Találatok a következő kifejezésre: Ma voltam hetes uh-on. A doki (16 db)

Ma voltam 11 hetes uh-on. A doki azt mondta, hogy menjek vissza egy hét múlva, mert még nem tud mérni semmit. A CRL 34 mm. Nem túl kicsi ez egy 11 hetes babának?

Legjobb válasz: szia nem tudom a crl méret menyi kell legyen ilyenkor de biztos nincs baj azt mondta volna a doki a mult héten én is 12hetes uh-ra készültem de kiderült hogy még nem elég nagy vagyis nincs meg a korra ezért holnap újra megyünk viszont a bpd akkor 18mm volt remélem azóta már nöt egy kicsit ne izguj biztos nálatok sincs semi baj:)

szia nem tudom a crl méret menyi kell legyen ilyenkor de biztos nincs baj azt mondta volna a doki a mult héten én is 12hetes uh-ra készültem de kiderült hogy még nem elég nagy vagyis nincs meg a korra ezért holnap újra megyünk viszont a bpd akkor 18mm volt remélem azóta már nöt egy kicsit ne izguj biztos nálatok sincs semi baj:)
http://www.babazo.hu/9honap/2005120211het.html itt láthatod a babád adatid, és inkább nagy, mint kicsi:-) Szerintem baj nincs, talán csak rossz helyen feküdt a baba, azért nem látta jól, hogy megmérje. Az enyém is nagyon befúrta magát valahova a 12 hetes uhon.-) Ne izgulj:-)
http://www.timmermann.hu/index.php?m=szules_kalkulator Ez egy másik kalkulátor, én ezen szoktam nézni, és egyezni szokott a doki által mért értékkel (nálam 1mm volt az eltérés mindössze).
Ne aggódj azért mert kicsi!Én önhibámon kívül több mint 13 hetesen voltam a 12. heti UH-n, és mint kiderült nem is volt baj, mert Babóca még csak 12 hetes volt.Mivel a késését megõrizte, és az összes heti eredmény picit kisebb volt, így kiderült, h egy hét késése van, vagyis a ciklus végén fogant és nem a közepén. A méretek meg nem bajok!Ha baj van, majd szólnak.Amúgy talán 4, 5 centi volt nekem a 12. héten.Most sem sokkal nagyobb, majd a középidõben kezd el veszettül nõni:)

Ma voltam 12 hetes uh-on. A doki azt mondta, szerinte fiú. Ez még változhat?

Amúgy 13 hetes és 1 napos terhes vagyok. Nem mondta biztosra, de mintha én is láttam volna ott valamit, bár nem tudom, hogy az a kukaca volt-e.

Legjobb válasz: Szerintem még változhat,az orvos is ember és tévedhet.Bár a fiúkat általában jobban látják,mert ugye van mit :)

Szerintem még változhat, az orvos is ember és tévedhet.Bár a fiúkat általában jobban látják, mert ugye van mit :)
Óh, nekem még 15 hetesen is fiút mondtak. A miénk lány lesz. :) ) Ilyenkor azért ez még nem feltétlenül biztos. 32 hetes km
Nekünk nem változott meg a 20 heti uh-on is egyértlmeûen látszott a zacsi meg a kukac is.
Nekem is 12 hetesen mondták hogy fiú, az is lett!
Nem változhat; max a doki látja lánynak :-)) Nekünk az elsõ UH-tól lányt mondtak, az is lett :-))
Én se úgy értettem!Nem a baba változik, hanem a doki véleménye.Ezért írtam, hogy tévedhet :)
Sziasztok! én is ma voltam ultrahangon, 18hetes és 4naos terhes vagyok. Mi nagyon kisfiúra készültünk lélekben, a párom is biztos volt benne, hogy kisfiú mert náluk már egy jó pár generáción keresztül csak fiú születik. Már teljesen beleéltük magunkat, hogy fiúnk lesz és én egyébként is nagyon kisfiút szeretnék... viszont ma azt mondták, hogy kislánynak néz ki... lehet, hogy nagyon hülye vagyok de én hazáig sírtam. Tudom, hogy az a legfontosabb, hogy egészséges, nekem is az a legfontosabb, de nagyon váratlanul ért. Még kislány nevem sincs.. egyébként a doki nem is nagyon figyelt oda, csak az ebéden járt az esze... :( Elképzelhetõ, hogy mégis kisfiú??
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!
nekem a 12 hetesen 80%fiut mondtak, most 30 hetesen a 100:-)ik kivizsgalas utan is lanyt mondtak, ugyhogy igen valtozhat:-)

Utolsó mensi szerint 7 hetes vagyok, Ma voltam UH-on, a doki szerint maximum 5 hetes és még csak petezsák látszik. Egy hét múlva kell újra mennem. Lehet, hogy még se vagyok terhes?

Legjobb válasz: Ne aggódj! Biztos ott van a baba, csak még nagyon pici! Jövõ héten már biztos többet lát a doki, esetleg már szívhang is lehet!

Ne aggódj! Biztos ott van a baba, csak még nagyon pici! Jövõ héten már biztos többet lát a doki, esetleg már szívhang is lehet!
tuti hogy terhes vagy.
En is az utolso mensim szerint mar 13 hetes terhes vagyok, viszont a doki szerint csak 12 hetes. Tudom, h nekem ossze vissza jott meg nem volt az utobbi ket evben normalis ciklusom hol 30-33-36 napra jott meg.Es vszinu, h emiatt nem akkor fogant mint akinek 28 napos a ciklusa. Szoval ne aggodj, van ott baba, ja es En is 5 hetesen mentem el eloszor, es nekem is petezsak latszodott meg csak.Ne izgulj minden rendben van!!! Gratulalok a babahoz
Csatlakozom az elõttem szólóhoz...Nekem 31 napos a ciklusom a 28 helyett, és a némely doki csak megijeszt nem mondja, hogy ez befolyásolná...pedig IGEN.Viszont most próbáld magad lenyugtatni, mert az idegesség kihat az embrióra is.Egy kalappal!! 15 hetes kismama

Ma voltam 32 hetes UH-on. Szerintetek ezek a méretek jók? BPD:88mm thorax:88mm Femur:57mm Azt mondta a doki, hogy minden oké, csak kétszer is rákérdezett, hogy biztos 32 hetes vok.

Legjobb válasz: Én még múlt héten voltam 32+4 naposan. A BPD 85, a femur pedig 65 mm volt akkor. Szerintem a bpd miatt érdeklõdött, mert a 88 mm az átlag 35 hetes baba, de ez csak az átlag, nem mindenki fejlõdik egyformán. A combcsontja viszont rövid a korához képest, de ezt is biztosan örökölte. Ha azt mondta a dokid, hogy minden oké, akkor oké.

Én még múlt héten voltam 32+4 naposan. A BPD 85, a femur pedig 65 mm volt akkor. Szerintem a bpd miatt érdeklõdött, mert a 88 mm az átlag 35 hetes baba, de ez csak az átlag, nem mindenki fejlõdik egyformán. A combcsontja viszont rövid a korához képest, de ezt is biztosan örökölte. Ha azt mondta a dokid, hogy minden oké, akkor oké.
Nálam 32+4: BPD: 84 THQ: 83 FL: 65 A babák sem egyformán fejlõdnek. Az enyém a 38. hétre született 3060 grammal, 48 centivel. A combcsont hossza tényleg alkati kérdés. Az, hogy a feje kicsit nagyobb, sem biztos, hogy óriásbébit fog jelenteni, mert lehet, hogy ezt is örökölte. Az én babámnak is nagyobb az alkatához képest (35-ös fejkörfogattal született, az ilyen súlyú babáknak 32-33 cm szokott lenni), mert apának is olyan. Úgy is az utolsó hetekben dõl el, hogy mennyit hízik és nõ a baba, és hogy hányadik hétre érkezik, az befolyásolja a születési súlyt, itt még kár találgatni. Minden jót neked!
Szia. Én hétfõn voltam uh-án 32+4naposan. Nekem a BPD: 86mm, Femur 61, 2mm (grav.s 33+5) tehát elvileg nagyobbnak mérte a gép a babát nálam... Valószínû nálad is kicsit nagyobb :)
szerintem csak nagyobb a baba azért kérdezte..viszont arányos mert a bpd-nek majd nem együtt kell futni a Thq val..nekem elõzõ kislány 29 hetesen Bpd 70mm 32 hetesen 82mm....végül 3400 grammal jött..Most 28 hetes vagyok..Bpd:61mm kisebb a baba :D de mivel 3.nem is szeretnék nagyot..utolsonak könnyü szülés szeretnék :d
Nekem is 88 volt a BPD és a thorax, a femur 64mm. Azt mondta erre a dokim, hogy úgy készüljek, hogy vagy hamarabb jön vagy nagy baba lesz. Itt meg tudod nézni, hogy ezek a méretek hányadik hétnek felelnek meg: http://babafalva.hu/kalkulatorok/terhessegi-het-kalkulator-u..
Kedves utolsó! Igaz már nem friss kiírás. De érdeklõdnék, hogy mi lett végül? Elõbb jött vagy nagy baba lett? 27 hetes korom óta nekem is 2 héttel idõsebbnek mérik a babámat ez mellé meg jön hogy a magzatvizem is több az átlagnál. Május 13-ra vagyok kiírva, de riogatnak az Április 20-ai szüléssel..

Ma voltam a 18 hetes UH-on, AFP érték 17.4 klU/l, 0.61 MoM. Szerintem alacsony, de a doki nem mondott rá semmit. Valaki tud segíteni, hogy jó-e?

Legjobb válasz: Köszi szépen utolsó! Hát a doki azt mondta, hogy nincs semmi a lába közt. De majd a 30. hetesen kiderül.

A kérdező hozzászólása: Köszi szépen utolsó! Hát a doki azt mondta, hogy nincs semmi a lába közt. De majd a 30. hetesen kiderül.
Alacsony 0, 7 alatt.
És ha alacsony, nem jelent az égvilágon semmit, mondjuk a magas sem sokat, de az alacsony egyáltalán nem. Csak nem esik az átlagba. Nyilván egyébként a dokid ezért sem mondott rá semmit. Mert ez kb olyan, mint a legtöbb nõnek 37-es a lába, a 35-ös kisebb, mint az átlag, de nem jelent semmit legalábbis sokat nem.
Szia!Írtad, h ma voltál a 18 hetes ultrahangon!Kiderült a baba neme?Megmutatta magát?:D
Nem baj, hogy kicsit alacsony, az nem jelent bajt, azért sem foglalkozott vele a doki. Úgyhogy nyugi! Boldog babavárást, és kellemes karácsonyt!
Nekem o, 63 volt, de semmi baja nem lett a tokfejemnek ! Afp ertek tok sok mindentol fugg, es ma mar nem is mervado!!! 8 honapos anyuka

Ma voltam 32 hetes uh-on és eléggé aggaszt az eredményem, a doki nem mondta hogy aggódnom kéne!?

a fejkörfogata akkora volt a bébinek mint egy 35 hetesnek a haskörfogata mint egy 33 hetesnek a combcsontja meg mint egy 30 hetesnek.Remélem minden rendben van vele,kérlek nyugtassatok meg!Voltak valaki babájánál hasonlóan fura értékek?a dokinem mondta hogy gond lenne de a nagy fejecskéje engem nem hagy nyugodni.

Legjobb válasz: Ne aggódj, ezek nem nagy különbségek!!! ;)

Ne aggódj, ezek nem nagy különbségek!!! ;)
Szia! Szerintem ne aggódj, az én babókám(kisfiú) is ilyen értékeket produkál!A poci és a fej mindig nagyobb a combcsont pedig kisebb.Ez lehet alkati adottság is, szerintem.Én voltam genetikán ott is mindent rendben találtak és bízom benne így is lesz!!! Boldog babavárást!!!37 hetes kismami
+-2, 3hét eltérés lehet a méretek között. Sokban függ a pici fekvésétõl is, mekkorának mérik. Nyugi
A kérdező hozzászólása: én is voltam genetikán 2x ott minden jó volt, nem is kell már mennem, ezt az itteni kórházban mérték most, hát remélem minden rendben van a bébivel, amúgy ezek lettek az eredményeim:HC:312mm-35 hét, AC:295mm-33 hét, FL:58mm-30 hét.
Én 25 hetesen voltam legutoljára, akkor azt mondták, hogy 2 héttel elõrébb jár, de nem idõben, hanem méretekben. Pénteken megyünk a 32. hetire, nagyon kíváncsi vagyok. Neked utaltak korábban a méretbeli eltérésekre? Mert nekünk olyat is mondtak, hogy szép nagy a feje :D
A kérdező hozzászólása: korábbi uh-on is 1-2 hét eltérés volt de akkor minden méretében, eddig nem mondtak semmit...annak idején a fiamra mondták hogy nagy lesz a feje, de aztán nem lett extra nagy feje:) most is fiút várok...
Egybõl tudtam hogy fiú ..:) Nálunk 36 héten: fej 40 hetes, has 36 hetes, comb 33 hetes. Szinte ugyanazok az arányok. Én nem is aggódtam, csak rá kell nézni az apjára :) De mondták is hogy minden OK.
4. vagyok, nálunk is kisfiú ! Pénteken megírom a méreteket !
Nekem is kisfiam lesz és pl: a fejátméröje alapján juli 27re a fejkörfogata alapján aug.8ra a haskörfogata alapján aug 8ra a combcsontja alapján juli 28ra irt ki a gép:D alapból aug.1re irtak ki.:) Én sem aggodom , dokim nem szolt semmit akkor biztos minden ok:) Boldog babavárást! 29hetes km

Ma voltam UH-on, 8 hetes terhes vagyok. A doki nagyon furcsán nyilatkozott, 32mm petezsák, mást nem látott. Szívhangot nem hallott. Egy hét múlva kell visszamennem, mire számíthatok?

Együttlét után kb 5 nappal 40 fokos lázam volt 3 napig, antibiotikumot szedtem. Lehet, h baj van?

Legjobb válasz: lehet rosszul tudom, de 8hetesen magzatnak kellene lennie nem pzs-nak...vagy nem?? legalábbis nekem 8h terhesen volt szívhang és mozgott a babám...

lehet rosszul tudom, de 8hetesen magzatnak kellene lennie nem pzs-nak...vagy nem?? legalábbis nekem 8h terhesen volt szívhang és mozgott a babám...
Hát igen, mert petezsákot már nem nagyon mérnek, ha a baba már látszik. De ezt a pisilõs dolgot nem értem, hogy ennyire befolyásolná, mert engem meg direkt elküldött vizsgálat elõtt pisilni, és szépen látszódott is a baba 7 hetesen.
: a 8. héten a baba 14-20 mm, súlya pedig a másfél g. Kb. akkora, mint egy málna.
Sajnálom, hogy ezt kell mondjam, de szerintem igen, baj van. 8 hetesen már kb. egy 2cm-es embriónak látszódnia kellene. Hogy késõbb fogant volna azt nem hiszem annak alapján se, amit írtál, hogy hamar pozitív lett a teszt, meg a 32mm-es petezsák túl nagy is ahhoz, hogy csak 5 hetes terhesség legyen. Azért drukkolok, hogy ne így legyen!
http://www.babapraktika.hu/hetrol_hetre/8/ ezt találtam, de reméljük nem lesz gond!
unokatesóm babája antibiotikum kúra közben fogant és nem lett semmi baja a babának.
1es vagyok... vagy nem vagy 8h, hanem 5h kb....lehet késõbb fogant..
8 hetesen az én babámnak sem hallották a szívhangját.12 hetesen már igen.De az is elõfordulhat hogy nem vagy még 8 hetes.
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Köszi az érdeklõdést, beteg a fiam, így nem tudtamorvoshoz menni, (senki nem tud vigyázni rá, és azért nõgyógyászhoz nem vihetem magammal), holnap fél egyre megyek a dokihoz, és remélem, h minden kiderül. Nagyon változóak az érzéseim, tergnap óta egy ici-picit görcsölök is, de se vérzés, semmi, izgulok a holnapi nap miatt. Egyébként képzljétek el, h a drágám használta a bilit, és közölte, h ez már neki kicsi, tegyük el a kistesónak, összepakolt egy csomóó autót, h majd azok is jók lesznek neki, a saját cipõjét is odaadta volna, h neki már kicsi, de majd a tesó hogy fog örülni neki:) Megzabáltam, annyira édes, tervezget, h majd õ viszi a kicsit sétálni, megeteti, sõt még pelenkázza is:)
Gratulálok én is! :)
GRATULÁLOK!
Na jól van akkor! Gratulálok és jó babavárást!
A kérdező hozzászólása: Na sziasztok:) Jó hírem van, a bunkó doki volt megint, de minden rendben van, 9 hetes terhességnek felel meg, van szívhang, az ülõmérete 24mm, FHR látható, tehát dobog a kis szíve:) Láttam, ahogy ficánkolt, minden a legnagyobb rendben van vele:)
Na mi a helyzet???
A kérdező hozzászólása: Köszi, holnap megírom mindenképp, ha hazaértünk!
Szia! 24-es vagyok, írd meg majd.hogy mi a helyzet, jó? Nagyon szurkolok, hogy legyen kistesó.
A kérdező hozzászólása: Köszi mindenkinek:) )) Jön a kistesó:) El sem hisszük még, minden rendben van, kisfiam is látta UH-on a picit, azóta azt meséli mndenkinek, h egy "pici paca" volt a képernyõn:) ))
Jaj de jó! Csak akkor nem értem, hogy miért nem látta múlt héten. Na mindegy, az a lényeg, hogy minden rendben van. Gratulálok!
A 44. vagyok.Én decemberben töltöttem be a 40.évemet, és elõtte 3. hónappal szültem a picit.A baràtnõm 37 éves, õszre várja a 2.babàját.A korod teljesen oké, inkàbb a körülményeid nehezek.
A kérdező hozzászólása: Örülök, h nálatok rendben volt minden :) Én novemberre voltam kiírva. A legrosszabb az egészben az volt, h a fiamnak el kellett magyarázni, h miért voltam kórházban. Azóta is kérdezi, h mikor fog már megszületni a kistesó, és a szekrényében van vagy 3 db kimaradt pelus, azokat idõrõl idõre elõveszi, h félretette a kistesónak. Amúgy nekem most munkám sincs, a félretett pénzüket feléltük, úgyhogy nem is igazán lenne most jó ötlet egy kisbaba.Már azt beszéltük, h abba is hagyjuk a próbálkozást, lassan 34 éves leszek, nem tudom, h mi legyen.
A 16. és 35. válaszoló vagyok!Nagyon sajnálom!Amikor válaszoltam én is terhes voltam a 3. babámmal, aki hála az égnek egészségesen meg is született szeptember végén.Ráadásul a 8. héten lázas beteg voltam, antibiotikumot, lázcsillapítót kellett szednem.Drukkolok, hogy mihamarabb újra babát várj!Addig is kitartás!
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Régen írtam ki a kérdést, és most gondolkoztam, h írjak-e, de olyan segítõkések voltatok. Sajnos a baba elment 12 hetesen, missed abom volt. Valami tuti nem stimmelt, bár a doki nem adott magyarázatot, h mi történhetett.Szövettani vizsgálatot ugyan csináltak, de arról én semmit sem kaptam. Így alakult, azóta próbálkozunk, de semmi sem történt.
Sziasztok!! Olvastam amiket irtatok és eleve a kérdezõt.Én is hasonló cipõben járok.Ma voltam másodjára uh-n és csak egy 18mm petezsákot láttunk és benne egy pacát.Nem tudott a doki konkrétat mondani csak az, hogy jövõ héten ismét be kukkant.Kicsit aggódom, az biztos, hogy valami történik ide bent mert az elsõ uh-hoz képest a duplája, de hát azért aggasztó.Vetéltem már kétszer mind a kettõ a 10.héten.Az elsõ iker terhesség volt, ott egyáltalán nem volt élet jel.A másodiknál 9.héten volt szív verés és 10.héten vetélés.Úgy hogy most aggódom.A mostani terhességnél annyi a különbség, hogy szedek hormon bogyókat is.Azért jó olvasni, hogy van remény!!!És nem szabad fel adni!!!!
Nagyon örülök, sokan izgultunk értetek!:) Innentõl mostmár nyugodt, boldog babavárást kívánok! 16 hetes kismami, akinek szintén várja a kisfia a kistesót:)
Szia. 24-30-as vagyok és gratulálok, ez nagyon jó hír!! Örülök, hogy rendben vagytok. Jó egészséget és szép várandósságot kívánok! 23hkm.
Szuper!Gratulàlok!Éreztem, màr abbol, ahogy a kisfiad hozzà àllt, hogy minden rendben lesz!Boldog babavàràst!:) ))) 27 hetes kismami:) ))
Szia! Mi újság? Engem is nagyon érdekel. Amúgy a vércsoportotoknak semmi köze ehhez.
Szia! Tudsz már valamit?Voltál dokinál? (20-as voltam)
A kérdező hozzászólása: Köszi! Egyre inkább aggódok, beszéltem egy szülésznõvel, azt mondta, h baj is lehet. Sajnos sehol nem találom, h mekkorának kellene lenni 8 hetesen a petezsáknak, a doki is mondta, h nem kellett volna elõtte pisilnem, lehet, h azért nem látszik. Hosszú egy hét lesz, a tuti!
A kérdező hozzászólása: Most akkor szerintetek menjek el másik orvoshoz is? Eléggé bunkó volt a doki, telefonált, stb, bár eléggé hosszan nézte, már akkor kezdtem aggódni, erre hablatyolt valamit, h fél éves a gép, amit megint nem értettem, hiszen akkor új, és csúcsszuper, vagy akkor nem ért hozzá? Elmennétek a helyembe másik kórházba? Ott mit mondjak, elmondjam, h mi történt, vagy csináljak úgy, mintha nem tudnék semmit?
Én elmennék máshova ahol hüvelyi uh-t csinálnak. 8 hetesen már embriónak kellene ott lenni (csak késõbb hívják magzatnak, azt hiszem kb 12. héttõl)
Szerintem mindenképpen menj el egy másik orvoshoz is mert akár baj is lehet.8 hetesen már embrió van nem pedig petezsák. Nekem 5 hetesen volt petezsák rá két hétre mentem vissza akkor már 11 mm-es embrió és szívhang is volt már pedig nekem hasival csinálták.
Szerintem menj el egy másikhoz is. Szerintem nem fontos mondanod, hogy jártál már máshol is, ahol csak petezsákot láttak, de hát döntsd el, hogy szeretnéd. Drukkolok azért, és írj, ha tudsz valamit!
nekem 6 hetesen 2mm es petezsák volt és 9 hetesen 25mm embrió. sztem nem kell feltétlen aggódnod, ugyanis az enyém mindig épp megüti az alsó határértéket, mi olyan "lemaradós" tipusúak vagyunk. a magzati diagnosztikai központban nagyon kedvesek voltak, ha pesti vagy, azt tudom ajánlani, az örs vezér környékén van-itt is orvosok nézik (czeizel endre is itt szokott rendelni genetikai tanácsadáson) és nagyon jó géppel dolgoznak. majd írd meg mi van! de én úgy érzem minden rendben lesz!:)
Én is bízom benne, hogy minden rendben lesz, de ha tényleg nem voltatok együtt késõbb, akkor valóban 8 hetes terhes vagy.Ebben az esetben viszont nem jó jel, hogy csak petezsák van.Mindenképpen elmennék máshová, és nem említeném az elõzményeket.Azt nem tudom, hogy az együttlét után 5 nappal kezdõdõ láz mennyire ártalmas(mivel a 10. nap körül van a beágyazódás), ám az biztos, hogy kora terhességben nagyon is, mivel vetélést okozhat.DRUKKOLOK, írj majd!
Én is ránézetnék azért... Én 5 hét 6 naposan voltam, és volt már szívhang is.
9 hét+2 naposan voltam UH-on, akkor volt 45 mm a petezsák. Ehhez képest 8 hetesen a 32 mm nem rossz. :) 33 hkm
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek, abban maradtunk, h holnap elmegyünk egy másik kórházba, megmondom, h voltam orvosnál, de behazudom, h kicsit görcsölgetek. Így hátha ránéznek szombaton is.
Szoírtok neked, nekem 3 hete volt a mûtétem ilyen eset miatt 6 hetesen 8 mm, 8 hetesen 20 mm-es volt a petezsákom kilencedik hétig vártak de én tudtam hogy már nem lesz belõle semmi valahogy éreztem, fõleg hogy a kislányom már 6 hetesen láttam ahogy ver a szíve meg egy kis pötty volt.Bíztatásul leírom hogy a dokim azt mondta 8 hetesen hogy az lenne a legjobb ha már 10 mm-el nagyobb lenne a petezsák akkor lenne esély a tiéd pont akkora. Majd írd meg mi volt. Borzasztó sok ilyen eset van mostanában nem tudom mi az oka.
A kérdező hozzászólása: Köszi, és nagyon sajnálom, h veled ilyen történt:( Valahol én is azt érzem, h ebbõl baj lesz, fõleg, h a fiamat 5 hetesen már pulzálni láttam, most pedig csak egy nagy paca volt:(
Kedves Kérdezõ, nagyon jól teszed, hogy ha kell, akármilyen okkal megnézeted magad/tokat újra máshol! Nem éri meg a sok idegeskedés, szívbõl szorítok Neked!
Nekem a 6+6-on már volt szívhang és 10 mm volt a babó.
Szia. Szerintem már embriónak kellene lennie, mégpedig szívhanggal. Voltál dokinál? Kíváncsi vagyok, mi a helyzet.
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Nem voltam orvosnál, kaptam egy telefonszámot, állítólag nagyon emberséges doki, kedden felhívom, és elmegyek hozzá. Lelkileg eléggé rosszul vagyok, pl elmúltak a terhes tünetek, nem tudom, h a stressz miatt, vagy egyébként is elmúlt volna. Ma kétszer is az ájulás kerülgetett, leültem, ettem két falatot, és jobban lettem. Fõleg attól félek, h esetleg mégis látszik majd a baba, de beteg lesz.
A kérdező hozzászólása: Olvastam itt az elõbb egy kérdést, és felmerült bennem valami. A fiamra másfél évet vártunk, most a kicsire több, mint 2 évet, összefügghet ez a dolog azzal, h én A RH- vagyok, a férjem pedig A RH+? Ezért nem jön össze a dolog, és a fiamnál állati nagy szerencsénk volt? Egyébként õ is A RH- lett mint én.
A kérdező hozzászólása: A 8 hetes terhesség tuti, mert utána beteg voltam, a következõ hét meg kimaradt szexügyileg:) Nemvárt utáni elsõ napon pozitív, határozottan pozitív volt teszt. Eléggé aggódok, mert kisfiammal 5 hetesen voltam elöször, és minden szépen látszódott. Nem az antibiotikum miatt aggódok, mondtam az orvosnak a lázat, és azt mondta rá, h sajnálom. Rákérdeztem, h baj van, de csak a fejét ingatta, nem mondta, h nyugodjak meg, csak annyit, h jövõhéten meglátjuk.

Ma voltam uh-on es 6hetes és 4 naposnak mondta a doki de a mensihez képest 8 hetesnek kéne lennem! Kis szívhangot észlelt a gépen de kisebb a koránál a magzat ez nagyon aggaszt! Szerintetek ez nem jó jel?

Legjobb válasz: 3-4 hét eltérés már aggasztó lenne!! (nekem 2-3 hetesnek mondta a doki a 7. héten az elsõ vetéléssel végzõdõ terhességet,3-4 hetesnek pedig a 2. vetéléssel végzõdõ,szintén 7 hetes terhességet!) Neked valószínû,hogy csak késõbb volt peteérésed! Nekem,rendszertelen volt a menstruációm az utolsó szülés óta,és a menstruációtól számolva 10 hetesnek kell volna lennem,az uh-n viszont 8+4 hetes babát látott... Ami a vélt fogantatástól számolva sem jött ki sehogy! Ne aggódj!! Minden rendben van!! Majd pár hét múlva a 12. heti uh-n meglátod!! :-) Boldog babavárást és egészséges kisbabát!! :-) Üdv: 3lányos,11hkm

3-4 hét eltérés már aggasztó lenne!! (nekem 2-3 hetesnek mondta a doki a 7. héten az elsõ vetéléssel végzõdõ terhességet, 3-4 hetesnek pedig a 2. vetéléssel végzõdõ, szintén 7 hetes terhességet!) Neked valószínû, hogy csak késõbb volt peteérésed! Nekem, rendszertelen volt a menstruációm az utolsó szülés óta, és a menstruációtól számolva 10 hetesnek kell volna lennem, az uh-n viszont 8+4 hetes babát látott... Ami a vélt fogantatástól számolva sem jött ki sehogy! Ne aggódj!! Minden rendben van!! Majd pár hét múlva a 12. heti uh-n meglátod!! :-) Boldog babavárást és egészséges kisbabát!! :-) Üdv: 3lányos, 11hkm
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a jó szavakat , remélem minden rendben lesz már van egy 6, 5 éves fiam de nála minden olyan jól ment. Most a doki sem volt olyan lelkesítõ ezért nagyon elszomorodtam.
Nekem 9+6nál volt 8hetes uh szerint, de én biztosra tudom melyik nap fogant, de a 12.heti uh-n már 15hetes lett. Nyugodj meg semmi baj, ha gáz lenne a doki szólt volna :-) 31hkm
Nekem is nagyjából ilyenkor nézték, egy héttel volt kisebb a baba. Aztán a 12. hétre behozta, most tartja a korát. Ne aggódj, még simán behozhatja.
egy picit késõbb foganhatott, nem középidõben. Nálunk is ez volt az elsõ babánál, rá is húzott 1 hetet végén és így idõben született. Ne aggódj, ha valami gond lenne, a doki szólt volna.
A mostani dokik elég bunkóak tudnak lenni néha! Ne aggódj, nekem is kisebb volt, de nekem már a 9. hétre behozta méretét. :) Neked is befogja, vagy egyszerûen a doki mondott hülyeséget. Az is megesett már nálam.

Terhes vagyok:-) ma voltam uh on. És a doki mondta ma vagyok 4 hetes terhes! Na de én nem értem? Nagyon örülök :-) ) Régóta várjuk már 28 hónapja.

hogy jött neki ez ki??? A utolós menism szeptember 27-én volt.

Legjobb válasz: a terhességet az utolsó mensihez képest számolják, mivel a konkrét teherbeesés idejét nem lehet meghatározni. még akkor is ha tudod biztosan hogy mikor történt...elõfordulhat hogy a megtermékenyülés a nagy találkozás :) kicsit késõbb történt meg. amikor a petesejt érni kezd, onnan már a terhesség elkezdõdik... mondjuk tényleg furcsa, mert eszerint minden hónapban 2 hetes terhesek vagyunk... csak aztán nem termékenyülünk meg :) de ez persze csak vicc... NAGYON NAGYON BOLDOG BABAVÁRÁST. üdv a 2. hónapban :) a többi már nem fog ilyen gyorsan telni :)

a terhességet az utolsó mensihez képest számolják, mivel a konkrét teherbeesés idejét nem lehet meghatározni. még akkor is ha tudod biztosan hogy mikor történt...elõfordulhat hogy a megtermékenyülés a nagy találkozás :) kicsit késõbb történt meg. amikor a petesejt érni kezd, onnan már a terhesség elkezdõdik... mondjuk tényleg furcsa, mert eszerint minden hónapban 2 hetes terhesek vagyunk... csak aztán nem termékenyülünk meg :) de ez persze csak vicc... NAGYON NAGYON BOLDOG BABAVÁRÁST. üdv a 2. hónapban :) a többi már nem fog ilyen gyorsan telni :)
Nagyon-nagyon gratulálok a picihez és nagyon vigyázz magatokra!Igaza van az elõttem szólónak, tényleg az utolsó menstruáció elsõ napjához számolják a terhességi kort.
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen
Na de éppen ezt nem érti a kedves kérdezõ, hisz ha az utolsó mensije szeptember 27-én volt, akkor ma 5 hetes, és 1 napos terhes:)
Nekem pl. nagyon hosszúak a ciklusaim, így a múlt héten amikor elmentem az elsõ uh-ra már kb. 6 hetesnek számítottam aszerint, amit az elõzõ válaszolók leírtak. De mivel tudom - és az uh szerint beigazolódott - hogy a ciklus vége felé volt a fogantatás, így a terhesség csak 3, 5 hetes a doki szerint. Magzat még nem is látszott csak petezsák (5 mm). Tehát az elfogadott számítási módszert felülírhatja a doki a fejlettségi szint alapján. Hiszen nagyon fontos pl. az AFP miatt, hogy hányadik hétben vagy ténylegesen. Gratulálok a babóhoz!
A kérdező hozzászólása: hihi, igen kedves utólsó elötti:-))))
Nekem az elejétõl fogva több, mint egy héttel kisebb a baba mint a kalkulátor/menzesz szerinti kor. Ezt már e legelsõ uh-n megállapította a doki, a 12. heti uh-n meg már egyértelmú volt, hogy 9 nappal kisebb, mint a kalkulált. Ezeket a méreteket azóta is pontosan tartja, mindig pont akkora, amekkorának az elsõ uh szerint a doki megállapította a korát.A lényeg az, hogy 2 uh között megfelelõen fejlõdjön. Higgy a dokinak, he nem mondja, hogy valami gond van, akkor nem kell parázni. Biztos, hogy nem te vagy az elsõ kismamája, tudja, hogy mikor van gáz. Vigyázz Magatokra és ne parázz feleslegesen, mert az árthat a legtöbbet. Lényegtelen, hogy mikor fogant, a lényeg, hogy minden ok legyen vele és szépen fejlõdjön.

Terhes kismamák! Remélem tudtok válaszolni! Ma voltam UH-on és 13*5 mm-es petezsákot látott a doki. Kb 6 hetes körül lehetek. Nem kellett volna már látszania a babának, vagy szívhangnak lenni?

Nagyon meg vagyok ilyedve nehogy, valami gond legyen.Azt mondta a doki ez még elég korai terhesség.Augusztus 14-én volt az utolsó menzeszem, de els? 3-4 nap csak barnáztam, majd utánna 4-5 nap vérzés volt.Számolás szerint 6+4 hetes vagyok, de ultrahangon kevesebbnek lát az orvos. Ez hogyan van?Nektek mekkora volt a petezsák mérete mikor volt már benne embrió, mikor dobogott a szíve?Két héttel ezel?tt 2mm-es volt a petezsák, Ez a két hét alatt jól fejl?dött a pzsák?Bocsi a sok kérdésért, de nagyon félek, hogy nehogy baj legyen.

Legjobb válasz: Nekem 6+1 hetesen 20 mm volt a petezsák, benne 2 mm a babóca. Szívhang nem volt. Azóta már van. :-) A 8 hetes ultrahangon már korának megfelelõ méretû volt, és szaõporán pulzált a kicsi szíve. Hozzáteszem, hogy középidõben fogant, a napját is tudom (hõgörbe+LH teszt). Szóval nem kései peteérésbõl származó baba.

Nekem 6+1 hetesen 20 mm volt a petezsák, benne 2 mm a babóca. Szívhang nem volt. Azóta már van. :-) A 8 hetes ultrahangon már korának megfelelõ méretû volt, és szaõporán pulzált a kicsi szíve. Hozzáteszem, hogy középidõben fogant, a napját is tudom (hõgörbe+LH teszt). Szóval nem kései peteérésbõl származó baba.
Én úgy tudom, hogy a menzesz elsõ napja, az a nap, amikor úgy igazán megindul a vérzés, amikor fáj a hasad, stb. Sõt, ezt nem csak úgy tudom, hanem biztos. A pecsételgetés, barnázgatás nem számít bele. Tehát, ha 14-én jött meg, de pár napig csak barnáztál, akkor az utolsó mensi elsõ napja augusztus 18-án volt. Jó lenne tudni, hogy hány naposak a ciklusaid. Ha 28 naposak, akkor 5 hét 5 napos vagy, viszont ha a ciklusaid mondjuk 32 naposak, akkor csak 5+0 vagy. Jobbanmondva a baba akkora. Én 5 hetsen voltam ultrahangon, akkor 2.7 mm volt a petezsák, azt mondta az orvos, hogy ez egy 4.5 hetesnek felel meg. Nekem vissza is vezethetõ, hiszen fél héttel késõbb volt a peteérésem. Holnap megyek, holnap leszek mensi alapján 6+5, de a baba kb. 6+1 lehet. Nagyon izgulok mit látunk majd, csak reméleni merem, hogy minden rendben van! Egyébként Neked mit mondott errõl az orvos?
Lehet nem olyan jó az uh-ja, nem olyan jó felbontású, vagy az orvos nem olyan profi. Hány naposak a ciklusaid?
Én is PCO-s vagyok. Ha 30-32 napos, akkor még csak 5 hetes vagy. Akkor meg egész jók a méretek. Fura, hogy nem látszódott a baba, szerintem ott van csak a doki nem látta. Hova jársz? Kezelik a PCO-t? Szeded továbbra is a gyógyszereidet?
Merckformin vagy valami? Vigyázz, kérdezz rá mert a magas inzulin szint okozhat vetélést!
Sziasztok! 6+4 hetes vagyok, de a baba kisebb. Ma voltam uh-on, hátha segítenek az értékek: petezsák: 18 mm, baba: 3mm és volt szívhang is. Azt mondta az orvos, hogy ez fiatalabb terhesség, mint amit az utolsó mensibõl számolunk, olyan 5.5-6 hetesnek felel meg.
Sziasztok. Én is hálás vagyok a válaszokért. Azt gondoltam 7+3 hetes terhes vagyok. A doki azt mondta 6 hetes a babóca, van szívhang, CRL 0, 4cm.
Szia, én 5 hetes+5 naposan voltam elsõ uh-n barnázás miatt. Akkor nekem is azt írták a papíromra, hogy embrió nem látható. Én is aggódtam , de aztán 7 hetesen már szívhang is volt. Ne aggódj, 1-2 hét múlva biztos lehet majd õt látni. :)
Ne aggódj, biztosan minden rendben lesz! 1. válaszolótól kérdezem (bocsi): én 6+3 voltam, amikor dokihoz mentem, petezsák 24mm, Pindurka 3mm és volt szívpulzálás-hozzáteszem hasi uh volt, nem hüvelyi! Dokinõ egy héttel visszábbvette a korát, mondván kicsi. Akkor lehet, hogy nem is kicsi, és holnapután szépen 10+3lesz, ahogy menszi szerint kellene lennie??
A kérdező hozzászólása: Ultragestant szedek.Closty segített a babában. Szigetvárra járok.
A kérdező hozzászólása: Pcos vagyok, össze vissza van vérzésem.Általában 30-32 naposak.
A kérdező hozzászólása: Annyit mondott csak, hogy nagyon korai terhesség.Félek nehogy ne legyen a petezsákban baba.
A kérdező hozzászólása: És az nem aggasztó, hogy nem volt baba a petezsákban?
19:43-nak: az én pincurim korát nem vette vissza az orvos. 6 hetsen még hüvelyi UH-val se látott szívpulzálást. Lehet, hogy akkor a te babakorod is teljesen megfelel a menszesz szerinti kornak. De ahogy olvasgatom itt a fórumot, még késõbb is megváltoztathatják a baba korát, a nagyságának megfelelõen, és így a szülés várható idõpontja is csúszhat oda-vissza.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!