Találatok a következő kifejezésre: Ma voltam ezt írta (30 db)

Ma voltam uh-n júli 29 én volt az utolsó menszeszem 1 napja már 26 án poz tesztem volt ma az orvos ezt írta 14 mm-es gesztációs gyűrű. Szerintetek hány hetes terhes lehetek uh szerint? 3 hét múlva kontroll remélem már szivhang lesz

Legjobb válasz: A mensid szerint 5 hetes 4 napos vagy. A 14 mm geszt.gyûrû (petezsák) ennek kb. megfelel. Én 5 hét 6 napos vagyok ma, tegnap voltam UH-n, 11 mm petezsákom van, és én is 3 hét múlva megyek újra. :) Akkor már tuti lesz szívhang mindkettõnknél. :)

A mensid szerint 5 hetes 4 napos vagy. A 14 mm geszt.gyûrû (petezsák) ennek kb. megfelel. Én 5 hét 6 napos vagyok ma, tegnap voltam UH-n, 11 mm petezsákom van, és én is 3 hét múlva megyek újra. :) Akkor már tuti lesz szívhang mindkettõnknél. :)
A kérdező hozzászólása: szia remélem is hogy lesz neked is és nekem is köszi a gyors választ merre felé laksz?
Én pozitív teszt után 2 hétel kaptam idõpontot akkro már votl szívhang és már nem csak petezsákot látott.
A kérdező hozzászólása: köszi akkor ne legyek elkeseredve ugye minden oké lesz.

Ma voltam dokinál, és a papírra azt írta hogy grav. S.5. Én pont ma vagyok a 42. napon, ha a menstruációtól számoljuk. Tehát pont ma kezdem a 6. hetet. Elírta szerintetek? Vagy ezt akkor hogy számolta? MIért 5 hetet írt rá? Még az 5. hétbe tartozik?

Legjobb válasz: Betöltött heteket írják a papírra. Beléptél a 6. hétbe, tehát most 5 hetes vagy. Ez olyan, mint az életkor. Onnan, hogy megszületik a baba, belép az elsõ évébe, de egy évesnek csak az egy éves szülinapja után nevezzük... Amúgy gratulálok!

Betöltött heteket írják a papírra. Beléptél a 6. hétbe, tehát most 5 hetes vagy. Ez olyan, mint az életkor. Onnan, hogy megszületik a baba, belép az elsõ évébe, de egy évesnek csak az egy éves szülinapja után nevezzük... Amúgy gratulálok!
Én az 5 is, meg a mai is számoltam, így 42 nap.Ez stimmel, viszont a hetek csütörtöktõl-csütörtökig tartanak a te esetedben. :) 5-12 12-19 19-26 26-02 02-09 09-16 (holnap) Tehát holnap töltöd a 6. hetet és pénteken már 6+1 leszel, tehát elkezded a 7. hetet. :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen! És szerinted hol rontottam el a számolást? Melyik napot nem kellett volna beleszámolnom? A menstruáció napját vagy a mai napot? Mert amúgy nem tiszta hogy hova tûnik nekem az az 1 nap! :)
Elõször kiszámoltam a naptárban, aztán a kalkulátorral. :) Gratulálok! Boldog babavárást!!!! :)
A kérdező hozzászólása: Timike! Neked volt igazad, 5+6 napos vagyok, és mivel mindíg a betöltött heteket nézik, így azért írt rá 5 hetet! Megnyugodtam... :) Én a naptáromban akárhogy is számoltam, mindíg pont a 6+0-ra jött ki, de a neten csináltam terhességi kalkulátort, 2-t is, hogy tuti legyen, és ott 5+6 hetesnek írt, nem annyira értem a számolását, de most már hiszek a gépnek! :) Te kalkulátorral nézted vagy naptárban nézted?
A kérdező hozzászólása: Csináltam egy terhesség kalkulátort, és nem 6+0 hetes terhes vagyok, hanem 5+6 hetes terhes, úgyhogy valószínûleg azért írtak rá 5 hetet! :)
Nekem azért írtak 6hetet, amikor mensi szerint 7hetes lettem, mert az UH eredmények alapján így látta a doki. Valószínû késõbb volt ovud.
2012. január 21. A teherbe esés legvalószínûbb napja 2012. március 31. Az elsõ trimeszter vége (12. hét) 2012. július 14. A második trimeszter vége (27. hét) 2012. október 13. A szülés várható ideje (40.hét) 5 hét, 6 napA terhesség eddigi ideje
Mikor volt napra pontosan az utolsó mensid elsõ napja? 5-én nem? 30 naposak a ciklusaid? Akkor holnap leszel 6+0, tehát holnap kezded a 6. hetet, ma még csak betöltött 5 hetes vagy. http://www.kiskegyed.hu/kalkulator/terhessegi-kalkulator/
Na én nem végeztem számításokat, csak gondoltam, hoyg ez lehetett a probléma. De most ki is számoltam. Valószínû hogy a 6+0 az még betöltött 5-nek számít, és a 6+1 számít csak 6 hetesnek. De megmondom õszintén, hogy agy a harmadik gyerekemet várva sincs soha fogalmam, hogy pontosan hányadik héten járok, de szerintem ez nem is olyan nagy gond. Majd a dokik számolgatnak, az õ dolguk, az enyém meg hogy elmenjek a szükséges vizsgálatokra. A baba meg születik amikor akar. :o)
A kérdező hozzászólása: Ma pont a 42. napon vagyok a menstruációtól számolva. Az pont a 6. hét nem? És akkor az még mindíg 5-nek számít? Az elsõ kommentelõ azt mondta.
20+1 hetesen 20 hetes vagy. Kezded a 21-et. Nem holnap kezded a 6. hetet? Ma elvileg 5+6 napos vagy nem? 5-e volt az utolsó mensid elsõ napja? Bocs, ha elszámoltam! Ha minden igaz, holnaptól vagy 6 hetes terhes.
A kérdező hozzászólása: És akkor a késõbbiekben is úgy kell számolni, hogy ha mondjuk mondjuk pont 20+1 napos terhes vagyok, akkor még csak 19?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen! :) És a válaszodat is!
A kérdező hozzászólása: Már értem! Én úgy számoltam naptárba, hogy nem csütörtöktõl csütörtökig, hanem egyessével, mondjuk úgy is 42 napra jön ki, de mindegy is. Már meg gyõztél, és magamat is meggyõztem! :)

Ma voltam ultrahangon. A doki ezeket írta a papírra:CRL:48 mm, GA:12 + 0 NT: 1, 5 mm. Ezek átlagos eredmények?

Nekem úgy t?nik, hogy már ilyen id?sen mintha 5 cm fölött kellene hogy legyen a hossza.

Legjobb válasz: Ezek ugye a 12 hetes ultrahangos értékeid? Nekem is ezek voltak az eredményeim, kivéve hogy a CRL 53 mm volt! Ne aggódj, pár mm eltérés nem gond, hiszen nem törvényszerû, hogy a ciklusod közepén estél teherbe, akkor meg pár nap, sõt egy hét csúszás is lehet a baba korában! 18 hetes kismama

Ezek ugye a 12 hetes ultrahangos értékeid? Nekem is ezek voltak az eredményeim, kivéve hogy a CRL 53 mm volt! Ne aggódj, pár mm eltérés nem gond, hiszen nem törvényszerû, hogy a ciklusod közepén estél teherbe, akkor meg pár nap, sõt egy hét csúszás is lehet a baba korában! 18 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Igen az ultrahang ezt az idõt dobta ki. Szerintem viszont 11 + 5 a pontos. Evvel a babával nem szedek magzatvédõ vitamint, mert úgy érzem sok a gyümölcs most. A lánykámmal októberben estem teherbe és az orvos javasolta a vitamint. Gondolom a tél miatt. Lett is 3, 85 kg és 55 cm babám. A mostani biztos kisebb lesz...
Ezek teljesen jó eredmények. Az én babóm 50 mm volt 12 hetesen. 55 cm és 3140 gramm lett. Boldog babavárást! 6 hetes kisfiú anyukája
Az ülõmagassága 48 mm, 12 hetes és 0 napos terhesség, tarkóredõ 1, 5 mm. Teljesen jó értékek. Nekem 12 hetesen és 1 naposan a CRL volt 52 mm, a tarkóredõ pedig 1, 3 mm. Boldog babavárást! 17 hetes kismama

Volt már másnak is ilyen? Ma voltam UH-n a doki ezt írta : ép szélű petezsák CRL:15, 8mm szikhólyag 4.6mm szabályos echogenitás. A jobb oldali ováriumba 45*33mm átmérőjű cysta látható. Szívműkődés látható Grav. S 8

Legjobb válasz: Nekem is volt a jobb oldaliban egy 44x44mm-es már az elsõ uh-on látszott 4+5 hetes voltam akkor, de semmi gondot nem okozott, azt mondta a doki valószínû felszívódik, de ha nem az sem fog gondot okozni.

Nekem is volt a jobb oldaliban egy 44x44mm-es már az elsõ uh-on látszott 4+5 hetes voltam akkor, de semmi gondot nem okozott, azt mondta a doki valószínû felszívódik, de ha nem az sem fog gondot okozni.
Nekem is volt a petefészkemben, felszívodott. Elég gyakran elõfordul, ne izgulj.
A kérdező hozzászólása: A cysta ami nagyon idegesít a doki azt monta remélhetõleg felszívódik.

Ma voltam ultrahangon aho ezt írták:magzati alhasban 49*48mm-es folyadéktartalmú képlet ábr. Cysta? Hólyag? Ez mit jelent? A kórházban azt mondták minden rendben. De én aggódom.38hetes km.

Legjobb válasz: Nem lehet, hogy tele volt a pici hólyagja? Szerintem inkább ezt akarja ez jelölni, de a maguk védelmére odaírták a cisztát is. ha azt mondták minden rendben, akkor minden rendben. ha baj lenne, kötelességük tájékoztatni, nem pedig félreinformálni.

Nem lehet, hogy tele volt a pici hólyagja? Szerintem inkább ezt akarja ez jelölni, de a maguk védelmére odaírták a cisztát is. ha azt mondták minden rendben, akkor minden rendben. ha baj lenne, kötelességük tájékoztatni, nem pedig félreinformálni.
A kérdező hozzászólása: Igen azt mondták, hogy tele a hólyagja, de csak ennyit!Most kicsit megnyugodtam köszi:)
Lehetséges h ciszta!De a doki nem mondta el konkrétan?nekem a 10. héttõl van cisztám, de szerencsére semmi problémám vele, nem kell aggódni! 32 hetes km

Controvoul fogamzásgátló. Ma voltam doktornál és ezt írta fel, de mivel még soha nem szedtem semilyen fogamzásgátlót, nem igazán értem, hogy is van ez?

a betegtájékoztató ezt írja:

Legjobb válasz: Mi van? Ha megjön pl holnap akkor holnap elkezded és szeded szépen sorba minden nap. Ennyi!

Mi van? Ha megjön pl holnap akkor holnap elkezded és szeded szépen sorba minden nap. Ennyi!
Ha megjön elkezded szedni minden nap ugyan abban az órában. Addig szeded míg el nem fogy az elsõ levél azaz 21 napig. Aztán tartasz 7 nap szünetet és a 8. napon beveszed a következõ levél elsõ szemét. És így tovább. :)
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen :D azért nem értettem , mert a betegtájékoztatón az volt , hogy vérzés alatt nem kell szedni :D
Az már az utána lévõ idõre a 7 napra vonatkozik.
Az elsõ levél 1 tabiját a vérzésed 1.napján kell bevenni :) utána pedig 2nap a 2. tabit és így tovább.Mindennap 1 tablettát, amíg el nem fogy a levél.Utána 7 napig nem szeded, és a 8. napon felbontod a következõ csomagot és elkezded szedni ugyanígy :) A 7napban, amikor nem szeded, akkor jelentkezni fog a vérzésed-ez a tabletta mellékhatása úgymond, hogy egy normális ciklust hoz létre peteérés nélkül.
Az már az utána lévõ idõre a 7 napra vonatkozik.
A kérdező hozzászólása: nagyon szépen köszönöm !!:)
Ha pl kedden kezded beveszed mindet akkor az új levelet 7 szünetnap múlva megint a keddel kezded :)
Igen, jót jelent :-)
Gratula igen legközelebb már szivhang is lesz..)
A kérdező hozzászólása: köszönöm:) nem nagyon vagyok még otthon a témában :)
Igen, ez normális, bár a petezsákot nem szokták embriónak nevezni, mert a kettõ nagyon nem ugyanaz!!!
jé tényleg nem olvastam figyelmesen a kérdést..valoszinû petezsákban látta az embriot nem?a kettõ tényleg nem ugyanaz!

Ma voltam 11 hetes uh-n. A doki azt írta a papíromra hogy "orrcsont nem vizualizálható" ez mit jelent?

Ugye nincs baj?

Legjobb válasz: Ez azt jelenti, hogy nem lát orrcsontot. Tarkóredõt is mért? az mennyi lett? Szóban mit mondott neked?

Ez azt jelenti, hogy nem lát orrcsontot. Tarkóredõt is mért? az mennyi lett? Szóban mit mondott neked?
A kérdező hozzászólása: de az h jó a tarkóredõ eredménye az nem ad bizakodásra okot?
Nagyon jó lenne, ha megnézetnéd máshol, mert igen fontos az orrcsont megléte.Gondolom azt tudod, hogy Down kór gyanújára adhat okot, mivel náluk késõbb alakul ki az orrcsont.Mindenképpen oldd meg, hogy megnézeted.Nem a 4D kell, sima UH-al nézik/mérik ezeket a dolgokat.
Nem kell 4D, csak egy sima uh! A kórházban akár más dokinál, akár nála! Pesti vagy? Ha gondolod hívd fel a Bajcsy kórházban a genetikai tanácsadót, az ingyenes, a legszuperebb gárdával, csak sokat kell várni. Már telefonon is sok okosat tudnak mondani. Telefon: 432-7764
Pedig jó lenne, ha még 12-13 hetesen látna valaki téged még egyszer!!! Ilyenkor a legpontosabb a tarkóredõ mérés is! Nem várnék a 15.hétig, törnék-zúznék egy újabb uh-ért, még ha fizetni is kell érte.
A kérdező hozzászólása: A doki 15 hetesen rendelt vissza. 4D-re meg most nem tudnánk elmenni.
Egyik ismerõsöm babájánál sem látták az orrcsontot, még amniocentézisre is volt emiatt. Semmi baja a babának, már 3éves nagyfiú.
Szia! Elsõ vagyok megint. Szerintem is kérj új uh idõpontot, akár fizetõsen is. Nagy valószínûséggel nincsen itt semmi baj, de jobb az óvatosság, a körültekintés. Máris aggódsz, hiszen azért nyitottál topikot, akkor meg jobb ha minél hamarabb megerõsítést kapsz, hogy nincs baj!
Tarkóredõ eredmény oké, de kéne hogy látható legyen orrcsont. Menj el inkább másik uh-ra is, én nem is várnék, máris kérnék idõpontot, inkább mint itt aggódni a gép elõtt, hogy ez mit jelent. Menj el valami fizetõs uh-ra
A kérdező hozzászólása: próbáltam elérni, de éppen mûtéten van, utána meg megy haza
az nagyon jó tarkóredõ érték. Az orrcsont jobb, ha ábrázolódik, bár a tarkóredõ érték fontosabb..Én azért rákérdeznék erre, akár telefonon is nála vagy kérnék mégegy ultrahangot. Nem paráztatni akarlak, arra semmi okod, de jobb tisztázni a nyitott kérdéseket!
A kérdező hozzászólása: 1, 4 mm a tarkóredõ és mikor megkérdeztem, hogy minden rendben van e, akkor azt mondta, hogy igen
Meg kellett volna kérdezni mert nem 100% hogy baj van de jobb lenne ha nem ezt írta volna
Természetesen bizakodásra ad okot! Sõt nagyon kicsi az esélye, hogy bármi baj legyen. De mivel jobb lett volna ha orrcsontot IS lát, ezért érdemes meggyõzõdni minél hamarabb arról, hogy minden tökéletesen rendben.Én legalábbis így tennék!

Ma voltam ultrahangon, és Egyéb és k. m. n. petefészek cysták, és PCO-t irtak a papiromra, ez mit jelent? Mindkét petefészkemnél van PCO! Műtik, vagy csak gyógyszerrel kezelik?

Műtik, vagy csak gyógyszerrel kezelik?

Legjobb válasz: Ezt miért nem orvostól kérdezed meg? Hogy tudnánk mi erre a kérdésre korrekten válaszolni?

Ezt miért nem orvostól kérdezed meg? Hogy tudnánk mi erre a kérdésre korrekten válaszolni?
A cisztát mérettõl függõen: ha nagy akkor mûtik, ha kisebb akkor vagy gyógyszerrel (általában fogamzásgátlóval) kezelik vagy csak hagyják, hátha felszívódik. De keress fel egy nõgyógyászt, õ pontosabban meg tudja mondani.
Majd kérj az orvosodtól endokrinológiára beutalót, mivel ez egy hormonális betegség. És ne aggódj, sajnos sokan élnek ezzel, már egész jól kezelhetõ.
A kérdező hozzászólása: 25 éves vagyok
Hány éves vagy kérdezõ?
A PCO azt jelenti, hogy Policystás Ovárium. Tehát sok cysta van a petefészkedben. Ez egy alattomos betegség. Az agyalapi mirigyed nem mûködik rendesen, ez vérzéskimaradást is okozhat. Ehhez sokszor társul egy másik betegség az inzulin rezisztencia. Ezt vérvétellel ki lehet deríteni. Érdemes elmenni, mert késõbb gondot is okozhat. Sokszor vállra, mellre, és hasra hízik a beteg. A gyerekvállalás nem lesz piti, mert sok nõ a PCO miatt nem esik teherbe, vagy nagyon nehezen, orvosi segítséggel. Vagy éppen 20 hétig elhalhat a magzat. :( De van akinek összejön. Nekem lassan egy éve, hogy rájöttek, hogy ezek miatt híztam meg. Diétát és egy fajta gyógyszert írtak fel, a vérzésemet "be is állította" tehát minden hónapban jelentkezett. 7 hónap alatt teherbe estem, minden orvosi hozzájárulás nélkül. Igaz ágynyugalmat írt a doki, hogy ne legyen semmi gond. Én a szerencsésebbek közé tartozom, hála az égnek.
A kérdező hozzászólása: az orvosommal csak szerdán délután tudom ezt megbeszélni, és mivel kiváncsi vagyok a "véleményetekre" és a válaszaitokra, azért irtam ide hogy ki mit tud errõl! Érted?
A kérdező hozzászólása: köszönöm
A kérdező hozzászólása: Most felirta ugyanazt a gyógyszert, amit legutóbb szedtem, a Clostilbegyt-et, ha megjön a menszim, akkor a 3.-naptól ezt a gyógyszert kell szednem, és a 13-14.-napon kell mennem megint ultrahangra, és a cukorterhelésre, utánna meg fél évig fogamzázgátló tablettát kell szednem hogy helyretegye a hormonjaim. De ha nem mondom a dokinak, hogy utánnajártam a betegségnek, és tudom hogy gyakran a PCO-hoz társul az IR, akkor nem küld el cukorterhelésre sem.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!