Találatok a következő kifejezésre: Ma voltam A hasi (127 db)

Terhesség alatt lehet hason aludni? Ma reggel kénytelen voltam a hasamra fordulni, mert fulladtam, és másképp nem tudtam aludni. Holnap leszek 12 hetes.

Legjobb válasz: Még 12 hetesen igen, de 16 hét után nem ajánlott mert nyomhatod a babádat! Van aki tovább is hason alszik, ahogy érzed!

Még 12 hetesen igen, de 16 hét után nem ajánlott mert nyomhatod a babádat! Van aki tovább is hason alszik, ahogy érzed!
En kb a 20. hetig hason aludtam:) igaz, kb a 16. hettol mar csak fel hason, felhuztam az egyik labam:) csak a 22-23. he korul kezdett el noni a hasam:) nyugodtan aludhatsz ameddig kenyelmes. 31 hkm
Ilyen idõsen szerintem is lehet még, majd úgyis érzed, mikortól kényelmetlen...egyébként pár hét múlva elérkezik ez az idõ is :) Egyébként én csak hason aludtam elõtte, úgyhogy el sem tudtam gondolni, hogy fogok aludni nagy pocakkal. Vettem terhespárnát, és azzal nagyon sokáig tudtam még félig hason aludni, úgyhogy ha elõfordulnak ilyen problémák, hogy hason kell aludni, akkor érdemes megfontolni, ilyentájt vettem én is...
A kérdező hozzászólása: Csak nem szeretném összenyomni a babát :) Úgy aludtam, hogy az egyik lábamat felhúztam, hogy ne helyezzem a teljes testsúlyomat a babára.Amióta terhes vagyok egyszer sem aludtam hason, de ma reggel muszáj volt(max fél óra volt), nem tudom, hogy fekve miért nem volt elég a levegõm, csak nagyokat sóhajtoztam, és mire sikerült volna elaludnom, akkorra megint kevés volt a levegõm. :( Nem tudom, hogy mi lehet ez.Este lefekvés elõtt 1-2 órával még semmi bajom sem volt.
Ameddig kényelmes. A babát nem tudod összenyomni, mivel folyadékban van, azt meg nem lehet. Alap fizika.

Ma voltunk a fiammal csipo ultrahangon, mert a hasamba keresztbe fekudt bennem es sajnos 5 hetig szijjat kell hordjon mert a medencejebe a forgoja mozog mind ket oldalon a kerdesem az lenne a szijtol helyre fog jonni? Nagyon ketsegbe vagyok esve

Legjobb válasz: Ne aggódj, én is szíjban voltam. De nekem a dokik nem egybõl mondták, hogy kell, hanem csak két hósan. Addigra már megszerettem a hason alvást, ami szíjban nem ment, ezért volt nagyon nehéz a szüleimnek, így alig aludtam. Iszonyatosan sajnáltak, fürdés után már egybõl sírtam, mert tudtam, hogy mi vár rám. 8 hónapos koromig volt rajtam, és emiatt kicsit csúszott nálam a mászás, a felülés, a járás, de nem sokat. Azóta egészséges édesanya vagyok. A testnevelés órákat nem nagyon szerettem, de annak semmi köze nincs a szíjhoz :) Szerencsére a kisfiam nem lett csípõficamos. Szóval biztosan helyre fog jönni, megéri!!!

Ne aggódj, én is szíjban voltam. De nekem a dokik nem egybõl mondták, hogy kell, hanem csak két hósan. Addigra már megszerettem a hason alvást, ami szíjban nem ment, ezért volt nagyon nehéz a szüleimnek, így alig aludtam. Iszonyatosan sajnáltak, fürdés után már egybõl sírtam, mert tudtam, hogy mi vár rám. 8 hónapos koromig volt rajtam, és emiatt kicsit csúszott nálam a mászás, a felülés, a járás, de nem sokat. Azóta egészséges édesanya vagyok. A testnevelés órákat nem nagyon szerettem, de annak semmi köze nincs a szíjhoz :) Szerencsére a kisfiam nem lett csípõficamos. Szóval biztosan helyre fog jönni, megéri!!!
Szia! A látszat rémisztõ egy szülõnek, hogy ilyen valamiben látja a gyermekét.Én 30 éve votam ilyen pavlik kengyelbe, a legsúlyosabb csipõficammal. 10 hós koromig volt rajtam 4 hós koromtól. Kutya bajom, semmi sem látszk a járásomon.Ezt is csak akkor tudtam meg, mikor bõgve ujságoltam anyunak hogy az én kistörpimnek terpeszpelust javasolt a doki! :) Ne aggódj, 5 hét és emlékezni sem fogtok rá! :)
A kérdező hozzászólása: jaj nagyon koszonomm nektek:) megnyugtatattok !! a doki azt mondta napi 12 orat legyen rajta de csak ejszaka akkor napkozben nyugodtan levehetem rola??nem akarom hogy egesznap abba legyen a dragam! ugy sirtam mikor meglattam abba a szijjba en bele se tudtam tenni hanem az apja rakja bele
Szia.Az én kisfiam is kengyelben volt, olyan 2 hónapig, de éjjel nappal rajta volt.Jókat aludt benne hason.A csípõje teljesen rendbe jött, igazából csak a mozgásfejlõdése volt lassabb, de hordtam utána tornára , mert eléggé letapadtak az izmai a kengyel miatt, de ez is teljesen rendbe jött.
Még annyi, hogy miért nem az orvos adta rá, neki kellene beállítania?!Sõt vissza is kell vinni kb. 2 hetente, hogy ellenõrizzék a szíjjat, hogy mennyire nyúlt ki, vagy éppen nem -e nõtt a pici és állítani kell rajta.
A kérdező hozzászólása: de az orvos allitotta be nekunk is es 3 het mulva visza kell vinni a szij miatt 5 het mulva meg azert hogy megnezzek javult e az allapota, de nekunk nem kell ejjel nappal rajta lennie a szijnak hanem csak az esti orakban 12 ora hoszat en napkozben leveszem rola eppen azert amit te irtal hogy ne lassuljon le a mozgas fejlodese

Tegnap volt HSG-m, ma görcsöl a hasam, barnás pecsételésem van! Ez normális? Ma reggel voltunk együtt a párommal és most félek nem kellett volna még, kicsit fájt.

Legjobb válasz: Szerintem korai volt az egyuttlet, mi utana par napot kihagytunk, nekem se gorcsom, se barnazasom nem volt. Szerintem fekudj, pihenj le, hatha jobb lesz.

Szerintem korai volt az egyuttlet, mi utana par napot kihagytunk, nekem se gorcsom, se barnazasom nem volt. Szerintem fekudj, pihenj le, hatha jobb lesz.
Nem hiszem, hogy jó ötlet volt már másnap együtt lennetek :(
Nekem is volt utána barnázásom, 2-3 napig és nekem is görcsölt a hasam. El fog múlni, ne aggódj!
Októberben voltam HSG-n, egy hétig véreztem és 3 napig alig tudtam leülni. Jobb lett volna ha vártok még, de szerintem most már így utólag ne aggódj, nem tudod visszacsinálni.


Megnéznétek a babám méreteit? Ma voltam a 35. heti UH-n és kíváncsi vagyok. Azt mondja az orvos, hogy "nagy"babám lesz. BPD:89mm Has: 97 mm Femur:

Ezt írta még rá a papíromra,de nem tudom mit jelent. Megnéznétek,segítenétek benne?

Legjobb válasz: Szerintem nem nagy, legalábbis a fej nagysága teljesen átlagos a 35 héthez, viszont a hasa nagyon kicsi, nem írtál el valamit? A méhlepény a mellsõ falon tapad, és 2-3 fokban érett, a köldökzsinor áramlása folyamatos, tehát rendben van.

Szerintem nem nagy, legalábbis a fej nagysága teljesen átlagos a 35 héthez, viszont a hasa nagyon kicsi, nem írtál el valamit? A méhlepény a mellsõ falon tapad, és 2-3 fokban érett, a köldökzsinor áramlása folyamatos, tehát rendben van.
Sztem sem nagy! Sõt a has..NÉz meg itt a 35 hetes méreteket! http://www.szuloklapja.hu/baba/body/hetrol_hetre.php?HETEK=35
nekem ez volt 36+5ösen: BPD 96mm, HC 343 mm, AC 326 mm, OFD 112 mm, FL 68 mm, méhlepény érettsége: II-III. becsült súly 3000 gr. és nem mondták, hogy nagy lenne...bár a bpd-je egy 39 hetesnek felelt meg.. még nem tudom végül mennyire jönnek be ezek a mérések, mivel az utolsó hétben vagyok.:) 39hkm
Szerintem nem kicsi. A korábbi uh-okon is nagyobb volt, vagy csak most a vége felé nõtt meg jobban?
A kérdező hozzászólása: Majdnem minden ultrahangon mondta a doki hogy nagyobb baba.azért is kérdezem mert én is és a párom is alacsonyak vagyunk.
Érdekes, akkor máshogy mérték le. Mert haskörfogatot szoktak mérni, és annak 35 hetesen 300 körül kellene lennie. De ezt leszámítva a többi adatból nekem nem tûnik "nagy" babának, teljesen átlagos.
Hát ha mindig picit nagyobb volt, akkor lehet, hogy valamivel korábban fogant. de azért nem olyan vészesen nagy, nyugi. :)
A kérdező hozzászólása: Nem írtam el. Ezt írta rá az orvos a papíromra illetve az asszisztens. BPD:89mm HAS: 97mm FEMUR: 64mm
A has méret nincs elírva?Az nagyon kicsi 35 hetesen...3 gyerekes anyuka
nekem 35+2hetesen bpd 8, 6cm, fl 6, 4cm volt, haskörfogat 320mm, és 2, 6kg-nak saccolták. pontosan 4hét mulva született és 3050gramm lett! Nem hiszem, hogy a te babád oriási lesz! :) )
sok jarkalas cipekedtel is??
A kérdező hozzászólása: Kb.végig ültem az egészet a páromnak odadtam a papírt mit vegyen.Ahogy ültem akkor is fájt ha mentem akkor is végig.Nem cipekedtem.Nagyon félek hogy valami baj van.Tegnap este is ilyenek voltak.Köszönöm elõre is a válaszokat.
nekem is pont ez volt.. sajna ez mar igy marad.. mégis setalni es mozogni kell sokat.. en ugy megyek mint a pingvinek mindig utana :S szedd rendesen a magneziumot, en ugy csinalom, hogy akkor veszem be, ha már nagyon fáj pihenj is kicsit. nyugi, nincs semmi baj, csak a méhszalagok.. és nem biztatlak, allitolag rosszabb is lesz :( 25, 4 hetes kismama (akinek egy hete "jott ki" ez a tunet)
elozo vagyok, bar ülés közben nem szabadna fájnia, vagyis nekem nem fajt
Szia! A magne B6-ot szedd rendszeresen! Én is azt hittem, hogy csak a szalagok miatt fájt, kb. a 25 héttõl, majd a 30.héten kiderült, hogy ki van nyílva a külsõ és középsõ méhszáj, a dokim le is tiltott mindenrõl, fekvés és napi 3x2 magneB6, most a 35. héten már feloldozott, mert nem nyíltam tovább hál Istennek, szóval lehet neked is pihenned-feküdnöd kéne. Sajnos nekem sem megy a jövés menés és a házi munka is csak részletekben, pedig elterveztem, hogy én marha fitt kismama leszek:-). Szóval nézesd majd meg magad, de addig is pihenj többet! Hajrá:-)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a segítséget!Mindenkinek kitartás!Sokat pihenek most is de akkor úgy látom még többet kell. Boldog Babba várást! Mégegyszer köszönöm!
Szia! Napra pontosan egyidõs a terhességünk.Ha huzamosabb ideig vagyok függõleges helyzetben, nagyon szokott fájni a hasam és be is keményedik néhány másodpercre.Én elmentem az orvosomhoz a panaszaimmal, sajnos teljesen visszahúzódott a méhnyakam, de még nem nyílt ki a méhszájam. Magne B6-ot ajánlott és mellette felírta a Diaphillyn 100 tablettát is.Valamint azt mondta, hogy ammennyit lehet pihenjek és a legjobb erre a fekvõ helyzet, mert nem terheled a méhedet a baba súlyával. Nem szabad idegeskedned, menj el az orvosodhoz, hogy megnyugodj.Nincsenek görcseid és ez jó jel.Feküdj a hétvégén minnél többet.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm utolsó.Szívesen megismernélek fõleg hogy egy cipõben járunk.Köszönöm a segítségedet. Boldog Baba várást!
Nem voltál megfázva mostanában? Csak mert nekem egész augusztusban ugyanez volt. a pollenek miatt állandóan tüsszögtem és nekem is folyamatosan fájt, szúrt az alhasam. Azóta szerencsére elmúlt. De a sok sétától is lehet. :) 37 hetes

Szeptember 28-án volt utoljára menszeszem. Ma voltam dokinál hasi ultrahangot csinált és nem látott semmit csak azt mondta hogy vékony a hártya.1 hónap múlva kell mennem controlra. Attól hogy nem látott semmit lehetek terhes?

Legjobb válasz: Szia!és 1 válaszolo is Szia!! szentem mindketten babássak vagytok....persze ha vannak tüneteitek...mert a kérdezö nemirt tesztet,tünetet...s nem most volt már szept,lehet hogy valami pici kavar van bennt a szervezetedben...azé csinálj tesztet... az 1.válaszolo,ha Te már m2hét mulva mégy,akkor kell hogy lásson valamit,illetve valakit az UH.-nm mik a tüneteitek????

Szia!és 1 válaszolo is Szia!! szentem mindketten babássak vagytok....persze ha vannak tüneteitek...mert a kérdezö nemirt tesztet, tünetet...s nem most volt már szept, lehet hogy valami pici kavar van bennt a szervezetedben...azé csinálj tesztet... az 1.válaszolo, ha Te már m2hét mulva mégy, akkor kell hogy lásson valamit, illetve valakit az UH.-nm mik a tüneteitek????
?????? Hihetetlen!!! Nekem is szept.28-án volt az utolsó! Múlthéten szerdán csináltam tesztet, ami pozitív volt. Ma még egyet, ami szintén poz. Neked mik a tüneteid? Gondolom a teszt +.!? Semmi mást nem mondott az orvos, csak h menj vissza???? Én csak 2 hét múlva tudok menni, mert addigra kaptam idõpontot. Totál kész vagyok!!!! Szerintem tuti anyuka leszel :) :) :) :) :)
Sziasztok! Nekem is akkor volt utoljára, és volt 3 negatív tesztem, mensi meg sehol. Van ötlet?
Gondolom poz. teszted azért volt mielõtt dokihoz mentél. Esetleg valami tünetek voltak? Mert akkor nagy a valószínûsége, hogy terhes vagy. De az orvost nem értem. Nekem szept 20-án volt meg utoljára, a tüneteket már okt. 13-14 tõl érzem, teszet 17-én csináltam, poz. lett. 28-án voltam elõször dokinál, és az uh-n már látott 13, 5 mm petezsákot. Szóval legalább annyit kellett volna mondania, hogy ne emelj nehezet, biciklizést, forró fürdõt, termálfürdõt, kerülni kell, otthon is ha lehet csak zuhanyozzál, de ne forró vízzel, mert az vízbõséget okoz, ami vetéléshez vezethet. A szeretkezést nem kell hanyagolni, csak sokkal óvatosabbnak kell lenni, és ha mód van rá(és miért ne lenne) kerülni kellene a méhösszehúzódásokat az elsõ 12 hétig. Szóval nem akarlak megilyeszteni, biztos minden rendben lesz, csak vigyázz magatokra.
ha vékony a nyálkahártya, akkor vagy nincs baba, vagy nem tudom... de igyál palástfûteát, attól felépül a nyálkahártya , és szedj E vitamint napi 1-et!
ha vékony a hártya, az jot jelent baba szempontjából, mert menszi elött megvastagszik, és leválik, vagyis megjön , tehát ha vékony akkor nem lesz menszid
Az igaz ha vékony a nyálkahártya akkor nem lesz menzi, de baba sem lesz belõle, mert nem bír megtapadni.
ez hülyeség, nekem 5mm volt a méhnyálkahártyám és megjött

Ma vagyok a 43. napomon, de eddig csak negativ tesztjeim voltak. A hasam fajdogal, kicsi emelygesem, szedulgetesem van, de semmi egyeb…remelem, hogy ezt sem csak bekepzelem! Most akkor lehet meg remenykedni? Menjek mar esetleg orvoshoz?

A ciklusaim 30-38 naposak szoktak lenni ( a 38 csak egyszeri alkalom volt ),

Legjobb válasz: sajnos valoszinü nincs baba. a tesztnek ilyenkor már kikelett volna mutatnia.

sajnos valoszinü nincs baba. a tesztnek ilyenkor már kikelett volna mutatnia.

Mikor teszteljek? Tegnap és tegnapelőtt voltunk együtt a párommal. Ma szurkál a hasam.

Sziasztok! Tudom hogy várnom kellene a nem várt menziig, de szerintetek tesztelhetek pár nap múlva? Nagyon szeretnénk babát, eddig nem jött össze, és nagyon türelmetlen vagyok. Szerintetek? Köszi a válaszokat el?re is!!!

Legjobb válasz: Szerintem még korai lenne, inkább várd meg a mensi idejét. Drukkolok!

Szerintem még korai lenne, inkább várd meg a mensi idejét. Drukkolok!
nem lenne jó még most teszelned, hiszen még csak tegnap és tegnap elõtt voltatok együtt. Mikor kellene megjönnie? Nem lehetsz ennyire türelmetlen!
Szia! Mivel a megtermékenyités után kb 5-7 nap mire megtörténik a beágyazodás és a beágyazodás után 3 napra mutat valamit egy jó teszt. Szóval mindenképpen várd meg a mensi elmaradását, és ha nincs elég hgc a szervezetedben akkor is neg. lesz a teszt. Ha kisbabát szeretnél légy türelmesebb!!! Hiszen ha gyermeked lesz Vele is türelmesnek kell lenned. Kitartás és drukkolok!
A kérdező hozzászólása: Ne értsetek félre, alapjában nagyon türelmes vagyok, csak most nagyon izgulok hogy legyen baba, persze várok még... de aki nagyon szeretne babát és egy ideje próbálkozik, az tudja hogy mit érzek! Egy nap is éveknek tûnik :)
SZia! En megertelek, enis nagyon vartam a babucit, es nagyon turelmetlen voltam, de vard ki a mensid napjat. Es ne akard gorcsosen a babucit, mert ugy nehezebb, tudom, hogy konnyu mondani, de meglatod, ha lesz olyan honap, amikor nem annyira koncentrallsz ra, osszejon. Bar lehet, hogy mostis sikerult. Kitartast kivanok neked! 14hetes kismama
Teljesen megértelek, de nincs értelme tesztelned, úgyis negatívat mutat, arra meg nincs szükséged, hogy elkeseredj. Várd meg legalább az aktuális mensi idejét! Még akkor is lehet, hogy nem mutatja ki a teszt. Nekem csak 6 hetes terhességet mutatott ki.
Szerintem ne izgulj ennyire! Várd meg amíg késik! Én azon az elméleten vagyok, hogy inkább egy nem várt mensi, mint egy nagtív teszt! Attól nagyon el lehet keseredni! Legalább is én nagyon el szoktam keseredni, ezért én mindig várok! Remélem ebben a ciklusban nem jön meg nekem sem!
Igaz, még egy kicsit várnod kellene a teszteléssel, de azért drukkolunk nektek!
A kérdező hozzászólása: Sziasztok. Pár nap van még a mensziig. A mellemet érzem, a derekam fár és szurkál a hasam. Ez jó jel? Jövöhéten tesztelek. Remélem nem jön meg!

Ma 5 perces fájásaim voltak a hasam alja úgí fájt mintha kést szúrkáltak volna bele és lent a hüvelyembe is de mostanra már elmúlt? Ehhez hasonló a szülési fájás? Vagy mégis milyen?

Az els? terhességem és így nem tudom hogy milyen lehet a szülési fájás,mennyire er?s ha fáj? 36 hetes vagyok az orvosom azt mondta hogy nagyon lent van a baba feje éshogy nyitva van a küls? méhszájam is így max 2 hetet ad. A baj csak az hogy nemtudom mikor kell mennem.

Legjobb válasz: Ha elmult, akkor az valoszinuleg meg csak joslofajas volt, keszul a szervezeted a szulesre. ha nem mulik el setalasra, vagy pihenesre, meleg tusolasra, es tenyleg 5-10 percenkent jon, akkor menj be a korhazba, nem ciki, ha megsem kezdodott el, jobb nem kockaztatni, es legalabb megnyugtatnak, hogy minden ok. Ha meg elindulna, akkor meg sok szerencset, rovid es nem tul fajdalmas szulest!39 hetes kismama

Ha elmult, akkor az valoszinuleg meg csak joslofajas volt, keszul a szervezeted a szulesre. ha nem mulik el setalasra, vagy pihenesre, meleg tusolasra, es tenyleg 5-10 percenkent jon, akkor menj be a korhazba, nem ciki, ha megsem kezdodott el, jobb nem kockaztatni, es legalabb megnyugtatnak, hogy minden ok. Ha meg elindulna, akkor meg sok szerencset, rovid es nem tul fajdalmas szulest!39 hetes kismama
Igen, ez valószínüleg jóslófájás volt, mert az igazi nem múlik el :-))
Szia, én most voltam ez végett korházba, de nem maradtam bent, mert jóslófájásaim voltak.Inkább énis megnézettem magam nehogy baj legyen.Nekem 2 óránként 10prces fájáokkal jelentkezett, meg 6 óra hosszáig kemény volt a hasam.Sajnos nekem is csak max 3 hetet mondtak.Azt ajálották hogy éjjel tegyek a fenekem alá párnát, és ha görcseim lennének tegyek a hasamra enyhe langyos, de majdnem hideg borogatást.Közben áttértem a Béres magnéziumra és megszüntek a görcseim.De már te 36 hetes vagy akkor már nem ajánlotos szedni csak orvos utasítására.Nekem az orvosom 38 hetesig mondta a szedését.Második babámat várom de még most sem tudom mikkor vannak az igazi fájások, mert az elsõvel nem pontossan jelntkeztek, nem volt köztük idõ amit mértem volna.Így énsem tudom mikkor kell indulni.üdv 34 hetes kismama.Kitartás már jó irányban vagy!!!!
A kérdező hozzászólása: És a cicijeim is ma kezdtel el fájni(érzékenyek)!
2 naponta nem árt a baba miatt is, meg hát egyébként is:)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!