Találatok a következő kifejezésre: Ma voltam Az normális, (35 db)

Ma voltunk az állatkertben és láttunk egy orángutánt. Végig hányt és utánna egyböl meg is ette az egészet. Ezt egymás után csinálta többször is. Normális ez? Vagy valami betegsége lehet?

Legjobb válasz: Csak, hogy legyen egy komoly válasz is: sajnos az állatkertben az állatok nagy része unatkozik, így azzal szórakoztatják magukat, amivel tudják. Ez általában sima sztereotip viselkedés: fel-alá mászkálás, himbálózás, stb., de néha ilyen extrém viselkedésforma. Az embernél is megfigyelhetõ unalom, vagy stressz hatására ilyesmi (vagy csak egyszerûen balhéból, lásd Jackass tojásrántotta) . Fõleg az értelmesebb állatoknál okoz ez gondot. Ennek kivédésére szolgál a környezetgazdagítás, melynek során a táplálék megszerzését nehezítjük meg az állatnak, vagy egyéb módon foglalkoztatjuk az unalom ellen.

Nemrég voltunk, a bécsi állatkertben, mikor odaértünk az orangután kifutójához (inkább szigetnek nevezném) tele volt dobálva üres üvegekkel, rongy és papírdarabokkal, teljesen elképedtünk, hogy miért néz ki így, aztán észrevettük hogy a benti helyüket éppen most rendezik be, óriási papírlapokat, rajzlapokat, ruhákat, mûanyag flakonokat, ceruzákat és krétákat szórtak szét nekik, hogy tudjanak mivel foglalkozni, a majmok meg már alig várták, hogy birtokba vegyék az új játszóterüket. Hihetetlen mennyire intelligensek, lassan biciklit kell nekik berakni, hogy legyen mivel szórakozniuk
Csak, hogy legyen egy komoly válasz is: sajnos az állatkertben az állatok nagy része unatkozik, így azzal szórakoztatják magukat, amivel tudják. Ez általában sima sztereotip viselkedés: fel-alá mászkálás, himbálózás, stb., de néha ilyen extrém viselkedésforma. Az embernél is megfigyelhetõ unalom, vagy stressz hatására ilyesmi (vagy csak egyszerûen balhéból, lásd Jackass tojásrántotta) . Fõleg az értelmesebb állatoknál okoz ez gondot. Ennek kivédésére szolgál a környezetgazdagítás, melynek során a táplálék megszerzését nehezítjük meg az állatnak, vagy egyéb módon foglalkoztatjuk az unalom ellen.
Mikor én utoljára az állatkertben voltam, az egyik zsiráf belepisilt a másik szájába. Jó hely az....
Válság van, semmi nem veszhet kárba.
Az állatvilágban ez bevett dolog, az állatkert legyne bmilyen csõdben betegen nem hagyhatja az állatait mert tuti figyelik õket az állatvédõk és abból balhé lenne! Amúgy gyrekkoromba és most is sokszor látogatunk állatkertet de az orángután mindig csak ült....egyszer anyu már kifakadt hogy bárcsak látná h csinál mást is az ülésen kivül. Azt hiszem h jobb h csak ülni sé bámulni láttuk:)
akkorák itt a beszólások, h. rendszeresíteni kellene itt is a lájk gombot, mint fészbukon :) egyébként meg én is azt mondom, h fura gusztusuk van, de mi meg a szexben vagyunk néha elég perverzek. azon meg az állatok csodálkoznának :)
A kutya is megeszi :)
Koktélt kevert, de nem volt shaker a közelében.
A kérdező hozzászólása: 10:57 köszi hát igen elég unalmas volt a környezete alig volt ott valami pedig rengeteg hely volt a föld meg tele volt actimel joghurtos dobozokkal:S szegényt ugy sajnáltam csak járkált föl alá és akkor is inkább csak vonszolta magát:(
Amikor mi voltunk akkor ott uszkált egy döglött teknõs ... Meg a jegesmaci táncolt.(Vagyis a mozgáshiány , meg az unalmas környezet miatt föl le járkált) Mintha tánclni tanulna xDQ
A kérdező hozzászólása: hát mi csak szétdobált üres actimel joghurtos dobozokat láttunk:D valoszinüleg szereti a joghurtot:D

Ma voltam pajzsmirigy ultrahangon, mert állandóan magas a pulzusszámom 85-100 közötti érték. Szerintetek normális az eredményem?

A jobb lebeny 17x18x40 mm, homogen.

Legjobb válasz: Igen, normális. Nekem meg mindig 100 és afeletti a pulzusszámom, néha 140-re is kiugrik. Nálam sem találtak semmi súlyosat, csak egy kis mitralis prolapsust. A kevés folyadékbevitel is okozhat tachycardiát! Sokszor egyszerû az ok.

Igen, normális. Nekem meg mindig 100 és afeletti a pulzusszámom, néha 140-re is kiugrik. Nálam sem találtak semmi súlyosat, csak egy kis mitralis prolapsust. A kevés folyadékbevitel is okozhat tachycardiát! Sokszor egyszerû az ok.
Hogy megnyugodhatsz-e? Részben, legalábbis ami a pajzsmirigyedet illeti. De ettõl a pulzusszámod még nem lesz kevesebb, tehát más irányba kell folytatni a vizsgálódást.
Ezt hívjuk negatív pajzsmirigy leletnek. Tehát nem találtak kóros eltérést.:) (De ennél fontosabb a laborértékek vizsgálata is, mert egy negatív UH kép mellett vidáman túl- vagy alultermelhet a pajzsmirigy.)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!Voltam vérvételen is, holnapra lesz meg annak is az eredménye!
A kérdező hozzászólása: Thyreotrop hormon értéke: 1, 639 ez bõven a referencia értékek között van!Szerintetek megnyugodhatok?
Megnyugodhatsz.

32 hetes kismama vagyok. Ma voltam UH-n, ahol azt mondták, hogy nagy a baba hólyagja.63*45 mm. Mit jelent ez? Mennyi lenne a normális? Az AC 303mm, a BPD 86mm.2 hét múlva kell visszamennem.

Legjobb válasz: Szia! Nekem is megmérték a hólyagot, (53*29mm) mert elõtte egyszer sem volt telitett, aztán a legutóbbi uh-on már nem látszott, valószinü kipisilte. Szerintem normális, mert ha nem lenne, akkor szóltak volna. Nekünk a 32. héten a bpd 84 mm volt. Ne aggódj. 39 hetes kismama

Szia! Nekem is megmérték a hólyagot, (53*29mm) mert elõtte egyszer sem volt telitett, aztán a legutóbbi uh-on már nem látszott, valószinü kipisilte. Szerintem normális, mert ha nem lenne, akkor szóltak volna. Nekünk a 32. héten a bpd 84 mm volt. Ne aggódj. 39 hetes kismama
Az elõzõ vagyok, valószinü azért hivnak vissza, hogy megnézzék, még telitett-e. Nekünk 3* volt ugyanakkora.


Ma voltam AFP-n. Az normális, hogy a kémcső alján valami zselészerű anyag volt a vérvétel előtt?

Lehet, hogy hülyeség a kérdés, és ott kellett volna megkérdeznem, hogy mi az benne, de annyira sokan voltak, hogy nem akartam feltartani az embereket.

Legjobb válasz: Szia! Nyugodj meg normális az az anyag nem engedi hogy a véred megalvadjon:)Grat a babához:)

Szia! Nyugodj meg normális az az anyag nem engedi hogy a véred megalvadjon:) Grat a babához:)
Csatlakozom az elõttem szólóhoz. Véralvadás gátlót láttál a kémcsõben. Nem befolyásolja az eredményt.

Csináltam terhességi tesztet, ami pozitiv lett. Ma voltam dokinál, aki azt mondta, hogy valószinű, hogy terhes vagyok, de még biztosat nem tud mondani. Normális ez? (Azt mondta kb. 5 hetes vagyok.)

Legjobb válasz: Igen, ez teljesen normális. Elõvigyázatosságból nem lelkesít, hiszen sok terhesség 1-2-3, pár héten belül "elhal" és kilökõdik, nagy a százalékos kockázata ennek. Olyan 6-7 hetes kor körül már lényegesen nagyobb esély van az örömre! Egyébként azt mondják, hogy egy nõ életében többször terhes, mint ahányszor tud róla... Kitartást, és vigyázz magatokra! =o)

Igen, ez teljesen normális. Elõvigyázatosságból nem lelkesít, hiszen sok terhesség 1-2-3, pár héten belül "elhal" és kilökõdik, nagy a százalékos kockázata ennek. Olyan 6-7 hetes kor körül már lényegesen nagyobb esély van az örömre! Egyébként azt mondják, hogy egy nõ életében többször terhes, mint ahányszor tud róla... Kitartást, és vigyázz magatokra! =o)
Szerintem fura...csak gondolj bele manapság már a terhességi teszt akár a 3 napos terhességet kimutatja, akkor fõleg ha már 5 hetes vagy 1 orvosnak ezt tudnia kellene...
Szerintem nem normális. Keress másik orvost. Nekem a 2 hetes terhességet megmondták. Vagy miért nem küldött el ultrahangra?
Tök normális! Engem csak 7 hetesen vett fel terhesgondozásba, amikortól elkezdett nozogni a szíve. Azért nem mondanak rá biztosat, hogy nehogy méhen kívüli legyen, és tényleg elõfordul, hogy elhal! Az elõttem szólónak csak annyit, hogy két hetes terhességet nem tudom, hogy mondtak meg neki, mivel a számítás szerint a fogantatáskor már 2 hetes terhes vagy! Tehát a te 5 heted, valójában csak három hetes!
Ez teljesen normális , addig a pontig nem mond semmit a doki amig az ultrahangon ami kb 7hetes korodban csinálnak nem dobog a kicsi szive, addig nem mond semmit se :)

Ma voltam arctisztitason, délelott, és még mostis piros pöttyök vannak az arcomon. Ez normalis? Mikor tünnek el?

De az arcom különben totál sima

Legjobb válasz: Normális legalább két napig.

Normális legalább két napig.
Én rendszeresen jártam gõzölõs arctisztításra pattanásos bõrre havonta. Ez teljesen normális. Ne félj, elmúlik, csak most meg van gyötörve és ezért olyan piros. Ha másnap is lesznek sárga pattanásaid, ne aggódj, az azért van, mert akkor jön ki a gõz hatása, legalábbis nekem ezt mondták:D kb. Két-három nap múlva teljesen lenyugszik a bõröd ez persze nem azt jelenti, hogy utána nem lesz újra ugyanolyan pattanásos sajnos:( Legalábbis nekem így volt
A kérdező hozzászólása: nagyon szépen köszi, megnyugodtam :)
Az én vendégeimen olyan fél nap és nem látszik a tisztítás, itt kivétel a tûvel való tisztítás, de itt is csak kis pont marad.De nagyban függ a bõröd érzékenységétõl is.

Ma voltam "fiatal titkárnõt keresünk" állásinterjún - Csak nekem tûnik furának az állás, vagy ez normális? Bõvebben lent.

22 éves vagyok, netes hirdetésre jelentkeztem, fényképes önéletrajzzal, behívtak állásinterjúra - vagyis egy kávézóban találkoztam a "fõnökömmel" (aki egy 20 év körüli srác), 5 perc beszélgetés után elmentünk az "irodába", ami egy panelház valahanyadik emeleti bérelt lakása volt... Ott a "fõnököm" elõadta: -Nincsenek ügyfelek, csak ketten dolgozunk (vagyis nem találkozunk emberrel...) -Netes munkát kell végeznem (online kereskedelem, régiségeket, vagy miket kell fényképeznem, és feltölteni netre, iratot rendezni, könyvelni, majd vevõkkel mailezni, utalásokat intézni, bankba, postára járni...) -Ne reklámozzam hol dogozom. -Naponta fizet, 8 órás munkáért 5000 Ft-ot kp-ban. Szerintetek ez nagyon gáz, vagy csak nekem fura?

Legjobb válasz: Egy ilyen kis cégecskét egyedül is simán el tudna vezetni a fõnök. Inkább csak azért keres valakit, hogy minél kevesebb nyom maradjon õutána, amikor meglóg az emberek megkárositásából beszedett lóvéval.

Több sebbõl vérzik a dolog: 20 év körüli kissrác a fõnök (nem lehetetlen egy saját vállalkozásnál, de azért nagyon ritka), ne reklámozd hol dolgozol (ez tisztességesen mûködõ cégnél ilyen nincs), nem utalja a pénzt, hanem kp-ban adja (nehogy bármi nyoma legyen a dolognak), a netes munka csak ráadás, mert a 99%-a ezeknek kamu. Gondolom nem bejelentett munka. Vagy valami teljesen illegális dologról van szó, amit rád lehet kenni vagy valamilyen erotikával, prostitúcióval kapcsolatos dolog áll a háttérben. Azért keresnek fiatalokat, mert õk naivak és minden hülyeséget bevesznek. Ne sértõdj meg, de tanulj a dologból és legyél óvatosabb.
Egy ilyen kis cégecskét egyedül is simán el tudna vezetni a fõnök. Inkább csak azért keres valakit, hogy minél kevesebb nyom maradjon õutána, amikor meglóg az emberek megkárositásából beszedett lóvéval.
Ez így úgy bûzlik ahogy nem kéne.. Hogy nem tisztességes meló az is tuti..
Nem gáz csak fura! Gondolom nem lennél bejelentve..
... csak nehogy a végén te legyél az "áru" ami a netre kerül, mert azok után onnan le nem szeded magad.
Az a baj, hogyha bûncselekményben veszel részt így is, akkor bûnrésszesség miatt mész a sittre. Amúgy nem gáz
"Bocs, de ha minden nap, a munkaidõ lejárta után a kezedbe nyom 5000 forintot, akkor mi a baj?" Max. elrabolják és kuncsaftokhoz viszik, végülis nem a világ vége:D Lehet én vagyok túl elõvigyázatos és paranoiás, de nem véletlenül csak kettesben találkoztak és panellakásban, semmi szerzõdés vagy valami, aminek nyoma lenne és a kérdezõ ne mondja el hol dolgozik... Én sose mennék bele ilyen üzletbe. Ezekbõl lesznek a hírek a tv-ben...
Most komolyan kérdem, miért kell lepontozni egy teljesen korrekt választ ?
Szerintem a "fõnök" (aki egy 20 év körüli srác) pontozott le.
Bocs, de ha minden nap, a munkaidõ lejárta után a kezedbe nyom 5000 forintot, akkor mi a baj?
Én már ott lelépnék, ha megkérdezik, hogy kapcsolatban vagyok-e. Mi köze hozzá?
Nem feltétlenül szexmunka, de hogy nem tiszta az biztos. Rossz esetben mész velük együtt a sittre.
Tescoba is megkérdezik van-e kapcsolatod meg máshol is, hogy fogsz-e szûlni. Pont ezért ! Ha csak nem vagy modell alkat nem hiszem, hogy eladnak szexrabszolgának, de az lehet hogy törvénytelen adminisztrációt kell végezned, amiért eltüntetnek, mert az egy pénzmosoda.
Tescoba is megkérdezik? És mégis mi a fene értelme van ezt kérdezgetni? Az ember úgysem válaszol õszintén. arról nem beszélve, hogy gyereket egy éjszaka alatt is lehet csinálni, szóval tök lényegtelen, hogy van-e kapcsolata a nõnek. Mi van ha becsúszik egy diszkóbaleset?
Hallottam már ilyenrõl. Ez pénzmosó cég. Sehova ne írd le a neved és ne írj alá a valódi neveddel semmit mert lesittelnek!
Apád fas.szát!Nem a filmek matt mondjuk, Szerintem neked kéne felébredned! Kérdezõ! Ez tuti valami maffia.Ha ennyire titkosított ez az egész, neved sehol nem szerepelhet, a mailedbe sem léphetsz be..nem lepõdnék meg, ha egy idõ után eltûnnél. Szerintem hagyd a francba, ha jót akarsz magadnak. Ha nem szabad reklámoznod, akkor leírhatnád a munkahely nevét :D :D
A kérdező hozzászólása: Lemaradt, hogy a fõnökömnek állítólag van fõnöke (a tulaj), de õt csak a bevétel érdekli, soha sem jön ide, nem is találkozom vele, szóval a 20 éves srác szabad kezet kapott mindenben. Ez az állítólagos tulaj is érdekes, ha egyáltalán létezik. Matekból sosem voltam jó, de belegondolva irdatlan mennyiségû pénznek kell mozognia, számomra ez is fura... 100 nekem, legalább 100 a srácnak, tulajnak gondolom minimum 200, albérlet, rezsi, számlaköltségek, srác autója (árúszállítás). Eddig minimum 500 tiszta haszon kell!!! 25%-os nyereséggel számolva havi 2 millióért kell eladni, és a postaköltség szerintem még 1 millió (ami persze visszajön), de akkor is HAVI 3 MILLIÓNAK KELL ÉRKEZNIE gondolom egy sima bankszámlára. Jól számoltam, szerintetek ez reális? Szerintem túl sok pénznek kellene mozognia, és nincs olyan bank amelyik ne adná ki a navnak az ügyfelet...
Miért? Hányan lettek volna a lakásban, nyolcan? Ha egy kezdõ vállalkozó szeretne egy asszisztenst/titkárnõt maga mellé, akkor miért gyanús hogy csak ketten lennének? Ha nem érdekel a munka, akkor meg ne vállald el. Úgy is lesz más jelentkezõ, aki nem paranoiás és kapva kap ezen a lehetõségen. Szerintem elhangzott minden pro és kontra érv. Most már neked kell döntened.
Alapvetõen szerintem itt páran túl sok filmet néztek. Egyszerûen arról van szó, hogy szerzõdés nélkül, feketén akarnak dolgoztatni. Ezért nincs szerzõdés, ezért nincs utalás, hanem kp a kezedbe és ezért ne reklámozd hol dolgozol. Én ilyen melót a helyedben csak akkor vállalnék el, ha az a 20x5, 000=100, 000 ft konkrétan létszükség kérdése lenne, de akkor innentõl kezdve nem az igazi nevem használnám céges ügyekben (hanem pl. Kovács Évát...), mert a régiség biznisz kicsit sántít nekem. Prostitúciótól és egyéb dolgoktól én nem félnék, azt nem így szokás csinálni. Egy 20 éves "simlis" cégvezetõ meg nyilván nem egy 40 éves szottyadt titkárnõvel akar együtt ücsörögni nap mint nap, csak ezért keresett fiatal titkárnõt.
Ki kell rúgni a nõt haladéktalanul a munkahelyérõl. Mi az, hogy becsúszik egy diszkóbaleset? Ilyen semmilyen körülmények között nem történhet meg, de sima diszkókaland sem.

Ma voltam kiíratni gyógyszer a doki megvizsgált ott és azt mondta hogy kiír egy gyógyszert: Symicia- t írta ki. Adott egy papírt hogy menjek el laborba. Ez normális hogy elõször kiírja a gyógyszert utána küld el laborba?

Szinte semmit nem is kérdezett! Remélem hatni fog a gyógyszer.. Ez minden elsõ gyógyszerírásnál így van?

Legjobb válasz: Van ahol így megy. Hatni fog, amiatt ne aggódj, de ne váltsd ki, és ne kezd el szedni, amíg ki nem jön a vérvétel eredmény.

Van ahol így megy. Hatni fog, amiatt ne aggódj, de ne váltsd ki, és ne kezd el szedni, amíg ki nem jön a vérvétel eredmény.
bezony. kell még menni méh nyakrák szûrésre is, és a labor papírral ajánlatos ki írni csak. ha rafinált vagy megnézted mennyire vagy hajlamos trombózisra.

Most váltottam 5Mb/s ADSL internetről 10Mb/s-ra, ma voltak itt a szerelők kb 2 órát csinálták mire jó lett, mert valami nem stimmelt. Az normális hogy csak full max 920Kb/s a valós letöltés?

Ellőtte ugyanennél a szolgáltatónál voltam és az 5Mb/s ADSL 644Kb/s volt a csúcs.Így ezt figyelembe véve minimum 1M-ra számítottam volna, reklamáljak a szolgáltató felé, vagy ez még elfogadható érték? Mondjuk a faluba a vezetékelés az oszlopokon is elég igénytelen, amolyan gyors munka, meg elég messze vagyok a faluban lévő elosztótól is.

Legjobb válasz: Az a baj, hogy szerintem simán védekezhetnek azzal, hogy mennyi a minimális, garantált sávszélesség. Amúgy 1.25MB/s lenne a max 10Mbit-es nettel. Hol mérted amúgy ezt a sebességet? Speedtest.net mit mutat?

Az a baj, hogy szerintem simán védekezhetnek azzal, hogy mennyi a minimális, garantált sávszélesség. Amúgy 1.25MB/s lenne a max 10Mbit-es nettel. Hol mérted amúgy ezt a sebességet? Speedtest.net mit mutat?
A kérdező hozzászólása: Most kíváncsiságból kihúztam a router-ból, és közvetlen rádugtam a PC hálóra.De nem sokat változott, max a letöltés végén 925Kb/s, de az már tényleg a legvége.Azt is a letöltés végére éri el csak.Amúgy eddig úgy teszteltem hogy a szoftverbázis-ról letöltöttem egy 180Mb körüli file-t.De a speedtest is csak 7, 7Mb/s sebességet mér, próbáltam többször is, meg másik linket is, de ezt hozza az is. Viszont a feltöltés meg érdekes módon megfelelõ, mert ott 0, 53Mb/s mért be.

Én ma voltam nőgyógyásznál. Nem tudom hogy jó e ez az eredmény? Ezek normális számok?

és ez van a papíromra írva a vizsgálatok után: Ép külső nemi szervek. Kp. Tág hüvely, zárt méhszáj, rendes nagy uterus afv-ban, szabad környezet. Tkp: periorif. Crv. Kolpitis. Rendes nagy homogén uterus. Nyálkahártya: 8.5 mm, M. K. ov-ban több 5-6 mm-s foliculus Cystikusmképlet nem ábrázolódik. Hólyag normális konturú. Gáttájék szabad. Ez szerintetek jó?

Legjobb válasz: Mondta az orvos, hogy vmi baj van? Ha nem, akkor nincs semmi bajod.

Mondta az orvos, hogy vmi baj van? Ha nem, akkor nincs semmi bajod.
A kérdező hozzászólása: kérdeztem és azt mondta hogy nem lát semmi rendelleneset, de vett le kenetet tenyésztésre, mert hüvelyfolyásom van és viszket ott lent meg ég is. De voltam ma vérvételen, mert régen voltam.holnap kész lesz a vérképem.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!