Találatok a következő kifejezésre: Ma voltam terheléses (12 db)

Ma voltam terheléses vércukor vizsgálaton. Normális, hogy éhgyomorra nem vettek vért csak terhelés után?

Odamentem éhgyomorra, mert úgy tudtam, hogy éhgyomrit is csinálnak, erre közölte a laboros n?, hogy csak a vizeletet kell leadni, egyek (zsömle+tej) és 1 óra múlva jöjjek vissza vérvételre.Szerintetek ez így rendben lesz?

Legjobb válasz: Szia! Nem tudom, de szerintem a terhelésesnek az a lényege, hogy megnézik az éhgyomrit, meg a terhelt értéket is. Nálunk így van, bár itt a cukoroldatos, 2 órás terhelést végzik. Kérdezz azért utána legalább a védõnõtõl, vagy a dokitól! Remélem, nem kell megismételned a vizsgálatot! :-) Minden jót!

Szia! Nem tudom, de szerintem a terhelésesnek az a lényege, hogy megnézik az éhgyomrit, meg a terhelt értéket is. Nálunk így van, bár itt a cukoroldatos, 2 órás terhelést végzik. Kérdezz azért utána legalább a védõnõtõl, vagy a dokitól! Remélem, nem kell megismételned a vizsgálatot! :-) Minden jót!
Szia! Biztosan normális, van ahol így veszik le, van ahol másképp. Nekem a Péterfyben pont így vették le, hogy csak a cukros szirup megivása után két órával vettek vért. Éhgyomorit nem. Ha nem lenne jó az eredmény, nem így csinálnák. Nyugodj meg.
szia! :) szóval nekem mind a kettõt megcsinálták, a tej+zsöminél is vettek vért éhgyomorra, aztán rá 1 órára vettek megint. ezt a vizsgálatot szokták kérni a doki és amennyiben ez magasabb, akkor küldenek a terhelésesre (cukorszirupos), ahol szintén elõször éhgyomor, utána pedig 60 és 120 perc elteltével vesznek megint vért. sajnos nekem kicsit magas lett, diétáznom kell. alapból is nézik a teljes vérképnél a cukrot egyébként. a dokid meg tudja mondani, hogy mit kért pontosan. üdv
2.válaszoló ismét, ha 25 hetes vagy, akkor kell éhgyomri, ez kiderült, a legjobb ha megemlíted az orvosodnak, hogy így és így történt, mi legyen.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a sok választ! Azt hiszem inkább felhívom majd a dokimat. Egyébként 25 hetes vagyok. Azt a doki ráírta a papírra, hogy tej+zsömlés vizsgálatot kér, de az nem volt rajta egyértelmûen, hogy éhgyomri kell-e. Én úgy gondoltam, hogy kell, mert eddig mindenhol úgy hallottam, hogy vesznek vért éhgyomorra is.
én is így tudom , ahogy az elõttem író. Nálunk a terheléses cukrovizsgálaton (24.hetesen) van éhgyomri vérvétel, de ez a cukros italosra (75 gr cukor+víz) vonatkozik és utána szintén 2 óra múlva vérvétel. Na meg van a másik a zsömlés és az elõtt lehet enni. Nálunk így van. Nekem kicsit magas lett a cukorterheléses vérvétel (8.1) és diétáznom kell. És amikor megyek tesztebédre, ami abból áll, hogy edbédelnem kell egy meghatározott listából kiválasztott ebédet, akkor én is ehetek elõtte reggelit. Délben kell itthon megennem és 1 óra múlva vesznek vért. Szerintem a zsömlés ilyen elven mûködik, nem kell éhgyomorra vért venni, mert a lényege az hogy ha megeszi a zsömlét+ megissza a tejet, akkor 1 óra múlva mennyi lesz a cukor a vérében. Ennyi. Minden rendben lesz. Sok sikert. 32 hetes kismama
2. válaszoló vagyok, akkor most az a kérdés hány hetes vagy?
Két különbözõ vérvételrõl beszéltek. Az egyik a vércukorterheléses, amit ha jól emlékszem 16-18 hét körül vesznek le. Ott van éhgyomri vérvétel, majd a cukrosoldat után pár órával újra vesznek vért. A másikat valamikor a 3. trimeszterben veszik le, oda eleve úgy kellett menni, hogy vérvétel elõtt 1 órával ettél zsömlét és egy pohár tejet v. kefírt. És ott nem vesznek éhgyomorra vért. Bocsi, hogy nem emlékszem a pontos hetekre, pedig csak 3 hónapja szültem...:-)
Szia. Nekem tegnap csinálták ezt a vérvételt, és pont az a lényege, hogy az elsõt éhgyomorra, a másodikat pedig a terhelés után kell csinálni. Itt (Salgótarján) az a szokás, hogy cukros vizet itatnak és rá két órára leveszik a következõt. Abból ahogy Neked csinálták nem tudom mit tudnak megállapítani. Mivel akarják összehasonlítani? Üdv, 25 hetes kismami
Az elõzõ hozzászólókhoz csatlakozom én is. Mifelénk van éhgyomori vérvétel, majd még óránként vesznek vért (1, 2 3 és 4 óra múlva)
Szia! Szerintem is jelezd a dokidnak, hogy így történt veled, mert elvileg az a lényege ahogy írtátok, hogy kell egy éhgyomri és rá nálunk 2 órárta megnézika terheléses eredményt.Hisz az éhgyomri érték is fontos.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen mindenkinek! Felhívtam az orvosomat és azt mondta, hogy rendben van így, nem baj, hogy nem vettek éhgyomrit. Ha ennek túl magas az eredménye, akkor majd elküld cukoroldatosra is, de reméljük minden rendben lesz. (Eddig nem volt gond a cukrommal.)

Ma voltam terheléses cukorvizsgálaton és sajna kihánytam a cukros löttyöt. Viszont meg kell ismételnem. Nektek milyen eredményeitek voltak?

Az éhgyomri cukrom jó (4,1 lett és 3,9-6,1-ig jó) Arra lennék kíváncsi, ha leírnátok nekem, hogy kinek mennyi volt az éhgyomri és a "cukros" eredménye. El?tte és utána.

Legjobb válasz: Szia! A cukorterheleses vizsgalatnal van egy olyan verzioja is, amikor zsemlet kell enni es utana tejet inni, es az utan nezik. Problad meg, hatha engedik, es akkor nem kell ujra cukros vizet innod. Nekem ez a 3. terhessegem, es sajna mindig terhessegi cukorbeteg voltam. Az etkezes elotti es utani mindig ok, vizeletben sincs cukor, viszont a cukros lotyi utan 9.8-ra felment. Ugyhogy dietara vagyok fogva.:( Viszont ennek is van egy jo oldala, egyik terhessegem alatt sem szedtem fel plussz kilokat.:)

Szia! A cukorterheleses vizsgalatnal van egy olyan verzioja is, amikor zsemlet kell enni es utana tejet inni, es az utan nezik. Problad meg, hatha engedik, es akkor nem kell ujra cukros vizet innod. Nekem ez a 3. terhessegem, es sajna mindig terhessegi cukorbeteg voltam. Az etkezes elotti es utani mindig ok, vizeletben sincs cukor, viszont a cukros lotyi utan 9.8-ra felment. Ugyhogy dietara vagyok fogva.:( Viszont ennek is van egy jo oldala, egyik terhessegem alatt sem szedtem fel plussz kilokat.:)
Szia! Igaz, nekem már 7 éve volt Az elsõt én is kihánytam kb fél óra után. Nekem a doki ajánlotta akkor, hogy elõtte 1/2-1 órával vegyek be egy b6-ot.Meg amikor kihánytam, bent voltam az épületben, másodszorra, amikor ismételtem, egybõl kimentem a levegõre.Ha éreztem, hogy jönni akar vissza a dög, jó nagyokat sóhajtoztam.Vérvételre meg mindig visszamentem.Legyen nálad egy zsemle, hogy a legvégén tudj enni egybõl, nehogy rosszul legyél.Meg víz. De a b6-ról inkább kérdezd meg a dokidat.De kint levegõn bizti könnyebben viseled majd, próbáld ki!
Szia. 3. vagyok. Mondom én a másodiknál lettem rosszul, majdnem visszajott, kimentem a levegore sokkal jobb volt. Viszont érdekes, mert ha álltam nem voltam olyan rosszul, mint amikor ultem, így hát végigálltam 2 órát:) Ne menj egyedul és ne gondolj arra, hogy nem a legkellemesebb íze van...Szorítunk:)
Szia! Én is éppen ma voltam terheléses vizsgálaton, nálunk vinni kellett citromlével ízesített teát (szigorúan csak fekete tea lehetett, gyümölcsös nem) és ebbe kutyultuk bele a port. Sok citromlevet tettem bele, így fincsi volt. :o) Kérdezz rá erre, szerintem így engedni fogják. Nekem az éhgyomri cukrom 4, 8 volt. A többit majd jövõ héten hétfõn tudom meg. Kicsit aggódok, mert nálunk Apu cukros. :o(
Én csavartam bele egy fél citromot és nem jött ki. Esetleg próbáld ki! A mi családunkban sincs cukros az elsõ terhelés ami már neked is megvolt az jó lett. A cukros löttyös nekem rossz lett 8.1 lett a terhelés után. Szigorú diétát rendeltek.
Szió! én eloszor 24 hetesen voltam, az éhgyomrim 4, 8 a terhelés utánim 7, 8 lett. Tehát magas, mindjárt melegébe elkuldtek dietetikára...:) Megkértem a dokit, hogy kontroláljuk le, így 29 hetesen megismételtuk az éhgyomrim 4, 8 a terhelés utánim 6, 2 lett. Ez már jó, nem kell dietetikushoz járnom. Az elso azért lett olyan magas, mert elotte nap hihetetlen sokat ettem, még késo este is... Nekem annyira nem volt borzasztó, inkább másodjára akart "búvárkodni" :) szerintem azért, mert tudtam mire számíthatok! Minden jót! 32 hetes
Szia! Ne parázz miatta, én is féltem tõle hogy cukros leszek, mivel nagyon sokat híztam, 24 kilónál jártam amikor mentem a vérvételre. Fél literes ásványvíz felét leöntöttem, nyomtam bele egy citrom levét, majd ment bele a gyógyszertárban vásárolt zacsi cukor, pont tele lett a fél literes üveg. S teljesen olyan volt mint a limonádé. Ha a kórházban adják a cukros löttyöt, oda is vihetsz magaddal egy bögrét, amibe bele nyomsz egy citrom levét, átöntöd bele a cukros vizet, s megiszod. Szerintem abszolut nem volt émelyítõ, pont jó limonádé lett belõle :D Vérvégel elõtt nekem 4 volt, majd utánna 5.6 Ez mind a babádért is van, hogy a szervezeted hogy tudja feldolgozni a cukort, mert ha nem jól , akkor lehet a bab sem kap meg mindent ahogy kéne neki, s nem fejlõdik majd rendesen. Ha magas lesz ne adj isten akkor sincs gond, csak diétára fognak kicsit. Szorítok hogy jó legyen! ;-)
A kérdező hozzászólása: Ja amúgy volt még a 12. hét elõtt egy vérvétel, ahol a cukrot nézik. Akkor tesztreggeli (2 zsemle + tej) után kellett menni, akkor a cukrom 6, 1 lett. Köszi a válaszokat! :)
A kérdező hozzászólása: Megpróbáltam a zsemlés módszert ajánlani a dokinak, de azt mondta, hogy inkább a cukros löttyöt megint, mert azzal tudják igazán megnézni a cukrom. :( Pedig azzal aztán nem lenne gondom. Amúgy nem volt bajom a megivásánál, nem volt olyan szörnyû, mint amire készültem, de fél óra múlva úgy döntött nem marad bent tovább. Soha nem volt gondom a cukrommal és nincs a családban cukros, de tudom, hogy mennyire fontos, így megpróbálom majd ismét. Hátha. Csak kíváncsi vagyok mások eredményeire.
A kérdező hozzászólása: A helyzet az, hogy a cukros löttybe lett rakva citromlé. De nem is a megivásával volt baj. Nem volt olyan szörnyû, mint ahogy mesélték. Egyszerûen amikorra már leért, fél órával késõbb, akkor kavart fel mindent. De meglehet, hogy legközelebb nem jön ki. Vagyis inkább azt mondom, hogy küzdeni fogok azért, hogy ne jöjjön ki! :) Köszönöm nektek a válaszokat!
A kérdező hozzászólása: Az biztos, hogy nem kint voltam a levegõn, de álltam. Eléggé megszenvedtem azzal, hogy ne jöjjön ki. Amikor már éreztem, hogy gond lesz, koncentráltam, hátha! De nem jött össze. Azért a következõnél már több trükköt tudok, hála nektek! Köszike! :)

Ma voltam terheleses cukor teszten es mikor haza ertem a teszt utan kb 2 es fel oraval olyan roszul lettem, izzadtam szedultem utanna a hideg razott ettem es jobban lettem ez lehetett a cukortol? Lemehetett vagy fel?

Legjobb válasz: szia szerintem biztos attól lehetett valószínû hogy felment.Én tegnap elõtt voltam cukorterhelésen, de én ahogy megittam, kb tíz percre rá megszédültem és alig láttam, én is annak tudtam be

szia szerintem biztos attól lehetett valószínû hogy felment.Én tegnap elõtt voltam cukorterhelésen, de én ahogy megittam, kb tíz percre rá megszédültem és alig láttam, én is annak tudtam be
A vizsgálatkor megivott cukortól felment, mire hazaértél meg leesett hirtelen - ezért lettél jobban az evéstõl.
amiket leírtál az mind az alacsony cukorszintnek a tünetei. Én ugyanígy voltam, de én attól hogy egy terhelésen elérte a határértéket az eredményem és emiatt diétára fogtak, és elkönyveltek diabetes kismamának. Amíg diétáztam folyamatosan rosszul voltam olyan alacsony volt a cukrom. Na akkor hagytam abba a diétát és ettem ugyanúgy mint addig, amikor a tesco kellõs közepén majdnem elájultam a leesett cukorszint miatt
Én is ma voltam, és miután levették a 2 órás vért hazafelé én is szédültem és remegtem. Kerestem én is kaját, attól jobban lettem. Szerintem hirtelen felmegy a tömény cukortól, a szervezet pedig elkezdi levinni a szintet, de ilyen nagy terhelésnél könnyen elõfordul, hogy kicsit túlkompenzál és túl alacsony lesz. Remélem az eredmények azért jók lesznek :)
A kérdező hozzászólása: KOSZI A Valaszokat hat remelem en is hogy jo lesz az eredmenyem:) bar mar ereZtem hazafele mikor jottunk hogy nagyon nagyon ehes vagyok utanna elmult aztan meg csak a roszuletett ereztem


Ma voltam terheléses vércukorszint vizsgálaton de miután vettek vért és megittam a cukros vizet, fél órára rá kihánytam igy nem tudtak rá 2 órára vért venni! Rosszat jelent hogy ennyire nem birta a szervezetem? Mi lesz most?

Legjobb válasz: Szia! Nem mindenki bírja, én is voltam, nem a legjobb tudom. De nem tudom, hogy elmondták-e, hogy szabad citromlevet önteni bele, úgy egy kicsit limonádésabb lesz, talán neked is jobban bírja majd a gyomrod.

Szia! Nem mindenki bírja, én is voltam, nem a legjobb tudom. De nem tudom, hogy elmondták-e, hogy szabad citromlevet önteni bele, úgy egy kicsit limonádésabb lesz, talán neked is jobban bírja majd a gyomrod.
Szia! Én még csak ezután megyek, de én is ettõl félek, mert nagyon finnyás vagyok, sajnos.Nem jelent rosszat, csak azt hogy érzékenyebb vagy az ilyesmikre, a cukrodat nem jelzi semmilyen irányban.Gondolom megismétlik, nem mondtak semmit?És tényleg kérdezd meg mit lehet, mert ha utána is esetleg be lehet venni egy rágót, vagy bármi, lehet segít, remélem sikerül.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat!Ma beszéltem a dokimmal és azt monta hogy van egy pótcselekmény vagyis a cukros lötty helyett vigyek magammal 2dl tejet vagy egy pohár kefirt és egy zsemlét!Ugy mar csak sikerül:) !Sok sikert neked is!
Szia! Nekem 2 dl tejet kellett innom, és megenem egy zsemlét. Rá 1 órára levették a vért. Azt mondta a dokim, hogy ha ezzel minden oké lesz, akkor nem kell cukros löttyöt innom. Remélem! Holnap telefonálok az eredményemért! Üdv! 27 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Szia!Köszi az üzidet!Ma voltam én is megint!Remélem minden oké lesz!Akkor jo lenne ha nem kéne megint visszamenni!Csak azt hallottam hogy ennek a zsemlés tejes dolognak az a baja hogy nem ad olyan pontos eredményt mint a cukros vizé!Bár állitolag azt is befolyásolhatja hogy elözö nap vagy este mit ettél!Sok sikert neked!Reméljük a legjobbakat!Üdv
talán., egyes babát bepörget rendesen ez a cukormennyiség, vkit nem.
Picit befolyásolja, hisz õ is kap belõle. De egyébként még ezer más is. Az idõjárás, a frontok, egyáltalán csak a hangulata...
Persze.. Nekem is kb 26-28 héten volt, h mintha kevesebbett mozgott volna. De számold azt is, h egyre nagyobb és kevesebb helye van mocorogni :) Én bementem a dokihoz, h nézzen meg, nincs e baj. Vicces, mert épp hogy leültem és vártam az orvosra az elõtérben hullámzott egy nagyot a hasam :) De amúgy az is befolyásolja, h a nap nagy részét átalussza és az is amiket már elõttem írtak... :)
A cukor alapvetõen felpörgeti, de egyrészt ez változhat, másrészt lehet, hogy amikor megittad nem azzal voltál elfoglalva, és észre se vetted, hogy ficánkol, utána meg pont azért, mert jól kificánkolta magát, a nap többi részében pihent. Egyébként nekem pár napja kevesebbet mocorog, egyértelmûen mióta ilyen hülye idõjárás van... hozzáteszem, az apja is végig pihizte a hétvégét, pedig sose szokta... :)
Igen, befolyásolhatja. De az eõtte lévõ napok elevenségét nem okozhatta a tegnapi vizsgálat!

Ma voltam terheléses vércukor vizsgálaton. Jó az éhgyomri cukrom?

szóval 5,3 lett. terheseknél ez jó eredmény?

Legjobb válasz: azt elfelejtettem írni hogy utána nagyon hányingerem volt attól az édes sziruptól, remélem ez nem okozott nagy bajt a babánál.

A kérdező hozzászólása: azt elfelejtettem írni hogy utána nagyon hányingerem volt attól az édes sziruptól, remélem ez nem okozott nagy bajt a babánál.
Nekem 4, 3 volt cukros víz után volt 5, 7
Az enyém: éhgyomri vércukor 4, 3 cukorterhelés 120 perc után 5, 7
A kérdező hozzászólása: köszi szépen !
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat a kislányommal mikor terhes voltam éhgyomri után 3, 6 lett az eredmény. inkább alacsony volt mint magas.
Éhgyomri: 4, 0 Terheléses 120perc múlva: 6, 1 28hkm
a 2. mérték a mérvadó nekem 5 körül volt a 2.
3-as jól írja, de a lényeg a 120 perc végén mennyi az érték. 120 perc elteltével 7, 8 a határ.
Éhgyomri érték 6, 0-ig jó. A terheléses nálunk 7, 7-ig. Azért írom hogy nálunk, mert mindenhol máshogy van, ahány doki, annyi határérték. Van ahol már 7 fölött diétát javasolnak.
szia. Milyen lett a 120 perces cukor eredményed?

Ma voltam terheléses cukorvizsgálaton, éhgyomri 5, 4 evés utáni 6, 4. Ez most akkor jó?

A véd?n? azt mondta, hogy azért figyeljek oda,mert határeset,de máshol meg azt látom, hogy 7-8-ig jó!

Legjobb válasz: a védõnõd ezek szerint nem ért hozzá. ez teljesen jó érték.

a védõnõd ezek szerint nem ért hozzá. ez teljesen jó érték.
nekem éhgyomri 5, 1. Az érték pedig 2, 9 lett.
Tökéletes! Örülj neki! Az odafigyelés max azért jó hogy ne hízzál 20 kilót, de a cukrod rendben van!!!! Boldog karácsonyt!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszaitokat, akkor megnyugszom!Nektek is Boldog Karácsonyt!!!
Igen.
Igen lehetett, holnapra elmúlik. Addig is jobbulást. ҝ
Sajnos, lehet. :( Nekem ugyan hasmenés nem volt, de a beleimnek 2 nap kellett, hogy rendbejöjjenek, és úgy igazán kívánjak valami ételt, és akkor már végre nem morogtak szegények... Megviseli a gyomrot nagyon... 30 h.
Én utána egész éjszaka hánytam, meg ment a hasam. A gyomrom nem bírja az ilyen kiképzéseket. Tuti attól volt neked is, nyugi.

Ma voltam terheléses cukorvizsgálaton. Mi számít jó eredménynek? Mettől meddig jó az érték?

Legjobb válasz: a laboreredményen rajta vannak a referencia értékek, aközött kell lennie a tiednek.

a laboreredményen rajta vannak a referencia értékek, aközött kell lennie a tiednek.

Ez mitől lehet? Ma voltam reggel terheléses cukorvizsgálaton.

12 után ettem, de nemsokára nagyon er?s hasi görcseim lettek, még most is vannak, köldök tájékán. Hányingerem nincs, csak néha er?sen belehasít. Vettem be 1 Magne B6-ot és fél Algopirint.

Legjobb válasz: A dokim rendelési ideje már lejárt, de nemsokára megyek 4D-re, ha vmi baj van, a szonográfus észre fogja venni? AMúgy a baba mocorgott elõbb is. Csak azt nem tudom, miért fáj a hasam.

A kérdező hozzászólása: A dokim rendelési ideje már lejárt, de nemsokára megyek 4D-re, ha vmi baj van, a szonográfus észre fogja venni? AMúgy a baba mocorgott elõbb is. Csak azt nem tudom, miért fáj a hasam.
Terheléses után nekem is fájt, még órákkal késõbb is, pedig ettem, amint kiléptem a laborból. Ezt a lötyit nem bírta a gyomrom, bár nekem amúgy is extra érzékeny gyomrom van.
A kérdező hozzászólása: Azért kellett bevennem, mert eléggé szarul vagyok, és nemsokára megyek 4D-re...
Hívd fel a dokid, ez nem normális dolog hogy fáj a hasad! Inkább nézzék meg minden rendben van-e a babàval!
A kérdező hozzászólása: Huh, kicsit megnyugodtam. Csak attól féltem, jóslók voltak. Nem keményedek amúgy. Lehet hirtelen ettem..


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!