Találatok a következő kifejezésre: Ma voltam A hasi ultrahang (10 db)

Szeptember 28-án volt utoljára menszeszem. Ma voltam dokinál hasi ultrahangot csinált és nem látott semmit csak azt mondta hogy vékony a hártya.1 hónap múlva kell mennem controlra. Attól hogy nem látott semmit lehetek terhes?

Legjobb válasz: Szia!és 1 válaszolo is Szia!! szentem mindketten babássak vagytok....persze ha vannak tüneteitek...mert a kérdezö nemirt tesztet,tünetet...s nem most volt már szept,lehet hogy valami pici kavar van bennt a szervezetedben...azé csinálj tesztet... az 1.válaszolo,ha Te már m2hét mulva mégy,akkor kell hogy lásson valamit,illetve valakit az UH.-nm mik a tüneteitek????

Szia!és 1 válaszolo is Szia!! szentem mindketten babássak vagytok....persze ha vannak tüneteitek...mert a kérdezö nemirt tesztet, tünetet...s nem most volt már szept, lehet hogy valami pici kavar van bennt a szervezetedben...azé csinálj tesztet... az 1.válaszolo, ha Te már m2hét mulva mégy, akkor kell hogy lásson valamit, illetve valakit az UH.-nm mik a tüneteitek????
?????? Hihetetlen!!! Nekem is szept.28-án volt az utolsó! Múlthéten szerdán csináltam tesztet, ami pozitív volt. Ma még egyet, ami szintén poz. Neked mik a tüneteid? Gondolom a teszt +.!? Semmi mást nem mondott az orvos, csak h menj vissza???? Én csak 2 hét múlva tudok menni, mert addigra kaptam idõpontot. Totál kész vagyok!!!! Szerintem tuti anyuka leszel :) :) :) :) :)
Sziasztok! Nekem is akkor volt utoljára, és volt 3 negatív tesztem, mensi meg sehol. Van ötlet?
Gondolom poz. teszted azért volt mielõtt dokihoz mentél. Esetleg valami tünetek voltak? Mert akkor nagy a valószínûsége, hogy terhes vagy. De az orvost nem értem. Nekem szept 20-án volt meg utoljára, a tüneteket már okt. 13-14 tõl érzem, teszet 17-én csináltam, poz. lett. 28-án voltam elõször dokinál, és az uh-n már látott 13, 5 mm petezsákot. Szóval legalább annyit kellett volna mondania, hogy ne emelj nehezet, biciklizést, forró fürdõt, termálfürdõt, kerülni kell, otthon is ha lehet csak zuhanyozzál, de ne forró vízzel, mert az vízbõséget okoz, ami vetéléshez vezethet. A szeretkezést nem kell hanyagolni, csak sokkal óvatosabbnak kell lenni, és ha mód van rá(és miért ne lenne) kerülni kellene a méhösszehúzódásokat az elsõ 12 hétig. Szóval nem akarlak megilyeszteni, biztos minden rendben lesz, csak vigyázz magatokra.
ha vékony a nyálkahártya, akkor vagy nincs baba, vagy nem tudom... de igyál palástfûteát, attól felépül a nyálkahártya , és szedj E vitamint napi 1-et!
ha vékony a hártya, az jot jelent baba szempontjából, mert menszi elött megvastagszik, és leválik, vagyis megjön , tehát ha vékony akkor nem lesz menszid
Az igaz ha vékony a nyálkahártya akkor nem lesz menzi, de baba sem lesz belõle, mert nem bír megtapadni.
ez hülyeség, nekem 5mm volt a méhnyálkahártyám és megjött

Ma voltunk a fiammal csipo ultrahangon, mert a hasamba keresztbe fekudt bennem es sajnos 5 hetig szijjat kell hordjon mert a medencejebe a forgoja mozog mind ket oldalon a kerdesem az lenne a szijtol helyre fog jonni? Nagyon ketsegbe vagyok esve

Legjobb válasz: Ne aggódj, én is szíjban voltam. De nekem a dokik nem egybõl mondták, hogy kell, hanem csak két hósan. Addigra már megszerettem a hason alvást, ami szíjban nem ment, ezért volt nagyon nehéz a szüleimnek, így alig aludtam. Iszonyatosan sajnáltak, fürdés után már egybõl sírtam, mert tudtam, hogy mi vár rám. 8 hónapos koromig volt rajtam, és emiatt kicsit csúszott nálam a mászás, a felülés, a járás, de nem sokat. Azóta egészséges édesanya vagyok. A testnevelés órákat nem nagyon szerettem, de annak semmi köze nincs a szíjhoz :) Szerencsére a kisfiam nem lett csípõficamos. Szóval biztosan helyre fog jönni, megéri!!!

Ne aggódj, én is szíjban voltam. De nekem a dokik nem egybõl mondták, hogy kell, hanem csak két hósan. Addigra már megszerettem a hason alvást, ami szíjban nem ment, ezért volt nagyon nehéz a szüleimnek, így alig aludtam. Iszonyatosan sajnáltak, fürdés után már egybõl sírtam, mert tudtam, hogy mi vár rám. 8 hónapos koromig volt rajtam, és emiatt kicsit csúszott nálam a mászás, a felülés, a járás, de nem sokat. Azóta egészséges édesanya vagyok. A testnevelés órákat nem nagyon szerettem, de annak semmi köze nincs a szíjhoz :) Szerencsére a kisfiam nem lett csípõficamos. Szóval biztosan helyre fog jönni, megéri!!!
Szia! A látszat rémisztõ egy szülõnek, hogy ilyen valamiben látja a gyermekét.Én 30 éve votam ilyen pavlik kengyelbe, a legsúlyosabb csipõficammal. 10 hós koromig volt rajtam 4 hós koromtól. Kutya bajom, semmi sem látszk a járásomon.Ezt is csak akkor tudtam meg, mikor bõgve ujságoltam anyunak hogy az én kistörpimnek terpeszpelust javasolt a doki! :) Ne aggódj, 5 hét és emlékezni sem fogtok rá! :)
A kérdező hozzászólása: jaj nagyon koszonomm nektek:) megnyugtatattok !! a doki azt mondta napi 12 orat legyen rajta de csak ejszaka akkor napkozben nyugodtan levehetem rola??nem akarom hogy egesznap abba legyen a dragam! ugy sirtam mikor meglattam abba a szijjba en bele se tudtam tenni hanem az apja rakja bele
Szia.Az én kisfiam is kengyelben volt, olyan 2 hónapig, de éjjel nappal rajta volt.Jókat aludt benne hason.A csípõje teljesen rendbe jött, igazából csak a mozgásfejlõdése volt lassabb, de hordtam utána tornára , mert eléggé letapadtak az izmai a kengyel miatt, de ez is teljesen rendbe jött.
Még annyi, hogy miért nem az orvos adta rá, neki kellene beállítania?!Sõt vissza is kell vinni kb. 2 hetente, hogy ellenõrizzék a szíjjat, hogy mennyire nyúlt ki, vagy éppen nem -e nõtt a pici és állítani kell rajta.
A kérdező hozzászólása: de az orvos allitotta be nekunk is es 3 het mulva visza kell vinni a szij miatt 5 het mulva meg azert hogy megnezzek javult e az allapota, de nekunk nem kell ejjel nappal rajta lennie a szijnak hanem csak az esti orakban 12 ora hoszat en napkozben leveszem rola eppen azert amit te irtal hogy ne lassuljon le a mozgas fejlodese

Ma voltam dokinál. A hasi ultrahang tényleg nem mindenkinél mutatja ki a korai terhességet? Holnap megzek hüvely ultrahangra.

Az kimutatja?

Legjobb válasz: korai terhességet a hüvelyi uh-val tudják megállapítani.

korai terhességet a hüvelyi uh-val tudják megállapítani.
Hüvelyit szoktak, mert az jobban "odalát" ahova kell. Hasival gyakran nem látják a 12 hét alatti terhességet.

Nagyon félek! Ma voltam hasi ultrahangon, és a doki talált valami daganatot vagy cisztát a petefészkemnél. Holnap kell visszamennem, de nagyon megijedtem. Mit lehet ezzel kezdeni? Tudom hogy így nehéz válaszolni, de tapasztalatok érdekelnének.

Legjobb válasz: Kislányom vakbélmûtét elõtt hasi ultrahangon esett át,amely során a petefészeknél cisztát fedeztek fel.A sebész teambe bekerült nõgyógyász specialista is de mikor feltárták nem bántották.Visszarendelték egy hónap múlva ismételt ultrahangra.A cisztának hûlt helye volt.Van sok olyan mely magától felszívódik, eltûnik.Nem kell egybõl rosszra gondolni, bízom benne te eseted sem súlyosabb.

Kislányom vakbélmûtét elõtt hasi ultrahangon esett át, amely során a petefészeknél cisztát fedeztek fel.A sebész teambe bekerült nõgyógyász specialista is de mikor feltárták nem bántották.Visszarendelték egy hónap múlva ismételt ultrahangra.A cisztának hûlt helye volt.Van sok olyan mely magától felszívódik, eltûnik.Nem kell egybõl rosszra gondolni, bízom benne te eseted sem súlyosabb.
Ilyenkor megfordul az emberrel a világ, és azt hiszi, nem vele történik. Miért pont velem történt? Egyszerû: rossz lapot húztál. De tovább kell játszani, mert az élet a tét. Meg fognak vizsgálni, kiderítik mi a baj, és meggyógyítanak. Lehet, hogy gyógyszerrel, lehet, hogy mûtéttel, az út a gyógyuláshoz nem számít, csak a gyógyulás maga. Az egészséged. Mert valakinek Te vagy az egész világ. Neki kell meggyógyulnod. Csak erre gondolj! Bármit mondanak, hallgass a dokikra, és sikerülni fog. Lehet, hogy apróbb bajod van, ami egyszerûen és simán gyógyítható. Szorítsd ökölbe a kezed, és mondjad magadnak: NEM VAGYOK BETEG!!! De a legfontosabb: NE FÉLJ! - nem lesz semmi baj!
mi lett??
Nekem petefészek daganatom volt. Megmûtöttek és kivették a tenisz labada nagyságú daganatot. Jó indulatú volt a szövettan kimutatta. Én csak egyet tudod tanácsolni. Olyan ultrahangoshoz menj, aki profi. Nekem 3 orvos összevissza mondott mindenfélét több hónapon át, míg egyszer eyg fõ doki ült az UH-ban és rögtön kibökte mi az.Ne aggódj, meggyógyulsz!
Daganat vagy ciszta? A kettõ között annyi a különbség, mint az oroszlán és a kismacska között. A ciszta a következõ mensiddel együtt fel is szívódhat, átalában ezért csinálnak ilyenkor mége gy ultrahangot a következõ ciklusban. Ha mûteni is kell, össze sem lehet hasonlítani egy ciszta vagy egy daganat mûtétjét. Nem fogunk tudni megnyugtatni, azt csak holnap az orvosod tudja megtenni, de majd írd meg hogy mi volt és nagyon szorítok neked!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, bár nem igazán tudok megnyugodni...
Az anyumnak is volt tavaly és neki is felszívódott!! Próbálj megnyugodni, nem lesz semmi baj!
Mit írt az orvos a leletre pontosan, hogyan nevezte? Ne izgulj, legtöbbször ezek a ciszták (folyadékkal telt tömlõk)elég gyakoriak, és maguktól felszívódnak napok, hetek alatt, és a következõ uhangon már nincsenek ott.
Cickafarkfû tea, tabletta jótékony hatással van a ciszta ellen. Nekem is a petefészkemnél volt cisztám, kb. 8 éve találták meg. Rendszeresen kellett visszajárnom UH-ra, de nem nõtt meg annyira, hogy kezdjenek vele valamit. Mostanában meg nem érzem, hogy lenne, az orvos se talált semmit legutóbb.
A kérdező hozzászólása: Na voltam dokinál, és azt mondta úgy néz ki hogy ciszta(több az esély rá)most várjuk a következõ menstruációt hátha azzal együtt távozik, ha nem akkor majd továbblépünk...

Ma voltam hasi ultrahangon. Endometrium:6 mm. Ma vagyok a 11. napon. Ez jó? Milyen az a vastagság ami megfelelő, ha kisbabát szeretnénk?

Legjobb válasz: Szia nem vagy véletlenül terhes? Mert ha jól emlékszem az endometrium 6mm = 6 hetes terhes.

Szia nem vagy véletlenül terhes? Mert ha jól emlékszem az endometrium 6mm = 6 hetes terhes.
Terhes biztosan nem vagy.A 6 mm nem tùl vastag de mèg az ovuig ès a beàgyazòdàsig javulhat. A peteèrès körül 8-10 mm- nek kell lennie. Egyèl sok fehèrjèt tùròt , joghurtot stb. ès sok vizet kell inni. Azonkívül a peteèrès utàn a palàstfü tea is sokat segíthet.
A kérdező hozzászólása: Terhes biztosan nem vagyok.Nem is azért mentem orvoshoz.Hát remélem vastagszik még:-)

Ma voltam 4D ultrahangon, ez volt az első hasi (16. hét), normális, hogy annyira rányomta a uh vizsgálót a hasára?

Néha még kis fájdalom érzetem is volt!

Legjobb válasz: Volt már, hogy nekem is kellemetlen volt néha! De nyugi, tutibiztos, védett helyen van a babód! 29 hetes mami

Volt már, hogy nekem is kellemetlen volt néha! De nyugi, tutibiztos, védett helyen van a babód! 29 hetes mami
A kérdező hozzászólása: Köszi a gyors választ! Minden jót Nektek!
szia! nekem is annyira nyomták a fejet, hogy szinte fájt. Viszont a 18 hetes ultrahangot követõ nap kezdtem érezni a babám mozgását. Nem tudom van e valami köze egymáshoz a két dolognak, de mindenképp érdekes az egybeesés. :)
Szia! Nekem a 9. héten volt hüvelyi uh és nem fájt, sajnálom, hogy neked igen. Fel a fejjel, úgy tudom, innentõl már csak hasi lesz...
A kérdező hozzászólása: Nagyon koszonom a valaszokat!Remelem legkozelebb nem fogok gorcsolni elotte, de gondolom akkor mar nekem se fognak tobbet csinalni mert ma vagyok epp 12 hetes es ma csinaltak az uh ot!Remelem nem lesz semmi gond!Boldog kismamai
Ne görcsölj a vizgálatokon. Fogd fel úgy, hogy ezzel csak segítenek a babának. Nem fájhatna elvileg. Nincs gyulladásod? Nem csíp, amikor pisilsz? Esetleg ég... Mert ha kis gyulladás is van, akkor valóban fájhat, vagy nem kent elég zselés anyagot a doki az uh.fejre (amit a hüvelyi uh-nál a gumi felhelyezése után kennek rá). Nekem a citológia (rákszûrés) fájt, mert pici gyulladásom volt. Egyébként ne félj a hüvelyi uh-tól, ha lazítasz és nincs gyulladás, akkor meg sem érzed. Nekem a 20 hetes uh-on hasi uh-t is és hüvelyi uh-ot is csinált a doki (mondta, hogy ilyenkor már nem szokták, de ezzel jobban látja azt, ahol elõször gondot látott a hasi uh-on (elõtte egy héttel). Ne félj a vizsgálatoktól, nem fog fájni legközelebb. Így állj hozzá. Boldog babavárást. Üdv.: 23 hetes kismama
Valószínû görcsöltél a dolgon, ezért volt ez a fájdalom. Meg esetleg a doki a méhszájhoz ért többször, ez lehet fájdalmas valakiknél. A 12. heti UH az utolsó hüvelyi, onnantól kezdve hasi van, kivéve ha valami rendellenesség vagy probléma indokolja az elõzõt (nekem 15. héten vérzés miatt csináltak egy hüvelyit is). Ne izgulj, várd békében és nagy örömmel a kicsit! :)
A kérdező hozzászólása: Amugy abszolut nem faj a szex!A parom iszonyat ovatos es figyelmes sose szokott fajni plane nem igy mint ez fajt! Remelem nem csinalnak tobb ilyet, mert tiszta gorcsbe vagyok a kov.vizsgalatoktol!Koszi a valaszokat!
A kérdező hozzászólása: Sajnos en annyira tudatlan vagyok meg nem is tudom hogy az egyaltalan uh. volt vagy csak egy vizgalat amivel nezett valamit, hogy minden rendben van e?Gondolom uh. volt csinalt hasit is es latszott a kis babym!Most varom az elsot azert vagyok ilyen tudatlan!
Ne izgulj, biztos hogy nincs gond veled. A szex fáj? Mert he nem akkor tényleg megnyugodhatsz!
Nekem a 12 heten csinalt utoljara huvelyi uh-t, es egyszer sem fajt, ratett arra a huvelyi uh fejre egy gumit, es bekente vmivel amitol meg konnyebben becsuszott. Nagyon sajnalom, h neked fajt, es ha esetleg legkozelebb megis csinalna, mondjuk En ugy tudom, h a 12 heti az utolso huvelyi, akkor mond meg neki, h ovatosabban. 17 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Isszonyatosan izgultam!Szoval lehet azert fajt annyira!Az orvosom szerintem nem volt durva nagyon kedves es megerto volt o is azt mondta hogy alt. nem szokott fajni ill. nem kene hogy fajon szoval akkor valami gond van nalam??
folytatom az elõzõt...Mindenesetre ha mégis csinál, említsd meg neki!!!!!Boldog babavárást!Ne felejtsd el, most van a tarkóredõ mérés, Down-kór szûrés!!!16 hetes kismama
Hát ez nagyon érdekes, mert én szinte nem is éreztem. Izgultál?Nagyon összeszorítottad magad?De én inkább azt gondolom az orvos csinálta durván, mert annak nem szabadna fájnia. De megnyugodhatsz, mert a 12.héttõl már hasi UH-t csinálnak. Csak az elsõ hetekben csinálják hüvelyivel, amikor még annyira pici a baba, hogy hasin nem jól látszik.Mindenestere, ha mégi
szia.arra , hogy neked miért fájt ennyire csak egy rövid történet. : mikor elõszõr mentem nõgyógyászhoz nõvérem kísért el.a váróban ott rágta a körmét.kérdeztem mi baja.azt mondta nagyon izgul miattam, mert nagyon fájdalmas a vizsgálat.hát mire sorra kerültem gondolhatod hogy izgultam.aztán nem is fájt :) szóval van aki érzékenyebb. már ne gondolj rá.csak a babádra! boldog babavárást 23hetes kismama

Tegnap voltam hasi ultrahangon. Endometrium:6 mm. Ma vagyok a 12. napon. Ez nagyon kevés? Milyen az a vastagság ami megfelelő, ha kisbabát szeretnénk? Mennyit vastagszik még a peteérésig?

Legjobb válasz: 6 mm annyira nem keves, de tenyleg jobb ha 8 folott van. Az elmult 2 honapban nekem is csinaltak uh-ot es akkor csak 6-6.5mm volt. Elkezdtem inni a palastfu teat mult honapban peteereskor, naponta egy nagy cseszevel egeszen a ciklusom vegeig es kepzeld ebben a honapban is voltam uh-on es mar 9mm volt a nyalkahartyam. Nemtom, hogy az segitett, de en annak tudom be :).Probald ki..hatha segit! Sok sikert!!

A kérdező hozzászólása: Köszönöm a segítséget:-)Kipróbálom, hátha segít.Igen, szedtem fogamzásgátlót 6 évig.Októberben hagytam abba.
6 mm annyira nem keves, de tenyleg jobb ha 8 folott van. Az elmult 2 honapban nekem is csinaltak uh-ot es akkor csak 6-6.5mm volt. Elkezdtem inni a palastfu teat mult honapban peteereskor, naponta egy nagy cseszevel egeszen a ciklusom vegeig es kepzeld ebben a honapban is voltam uh-on es mar 9mm volt a nyalkahartyam. Nemtom, hogy az segitett, de en annak tudom be :) .Probald ki..hatha segit! Sok sikert!!
A kérdező hozzászólása: Még nem próbáltam semmit.Fél éve próbálkozunk, tudom nem olyan nagy idõ, de most úgy döntöttem megpróbálok valamit. Kipróbálom, köszönöm.Most lesz peteérésem, akkor ihatom a palástfû teát?Pontosan hogy kell ?A zselészerû nyáknál kezdem el inni, addig amíg meg nem jön?
B...ó vagy te!De válaszoltam is a kérdésedre! Aki akart volna válaszolni már megtette volna!De a másik helyen is csak 1 válasz árválkodik...
11:54-es vagyok, mensitõl pedig a cickafark peteérésig és aztán a palástfû.És reméljük hogy nem kell sokáig kúrálni magad ezekkel és babás leszel.:) Szorítok!Ha összejön a baba ne feledkezz meg rólunk és írd meg az örömhírt. Ezelõtt fogamzásgátlót szedtél?Nekem, ahogy abbahagytam rá 7 hónapra sikerült a baba.A gyógyszer után kell jó fél év míg a szervezet összeszedi magát.
Szia, én a hajnali 1.20-as vagyok. Igen, kezd el peteéréskor inni, amikor a tojásfehérjés folyás van. A palástfû tea egész finom is nem kell helyettesíteni.
23:49-es vagyok!Borítsunk fátylat a történtekre!Oké!:) Cickafark tablettát próbáltad már?Napi 3*2-kell bevenni kb. a peteérésig, ez erõsíti a méhet, méhnyálkát épít, és megelõzi a belsõ gyulladásokat, amikrõl esetleg nem is tudsz.Nekem ez a tabletta segített!Azért a tablettát ajánlom, mert nem kell a borzalmas teáját inni, az nagyon rossz.Peteérés után pedig a palástfû tea, de fontos, hogy ebben a sorrendben kell fogyasztani, nem fordítva, mert ha peteérés után szeded a cickafarkot, vetéléshez is vezethet az arra hajlamosaknál.Palástfûbõl nem tudom van-e tabletta, de a gyógynövényesnél megmondják.Egyébként ezek a tabik szõlõcukor és a gyógynövény keverékébõl állnak, semmi mellékhatása nincs.Egy próbát megér.70 szemes cickafark tablettát 500ft-ért vettem.
A kérdező hozzászólása: Megpróbálom a palástfû teát.Onnantól kezdjem el inni, amikor a nyúlós, zselészerû nyák van?Bocs, csak nem vagyok igazán otthon még ezekben:-)
A kérdező hozzászólása: Ne haragudj, ha bunkó voltam, csak már kikészít ez a várakozás:-(
Olvasd végig: http://babatervezok.otthona.net/ Minden benne van a tüszõrepedésrõl, palástfûrõl, hõgörbérõl. Nagyon jó oldal.
A kérdező hozzászólása: De egy bunkó vagy!Csak azért írtam két helyre, mert nem biztos, hogy mindenki olvassa mindkét részt

Ma voltunk ultrahangon, és a pocaklakóm keresztbe van a hasamban. A feje jobb oldalt, a lába a bal oldalt. Nem baj ez? 20 hetes terhes vagyok.

Legjobb válasz: :) Dehogy baj. Amig tud mozogni odabent, még sokat fog vándorolni, és forogni :)

:) Dehogy baj. Amig tud mozogni odabent, még sokat fog vándorolni, és forogni :)
Szia!Én 23 hetes vagyok és farfekvéses a kiscsaj, de azt mondták, hogy 32 hétig kell befordulnia!Remélem, hogy befordul!:-)Nyugi!
Nekem pont igy fekudt a 31. het eleken, amikor a 4D voltunk. Azt mondta a szonoigrafus, hogy lehet, hogy igy is marad mar. Masnap a nogyogyasz megnezte, akkor mar farfekveses volt:) De meg a pocakom formaja is megvaltozott:) . Nem izgatom ezen magam. A baratnom kisfia, akkor fordult be, amikor elkezdodtek a fajasok es 3 ora mulva mar kint is volt:) ) Boldog babavarast! 32 hetes km
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat!
ÓÓÓ, még rengeteg helye van, hogy forogjon. Ilyenkor nekem hol ült, rá pár napra meg már fejjel levele volt. Végül csücsült és már nem fordult semerre.
az enyém is így fekszik.nagyon remélem h nem fog így maradni és befordul. 29 hetes km

Ma voltam ultrahangon és az orvos a hasin és a hüvelyin is látott babát, de nem volt szívhangja.8 hetes terhes vagyok, de a magzat még csak 6 hetes. Azt mondta a doki hogy 1 hét múlva menjek vissza. Aggódom. Szerintetek nincs semmi baj?

A hasi ultrahangon jobban látszott a baba. A hüvelyin csak egy pontnak.

Legjobb válasz: 8 hetesen elvileg lennie kell szívhangnak. Ha 8 hetes vagy, az 8 hét, mert a terhességet az elõzõ mensitõl számítják, szóval akkor a babád 8 hetes, hacsak nem pont a menses elõtt fogant, pár nappal. Akkor lenne 6 hetes. NEm akarok károgni, de sajnos elõfordulhat hogy nem fejlõdik a baba.

8 hetesen elvileg lennie kell szívhangnak. Ha 8 hetes vagy, az 8 hét, mert a terhességet az elõzõ mensitõl számítják, szóval akkor a babád 8 hetes, hacsak nem pont a menses elõtt fogant, pár nappal. Akkor lenne 6 hetes. NEm akarok károgni, de sajnos elõfordulhat hogy nem fejlõdik a baba.
Nyugi! Én ugyanígy voltam, és napokon belül szülök. ;-) Nem középidõben fogant, hanem késõbb! Az én Babám, több mint két héttel. Majd 12. heti uh-n "belövik" a korát!
Elképzelhetõ hogy késõbb volt a peteérésed, nem középidõben. Szurkolok hogy ez a variáció legyen! Nálam is mensi szerint 1 héttel több lett volna, de én tudtam hogy mikor fogant, ezért a dokinak 1 héttel késõbbi utolsó mensi idõpontot mondtam emiatt, és hát igazam is lett :) A kiírt napon született :)
A kérdező hozzászólása: A terhesség kora nem egyenlõ a magzat korával. Ezt az orvos mondta. A terhességet az utolsó menstruáció elsõ napjától számolják, míg a magzat korát a peteéréstõl. Nagyon félek és izgulok hogy lesz-e 1 hét múlva szívhang. Remélem tényleg nincs baj.
én pont így voltam...8 hetesen 6 hetesnek felelt meg a mérete...3mm-es volt....missed ab lett belõle mert sajnos 1 hét múlva sem volt szívhang..... Neked remélem nem ez lesz!!! drukkolok!
ne haragudj, nem értem...8 hetes terhes vagy, a baba meg 6 hetes? Ha 6 hetes vagy, akkor még nem késõ, hogy legyen szívhang, egy hetet tényleg várni kell:-) ne aggódj, jövõhéten már hallhatod:-)
a kérdezõnek igaza van. a terhességi korból le szoktak venni 2 hetet és az a magzati kor. mivel ugye a 14. napon van peteérés normál esetben, tehát az elsõ 14 napon nem él a baba semmilyen formában. bár az egy másik kérdés, hogy hogyan mondta a doki a babaára ezt a hat hetet. hogy hat hetes terhesség méreteinek felel meg, vagy hogy az embrionális kornak. ha nyolc hetes vagy és hat hetes terhességi kornak felel meg a magzat mérete, nah akkor az nem jó. bár abban igazuk van a válaszolóknak, hogy 8 hetesen már kellene lennie szívhangnak. persze vannak kirívó esetek, reméljük a tiéd is az lesz. nekem 6+4-en nem volt, aztán 7+5-ön volt. sok sikert és kitartást!
Nekem a 6 hetes UH-on (hüvelyin) 6 mm-es volt az embrióm és gyönyörû színhangja is volt..reménykedjünk, hogy neked is lesz 1 hét múlva!!Ne idegeskedj, mert azzal is árthatsz neki.Most nyugodj meg, pihenj sokat, és imádkozz, hogy minden rendben legyen!!Drukkolok nektek!! 10 hkm
Én mikor pozitívat teszteltem direkt vártam míg be nem töltöttem a 7 hetet és utána mentem orvoshoz 7+3napos voltam és szép szívhangja volt. 12hetin hallottam is :)
nekem is 2 héttel kisebb volt a baba a terhességemhez képest, missed ab lett a vége.
Nekem 6hét + 6 napon volt szívhang ez a terhességi kor volt és mivel mértem a hõmet, középidõben fogant, így 5 hetes volt a magzat, ha Ti így számoljátok, de minden uh papíromon az utolsó menstruáció 1. napjától számítják a terhességi kort és szülésnél is ez a mérvadó. 3 hónapos Manó anyukája
nekem sem volt még a 6 hetesen, de a héthetesen már volt. Mivel nem minden baba a ciklus közepén fogan lehet ez a 8-6 hét mizéria. Ezért szokták ált azt mondanio, h 8 hetesen legyen az elsõ uh, mert akkor már mindenkinél van szívhang. Azon ne aggódj, h most még nem volt, senki sem egyforma. Ha meg mégsem él, úgysem tehetsz semmit. De még ne vonj le nagy következtetéseket, mondom, nálam is csak a 7. héten indult be, és most már 4 éves, és semmi baja nem volt a terhesség alatt sem

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!