Találatok a következő kifejezésre: Ma voltam heti uh-on, (25 db)

Ma voltunk genetikai UH-on, a doki mindent rendbe talált, de azt mondta, hogy 3 hét múlva menjünk vissza. Vajon miért rendelt vissza 3hét múlvára?

Ja és nem tudta még megállapítani, hogy fiú, vagy lány lesz. Ez lehetséges, hogy még nem, nagyon látszódik a manócska neme?

Legjobb válasz: nem írtad, hoyg hány hetes vagy! lényeges. én a 21. héten voltam utoljára uh-n, de pont nem úgy feküdt a baba, hogy meg lehessen állapítani a nemét.

nem írtad, hoyg hány hetes vagy! lényeges. én a 21. héten voltam utoljára uh-n, de pont nem úgy feküdt a baba, hogy meg lehessen állapítani a nemét.
21hetesen tudják nézni a baba szívét rendesen, meg a többi szervében a véráramlást stb....nekem is akkor nézta a doki
Pedig nekem is és a bnõmnek is (két külön kórház), ezt mondták. De azért kérdezzetek rá!
az áramlást szülés elõtt nézik
hát én ilyenrõl még nem hallottam, amit az utolsó válaszoló írt.
A kérdező hozzászólása: Köszi a megnyugtató választ! Boldog babavárást!
Akkor nézik az áramlást a babánál. Gondolom, keringés ilyelymi, én ma voltam a 18 hetesen és nekem is 3 hét múlva kell mennem. Jó babavárást!
Én 30 hetesen tudtam meg, hogy kislány, addig nem volt hajalndó megmutatni, sõõt, vad rugdalózásba kezd minden egyes UH vizsgálatkor.A doki meg persze morog, hogy nem hagyja magát:)
A kérdező hozzászólása: Holnap töltjük a 18.hetet
A kérdező hozzászólása: Köszönöm még egyszer a megnyugtató választ! Boldog babavárást mindenkinek!

Késik egy hete a menszesz, ma voltam hüvelyi uh. On, de nem talált semmit az orvos . Volt valaki hasonlò cipőben, és mégis késöbb kiderült a terhesség?

Legjobb válasz: Igen én így voltam elsõnek semmi nem volt...utána már látszott h ez bizony baba lesz, rá 1 hétre elvetéltem :(

Igen én így voltam elsõnek semmi nem volt...utána már látszott h ez bizony baba lesz, rá 1 hétre elvetéltem :(
Húgomnak is így volt. Nem láttak semmit. 2 hét múlva vissza kellett mennie, akkor már látták a babót! :)
Nekem is volt, a 8. napon még nem látott a doki semmit, de a tesztem már akkor nagyon pozitív volt.
Velem a doki közölte, hogy nem tudja mit akarok ott, úgysem lát majd semmit és különben is..... Mondtam, hogy elõzõ hónapban volt egy korai vetélésem, és akkor mondták, hogy azonnal menjek, ha + lesz a teszt. Ekkor kb. 5 hetes voltam és csak annyi látszott, hogy nagyon vastag a méhnyálkahártya, mire a "kedves" doki közölte, hogy ebbõl még bármi lehet. Ma már 2, 5 éves. :)
A kérdező hozzászólása: megnézték a véremben a hcg mennyiségét, de a vér teszt negativ lett.. akkor már most ne is reménykedjek?
hát elvileg a hcg nak már kellene olyan szinten lennie, hogy mutassa egy teszt..furcsa az is akkor miért késik ennyit?
A kérdező hozzászólása: köszönöm a vàlaszokat, ma vagyok a 10. napon és még mindig nincs menszi, a méhem nagyon fent van, alig érem el , zàrt, kemény...jövõhéten csütörtökön trsztelek egy utolsòt, mielõtt menszi meghozò gyògyszert kapnák...
Vérbõl a megtermékenyítéstõl számított 10-dik naptól lehet pozitív HCG. Elõtte nem. Remélem tudtam segíteni. Sok sikert! K.

A 16. héten is van uh? Ma voltam a 12. heti uh-on, és azt mondta a dokim, hogy legközelebb a 16. héten menjek. Vagy csak azért hív, mert fogadott orvosom?

Legjobb válasz: Nem tudom nekem volt a 12hetes utána meg a 18-20hetes.Pedig nekem is fogadott az orvosom.Üdv 30hetes kismama

Nem tudom nekem volt a 12hetes utána meg a 18-20hetes.Pedig nekem is fogadott az orvosom.Üdv 30hetes kismama
UH a 19.héten lesz. Az orvoshoz minden hónapban 1x el kell menni, átbeszélitek a kérdéseidet, a leleteidet, és megvizsgálja a méhszájadat.
Nekem a 12. héten volt UH, aztán a 16. héten vissza kellett mennem, de csak azért, mert volt egy vérömlenyem és 4 hét fekvés után rámnézett, UH volt, hogy oké-e minden és most megyek majd megint 2 hét múlva a 18. heti genetikai UH-ra, szóval orvosa válogatja és az enyém is magándoki!
Ha kiírta az afp vizsgálatot, ami a 16 héten van, akkor csak az erdményekkel kell visszamenned, ami kb 2 hét, mire megjönnek a leletek , 18-19 hetes leszel akkor.Mindenképp várd meg az eredményt, ne fizess neki feleslegesen, a babónak nem lesz semmi baja addig.
Én is menni fogok. 13-14 hetes vagyok. Én úgy értelmeztem, hogy 16-18 hét között csinálják meg az UH-t + az afp-t. Ez utobbihoz szoktak kérni UH által meghatározott terhességi kort (mármint, hogy mekkorának felel meg a Babád). Az UH-t sem kötelezõ a 18 héten, fõleg ha õk is kérik a kormeghatározást egyuttal akkor csinálják meg az UH-t is. Ez is ilyen genetikai UH. Sokkal alaposabban nézik meg. Több méretet vizsgálnak, szerveket, csontozodást, végtagokat, hosszukat stb. Éppen ezért, hogy ne kelljen 2x menni, nekem is úgy a 17 hét körülre kérték, hogy menjek. Lehet, hogy neked is így gondolták. De kérdezz rá a dokidnál telefonon, vagy az aszisztensnél. Mert ha így gondolta azért jobb lenne nem rögtön a 16 hétnél elmenni.

Ma voltam a 12. heti UH-on és 5mm a tarkóredő. Mennyire biztos, hogy baj van?

Azt tudom, hogy 3mm-ig jó. De ez sokkal több. Nagyon félek!

Legjobb válasz: Mit mondott az ovos az uh-on? Hogy ez már nagyon nagy baj?

Mit mondott az ovos az uh-on? Hogy ez már nagyon nagy baj?
A kérdező hozzászólása: A 20.57-es válaszolóhoz volna néhány kérdésem. Ha véletlenül olvasod, akkor légyszi jelentkezz! Nem tudok privibe írni, mert nincs lehetõvé téve!!! De Te tudsz nekem! Valószínû, hogy valami gond van, de még lesz néhány vizsgálat... Köszi az együttérzéseteket!
Az én barátnõm is így járt egy dokival. Elment Kecskemétre 4 D-re (ott szuperek) és semmit nem találtak. Azóta 2 éves Karolina a bizonyítékuk!!!
Sajnos nem akarlak elkeseríteni, de szinte biztos, hogy van valami gond. Én tavaly éltem át ezt elsõ babával. Nekünk a nucha 4.5-ös volt, persze mentünk genetikára, ahol azt mondták kb 60-70% esély van down szindrómás vagy egyéb rendellenességgel születõ gyerekre. Persze mondta a doki menjük magzatvízvizsgálatra, meg egy csomó más helyre, de ha kiderül, hogy mégsem egészséges a baba, a 20. héten kellene megszülni. Én akkor a 12. héten voltam! Nem mertem ilyen kockázatot vállani, sem lelkileg sem fizikailag. akkor jött az abortusz. Sírtam, hiányzott a baba, összetörtem, de letelt a fél év és most ismét várandós lettem egy teljesen egészséges 20 hetes kisbabával. Bármit mondanak a te döntésed legyen, de soha ne bánnd meg, sok sikert és erõt a továbbiakban.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Mindenképp megírom, hogy mit mondanak holnap. Aranyosak vagytok, hogy szorítottok! Az biztos, hogy szörnyû ez a bitonytalanság! És annyira felháborít néhány orvos viselkedése! olyan vegyes érzés volt a mai nap. Egyrészt, nagyon jó volt látni a babót, ahogy mocorog. Egyébként ebben bízok, hogy a doki nem jól mérte, mert mondta is, hogy arrébb kellene mennie, hogy megtudja nézni. Meg is böködte a hasamat egy kicsit. Másrészrõl nagyon rossz volt, hogy semmit nem mondott. Teljes pókerarc. Holott tudom, hogy nem jó az eredmény. Ilyen rosszul nem éreztem magam mostanában....
Szia!Nagyon szorítok neked, hogy ne legyen semmi gond, de a genetikán felfogják ajánlani a korionboholy mintavételt.Ezzel a beavatkozással 100%-ig meg tudják állapítani, hogy van-e e babádnak valamilyen genetikai rendellenessége és meg tudják mondani a nemét is.Én már voltam ilyenen, ha valami kérdésed van priviben nyugodtan írj.Ha eszedbe jutunk kérlek írd meg, hogy mit mondtak.Szorítok! Egy 25 hetes kismama
Igen az érték 3 mm-ig jó.4 mm felett a fejlõdési rendellenesség valószínûsége sajna rohamosan nõ.Az orrcsontot nem nézte a doki?Azért kérdem mert Down-kór esetén ez késõbb fejlõdik ki.Bár érdekes, hogy ez a seggfej doki nem mondott semmit, se jót se rosszat, mert ez a bizonytalanság iszonyatos!!!!Nagyon szorítok, hogy minden rendben legyen!21 hetes kismami
A kérdező hozzászólása: Köszi!
Sajnos nem tudok segíteni, csak bíztatni! Próbálj meg megnyugodni, nem lesz semmi baj! A holnap már mindjárt itt lesz és megnyugodhatsz és végre választ kapsz majd a kérdéseidre! Nagyon szorítok majd! Ha eszedbe jut, írd majd meg mit mondtak!
A kérdező hozzászólása: Annyit mondott, hogy magas érték (amit én is tudok) és továbbküldött genetikára. Nagyon várom a holnapot, hogy biztosabbat tudjak! Az is furcsa volt, hogy olyan hamar befejezte a vizsgálatot. Már van egy kislányom, és emlékszem, vele kb. negyed óráig bennt voltam, és olyan sokminden szerepelt a leleten. Ami értéket megadott, az a BPD 22mm. A placenta a hátsó falon tapadt, jó helyen. Magtatvíz mennyisége átlagos. Lássa genetika. Ennyi. Ettõl többet nem is mondott.
Hát ez hihetetlen, hogy az orvos nem mondott semmit! Én is úgy tudom, hogy 3mm-ig jó, de akkor vajon miért nem mondott semmit az orvos? Elengedett, hogy minden rendben? Mindenképp mutasd meg egy másik orvosnak az eredményt!! Nagyon drukkolok, hogy ne legyen semmi baj, de fontos, hogy te se idegeskedj!!! Én szerdán megyek a 12. heti uh-ra, én is nagyon feszült vagyok, hogy nehogy baj legyen... Szorítok neked nagyon!!!
A doki nem mondott semmit??mindenkeppen menj el s kerdezz ra.en is ugy tudom 3 mmig jo
A kérdező hozzászólása: Semmit nem mondott, csak továbbirányított genetikára. Ezért is vagyok nagyon ideges. Holnap megyek, de olyan nyugtalan vagyok, mert sokkal magasabb ez az érték, mint a normális.
Szia!Végigolvastam a kérdésedet és a válaszokat. Tudd én is NAGYON szorítok értetek!!!!!!

Ma voltam 12. heti uh-on, BDP: 19 mm lett. Rossz ez az eredmény? A dokim csak annyit mondott, "jó lesz ez". A papíron 3 kérdőjellel van irva. Baj lehet?

Legjobb válasz: Szia, nekem a 12. hetin 20 mm volt a BPD, és tökéletesnek mondták. Nem értem a 3 kérdõjeledet, szerintem jó a 19 is.

Szia, nekem a 12. hetin 20 mm volt a BPD, és tökéletesnek mondták. Nem értem a 3 kérdõjeledet, szerintem jó a 19 is.
Szia. itt egy oldal ahol méretek vannak heti lebontásban. http://dilidomino.freeblog.hu/archives/2008/02/16/1857_Magza.. Ezek szerint kicsit nagyobb, lehet hogy egy héttel el van számolva a terhességed. Nincs semmi baj, ne aggódj.
mamanet szerint 16 mm! ne aggdj! látod, milyen nagy a szórás..., ahány oldal, annyiféle érték!
Én is ma voltam 12. heti uh-on. Az én értékeimre azt mondta a doki, hogy tökéltetes. Nekem pedig a BPD: 21, 7 mm volt. Az elõzõ babámnál ennyi idõsen nem is nézték a BPD értéket.
Szia én is ma voltam igaz én 13hetes vagyok az enyém 28mm, és azt monda az orvos hogy megfelelõ.
Szia! Én 12 hét 6 naposan voltam, és a BPD 21 mm volt!

Ma voltam a 31. heti UH-on, és ott a méhlepényt mellső falinak találták, viszont II-III. fázisban lévőre értékelték. Mennyire kell aggódnom? Várhatóan koraszülés lesz?

Az orvos nem mondott semmit, igaz nem is kérdeztem rá erre, csak itthon néztem át az eredményeket.

Legjobb válasz: nekem 36 hetesen volt 2. fokban érett a lepény, arra azt mondták, hogy jó. a kezelõorvosoddal nem beszéltél? igazából én is sokallom 31 hetesen a 2-3. fokú lepényt. szerintem járj utána, mert ha nem megfelelõ az oxigénellátás, komoly baja lehet a babának. és neked még visszavan kb. 2 hónapod! estleg kérj beutalót NST-re, ott nézik a baba szívhangját, és hogy mennyire jó még a lepény nyújtotta ellátás.

nekem 36 hetesen volt 2. fokban érett a lepény, arra azt mondták, hogy jó. a kezelõorvosoddal nem beszéltél? igazából én is sokallom 31 hetesen a 2-3. fokú lepényt. szerintem járj utána, mert ha nem megfelelõ az oxigénellátás, komoly baja lehet a babának. és neked még visszavan kb. 2 hónapod! estleg kérj beutalót NST-re, ott nézik a baba szívhangját, és hogy mennyire jó még a lepény nyújtotta ellátás.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors választ, a dokim szabin van, jövõ héten lesz elõször, szerdára van idõpontom hozzá! Most már bánom, hogy nem ott érdeklõdtem, de tényleg nem néztem át, mindig annyira leblokkolok egy UH...Köszönöm
persze, megértem. én is csak otthon szoktam utánanézni a leleten szereplõ eredménynek. ott nem is jutnak eszembe normális kérdések. akkor már holnap beszélhetsz a dokiddal. légyszi, írd majd ide, hogy mit mondott.
ja, bocs, jövõ hét szerdán...
Szia! Nem kell aggódnod, ha nem mondott a doki semmit. Attól hogy valakinek ennyire érett a méhlepénye, ha jó a keringés, akkor semmi gond. Ha nem lett volna valami rendben azonnal további vizsgálatokra küldenének. A leleten nem olvastál olyat hogy : Umb. Flow. S/D...? Mert ez mutatja a keringést. Esetleg magas a vérnyomásod? Többet tudnék mondani, ha válaszolnál ezekre a kérdéseimre! 34 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Az a baj, hogy pár napig szüleimnél vagyok, és otthon hagytam az eredményt. Annyit tudok biztosan, hogy alul a ktgeknél láttam, hogy vizsgálta az átjárhatóságot, ezek szerint õ is utána nézett, és mindent rendben talált. Tényleg jó doki, adjuntus. Vérnyomásom nem magas, sõt alacsony (90/60), legalábbis eddig az volt(az utolsó mérésnél (110/80), és legközelebb jövõ szerdán mérik. Köszönöm a megnyugtató válaszokat!

Tegnap voltam uh on kiderült lepény méhszájon hátsó fali.18 hete töltöttem be ma kezdem a 19 hetet. Mikorra várható hogy joirányba elindul a lepényem?

Köszi

Legjobb válasz: Szia!Nekem a melsõ falon tapadt rossz helyen,15 hetesen vette észre a doki.A 18 hetes uh-n is ugyanott volt majd 22 hetes korunkra teljesen jó helyre került.Szóval eltart egy pár hétig.Érdekes,hogy nem vették észre elõbb,mert ebben az esetben,mivel a méhszájon van,nagyon kell magadra vigyázni és persze a szexuális élet is tilos,mert bevérezhetsz tõle.Remélhetõleg pár hét múlva fentebb megy,addig is pihenj sokat!

Szia!Nekem a melsõ falon tapadt rossz helyen, 15 hetesen vette észre a doki.A 18 hetes uh-n is ugyanott volt majd 22 hetes korunkra teljesen jó helyre került.Szóval eltart egy pár hétig.Érdekes, hogy nem vették észre elõbb, mert ebben az esetben, mivel a méhszájon van, nagyon kell magadra vigyázni és persze a szexuális élet is tilos, mert bevérezhetsz tõle.Remélhetõleg pár hét múlva fentebb megy, addig is pihenj sokat!
Nekem is 18 hetesen vette észre a doki, hogy a lepény nem jó helyen van, igaz az enyém "csak" a méhszáj szélén van, viszont azóta sem változott semmi. Most 33 hetes vagyok és úgy néz ki, hogy császárral fogok szülni, mert a doki nem kockáztat. De hát ez legyen a legnagyobb baj, az a lényeg, hogy egészséges legyen a kislányom. Boldog babavárást
Nekem a 30. heti UH-on már hátsó falon, jó helyen tapadt, míg a 18. heti-n még hátsõ faon, de elérte a méhszájat.

Május 21-én volt meg utoljára a vérzésem. Ez alapján szerdán tölteném a 9. hetet. Múlt hét szerdán voltam UH-on ott azt mondta az orvos, hogy 7 hét 2 napos vagyok - vagyis ma töltöm a 8. hetet. Mennyi idős várandós vagyok?

A plusz még a dologban, hogy kiírva pedig február 28-ra vagyok és nem 25-re ahogy a neten lehet számolni. Akkor most mit mondjak, ha valaki megkérdezi?? Véd?n?khöz mikor menjek??

Legjobb válasz: Szia,én is ugyan igy voltam nekem a dokim is mást mondott,meg a védönõm is,2 hét különbség volt,soha nemtudtam pontosan,hogy hány hetes vagyok,most már annyi vagyok amennyinek én is számoltam,a 12.hétben ugyis az ultrahang alapján mondják majd meg,hogy hány hetes vagy,legalábbis nálam igy volt

Szia, én is ugyan igy voltam nekem a dokim is mást mondott, meg a védönõm is, 2 hét különbség volt, soha nemtudtam pontosan, hogy hány hetes vagyok, most már annyi vagyok amennyinek én is számoltam, a 12.hétben ugyis az ultrahang alapján mondják majd meg, hogy hány hetes vagy, legalábbis nálam igy volt
Amikor lesz UH-os leleted, az lesz a mérvadó!! Nekem 3-an 3 féle idõpontot mondtak, aztán csak az UH-terminus szerinti idõpont a lényeg, mindenki csak azt veszi figyelembe!
Nekem tavaly május 20-án volt az utolsó mensim és idén február 27-re voltam kiírva, a kis törpim 29-én született. Az én dokim is így számolta nem ami a net szerint kijön, de olymindegy az a 3 nap, hisz úgyis akkor jön a picúr amikor õ jónak érzi.
A kérdező hozzászólása: Nem is a szülés idõpontjával van nekem "problémám", hiszen a z elsõ gyermekem sem a várt idõpontkor született meg. Hanem, a kérdésem elsõ fele lenne inkább a fontosabb...
http://www.naptarak.com/naptarak_terhesseg.html ez egy nagyon jó oldal nézd meg itt üdv 36.hetes kismami :D
Ne aggodj az elejen mi is folyton el voltunk szamolva, mindig kevesebb idos voltam az uh szerint mint amennyi valojaban.Ami a vicces h a baratnommel egyszerre vagyunk terhesek meg napra is 1 idosok es ot meg 2 hettel nagyobbnak mondtak :o)... Aztan 1x csak megegyeztek az adatok. A doki altalaban azt az adatot diktalja be amit az uh mutat. Tolem is megkerdezte h megegyezet az uh szerinti het a valossal es mondtam h nem... E miatt ne aggodj! Nekem a http://www.babaszoba.hu-n jott be a szulesi kalkulator (a 9 honap alpontban talalod meg-itt mindent megtudhatsz magadrol es a babarol). Gratulalok a babahoz! 20hetes pocakos
Én pölö augusztus 25.-ére vagyok kiírva pedig A jó idõpont augusztus 22.Mivel az utsó mensim 2007.november.16. Értetlenül számolnak :D

Voltam ma dokinál, mert megint barnáztam. Az uh-on minden rendben van, 11 mm az embrió, de 7 hetet és 2 napot írtak rá. Féljek valamitől?

Ezt nem értem, mert két hete voltam hétf?n, és akkor 6 hét volt rajta, meg a múlt héten 10 mm. Volt a pici, akkor lassan fejl?dik? Rendben van? Egy hét múlva vissza kell mennem megint uh-ra.

Legjobb válasz: még ilyenkor irják ki a szülés idõpontját és egy hét eltérés az nem számít semmit, mert most lenne 8 az elõzõhöz képest...a következõ uh-n megint változhat.. Az utolsó mensidet pedig csak te tudod ha május 1, akkor az az igazi , csak lehet hogy késõbb voltpé-d, vagy most így fejlõdik a baba..ne aggódj, majd utoléri magát.

még ilyenkor irják ki a szülés idõpontját és egy hét eltérés az nem számít semmit, mert most lenne 8 az elõzõhöz képest...a következõ uh-n megint változhat.. Az utolsó mensidet pedig csak te tudod ha május 1, akkor az az igazi , csak lehet hogy késõbb voltpé-d, vagy most így fejlõdik a baba..ne aggódj, majd utoléri magát.
Egy ismerõsömnek 1 hónappal számolták el, ne idegeskedj, nálam is össze-vissza számolták. A 8 hónapban azt mondták, hogy 100% 4kg fölötti lesz a babám, erre csak 3300 gramm lett és nem volt koraszülött. Én is agyon idegeskedtem magam, de ne izgulj, incs semmi baj a babuciddal! Dia - 6 hós kislány anyukája

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!