Találatok a következő kifejezésre: Ma voltam Uh-n. 5,5 (21 db)

Ma voltam UH-n 36+5 hetes kismama vagyok a kislányom 3266g BPD: 92 mm, HC: 335 mm, AC: 338 mm FL: 72 mm?

Mire számítsak, nagy baba lesz az én pici lánykám :-) Mekkora babátok lett akiknek hasonló méreteket mondtak? A fiam ilyenkor 2600g volt, és a 42. héten 3500g 57 cm-rel született.

Legjobb válasz: Szia! A 36. héten 3500g körülre becsülték a babát. 38. hétre született 3730 gmal, 55 cm-rel.

Szia! A 36. héten 3500g körülre becsülték a babát. 38. hétre született 3730 gmal, 55 cm-rel.
A kérdező hozzászólása: Szia! Hát nem volt pici :-) hátha még kivárta volna az idejét. Reménykedem hogy nem lesz túl nagy baba, mert mostanában valahogy a 4 kg körüli babók az átlagok... Bár a fiam is mivel túl hordtam azt mondták ilyenkor visszafogynak a méhbe...szóval ha idõre jött volna picit nagyobb lett volna, hát így is épp elég volt megszülni :-) köszönöm a választ neked!

Mi lesz ebből? Ma voltam uh-n először, ma vagyok pont 7 hetes az én számításom alapján. De az uh 7 mm-es szabályos petezsákot mutatott ami a doki szerint 5 hetesnek felel meg.

Én ezt nem értem aug.11-én menseseltem utoljára,aug. 26 és szept. 5 között meg nem is voltunk együtt a párommal mert elutazott. Akkor most hogy számolják. A másik hogy ma reggelre barnás majd rózsaszínes barna folyásom lett, mint miel?tt menstruálni szoktam. A doki fenyeget? vetélést jósolt és pihenésre intett,2 hét mulva kontr. és írt föl utrogestant.Félek. Szeintetek elvetélek?

Legjobb válasz: A beágyazódás ideje nem befolyásolja a petezsák méretét! Ez azt jelentené, hogy mondjuk ha késõbb ágyazódik be, akkor addig megáll a fejlõdésben? Mondjuk egy hétre? Semmi köze a beágyazódásnak a mérethez. Õ napról napra osztódik, ilyenkor még mindenkinél egységesen. Ilyen fiatal terhességnél a petezsák/embrió mérete csakis a terhesség korától függ, hogy mikor volt a fogantatás. A 7mm-es petezsák az bizony tényleg 4-5 hetes terhességnek felel meg. 4 hetesen 1-2mm a petezsák, utána napi 1mm-t nõ. Tehát szerintem kerek 5 hetes vagy. Ez annyit jelentene, hogy szept. 8 körül fogant. Ezidõtájt voltatok együtt?

A beágyazódás ideje nem befolyásolja a petezsák méretét! Ez azt jelentené, hogy mondjuk ha késõbb ágyazódik be, akkor addig megáll a fejlõdésben? Mondjuk egy hétre? Semmi köze a beágyazódásnak a mérethez. Õ napról napra osztódik, ilyenkor még mindenkinél egységesen. Ilyen fiatal terhességnél a petezsák/embrió mérete csakis a terhesség korától függ, hogy mikor volt a fogantatás. A 7mm-es petezsák az bizony tényleg 4-5 hetes terhességnek felel meg. 4 hetesen 1-2mm a petezsák, utána napi 1mm-t nõ. Tehát szerintem kerek 5 hetes vagy. Ez annyit jelentene, hogy szept. 8 körül fogant. Ezidõtájt voltatok együtt?
Nekem megmaradt a baba ilyen folyással, épp hasal a szõnyeg közepén. :-) Én is Utrót kaptam. Pihenj, feküdj, ne izgulj, a babádnak nyugodt anyukára van szüksége. Az 5 hetes terhesség azt jelenti, hogy a baba 3 hete fogant. Ez lehetséges, hiszen szeptember 5- után együtt voltatok, nem?
Szerintem van remény! Ha baj lenne, észrevette volna, hogy nem szabályos a petezsák. Hasi uh-val pedig nem látta azt, ami amúgy ott van. (szerintem :-)) Nekem hasi uh-val elõször hét hetesen látszott a baba is. Elõtte csak hüvelyivel.
Az utro segíteni fog, feküdj, pihenj, minden rendben lesz.Nem egyedi az eseted, nyugi!
20:58- as vagyok, a lényeg lemaradt. A szobájában alszik a 4 hós pici fiam! :-) JA, és a vérzésre azt mondták az "okosok" hogy a mensim próbálkozott, (szervezet megszokása)de a picur erõsebb volt :-)Én semmilyen gyógyszert nem kaptam.
Nyugi, minden rendben lesz! Látod, hogy segítenek a csajok a példákkal!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm nektek, hogy ennyien írtatok, nagyon-nagyon rendesek vagytok tényleg! De valószínû, hogy nem marad meg mert még mindig barnázok, szóval a gyógyszer még nem tul hatásos egyelõre. De már megnyugodtam, lesz ami lesz, még ha el is kell vetélnem akkor is jobb mint beteg gyereket szülni. Egyébként 100% hogy hormonális a bajom mert menzikor is mindig barnáztam 2-3 napig is. Talán már akkor, idõben orvoshoz kellett volna mennem, ha akkor szabályozzák a hormonháztartásomat most talán minden rendben lenne. De akkor erre még nem gondoltam..sajna.:( Mindegy a vetélés után kivizsgáltatom magam és majd ha most nem akkor legközelebb hátha sikerül..
A kérdező hozzászólása: Sajnos elvetéltem itthon, spontán.
A válasz megírásának idõpontja: 09-29 20:58 vagyok NAGYON NAGYON SAJNÁLOM !!!
honnan veszed? menjél orvoshoz, ezt azért ki kell tisztítani!
3.vagyok és még nem tudom hányadik, mert többször írtam. elõször is nagyon sajnálom. amúgy tényleg érdemes elmenni a dokihoz, csináljon egy uh-t, hogy tényleg minden kiürült -e nehogy valami szövõdmény adódjon. mivel nincs szükség mûvi eltávolításra ezért akár azonnal is lehet újra próbálkozni, ez persze tõled függ. a menses elõtti barnázás nem feltétlen hormonzavar, nekem a missed ab után volt sokáig ilyen, csináltak hormonvizsgálatot, és minden rendben volt. tudom, hogy most rossz, átérzem, de hidd el ez nem feltétlen befolyásolja egy köv. terhesség egészségét (tapazstalatból mondom). fel a fejjel csajszi. hamarabb lesz újra babád mint gondolnád :)
A kérdező hozzászólása: Voltam orvosnál. Úgyhogy 100%. Másnap mentem, vittem ami "kijött belõlem" is szövetdarabka. Küldik szövettanra. Uh-n megnéztek, nem javasolt kaparást, mert még tisztulok magamtól és írt fel Ergam cseppet ami segít tisztulni, mert méhösszehúzódást csinál. Jövõ héten kontroll.3 hónap mulva lehet próbálkozni, ha minden rendben lesz. Köszi mindenkinek a hozzászólást és biztatást, aranyosak vagytok:)
nekem is egybõl az tûnt fel, hogy a doki élõ grav. tehát élõ terhességet írt, hátha nem elhalásról van szó, szorítok nagyon nagyon. amúgy nem biztos, hogy barnázás pici vérzés esetén jó a hüvelyi uh, mert akár kárt is tehet, ezért szoktak ilyenkor hasit csinálni. mert a terhesség tényét és hogy nem méhenkívüli azt meg kell állapítani, de nem javasolnék hüvelyit. az utro-t szedd és ki ne hagyd egyszersem. hüvelyit kaptál ugye? nem amit szájon át kell szedni. én úgy csináltam, hogy felhelyezés után tettem a popsim alá egy kispárnát és min. félóráig csak feküdtem és elõtte pisiltem, nehogy kijöjjön.
A kérdező hozzászólása: Akkor ezek szerint megnyugodhatok valamelyest? Már ami a papíron lévõ adatokat illeti? Csak remélem elmúlik a barnázás, és pihenek sokat.
Na látod, lehet hogy ott a baj, hogy hasit csinált!! Simán lehet hogy ott az a szívmûködés, csak nem látszott. Én a helyedben tuti elmennék egy-két nap múlva ultrahangra. Ott minden kiderülne. Ha nõtt a petezsák, akkor minden ok!!!! Amit a papírodra írt azt jelenti, hogy élõ 5 hetes terhességed van, de mensi szerint 7 hetesnek felel meg.
Attól hogy 7 hetesnak felel meg a terhességed attól még lehet 7mm-es a petezsák. Pl. késõbb ágyazódott be ezért kisebb terhességrõl van szó. Sajnos lehetséges a vetélés a tünetek miatt, nálam is így kezdõdött és spontán vetélés lett a vége. Ha pihenést szó szerint értsd és ha dolgozol irasd ki magad táppénzre a háziorvossal. Vidd neki a leletet. Gondolom hogy rá van irva a fenyegetõ vetélés. Aztán pihi-pihi-pihi
A kérdező hozzászólása: Köszönöm hogy együtt éreztek, csak hát nagyon aggódom, mert nagyon várjuk. De inkább nem élem bele magam. Szívhang nem volt, csak 7 mm petezsákot látott ami szerintük 5 hetesnek felel meg. ha valakinek van még tapasztalata írjon..
Nekem 6 és fél hetesen volt csak szívhangom, ne aggódj, ezzl nincs gond. A petezsák mérete a mérvadó és amit az orvos mond, nyilávn késõbbi ovud volt. Én is csak azt tudom javasolni, hogy szedd a gyógyszert és lehetõség szerint ne is kelj fel egész nap, ilyenkor az ülés sem javasolt, feküdj, aludj, pihenj, azt úgyis egyre kevesebbet fogsz tudni, ahogy nõ a babád :) Remélem, minden a legnagyobb rendben lesz! Ja és a pozitív tapasztalat: A barátnõm ugyanilyen vérzéssel 7-12 hetes kora között utrózott és végig feküdt, majd 15 hetesen 1 liter vért vesztett 1, 5 nap alatt a hüvelyébõl valamitõl, amit még a mai napig nem tudnak, mert nem a méhébõl jött. Akkor ismét 3 hetet kellett feküdnie. De a baba ép és egészséges, rendben fejlõdik és nemsokára megszületik! Szóval ne aggódj, teljesen reális azt várni, hogy minden rendben lesz!!! :)
Egyébként én a helyedben nem várnék két hetet. Ha egy hét múlva mennél újra, már kb. 4mm-es embriót kellene látni, szívmûködéssel. És legalább nem kellene két hétig rágni a körmöd :-(
A kérdező hozzászólása: Az nem számít hogy 9-e körül együtt voltunk mert szept 6-7-re vártam volna és elmaradt a menstrtációm.Utána 12-e körül már pozitív volt a tesz. Szóval csak augusztusban foganhatott. Sajnos ez tuti nem jó jel. Lehet valóban 7 hetes lennék csak 5 hetesen elhalt és most fog kilökõdni? Akkor gondolom az utrogestan is felesleges..A doki sem mert tulsagosan biztatni.
A kérdező hozzászólása: Egyébként itt a mai diagnósis, aki tudja segítsen légyszi értelmezni: Uterus üregében 7mm szabályos petezsák, mely 5 hetes terhességnek felel meg.Vérzésre utaló UH jel nem látható. Ab. imm. s. 7. /élõ grav./ Fenyegetõ vetélés barnás folyás miatt
Ha 12.-én volt pozitív teszted, akkor mostanra már szívmûködést kellene látni :-(((( Jó minõségû ultrahanggal néztek? És hüvelyivel?
A kérdező hozzászólása: sima hasi Uh volt....:( mostmár tényleg nem tudom mi lesz.
nade rá van írva, hogy élõ grav. ez csak jelent valamit, nem? esetleg menj másik orvoshoz, aki hüvelyit csinál, hasin ilyenkor semmit nem lehet látni!
A kérdező hozzászólása: Ja és UH-n már élõ grav nem volt látható.:(

Ma voltam uh-n és a papíromon ez áll röviden: élő embryo, crl: 14, 5 mm, szívműködés hallható. Jobb oldali petefészekben 5, 3*6, 1 cm-es corpus luteum tömlő. Volt akinek ilyen nagy volt ez a sárgatest tömlő?

az orvos azt mondta, hogy jó nagy, és hogy szerinte azért ekkora mert az előző vetélésem után védekezik a szervezetem hogy ha progi hiány volt a baj legutóbb, akkor most ne legyen, bár pozitív teszem óta napi 2x2 utrogestant szedek, lehet hogy abba kéne hagynom? de azt hallottam hirtelen elhagyása vetélést okoz. az orvost kérdeztem hogy normális hogy ilyen nagy? azt mondta hogy nem normális, és az is lehet hogy fájásaim lesznek, mert éppen kidurran, vagy megcsavarodik és vérzés esetén menjek kórházba azonnal. azt mondta még hogy remélhetőleg elvan ott magának, és nem fogja zavarni a terhességet. pozitív teszt után 3,4 cmes volt ez a sárgatest valami, mai napon (8+3 hetesen) pedig már 5,3*6,1. előző terhességemnél ami vetéléssel végződött sehol nem írták hogy lett volna ez a tömlő. mit várhatok, volt akinek felszívódott? volt akinek tényleg ekkora volt? jobb oldalon van ez a valami, bal oldalon a baba. lehetséges hogy ha kidurran vagy megcsavarodik akkor a babát is kilöki ezzel együtt? kicsit megijedtem. annyira nagy ez az 5*6 cm, a baba meg csak 1,4 cm.

Legjobb válasz: Nekem is nagy volt. Azt hitték ciszta és le akarták szívni. 12 hetes uh-n már semmi nem volt. Most 4,5 éves az eredmény és nagyon energikus.Ez a baba sztem nagyon meg akar maradni. Nekem is ezt mondta a doki mikor rájöttek, hogy sárgatest.

Nekem is nagy volt. Azt hitték ciszta és le akarták szívni. 12 hetes uh-n már semmi nem volt. Most 4, 5 éves az eredmény és nagyon energikus.Ez a baba sztem nagyon meg akar maradni. Nekem is ezt mondta a doki mikor rájöttek, hogy sárgatest.
Nem teljesen a kérdésedre válaszolva, inkább csak megnyugtatásként írom le. Nekem 1.8 cm-es babánál volt egy 3 cm hosszú leválás a 8. héten. Én is Utrogestant kaptam, most 22+3 hetes vagyok. Nem hiszem, hogy a méretének és a baba méretének köze van egymáshoz. Az Utrogestant viszont semmiképp ne hagyd el rögtön, pláne, ha a doki nemjavasolta, legalább 1-2 hetes kivezetést szoktak ajánlani ilyenkor.
A kérdező hozzászólása: persze nem összehasonlításképp írtam, hogy a baba "csak' 1, 4 cm , ez a ciszta meg 5*6. csak olyan furcsa hogy az orvos is azt mondta hogy ez nem normális... az utrogestant a 12. hétig szednem kellene biztonságból, lehet hogy a gyógyszer miatt lett ilyen nagy??
Elsõ vagyok. Nem tudom, de Én tuti nem szedtem semmi és jóval nagyobb volt a sárgatest mint az embrió. 3 neves orvos is megnézett és egyik sem jött rá, hogy az sárgatest.....mind azt hitte ciszta. Így hetekig járnom kellett UH-ra, hogy figyelemmel tudják kísérni, hogy alakulok. Egy UH alkalmával nem az orvos csinálta hanem szonográfus és rögtön mondta, hogy sárgatest. Ha szeretnéd elõkeresem a papírjaimat.
Nekem lombik, 9 hetes vagyok, es tele van mindket peyefeszkem, ugye a stimulacio miatt. Sokat kell innunk, de azt mondtak, a 10-12 het kornyeken ezek felszivodnak, eltunnek, mert a mehlepeny atveszi a szerepet. Nekem 2 napja volt a jobb peydfeszkemben egy iszonyu gorcsoles, tuti valamelyik ilyen tuszommel tortent valami. Azt mondta a lombikos orvos, hogy van, amikor verzik is, mikor felszivodik, es nem kell megijedni.
A babám 9-10 mm volt mikor 80*50 mm volt a sárgatest. Ez 8. heti UH. 9 hetesen 19mm emrió és 62*68 mm sárgatest. Tehát változott a babával együtt. Remélem nem lesz baj. Nálunk nem volt.
A kérdező hozzászólása: Koszonom csak miota eljottem a rendelobol gorcsol a jobb oldalam meg szurkal. Remelem nem lesz baj es felszivodik amikor kell, elobb semmikepp se mert akkor elvetelek. Remelem most minden rendben lesz. Legkozelebb augusztus 29-en megyek genetikai uh-ra, remelem addig nem lesz baj.
Minden rendben van/lesz. Írtam....az enyém ezek után 4.5 éves egészséges, okos helyes nagyfiú. Kivülrõl tudja a Petõfi Sanyi Arany Lacinak címû versét. Volt versmondón is.8, 5 hósan elindult egyedül és azóta még babakocsiba sem ült szinte. Rettenet sok az energiája. Nem lesz gond. Boldog babavárást!

Érdeklödni szeretnék aki tudja. Elsö gyermekemet várom ma voltam uh-n és az mondták 5 hetes vagyok de embriót még nem láttak ezt az eredményt kaptam TAS GS:8*10 mm vitalitása :nem ábrázolható. Lehet ebböl még embrió? 2 hét múlva ujra uh.

Legjobb válasz: Szia ! Én 6/4 naposan voltam orvosnál,és nem látszott csak a petezsák. Két hét múlva viszont már ott lüktetett a pici szivecskéje! Minden jót kívánok Nektek! 20 hetes kismama

Szia ! Én 6/4 naposan voltam orvosnál, és nem látszott csak a petezsák. Két hét múlva viszont már ott lüktetett a pici szivecskéje! Minden jót kívánok Nektek! 20 hetes kismama
Szia! 5 hetes "baba" még nem látszik az UH-on. Én is ekkor voltam a dokimnál, és azt mondta, elõ sem veszi az UH-t, mert semmit sem mutatna, viszont, tapintással ellenõrzött. Azt mondta, igen, puha (vagy talán lágy?) a méh, itt terhesség van, majd mosolyogva gratulált. Következõ vizsgálaton már UH-gal és fényképpel kezdtünk. Sok sikert! Egy 14 hetes kismama
Szia! Én 5 hetes 4 naposan voltam elõször nekem is csak petezsák és szikhólyag látszott, két hét mulva pedig már szivhang is volt. Elõször a petezsák volt 11 mm, másodszor pedig már a baba volt 13 mm.

Ma voltam UH-n és 5hetes terhességet írt a doki a papírra! Az endometrium vastagsága 12mm és vetületében 4, 5 mm átmérőjű korai gestatios gyűrű látható! Szerintetek ez a méret nem kicsi?

4éve mikor a kislányommal mentem az 5hetes UH-ra akkor ? már 8mm átmér?j? volt és az embrió csomó már látható volt!!!Lehet ekkora különbség a 2 között???Szerintetek ez normális???Nektek mekkora volt ilyenkor a petezsák???Elküldött a doki hcg vérvizsgálatra is és azt mondták hogy megfelel? mennyiség? a hcg-m!!

Legjobb válasz: Nekem is második, 4 éves lesz a lányom, õ mindig akkora volt, mint ahogy a nagykönyvben megírták! De a második baba, 5 hetesen még csak 20 mm méhnyàlkahártya, és felritkulást volt!!! Rá 2 hétre volt szívhangja! Most 15 hetes vagyok, de mindig 1-1,5 héttel kisebb a mérete a korától! Az elsõ terhességemnél semmi túnet nem volt, most puffadok, savam van, fáradt vagyok, rosszul vagyok... Csak arra tudok gondolni, ez fiú lesz:)))

Nekem is második, 4 éves lesz a lányom, õ mindig akkora volt, mint ahogy a nagykönyvben megírták! De a második baba, 5 hetesen még csak 20 mm méhnyàlkahártya, és felritkulást volt!!! Rá 2 hétre volt szívhangja! Most 15 hetes vagyok, de mindig 1-1, 5 héttel kisebb a mérete a korától! Az elsõ terhességemnél semmi túnet nem volt, most puffadok, savam van, fáradt vagyok, rosszul vagyok... Csak arra tudok gondolni, ez fiú lesz:) ))
A kérdező hozzászólása: Most egy kicsit megnyugtattál!!!! :) Remélem minden rendben fog menni!!!
Én ehhez csak annyit írok, hogy ne tévedjetek meg!!Nem szabad az elsõ terhességhez viszonyítani ezt a terhességet, mert nincs egyforma terhesség nem hogy senkinél, még saját magunknál sincs!!Nincs 2 egyforma terhesség!!!!!Kár viszonyítgatni.A lényeg, hogy minden rendben legyen a terhességgel, a babával és a mamával!!A többi mit számít?! 21+2 hkm
A kérdező hozzászólása: Ezzel teljesen egyetértek!!!A lényeg hogy minden rendben legyen!!!
szia ma voltam dokinál 5hetes vagyok vagyis 5+3 és 5mm petezsákom van
A kérdező hozzászólása: Szia!!!Akkor hsonló méretûek!!!! :) És neked jónak mondta a doki???
A kérdező hozzászólása: Ja és még annyi hogy egy kicsit fájdogál alul a hasam....szerintetek ez normális???
Ez teljesen normális, mivel növekszik a méhed, húzódnak a méhtartó szalagok..de ilyet érezned , , kellett, , az elsõ babánál is, mivel akkor is nyúlniuk kellett a szalagoknak.Amíg nem vérzel egy picit sem, addig semmi gond nincs!!Ezek a dolgok teljesen normálisak. Boldog babavárást :) 21+3 hkm
A kérdező hozzászólása: Igen az elsõnél is volt de nem ennyire.....viszont ma már nem éreztem annyira fájdogálni és a melleim sem feszülnek egyfolytában csak néha néha....ez is normális????már nem emlékszem az elsõnél hogy is volt!!!Sajnos nagyon parázok, már csak azért is mert spontán baba lett és ez meg még hihetetlen is!!!

Ma voltam uh-n és a 2.3 cm-es baba mellett egy 5 centi körüli átmérőjű cisztát is talált a doki a méhem mögött. Mik a kilátások?

Legjobb válasz: Szio, én 6 hetesen tudtam meg h terhes vagyok, és azért mentem el orvoshoz , mert nagyon sokat kellett pisilnem (óránként), és amint ez utólag kiderült azért jártam gyakran wc-re, mert volt egy 5*5 -s méretû cisztám, és ez nyomta nagyon a hólyagom. Aztán amikor már a 8 héten mentem dokihoz akkor már csak 2*2-s volt a mérete, és a 12 hét végére teljesen felszivodott.Ugyhogy nyugi, amig nem vérzik nincs probléma. 19 hetes kismami.

Szio, én 6 hetesen tudtam meg h terhes vagyok, és azért mentem el orvoshoz , mert nagyon sokat kellett pisilnem (óránként), és amint ez utólag kiderült azért jártam gyakran wc-re, mert volt egy 5*5 -s méretû cisztám, és ez nyomta nagyon a hólyagom. Aztán amikor már a 8 héten mentem dokihoz akkor már csak 2*2-s volt a mérete, és a 12 hét végére teljesen felszivodott.Ugyhogy nyugi, amig nem vérzik nincs probléma. 19 hetes kismami.
A kérdező hozzászólása: köszi a választ!!! minden jót nektek!
Szia! Ne aggódj, mert én is 6 hetesen mentem elõször dokihoz, és nekem is volt egy cisztám. A 8. hétre teljesen felszívódott! :) 19 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: köszi köszi.. én most vagyok 9 hetes.. remélem, nem lesz gond. mindenféle jókat nektek!! :)

Mi lehet ez? Ma voltam uh-n, látott a dokim bal oldalon egy 16 mm-es tüszőt. 13. cnapon vagyok. Most estére meg ilyen nyúlós ( 5 cm) folyásom lett, átlátszó. Ez megelőzi a pé-t?

Erre a 16 mm-re azt mondta, hogy lehetne kicsit nagyobb is. Akkor ezzel nincs esély a babára? Az átlátszó folyás után kb. hány nap mire megreped és megtermékenyíthet? lesz ? Addig még mennyit n?het? Bocsi, sok a kérdés, meg lehet hülyeségeket is írtam, de kiváncsi lennék.

Legjobb válasz: Igen, a tojásfehérjés nyálka megelõzi a peteérést, de van olyan hogy akkor is van még mikor megtörtént a tûszõrepedés. Valószínû hogy van még 1-3 napod hátra hogy megtörténjen. Addig még nõhet. Ilyenkor már elég gyors ütemben nõtt. Szóval simán van esélyed a babára. Megnõhet még 20-25 mm-re is.

Igen, a tojásfehérjés nyálka megelõzi a peteérést, de van olyan hogy akkor is van még mikor megtörtént a tûszõrepedés. Valószínû hogy van még 1-3 napod hátra hogy megtörténjen. Addig még nõhet. Ilyenkor már elég gyors ütemben nõtt. Szóval simán van esélyed a babára. Megnõhet még 20-25 mm-re is.
Szia! Szerintem szép a tüszõd nagysága, naponta kb.1-2 mm-t nõ. Nekem a 13.cn volt 15 mm-es, akkor kezdõdött a tojásfehérje nyúlós nyák, nem is kevés, 15cn (péntek éjjelrõl)16 cn-ra virradóra nagyon elkezdett fájni a pocim, sejtettem, hogy ovulációm lehet, mert mindig érzem a középidõt. Reggel 7-re mentem uh-ra ahol mondta a doki, hogy megtörtént a tüszõrepedés, tehát kb. 20 mm-es lehetett akkor. ennyit nõtt szerdától szombatig. amúgy nekem még aznap is volt nyúlós nyák, de már nem olyan sok. tapasztalatom, nekem az ovulációt megelõzi 1-3nappal ez a tojásfehérhés nyák. sok sikert, és nyugi, szerintem szép a tüszõd!
Nekem a 11. napon 17.5 mm volt elsõ inszemkor. Most kicsit kitolódott, de inszem repesztés elõtt 5 nappal 16 mm -es volt a tüszõ. Ha nincs pco-d vagy olyan bajod ami következtében nem nõnek elég nagyra a tüszõk, akkor nem kell izgulni, jó ez az érték. Maga a petesejtje mindenkinek egyforma, az azt körülvevõ folyadék tölti ki azt a bizonyos 20-25 mm-t.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Megnyugodtam kicsit. Volt januárban egy vetélésem, utána volt két normális ciklusom , aztán 42 napra jött meg, akkor annyi késéssel csak 7, 1 mm volt a nyh. Most laborokat is kért az orvosom, eddig rendben vannak azok is. Ma a nyh. 11, 5 mm volt.

Pozitív a tesztem és számításaim szerint ma vagyok 4 hét 4 napos, ma voltam UH-n, ahol még nem láttak semmit, jövő hétre visszahívtak, akkor 5 hét 3 napos leszek, akkor már látnak valamit?

A nyálkahártyám az el?z? uh-hoz képest 8-ról 14 mm-re vastagodott, a melleim n?ttek, lufiszer? és néha fájdogál a hasim, este és reggel egy kicsit émelygek. Szerintetek jöv? héten már mutatni fog valamit magából a babóka.

Legjobb válasz: Szerintem tuti, de szívcsõ pulzálás még nem valószínû, hogy lesz.

Szerintem tuti, de szívcsõ pulzálás még nem valószínû, hogy lesz.
Biztos vagyok benne! Tele hólyaggal menj legközelebb, úgy jobban látszik!
Én 4 hetes és 5 napos voltam, amikor pozitív lett és felhívtam a dokimat. Azt mondta, ha semmi panaszom, menjek 7 hetesen, mert addig úgysem lát túl sokat és tuti szívhang se lesz még, de azért én inkább elmegyek holnap, mert szeretném tudni, minden rendben van-e.Most vagyok 6 hetes.
5 hetes 4 napos voltam amikor mentem én is, és akkor már volt petezsák. UH-n látszódott, és kézzel is érzett valamit, de csak azt mondta rá hogy 'lehet ott vmi'. aztán 6 hetesen már volt szívhang is. úgyhogy nyugi, minden rendben lesz! :)
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat, úgy legyen! Mást úgy sem tehetek, mint várok és vigyázok magunkra.
en nekem 5 hetesen szepen latszot az ultrahangon a kis petezsakom:) ) de mondtak a doki nagyon kicsi ugy hogy kovetkezo vagy utanavalo heten ujra mennem kellet ultrahangra!
Nagyon korán mentél, ezért nem látta még, de köv. már látnia kell egy pici petezsákot! Én még nem voltam, mert megvárom a 6. hetet, pont azért hogy a doki már lássa õt biztosan! gratulálok neked!!!!

Ugye egyáltalán nem kell aggódnom? 6 hetes+5 naposak vagyunk, ma voltam uh-n.

Eléggé zord n? vizsgált,szinte semmit nem mondott,ha kérdeztem,majdnem én éreztem kellemetlenül magam,hogy szólni mertem...Azért ett?l függetlenül biztosan szólt volna ha van már szívhang,nem?

Legjobb válasz: Szia! Szerintem keress másik orvost! Az lesz a legjobb!! A nõk néha rosszabbak :(! Bizti minden ok :)!

Szia! Szerintem keress másik orvost! Az lesz a legjobb!! A nõk néha rosszabbak :(! Bizti minden ok :) !
Szia! Véletlenül nem Salgótarjáni vagy? Itt sajnos ilyenek az UH-s nõk!!
Szia!Hát igen, nem lehet mindenki kedves, sajnos, pedig nem ártana!Egy mosoly, egy jó szó!De ne aggódj, ha kaptál papirt és ez áll rajta, akkor GRATULÁLOK!Boldog babavárást!
szia! Ha tudsz, keress más helyet. Az baj, hogy õk naponta 50 vagy még több nõt vizsgálnak, Neked a kis picid a legszebb dolog a földön ; neki meg egy sokadik ellenõrzés... Még megoldás lehet a -jóval- késõbbi 4d-s ultrahang , vagy az , hogy továbbra is kérdezgetsz tõle. Válaszolnia kell, még akkor is ha zordan teszi.
Szia! És semmilyen papírt nem kaptál az UH-ról? Hát én nem értem ezeket az embereket, nem gondolják, hogy a kismama aggódik és mondjuk, ha az elsõ terhessége akkor meg szinte semmit sem tud még?! De szerintem biztos szólt volna ha gond lett volna.
A kérdező hozzászólása: Nem, ez Gyöngyösön történt
A kérdező hozzászólása: papírt kaptam, az van rajta, hogy szabályos petezsák látható, és hogy életjelenség kimutatható
Hát akkor ha ez van a papíron akkor minden okés. (Második voltam)
Szia! Ne izgulj, ha a papíron az áll, hogy szabályos petezsák, és életjelenség kimutatható, akkor nincs baj!Gratulálok!:) Vigyázz magadra, és pihenj sokat! Ui:Keress egy másik dokit, aki emberségesebben bánik veled!
Mondjuk itt úgy van hogy a doki és az uh s két különálló egyén. Nekem úgy volt doki elküldött uh majd a papírkámmal vissza a dokihoz aki mindent szépen elmagyarázott, ez Eger de pl. Debrecenben is így ment a klinikán. Az uh s hölgy velem se volt ultrakedves nem is kérdeztem tõle tudtam h úgyse mond semmit:)
A kérdező hozzászólása: Esetemben is két külön személy a doki meg az uh-s, a doki rendes aranyos szerencsére.Akkor nem aggodalmaskodok :) Köszönöm a válaszokat Mindenkinek

Ma voltam uh-n ahol 8mmx10mm-es petezsákot láttak, és embrió sejtehtő. Csak 5 hetesnek írtak?

Szept.8-án volt utoljára meg, így már bőven 6.hetesnek kellene lennem. Ez nem baj?

Legjobb válasz: Nem baj, mert nem biztos, hogy a nagykönyv szerinti középidõben fogant a baba... Ne aggódj, ez jól halad!

Nem baj, mert nem biztos, hogy a nagykönyv szerinti középidõben fogant a baba... Ne aggódj, ez jól halad!
Van egy olyan "szabály", hogy amig nem látszik a baba, addig max. 5 hetet írhatnak a papírra. Nekem a 7. hétben 18mm-es petezsákra írt 5 hetet, mert nem volt még a baba látható.
Utolso, nekem 6 hetet irtak ra attol fuggetlenul.
Kedves #3 az uh-képen 6 hét volt írva, de a leletre 5 hét. Tudja a fene... :)
Pontosan így jártam én is. Csak én még hõmérõztem is, éreztem az ovulációs fájdalmat, valamint akkor voltam utoljára együtt a férjemmel, szóval biztosan nem késõbbi ovulációból lett a baba. Mégis 6 hetesen 5 hetesnek írtak. Rá 10 napra is megnézték, akkor 6 hetesnek... Kicsit bosszantó a dolog, mert azért a 16. heti afp-s vérvétel nem mindegy mikor lesz. Remélem a 12. heti méretekbõl kicsit pontosabb terhességi kort tudnak kalkulálni, mert nálunk nem vesznek figyelembe mást.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!