Találatok a következő kifejezésre: Ma voltam első UH (8 db)

Érdeklödni szeretnék aki tudja. Elsö gyermekemet várom ma voltam uh-n és az mondták 5 hetes vagyok de embriót még nem láttak ezt az eredményt kaptam TAS GS:8*10 mm vitalitása :nem ábrázolható. Lehet ebböl még embrió? 2 hét múlva ujra uh.

Legjobb válasz: Szia ! Én 6/4 naposan voltam orvosnál,és nem látszott csak a petezsák. Két hét múlva viszont már ott lüktetett a pici szivecskéje! Minden jót kívánok Nektek! 20 hetes kismama

Szia ! Én 6/4 naposan voltam orvosnál, és nem látszott csak a petezsák. Két hét múlva viszont már ott lüktetett a pici szivecskéje! Minden jót kívánok Nektek! 20 hetes kismama
Szia! 5 hetes "baba" még nem látszik az UH-on. Én is ekkor voltam a dokimnál, és azt mondta, elõ sem veszi az UH-t, mert semmit sem mutatna, viszont, tapintással ellenõrzött. Azt mondta, igen, puha (vagy talán lágy?) a méh, itt terhesség van, majd mosolyogva gratulált. Következõ vizsgálaton már UH-gal és fényképpel kezdtünk. Sok sikert! Egy 14 hetes kismama
Szia! Én 5 hetes 4 naposan voltam elõször nekem is csak petezsák és szikhólyag látszott, két hét mulva pedig már szivhang is volt. Elõször a petezsák volt 11 mm, másodszor pedig már a baba volt 13 mm.

A 32. hét első napján járunk. Ma voltunk UH-n, s az eredményeim engem megdöbbentettek!Mekkora lesz ez a gyerek? (Egyébként nem mellékesen cukros vagyok. )

A 32. hét els? napján járunk. Ma voltunk UH-n, s az eredményeim engem megdöbbentettek!

Legjobb válasz: Hát igen, tényleg elég nagy de sztem biztos szóltak volna ha valami baj van. Dokiddal beszéltél róla? Vagy õ csinálta az UH-t? Neki kötelessége jelezni ha baj van.

Hát igen, tényleg elég nagy de sztem biztos szóltak volna ha valami baj van. Dokiddal beszéltél róla? Vagy õ csinálta az UH-t? Neki kötelessége jelezni ha baj van.
A kérdező hozzászólása: Nekem is eszembe jutott, hogy az Elevittõl is lehet. Tegnap abba is hagytam a szedését.
Sztem nem a vitamin.Én elõtte 3 hónapig szedtem, terhesség alatt is végig, és a baba 3090 grammal, 53 centivel született(én 170 cm, apuka 183cm)a mellettem fekvõ kismama soha nem szedett vitamint, kb.165 centi, az elsõ babája 4950 gramm, a 2. 4300 grammal született.2 gyerekes anyuka
Most vagyok 34 hetes és az orvos ezeket mérte nálam: BPD:95 mm AC:330 mm FL:73 mm Súly:3200 gr Az orvos annyit kérdezett tölem hogy az apuka is nagydarab?? Mert én 176cm vagyok a párom pedig 182cm. De én a terhesvitaminra gyanakszom hogy az növelte ennyire a babát, mert én már terhesség elõtt is szedtem megszakitásokkal ugyan de ugy kb 7 hónapja.Mert ugye azt tanácsolják hogy kezdjük meg a szedését 1 hónappal a terhesség elõtt de mivel mi majdnem 2 évig próbálkoztunk hogy össze jöjjön a baba én már azóta szedem igaz megszakitásokkal mint fentebb írtam.Ezért gyanakszom a terhesvitaminra hogy a miatt nött meg ennyire. Üdv 34 hetes
A kérdező hozzászólása: Voltam ma délután a fogadott orvosomnál, aki azt mondta, hogy ez a cukor miatt lehet, s ki kell komolyabban vizsgálni engem. Nem találta normálisnak, hogy a gyermekem már most ilyen hatalmas, úgyhogy diabetológiára küldött szakorvoshoz.
Én múlt héten voltam 4D-én, 31+1hetesen. Nekem ezeket mérték: Bpd:78mm, Hc:289mm, Ac:267mm, Femur:61mm. Abecsült súly:1722g. Nekem ezekre azt mondták hogy normál méretek.
Én is most voltam 32 hetes uh-on, és a babóm 1940 gramm. Nekem is azt mondták, hogy nagy baba. Akkor vajon mi a normális????
Az, h cukros vagy befolyásolja a baba méretét(nagyobbak szoktak lenni).Nem tartom kizártnak, h nem húzod a 4.hétig.Sztem is szólt volna a doki, ha vmi nincs rendben.De én a helyedben biztos, h megkérdezném ezekrõl a dolgokról(saját megnyugvásom végett)2 gyerekes anyuka
szia! nyugi, én is ma voltam 32 hetes uh-on, és nekem is a bpd:89 becsült súly :2600-2700 gr annyit mondott a doki, hogy szép nagy baba! boldog babavárást, és könnyû szülést neked!
Szia! Megértem az aggódásodat, én is hasonlóképpen sokkot kaptam a 32.heti uh-n. A méretei ilyesmik voltak , de most a 36.hetin már 3750g és a méretei behozták egymást. Úgy értem, hogy a feje már nem nagyobb a többi méretéhez képest. Szóval a comnja nõtt most többet:-)) Ne aggódj! Ja és 39.hetes 2 napos méreteink voltak a 36.héten...és nekem okés a cukrom. Szóval nem vagy egyedül. Biztos most ilyen ütemben fejlõdött! Minden jót Nektek! 37.hetes kismama
Én csak annyit szólnék hozzá témához, hogy az ultrahangos súlybecslésre nem lehet adni. Az elsõ gyerkõcömet 37 hetesen 3000 grammra becsülték, és 39 hetesen megszültem 3750grammal. A második gyerkõcömet 38 hetesen 3190 grammra becsülték, rá egy hétre 4100 grammal született. Szóval nálam meg mindig alul becsülték. Most várom a 3.-at tegnap voltam 32 hetes uh-án és 1826 gramm.Ez egy tök normál súly.Ennek ellenére tudom, hogy nagy lesz a babám, mert érzem és a doki is azt mondta, hogy az elsõ kettõ is nagy volt, így lehet hogy ez 4 és fél kilós lesz.

Kezdek nagyon elkeseredni! 11 hónapi próbálkozás után másodszor szedtem a clostit. Az első után volt tüsző, de megjött. Ma voltam uh-on a doki nem lát tüszőt. Most duplázni kell az adagot. Mit javasoltok?

Legjobb válasz: Ne add fel!Lehet a szervezeted hozzá szokott a gyógyszerhez azért nem használt de olyan is van ,hogy gyógyszer ide vagy oda vannak olyan ciklusok amikor nincs tüszõérés de ez nem marad így!Nekem most van az elsõ hónapom clostival két év sikertelenség után de nekem az eddigi napi kettõt ha még szükség lesz rá le kell csökkenteni mert három tüszõm is érett ami meg már sok!Szóval ne keseredj el lehet köv.hónapban lesz kettõ is amibõl már lehet válogatni is akár a kis katonáknak!Sok sikert!!!

Ne add fel!Lehet a szervezeted hozzá szokott a gyógyszerhez azért nem használt de olyan is van , hogy gyógyszer ide vagy oda vannak olyan ciklusok amikor nincs tüszõérés de ez nem marad így!Nekem most van az elsõ hónapom clostival két év sikertelenség után de nekem az eddigi napi kettõt ha még szükség lesz rá le kell csökkenteni mert három tüszõm is érett ami meg már sok!Szóval ne keseredj el lehet köv.hónapban lesz kettõ is amibõl már lehet válogatni is akár a kis katonáknak!Sok sikert!!!
Hmmm... ultrahang alapján pontosan megállapítható a terhesség kora, ilyen nem volt?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat az orvos azt mondta minden rendben van csak a baba fiatalabb a méretei alapján.De hát izgulok.....
Persze, hogy izgulsz, minden kismama izgul, ez teljesen természetes. Csak arra figyelj, hogy pozitív gondolataid legyenek, ne gondolj semmi rosszra. Én azzal szoktam magam megnyugtatni, hogy per pillanat nincs gond, és bõven ráérek akkor aggódni, ha netán lenne. Addig meg béke és nyugalom! :) Minden jót!
Valószínû, hogy a peteérésed nem félidõben volt, és így az embrió fiatalabb valamivel.Ne aggódj, ez teljesen normális, nekem 2 héttel visszaállították a korát, mert hó végén volt a peteérésem, de behozta magát a baba a 18.hétre.
Szia, én mikor voltam ultrahangon(akkor én nem számolgattam semmit csak mentem és kész.na mindegy)és azt írta rá a vérzés kimaradás ideje 7 hét 3 nap és alatta pár sorral ez volt ami 6 hetes terhességnek felel meg.csak annyi van hogy picit kisebb lesz a babád(nekem is maradt ez hogy 1, 5 héttel kisebb)de ne ilyedj meg orvosi szemmel ez hogy kisebb azt jelenti hogy nem 4, 5 kg-os lesz csak 3, 5 vagy csak nem akkor fogant a baba ahogy az "átlagnak".hanem picit késõbb.
Az elsõ 12 hétben még egyformán fejlõdnek a babák. Ez csak annyit jelent, hogy a ciklusod vége felé volt peteérésed, és nem a közepén. Ha van szívhang, akkor minden oké!
Nekem oktober 15-én volt az utolsó menszim elsõ napja és a dokim szerint 9 hetes és három napos vagyok. A netes kalkulátor szerint is.

Ma voltam uh-n, betöltött 32. hétben vagyok (a 33. hét első napján) Aggódóm, mert nagy lett a BPD, 90, 6 mm, ami 36+5 napnak felel meg. A többi méret is nagyobb a koránál, de nem ennyire. Ha neadjisten valami baj van, mi lehet a baj?

Már a 19. héten is nagyobb volt a BPD az átlagnál, de akkor még nem t?nt ez fel a dokinak. Nagyon aggódom, és még a doki is elcsodálkozott, és visszarendelt 2 hét múlva újra egy uh-ra.

Legjobb válasz: Nem lehet hogy el van számolva mégiscsak? A többi mérete (femur, th, meg fod ilyesmi) azok hány hetesnek mutatják? Tudod esetleg h kisfiú vagy kislány? Az én kisfiamnak 36. héten mértek 10es BPD-t és már riogattak is hogy nagyfeje lesz a babának, meg milyen nagy, nehéz lesz megszülni stb. 42.hétre született, semmi baja és a fejecskéje abszolut nem volt nagy, 34 cm körfogatú volt, és õ maga is csak 3400 gramm. Amúgy nekünk a 23.héten volt egy iyen BPD paránk, a feje 24-25 hetes méretû volt a lába 21, a mellkasa 22 szóval totál eltért a 3 érték.De semmi baja nemvolt és nincs!!! Sztem ne aggódj még!! Ha mondjuk hydrocephalusa lenne (vízfejûség) akkor a kamrái is nagyok lennének, azt meg észrevette volna a doki!!

Nem lehet hogy el van számolva mégiscsak? A többi mérete (femur, th, meg fod ilyesmi) azok hány hetesnek mutatják? Tudod esetleg h kisfiú vagy kislány? Az én kisfiamnak 36. héten mértek 10es BPD-t és már riogattak is hogy nagyfeje lesz a babának, meg milyen nagy, nehéz lesz megszülni stb. 42.hétre született, semmi baja és a fejecskéje abszolut nem volt nagy, 34 cm körfogatú volt, és õ maga is csak 3400 gramm. Amúgy nekünk a 23.héten volt egy iyen BPD paránk, a feje 24-25 hetes méretû volt a lába 21, a mellkasa 22 szóval totál eltért a 3 érték.De semmi baja nemvolt és nincs!!! Sztem ne aggódj még!! Ha mondjuk hydrocephalusa lenne (vízfejûség) akkor a kamrái is nagyok lennének, azt meg észrevette volna a doki!!
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Nagyon köszönöm a megnyugtató válaszokat! A cukrom jó lett, a terhelésen az éhgyomri 4, 5, a cukroslötty után 4, 9. Viszont amikor a kiflis-tejesre kellett mennem, ott egy picit több lett a kelleténél, 6, 7 illetve 6.3. De alapvetõen nincs gond a cukorral. Mindketten magasak vagyunk a párommal, de a súlyunk nem nagy. A doki azt is megkérdezte, hogy mi mekkora súllyal születtünk, mert állítólag ettõl is függhet a baba súlya. De én icike picike voltam, 2200 gramm.
Szia! Nekem 32+6 naposan lett a BPD 93; TAD 103; FL 62, 3 és kb. 3 kg-ra becsülték a bébikémet. Engem is visszarendeltek kontrollra. Azt mondta az orvos, hogy arányos, csak nagy méretû. Val.színû, hogy 4-4, 5 kg fölötti lesz a súlya. Én is aggódom egy picit. A vércukrom jó, totál normál testalkat. Apukája 4, 5 kg-val született és szép magas ember.:-)Azt mondják genetika miatt lehet nagyobb a baba. Egyébként fiú lesz. A 12. és 18. hetes UH adatai még terminus szerintiek voltak.
Szerintem sincs semmi baj, hisz mindene nagyobb. Cukorterhelésen voltál?
Az elsõ vagyok, óóó akkor nem lehet baj sztem!! Ez nem akkora eltérés a hetek között!!! Ezek szerint mindene nagyobb hát akkor õ ilyen nagyobb bébi biztos:) A femur azért érdekes mert az pl. nem baj ha mondjuk 1 héttel vagy akár másféllel is kisebb mint pl. a fej, mert kisfiúknál rövidebb a femur általában!
Szia!engenm pont az ellenkezõjével riogattak, hogy kicsi a feje a babának, hogy retardált, elmaradott.Feleslegesen fektettek kórházban 3 hetet, bár nem lett óriási a kislányom-3001 gr, 50 centi-de teljesen egészséges, és a feje is pont tökéletes méretû!
Akkor sztem menj el egy másik dokihoz uh-ra.Több szem többet lát, és legalább megnyugtatnak h nincs baj!!! Annyit megér-anyagilag- és legalább más is látja a bébit, h megnyugodhass.
A kérdező hozzászólása: Szia! A becsült súlya 2507 gramm. A doki azt mondta reméli, hogy nincs semmi baj, ami nem volt túl bíztató :(
Mekkora a súlya a bébinek?Én is 32+1 vagyok:) ) Bizti nincs baj, nyugi!!Mondta volna a doki!
Szia! Nyugi, nincs semmi gond:) Nekem a 20.héttõl fokozatosan nagyobbnak mérték a babámat, mint amekkorának a terhességi hét szerint lennie kellett volna. A 30.héttõl már 1 hónappal mérték nagyobbnak. Én is be voltam tojva, de a doki mondta, hogy minden oké, valószínû nagy baba lesz. És még azt is hozzátette, hogy a fiúk általában nagyobbak. A méreteihez képest viszont pici pocakom volt. Ezt is szóvá tette a doki, de megis magyarázta a magas testalkatommal. Koraszüléssel voltam fenyegetve, és ehhez képest 40+4 hetesen szültem a kisfiam, aki 59 centi volt, és 3750 g. Szóval, szép nagy baba lett:) ) Dehát a férjem is, és én is elég magasak vagyunk.
A kérdező hozzászólása: Kedves 2.! Persze megírom! Neked mennyi az eltérés? És hányadik hétben vagy?
2. vagyok. Azt nemtudom hogy számit e, bár nekem is fiú. De megirnád majd hogy mi volt? :)
A kérdező hozzászólása: Ja és kisfiú lesz. Az számít valamit?
A kérdező hozzászólása: Sziasztok!Köszönöm a válaszokat.A többi méret: HC:314, 7 mm, ami 35+2 nap, AC:306, 6 mm, ami 34/5 nap, FL: 66.2 mm, ami 34+1 nap. Tehát mindegyik nagyobb egy kicsit, de a BPD különösen. Elszámolva valószínûleg nincs, mert tuti az utolsó menzi idõpontja, sõt én még azt is tudom melyik napon fogant, mivel csak egyszer nem védekeztünk :) A doki nem mondta mi lehet, de szerdán megyek magánrendelõbe, akkor megbeszéljük. A többi érték jó, magzatvíz mennyisége, a lepény érettségi foka, szívhang, stb. A védõnõ nekem is azt mondta ne aggódjak, de a doki annyira elcsodálkozott, és vagy háromszor megmérte, hogy hát persze hogy aggódom.
Szia! Én is aggódom, mert legutóbb nekünk is nagyobb volt a BPD, de azt mondta a védönö hogy ne aggódjak...csütörtökön megyek UHra, alig várom. És az orvos nem mondott semmit?? Hogy mi lehet?
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Azóta voltam 4D-n, és ma ismét 2D-n, a baba változatlanul nagy, most vagyok a 35. hétben és már 3100 grammra becsülik a súlyát, a ma mért adatok már 38 hetesnek felelnek meg, de azt mondták minden rendben vele. A 4D-n a doki a fejét, és az egész kis testét átnézte, és mindent rendben talált hálistennek.

Ma voltam az első UH-on. Mégcsak a petezsák látszik, ami 9x4mm. A doki azt mondta menjek vissza 2 hét múlva. Akkor már látszani fog vagy inkább várjak és feleslegesen ne vizsgáltassam magam annyiszor?

Legjobb válasz: Szia! Nekem is ezt mondta az orvosom, és visszamentem 2 hét után, akkor mondta ki biztosan a terhességet. Szerintem mindenképpen menj vissza. 4 hónapos kisfiú anyukája

Szia! Nekem is ezt mondta az orvosom, és visszamentem 2 hét után, akkor mondta ki biztosan a terhességet. Szerintem mindenképpen menj vissza. 4 hónapos kisfiú anyukája
A kérdező hozzászólása: Azt mondta a terhesség bizonyított
Szia! Mindenképp menj vissza! A terhesség igaz, hogy bizonyított, de mivel a manó még nem látszik benne dobogó szívvel, ezért az ÉLÕ terhesség nem bizonyított! És nem falrafestés..., de 2 hét alatt még nagyon sok minden történhet, mindenképp menj vissza!

Ma voltam 4D ultrahangon, ez volt az első hasi (16. hét), normális, hogy annyira rányomta a uh vizsgálót a hasára?

Néha még kis fájdalom érzetem is volt!

Legjobb válasz: Volt már, hogy nekem is kellemetlen volt néha! De nyugi, tutibiztos, védett helyen van a babód! 29 hetes mami

Volt már, hogy nekem is kellemetlen volt néha! De nyugi, tutibiztos, védett helyen van a babód! 29 hetes mami
A kérdező hozzászólása: Köszi a gyors választ! Minden jót Nektek!
szia! nekem is annyira nyomták a fejet, hogy szinte fájt. Viszont a 18 hetes ultrahangot követõ nap kezdtem érezni a babám mozgását. Nem tudom van e valami köze egymáshoz a két dolognak, de mindenképp érdekes az egybeesés. :)

Ma voltam az első UH és a doki nem látott semmit, csak a petezsákot. Ez azt jelenti, hogy nincs is babám? Vagy elvetélek?

Eléggé rendszertelen a mensim,utoljára április 25-én volt meg.

Legjobb válasz: Elvileg 8 hetes vagy. Mondott mast is a doki? Visszahivott? Jo felbontasu a gep, amit hasznal?

Elvileg 8 hetes vagy. Mondott mast is a doki? Visszahivott? Jo felbontasu a gep, amit hasznal?
ez attol függ hány hetes terhes vagy. ha petezsákot látott akkor terhes vagy. ilyenkor vissza hívnak egy késöbbi idöpontra amikor már elvileg szívhang lenne.
Szia! Nekem ápr. 28-án jött meg utoljára, tegnap voltam dokinál. Látszott a szép nagy petezsák, a papíromra azt írta, hogy 10, 7mm-es embrió látható benne, szívmûködés látható. Még hallani nem lehet, 2 hét múlva megyek vissza. Ha nem vagy nyugodt, menj el valaki máshoz is, hogy nézzen meg!
Figyelj! Nekem február 1-én volt meg utoljára, és március végén voltam dokinál, kb 8 hetesen. Mivel nekem is rendszertelen volt a mensim, , 8 hetesen egy 12 mm-es petezsákot lehetett látni, el voltam számolva 2 héttel. Szerintem nálad is ez a helyzet. 18 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Csak annyit, hogy ne izguljak. Állítólag a mûszer sem éppen új. De annyi mindent olvastam errõl, mielõtt írtam... Közben felhívtam egy másik dokit-azt hittem ma fogad-, õ azzal nyugtatott, hogy biztos kicsi és azért nem látszik. De szívhangnak már kellene lenni, ugye?
mit írt a papírodra pontosan hány hetes terhesség. élõ embryó? üres petezsák? ilyesmi van rajta?
A kérdező hozzászólása: Semmit nem írt a papíromra, mert hogy papírt sem kaptam. Holnap megyek megint UH-ra, remélem nem lesz semmi gond. Elvileg 1 hét múlva kellene csak mennem, de addig nem bírom ki! Ha nincs embrió, akkor hogy lehet pozitív a tesztem? Spontán vetélésem lesz, vagy mûvi eltávolítás?

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!