Találatok a következő kifejezésre: Ma voltam nem mértek (11 db)

nem teljesen mindegy... az a lényeg hogy minden ok
Nekem a 8. héten volt 20 mm-es a babó, úgyhogy szerintem nem sok.
nekem 7+1 es terhesség és 6+3 babakorban volt 6mm! akkor lehet hogy az volt kevés?
Kedves utolso, nezd meg a fentebb linkelt tablazatot, es latni fogod, hogy nem volt keves :) Kedves kerdezo, az eredmeny pont jo. Ezek a picik nagyon gyorsan nonek am :)
akkor ehhez a baba kora kell, nem a terhesség? mert terhességi idõ van fel írva!
nekem pont 8 hetesen volt 17mm
A kérdező hozzászólása: köszönöm mindenkinek :) )))

Ma voltam ultrahangon és a karját és a combcsontját 3 mm mérte a doki, de nem fűzött hozzá kommentárt, nem túl kicsi?

11 hetes és 3 napos vagyok, vérezgetés miatt kellett uh-t csinálni. A tarkóred?m sem a legjobb 2,9mm, emiatt mennem is kell genetikai tanácsadásra, de a fent említett méretekre nem mondot semmit az orvos. Most néztem utána a neten és ekkorra már 9 mm-t ír. Hát ez jó nagy különbség.

Legjobb válasz: Szia! Én 12 hét 6 naposan voltam az uh-n és a végtagjai 10 mm-ek voltak, a nyaki redõ 2,0 mm.

Szia! Én 12 hét 6 naposan voltam az uh-n és a végtagjai 10 mm-ek voltak, a nyaki redõ 2, 0 mm.
Szia! Én pont 12 hetesen voltam.nyakiredõ:1.8mm Combcsont:6.4mm volt. 27 hetes kismama
ha a doki nem fûzött hozzá semmit, nincs baj. nem érdekük eltitkolni semmit se, ha baj lenne azonnal szólna. http://dilidomino.freeblog.hu/archives/2008/02/16/1857_Magza.. itt is megnézheted. a CRL az a babafeje és a popsija közötti távólság./ ülõ magasság /

Ma voltam Uh -on és a doki nem merte kijelentenni egyértelműen hogy terhesség, látta a petezsákot, de szerinte nem jól helyezkedik, az Õ szavait idézve nem a méhnyálkahártján van hanem a méh izomzatban, normális ez?

5/6 hetes terhes vagyok.és vissza hívott egy hét mulva.

Legjobb válasz: Sajnos ezt többször kellene megnézetni, mert ha a méhizomzatba fúrta be magát akkor nem tud rendesen növekedni, ez elég ritka , de elõfordul sajnos..jobb ha megnézeted egy-két hét múlva. Remélem rendben leszel.Drukkolok nektek!

Sajnos ezt többször kellene megnézetni, mert ha a méhizomzatba fúrta be magát akkor nem tud rendesen növekedni, ez elég ritka , de elõfordul sajnos..jobb ha megnézeted egy-két hét múlva. Remélem rendben leszel.Drukkolok nektek!
A kérdező hozzászólása: És ha nem tud rendesen fejlõdni akkor mi a megoldás?Köszönöm , de sajnos nem nyugodtam meg.
Ha nem tud rendesen fejlodni, sajnos el kell venni. De ne szaladj elore ennyire, nem kaptal meg pontos diagnozist, drukkolok neked!


Ma voltam nst-n nem mértek fájásokat, de pár órája furán érzem magam.2napja megy a hasam, melegem van szédelgek. A hasam alja szurkál már pár orája. Honnan tudom hogy fájás vagy a baba feje illeszkedik?

Mert a doki azt mondta hogy azért szurkáll

Legjobb válasz: Én is mindig attól féltem,hogy majd összetévesztem de hidd el,hogy nem lehet. Mert az görcsölni fog,elõször általában rendszertelenül aztán majd egyre sûrûbben jönnek a fájások. Nekem egybõl 7 perces fájásokkal kezdõdött. De az is lehet,hogy neked a magzatvíz folyik el elõször.

Én is mindig attól féltem, hogy majd összetévesztem de hidd el, hogy nem lehet. Mert az görcsölni fog, elõször általában rendszertelenül aztán majd egyre sûrûbben jönnek a fájások. Nekem egybõl 7 perces fájásokkal kezdõdött. De az is lehet, hogy neked a magzatvíz folyik el elõször.
Nyugi, nem fogod túl késõn észrevenni.Hidd el, fog annyira fájni, hogy tudd mi az.Nekem este indultak be a fájások, és már reggel éreztem, hogy valami lesz, mert olyan máshogy éreztem magam. A hasmenésre meg mondjuk fõtt enyhén sós krumplit egyél.A szülést jelzõ hesmenés az a fájások kezdete körül jelentkezik, ha van. Meg azokban a fájásokban rendszer van.A nagykönyv szerint 20 majd 10 majd 7 majd 5 majd 2-3 majd már te sem emlékszel hány percenként kell jönniük.Nah most ezzel szemben nekem rögtön 2-3 percesek voltak, és így is eljátszottunk 7 órát mire szülésre került a sor.Ha jól sejtem elsõ babás vagy.Az eddigi legrövidebb ideig tartó elsõbabás vajúdás 6 óra volt azoknál az anyukáknál, akiket én ismerek.Aztán jöbök én a hét órámmal és utána mindenki 10en felül van.Tehát lesz idõd rájönni.A szülés nem olyan mint a filmekben, hogy jön egy fájás, majd még a taxiban megszül a nõ a kh felé.
Amíg a fájás elviselhetõ érzés, "olyan majdnem megjön", addig jóslófájás. Amikor már erõs és úgy érzed, és érzed, hogy megfeszül a méh kb. olyan 30-40 mp-ig, na az már vajúdás. Én azt vallom, hogy inkább idõben induljon az ember a kórházba, mert minden szülés idõtartama más és más, én elsõ babánál 1 és fél óra szültem meg. Itthon elfolyt a magzatvíz és egybõl 5 perces volt a fájás, majd röviddel utána 2 perces. Lehet, hogy nem általános az én példám, de senkinél nem lehet elõre tudni, hogy hogyan zajlik majd. A szúrkálós érzésed valóban a baba illeszkedésétõl lehet, a szülési fájdalom más jellegû, az a méh összehúzódása által okozott kisugárzó fájdalom, amit a hasadban érzel inkább nem ott lent. Remélem tudtam segíteni egy kicsit a kérdésedben. 39 hetes kismama
Aszurkálás valószínû tényleg az illeszkedéstõl van.Akeményedéseket figyeld, akkor is ha nem fáj.Nekem elsõ baba volt és az elsõ fájástól számítva 1 órán belül kint is volt.Én magam is csodálkoztam.Elötte persze keményedtem, de nem fájt egy picit sem.Szóval ha rendszeresen keményedsz, akkor jobb ha bemész a kórházba, vagy ha szivárog a magzatvíz.Nem feltétlen kell fájnia a vajúdásnak szerencsére.A tüneteid normálisak, de akár még2-3 hétig is eltarthatnak.Csak a szülés közeledtét jelzik.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat
Allitolag a nem igazi fajasok meleg zuhi hatasara, lepihenesre abbamaradnak, az igaziak nem.

Reggel pizsamaban 60 kg voltam, most mertem magam (nem ettem ma olyan huh de sokat) megis 61, 5 kgot mutatt a merleg; miert?

Legjobb válasz: mert az ember sulya egésznap pluszminusz másfél kiló körül mozog,ami függ attól mit evett mit ivott,van e benne felesleges vizelet/széklet bla-bla. ezért szoktak mérlegelni mindig reggel vagy ha üres a gyomor meg minden mert az adja a pontosabb adatot

mert az ember sulya egésznap pluszminusz másfél kiló körül mozog, ami függ attól mit evett mit ivott, van e benne felesleges vizelet/széklet bla-bla. ezért szoktak mérlegelni mindig reggel vagy ha üres a gyomor meg minden mert az adja a pontosabb adatot
Este mindig többet mutat :) De az is elõfordulhat, hogy meg fog jönni, rám olyankor mindig feljön hirtelen kb 2 kiló de aztán olyan gyorsan el is tûnik, mert az nem igazi súlyfelesleg csak a szervezeted több vizet tart vissza :)

Ma voltam ultrahangon múlthét pénteken szabálytalan volt a petezsákés4, 1mm-er volt de már szabályos.4, 1mm-nek mérték megint, szikholyag látszodik de ugye nem nölt! Reménykedhetek hogy élö terhesség?

Ha látszodik a szikholyag akkor az már jó jel attol hogy nem nölt???a dokim azt mondta5hetesnek felelek meg.pénteken vérvétel és hétfön döl el minden hogy müteni kell e!

Legjobb válasz: A petezsák szabályos lett, és ez mindenképp jó jel. Hasi vagy hüvelyi Uh volt? Ilyenkor a hüvelyi pontosabb. Szerintem érdemes abban bízni, hogy nincs baj, és megindul a növekedés is. Drukkolok Neked!

A petezsák szabályos lett, és ez mindenképp jó jel. Hasi vagy hüvelyi Uh volt? Ilyenkor a hüvelyi pontosabb. Szerintem érdemes abban bízni, hogy nincs baj, és megindul a növekedés is. Drukkolok Neked!
A kérdező hozzászólása: Hüvelyi ultrahangon voltam!Nagyon remélem hogy nõni fog!Köszi mindent.
Szia, az a régi 13.39-es vagyok. Mi újság Veled? És a babával? Minden rendben?
A kérdező hozzászólása: szia! Semmi jó.Kedden bekel feküdnöm kecskemétre a korházba és ránéz az orvos utoljára.ha még mindig nincs szivhangja akkor elveszik.7hetes 1napos leszek.remélem lesz mert elégé kivagyok borulva igyis hogy kétségek között vagyok.:(:(:(:(
Igen, túlaggódod. :) A 12. héten a legideálisabb megnézni a redõ vastagságát. Legalábbis ezt mondják. Örülj neki, hogy csak 0, 8. :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. Egyébként nagyon örülök!! Nagyon élénken mozgott a vizsgálat alatt :-) jó volt látni.
Ha tudod hogy jó akkor miért írsz?
A kérdező hozzászólása: Mert elbizonytalanodtam...
Az Uh gép gondolom kidobta, hogy a méretei szerint hány hetesek vagytok. Ha a gép is 12 hetet adott ki, akkor ez nagyon jó érték. :)
Nekem 1, 7, akkor az sok? Én nem tudom mik a normál értékek...
Hali! Nálunk a 11. héten végzik el ezt a vizsgálatot, és nekem a nõdokim azt mondta, hogy a 3, 5-ös értékig "jó", de aki nagyon közel van hozzá, azt már további vizsgálatra küldik. Nekem majdnem kerek 1 mm volt, így megnyugodtam, és az AFP-m is 0.8 MoM lett :) Én azt tanácsolnám annak, aki aggódik az értékek miatt, hogy menjen el a legközelebbi 4d-s UH-ra, ott nagyobb pontossággal meg tudják mondani mi a helyzet :) Boldog babavárást mindenkinek! 24 hetes kismami

A kislányom 7 hónapos, voltunk kórházba, lázzal és köhögéssel, ma mértem 37 egy óra múlva is mértem 37, 5, hány fokos láztól adható a nurofen, és mennyit lehet belőle adni? Ugy hallom hogy hörög és zihál, akkor nem gyógyult ki teljesen?

Legjobb válasz: 38 C foktól adható, amikor lázas. Hörög, zihál: valószínûleg ismét hörghurutja van. Lehet erre hajlama, ködös nedves idõben vannak csecsemõk akiknél gyakran jelentkezik. Orvosnak kellene ráhallgatni a tüdejére !

38 C foktól adható, amikor lázas. Hörög, zihál: valószínûleg ismét hörghurutja van. Lehet erre hajlama, ködös nedves idõben vannak csecsemõk akiknél gyakran jelentkezik. Orvosnak kellene ráhallgatni a tüdejére !
A kérdező hozzászólása: ma elvittük egy rendes orvoshoz és irt ki teljes körû kezelést, és mondta hogy légcsõhurut gyulladása van, meg azt is mondta hogy nem érti hogy miért adták be az injekció kapszula nélkül, önmagába az injekció csak gyengíti az immunrendszert, és a bél flórát és hogy miért írtak ki 5 nap után holott a gyerek hörög, nekem amikor bent feküdtünk azt mondták, minden rendben van, és amikor hallgatták hogy nem hallanak semmit ezt mondták.Más szirupot irtak ki, mert az ambrokszol nem hatásos, helyette a flavamedet is irt ki és más egyebet is, a szirupból 5ml kell adni.
Az Ambroxolból mennyit adsz neki?
A kérdező hozzászólása: injekciót kapott popsiba, antibiotikumot.
A kérdező hozzászólása: igen, utána eszünkbe jutott, bosszant engem, hogy a szirupot ki írtak az ambrokszol 15 van rá írva, nem használ mert hallom hogy hörög, zihál, beszedették velünk a tíz injekciót a kórházba, egy nap kapott kettõt, úgy látszik nem ért semmit, a kórházba nem volt lázas, de hörgött, tegnap kiírtak, és azt mondták egészséges a gyerek, meghallgatta nem mondott semmit, itt van itthon vagyunk, köhög zihál, hörög és lázas, nem megyünk oda vissza a kórházba, megyünk más orvoshoz!Kárpátaljára való vagyok Beregszászba lakom, 22 éves édes anyuka vagyok
A kérdező hozzászólása: már 38, 5 fokos a láza, beadtam a nurofent
A kérdező hozzászólása: voltunk 5 napig a kórházba, tíz injekciót szedettek be velünk reggel este a popsijába szirupot írtak ki meg orrcseppet, itthon vagyunk úgy érzem lázasodik befele, hörög, zihál, lehet nem jó orrcseppet írtak ki, mert nem kap levegõt, pedig amikor bent feküdtük a kórházba nem volt láza, ma jön vissza fele a láza.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a linket.

Ma vagyok a 38.napon úgy voltam vele hogy ebben a hónapban nem foglalkozom a teherbeeséssel, a hőmet sem mértem csak tegnap meg ma reggel és 36.6 volt a hőm. Lehet ebből még bébi?

ennek ellenére lehet még babó holnap reggel tesztelnék!utolsó mensim nov.9.-én volt.

Legjobb válasz: Miért is ne lehetne?! :)

Miért is ne lehetne?! :)

A a bőr teljes mértékben elől rátapadt a makkomra. Ma megyünk sebészetre, egyszer már voltam, nagyon fájt. Valamivel nem tudtok megnyugtatni?

F/11

Legjobb válasz: De! Gyere ide, hadd simogassam meg a buksidat! Ne félj, nem fog fájni! Ha mégis, az a hülye orvos miért nem ad elég fájdalomcsillapítót? Kérj tõle! Kötelessége!!!

De! Gyere ide, hadd simogassam meg a buksidat! Ne félj, nem fog fájni! Ha mégis, az a hülye orvos miért nem ad elég fájdalomcsillapítót? Kérj tõle! Kötelessége!!!
És mikor mentek a sebészetre? Vagy már voltatok?
Áhá... akkor sürgõsen kellett a segítség az emberektõl, most meg már utána le se [email protected] a Kérdezõ azokat, akik segítettek neki, vagy érdeklõdnek a helyzetrõl... így szokott ez menni...
Délután van. Mikor mentek ti a sebészetre? És mikor voltál te már egyszer, akkor mennyire volt letapadva?
A kérdező hozzászólása: Már viszket is...
Rád írtam privátban
A kérdező hozzászólása: Amikor voltam, akkor szerintem teljesen. :( És köszi a 2. választ.
A kérdező hozzászólása: De , köszönöm de van elég bajom.
Elvileg ezért is fordultál ide, csak amikor mi kérdezünk, akkor meg te nem válaszolsz kielégítõen. Szted ez így rendben van, Kérdezõ? (Most sem azt mondtad, hogy "köszi, hogy aggódtok értem, ez és ez történt azóta, hanem írsz valami hülyeséget. Így segítsen neked az ember jószándékkal...)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!