Találatok a következő kifejezésre: Ma voltam kicsit, (119 db)

Ma voltam egy állásinterjún és az első fél óra azzal telt el hogy a nő a családomról és az anyagi helyzetükről kérdezgetett. Miért fontos ez? Kicsit bunkóságnak éreztem

Ilyeneket kérdezett hogy mivel foglalkoznak a szüleim, mennyit keresnek,van-e testvérem és ha van mivel foglalkoznak, hol tanultak?

Legjobb válasz: Helyes ;) Ezt hívják rutinnak, ma is szereztél egy kicsit. A 10. interjúdon már egész jó leszel :))

Helyes ;) Ezt hívják rutinnak, ma is szereztél egy kicsit. A 10. interjúdon már egész jó leszel :) )
Azt kérdez, amit akar. Te pedig arra a kérdésre tagadod meg a választ, amire akarod. A céget minõsíti, ha a felvételiztetõ bunkó. Az pedig téged minõsít, hogy egy ilyen céghez akarsz menni dolgozni.
A kérdező hozzászólása: Hát ezek után nem igazán akarok menni dolgozni, a kedvemet is elvette az egésztõl. Egy állásinterjún a felvételizõ ember meg szerintem van olyan stresszbe és olyan kiszolgáltatott helyzetbe (legalábbis én, pályakezdõ vagyok ez volt az elsõ interjúm) hogy nem igazán tudtam felmérni hogy ha megtagadom akkor mennyire rontja az esélyeim.. de ezek után már átgondolva, nemis érdekel ez a cég...
A kérdező hozzászólása: *oda menni dolgozni
A kérdező hozzászólása: Remélem!!!:-)
Gondolom valami ACN, brokernet, vagy ezekhez hasonló, hihetetlen színvonalas állásinterjún vettél részt, ahol az lett volna az interjúztató célja, h kipuhatolja, h kikre tudnál rásózni valami szar biztosítást.
Mekkorák voltak a most mért értékek, és az elõzõek?
6-os azért 6 hét alatt nõnie kellett, majd 10 cm-t azt nem lehet elmérni! Ilyet ne mondj, mert butaság!
dokitól miért nem kérdezted?
Bizonyára nem egy uh gépen csinálták a 12 hetit és a 18 heti uh-ot, vagy nem ugyanaz az orvos csinálta! Nekem is volt ilyen és én is kétségbe estem, hogy hogy lehet, hogy semmit sem nõtt 3 hét alatt, de a dokim megnyugtatott, hogy az elõbb leírtak miatt lehetnek ilyen eltérések!
A kérdező hozzászólása: bpd:38 mm FOD: 49 mm Fl:23, 6 mm.
Kérdezõ, ez egyáltalán nem rossz eredmény! Összehasonlításként: Bpd 41 mm Fl 26 mm ez volt a mi eredményünk a 18 hetes uh-on! Ehhez képest most 33 hetesen 2500 gr :) ami nem éppen aprócska!!
A kérdező hozzászólása: Akkor kicsit megnyugodtam már megijedtem hogy valami baj van a kisbabával. De azt én is gondoltam hogy ha nagyobb baj lett volna akkor nem várna 3 hetet. Köszi mindenkinek.
Kérdezõ, leírnád esetleg, hogy pontosan milyen méreteket mért az orvos?
7-es, azt mondom, illetve írom, amit én meg is tapasztaltam! 21 hetesen a debreceni genetikán csináltak nekem ultrahangot, ezt követõen majdnem 3 héttel késõbb a saját orvos csinálta a következõt, és a kettõ között szinte semmilyen növekedés nem volt!!!!!! Egyébként meg nyilvánvalõ, hogy ha a kérdezõ esetében vmilyen nagyobb probléma lenne, akkor nem 3 hétre hívta volna vissza a dokija!
A kérdező hozzászólása: Orvos se mondott ugy semmit hogy baj van csak ezt az egyet hogy kisebb egy kicsit. Elvileg ezen az ultrahangon látszódnia kéne hogy kisfiú lesz vagy kislány :) Hát az én pocaklakóm szégyenlõs nagyon. Hason feküdt.:) 4d-s ultrahangról mi a véleményetek?
szerintem ezzel addig nincs baj ameddig kevesebb mint 2 hét a méretbeli lemarADÁSA.... Meg majd 2 hét múlva úgy is meglátjátok mennyit nõtt, nem hiszem hogy baj lesz vele...lehet genetikailag ilyen és nem lesz túl nagy baba:) )
akkor ne aggódj, az em jelent semmit és valóba szonográfusonkét is eltérõek lehetnek az adatok. én 12+1 hetesen eléggé görcsöltem, ügyeletre mentünk vele, az ottani orvos az uh alapján azt mondta, h a baba mérete alapján inkább 12+4-5 hetes. Pár nappal késõbb a 12. heti UH-ra mentünk akkor már a saját orvoshoz, õ kevesebbnek mérte és azt mondta, h a baba mérete pont megfelel a számolt korának, nem idõsebb, még néhány nappal sem....
A kérdező hozzászólása: Kisebb mint az átlagos 18 héthez. lehet hogy én írtam le rosszul a kérdésbe. Bocsi
A 18 hetes korához képest kisebb, mint az átlagos 18 hetes babaméret, vagy konkrétan a te babád most, 18 hetesen kisebb, mint 12 hetesen volt? bár, ha az utóbbiról lenne szó, szerintem nem 3 hét múlva akarna legközelebb látni az orvos...
4-es vagyok, volt szívhangja, minden rendben volt csak kisebb volt a méret???
Kisebb volt mint a 12 hetes ultrahangon? Nem voltál dokinál?
hogy érted hogy ott nagyobbak voltak a számok? most mekkorára márte a doki ? és 12 hetesen mekkora volt ??
10-es pontosan így van, ahogy írod!! Én 18 hetesen voltam 4 nap alatt 3 különbözõ helyen uh-on (Debrecen genetika, Istenhegyi Géndiagnosztika, saját orvos) és mind a 3 különbözõ méreteket mért!

Ma voltam ultrahangon és a karját és a combcsontját 3 mm mérte a doki, de nem fűzött hozzá kommentárt, nem túl kicsi?

11 hetes és 3 napos vagyok, vérezgetés miatt kellett uh-t csinálni. A tarkóred?m sem a legjobb 2,9mm, emiatt mennem is kell genetikai tanácsadásra, de a fent említett méretekre nem mondot semmit az orvos. Most néztem utána a neten és ekkorra már 9 mm-t ír. Hát ez jó nagy különbség.

Legjobb válasz: Szia! Én 12 hét 6 naposan voltam az uh-n és a végtagjai 10 mm-ek voltak, a nyaki redõ 2,0 mm.

Szia! Én 12 hét 6 naposan voltam az uh-n és a végtagjai 10 mm-ek voltak, a nyaki redõ 2, 0 mm.
Szia! Én pont 12 hetesen voltam.nyakiredõ:1.8mm Combcsont:6.4mm volt. 27 hetes kismama
ha a doki nem fûzött hozzá semmit, nincs baj. nem érdekük eltitkolni semmit se, ha baj lenne azonnal szólna. http://dilidomino.freeblog.hu/archives/2008/02/16/1857_Magza.. itt is megnézheted. a CRL az a babafeje és a popsija közötti távólság./ ülõ magasság /

Ma voltam kontakt lencse próbán (első kontakt lencsém) be tette az orvos ki venni ki tudtam de vissza tenni egyszerüen nem tudtam tenni. Viszonylag kicsi szemem van . Ha valami tippet vagy akármit mondanátok csináljam?

Legjobb válasz: Én úgy csinálom, hogy felfelé nézek, amikor odarakom a szememhez, és amikor érzem, hogy ott van, akkor elõre nézek, bele a lencsébe. Ilyenkor általában rácuppan, nézelõdök még egy kicsit, aztán elengedem a szemhéjam. (Nekem is kicsi a szemem, a lényeg, hogy jól feszítsd szét a szemhéjad, hogy ne tudj pislogni.)

Én úgy csinálom, hogy felfelé nézek, amikor odarakom a szememhez, és amikor érzem, hogy ott van, akkor elõre nézek, bele a lencsébe. Ilyenkor általában rácuppan, nézelõdök még egy kicsit, aztán elengedem a szemhéjam. (Nekem is kicsi a szemem, a lényeg, hogy jól feszítsd szét a szemhéjad, hogy ne tudj pislogni.)
Nekem is nagyon nehezen ment (még talán most is). Két kézzel fogd a szemhéjad és próbálj "belenézni" a lencsébe. Ha nem tudsz, akkor csak tedd a szemedbe és mozgasd, és kérj meg valakit hogy figyelje hogy az ujjadra tapadt-e.
Nekem is nehezen ment. Elõször is feszítsd szét a szemed úgy hogy legyen a lencsének hely. Elõször az alját próbáld odarakni és billentsd be. Elmondani könnyû de nekem is 1 óra volt legelõször mire sikerült.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat . KI próbálom hogy könnyebb
A kérdező hozzászólása: *melyik könnyebb
A kérdező hozzászólása: Nekem is ez jött be köszi a tippett .

Többször szeretkeztünk tegnap és éjjel a barátommal és ma reggel kicsit véreztem. Mitől lehet? Nem voltam már szűz, régóta együtt vagyunk. Nem volt vad sem.

Legjobb válasz: Nem kell vadnak lenni, elég olyan pózban nyomni, hogy "megkopogtassa" kicsit a méhszájadat. Ha éppen úgy alakul, kicsit vérzhet ettõl. Ha holnapra elmúlik, rendben, de ha nem, menj el a biztonság kedvéért nõgyógyászhoz.

Nem kell vadnak lenni, elég olyan pózban nyomni, hogy "megkopogtassa" kicsit a méhszájadat. Ha éppen úgy alakul, kicsit vérzhet ettõl. Ha holnapra elmúlik, rendben, de ha nem, menj el a biztonság kedvéért nõgyógyászhoz.
Egy barátnõmmel is volt már ilyen. Lehet megsértette a hüvelyedet és azért. Ha nem múlik el, ha szex után újra jelentkezik a vérzés akkor menj el dokihoz! De szerintem nem kell félned!
Egyszer egy orvos válaszol rovatban volt ilyen kérdés itt a neten. Egy nõ mindig vérzést tapasztalt szex után. A doki azt tanácsolta menjen az illetõ nõgyógyászhoz, mert kivizsgálást igényel.
A kérdező hozzászólása: Csak most elõször volt ilyen. De tudom, hogyha mindig vérzik valaki, akkor az ciszta jele is lehet, ezért is ijedtem meg.

Lányok, megnyugtattok kicsit? Ma voltam 4d UH, 17 hetes terhes vagyok. A nyakán volt a köldökzsinór?

Minden rendben volt a babával, mindene ép, egészséges, gyönyörű szívhanggal, jól működő szervekkel. De láttuk, hogy ott a nyakánál, körbe van a zsínór. Tudom, hogy ez gyakori, és még százszor kibújhat belőle, az orvos is mondta, hogy nincs itt baj. Na de akkor is rossz látni, hogy a kis nyaka körül van már most a zsínór.

Legjobb válasz: Az en lanyomnak is a nyaka korul volt, mikor mentem 4d-re. Aztan mikor megszuletett a papirra ra volt irva, hogy a koldokzsinor 3-szor a nyakara volt tekeredve. Nekem semmit sem mondtak szules alatt sem, valoszinu, hogy nehogy bepanikoljak. 2 ora alatt szuletett meg a lanyom, 37.heten, spontan, egeszsegesen, 49 cm-el, 2350 g-mal, mara egeszseges,eleven 1 eves baba. (csak ugy zarojelbe megjegyeznem, hogy soha sem salat, sem eloket nem tudott elviselni a nyakan, addig orditott, mig le nem vettem)

Az en lanyomnak is a nyaka korul volt, mikor mentem 4d-re. Aztan mikor megszuletett a papirra ra volt irva, hogy a koldokzsinor 3-szor a nyakara volt tekeredve. Nekem semmit sem mondtak szules alatt sem, valoszinu, hogy nehogy bepanikoljak. 2 ora alatt szuletett meg a lanyom, 37.heten, spontan, egeszsegesen, 49 cm-el, 2350 g-mal, mara egeszseges, eleven 1 eves baba. (csak ugy zarojelbe megjegyeznem, hogy soha sem salat, sem eloket nem tudott elviselni a nyakan, addig orditott, mig le nem vettem)
A kisfiammal a kiírt dátum elõtt három nappal voltam NST-n. A szülésznõ azt mondta valami nem teljesen tökéletes, de majd a doki eldönti mi a teendõ. A dokim is megnézte az eredményt, azt mondta a baba teljesen jól van, de valami nem 100%-osan jó odabent, ezért aznap szülünk. Befeküdtem, kaptam oxitocint, elég hosszú vajúdás után megszületett a kisfiam. A köldökzsinór kétszer volt a nyakára tekeredve, de nem lett semmi baja. Szerintem az orvos, már a NST eredménybõl sejtette, hogy ez lehet a gond, csak nem akart megijeszteni. Jobban is tette, hogy nem mondta, mert akkor egész szülés alatt ez járt volna a fejemben. A kisfiam azóta 20 hónapos, egészséges boldog kisfiú és jövõre érkezik a kis tesója. Nyugodj meg, ez nagyon gyakori, az orvosok fel vannak készülve rá.
Fiam nyakára 3* volt hurkolódva a köldökzsinór, amit nem vettek észre. 38 hétre spontán született meg 3100g-mal és 49 cm-rel. Ma már 5, 5 éves okos eleven kisfiú semmi gondot nem okozott. Szülés közben annyi volt, hogy folyamatosan nyomnom kellett nehogy visszaránduljon a köldökzsinór és probléma legyen.
Én is köldökzsinórral a nyakamon születtem, természetes úton, nem volt semmi gond.
Azt írja a terheskönyv, hogy nagyon sok babánál, amíg kisebb, a köldökzsinór a nyakuk körül lehet, de általában elég hosszú és rugalmas ahhoz, hogy ne legyen gond. Szülésnél meg úgyis figyelik a szívhangot, stb., ha gond lenne, császár. Az én nyakamra 3-szor volt tekeredve a köldökzsinór, amikor születtem, méregzöld volt a magzatvíz, amikor elfolyt, azonnal császározták Anyukámat.
Azért nézik a szívhangot egyfolytában. :) Ez már olyan régi dolog, hogy igazán nem jelenthet gondot.
De a vèrellàtàst elnyomhatja nem...ès az egyenlõ a folytàssal.
Ja, amúgy meg nem fojthatja meg a babát, mivel még nem lélegzik. Úgy derül ki, ha túl rövid, hogy nem halad a szülés.
Mindhárom gyerekemnek a nyakán volt a köldökzsinór. Minden rendben volt szülésnél is, és azóta is, szép, egészséges felnõttek.
Hú....ès honnan tudjàk elèg hosszú-e?
Az én gyerekeimnek mindig máshol volt, a lányom pl az egyik UH-n azt rágcsálta/nyalogatta a doki szerint. A lényeg, hogy a szülés közben ne legyen rajta, de ha elég hosszú, akkor ez sem okoz gondot, hiszen kitolás közben egyszerûen beteszi alá a nõvér az ujját és átemeli a fején.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm lányok, mára már megnyugodtam, mert tényleg nem okoz gondot, csak szülésnél kell figyelni. A vérellátást is nagyon nehezen nyomja el, mert a zsinór egy zselés anyagból áll, védi az alatta spirálban futó ereket, így százezerbõl talán ha egy esetnél tud gondot okozni, de azt is inkább szülésnél.

Ma voltam dokinál, kicsit, alig láthatóan barnásat talált. Szerinte meg fog jönni. (Amúgy a 36. napon vagyok ma, és semmi tünet, csak bal pfészek szurka. ) Attól még lehetek terhes?

Felírta a Clostit napi 3x1-et a 2. naptól kell szednem, ha megjön és a 16. naptól 2x1 Norcolutot a megtermékenyített petesejt könnyebb beágyazódásához, a méhnyálkahártyához.Persze, ha megjön a mensim.A doki szerint kb 1 hét múlva.

Legjobb válasz: Nem akarlak elkeseríteni mert tudom milyen érzés, de szerintem nem vagy terhes.A reggeli hõd alacsony.Ráadásul a dokid is azt mondta hogy meg fog jönni,de ne szomorodj el, majd legközelebb sikerül.Kitartást.

Nem akarlak elkeseríteni mert tudom milyen érzés, de szerintem nem vagy terhes.A reggeli hõd alacsony.Ráadásul a dokid is azt mondta hogy meg fog jönni, de ne szomorodj el, majd legközelebb sikerül.Kitartást.
A kérdező hozzászólása: Köszi. Ma reggel 36.7 volt a hõm. Ez is semmi?

Tegnap együtt voltam a barátommal és túl szűk voltam. Lehet emiatt ma egy kicsit rózsaszínes, barnás a papír miután megtörlöm?

Legjobb válasz: Lehet, hogy attól. Bár én csak akkor tapasztaltam ilyet amikor elvesztettem a szüzességem. 23/L

Lehet, hogy attól. Bár én csak akkor tapasztaltam ilyet amikor elvesztettem a szüzességem. 23/L
A kérdező hozzászólása: hát ez már nem az elsõ volt. kicsit ideges voltam tegnap este. lehet emiatt nem ment rendesen a dolog..
Szia! Fel voltál rendesen izgulva? Kellõen nedves voltál? Lehet kevés volt a nedved és amiatt fájt, kidörzsölte a párod a péniszével! Esetleg valami kisebb fertõzés vagy gomba? Akkor is elõfordulhat. De szerintem inkább az elsõ variáció.
A kérdező hozzászólása: hát az elején volt gond a nedvességgel, de jobb lett. elõször eléggé fájt. valószínûleg akkor ez a gond...
2. vagyok. Akkor tuti ez lehet a gond. :) Kissé kellemetlen volt, ugye? Biztos kidörzsölt, és emiatt "vérezhetett" egy picikét. Nyugi, semmi baj. Legközelebb figyeljetek oda, hogy rendesen nedves legyél. Ha nem nedvesedsz könnyen, akkor sincs baj, arra a célra tökéletes a síkosító! Csak a lényeg, hogy ne okozzon kellemetlenséget az együttlét.
Meg hát ugye az idegességtõl is lehet. Ha nem lazulsz el teljesen, akkor okozhat még kellemetlenséget a behatolás. Pláne ha nem sokszor voltál még fiúval. Elõzõ voltam.
A kérdező hozzászólása: hát a nedvességgel nem szokott probléma lenni:D csak kicsit megijedtem.. köszi a válaszokat:)
A kérdező hozzászólása: most vettem észre, hogy picit nyálkás is...:S

Mennyi egy négy hónapos baba fejkörtérfogata? Ma voltunk csípőszűrésen és megjegyezték, hogy a nagy a feje, most 43, 5 cm. Megkérdezték, hogy szellemileg rendesen fejlődik-e, aggódom egy kicsit.

Legjobb válasz: Nekem a fiamnak is ennyi volt 4 hónaposan, meg most voltunk a lányommal méredkedni neki is ennyi:) Én nem aggódnék. Esetleg az elõzõ havi méréshez képest sokat nõtt hirtelen ugrásszerûen?

Nekem a fiamnak is ennyi volt 4 hónaposan, meg most voltunk a lányommal méredkedni neki is ennyi:) Én nem aggódnék. Esetleg az elõzõ havi méréshez képest sokat nõtt hirtelen ugrásszerûen?
az elsõ vagyok még egyszer pontosan ilyeneket mondtak nekem is mint a 13.20 asnak hogy húúú mekkora feje lesz ennek a gyereknek, meg hogy nehéz lesz megszülni. 35-ös feje lett és nem volt nehéz megszülni:) És az apjának is nagy feje van:) )
a fiam feje 4 hónaposan 44 centi volt. semmi baja. 2 éves lesz a jövõ hónapban és már nem nõ neki ilyen drasztikusan:) persze ha aggódsz, nézesd meg, az a biztos.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek remélem csak vaklárma az egész, mondjuk az apjának is nagy feje van
1 hósan volt 39 cm, 6 hónaposan volt 45 cm a kisfiam buksija. Nekünk nem volt mérve 4 hósan. A kisfiúknak nagyobb a fejük. Mikor a pocakomban volt, azzal rémisztett el a terhesgondozó doki, hogy húú mekkora nagy feje van ennek a babának. A szülészem mindig megnyugtatott, és nevetve mondta, hogy az apjának is nagy feje van, ne számítsak kis fejû gyerekre.:) Egy gyönyörû kisfiam született, teljesen arányos buksival.:) Ne aggódj, látod rengeteg kisfiúnak van ekkora fejecskéje. Õk sokkal okosabbak lesznek.:) Ez csak poén volt.
A kérdező hozzászólása: Igen jövõ héten megyünk oltásra, akkor megkérdezem õt is köszönöm a válaszokat mindenkinek!!!!
ijesztegetés- bocs már helyesen is elfelejtek írni.
Nemtudom, hogy a kutacsával rendben van -e minden?! Szerintem járj utána, hogy miért nõ a babád feje gyorsan. Mi túlvagyunk egy koponyamûtéten egy ritka rendellenesség miatt-ezt nem ilyesztegetésnek írom. De ha meg akarsz nyugodni, kérj a gyermekorvosodtól egy kétoldali rtg-re beutalót, ott láthatóak a varratok, minden. Ha rendben van legalább megnyugodhatsz. Szerintem.
A kérdező hozzászólása: Igen csónak alakú, hátul nagyon lapos a feje a koponyája meg széles nagyon, egyébként az arca szívalakú
Milyen alakja van, ha felülrõl megnézed? Nem mondtak ilyet, hogy csónakfejû??? Nem véletlen kérdezem.
Nekem kislányom van, 4 és fél hónapos és 41 cm a fejtérkörfogata. Egy picit sem nagy a feje, sõt a gyerekorvosnál mindig azt nézem, hogy neki van a legkisebb feje a vele egyidõsek között. Fiú babánál ez a méret szerintem teljesen normális.A sógornõmnek a kisfia 9 nappal fiatalabb a lányomnál és neki 44 cm. Nem kell aggódnod szerintem.
A kérdező hozzászólása: Hülyeséget írtam 35-cm volt, mikor megszületett
A kérdező hozzászólása: 38 cm volt, mikor megszületett, mondjuk nehéz szülés volt a feje miatt, de eddig nem szólt a védõnõ, meg az orvosunk sem , hogy nagy lenne
Szia! Megnéztem, a fiamnak 4 hónaposan 40 centi volt.Most 42 centi, és hét hónapos.Szerintem kérdezz rá a gyerekdokinál, hogy mekkora normális még. /Z/
Mekkora fejkörfogattal született? 1 évben átlag havi 2cm-t nõ a buksi.
A fiamnak 3 hónaposan 40cm volt, 6 hónaposan 42cm. 35, 5 cm volt születésekor. J.
Szia! A fejformája miatt mindenképp vidd el dokihoz!!!

Mennyig kell viselni? Kislányom 3hónapos, ma voltunk kontroll csípőszűrésen, mert a jobb oldala egy kicsit fejletlen és kötött.

Terpeszpelenkát javasolt az orvos,6 hét múlva kell visszamenni.1 nap mennyi ideig kell, hogy rajtalegyen? Vagy éjjel, nappal? Ez nem hátráltatja a mozgásfejl?désében?

Legjobb válasz: Szia! Mi is voltunk csípõszûrésen, és a kislányomnak mindkét csípõje fejletlen, és neki is terpeszpelenkát kell hordani, azt mondta a doktornõ, hogy éjjel nappal kell, én ráadom, bár néha nappal mikor "beszélget" leveszem róla, de ha kiviszem a kocsiban, vagy este mindig rajta van. Azt hittem rosszul fogja viselni, de nem, hamar megszokta, a mozgásfejlõdésben szerintem nem gátolja. Az rosszabb lesz, ha nem adjuk rá, aztán késõbb igazi probléma lesz. Ráadásul nem szeret hason aludni, pedig akkor szét lehetne rakni a lábát terpeszbe. de ez van, kiváncsi vagyok a többi válaszra, hogy ki mennyit hordta. 8 hetes kislány anyukája

Szia! Mi is voltunk csípõszûrésen, és a kislányomnak mindkét csípõje fejletlen, és neki is terpeszpelenkát kell hordani, azt mondta a doktornõ, hogy éjjel nappal kell, én ráadom, bár néha nappal mikor "beszélget" leveszem róla, de ha kiviszem a kocsiban, vagy este mindig rajta van. Azt hittem rosszul fogja viselni, de nem, hamar megszokta, a mozgásfejlõdésben szerintem nem gátolja. Az rosszabb lesz, ha nem adjuk rá, aztán késõbb igazi probléma lesz. Ráadásul nem szeret hason aludni, pedig akkor szét lehetne rakni a lábát terpeszbe. de ez van, kiváncsi vagyok a többi válaszra, hogy ki mennyit hordta. 8 hetes kislány anyukája
Szia! Az én kislányom 1 hét múlva lesz 6 hónapos, és már csak 1 hétig kell hordania a terpeszpelust, ha minden jó lesz. Mert mi is 3 hónaposan jutottunk el az ortopédiára és akkor javasolta a doktornõ, hogy terpesz pelust tegyünk rá, mert a jobb csipõje kötött! Mindenki ellene volt, meg sajnálták szegénykét, én is mint az anyja, de nem szerettem volna, ha késõbb emiatt lett volna problémája. Az elsõ éjszaka volt neki nagyon rossz, de másnapra megszokta. Rajta van éjjel nappal, csak addig vesszük le, míg pelenkázunk, vagy ha kenguruba visszük. Mára teljesen elmúlt a kattanás a lábtornáztatás közben, így én úgy gondolom, hogy a dokinéni is azt fogja mondani el lehet hagyni. Én javaslom, hogy egész nap legyen rajta, ha éppen nem kenguruba teszed! A 62 méretût mi úgy tudtuk hordani, hogy a hordozóba is rajta volt, de a 68-sal már nem fér el így, ha autóval megyünk olyankor levesszük róla! Amúgy a gyógyszertárba érdemes megvenni 750 ft, mert jóval olcsóbb és jobban terpeszti szét a lábát, 1200 ft a bababoltba és 2 cm különbség van a szélesség között!!!! Javaslom még a babaúszást is mert ott is mozog a lába és jót tesz a mozgásfejlõdésben, ha ez aggaszt! Ja most 2 hete tud a terpeszpelussal együtt átfordulni hasról hátra! Mert az én anyósom is riogatott, hogy lefog emiatt maradni a mozgásban, de érdekes csak rájött hogyan kell csinálni :) ! Szóval legyen rajta mindig, mihamarabbi gyógyulást kívánok, jobb mint a kengyelszíj!!!!!! Boldog babázást kíván egy majdnem 6 hónapos kislány anyukája.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!