mit csinál, amikor mész hozzá? Én havonta, most már 3 hetente járok ellenõrzésre (32 hetes vagyok), de eddig mindig megvizsgált, megnézte a méhszáj állapotát az orvosom. Sõt, vizeletet is néz, hogy nincs-e benne fehérje és genny, és megméri a vérnyomásomat. Én a helyedben mindenképp kérném az ellenõrzést! (ez azért lenne hasznos, mert akkor tudnád biztosan, hogy nem rövidült-e meg a méhnyak, ill. nincs-e kinyílva a méhszáj - ha bármelyik bármikor bekövetkezik, akkor szigorúan pihenned/feküdnöd kell! Ezt azért írom zárójelben, mert nálam pont a 24. héten derült ki, hogy megrövidült a méhnyak,és a pihi mellett gyógyszereket is kell szednem, nehogy elõbb meglegyen a baba). Az én egyik UH-om a 26-27. hét fordulóján volt; akkor az FL nálam 50 mm volt, a becsült súly pedig 1060 gramm. 24 hetesen a babád méretei jók!

Csodálkozom, hogy sosem vizsgált meg az orvos. De akkor mit csinál, amikor mész hozzá? Én havonta, most már 3 hetente járok ellenõrzésre (32 hetes vagyok), de eddig mindig megvizsgált, megnézte a méhszáj állapotát az orvosom. Sõt, vizeletet is néz, hogy nincs-e benne fehérje és genny, és megméri a vérnyomásomat. Én a helyedben mindenképp kérném az ellenõrzést! (ez azért lenne hasznos, mert akkor tudnád biztosan, hogy nem rövidült-e meg a méhnyak, ill. nincs-e kinyílva a méhszáj - ha bármelyik bármikor bekövetkezik, akkor szigorúan pihenned/feküdnöd kell! Ezt azért írom zárójelben, mert nálam pont a 24. héten derült ki, hogy megrövidült a méhnyak, és a pihi mellett gyógyszereket is kell szednem, nehogy elõbb meglegyen a baba). Az én egyik UH-om a 26-27. hét fordulóján volt; akkor az FL nálam 50 mm volt, a becsült súly pedig 1060 gramm. 24 hetesen a babád méretei jók!
A kérdező hozzászólása: Eddig 3x voltam nála magánrendelésen, megmutatom az uh papirt meg ha volt a vérvételit, és ennyit csinál, megkérdezi van e valami panasz, én sem értem, bár lehet hogy másnál is van igy.
Nekem sem csinált a dokim a 24. hétig méhszájvizsgálatot. Szerintem nem baj. Nekem minden alkalommal uh-t csinál, ha jól tudom õ ott is látja a méhszáj állapotát. A méretekhez nem tudok hozzászólni!
fogadott orvos? én havonta járok, és minden alkalommal megvizsgál. 35hetes kismama
1.hozzászóló vagyok; Nem tudom, hogy nagy általánosságban milyenek az orvosok, én nem magánrendelésre járok, a 24. hétig (amíg nem volt problémám), addig is mindig megvizsgált az orvosom, és ezen kívül kérdezte meg, hogy van-e vmi panaszom. Hát gondolom, hogy egyszer nálad is megnézi a méhszájat... arról nem beszélve, hogy a vizsgálat eredményét a kiskönyvedbe is be kellene írni; a méhszáj állapotát számmal határozzák meg). Boldog babavárást kívánok!
Eléggé orvosa válogtaja vizsgálatokat, ahogy szoktam itt olvasgatni. Én még mondjuk csak 15 hetes vagyok, de ha megyünk csinál UH-t, mindent rendesen megmutat, kapunk fényképet. Kértem cytológiát 12 hetesen, akkor megvizsgálta a méhszájat. Nekem mondjuk szerencsém van, akórházban van a választott dokim és mindent õ vizsgál és csinál, UH-t is, úgyhogy nem kell ide-oda járkálnom. A kiskönyvemet nekem a védõnõ szokta kitölteni a leleteim és az UH-s papírok alapján. Gondolom megvan, hgy mikortól nézik a méhszájat, ha nem muszáj, akkor nem baj, ha nem macerálnak a hüvelyedben.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! A kórházban nem nagyon tudom utolérni a dokit, igy majd a magánrendelésen mindenre rákérdezek.
Elvileg kene mehszajat nezni... A baba meretere nem ondtak semmit? En tegnap voltam uh-on, 27. het, es 1300g a baba.

Ma voltam 12. uh-on. Látom a papíron is, hogy a placenta a mellső falon alsó pólusánál kis bevérzés látható. A dokim mondta, hogy nem kell megijednem. Mitől alakulhatott ki ez?

Volt már valakinek ilyen problémája? Nyugtassatok meg kérlek!

Legjobb válasz: Ha az orvos azt mondta,hogy nem kell aggódni,akkor ne stresszelj.Én arra gondolok,hogy megerõltethetted magad.Próbálj meg pihengetni.Biztos nem lesz semmi gond.

Ha az orvos azt mondta, hogy nem kell aggódni, akkor ne stresszelj.Én arra gondolok, hogy megerõltethetted magad.Próbálj meg pihengetni.Biztos nem lesz semmi gond.
Miért nem a dokidat kérdezted meg errõl? Miért laikus embereket?

Ma voltam 12. heti uh-on, BDP: 19 mm lett. Rossz ez az eredmény? A dokim csak annyit mondott, "jó lesz ez". A papíron 3 kérdőjellel van irva. Baj lehet?

Legjobb válasz: Szia, nekem a 12. hetin 20 mm volt a BPD, és tökéletesnek mondták. Nem értem a 3 kérdõjeledet, szerintem jó a 19 is.

Szia, nekem a 12. hetin 20 mm volt a BPD, és tökéletesnek mondták. Nem értem a 3 kérdõjeledet, szerintem jó a 19 is.
Szia. itt egy oldal ahol méretek vannak heti lebontásban. http://dilidomino.freeblog.hu/archives/2008/02/16/1857_Magza.. Ezek szerint kicsit nagyobb, lehet hogy egy héttel el van számolva a terhességed. Nincs semmi baj, ne aggódj.
mamanet szerint 16 mm! ne aggdj! látod, milyen nagy a szórás..., ahány oldal, annyiféle érték!
Én is ma voltam 12. heti uh-on. Az én értékeimre azt mondta a doki, hogy tökéltetes. Nekem pedig a BPD: 21, 7 mm volt. Az elõzõ babámnál ennyi idõsen nem is nézték a BPD értéket.
Szia én is ma voltam igaz én 13hetes vagyok az enyém 28mm, és azt monda az orvos hogy megfelelõ.
Szia! Én 12 hét 6 naposan voltam, és a BPD 21 mm volt!

Ma voltam 38 hetes uh-on és ezt írták a papíromra: Méhlepény I. fokban érett. Ilyennek kell lennie?

Ennyi id?sen ez jó vagy már érettebbnek kellene lennie, végül is már csak két hét?! (+/-)

Legjobb válasz: Hát sztem már II-es kéne legyen,lehet túl fogod hordani rendesen,mert végül is a szülés attól is függ,hogy a lepénymilyen értett.Nekem 36héttõl IIfokozatú ,a 38ban is ennyi volt és azt mondták ez jó.39hetes kismama

Hát sztem már II-es kéne legyen, lehet túl fogod hordani rendesen, mert végül is a szülés attól is függ, hogy a lepénymilyen értett.Nekem 36héttõl IIfokozatú , a 38ban is ennyi volt és azt mondták ez jó.39hetes kismama
Minel kevesbe erett a lepeny, annal tokeletesebb benne a keringes, oxigenellatottsag a picinek! Van, akinek szulesnel is I. foku, nem oregszik el, de EZ NEM BAJ, SOT!! :)
Nekem már 36 hetes kortól III.fokban érett volt, gyönyörûen ellátta a kisfiam. 9 nappal is túlhordtam.

Ma voltam a 12 hetes uh-on. Nem igazan mondtak semmit.2 adat van a papiromon:BPD:20mm NT:2mm Ezek mit jelentenek?

Legjobb válasz: A BPD a fej szélességét jelöli a két fül közti távot, tehát a babád feje most pont 2 cm széles. Az NT a vizsgálat fontossága,ez jelenti a mért nyaki redõ értéket, ami 2mm.Ez teljesen jó, mert arra utal, hogy jelenleg nincs jel a down szindrómára. 0,5mm-3mm-ig jó.

A BPD a fej szélességét jelöli a két fül közti távot, tehát a babád feje most pont 2 cm széles. Az NT a vizsgálat fontossága, ez jelenti a mért nyaki redõ értéket, ami 2mm.Ez teljesen jó, mert arra utal, hogy jelenleg nincs jel a down szindrómára. 0, 5mm-3mm-ig jó.
bdp: fej atmeroje nt: nyaki redõ
Az elsõ a feje mérete, a másik a nyaki redõ vastagsága. Mindkettõ jó érték nálad!! Egyébként ha nem mondanak semmit, nyugodtan kérdezz! Sajnos, sok orvos magától semmit sem mond! Pedig köteles lenne...

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!