Találatok a következő kifejezésre: Ma voltam hetes genetikai (12 db)

Ezek milyen eredmények? 18 hetes terhes vagyok, ma voltunk a genetikai ultrahangon.

BPD:38 mm;OFD:50 mm;HC:141mm;APD:40 mm;TAD:42 mm;AC:129 mm;és a súlya 216g. Placenta a hátsó falon tapad;magzatvíz menny.e átlagos. Viszont le van írva hogy a bal plexusban 3.9mm-es,a jobb oldalon 3.5 mm-es CPC látható.Viszont az ultrahangos azt mondta hogy ettől nem kell megijedni,majd az orvossal beszéljük meg.Viszont én nagyon megijedtem.Félek hogy baja lesz a kisbabámnak.Valaki volt/van hasonló helyzetben?? A leletemre rá van írva az is hogy diagnózisok: 02000:Fenyegető vetélés.Viszont ezt nem mondta ott a doki.

Legjobb válasz: Plexus cysta-ja rengeteg babának van, nekünk is volt, de egy hét alatt felszívódott! Nekem a beutalómon is maradt rajta ilyen iránydiagnózis, így persze a leleten is rajta volt... Az lesz a tuti, ha az orvosod kérdezed meg! Boldog babavárást :)

Plexus cysta-ja rengeteg babának van, nekünk is volt, de egy hét alatt felszívódott! Nekem a beutalómon is maradt rajta ilyen iránydiagnózis, így persze a leleten is rajta volt... Az lesz a tuti, ha az orvosod kérdezed meg! Boldog babavárást :)
23.hétben vagyok. Genetikán a 18.héten voltam (korom és alacsony AFP miatt), nekem is ráírták hogy felritkult plexusok azaz ciszták vannak a baba koponyájában, s emiatt (is) amniot javasoltak. Persze megijedtünk, sos idõpontot kértünk egy híres pesti UH központba ( Magzati Diagnosztikai Központ ), 3 nap múlva mentünk UH-ra, a baba teljesen egészséges, nincs ciszta a fejében!!!! És kisfiú. Szóval ne aggódj.
A kérdező hozzászólása: Nem lesz esetleg ettõl a cisztától bármi baja a babámnak?
"A plexus ch. ciszta önmagában semmit nem jelent, legfeljebb tartós fennállása indokolhatja a magzatvíz vizsgálat (amniocentézis) elvégzését genetikai vizsgálat céljából." dr. Nagy László írta a Babaneten :) Kontroll ultrahangra visszahívtak? Gondolom egy hét múlva lesz, legalábbis nálam úgy volt és felszívódott addigra. Engem elküldtek a genetikára, de ott már teljesen negatív lett az ultrahang lelet! :) Beszélj a dokiddal, szerintem csak õ fog tudni teljesen megnyugtatni. Boldog babavárást :) 39+5 hkm

Ma voltam 18 hetes genetikai UH-n. A doki 2 perc alatt megnézett, csak annyit mondott, hogy minden rendben van. Nem kellett volna tovább néznie?

Olvastam, hogy mindenféle dolokat kell még nézzen és ? pikkpakk letudta....

Legjobb válasz: Szia én három hete voltam de bent voltam vagy negyed órát mindent megnézett a dokim de ki tudja ezt hol mennyi ideig nézik ne izgulj ha azt mondta minden ok akkor biztos ugy is van 21 hetes kismama

Szia én három hete voltam de bent voltam vagy negyed órát mindent megnézett a dokim de ki tudja ezt hol mennyi ideig nézik ne izgulj ha azt mondta minden ok akkor biztos ugy is van 21 hetes kismama
Sajnos van ilyen.Engem is annak idején 3 perc alatt "megvizsgált" és meg is mondta hogy sajnálja de nincs több ideje.Épp emiatt mi elmentünk utána 4D-s ultrahangra a magunk megnyugtatására.Ha teheted te is menj el 4D-re.
A kérdező hozzászólása: Holnap megyek 4Dre, biztos ami fux. Ott legalább tutira megvizsgálnak, bár egy vagyonba kerül...
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat!
Nem tudom.Nekem a 18.hetes vizsga´lat kb.20 percig tartott.
Én még csak most fogok menni 12 hetes UH-ra, de az biztos, hogy ha nekem mondaná a doki, hogy nincs ideje rendesen megvizsgálni, akkor megmondanám, hogy sajna az engem nem érdekel. Mi van, ha van valami baj és nem veszi észre, mert nincs ideje megnézni? Ez nem idõ kérdése. Mondjon akkor olyan idõpontot, amikor rá fog érni. Bár nekem nagyon rendes dokim van és eddig is mindent megmutogatott szépen. Nyugodtan szóljatok ilyenkor neki, hogy te ragaszkodsz a rendes vizsgálathoz, mert nem neki lesz abból baja, ha nem lát meg valamit.
A kérdező hozzászólása: A 12 hetes UH-n ngem is tövirõl hegyire vizsgáltak. Majd most a 18 hetin más doki volt, TBre mentem és ez a doki ba..ott rám. 5 perc volt, vagy annyi se. Bár mondta, hogy mindent rendben talált, de azé mégis, sokkal megnyugtatóbb ha mindezt egy 20 perces vizsgálat után mondja! szomorú, hogy a TB-nél néha-hangsúlyozom néha-enyire le se szarják az embert, és kénytelen agyok fizetni ha meg akarok nyugodni!

19 hetes genetikai uh-n voltam ma. A doki visszahívott 2 hét múlva. Miért?

A véreredményen az AFP jó lett. A fehérje picit magas. 4 felett van. De a véd?n? azt mondta, hogy csak akkor kell vele foglalkozni, ha külön megjelölik a leleten. A doki mégis visszahívott emiatt 2 hét múlva. Baja lehet emiatt a babának?

Legjobb válasz: Szia! Én 18 hetesen voltam,és engem 3 hétre rendelt be. Szóval még 2 hét. Én sem tudom miért...ö azt mondta hogy hagy nöljön még a baba. Te is megijedtél??

Szia! Én 18 hetesen voltam, és engem 3 hétre rendelt be. Szóval még 2 hét. Én sem tudom miért...ö azt mondta hogy hagy nöljön még a baba. Te is megijedtél??
Szerintem abszolút nem kell megijedni! Engem is visszahívott 2 hét múlva. Persze én is meglepõdtem, mert a leleten is minden rendben volt. Rákérdeztem és azt mondta, hogy semmi baj nincs, csak van egy pici felesleg a pocin, valamint mellsõfali a méhlepényem is, ami miatt nem látott tisztán és 2 hét nagy idõ, akkorra jobban lát majd! Csupán ennyi volt! Ja és tök jó volt 2 hét múlva visszamenni, mert a leletek alapján azt láttam, hogy a babám úgy fejlõdik, ahogy az a nagy könyvben meg van írva! :) Amúgy, ha a doki valami rendelleneset lát, azt akkor és ott kötelessége lenne közölni veled! Szóval no para! 26 hetes kismami
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors válaszokat és a megnyugtatást. Nagyon megijedtem. Ráadásul nekem nem is mondott semmit a doki. Elég ellenszenves volt... Még egyszer köszi!


Ma voltam a 19 hetes genetikai uh-n azt mondta a doki hogy menjek vissza 1 hét mulva mert a gyomortelödés nem látható! Nincs nagy baj ugye? Ugy félek hogy valami baja a babának! A placenta pedig a hátsó falon tapad! Az jó?

Legjobb válasz: ne aggódj! Nekem a betöltött 16. héten volt genetikai uh, és nekem is meg kellett ismételni a gyomortelítõdés miatt, vagyis éppen akkor nem kortyolt a magzatvízbõl, üres volt a pocija. Azért kell visszamenni, hogy lássák, hogy mindene megfelelõen mûködik.

ne aggódj! Nekem a betöltött 16. héten volt genetikai uh, és nekem is meg kellett ismételni a gyomortelítõdés miatt, vagyis éppen akkor nem kortyolt a magzatvízbõl, üres volt a pocija. Azért kell visszamenni, hogy lássák, hogy mindene megfelelõen mûködik.
Igaza van az elõttem szólónak, a hátsó falon tapadó placenta pedig tökéletes helyen van :-)
Nyugodj meg. Én a 20 hétben vagyok és ugyan ez miatt hívtak vissza! Kiderült épp pisilés után volt és még nem ivott a magzatvízbõl... A méhlepényem meg a méhnyakon tapadt meg , majd hátsófali lett. Erre azt mondta adokim hogy kívánni nem lehet jobbat. Szóval tényleg nyugi, és örülj hogy biztosra mennek a dokik és te meg többet látod azt az édes kis pocaklakót:D Boldog babavárást:D
Örülj neki, hogy visszahívnak, sok helyen ha valamit nem látnak rendesen úgy hagyják, vissza se hívnak.Biztos nincs baj, csak alapos a doki, és látni akarja rendesen, egybként, hgy a placenta hátsó falon tapad, nagyon jó, nekem is ott van. Boldog babavárást! 23 hetes

18+6 hetes vagyok, ma voltam genetikai uh-on, bpd:47, thorax 49, femur 27, 4. Ezek a méretek jók? Tarkóredőt nem kellett volna mérniük?

Csak azért kérdezem mert megnéztem a magzati méretek oldalán és van olyan adatom ami 20 hetesnek felel meg, pl.: bpd, és van olyan ami csak 17+6 hetesnek fele meg pl.: femur! Ez nem baj??? És miért nem mérték a tarkóred?t? Vagy azt ilyenkor nem szokták? El?re is köszi!!!

Legjobb válasz: Szia! Nyugika mondták volna ha nem jók az eredmények! És a dokid meg a védõnõd is bizti megnézik az eredményeid! A tarkóredõt 12 hetesen nézték!!

Szia! Nyugika mondták volna ha nem jók az eredmények! És a dokid meg a védõnõd is bizti megnézik az eredményeid! A tarkóredõt 12 hetesen nézték!!
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ!!! Pedig megfogadtam, hogy nem leszek parázós kismama, és mégis. Az anyai ösztönöket nem lehet leküzdeni! :-) Köszi!!!!!

18 hetes vagyok ma voltunk genetikai uh-on. Azt mondta az orvos, hogy minden rendben, de a nemét még nem láttuk. Mikortól lesz látható?

Legjobb válasz: Én a 27.héten tudtam meg, hogy lányom van, addig mindig úgy feküdt, hogy nem láttuk. Elvileg a 13-14. héttõl majdnem biztosra megmondják. Üdv 30 hetes kismami

Én a 27.héten tudtam meg, hogy lányom van, addig mindig úgy feküdt, hogy nem láttuk. Elvileg a 13-14. héttõl majdnem biztosra megmondják. Üdv 30 hetes kismami
Nekem 20hetesen látszott a genetikain:) De a 4D-sen valóban hamarabb megmondják!
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat.
Elvileg már látható pár hete, csak gondolom úgy feküdt, hogy nem látszott semmi. Én a 16. héten voltan 4D-s uh-án, ott megmutatta magát, de most a 18. heti genetikain nem. Pechünk volt! :) Meg nektek is! :(
Mi már 16 hetesen 2d-s uh-n is láttuk, majd 20 hetesen a sima és 22 hetesen a 4d-sen is megerõsítést nyert, hogy kisfiú. a keresztfiam a 28. héten kb 40 perces nézegetés után mutatta csak meg magát elõször 4d-n.

Ma voltunk a 20 hetes genetikai vizsgálaton és tudni szeretném mekkora a kicsikénk cm-ben. Melyik összegeket kell összeadnom?

Legjobb válasz: Nem kell összeadni semmit- a baba hosszát a fejtetõtõl a farokcsontig számolják...ehhez még hozzáadhatod ha akrod a combcsont hosszát, és a sípcsont hosszát- akkor megtudod a baba teljes hosszát, de igazából csak arányosság miatt számít, viszont az adatok alapján le tudod rajzolni---20 hetesen még nem teljesen arányosak a testrészek. CRL: fej-farokcsont(fenék ) távolsága TIB: sípcsont hossza FL: combcsont hossza ha ilyeneket látsz ezeket tudod összeadni.

Nem kell összeadni semmit- a baba hosszát a fejtetõtõl a farokcsontig számolják...ehhez még hozzáadhatod ha akrod a combcsont hosszát, és a sípcsont hosszát- akkor megtudod a baba teljes hosszát, de igazából csak arányosság miatt számít, viszont az adatok alapján le tudod rajzolni---20 hetesen még nem teljesen arányosak a testrészek. CRL: fej-farokcsont(fenék ) távolsága TIB: sípcsont hossza FL: combcsont hossza ha ilyeneket látsz ezeket tudod összeadni.
A kérdező hozzászólása: köszi a gyors választ, de nem írtak a papírra CRL-t...:( sajnos. így nem tudjuk mekkora.
Megint én vagyok ! Akkor kb meg tudod határozni, ha a terhességi hét rajta van a papírodon és azszerint 20 hetes vagy akkor a baba CLR-ja kb 19, 5 és 20, 5 cm között lehet.
A második válaszomban elírtam az CRL!
Jó most utolsó válasz : beírtam a google.-be : baba mérretei és amit kidobott ott a másodiknak a tárolt változatát nézd meg ott ki van írva minden méret a baba hetenkénti korában-hasonlítani tudsz.
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen!! aranyos vagy!! boldog babavárást :)

18 hetes terhes vagyok, jók a leleteim az afp is, meg voltam 4d ultrahangon ott sem láttak semmi rosszat, ma megyek 18 hetes genetikai ultrahangra, ha eddig jó volt minden, akkor van esély, hogy ez rossz lesz?

Legjobb válasz: Ne ijedj meg, biztosan minden rendben, csak nagyon kis hányadnál találnak valami gyanújelet és a gyanújelesek egészen kis hányadánál bármi problémát. Nagy az esély, hogy rendben van minden!

Ne ijedj meg, biztosan minden rendben, csak nagyon kis hányadnál találnak valami gyanújelet és a gyanújelesek egészen kis hányadánál bármi problémát. Nagy az esély, hogy rendben van minden!

18 hetes genetikai ultrahangon voltam ma, visszarendeltek 2 hát mulva, mert a négyüregü sik nem ábrázolodik egyértelmüen! Mit jelent ez? Baj van a babámmal?

Legjobb válasz: Ott nem kérdeztél rá?Nem mondtak semmit? Azt jelenti hogy a szívnek nincs olyan rendellenessége amit úgy hívnak négyüregû!Nyugi!

Ott nem kérdeztél rá?Nem mondtak semmit? Azt jelenti hogy a szívnek nincs olyan rendellenessége amit úgy hívnak négyüregû!Nyugi!
Mi lett veled azóta, rendben van a baba?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek!NAgyon remélem hogy igy lesz!
Egyáltalán nem biztos, hogy baj van, csak nem látták rendesen, ezért kell újra menned.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen! Azota beszéltem a védõnõvel is és õ is ezt mondta amit leirtál :) kicsit megnyugodtam, de nagyon várom április 11.ét!!
Ne haragudj meg érte, hogy nem tudok szakmai szavakkal fogalmazni, de nekem az UH-on az orvos úgy magyarázta, hogy a szívén látszódnia kell ilyenkor már a szívnek mind a négy kamrája, ami az UH-on kinagyítva úgy néz ki a szíven belül, mint egy kereszt. Azt mondta a doki, hogy ezt kell még figyelni ezen az UH-on, és lehet, hogy a Te babádnál ezt nem látta az orvos. (mármint a négy szívkamrát)Én legalábbis erre tippelek. Megnyugtatni nem tudtalak, de szerintem, ha nagyon nagy baj lenne, akkor mondta volna az orvos, hiszen neki kötelessége tájékoztatni a páciensét minden fontos dologról. Próbálj megnyugodni! Minden jót Neked!
Ha baj van, azt mindenképp mondták volna.A következõ ultrahangon már biztosan jól fog látszani minden a szívén.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, de nem tudtam megnyugodni! :'(
olvasd el a linket
Bocsánat, rosszul fogalmaztam, hülyeséget írtam, elsõ vagyok
A kérdező hozzászólása: Semmit sem mondtak!! A négyüregû sik az a sziv; és nem ábrázolodik?!
A kérdező hozzászólása: Sziasztok!kicsit megkésve irok, de nem volt netem.Minden rendben van a babával szerencsére.Azota 29 hetesek vagyunk :-) Köszönöm mindenkinek!!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!