Találatok a következő kifejezésre: Ma voltam ezt írta a papíromra: (14 db)

Ma voltam dokinál, és a papírra azt írta hogy grav. S.5. Én pont ma vagyok a 42. napon, ha a menstruációtól számoljuk. Tehát pont ma kezdem a 6. hetet. Elírta szerintetek? Vagy ezt akkor hogy számolta? MIért 5 hetet írt rá? Még az 5. hétbe tartozik?

Legjobb válasz: Betöltött heteket írják a papírra. Beléptél a 6. hétbe, tehát most 5 hetes vagy. Ez olyan, mint az életkor. Onnan, hogy megszületik a baba, belép az elsõ évébe, de egy évesnek csak az egy éves szülinapja után nevezzük... Amúgy gratulálok!

Betöltött heteket írják a papírra. Beléptél a 6. hétbe, tehát most 5 hetes vagy. Ez olyan, mint az életkor. Onnan, hogy megszületik a baba, belép az elsõ évébe, de egy évesnek csak az egy éves szülinapja után nevezzük... Amúgy gratulálok!
Én az 5 is, meg a mai is számoltam, így 42 nap.Ez stimmel, viszont a hetek csütörtöktõl-csütörtökig tartanak a te esetedben. :) 5-12 12-19 19-26 26-02 02-09 09-16 (holnap) Tehát holnap töltöd a 6. hetet és pénteken már 6+1 leszel, tehát elkezded a 7. hetet. :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen! És szerinted hol rontottam el a számolást? Melyik napot nem kellett volna beleszámolnom? A menstruáció napját vagy a mai napot? Mert amúgy nem tiszta hogy hova tûnik nekem az az 1 nap! :)
Elõször kiszámoltam a naptárban, aztán a kalkulátorral. :) Gratulálok! Boldog babavárást!!!! :)
A kérdező hozzászólása: Timike! Neked volt igazad, 5+6 napos vagyok, és mivel mindíg a betöltött heteket nézik, így azért írt rá 5 hetet! Megnyugodtam... :) Én a naptáromban akárhogy is számoltam, mindíg pont a 6+0-ra jött ki, de a neten csináltam terhességi kalkulátort, 2-t is, hogy tuti legyen, és ott 5+6 hetesnek írt, nem annyira értem a számolását, de most már hiszek a gépnek! :) Te kalkulátorral nézted vagy naptárban nézted?
A kérdező hozzászólása: Csináltam egy terhesség kalkulátort, és nem 6+0 hetes terhes vagyok, hanem 5+6 hetes terhes, úgyhogy valószínûleg azért írtak rá 5 hetet! :)
Nekem azért írtak 6hetet, amikor mensi szerint 7hetes lettem, mert az UH eredmények alapján így látta a doki. Valószínû késõbb volt ovud.
2012. január 21. A teherbe esés legvalószínûbb napja 2012. március 31. Az elsõ trimeszter vége (12. hét) 2012. július 14. A második trimeszter vége (27. hét) 2012. október 13. A szülés várható ideje (40.hét) 5 hét, 6 napA terhesség eddigi ideje
Mikor volt napra pontosan az utolsó mensid elsõ napja? 5-én nem? 30 naposak a ciklusaid? Akkor holnap leszel 6+0, tehát holnap kezded a 6. hetet, ma még csak betöltött 5 hetes vagy. http://www.kiskegyed.hu/kalkulator/terhessegi-kalkulator/
Na én nem végeztem számításokat, csak gondoltam, hoyg ez lehetett a probléma. De most ki is számoltam. Valószínû hogy a 6+0 az még betöltött 5-nek számít, és a 6+1 számít csak 6 hetesnek. De megmondom õszintén, hogy agy a harmadik gyerekemet várva sincs soha fogalmam, hogy pontosan hányadik héten járok, de szerintem ez nem is olyan nagy gond. Majd a dokik számolgatnak, az õ dolguk, az enyém meg hogy elmenjek a szükséges vizsgálatokra. A baba meg születik amikor akar. :o)
A kérdező hozzászólása: Ma pont a 42. napon vagyok a menstruációtól számolva. Az pont a 6. hét nem? És akkor az még mindíg 5-nek számít? Az elsõ kommentelõ azt mondta.
20+1 hetesen 20 hetes vagy. Kezded a 21-et. Nem holnap kezded a 6. hetet? Ma elvileg 5+6 napos vagy nem? 5-e volt az utolsó mensid elsõ napja? Bocs, ha elszámoltam! Ha minden igaz, holnaptól vagy 6 hetes terhes.
A kérdező hozzászólása: És akkor a késõbbiekben is úgy kell számolni, hogy ha mondjuk mondjuk pont 20+1 napos terhes vagyok, akkor még csak 19?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen! :) És a válaszodat is!
A kérdező hozzászólása: Már értem! Én úgy számoltam naptárba, hogy nem csütörtöktõl csütörtökig, hanem egyessével, mondjuk úgy is 42 napra jön ki, de mindegy is. Már meg gyõztél, és magamat is meggyõztem! :)

Ma voltam ultrahangon. A doki ezeket írta a papírra:CRL:48 mm, GA:12 + 0 NT: 1, 5 mm. Ezek átlagos eredmények?

Nekem úgy t?nik, hogy már ilyen id?sen mintha 5 cm fölött kellene hogy legyen a hossza.

Legjobb válasz: Ezek ugye a 12 hetes ultrahangos értékeid? Nekem is ezek voltak az eredményeim, kivéve hogy a CRL 53 mm volt! Ne aggódj, pár mm eltérés nem gond, hiszen nem törvényszerû, hogy a ciklusod közepén estél teherbe, akkor meg pár nap, sõt egy hét csúszás is lehet a baba korában! 18 hetes kismama

Ezek ugye a 12 hetes ultrahangos értékeid? Nekem is ezek voltak az eredményeim, kivéve hogy a CRL 53 mm volt! Ne aggódj, pár mm eltérés nem gond, hiszen nem törvényszerû, hogy a ciklusod közepén estél teherbe, akkor meg pár nap, sõt egy hét csúszás is lehet a baba korában! 18 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Igen az ultrahang ezt az idõt dobta ki. Szerintem viszont 11 + 5 a pontos. Evvel a babával nem szedek magzatvédõ vitamint, mert úgy érzem sok a gyümölcs most. A lánykámmal októberben estem teherbe és az orvos javasolta a vitamint. Gondolom a tél miatt. Lett is 3, 85 kg és 55 cm babám. A mostani biztos kisebb lesz...
Ezek teljesen jó eredmények. Az én babóm 50 mm volt 12 hetesen. 55 cm és 3140 gramm lett. Boldog babavárást! 6 hetes kisfiú anyukája
Az ülõmagassága 48 mm, 12 hetes és 0 napos terhesség, tarkóredõ 1, 5 mm. Teljesen jó értékek. Nekem 12 hetesen és 1 naposan a CRL volt 52 mm, a tarkóredõ pedig 1, 3 mm. Boldog babavárást! 17 hetes kismama
Igen, jót jelent :-)
Gratula igen legközelebb már szivhang is lesz..)
A kérdező hozzászólása: köszönöm:) nem nagyon vagyok még otthon a témában :)
Igen, ez normális, bár a petezsákot nem szokták embriónak nevezni, mert a kettõ nagyon nem ugyanaz!!!
jé tényleg nem olvastam figyelmesen a kérdést..valoszinû petezsákban látta az embriot nem?a kettõ tényleg nem ugyanaz!

Ma voltam 38 hetes uh-on és ezt írták a papíromra: Méhlepény I. fokban érett. Ilyennek kell lennie?

Ennyi id?sen ez jó vagy már érettebbnek kellene lennie, végül is már csak két hét?! (+/-)

Legjobb válasz: Hát sztem már II-es kéne legyen,lehet túl fogod hordani rendesen,mert végül is a szülés attól is függ,hogy a lepénymilyen értett.Nekem 36héttõl IIfokozatú ,a 38ban is ennyi volt és azt mondták ez jó.39hetes kismama

Hát sztem már II-es kéne legyen, lehet túl fogod hordani rendesen, mert végül is a szülés attól is függ, hogy a lepénymilyen értett.Nekem 36héttõl IIfokozatú , a 38ban is ennyi volt és azt mondták ez jó.39hetes kismama
Minel kevesbe erett a lepeny, annal tokeletesebb benne a keringes, oxigenellatottsag a picinek! Van, akinek szulesnel is I. foku, nem oregszik el, de EZ NEM BAJ, SOT!! :)
Nekem már 36 hetes kortól III.fokban érett volt, gyönyörûen ellátta a kisfiam. 9 nappal is túlhordtam.

Ma voltam dokinál, ezt írta a papíromra: Grav uterus fundusa K/5. Uterus nem kontraktilis. Norm alaptónus. Vv: C= 3000 hátul. Mit jelentenek? 16 hetes vagyok.

Legjobb válasz: Minden rendben van. Zárt a méhszájad (C:3000) Ha vmit nem tudsz, bátran kérdezz az orvostól, egyébként, ha meg vmi rendelleneset lát, úgyis mondja.

Minden rendben van. Zárt a méhszájad (C:3000) Ha vmit nem tudsz, bátran kérdezz az orvostól, egyébként, ha meg vmi rendelleneset lát, úgyis mondja.
Uterus nem kontraktilis = nem fokozottan ingerlékeny a méhed, ami a lehetõ legjobb. Tehát nem görcsöl, nem feszül, nem keményedik. A c3000 pedig teljesen zárt méhszáj, normál hosszúságú méhnyak. Boldog babavárást! :o)
Én elmennék egy magánrendelõbe fizetõs UH-ra hogy megnyugtassanak.
én is mindig megkérdezem ha valami nem oké addig ki sem megyek a rendelõbõl. menj el másik rendelõbe vagy próbáld felhivni a dokit
meg kellett volna kérdezni
Ennyi idõsen az én papíromon az szerepelt, hogy az átlaghoz képest kicsi a feje. De: nagyon hosszú combcsont, átlagosnál nagyobb méret. Én is betojtam. Ehhez képest szültem egy 4000 g-os 54 cm-es babát (ami szerintem azért nem túl nagy) egy teljesen átlagos, normál buksival.
az elsõ vagyok bocsi de milyen választ vártál?? Így látatlanban hogy azt mondjuk neked hogy biztos minden oké és TUTI semmi baja?? Ezt így hogy tudná bárki is megmondani neked interneten keresztül? Feltételeztem hogy sztk-s rendelés lehetett mert ha engem tájékoztatás nélkül egy darab papírral amire ilyen dolog van írva elküldenek a magánrendelésrõl amiért kemény pénzeket fizetek- akkor abban a pillanatban hagynám ott az orvost. Nem is értem hogy lehet hogy SEMMIT se mondanak, csak leírnak egy ilyet. Egyébként meg tudom hogy ez milyen mert nekem az elsõ babámnál találtak mindenfelé eltéréseket az sztk-n is és a magánban is (1 nap múlva volt már idõpontom egyébként) de ott helyben mondták is, nem csak a papíron láttam leírva.
Én két dolgot tennék. Ha sztk-s az orvosom, bezony leülnék és várnék (elmondom a nõvérnek v. az asszisztensnek h ez az ok, h nagyon fontos dolgot akarok kérdezni); ha magándoki, meg felcsörgetném a mobilján, vagy a telefonján, h adjon vmilyen választ... Ennyi. Ilyenkor felesleges sírni, kiakadni, utána kell járni!
Az én gyermekeim is szokatlan fejformával születtek, kicsit laposabb volt a buksikuk két oldalról, de ezt 2-3 hónap alatt teljesen elnõtték. Ez nem volt sem káros, sem szépséghiba, de egy orvos számára mégis észrevehetõ. Talán nálatok is csak ilyesmirõl van szó. Nem vagyok szakértõ, de ha valami deformitás lenne, az már sokkal elõbb elkezdõdött volna, és az elõzõ ultrahangokon is észrevették volna. De az izgalmad, könnyeid valóban megérnek annyit, hogy rákérdezz a dokidnál, és markánsan kérd meg, hogy mondjon valami megnyugtatót, mert ez a kifejezés, hogy szokatlan fejforma, valóban ijesztõ egy laikus számára, fõleg egy anyának. Kitartást!
Nem tudom, mit vársz itt tõlünk, egyikünk sem orvos, az uh-t csak a doki látta. Egyébként meg ha nem mondott semmmit, gondolom nem lehet olyan komoly baj, DE én nem érném be ennyivel, én mindenképpen utánajárnék. Nem kell a 4D uh-nál napokat várni. Hívj fel többet is, biztosan lesz valahol üres hely. Vagy menj vissza oda, ahol ezt felírták.
Tudom, hogy könnyû ilyet írni, de ne parázd túl a dolgot. Komoly gondot már jóval hamarabb felfedeztek volna, vagy ha eddig elkerülte volna a figyelmüket, és most vették észre, nem hagyták volna annyiban, hogy csak ráírják a papírodra és kész. Tudnod kell, hogy az ultrahangos dokinak mindent, de mindent rögzítenie kell, amit lát, akkor is, ha nincs különösebb jelentõsége. Ez két dologra jó, védik vele önmagukat, és jól ráijesztenek az anyukákra.
A kérdező hozzászólása: Ezzel nem lettem kisegitve.arra sem kapok egybõl idõ pontot

Ma voltam 11 hetes uh-n. A doki azt írta a papíromra hogy "orrcsont nem vizualizálható" ez mit jelent?

Ugye nincs baj?

Legjobb válasz: Ez azt jelenti, hogy nem lát orrcsontot. Tarkóredõt is mért? az mennyi lett? Szóban mit mondott neked?

Ez azt jelenti, hogy nem lát orrcsontot. Tarkóredõt is mért? az mennyi lett? Szóban mit mondott neked?
A kérdező hozzászólása: de az h jó a tarkóredõ eredménye az nem ad bizakodásra okot?
Nagyon jó lenne, ha megnézetnéd máshol, mert igen fontos az orrcsont megléte.Gondolom azt tudod, hogy Down kór gyanújára adhat okot, mivel náluk késõbb alakul ki az orrcsont.Mindenképpen oldd meg, hogy megnézeted.Nem a 4D kell, sima UH-al nézik/mérik ezeket a dolgokat.
Nem kell 4D, csak egy sima uh! A kórházban akár más dokinál, akár nála! Pesti vagy? Ha gondolod hívd fel a Bajcsy kórházban a genetikai tanácsadót, az ingyenes, a legszuperebb gárdával, csak sokat kell várni. Már telefonon is sok okosat tudnak mondani. Telefon: 432-7764
Pedig jó lenne, ha még 12-13 hetesen látna valaki téged még egyszer!!! Ilyenkor a legpontosabb a tarkóredõ mérés is! Nem várnék a 15.hétig, törnék-zúznék egy újabb uh-ért, még ha fizetni is kell érte.
A kérdező hozzászólása: A doki 15 hetesen rendelt vissza. 4D-re meg most nem tudnánk elmenni.
Egyik ismerõsöm babájánál sem látták az orrcsontot, még amniocentézisre is volt emiatt. Semmi baja a babának, már 3éves nagyfiú.
Szia! Elsõ vagyok megint. Szerintem is kérj új uh idõpontot, akár fizetõsen is. Nagy valószínûséggel nincsen itt semmi baj, de jobb az óvatosság, a körültekintés. Máris aggódsz, hiszen azért nyitottál topikot, akkor meg jobb ha minél hamarabb megerõsítést kapsz, hogy nincs baj!
Tarkóredõ eredmény oké, de kéne hogy látható legyen orrcsont. Menj el inkább másik uh-ra is, én nem is várnék, máris kérnék idõpontot, inkább mint itt aggódni a gép elõtt, hogy ez mit jelent. Menj el valami fizetõs uh-ra
A kérdező hozzászólása: próbáltam elérni, de éppen mûtéten van, utána meg megy haza
az nagyon jó tarkóredõ érték. Az orrcsont jobb, ha ábrázolódik, bár a tarkóredõ érték fontosabb..Én azért rákérdeznék erre, akár telefonon is nála vagy kérnék mégegy ultrahangot. Nem paráztatni akarlak, arra semmi okod, de jobb tisztázni a nyitott kérdéseket!
A kérdező hozzászólása: 1, 4 mm a tarkóredõ és mikor megkérdeztem, hogy minden rendben van e, akkor azt mondta, hogy igen
Meg kellett volna kérdezni mert nem 100% hogy baj van de jobb lenne ha nem ezt írta volna
Természetesen bizakodásra ad okot! Sõt nagyon kicsi az esélye, hogy bármi baj legyen. De mivel jobb lett volna ha orrcsontot IS lát, ezért érdemes meggyõzõdni minél hamarabb arról, hogy minden tökéletesen rendben.Én legalábbis így tennék!

Ma voltam ultrahangon, és Egyéb és k. m. n. petefészek cysták, és PCO-t irtak a papiromra, ez mit jelent? Mindkét petefészkemnél van PCO! Műtik, vagy csak gyógyszerrel kezelik?

Műtik, vagy csak gyógyszerrel kezelik?

Legjobb válasz: Ezt miért nem orvostól kérdezed meg? Hogy tudnánk mi erre a kérdésre korrekten válaszolni?

Ezt miért nem orvostól kérdezed meg? Hogy tudnánk mi erre a kérdésre korrekten válaszolni?
A cisztát mérettõl függõen: ha nagy akkor mûtik, ha kisebb akkor vagy gyógyszerrel (általában fogamzásgátlóval) kezelik vagy csak hagyják, hátha felszívódik. De keress fel egy nõgyógyászt, õ pontosabban meg tudja mondani.
Majd kérj az orvosodtól endokrinológiára beutalót, mivel ez egy hormonális betegség. És ne aggódj, sajnos sokan élnek ezzel, már egész jól kezelhetõ.
A kérdező hozzászólása: 25 éves vagyok
Hány éves vagy kérdezõ?
A PCO azt jelenti, hogy Policystás Ovárium. Tehát sok cysta van a petefészkedben. Ez egy alattomos betegség. Az agyalapi mirigyed nem mûködik rendesen, ez vérzéskimaradást is okozhat. Ehhez sokszor társul egy másik betegség az inzulin rezisztencia. Ezt vérvétellel ki lehet deríteni. Érdemes elmenni, mert késõbb gondot is okozhat. Sokszor vállra, mellre, és hasra hízik a beteg. A gyerekvállalás nem lesz piti, mert sok nõ a PCO miatt nem esik teherbe, vagy nagyon nehezen, orvosi segítséggel. Vagy éppen 20 hétig elhalhat a magzat. :( De van akinek összejön. Nekem lassan egy éve, hogy rájöttek, hogy ezek miatt híztam meg. Diétát és egy fajta gyógyszert írtak fel, a vérzésemet "be is állította" tehát minden hónapban jelentkezett. 7 hónap alatt teherbe estem, minden orvosi hozzájárulás nélkül. Igaz ágynyugalmat írt a doki, hogy ne legyen semmi gond. Én a szerencsésebbek közé tartozom, hála az égnek.
A kérdező hozzászólása: az orvosommal csak szerdán délután tudom ezt megbeszélni, és mivel kiváncsi vagyok a "véleményetekre" és a válaszaitokra, azért irtam ide hogy ki mit tud errõl! Érted?
A kérdező hozzászólása: köszönöm
A kérdező hozzászólása: Most felirta ugyanazt a gyógyszert, amit legutóbb szedtem, a Clostilbegyt-et, ha megjön a menszim, akkor a 3.-naptól ezt a gyógyszert kell szednem, és a 13-14.-napon kell mennem megint ultrahangra, és a cukorterhelésre, utánna meg fél évig fogamzázgátló tablettát kell szednem hogy helyretegye a hormonjaim. De ha nem mondom a dokinak, hogy utánnajártam a betegségnek, és tudom hogy gyakran a PCO-hoz társul az IR, akkor nem küld el cukorterhelésre sem.

Ma voltam kiíratni gyógyszer a doki megvizsgált ott és azt mondta hogy kiír egy gyógyszert: Symicia- t írta ki. Adott egy papírt hogy menjek el laborba. Ez normális hogy elõször kiírja a gyógyszert utána küld el laborba?

Szinte semmit nem is kérdezett! Remélem hatni fog a gyógyszer.. Ez minden elsõ gyógyszerírásnál így van?

Legjobb válasz: Van ahol így megy. Hatni fog, amiatt ne aggódj, de ne váltsd ki, és ne kezd el szedni, amíg ki nem jön a vérvétel eredmény.

Van ahol így megy. Hatni fog, amiatt ne aggódj, de ne váltsd ki, és ne kezd el szedni, amíg ki nem jön a vérvétel eredmény.
bezony. kell még menni méh nyakrák szûrésre is, és a labor papírral ajánlatos ki írni csak. ha rafinált vagy megnézted mennyire vagy hajlamos trombózisra.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!