Találatok a következő kifejezésre: Ma voltam azt mondta (242 db)

Ma voltam az első UH-on. Mégcsak a petezsák látszik, ami 9x4mm. A doki azt mondta menjek vissza 2 hét múlva. Akkor már látszani fog vagy inkább várjak és feleslegesen ne vizsgáltassam magam annyiszor?

Legjobb válasz: Szia! Nekem is ezt mondta az orvosom, és visszamentem 2 hét után, akkor mondta ki biztosan a terhességet. Szerintem mindenképpen menj vissza. 4 hónapos kisfiú anyukája

Szia! Nekem is ezt mondta az orvosom, és visszamentem 2 hét után, akkor mondta ki biztosan a terhességet. Szerintem mindenképpen menj vissza. 4 hónapos kisfiú anyukája
A kérdező hozzászólása: Azt mondta a terhesség bizonyított
Szia! Mindenképp menj vissza! A terhesség igaz, hogy bizonyított, de mivel a manó még nem látszik benne dobogó szívvel, ezért az ÉLÕ terhesség nem bizonyított! És nem falrafestés..., de 2 hét alatt még nagyon sok minden történhet, mindenképp menj vissza!

Voltam ma nőgyógyásznál, azt mondta lát egy tüszőt, de annak még kb.2nap kell, hogy megrepedjen, de a pg/53-os teszter itthon azt jelezte, hogy most van. (óriás páfrányok) Akkor melyik az igaz?

Legjobb válasz: Hát,szerintem amit az orvos mond,hisz õ látta is! (Bár pár napot õ is tévedhet!) Az a biztos,ha a pároddal ma összebújtok, hisz a kis spermák,akár két három napig is életképesek!

Hát, szerintem amit az orvos mond, hisz õ látta is! (Bár pár napot õ is tévedhet!) Az a biztos, ha a pároddal ma összebújtok, hisz a kis spermák, akár két három napig is életképesek!
Én úgy tudom, hogy a pg53 több napig is párfányos, nemcsak aznap.Én is használom, és nekem is több napig olyan ovu.-kor és környékén.
A kérdező hozzászólása: köszi:)
Szívesen!:)

Ma voltam az ismételt afp eredményemért és magassab lett mint az elöző. Mondta a doki hogy a genetikain kérjem a magzatvíz vizsgálatott! Az veszélyes?

21hetes kiamam vagyok.Mikor a 16.hétbe levették az afpét 3.0lett fél magasabb mint a normál(2.5)a genetikai UH ra küldtek ott aztmondták semmi bajt nem látnak de ismételjük meg az afpét.Az ismételt afp eredményem pedig 4.09lett még magassabb!Nagyon aggodok hogy valami baj lehet és kedden kell mennnem a genetikaira de én addig megörülök!aki tud infokat meg tapasztalata van ilyen afp ügyben kérem irjon.

Legjobb válasz: Én az életkorom miatt voltam magzatvízvizsgálaton Debrecenben. Nekem egyáltalán nem fájt, nagyon vigyáztak rám és a babára is, utána egy hét pihi, semmi komplikáció nem volt. Az AFP ismétlésén meglepõdtem, mert én úgy tudom és mindenhol azt olvastam, hogy az egy adott terhességi idõponthoz (16. hét) kötött vizsgálat, korábban és késõbb végzett vizsgálat rossz eredményt adhat. Sok helyen pedig egyenesen elavult vizsgálati módszernek tartják. A magzatvízvizsgálattól ne félj, nem úgy történik, hogy odamész és ledöfnek egy nagy tûvel. Genetikus készít ultrahangvizsgálatot, elkészítenek egy 4 markeres vérvizsgálatot, és ha még mindig nyugtalanító az eredmény akkor ajánlják fel a magzatvízvizsgálatot. (legalábbis Debrecenben ez volt a menete)

Én az életkorom miatt voltam magzatvízvizsgálaton Debrecenben. Nekem egyáltalán nem fájt, nagyon vigyáztak rám és a babára is, utána egy hét pihi, semmi komplikáció nem volt. Az AFP ismétlésén meglepõdtem, mert én úgy tudom és mindenhol azt olvastam, hogy az egy adott terhességi idõponthoz (16. hét) kötött vizsgálat, korábban és késõbb végzett vizsgálat rossz eredményt adhat. Sok helyen pedig egyenesen elavult vizsgálati módszernek tartják. A magzatvízvizsgálattól ne félj, nem úgy történik, hogy odamész és ledöfnek egy nagy tûvel. Genetikus készít ultrahangvizsgálatot, elkészítenek egy 4 markeres vérvizsgálatot, és ha még mindig nyugtalanító az eredmény akkor ajánlják fel a magzatvízvizsgálatot. (legalábbis Debrecenben ez volt a menete)
A barátnõmnek is rossz lett az afp eredménye.Õ nem hagyta h megszúrják hanem inkébb elment egy genetikai uh-ra.Mindent a legnagyobb rednben találtak. Az afp nagyon elavult módszer és mér csak magyarországon végzik. Feleslegesen streszeletetik a kismamákat az esetleges rossz eredménnyel. Én azt javaslom h menj ele egy 4d-s uhra ahol genetikailag vizsgálnak is.
Szia, én 3 hete voltam magzatvíz vizsgálaton az életkorom és az alacsony (0, 55) afp miatt. Engem is nagyon megrémisztettek. A magzatvíz vizsgálat sokkal pontosabb eredmény ad mint az afp ami az orvosom szerint csupán 60%-os pontosságú. Mivel én nagyon aggódtam bevállaltam a magzatvíz vizsgálatot, nem kellemes de ki lehet bírni és ha betartod a szigorú pihenést utána nem lesz semmi baj és persze én is megnyugodtam mert az eredményem jó lett. Azt én sem értem hogy nálad 2x csinálták meg ezt a vizsgálaton mert én is úgy tudtam, hogy ezt csak a 16. héten nézik.
A korom és a rossz integrált teszt eredmény(1:120) miatt voltam magzatvíz vizsgálaton.Sokkal rosszabbra számítottam.Én is pihentem utána pár napot, minden rendben volt, ma már 9 hós a kisfiam, és teljesen egészséges.Az AFP tényleg elavult, de ez gondolom ez téged egy cseppet sem nyugtat meg.Én is akkor nyugodtam meg, amikor felhívtak, és közölték, h a magz.víz vizsg. eredménye negatív.Nekem csak 2 napot kellett várni az eredményre(nem 4 hetet), mert én a Telki khzban csináltattam, és õk Prágába küldik ki a levett vizet, ahol fluoreszkálós módszerrel vizsgálják.Az 1 hónapot nem tudom hogyan bírtam volna ki...
Nekem alacsony lett az AFP-m (0, 64)és azóta 2 hete megszületett a kislányom aki teljesen egészséges.Nem voltam magzatvízvételen. Az AFP nem sokat ér...szerintem.
A kérdező hozzászólása: oh köszi a nyugtatgatásokat, azthiszem beválalom a magzatvíz vizsgálatot.Mondta az orvos hogyha ök küldenek ilyenre akkor nem kell fizetni.Nektek se kellet?Vagy ti magatoktól csiáltatátok hogy megnyugodjatok vagy a doki irt beutalót?
11.43-as vok.Nekem úgy volt, h én fizetõs integrált tesztet csináltattam, a Géndiagnosztikai Központban(XIV.Bolgárkerék u.3)és ott, ha 5000 ft-al többet fizetsz, amennyiben pozitív az eredményed(1:230 alatt)akkor ha vállalod a magzatvízvizsgálatot, a Telki magán khzba mehetsz.Különben 1700000 ft ott a vizsgálat, de neked nem kell fizetned.Általában mindenki kifizeti a plusz 5000-et, így összeadódik a pénz, és ebbõl fizetik ki a vizsgálatot(tehát neked 5000 ft-ba kerül).Mivel õk Prágába küldik, és nem csak a hagyományos tenyésztéssel vizsgálják(azzal is)hanem a fluoreszkálós módszerre is.Ez is 100%-os, csak utána még több dologra nézik(amik már nem olyan mértékû dolgok, ami az életét, vagy annak minõségét lényegesen befolyásolnák)De 21 hetesen sajnos már nem nagyon van jelentõsége, én a 18.hetet kezdtem amikor levették, és rá 2 napra eredmény volt.
Szia! Megkérdezhetem, hogy milyen lett az eredményed? Nekem is magas lett az afp-m (mom:3), és jövõ héten kell mennem genetikai uh-ra!
Nálunk szinte kötelezõ is volt 3 hónapos korig. Pest megye
mi is voltunk 4 hósan, meg elõtte a kórházban mikor megszületett akkor nézte a doki. nálunk a gyerekorvos azt mondta, hogy kicsit kötöttnek véli az egyik csípõjét és ezért kellett mennünk 4 hósan csípõvizsgálatra. az abból állt, hogy egy doki megtekergette a két lábát és mondta, hogy minden rendben. ennyi.
Szia! Az én babám is 3 hónapos és már kétszer voltunk csipõszûrésen. Sõt még csípõ uh-n is voltunk. Itt minden császárost elküldenek ultrahangra.
Nekem megnézte az ortopéd még a kórházban, majd 4 hetesen voltunk , ott uh-al nézték meg. Én is kérdeztem a dokit, hogy nem kell-e vinni pár hónaposan, azt mondta, hogy most már uhal nézik, és többet nem kell vinni, mert ha valami gond lenne, akkor azt ott már észrevették volna. Én Gyõrben jártam így. Kersztlányom Pécsen született 2 éve, akkor még kellett vinni pár hónaposan.
SZia! Mi tegnap voltunk csípõszûrésen, a babám 2 hónapos. Minket a gyerekorvos küldött, azt mondták, hogy minden rendben, de mivel minden babát szeretnek kétszer látni, így 4 hónaposan újra kell menni. Szerintem kérdezz meg egy másik orvost is, mert a csípõficam nem vicc!
Ez a körzeti gy.orvos feladata hogy nézze a csípõt folyamatosan és ha rendellenességet észlel tovább küldjön. nálunk kb. 6 hetes korban javasolta menjünk el egy ultrahangos vizsgálatra is mivel koraszülöttek vagyunk. Elmentünk az uh-ra aztán 4 hós korban ismét visszarendeltek mert addigra fejlõdik ki az a bizonyos kis csontmag a csípõjében ami ha nincs akkor van gond. Nálunk rendben volt végül is minden. Merre félé laksz? Mindenképpen ajánlott elmenni megnyugtatásotokra.
6 hetesen kellett menni legközelebb amikor elkezd járni. Budapest
A kérdező hozzászólása: Pápa környékiek vagyunk. Régebben itt is volt ultrahangos vizsgálat is. Most akkor kérnem kell egy beutalót az ortopédiára az orvostól? Köszönöm szépen a gyors válaszokat!
A kérdező hozzászólása: Köszi lányok! Úgy látszik, csak a mi környékünk fejlõdik visszafelé.
Nálunk, ha nem látnak okot rá, már nem küldenek. Sima szülésnél ált. nem. A kórházban megnézik, plusz a gyermekorvos is rendszeresen ellenõrzi. Mi sem voltunk a másodikkal.
Én pécsi vagyok és Szigetváron szültem. Ott születésekor is megnézték (hüvelyi szülésem volt), és a zárójelentésre ráírták, hogy három hetes koráig el kell vinni csípõficam vizsgálatra. El is vittük és csináltak UH-t is. Nem volt semmi gond. Majd két hónaposan újra elkellett menni kontrollra. Akkor is neg. lett minden. Most állt lábra a nyolc hónapos kislányom, ezért felvettem a dokival a kapcsolatot aki anno vizsgálta és kikértem a tanácsát cipõ ügyben. Legközelebb két éves kora körül kell vinni mert akkorra már látszik ha esetleg lúdtalp gyanús a kicsi. Úgyhogy én a helyedben elvinném magán dokihoz. Akkor te is megnyugszol.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen.
Megyénként, védõnõnként is változik, elküld e, vagy sem... Vas-megyében(nálunk) 6 hetes korban mindenkit elküldenek, Zalában nem is szólnak, hogy kell.. Mi Szombathelyre mentünk a Madentko-ba Dr Szabó Edithez, és az uh kimutatta, hogy a bal oldali vápa nem jó. 2 hónapig volt rajt egy berendezés napi 24 órát, és most hétfõn voltunk újra. Tökéletesen meggyógyult, és ezt nem vettük volna észre, ha nem megyünk oda!!!3000 HUF egy vizsgálat, de kb 1/2 óráig vizsgál.

ALDI BR.85375? Ma voltam az Aldinál interjún! A papíromra azt írták hogy a bérem br 85375 lesz? Ez lehetséges? Azt mondták nettó 75-80-at fogok keresni!

Legjobb válasz: Az hogy lehet, ha a minimálbér 101.500Ft? Nettó 75-80eFt nak a bruttója hogy lenne kevesebb?

Az hogy lehet, ha a minimálbér 101.500Ft? Nettó 75-80eFt nak a bruttója hogy lenne kevesebb?
Az teljesen mindegy mit mondanak, az a lényeg ami papíron van. Ha 160 órát dolgozol egy hónapban akkor bruttó 101500-nál nem adhatnak kevesebbet, ha nem ennyit dolgozol idõarányosan csökken a fizud.
Gondolom annyi az alapbér, aztán pluszba kapsz még mûszakpótlékot, meg túlórapótlékot, így összesen kijön annyi, hogy 75-80 legyen a nettó.

Az előbb kiderült, hogy van még TB-m, de ma voltam az apeh-nél, ahol azt mondták, VALÓSZÍNŰLEG már nincs, ilyenkor mi van?

Na a helyzet az (előre is köszönöm, ha válaszoltok), hogy 2011-ben érettségiztem, utána elmentem egyetemre, de 3 hét után kiiratkoztam. Mostanában eljárkáltam szemészhez, és emiatt elkezdtem aggódni, hogy talán már kéne fizetnem a TB-t. Valaki azt mondta, amíg érvényes a diákigazolványom (kaptam az egyetemen, szóval az még érvényes e hónap 31-ig), addig van TB-m is, de nem volt biztos infó. Ma elmentem az apeh-hoz, hogy akkor most mi van, ott azt mondták, a középsuli miatt október 31-ig +45 napig voltam jogosult a TB-re, de szóltam, hogy van egyetemis diákom is, mire vágott egy bizonytalan arcot a nőci, és elvitte az egyetemit lefénymásolni. Azt mondta, majd egy hónap múlva kábé jön a levél, hogy akkor most van-e tartozásom vagy nincs. Na de az előbb felhívtunk egy ismerős körzetist, aki megnézte a gépen, és azt mondta, még fizetve van a TB-m. A kérdésem az, hogy a mai apeh irodás látogatásommal felhvítam-e a figyelmet valami eseteges bakira, és majd ennek ellenére küldhetnek-e ki számlát az elmúlt 3 hónapért?

Legjobb válasz: Ha lenyilatkozom? Ezt hogy érted? :$

A kérdező hozzászólása: Ha lenyilatkozom? Ezt hogy érted? :$
A netet azért mondtam, mert a kedvezmény annak jár, akinek a háztartásában az egy fõre esõ jövedelem nem haladja meg az öregségi nyugdíjminimum összegének bizonyos százalékát. Az öregségi nyugdíjminimum meg 28.500 forint, ami azért nem egy király összeg, aki ennyibõl él havonta, az biztos nem nemre költi ezt, hanem száraz kenyérre meg vízre. Azt meg nem tudom, hogy az önkormányzatok ennek hány %-os túllépését engedélyezik, igazából ahány önkormányzat, annyi féle (mert mindegyiknek eltérõ kasszája van), nem is mondják meg elõre, hogy mi az elvárás, add le az igénylést az adataiddal, aztán majd eldöntik.
A kérdező hozzászólása: Azért lenne jó, ha nem lenne tartozásom, mert most is vannak olyan számlák, amikkel csúszunk (a net azért nem olyan kifizethetetlen összeg, és együtt van a tévével), a BKV-zás is gondokat okoz, szóval ezért. Net meg azért kell, mert ha már nincs feltöltögetve a telefonunk, legalább net legyen, mert azért hasznos tud lenni. Azt meg tudom, hogy ezentúl úgyis kell fizetnem magamnak, amíg nincs munkám vagy valami suli, csak a felhalmozott számlával lenne egy kis probléma, de ha van rá részletfizetési lehetõség (újabb utánajárás, ez az!), akkor végül is nem olyan vészes...
Jó, de most mi a helyzet? Ha jól értem, most nem fizeti senki a TB-d (vagy rövidesen nem lesz senki, aki fizesse). Hát akkor már úgyis mindegy. Ezentúl úgyis havonta fizetned kell azt, amíg nem találsz valakit (munkáltatót) aki fizesse. Akkor meg nem tökmindegy az az esetleges pár hónap plusz? Legalább akkor mostantól rendezve lesz, az esetlegesen felgyülemlett tartozásra meg lehet kérni részletfizetést. Erre szintén van formanyomtatványuk. Ja, ha ez esetleg érint, jövedelmi és vagyoni viszonyok alapján lehet kérni a helyi önkormányzattól, hogy vállalják át a TB fizetését. Ahhoz mondjuk elég szegénynek kell lenni, nem is hiszem, hogy akinek netje van, az jogosult rá :P
A kérdező hozzászólása: Jól van, megvárom akkor azt a levélkét, de azért jó lenne, ha nem 1 hónapba telne, mint ahogy mondta a csaj. Létbizonytalanság megint, jee... Azért köszönöm tényleg a válaszokat . :)
Ha ténylegesen volt az egyetemnél biztosítási jogviszonyod, akkor nem járhatsz rosszul. Semmi gond, ezt elrendezik egymással utólag, miután igazoltad. Ha viszont nem volt (és az érvényességi idõ+meg 45 nap is eltelt), arra az idõre neked kellett volna fizetni a járulékokat magad után (6390 ft/hó), és neked is kellett volna bejelentkezned járulékfizetésre. Ha ilyen idõszak volt, akkor arra számíthatsz, hogy ezt utólag behajtják.
A kérdező hozzászólása: Mondjuk nagyon rosszul azért nem járhatok azon kívül, hogy majd elõ kell szednem valahonnan az elmúlt hónapokra a pénzt, ha itt büntetnek valakit, az max az egyetem lesz, nem? Én végül is mindent normálisan elintéztem a kiiratkozásommal kapcsolatban.
A kérdező hozzászólása: Ah, remek, istenem... mindig van valami.
A kérdező hozzászólása: Felhívtunk valami ismerõs orvosasszisztens nõt, mert elvileg õ meg tudta volna nézni a gépen, zöld vagyok-e, mire kábé lecs*szett, hogy most ezen mit nem értek, ha kiiratkoztam az egyetemrõl, okt. 31-ig plusz 45 napig volt TB-m. Ezután mentem el az apeh-ba, ahol aláírtam a lapot, hogy ezentúl fizetem magamnak a dolgot, de miután elõálltam az ügyintézõnek az egyetemistás diákommal, azt mondta, majd akkor küldik a levelet - de gondolom, a papírt attól még leadja *vinnyog*. Ezután pár órával hívtunk fel egy másik ismerõst, aki kegyesen megmondta, hogy zöld vagyok...
Az apehos ügyintézõt felvilágosítottad, hogy valójában 3 hét után kiiratkoztál? Egyáltalán miért rohangálsz az apeh-ba, ha egyszer zöldet mutat neked a rendszer?
A kérdező hozzászólása: Egyébként az egyetemrõl november vége felé jött a papír arról, hogy megszüntették a jogviszonyomat, merthogy akkor ült össze a nemtommilyen tanács. Az számít valamit? Ezek szerint novemberig állt a kiiratkozásom ügye?
A kérdező hozzászólása: Zöldet mutat, mint ahogy az ma kiderült az ismerõs által, csak most aggódom, hogy ebbõl az lesz, hogy húú, nem jogosan zöld, szóval küldjük csak azt a számlát... Na de azért köszönöm. :)
Ha beiratkozás után 3 héttel kiiratkoztál az egyetemrõl, akkor ELMÉLETILEg nincsen érvényes diákigazolványod. Az egy más kérdés, hogy nálad maradt a már kiállított igazolvány, de amögött nincsen valódi hallgatói jogviszony. Utazni tudsz vele, mert ott nem ellenõrzik, hogy mi van mögötte, de a NAV-nál ki fog derülni, hogy meddig voltál valójában diák. DE!! Elõfordulhat, hogy a tanulmányi osztályon valójában nem szüntették meg a jogviszonyodat, mert akkor az egyetemnek is le kell mondania a fejkvóta rád esõ részérõl, hanem tudomásul vették, hogy nem fogsz bejárni, és legfeljebb legközelebb már be sem iratkozol. Szóval simán lehet, hogy hivatalosan még diák voltál a félév végéig. Drukkolok, hogy az utóbbi legyen! ;) Mellesleg amíg a dokinál zöldet mutat a rendszer, addig felesleges aggódni.
MÁR lenyilatkoztad, elvégre lefénymásolták a diákodat. Az alapján már érdeklõdhetnek bárhol.
A kérdező hozzászólása: Hogy tudnám lenyilatkozni?
A kérdező hozzászólása: Inkább fizetem részletben az elmaradásaimat, már eleget szenvedtem a papírintézéssel és a rohangálással. 3 és fél hónapnyi TB még nem annyira durva... Szerintem úgyse fizetnének helyettem semmit, lesz majd valahogy.

Van olyan h elmúlik a hurut? Az a 16 éves lány vagyok aki irta, h köhög egy hónapja meg megvan fázva. Voltam ma tüdőgonzóban azt mondták felsőlégúti fertőzés. Felirtak antibiotikum 5000ft-set.

Hazajöttem köhögtem tiszta hurut voltam, és mire apa meghozta a gyógyszert elmúlt a hurut, de persze azért beszedtem a gyógyszert. Létezik ilyen h csak úgy elmúlik, vagy ez csak egy pillanatnyi elmúlás lenne? Csak mert köhögnöm sem kell meg semmi...

Legjobb válasz: Ha rendesen beszedted az antibiotikumot akkor elvileg nem fog visszatérni. Az persze egy más tészta ha van valami hajlamosító eltérésed. Azonban arra figyelj , hogy végig kell szedni az antibiot még akkor is ha gyógyultnak érzed magad, mert ha idõ elõtt abbahagyod akkor a kórokozó érzéketlenné válhat az antibiotikumra és akkor ki fog újulni.

Ha rendesen beszedted az antibiotikumot akkor elvileg nem fog visszatérni. Az persze egy más tészta ha van valami hajlamosító eltérésed. Azonban arra figyelj , hogy végig kell szedni az antibiot még akkor is ha gyógyultnak érzed magad, mert ha idõ elõtt abbahagyod akkor a kórokozó érzéketlenné válhat az antibiotikumra és akkor ki fog újulni.
Akkor menj, amikor menned kell. A leleteid nála lesznek, nem fognak elveszni.
Nem kell menned elég akkor amikorra idõpontod van tehát 4-én! Az eredmény úgy is ott lesz fölös elõbb menned! 34 hetes kismama
azért kíváncsi lennék miért lettünk lepontozva...
A kérdező hozzászólása: Én nem pontoztam le senkit! Azt biztos!
igen gondoltam, hogy nem te voltál...:)
Sziasztok! Úgy tûnik, mintha valaki szándékosan lepontozná a válaszokat! Mire jó ez???

Ma 3 hetes a kislányom, és csípő ultrahangon voltunk, azt mondta a doki, hogy nem elég fejlett, és nagyon laza az egyik oldal. Létezik az, hogy egy 3 hetes gyereknek gumi-rugit kell hordani egy hónapig?

Nem túl korai ezt még így kijelenteni? Mármint a doki részér?l.

Legjobb válasz: A tesómék babájánál is ugyanígy volt, bár õ már elmúlt 2 hónapos mikor ajánlották a gumi-rugit. Szia

A tesómék babájánál is ugyanígy volt, bár õ már elmúlt 2 hónapos mikor ajánlották a gumi-rugit. Szia
A veleszületett csípõ problémák már a születéskor jelen vannak.3 hetesen fõleg UH-val már jól észrevehetõek.Minél elõb kezelik annál nagyobb a gyógyulás esélye.
Amikor 12 hetes leszel arra gondolt, mert akkor van a következõ uh.
a terhességi 12.-ik héten kell menned!!!!
Szia! Naptár szerint.
Igen, naptár szerint, ahogy a mensid bõl kiszámoltétok.
Naptárszerint és ez nagyon fontos, mert most fogják nézni a nyaki redõt.Hogyha más idõpontban mész akkor az eredmény is más lessz és ez utal a down kórra, szóval betöltött 12. naptári hét, de ne haladd meg a 13-at.
A kérdező hozzászólása: De soha nem volt rendszeres a ciklusom, és nem pontos a naptár szerinti számítás. Az nem baj?
Nem baj, én 11 hetesen voltam az uh-on, mert volt egy kis vérzésem és meg ultrahangoztak, ami már jó volt, nem kellett mennem a 12 hetesre.
Szia Amikor eloszor voltam dokinal akkor azt mondta, h csak petezsakot lat, de 5 hetes terhessegnek felel meg.Majd visszarendelt 5 het mulva.Akkor az uh-n kiderult, h a baba a meretei alapjan nem 10 hetes hanem csak 9.Es Ennek megfeleloen most is e szerinti hetbe sorol a doki, nekem nem a naptar szerint kellett mennem, mert azt modnta mivel a ciklusom nem 28 nap, igy nem lehet pontosan tudni a fogantatas idejet.De a korai terhessegnel tudjak a legpontosabban megmondani, h mekkora is a baba.Szerintem azert csorogj az orvosodra, de nezd meg /ha van kiskonyved/h esetleg nem irta e be datum szerint az idopontot, h mikor kell visszamenned, mert nekem be szokta irni. Boldog babavarast kivanok 19 hetes kismama
Az uh szerint nézik végig a terhességet, nem a naptár szerint! nekem sem volt rendszeres ciklusom így végig uh szerint számoltak, és ez stimmel is napra pontosan még mindig, pedig 32 hets vagyok. A doki szokott idõpontot is adni, nem csak így nagyjából. De az uh szerinti héten menj szerintem, de ha elõbb, vagy késõbb, abból sem lesz baj! Nekem minden vizsgálatom csúszott 1-1, 5 hetet a vidéki mivoltom miatt, és semmi baj nem volt belõle!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!