Találatok a következő kifejezésre: Ma voltam nagyon fájt (41 db)

A a bőr teljes mértékben elől rátapadt a makkomra. Ma megyünk sebészetre, egyszer már voltam, nagyon fájt. Valamivel nem tudtok megnyugtatni?

F/11

Legjobb válasz: De! Gyere ide, hadd simogassam meg a buksidat! Ne félj, nem fog fájni! Ha mégis, az a hülye orvos miért nem ad elég fájdalomcsillapítót? Kérj tõle! Kötelessége!!!

De! Gyere ide, hadd simogassam meg a buksidat! Ne félj, nem fog fájni! Ha mégis, az a hülye orvos miért nem ad elég fájdalomcsillapítót? Kérj tõle! Kötelessége!!!
És mikor mentek a sebészetre? Vagy már voltatok?
Áhá... akkor sürgõsen kellett a segítség az emberektõl, most meg már utána le se [email protected] a Kérdezõ azokat, akik segítettek neki, vagy érdeklõdnek a helyzetrõl... így szokott ez menni...
Délután van. Mikor mentek ti a sebészetre? És mikor voltál te már egyszer, akkor mennyire volt letapadva?
A kérdező hozzászólása: Már viszket is...
Rád írtam privátban
A kérdező hozzászólása: Amikor voltam, akkor szerintem teljesen. :( És köszi a 2. választ.
A kérdező hozzászólása: De , köszönöm de van elég bajom.
Elvileg ezért is fordultál ide, csak amikor mi kérdezünk, akkor meg te nem válaszolsz kielégítõen. Szted ez így rendben van, Kérdezõ? (Most sem azt mondtad, hogy "köszi, hogy aggódtok értem, ez és ez történt azóta, hanem írsz valami hülyeséget. Így segítsen neked az ember jószándékkal...)

Tegnap gyökérkezelték a fogam. Eléggé fájt és kellemetlen volt, mert még gyulladásban volt. Miután kiment az érzéstelenítő nagy fájdalmaim voltak. Ma már nem fáj, de akkora a fejem mint egy dinnye. Ez normális?

Legjobb válasz: A gyulladáskor az érzéstelenítõ kevésbé hat. A gyökérkezelés lényege,hogy megfúrják és egy kis gyökér kiszedõvel (fogpiszkáló nagyságú) eltávolítják a gyökeret a fogból. Adnak antibiotikumot is általában de meg kell nyitni mert a gennynek távoznia kell mielõtt felfele húzódik. A gyökérkezelés több alkalomból áll ami alatt folyamatosan tisztítják a fog gyökér részét és néha gyógyszeres vattával tömik ki. A gyökér kezelt fog esetleg fájna akkor vedd ki azt a vattát (neve ideiglenes tömést) és csillapodik majd. Az arcodra tehetsz jégzselé akut vagy fagyasztóból valami zacskó zöldséget, az segít a gyulladás csökkentésében és az arcodról is leviszi a daganatot. Az orvos ha nem jól szedi ki a gyökeret akkor fáj a kezelés alatt és közben is a fog, de ne tévesszen meg mert ez nem érzékeny hanem fáj. Sajnos van,hogy már nem tudják megmenteni a fogat és ki kell húzni de szerencsére fogmegtartás híve a legtöbb jó orvos.

A gyulladáskor az érzéstelenítõ kevésbé hat. A gyökérkezelés lényege, hogy megfúrják és egy kis gyökér kiszedõvel (fogpiszkáló nagyságú) eltávolítják a gyökeret a fogból. Adnak antibiotikumot is általában de meg kell nyitni mert a gennynek távoznia kell mielõtt felfele húzódik. A gyökérkezelés több alkalomból áll ami alatt folyamatosan tisztítják a fog gyökér részét és néha gyógyszeres vattával tömik ki. A gyökér kezelt fog esetleg fájna akkor vedd ki azt a vattát (neve ideiglenes tömést) és csillapodik majd. Az arcodra tehetsz jégzselé akut vagy fagyasztóból valami zacskó zöldséget, az segít a gyulladás csökkentésében és az arcodról is leviszi a daganatot. Az orvos ha nem jól szedi ki a gyökeret akkor fáj a kezelés alatt és közben is a fog, de ne tévesszen meg mert ez nem érzékeny hanem fáj. Sajnos van, hogy már nem tudják megmenteni a fogat és ki kell húzni de szerencsére fogmegtartás híve a legtöbb jó orvos.
A kérdező hozzászólása: Azt mondta, hogy el van halva a fogam. Amikor integettem, hogy ez fáj, akkor adott érzéstelenítõt. Pedig megröntgenezte elõtte. (magánorvos egyébként, eddig semmi problémám nem volt vele) Hétfõn voltam akkor írt fel Dalacint és szedtem is rendesen napi 3x1-et, még mindig szedem.. Aztán tegnap neki kezdett ígyis. Jövõhét csütörtökön kell visszamennem. Most ideiglenes tömés van benne, alatta pedig gyógyszeres vatta. Köszönöm a válaszokat, majd meglátjuk mi lesz ebbõl..
@nita válasza: Ha fáj akkor szedd ki az ideiglenes tömést mert a genny nem tud távozni és lehet ez a probléma.
Nem értek ehhez, szóval bocsánat, ha hülyeséget mondok, de ha egy fog elhalt akkor tudomásom szerint az már nem fájhat...hisz nincs benne se ideg, se vérér, se semmi. Ha így van, akkor szerintem is inkább keress egy másik fogorvost, ha meg nem akkor is...hisz ahogy az elsõ válaszadó is leírta, elõször le kell csillapítani a gyulladást, csak aztán kezelni.
@nita válasza: Nem fogok vitatkozni de szerintetek a gyökér felszívódik? A gyökér elhal és bomlik ....
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, ma már egyáltalán nem fáj, és a "dinnyefejem" is elmúlt. Minden rendben. :)


A kérdező hozzászólása: sûrûn kell pisilnem is meg hányingerem van, de az nagyon.
Melyik oldalon? Az elmondás alapján lehet a bélnek valamilyen gyulladása, vagy vakbél, vagy a hólyag valamilyen gyulladása.
A kérdező hozzászólása: A hasam alja végig az egész.
Pisilés problémamentes?
A kérdező hozzászólása: Igen, nem fáj meg semmi.
Széklet is a szokásos? Ha nem, akkor talán a belek. Ha az sem, akkor nõgyógyász nézzen meg még egyszer, és urológushoz is menj. Voltál már sima házidokinál? Õ azért jobban tud irányelveket adni, mint én.
Nem kellet volna felnyomni a 40 centis kolbászt.
A kérdező hozzászólása: Szerintem neked a pofádba kellene egy 60cm :D Talán akkor nem pofáznál marhaságokat fiam... Értelmiségi szint 0
szia. ugyan ezek a tûneteim most. Köhögésnél is elõjön a hasszúrka. Neked mi lett vele?

Terhességem 32. hetében vagyok és eddig teljesen panaszmentes voltam. Tegnap este azonban elkezdett fájni a haam alja és nagyon fájt. Ma reggel ültem és mikor felakartam kellni nem bírtam kiegyenesedni annyira fájt a hasam. Mi lehet ez?

Legjobb válasz: Milyen fekvésben volt eddig a babád? Csak mert nekem akkor kezdõdtek ezek a panaszok, amikor befordult fejvégû fekvésbe! Azóta nagyon tud fájni és feszülni a hasam alja, olyan mintha szét akarna szakadni a szeméremcsontom!!! Én rákérdeztem a dokinál, azt mondta ez a 30 héttõl normális! Ne aggódj, biztos minden rendben van! 31 hetes kismama

Milyen fekvésben volt eddig a babád? Csak mert nekem akkor kezdõdtek ezek a panaszok, amikor befordult fejvégû fekvésbe! Azóta nagyon tud fájni és feszülni a hasam alja, olyan mintha szét akarna szakadni a szeméremcsontom!!! Én rákérdeztem a dokinál, azt mondta ez a 30 héttõl normális! Ne aggódj, biztos minden rendben van! 31 hetes kismama

Ma voltam fogorvosnál, gyökérkezelésen. Mióta elmúlt a fájdalomcsillapító injekció hatása nagyon fáj a kezelt fogam. Szerintetet vehetek be fájdalomcsillapíót? És ha igen milyent? 17 hetesek vagyunk!

Legjobb válasz: Ha nem kell huzamosabb ideig szedneb bármelyikbõl vehetsz be egy tbl-t. Én mikor a fejem fájt 1-1 saridont vettem be. Azt mondta az orvosom az nem fáj. Az már más ha napokig kell szedni. Ha mész vissza a fogorvoshoz kérj tõle tanácsot és mond el neki, hogy így jártál. Egyébként azt hallottam,hogy kevés kávé 3-4 csepp citrommal is jó fájdalomcsillapító hatású.

Ha nem kell huzamosabb ideig szedneb bármelyikbõl vehetsz be egy tbl-t. Én mikor a fejem fájt 1-1 saridont vettem be. Azt mondta az orvosom az nem fáj. Az már más ha napokig kell szedni. Ha mész vissza a fogorvoshoz kérj tõle tanácsot és mond el neki, hogy így jártál. Egyébként azt hallottam, hogy kevés kávé 3-4 csepp citrommal is jó fájdalomcsillapító hatású.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen!
ÉN AZ ALGOPYRINT AJÁNLANÁM.

Tegnapra voltam kiírva de semmi. Ma amikor felkeltem nagyon lent volt a pocim és ott is maradt. Délután negyed négy óta vannak fájásaim öt tíz percenként de nem olyan nagyon fájnak. Mit jelenthet ez?

Legjobb válasz: ha rendszeres a fájás akkor menni kell, de az általában nem váltakozik 5-10 percesekre, hanem elsõre 10, majd 5, majd 3 percesek..és azért eléggé fájnak..ez jóslófájás lehet, de mondom, ha rendszerezõdik, magzatvíz folyik irány a kórház.

ha rendszeres a fájás akkor menni kell, de az általában nem váltakozik 5-10 percesekre, hanem elsõre 10, majd 5, majd 3 percesek..és azért eléggé fájnak..ez jóslófájás lehet, de mondom, ha rendszerezõdik, magzatvíz folyik irány a kórház.
A kérdező hozzászólása: Még csak annyit hogy jósló fájásaim vannak kb. három hete de 36 hetesen bent voltunk visszatartáson.Ki akart jönni a drága de visszatartották.Ez is számíthat valamit?
Szerintem ne nagyon gondolkozz azon, hogy mit tegyél. Irány a kórház! A nõvéremnek az elsõ fájástól a baba megszületéséig összesen 1, 5 óra telt el elsõ babánál! Még egy piros lámpa és a kocsiban szül meg. Neki nem voltak 15, 10, 5...perces fájásai, csak egybefüggõ fájdalom. S mindez az elsõ terhességénél!! Úgyhogy nem érdemes húzni az idõt. Sok sikert és kitartást!
Nem érzed azt, h ez az?Kételyeid vannak? Ha erre igen a válasz, akkor valószínûleg hazajöhetsz még a kh-ból.Csak a saját példámat tudom felhozni, amikor elkezdõdött, akkor tudtam, h ez az, és ebbõl szülés lesz.Meg sem fordult a fejemben, h másként is lehet. De azért a biztonság kedvéért ugorj be kh-ba, ha továbbra is jönnek, vagy hívd fel a dokidat/szülésznõdet.Õk majd megmondják mit tegyél.
A kérdező hozzászólása: Az az igasság hogy azt érzem nem úgy fáj ahogy eddig éreztem kicsit jobban de még mindig nem azok a vészes fájdalmak.
Szia!Nekem ma egy hete kellett volna szülnöm.Tegnap szinte biztos voltam benne, hogy eljött a napja.Egésznap fájdogált (nem nagyon, de kitartóan és másként, mint elötte).Sokat keményedtem is, de az idõt nem néztem közben.Ma is egyben vagyok sajnos, bár ma is hasonlóképp érzem magam.Azt mondják érezni fogjuk mikor kell menni.Nálunk a család izgul nagyon.Õk már többször beküldtek volna, vagy legalább a dokit hivatták volna fel.:) Bízzunk az ösztöneinkben, fõleg ha nincs messze a kórház.1 hete jöttek 12 percesek 2 órán keresztül, de az is elmúlt sajnos.Szóval ez lehet jósló is, de ha szerencséd van, akkor nem az.Könnyû gyors szülést neked.(reméljük még ma)

Ma voltam hüvelyi uh-on. Minden rendben a babával, szépen fejlődik, jó helyen van. De nagyon megbotoztak, normális hogy most is érzem, hogy kicsit fáj a hüvelyem és a hasam?

Legjobb válasz: remélem semmi komoly,de figyeld magad nehogy bevérezzél.Ha barnázol feltétlen menyjél dokihoz!Ha minden rendben,akkor várd meg a reggelt,ha akkor is fáj,konzultálj másik nõdokival.

remélem semmi komoly, de figyeld magad nehogy bevérezzél.Ha barnázol feltétlen menyjél dokihoz!Ha minden rendben, akkor várd meg a reggelt, ha akkor is fáj, konzultálj másik nõdokival.
magnézium, pihi kell ilyenkor és ne idegeskedj, nyílván nem csinált a doki olyat, hogy kárt tegyen bennetek.

Ma voltam 41 hetes. Csak akkor fáj a hasam, ha mozgok, de akkor nagyon. Ha ülök elviselhető, ha fekszem, nem fáj. Ez normális? Megindul így a szülés?

Holna megyek még utoljára vizsgálatra, kedden megindítják, ha addig nem bújik ki. Éjjel nagyon híg folyásom van, 2X kellett betétet cserélnem, de állítólag nem magzatvíz szivárog a doki szerint. Ma ha fennt voltam, iszonyatos görcseim voltak, muszály volt leülnöm. Ha ülök, elmúlik, ha fekszem akkor is. De ha csak kimegyek a konyhába inni, alig bírok visszajönni , úgy fáj a hasam. Olyan mensi szer?, pár percig tartó intenzív görcs. Lesz ebb?l valami? Mivel nem rendszeres a fájás...Örülnk, ha már kibújna...Tudom, sétállnom kéne, de állatira fáj akkor, és folyamatosan, nem áll be egy mondjuk 20 vagy 10 perces fájás...

Legjobb válasz: Van olyan, hogy fájásgyengeség. Hogy pontosan mit takar, azt hosszú lenne elmondani, de az biztos, hogy ilyen, mint amit leírtál. És a szüléshez tartozik. Tehát hívd a dokidat és indulj a kórházba! Ne várj tovább, mert ha tényleg az, aminek tûnik, akkor orvosnak kell látnia, burkot repeszteni, vagy valami módon begyorsítani a szülést. Nem írtad, mennyi ideje görcsölsz, de a 41. héten már elõfordulhat, hogy annyira ki van tágulva a méhed, hogy nem képes rendes szülési összehúzódásokra. (Nálam is ez volt, 6 nappal hordtam túl a fiamat, és a doki folyamatos szívhangellenõrzés mellett felgyorsította a szülést.) (Ha a dokid azt mondta, hogy el fgo múlni, akkor talán kérdezz meg egy másik dokit is, anehogx

Van olyan, hogy fájásgyengeség. Hogy pontosan mit takar, azt hosszú lenne elmondani, de az biztos, hogy ilyen, mint amit leírtál. És a szüléshez tartozik. Tehát hívd a dokidat és indulj a kórházba! Ne várj tovább, mert ha tényleg az, aminek tûnik, akkor orvosnak kell látnia, burkot repeszteni, vagy valami módon begyorsítani a szülést. Nem írtad, mennyi ideje görcsölsz, de a 41. héten már elõfordulhat, hogy annyira ki van tágulva a méhed, hogy nem képes rendes szülési összehúzódásokra. (Nálam is ez volt, 6 nappal hordtam túl a fiamat, és a doki folyamatos szívhangellenõrzés mellett felgyorsította a szülést.) (Ha a dokid azt mondta, hogy el fgo múlni, akkor talán kérdezz meg egy másik dokit is, anehogx
...bocsi.. szóval nehogy baja legyen a picidnak az elhúzódó szülés miatt!

Ma voltam orvásnál mert nagyon fáj a torkom de csak az egyik oldal tegnap kezdett el fájni!?

Orvost azt mondta nem gennyes csak be van gyulladva.Írt gyógyszert nagyon fáj amikor nyelek de csak az egyik oldal volt már valakinek ilyen?mit szedett és mikor mult el.

Legjobb válasz: Nekem is volt és doktornõ írt contramalt és gyulladáscsökkentõ gyógyszereket. Viszont nekem olyan fájdalmaim voltak hogy az elmondhatatlan.. Te miket szedsz?

Nekem is volt és doktornõ írt contramalt és gyulladáscsökkentõ gyógyszereket. Viszont nekem olyan fájdalmaim voltak hogy az elmondhatatlan.. Te miket szedsz?
A kérdező hozzászólása: csak augmentin duo írt de nekem is nagyon fáj de csak az egyik oldal


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!