Találatok a következő kifejezésre: Ma voltam mivel nincs (26 db)

Ma voltam uh. mivel nincs pé sem. gyógyszert is szedtem rá. mit jelentenek ezek? kismedence transabdominális? j. o. ov24×17mm, b. o. ov21×16mm, uterus50×31mm?

Legjobb válasz: ja és külön kell fizetni az uh-ért?mert én a doki zsebébe csúsztattam csak pénzt.ma nézte meg hogy segített-e a gyógyszer.

A kérdező hozzászólása: ja és külön kell fizetni az uh-ért?mert én a doki zsebébe csúsztattam csak pénzt.ma nézte meg hogy segített-e a gyógyszer.
A jobboldali, és a balodali petefészkeid nagysága, és a méhed nagysága. A transzabdominális kismedence pedig arra utal, h hasi uh-ot csináltak neked. De hogy ezek az értékek jók-e, azt sajna nem tudom, de ha a doki nem mondta, hogy baj ven velük, akkor BIZTOS nincs baj!
A jobb oldali petefészked mérete 24x17 mm, a bal oldali petefészked mérete 21x16 mm, a méhed mérete 50x31 mm. A transabdominálisra rákerestem, de csak az amniocintezis transabdominális választ dobta ki a gép, ami annyit jelent, hogy: magzatburok csapolás hasfalon keresztül. Kismedence esetében nem tudom, mit jelenthet.

Mennyi időközönként ideális szoliba menni? Én ma voltam idén először, 5 percre, szép barna színt szeretnék, aztán jöhet a nap és nincs több szoli. :D Mikor menjek legközelebb? Állóban voltam, ez számít?

Legjobb válasz: :D Hát nemtudom ,hogy az elsõ válaszoló miért írt ilyet:DÉn kb 1 hónapja kezdtem,állóban mert az jobban fog,erõsebb:)Heti 2x 3x megyek 10percre.Tudom ez sok és nemkell leszólni,megyek rendszeresen dokihoz,régen mikor jártam akkoris mentem:)Nos nekem már gyönyörû színem van:)

:D Hát nemtudom , hogy az elsõ válaszoló miért írt ilyet:DÉn kb 1 hónapja kezdtem, állóban mert az jobban fog, erõsebb:) Heti 2x 3x megyek 10percre.Tudom ez sok és nemkell leszólni, megyek rendszeresen dokihoz, régen mikor jártam akkoris mentem:) Nos nekem már gyönyörû színem van:)
szoláriumtl nem leszel barna, várd meg, amíg napozóidõ lesz, ha szolizol 5-ször nagyobb esélyed van a bõrrákra
A kérdező hozzászólása: Nem leszek barna? Akkor mire van a szoli? :)
A kérdező hozzászólása: Nekem a lábammal van a gond...mindig fehérebb, nagyon nehezen barnul. :(( :)
a szoli sárgít, de persze ez bõrtípustól függ elsõ
Igen igaz, a szoli sárgít kicsit, de alapszinnek jó, hogy késõbb a nap ne égessen, és a napozással (fõleg árnyékban, meg 12-3 órán kívül, mert tényleg ártalmas a bõrnek!!!!)meg késõbb szép természetes szined lesz. Ha nagon fehér vagy, még ajálanám, hogy barnító testápolót, nem krémet (mert az foltot hagy!)használj a lábadra, kihangsúlyozom lábadra, egész testedet , meg arcodat ne kend vele, mert felesleges anyagokkal ne terheld ott a bõröd, a dekoltázs, arc, karok úgyis több napfényt kapnak járás-menés- sétálás közben .
Heti 2-nél többször ne menj szerintem, és maradj az 5 percnél. Váltogatsd a szolit, mármint állót és fekvõt, mert a fekvõ jobban a lábakat barnítja, az álló pedig a felsõ testet. És gratulálok! Te vagy az okos szolis!:-) Ha mindenki ilyen mértékben gondolkodna szoli ügyben, nem lenne annyi rákos és túl szolizott buta liba.
A kérdező hozzászólása: Sajnos a környékünkön nincs fekvõ szoli, ezért nagyon nem tudok oda menni... :S Na mindegy. Köszi szépen a válaszaitokat! :)
Nálunk szinte kötelezõ is volt 3 hónapos korig. Pest megye
mi is voltunk 4 hósan, meg elõtte a kórházban mikor megszületett akkor nézte a doki. nálunk a gyerekorvos azt mondta, hogy kicsit kötöttnek véli az egyik csípõjét és ezért kellett mennünk 4 hósan csípõvizsgálatra. az abból állt, hogy egy doki megtekergette a két lábát és mondta, hogy minden rendben. ennyi.
Szia! Az én babám is 3 hónapos és már kétszer voltunk csipõszûrésen. Sõt még csípõ uh-n is voltunk. Itt minden császárost elküldenek ultrahangra.
Nekem megnézte az ortopéd még a kórházban, majd 4 hetesen voltunk , ott uh-al nézték meg. Én is kérdeztem a dokit, hogy nem kell-e vinni pár hónaposan, azt mondta, hogy most már uhal nézik, és többet nem kell vinni, mert ha valami gond lenne, akkor azt ott már észrevették volna. Én Gyõrben jártam így. Kersztlányom Pécsen született 2 éve, akkor még kellett vinni pár hónaposan.
SZia! Mi tegnap voltunk csípõszûrésen, a babám 2 hónapos. Minket a gyerekorvos küldött, azt mondták, hogy minden rendben, de mivel minden babát szeretnek kétszer látni, így 4 hónaposan újra kell menni. Szerintem kérdezz meg egy másik orvost is, mert a csípõficam nem vicc!
Ez a körzeti gy.orvos feladata hogy nézze a csípõt folyamatosan és ha rendellenességet észlel tovább küldjön. nálunk kb. 6 hetes korban javasolta menjünk el egy ultrahangos vizsgálatra is mivel koraszülöttek vagyunk. Elmentünk az uh-ra aztán 4 hós korban ismét visszarendeltek mert addigra fejlõdik ki az a bizonyos kis csontmag a csípõjében ami ha nincs akkor van gond. Nálunk rendben volt végül is minden. Merre félé laksz? Mindenképpen ajánlott elmenni megnyugtatásotokra.
6 hetesen kellett menni legközelebb amikor elkezd járni. Budapest
A kérdező hozzászólása: Pápa környékiek vagyunk. Régebben itt is volt ultrahangos vizsgálat is. Most akkor kérnem kell egy beutalót az ortopédiára az orvostól? Köszönöm szépen a gyors válaszokat!
A kérdező hozzászólása: Köszi lányok! Úgy látszik, csak a mi környékünk fejlõdik visszafelé.
Nálunk, ha nem látnak okot rá, már nem küldenek. Sima szülésnél ált. nem. A kórházban megnézik, plusz a gyermekorvos is rendszeresen ellenõrzi. Mi sem voltunk a másodikkal.
Én pécsi vagyok és Szigetváron szültem. Ott születésekor is megnézték (hüvelyi szülésem volt), és a zárójelentésre ráírták, hogy három hetes koráig el kell vinni csípõficam vizsgálatra. El is vittük és csináltak UH-t is. Nem volt semmi gond. Majd két hónaposan újra elkellett menni kontrollra. Akkor is neg. lett minden. Most állt lábra a nyolc hónapos kislányom, ezért felvettem a dokival a kapcsolatot aki anno vizsgálta és kikértem a tanácsát cipõ ügyben. Legközelebb két éves kora körül kell vinni mert akkorra már látszik ha esetleg lúdtalp gyanús a kicsi. Úgyhogy én a helyedben elvinném magán dokihoz. Akkor te is megnyugszol.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen.
Megyénként, védõnõnként is változik, elküld e, vagy sem... Vas-megyében(nálunk) 6 hetes korban mindenkit elküldenek, Zalában nem is szólnak, hogy kell.. Mi Szombathelyre mentünk a Madentko-ba Dr Szabó Edithez, és az uh kimutatta, hogy a bal oldali vápa nem jó. 2 hónapig volt rajt egy berendezés napi 24 órát, és most hétfõn voltunk újra. Tökéletesen meggyógyult, és ezt nem vettük volna észre, ha nem megyünk oda!!!3000 HUF egy vizsgálat, de kb 1/2 óráig vizsgál.

Miért nincs peteérésem? Ma voltam nőgyógyásznál és azt mondta, nem volt peteérésem. Nem is tudom már mit mondott rá, szerintem semmit.

Novemberben hagytam el a fogamzásgátló szedését.

Legjobb válasz: A fogamzásgátlóval leállítottad a peteérésed, ez ugye vele a cél így hat, hogy ne legyél terhes. Kívülrõl bevitted a kész hormont ezt megszokta a szervezet és most nem érik meg a petefészekben a tüszõ. Van akinél 1-2 hónapig ez elõszokott fordulni a fogamzásgátló tabletta elhagyása után. Bár nálad ez már 5 hónapja tart. Várhatóan újra megindul a petesejt termelés, ha elõtte már rendszeres ciklusod volt. Ha nem vannak erre indukciós terápiák, amivel meg lehet provokálni a tüszõrepedést. Bár most azon gondolkodom, hogy 5 hónapja nincs peteérésed vagy csak ebben az egy hónapban nem volt november óta ?

A fogamzásgátlóval leállítottad a peteérésed, ez ugye vele a cél így hat, hogy ne legyél terhes. Kívülrõl bevitted a kész hormont ezt megszokta a szervezet és most nem érik meg a petefészekben a tüszõ. Van akinél 1-2 hónapig ez elõszokott fordulni a fogamzásgátló tabletta elhagyása után. Bár nálad ez már 5 hónapja tart. Várhatóan újra megindul a petesejt termelés, ha elõtte már rendszeres ciklusod volt. Ha nem vannak erre indukciós terápiák, amivel meg lehet provokálni a tüszõrepedést. Bár most azon gondolkodom, hogy 5 hónapja nincs peteérésed vagy csak ebben az egy hónapban nem volt november óta ?
A kérdező hozzászólása: Én is ezen gondolkodtam, hogy csak most maradt -e ki, vagy máskor se volt...lehet, hogy csak most nem volt, mert késett is a menszeszem. De most megint kéne szednem a fogamzásgátlót. Nem tudom lehet e. A dokimat kérdeztem, erre se mondott semmit...

Ma voltam nödokinál 10 hetesnek kéne lennem, de nincs baba hogy lehet? február 28-án 7hetes jó szivhang, volt vérzésem de minimális. Az orvosom azt mondta holnap vérvétel pénteken + beszéljük hogy müteni kell-e mire számithatok ha mütétlesz?

Legjobb válasz: ha még nem szültél kapsz egy méhtágító lapocskát a hüvelybe, az sajna nagyon fáj, nem mikor felrakják, hanem amit kivált, nyílván elgkezdesz tágulni. Nekem is volt egy éjjelen át bent volt és olyan volt mintha szültem volna. Nagyon fájt! Remélem hamarosan sikerül újra teherbe esned szurkolok, és együtt érzek veled még akkor is ha most ez nem sokat segít.! Kitartás!!!

ha még nem szültél kapsz egy méhtágító lapocskát a hüvelybe, az sajna nagyon fáj, nem mikor felrakják, hanem amit kivált, nyílván elgkezdesz tágulni. Nekem is volt egy éjjelen át bent volt és olyan volt mintha szültem volna. Nagyon fájt! Remélem hamarosan sikerül újra teherbe esned szurkolok, és együtt érzek veled még akkor is ha most ez nem sokat segít.! Kitartás!!!
Velem is volt ilyen a 8.-ik hétben és meg voltunk rémülve, mert az UH-s orvos azt mondta hogy nem is vagyok terhes. Az assisztens nõ azt mondta mikor kikisért hogy 2 nap múlva menjünk vissza akkor másik orvos lesz és nézzen meg õ is. Én addig a 2 napot végig sírtam és el kell hogy mondjam, hogy feleslegesen! A másik doki azt kérdezte az asszisztens nõtõl hogy egy 9 hetes magzatot, hogy nem lehet észre venni?
Ha az elõttem szóló így járt, akkor szerintem is mindenképpen menj el egy másik dokihoz is, aki megnézi uh-val. Hátha mégsincs baj!

Ma voltam orvosnal. 7 hetes vagyok, de huvelyi ultrahangot csinalt a doki es nem talalta a picit. A terhessegi teszt az pozitiv. Nincs fajdalmam, verzesem semmi. Mi lehet a baj?

Legjobb válasz: Hát.. nem akarom rádhozni a frászt..de ilyenkor már kellene hogy látszódjon a szívhang is. Nem lehet hogy el van számolva valmi? erre tudok még gondolni mert akkor lehet hogy még nem látszik. Próbállj inkább erre gondolni, és egyenlõre nem aggódni. Nem mondtad, hogy a doki mit mondott? nem kérdezted? Csak mondott valamit. Sok szerencsét egy 20 hetes kismamam

Hát.. nem akarom rádhozni a frászt..de ilyenkor már kellene hogy látszódjon a szívhang is. Nem lehet hogy el van számolva valmi? erre tudok még gondolni mert akkor lehet hogy még nem látszik. Próbállj inkább erre gondolni, és egyenlõre nem aggódni. Nem mondtad, hogy a doki mit mondott? nem kérdezted? Csak mondott valamit. Sok szerencsét egy 20 hetes kismamam
Szia!Én is 7 hetes vagyok, szerdán voltam dokinál, és már szivhang is volt, kb 1cm a baba.Biztos h jol látta a doki?Menj el másikhoz, talán õ jobban tud segiteni.Én elmennék!!Drukkolok!!!!
Szia...az is lehet, hogy nem 7 hetes vagy es akkor meg nem lehet baba csak esetleg petezsak...szerintem ott van csak mar most jatszadozik a mamajaval:-)
Szia! A második üzenet írónak üzenem, hogy tényleg ne hozza rá senkire a frászt inkább ne írjon! Én 4 hetes voltam mikor a dokim hasi uh-n látta a petezsákot. A következõ uh-om 6hetesen volt vérzés miatt itt látszódott már a szikhólyag is, közben találtak 1 cisztát is ami terhességnél elõfordul. Majd minden 2-ik héten járnom kellett hüvelyi uh-ra. 8-ik héten azt mondta a doki, hogy hát õ itt bizony semmilyen terhességet nem lát csak 1 nagy cisztát. Nem is akarom leírni, hogy mit éreztünk akkor a párommal. 2 nap múlva egy másik ultrahangos orvos vizsgált meg aki boldogan közölte, hogy gratulál és halgassuk meg hogy ver a pici szive. Na csak ennyit orvos és orvos között. (azóta kiderült hogy kezdõ ultrahangos orvos volt és mindenki retteg, hogy ne õ legyen legközelebb a rendelésen) A 7 hetet honnan számoltad? Az utolsó menstruáció elsõ napjától? mert ha igen akkor 7 hetes vagy ha viszont rá számolsz még kb. 10 nap beágyazódási idõt akkor csak 5 hetes vagy. 5-6 héttõl kezd verni a szivük és addig csak kis szürke folt látszik. Én babám 6 hetesen volt 10.4mm Üdv: 16 hetes kismami Sok szikert és szurkolok, ne aggódj!
Szia! Az elsõ terhességemmel én is 7 hetesen voltam dokinál, aki közölte, hogy bár vizsgálat utján terhes vagyok, de az uh-on semmit sem látott, szerinte hátrahajló volt a méhem. 2 hét múlva hívott vissza, és 9 hetesen már látszott, akkor már a szívdobogás is. Most megint 7 hetes terhes vagyok, és nem sietek orvoshoz, majd jövõhéten. Megvárom míg 8 hetes leszek, nem akarok ugy járni, mint régen. De ha a teszt kimutatja, akkor biztos, hogy terhes vagy.

Kedves Doktor úr! Ma voltam nőgyógyásznál elhúzódó vérzés és hasfájás miatt. 32 éves vagyok, még nem szültem. Ultrahang vizsgálaton 35 milliméteres cisztát, és egy kis miómát talált, Norcolutot írt fel. Azt mondta, egyelőre más teendőt nincs velük. Az len

Kedves Doktor úr! Ma voltam nőgyógyásznál elhúzódó vérzés és hasfájás miatt. 32 éves vagyok, még nem szültem. Ultrahang vizsgálaton 35 milliméteres cisztát, és egy kis miómát talált, Norcolutot írt fel. Azt mondta, egyelőre más teendőt nincs velük. Az lenne a kérdésem, hogy a Norcolut a menzesz rendezésén túl, a cisztára és a miómára is hat? Képes ezeket esetleg megszüntetni? Prolaktinómára, és hipofízis mikroadenomára Norprolacot szedek, ezek szedhetők együtt? A ciszta, vagy mióma okozhat puffadást is? Válaszát előre is köszönöm! Vica

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! A Norcolut tabletta a vérzészavarok rendezésére alkalmas gyógyszer. Amennyiben kezelőorvosa így rendelte, akkor az agyalapi  mirigy elváltozása miatt alkalmazott készítménnyel együtt javasolt szednie ezt a tablettát. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! A Norcolut tabletta a vérzészavarok rendezésére alkalmas gyógyszer. Amennyiben kezelőorvosa így rendelte, akkor az agyalapi  mirigy elváltozása miatt alkalmazott készítménnyel együtt javasolt szednie ezt a tablettát. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Kedves Doktor úr! Ma voltam nőgyógyásznál elhúzódó vérzés és hasfájás miatt. 32 éves vagyok, még nem szültem. Ultrahang vizsgálaton 35 milliméteres cisztát, és egy kis miómát talált, Norcolutot írt fel. Azt mondta, egyelőre más teendőt nincs velük. Az len

Kedves Doktor úr! Ma voltam nőgyógyásznál elhúzódó vérzés és hasfájás miatt. 32 éves vagyok, még nem szültem. Ultrahang vizsgálaton 35 milliméteres cisztát, és egy kis miómát talált, Norcolutot írt fel. Azt mondta, egyelőre más teendőt nincs velük. Az lenne a kérdésem, hogy a Norcolut a menzesz rendezésén túl, a cisztára és a miómára is hat? Képes ezeket esetleg megszüntetni? Prolaktinómára, és hipofízis mikroadenomára Norprolacot szedek, ezek szedhetők együtt? A ciszta, vagy mióma okozhat puffadást is? Válaszát előre is köszönöm! Vica

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! A Norcolut tabletta a vérzészavarok rendezésére alkalmas gyógyszer. Amennyiben kezelőorvosa így rendelte, akkor az agyalapi  mirigy elváltozása miatt alkalmazott készítménnyel együtt javasolt szednie ezt a tablettát. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! A Norcolut tabletta a vérzészavarok rendezésére alkalmas gyógyszer. Amennyiben kezelőorvosa így rendelte, akkor az agyalapi  mirigy elváltozása miatt alkalmazott készítménnyel együtt javasolt szednie ezt a tablettát. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Ma voltunk a fiammal a sebészeten kontrollon nincs letapadva a fityma de piros a körülmetélés is felmerült . Ki mit gondol rola?

Legjobb válasz: ha valamit levágnak az már nem nõ vissza, ezt vedd figyelembe! mennyi idõs a fiad? miert akarta az orvos körülmetélni?

ha valamit levágnak az már nem nõ vissza, ezt vedd figyelembe! mennyi idõs a fiad? miert akarta az orvos körülmetélni?
Kérdésed fogalmazd meg érthetõbben .
Ha nincs letapadva a fitymája(de ha le is lenne akkor is azt meglehet oldani kenõccsel is akár)és nincs szükülete sem miért is kellene körülmetélnie. Bíztos nem tenném, a gyógyulási idõ is viszonylag hosszú körülmetélés esetén és még az enyhe szükületnél sem kell metélni, csak lazítanak a fitymán egy kis vágással fityma plasztikánál. Aztán meg jön a kamaszkor, esetleg egy tábor, vagy az apját látja majd majd és észre fogja venni az õvé másképp néz ki, és jöhetnek a kicikizések, beszólások a társaitól.Aztán meg nem is mindenkinek tetszik(nõkre gondolok).Ha nincs a fitymájának baja, és lehet másképp is kezelni a kis pirosságot akkor meg sem fordulna a fejembe.
Próbáljatok valami más megoldást találni a körülmetélés helyett, én is átestem ezen 6 évesen, azóta is ha eszembe jut ez haragszom a szüleimre. 21
"nincs letapadva a fityma de piros a körülmetélés is felmerült" Nem értem, most tulajdonképpen miért merült fel a körülmetélés? Mert piros?!
maci te már felted kérdést peddig nem kéne kinozni srácot hidd el ha abba korban lesz megoldja magának nem kéne folyotn szenvedteni nõként nem tud milyen ez egy srácnak föleg metélés tönkre vágod vele
En se orulok, hogy a szuleimet sikeresen meggyozte egy orvos, a levagott elobor kellene, faj, feszul amikor merev, ronda is meg nem termeszetes... ilyet gyerekkel csinalni BARBARSAG.
Azt gondolom, hogy illene tudnod megfogalmazni egy kérdést rendesen ha már olyan korban vagy, hogy fiad is van.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!