Találatok a következő kifejezésre: Ma voltam heti uh-n (36 db)

4hete voltam utoljára uh-n. Ma a doki miért nem nézett meg uh-n? 25 hetes vagyok. Miért csak 5 hét múlva nézi meg uh-n a babát? Nem sok ez a szünet?

Így 25 hetesn azért 9 hét szünetet én sokallok!!!

Legjobb válasz: Ugyanmár, orvosilag nincs szükség havonta UH vizsgálatra Elsõ gyerekemmel egyszer se voltam UH-n( akkor még nem volt divat, nem volt annyi gép)és tök egészséges

Ugyanmár, orvosilag nincs szükség havonta UH vizsgálatra Elsõ gyerekemmel egyszer se voltam UH-n( akkor még nem volt divat, nem volt annyi gép)és tök egészséges
A kilen hónap alatt én kb.6x voltam Uh.Ha megvizsgált és mindent rendben talált, akkor nincs miért aggódni.Az se jó ha túlzásba viszik az uh.-zást.
Én pl. a fiamat egy másik dokinál szültem aki igaz minden hónapban megvizsgálta Uh-val a fiamat, de méhszájat egyeszer sem vizsgálta meg.Én onnan tudom, hogy meg kellett volna, hogy a mostani dokim minden hónapban megnézi.Most eddig csak 3szor voltam UH-on, és még egyre megyek majd 2 hét mulva.Utoljára a 30ik héten voltam. Engem csak annyiból zavar, hogy nem tudom kb. mekkora lehet a lányom.De szerintem ha baj lenne akkor azt ezeken a kötelezõ UH-kon ki tudják szûrni, és ha kell akkor még kérnek több UH-s vizsgálatot. De ha téged jobban megnyugtat akkor menj el egy másik dokihoz. 36h kismami
A TB 4 UH-ot fizet, plusz az elsõt, amikor megállapítják a tehességet. A 12 hetes UH-on történik a tarkóredõ vizsgálat, a 18 hetes a nagy genetikai UH, amikor mindenét alaposan megnézik, ha esetleg meg kell szakítani vmilyen rendellenesség miatt, a 32 hetesen a fekvését és a súlyát nézik+ lepény érettsége, flowmetria, az utolsó pedig a 38. héten esedékes, ami már a szülést készíti elõ. Ha ez neked kevés, menj olyan magánorvoshoz, akinek van UH készüléke! Itt olvashatsz részletesen az egészséügyi gondozás menetérõl: http://www.felicitas.hu/hu/index.php?page=/varandos_mamaknak..
Én csupán a 4 kötelezõn voltam.- Onnan is tudtuk, hogy minden rendben van. ha szeretted volna, hogy megnézze, szólni kellett volna... vagy elmész egy fizetõs uh-ra. A babád akkor is fejlõdik, ha nem nézegetik állandóan (ok. én könnyen beszélek, nem elsõ babás voltam). Egyébként sok babát eleve zavar, ha ultrahangozzák... az enyém még ezen a 4 alkalmon is igyekezett minél kisebbre összehúzni magát és elhúzódni a hatósugár elõl...
A kérdező hozzászólása: 3.baba! Régen nem volt uh, de most azért van, hogy kiszûrjék ha baj lenne...gondolom én. A másik kettõvel minden hónapban rendesen volt vizsgálat meg uh. Minden esetre elmegyek azért másik dokihoz is!
TB alapon 4 uh van, ami kötelezõ. Neked legközelebb 28-32.hét között lenne. Én magándokihoz járok 4-5 hetente, mindig csinál uh-t, de az más, mert fizetõs.

Két hete voltam hüvelyi uh.-n, a doki egy 10 mm-es petezsákot látott, ezért visszarendelt ma egy újabb uh-ra. Megállapította, hogy nőt a méhem és a petezsák mérete is 16 mm, de továbbra sem lát benne semmit. Elhalt a terhességem, van még remény?

Mondta hogy ép és szabályos a petezsák.

Legjobb válasz: Szia! Sajnos erre biztosat csak az orvos tud mondani. De egyáltalán nem biztos, h. elhalt, lehet, hogy csak nem látszik! Én is most vagyok 8 hetes és nekem is pont aug. 31-én fogant. Múlt hétvégén voltam orvosnál, nálunk már volt a babának szívhangja is, a baba 17 mm-es, a petezsák pedig 32 mm. Azt tudnod kell, h. az orvosok az utolsó rendes menstruációtól számítják a terhességet, tehát Te 8 hetes vagy. A szúrka és hányinger terhességi tünet. Szorítok, h. rendben legyen minden! Majd írd meg!

Szia! Sajnos erre biztosat csak az orvos tud mondani. De egyáltalán nem biztos, h. elhalt, lehet, hogy csak nem látszik! Én is most vagyok 8 hetes és nekem is pont aug. 31-én fogant. Múlt hétvégén voltam orvosnál, nálunk már volt a babának szívhangja is, a baba 17 mm-es, a petezsák pedig 32 mm. Azt tudnod kell, h. az orvosok az utolsó rendes menstruációtól számítják a terhességet, tehát Te 8 hetes vagy. A szúrka és hányinger terhességi tünet. Szorítok, h. rendben legyen minden! Majd írd meg!
MÉG NINCS MINDEN VESZVE!!!!!! Velem is pont így volt!!! Nekem is 2 és fél hét eltérés volt foganás - utolsó mensi közt. Engem is háromszor visszarendeltek mire volt szívhangja a kicsinek. NE AGGÓDJ! Ne gondolj a legrosszabbakra! Még lehet minden rendben. Szorítok :)
Szia! Én elõször 5 hetesen (utolsó mensitõl számítva) voltam uh-n, ahol 4x4 mm-es petezsákot láttak. Minden rendben volt. Betöltött 7 hetesen újra visszamentem, a petezsák nõtt, szabályos és ép volt, csak üres. 3 nap múlva visszahívtak, ugyanez volt a helyzet. Majd 1, 5 hét múlva mentem vissza, akkor már a petezsák széle szabálytalan volt és ovális, mellette meg volt egy haematoma. Üres volt sajnos. Másnap átestem a missed ab-on. Nekem is voltak tüneteim, én is hittem, hogy minden rendben lehet, de sajnos nem így lett. A dokim szerint ez elõfordulhat minden nõnél, igazából az okát nem lehet tudni. Nekem kb. most, 3 héttel a mûtét után ürült ki a szervezetembõl a hcg. Még nem jött meg, de már nagyon várom. 3-4 hónap múlva lehet újra próbálkozni. És egy pici jó hír, állítólag egy ilyen mûtét után sokkal könnyebb teherbe esni, mert teljesen felfrissül a méh, bár nekünk elõször is elsõre sikerült. Remélem Te azért nem jutsz erre a sorsra, de ha mégis, kitartás, látod nem vagy egyedül és bízni kell abban, már most, hogy a követjezõ alkalommal minden rendben lesz!
A 6 heteshez tényleg jó ez a méret, és 6 hetesen nekem sem látta még a babát! nyugi!!! Ott fog dobogni következõleg az a kicsike szív! Hiszen nõ!

Tegnap voltam 12 heti uh-n (11 hét 6 nap), ma pedig védőnőnél, és a védőnő jól rámijesztett, hogy a BDP-nek 29 mm-nek kellene lenni, nekem meg csak 19 mm. Lehetséges ez?

Legjobb válasz: Hülyék ezek a védõnõk!!! Ne hallgass rájuk már azt kell mondjam. Itt vannak az adatok ezt nézd! http://www.mamanet.hu/modules.php?name=Text&tid=8 Engem is megijjesztett már nem egyszer. Én már nem is adok csak az Orvos szavára. Az emberre képesek ráhozni a frászt! hihetetlen. HOgy kaptak ezek papírt???!!! TISZTELET a KIVÉTELNEK!!!

Hülyék ezek a védõnõk!!! Ne hallgass rájuk már azt kell mondjam. Itt vannak az adatok ezt nézd! http://www.mamanet.hu/modules.php?name=Text&tid=8 Engem is megijjesztett már nem egyszer. Én már nem is adok csak az Orvos szavára. Az emberre képesek ráhozni a frászt! hihetetlen. HOgy kaptak ezek papírt???!!! TISZTELET a KIVÉTELNEK!!!
A kérdező hozzászólása: Igen, a táblázat szerint teljesen jó. Köszönöm:)
Mi a szösz!!! Ez a védõnõ tényleg hihetetlen!!! Nekem 20 mm volt a 12. héten és teljesen normálisnak számított. A babák különben is napról-napra változnak, egy kis eltérés sem számítana!!! (Pl. az én kisbabám 5 cm volt a 12. héten (CRL), a 13.-on pedig már 7 cm. Ha az ülõmagasság ennyit változik egy hét alatt, a többi érték is.) Úgyhogy ne aggódj, teljesen rendben van a méreted!
Szia! Nekem is 19 mm volt a 12. hetin, es a holgy aki ultrahangozott azt mondta hogy ez teljesen jo. Utana talalkoztam a vedonommel, o is megerositette, szoval ne aggodj! Nem tudom mi van ezekkel a vedonokkel mostansag, feleslegesen ijeszgetik itt a kismamakat, holott parazunk mi eleget azt hiszem. :) Boldog babavarast! 16 hetes kismami
Szia! Ne aggódj! Én is most voltam a 12. hetin, ahol a kisfiam bpd-je 22mm volt, de engem a gép a méretek alapján 13 hét 1 naposnak írt ki. Szerintetek, ennyi ídõsen ha az FL: 7mm, az nem kicsi? Vagy csak nem jól mérte?Én meg most emiatt aggódok...De csak azért, hogy mindig legyen miért. A legjobbakat! Ja! A dokim azt mondta, hogy ne menjek védõnõhöz, mert az csak hülyeségeket mond, majd ha kész az afpm, akkor menjek csak. Hiszek a dokimnak, mert nekem már van két gyermekem!
én is most voltam 11+3 naposan. Az én babóm bpd-je 23, 4 mm lett. Mondta is a doki, ez már inkább 12, mint 11. De nm mondta, hogy gond lenne. Ez babánként. mamánként változó, most elõrébb vagyunkj, lehet, néhny hét múlva hátrébb leszünk. De a 19 is teljesen jó, és ha kevesebb is, mint az átlag, majd behozza magát a pici. Ha az orvos nem mondta, hogy nem jó, szerintem nincs gond. Boldog babavárást!

Ma voltam 32. heti uh-n, még mindig faros a babám, mennyi esély van rá h befordul még?

Legjobb válasz: Még nagyon sok esély van rá, akkor is ha elsõ baba ha meg többedik akkor fõleg. Nekem a 2. és 3. babám 37 és 38 hetesen fordult meg farosból fejvégûbe (pedig nem voltak kicsik 4 kiló körüliek voltak már akkor) úgyhogy 32 hetesen még van idejük szerencsére.

Még nagyon sok esély van rá, akkor is ha elsõ baba ha meg többedik akkor fõleg. Nekem a 2. és 3. babám 37 és 38 hetesen fordult meg farosból fejvégûbe (pedig nem voltak kicsik 4 kiló körüliek voltak már akkor) úgyhogy 32 hetesen még van idejük szerencsére.
Még bõven van ideje, ne aggódj!
A kérdező hozzászólása: Elsõ baba lesz, köszi a megnyugtató válaszokat.Jó lenne ha megfordulna, mert természetes úton való szülést terveztünk apával együtt.A szonográfus is azt mondta h a 40.hétig tulajdonképpen van rá esély, csak ahogy telnek a hetek, egyre kevesebb..
1 vagyok igen ennek a témának mi is utána jártunk tüzetesen mikor "rezgett a léc" :) én úgy tudom hogy elsõ babánál úgy 36.hétig van esély hogy magától befordul mert utána egyszerûen túl szûk a hely már hozzá hogy teljes fordulatot vegyen. Többedik terhességnél igazából végig van esély mert már lazább a hasfal, a méh, a szövetek.
A kérdező hozzászólása: Bízom benne h addig megfordul, mondogatom is neki hátha..:-)Köszi szépen!
A 32. hetin nekem is faros volt, utána még 2 hétig éreztem, hogy forgolódik. Szerintem többször fordult oda-vissza. A 35. hét végétõl folyamatosan fejvégû. Ne aggódj, nagy eséllyel befordul. Még sok helye van. Majd a 36. hét után ráérsz ezen stresszelni. :)
A kérdező hozzászólása: Rendben, remélem nálam is hasonlóképpen lesz!Köszi!

Ma voltam 32. heti UH-n és azt mondta az orvos, hogy nagyobb a baba így majdnem 34 hetesnek írt Jártatok így ti is? MOst akkor előbb jön majd 2 héttel vagy csak nagy baba lesz?

Legjobb válasz: Az értékekre már nem emlékszem de folyamatosan nagyobb volt 1-2 héttel minden mérete, én is azt hittem hogy elõbb jön, de csak 5 nappal kívánkozott ki elõbb. A súlyával tévedtek a legnagyobbat egyébként, fél kg-mal nagyobb lett. Valószínûleg csak nagyobb lesz. A húgom legnagyobb babájánál a szülést is be kellett indítani, mert nagyság ide vagy oda, jól érezte bennt magát...

Az értékekre már nem emlékszem de folyamatosan nagyobb volt 1-2 héttel minden mérete, én is azt hittem hogy elõbb jön, de csak 5 nappal kívánkozott ki elõbb. A súlyával tévedtek a legnagyobbat egyébként, fél kg-mal nagyobb lett. Valószínûleg csak nagyobb lesz. A húgom legnagyobb babájánál a szülést is be kellett indítani, mert nagyság ide vagy oda, jól érezte bennt magát...
mekkora adatokat mért??
nem valószínû hogy elõbb fog jönni csak nagyobb baba lesz.Nekem is nagyobbnak mérték az utolsó trimeszterben , és egy gyönyörû 4050 g-os babám született a 39.hétre.:)
Az én kislányomat is nagyobbra mondták, 2 héttel... Na, ehhez képest a 39. héten született 2950g és 50cm volt:) Úgyhogy nem biztos, hogy elõbb jön, d az sem, hogy nagyobb lesz.:)
A kisfiamnál 37.hétben mondta az orvos, szülésérett bármikor kibujhat, ennek ellenére 42.héten császároztak.
Sziasztok Nekem már 2x javította át a Dr a szülés várható idõpontját igy Szept közepéröl Szept elejére ugrottunk kb 2.5 héttel nagyobb mint ½kéne½ az elsõ számítás alapján.Úgyhogy mostmár kíváncsi vagyok , hogy milessz mert tervezett császárom lessz és így még azt is átjavította Szept elsõ hetére. Örömteli babavárást midenkinek. 31-hetes km
A kérdező hozzászólása: sziasztok én sztkba járok és a nagy Uh-ra meg a Dél-Pestibe és az sztks orvos kért flowmetriát, de Az uh s doki csak ezeket az adatokat mérte meg Ac, 287 mm Th, 69 mm, Fl, 59 mm, Jó szívmüködés, hátsó falon tapadt lepény, általános mennyiségû magzatvízt Ez nem kevés?????? Se súly se Bpd?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!!!! Mindenkinek problémamentes terhességet!! Könnyû szülést!!

Megnéznétek a babám méreteit? Ma voltam a 35. heti UH-n és kíváncsi vagyok. Azt mondja az orvos, hogy "nagy"babám lesz. BPD:89mm Has: 97 mm Femur:

Ezt írta még rá a papíromra,de nem tudom mit jelent. Megnéznétek,segítenétek benne?

Legjobb válasz: Szerintem nem nagy, legalábbis a fej nagysága teljesen átlagos a 35 héthez, viszont a hasa nagyon kicsi, nem írtál el valamit? A méhlepény a mellsõ falon tapad, és 2-3 fokban érett, a köldökzsinor áramlása folyamatos, tehát rendben van.

Szerintem nem nagy, legalábbis a fej nagysága teljesen átlagos a 35 héthez, viszont a hasa nagyon kicsi, nem írtál el valamit? A méhlepény a mellsõ falon tapad, és 2-3 fokban érett, a köldökzsinor áramlása folyamatos, tehát rendben van.
Sztem sem nagy! Sõt a has..NÉz meg itt a 35 hetes méreteket! http://www.szuloklapja.hu/baba/body/hetrol_hetre.php?HETEK=35
nekem ez volt 36+5ösen: BPD 96mm, HC 343 mm, AC 326 mm, OFD 112 mm, FL 68 mm, méhlepény érettsége: II-III. becsült súly 3000 gr. és nem mondták, hogy nagy lenne...bár a bpd-je egy 39 hetesnek felelt meg.. még nem tudom végül mennyire jönnek be ezek a mérések, mivel az utolsó hétben vagyok.:) 39hkm
Szerintem nem kicsi. A korábbi uh-okon is nagyobb volt, vagy csak most a vége felé nõtt meg jobban?
A kérdező hozzászólása: Majdnem minden ultrahangon mondta a doki hogy nagyobb baba.azért is kérdezem mert én is és a párom is alacsonyak vagyunk.
Érdekes, akkor máshogy mérték le. Mert haskörfogatot szoktak mérni, és annak 35 hetesen 300 körül kellene lennie. De ezt leszámítva a többi adatból nekem nem tûnik "nagy" babának, teljesen átlagos.
Hát ha mindig picit nagyobb volt, akkor lehet, hogy valamivel korábban fogant. de azért nem olyan vészesen nagy, nyugi. :)
A kérdező hozzászólása: Nem írtam el. Ezt írta rá az orvos a papíromra illetve az asszisztens. BPD:89mm HAS: 97mm FEMUR: 64mm
A has méret nincs elírva?Az nagyon kicsi 35 hetesen...3 gyerekes anyuka
nekem 35+2hetesen bpd 8, 6cm, fl 6, 4cm volt, haskörfogat 320mm, és 2, 6kg-nak saccolták. pontosan 4hét mulva született és 3050gramm lett! Nem hiszem, hogy a te babád oriási lesz! :) )

Ma voltam 12. heti uh-n. Terhesség kora: 11 hét 5 nap, ülőmagasság (CRL): 45 mm, tarkóredő (NT): 1 mm, orrcsont ábrázolódik. Ezeket írták a leletre. Jók az értékek? Nem túl pici a baba?

Legjobb válasz: A tarkóredõ nagyon jó.(1-3 közt jó).Nekem 55 mm volt a CRL, de ez is olyan hogy nem kell szabályosan mindnek egyformának lennie, a doki szólt volna ha gond van, ha kisebb , majd behozza késõbb, nyugodj meg, nincs semmi baj.

A tarkóredõ nagyon jó.(1-3 közt jó).Nekem 55 mm volt a CRL, de ez is olyan hogy nem kell szabályosan mindnek egyformának lennie, a doki szólt volna ha gond van, ha kisebb , majd behozza késõbb, nyugodj meg, nincs semmi baj.
Igen, jók. Az orrcsont tudomásom szerint azért fontos, mert a down-kóros babáknak ebben a korban még nem kezd el fejlõdni, ez is egy iránymutatás. A tarkóredõ 1-3 mm-ig jó, így benne vagy. A méret meg nem számít mennyi, minden kisbaba egyedileg fejlõdik, sok függ a genetikától, meg a megadott értékek csak a "nagy átlag".
A kérdező hozzászólása: igen, 3 mm alatt jó az Nt. a crl miatt azért aggódom, mert olvastam, hogy 45 és 85 mm között mérhetõ az NT. az én babám meg ugye 45 mm... pont az alsó határ
Alsó határ, de benne van, ne törõdj vele, az csak egy iránymutatás, hogy idõben van-e elvégezve, és neked beleesik, nyugodj meg, nincs semmi gond!Boldog babavárást!
Szia! A méret minimálisan kisebb, lehet, hogy korábban mentél, mint a baba tényleges kora. Ezért is jöhetett ki a 11hét 5nap, amit egyébként a méret alapján számolnak.

Ma voltam 12. heti uh-n, ezek "jó" eredmények?

CRL:56mm,BPD:20mm,NT:1,2mm

Legjobb válasz: Nagyon "jók".Normálisak ,ne izgulj:) NT érték a tarkótáji folyadékgyülem vastagságát jelenti. CRL (Ülõmagasság vagy magzat hossza BPD (Fejszélesség - falcsont távolság

Nagyon "jók".Normálisak , ne izgulj:) NT érték a tarkótáji folyadékgyülem vastagságát jelenti. CRL (Ülõmagasság vagy magzat hossza BPD (Fejszélesség - falcsont távolság
Jók :)
A kérdező hozzászólása: És a csontok?Azt mondták rövidebb mint lenni kéne...de azt is mondták, hogy genetikai adottság is lehet
Ne idegeskedj! A csontocskái pont úgy növekednek, ahogy kell! A doki csak alapos, nem szabad felizgatnod magad:) Nyugi! Boldog Babavárást:)
Szia! Nekem a 12. héten 5, 8cm volt a CRL, NT: 1, 9cm. Szóval szerintem teljesen jók az eredményeid! Nekem nem is mondtak semmi így a csontokra, biztosan a te dokid alaposabb, ezért ne aggódj!

Ma voltam a 18. heti UH-n és a következő eredményeim lettek:BPD:40, 8mm; OFD:47, 8; HC:141, 4; AC:118, 9; Fl:23, 3. Van, amelyik rövidítést nem is találtam sehol. Nektek már meg tudták mondani a nemét ilyenkor?

Legjobb válasz: igen ilyenkor derült ki h kisfiúnk lesz!!! De dokid nem mondta el h mi mit jelent??Én addig ki se jöttem míg mindent meg nem magyaráztak

igen ilyenkor derült ki h kisfiúnk lesz!!! De dokid nem mondta el h mi mit jelent??Én addig ki se jöttem míg mindent meg nem magyaráztak
Nekem is ekkor mondták, meg hogy fiam lesz :D
Nekem akkor még nem tudták megmondani a nemét. És nekem se mondaták el hogy mi mit jelent a papiron, én is utána jártam! Söt nekem nincs is rajta olyan hogy OFD meg HC! hmmm...Az mi?
Szia! Én tegnap tudtam meg hogy Kislány :) ! 18+3 ma! http://www.ultrahangvizsgalat.hu/index_a.php?akt=7
Én ma voltam , 19 hetesen.A nemét nem tudtuk meg mert 12.héten azt mondta a dokim 90% hogy fiu, most meg hogy lánynak nézi de nem biztos.Most ugyanott vagyunk ahol eddig.Talán 1 hónap mulva a 4D kiderül.
A kérdező hozzászólása: Az OFD a fej nagyságát mutatja oldal nézetbõl, a HC pedig a fej körfogatát. Akkor mi is várunk a 4D-re, ott tutira kiderül. :) Köszönöm a válaszokat!
Nem!
szia nem, nekem is így volt 6 hetesen petezsák, kisfiam 6, 8 mm volt, s 8 hetesen mentem akkor meg szívhang...az csak 7-8 hetesen van...pulzálás...gratula nagyon:)
nem van akinek csak 7-8 hetesen van pulzálás. nyugi!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors válaszokat:D. Sikerült megnyugtatnotok. Kellemes Ünnepeket

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!