Találatok a következő kifejezésre: Ma voltam 8 (75 db)

Ma voltam dokinál, 8 hetes vagyok, de a baba még nem látszik. Normális ez?

Legjobb válasz: Biztos ,hogy 8 hetes vagy???én öt hetesen voltam és akkor már egy kis babszem látszódott és kb 5mm volt,legutóbb 9hetesen voltam akkor már kb20mmesvolt és dobogott a szive,elég nagy volt..Én elmennék egy másik dokihoz az a helyzet!!!

Biztos , hogy 8 hetes vagy???én öt hetesen voltam és akkor már egy kis babszem látszódott és kb 5mm volt, legutóbb 9hetesen voltam akkor már kb20mmesvolt és dobogott a szive, elég nagy volt..Én elmennék egy másik dokihoz az a helyzet!!!
Ha nem látszott, honnan tudod, hogy terhes vagy? Amg nem látják a babát, nem szokták megállapítani a terhességet, még + teszt esetén sem. Általában 7 hetesen már ver a baba szive, és már nem is oylan kicsi.-) De van, akinál még ilyenkor ne látják uhon.Elõfordul. Járj hetente kontrollra, vagy kérd ki másik doki tanácsát is.
Arról nem írtál, hogy csak a baba nem látszik vagy a petezsák sem. 8 hetesen már mindkettõnek látszani kellene, sõt a szívhangnak is, de csak hüvelyi ultrahanggal, hasival nem.
Nekem hasi uh-n is látszott a szívhang és a bab is 6 hetesen és 5 naposan. Nem csak a hüvelyi uh mutatja ki.
Szia..altalaban 7-8 hetesen mar van szivhang es eleg jol latszodik a baba..sajna hallottam mar olyat is, hogy csak ures petezsak volr embrio nelkul.....de ilyenkor nem tamasztjak ala a terhesseget..keress egy masik dokit!!

Ma voltam ultrahangon és az orvos a hasin és a hüvelyin is látott babát, de nem volt szívhangja.8 hetes terhes vagyok, de a magzat még csak 6 hetes. Azt mondta a doki hogy 1 hét múlva menjek vissza. Aggódom. Szerintetek nincs semmi baj?

A hasi ultrahangon jobban látszott a baba. A hüvelyin csak egy pontnak.

Legjobb válasz: 8 hetesen elvileg lennie kell szívhangnak. Ha 8 hetes vagy, az 8 hét, mert a terhességet az elõzõ mensitõl számítják, szóval akkor a babád 8 hetes, hacsak nem pont a menses elõtt fogant, pár nappal. Akkor lenne 6 hetes. NEm akarok károgni, de sajnos elõfordulhat hogy nem fejlõdik a baba.

8 hetesen elvileg lennie kell szívhangnak. Ha 8 hetes vagy, az 8 hét, mert a terhességet az elõzõ mensitõl számítják, szóval akkor a babád 8 hetes, hacsak nem pont a menses elõtt fogant, pár nappal. Akkor lenne 6 hetes. NEm akarok károgni, de sajnos elõfordulhat hogy nem fejlõdik a baba.
Nyugi! Én ugyanígy voltam, és napokon belül szülök. ;-) Nem középidõben fogant, hanem késõbb! Az én Babám, több mint két héttel. Majd 12. heti uh-n "belövik" a korát!
Elképzelhetõ hogy késõbb volt a peteérésed, nem középidõben. Szurkolok hogy ez a variáció legyen! Nálam is mensi szerint 1 héttel több lett volna, de én tudtam hogy mikor fogant, ezért a dokinak 1 héttel késõbbi utolsó mensi idõpontot mondtam emiatt, és hát igazam is lett :) A kiírt napon született :)
A kérdező hozzászólása: A terhesség kora nem egyenlõ a magzat korával. Ezt az orvos mondta. A terhességet az utolsó menstruáció elsõ napjától számolják, míg a magzat korát a peteéréstõl. Nagyon félek és izgulok hogy lesz-e 1 hét múlva szívhang. Remélem tényleg nincs baj.
én pont így voltam...8 hetesen 6 hetesnek felelt meg a mérete...3mm-es volt....missed ab lett belõle mert sajnos 1 hét múlva sem volt szívhang..... Neked remélem nem ez lesz!!! drukkolok!
ne haragudj, nem értem...8 hetes terhes vagy, a baba meg 6 hetes? Ha 6 hetes vagy, akkor még nem késõ, hogy legyen szívhang, egy hetet tényleg várni kell:-) ne aggódj, jövõhéten már hallhatod:-)
a kérdezõnek igaza van. a terhességi korból le szoktak venni 2 hetet és az a magzati kor. mivel ugye a 14. napon van peteérés normál esetben, tehát az elsõ 14 napon nem él a baba semmilyen formában. bár az egy másik kérdés, hogy hogyan mondta a doki a babaára ezt a hat hetet. hogy hat hetes terhesség méreteinek felel meg, vagy hogy az embrionális kornak. ha nyolc hetes vagy és hat hetes terhességi kornak felel meg a magzat mérete, nah akkor az nem jó. bár abban igazuk van a válaszolóknak, hogy 8 hetesen már kellene lennie szívhangnak. persze vannak kirívó esetek, reméljük a tiéd is az lesz. nekem 6+4-en nem volt, aztán 7+5-ön volt. sok sikert és kitartást!
Nekem a 6 hetes UH-on (hüvelyin) 6 mm-es volt az embrióm és gyönyörû színhangja is volt..reménykedjünk, hogy neked is lesz 1 hét múlva!!Ne idegeskedj, mert azzal is árthatsz neki.Most nyugodj meg, pihenj sokat, és imádkozz, hogy minden rendben legyen!!Drukkolok nektek!! 10 hkm
Én mikor pozitívat teszteltem direkt vártam míg be nem töltöttem a 7 hetet és utána mentem orvoshoz 7+3napos voltam és szép szívhangja volt. 12hetin hallottam is :)
nekem is 2 héttel kisebb volt a baba a terhességemhez képest, missed ab lett a vége.
Nekem 6hét + 6 napon volt szívhang ez a terhességi kor volt és mivel mértem a hõmet, középidõben fogant, így 5 hetes volt a magzat, ha Ti így számoljátok, de minden uh papíromon az utolsó menstruáció 1. napjától számítják a terhességi kort és szülésnél is ez a mérvadó. 3 hónapos Manó anyukája
nekem sem volt még a 6 hetesen, de a héthetesen már volt. Mivel nem minden baba a ciklus közepén fogan lehet ez a 8-6 hét mizéria. Ezért szokták ált azt mondanio, h 8 hetesen legyen az elsõ uh, mert akkor már mindenkinél van szívhang. Azon ne aggódj, h most még nem volt, senki sem egyforma. Ha meg mégsem él, úgysem tehetsz semmit. De még ne vonj le nagy következtetéseket, mondom, nálam is csak a 7. héten indult be, és most már 4 éves, és semmi baja nem volt a terhesség alatt sem

Ma voltam uh-on. Az uh szerint 6 hetes vagyok, ha viszont kiszámoljuk 8 hetes. Ez mitől lehet? És most akkor 6 v 8?

Legjobb válasz: Mert az utolso menstruacio elso napja szerint szamoljak a terhesseget.Pl.ha augusztus 14 en kezdodott az utolso akkor ma vagy nyolc hetes,pedig kb.ra ket hetre termekenyultel meg.

Mert az utolso menstruacio elso napja szerint szamoljak a terhesseget.Pl.ha augusztus 14 en kezdodott az utolso akkor ma vagy nyolc hetes, pedig kb.ra ket hetre termekenyultel meg.
Uh-on a méretek alapján számolnak, így 6. hetét éli a baba. Orvosilag a terhesség 8 hetes. Mivel azt az utolsó mensitõl számítjuk.
nekem is két hét eltérés volt. amikor a nódokim a vérzésem alapján számolta akkor 12hetes voltam, de az uh-n 10hetes, és nekem azt mondták, hogy az uh számit.hát nem tudom
A kérdező hozzászólása: Köszi.Ez nem jutott volna az eszembe!
nekem úgy tûnik fordítva mondod.. Az utolsó mensid elsõ napja óta eltelt 8 hét ha jól gondolom.. Az ultrahang pedig a baba mérete alapján adja meg a terhességi hetet..tehát ha az uh azt mondta 6 hetes a terhesség, akkor azt jelenti, hogy valami miatt két hét az eltérés.. Ez ilyenkor lényegtelen, az a fontos, hogy a szívhang meglegyen és tudd az utolsó mensi idejét..a 12 hetes uh-n pontosítják majd a terhességi kort , akkor már jobban megállapítható.
Nekem is csináltak 6 hetesen 8 hetesen és 10 hetesen UH-ot. Elõször az mondták Nekem is hogy a 8 hetes 6 hetesnek felel meg, a 10. héten pedig utolérte magát és akkor már 10 hetesnek mondta a doki. Nyugi a következõ Uh már jobb lesz.
Nekem is így volt, de 12 hetsen már 12 hetes voltam mensi és baba kora szerint is!
A 7, 8 a 60 perce, vagy a 120 perces eredmény?
A kérdező hozzászólása: 120perces lett 7, 8
1. vagyok. Akkor valószínûleg diétára fognak, és rendszeresen fognak ellenõrizni. (legalábbis nálunk így volt, akinél terhességi cukorbetegséget állapítottak meg.)
A 7, 8 a határérték, Mo.-on szigorúan is veszik, így ennél az értéknél tuti, hogy diétáznod kell majd. Gondolom az orvos ír beutalót egy dietetikushoz vagy diabetológushoz, aki beállítja a diétádnak a pontos részleteit. És érdemes beszerezned egy vércukormérõt, minden étkezés után 1 órával érdemes megmérni a vércukorszintedet. De mindent elmond majd a doki.
A kérdező hozzászólása: Âh nem hiszem el nem lehet hogy én Cukorbeteg legyek , Meghogy diétázzak ..uristeen terhesség alatt , hogy fogom èn ezt kibirni??
A diéta nem egyenlõ a fogyókúrával és az éhezéssel. Sokan összekeverik. Majd kapsz étrendet, hogy miket javasolnak, hogy mit egyél és mit ne.
Nem vagy cukorbeteg! Senki nem mondta. De terhességi diabéteszed van enyhe formában. Nem magad miatt kell kibírni a diétát, a kisbabád egészsége és élete függ ettõl. Ne félj, egyébként nem vészes, csak erõfeszítést igényel, mert a mennyiségeket pontosan ki kell mérni és naponta 5-6-szor étkezni lehetõleg ugyanabban az idõben. Nem vészes tényleg.

Ma voltam dokinal, 8 Hetesnek megfelelo embriot latott szivveressel. Mire hazaertem ilyen vilagosbarna kremes folyasom volt. Baj lehet?

Megijedtem :(

Legjobb válasz: A vizsgálat okozhat ilyet nem kell egybõl megijedni. Ha nem múlik akkor érdemes vissza menni, de ha csak ma volt ilyen és holnapra már nyoma sincsen akkor nincsen semmi baj. Látták volna ma ha valami gond lenne, szerintem csak a vizsgálat okozta. Ha vissza mész akkor lehet adnak rutascorbint ami megerõsíti a hajszálereket, de eze gy vény nélküli gyógyszer ha van esetleg otthon egyet bevehetsz, de ha C-vitamint veszel be az is teljesen jó.

A vizsgálat okozhat ilyet nem kell egybõl megijedni. Ha nem múlik akkor érdemes vissza menni, de ha csak ma volt ilyen és holnapra már nyoma sincsen akkor nincsen semmi baj. Látták volna ma ha valami gond lenne, szerintem csak a vizsgálat okozta. Ha vissza mész akkor lehet adnak rutascorbint ami megerõsíti a hajszálereket, de eze gy vény nélküli gyógyszer ha van esetleg otthon egyet bevehetsz, de ha C-vitamint veszel be az is teljesen jó.
Nem feltétlen jelent bajt, de szerintem ha nem múlik vagy erõsödik akkor menjél vissza. Lehet, hogy volt6van hematómád. Vagy ha hüvelyi uh volt és mondjuk van egy pici seb a méhszájadon akkor azért. Ha csak kicsi volt és elmúlt akkor nem hiszem, hogy bajt jelent. De ha aggódsz és nyugtalan vagy akkor menjél vissza mindenképpen.
Az elsõ terhességem alatt elég sok piros, meg barna folyással találkoztam, úgyhogy most nem a levegõbe beszélek. Ha volt egy darab betéted, amin volt egy világosbarna folt, szerintem nincs miért aggódnod. Ellenben, ha tovább tart, erõsödik, pirosodik, beszélj a dokiddal, valószínûleg kapsz hormonpótlást. Viszont, ha hüvelyen keresztül is vizsgáltak, elõfordul, hogy az okozta a folyást. A görcsökre szedhetsz magnéziumot, de inkább Magnerotot, vagy Magnesii Citricit.
Szerintem is a Magnerot a hatásos magnézium. MagneB6 nekem semmit nem ért volt, hogy egy nap 10-et is bevettem, Citrici valamivel jobb, de az sem volt az igazi.
8 hetesen hasi UH-t csinált? És nem volt semmilyen hüvelyi vizsgálat? keetvétel, vagy sima manuális vizsgálat? Nekem amikor méhszájértéket nézett, utána véreztem kicsit, de nem volt semmi baj. Reméljük nálad sem, csak a szervezeted emlékszik még a menzeszre. Esetleg nem szeretkeztetek a pároddal?
Szia Szerintem nyugodj meg nem lesz semmi baj! En kb 8-9hetes lehettem mikor egy veres pecsét volt a bugyimon es kicsit gorcsoltem is, azonnal rohantunk a kórházba. Meg vizsgáltak es mondta a doki hogy a hormonoktol van es nekem is az idõ körül lett volna mensim!!! Mondjuk itt Kanadában nem lehet az orvosokrol valami jót mondani! 22hetes vagyok es a vizsgálatok abból állnak hogy meg merik a hasamat, vérnyomás, súly es meg kérdezik van e vmi kérdésem!!!! Ja es 2uh van!ennyi Boldog baba várast :) ))
A kérdező hozzászólása: beszeltem a dokival, pihenjek, ha verzek menjek be. am ha baj lenne latta volna mar, hogy kezdodik a veteles, nem?
A kérdező hozzászólása: se a parommal nem volt szex, se huvelyi vizsgalat. meg ma is van folyas.
Ha már el is múlt a barnázás akkor szerintem semmi okod aggodalomra. Persze úgy is csak akkor fogsz megnyugodni, ha majd a következõ uh-n minden rendben lesz. Kizártnak tartom, hogy délelõtt még minden rendben van a babával és estére elvetélsz. Még ha nem is volt hüvelyi uh akkor is biztos vagyok benne, hogy a vizsgálat okozta a barnázást, esetleg picit idegeskedtél is a uh elõtt és attól volt ez a picike barnázás. Nézd én könkrétan véreztem, dõlt a vér belõlem és a babámnak semmi baja sem volt. Szerintem megnyugodhatsz, de ha van idõd akkor "szaladj" el egy dokihoz nem is muszáj a sajátodhoz menni és nézesd meg a babádat, mert ha most a 12. hétig aggódni fogsz (már pedig biztos fogsz) az sem tesz jót a babádnak.
A kérdező hozzászólása: Valamennyire megnyugtatott az, hogy tegnap reggel rosszullettel kezdtem :) Es utoljara szerdan voltam rosszul... Ugyhogy csak nincs baj.
Érdekes, mennyire félvállról veszik az emberek problémáit az orvosok! Elvégre nem az õ gyerekérõl van szó! Tuti hogy felhívnám a dokit ilyen esetben, és ha tudsz, pihenj, ne emelgess, és ne idegeskedj. Hisz van, aki vérzik a terhesség alatt, és semmi bajuk!
A kérdező hozzászólása: pici gorcsolgeteseim nekem is vannak, meg szuro erzes, de a doki szerint nem baj, magne b6ot szedjek ra
Lehet baj, de nem feltétlen. Nekem azt mondta a doki, hogy semmilyen színû folyás nem természetes/jó terhesség alatt. Telefonálj, ha tudsz.
A kérdező hozzászólása: de hat hasi uh volt :( 6 fele vizsgalt meg, es feloraja ertem haza. 6 kor meg nagyon dobogott a szive. :-(
Ezt a nagyon dobogott a szívét hogy érted? Mondta a doki, hogy nem annyira jók az értékek? Az, hogy nagyon dobogott a szíve nem baj, ha a doki nem mondta, az a dolga a szívének, hogy nagyon dobogjon. Amúgy meg az én fiam is utálja az uh-t régebben "csak" menekült az uh elöl és befúrta magát a méhfalba hátra, most, hogy már nagy fiú (37hetes) most pedig rúgja le magáról és nagyon ideges tõle. Ezt baba válogatja. Hogy megnyugodj akkor holnap menj vissza, vagy ha nagyon nem bírod akkor menj be a kórházba.
A kérdező hozzászólása: Rendben volt minden a dokinal. eszembe jutott, hogy a napokban kene megjonnie, ha nem lenne baba...
Én parázós vagyok, úgyhogy én legalább felhívnám a dokimat, hogy mi volt, mit csináljak.
Na jó is, hogy mondod, ezt a megfog jönni dolgot. Nekem is így volt, hogy 6 hetesen voltunk dokinál volt szívhang meg minden. Aztán kb. 8 hetes koromban este elkezdett dõlni a cucc belõlem, volt már vetélésem gondoltam akkor most õt is elveszítjük. Rohantunk az ügyeletre, még ott is dõlt a cucc, a doki nem fûzött hozzá sok reményt , mondta csinál egy uh-t mert lehet mûteni kell. Tudod mi volt a uh-n? A babám teljes szépségével dobogó szívvel. 3 orvos nézett meg, hogy akkor most mi van. Nem tudták honnan, mitõl vérzek. 2 óra múlva elmúlt minden. Másnap megnéztek mondták minden rendben, aztán jött a saját orvosom õ is megnézte, õ is mondta, hogy itt aztán semmi baj, kérdezte mikor kellett volna mensiznem? Nem tudtam neki válaszolni hirtelen, de itthon megnéztem, hát igen az nap lett volna a második kimaradt mensim. Na azóta sem véreztem és 35 hetes a pocaklakóm és makk egészséges.
A kérdező hozzászólása: Igen, mondjuk eleg valoszinutlennek tartom, hogy a vizsgalat utan veszitsem el a babat. :(
Nehogy azt hidd, hogy a kórházban adtak nekem valami csodaszert. Ott is csak azt mondták, hogy feküdjek le és pihenjek, ha a baba menni akar akkor elmegy, ha marad akkor marad. Nem tudnak ám ott sem semmit csinálni, adnak esetleg sárgatest hormont, de azt is csak, hogy megnyugodj, mert ha a baba menni akar akkor elmegy azzal is. Ne aggódj mert semmi gond nem lesz, pihenj le és ha holnap is észlelnél valami problémát akkor hívd fel a dokit és megbeszélitek. Ez azért fura lenne, hogy 3 órával ezelõtt még makk egészséges magzatod volt most meg egyszer csak elkezd vérezni. Arról nem beszélve, hogy én mikor elvetéltem nekem már napokkal elõtte voltak görcseim és haskeményedésem.
A kérdező hozzászólása: es ma meg a mellem is jobban faj :)

Ma voltam uh-on es 6hetes és 4 naposnak mondta a doki de a mensihez képest 8 hetesnek kéne lennem! Kis szívhangot észlelt a gépen de kisebb a koránál a magzat ez nagyon aggaszt! Szerintetek ez nem jó jel?

Legjobb válasz: 3-4 hét eltérés már aggasztó lenne!! (nekem 2-3 hetesnek mondta a doki a 7. héten az elsõ vetéléssel végzõdõ terhességet,3-4 hetesnek pedig a 2. vetéléssel végzõdõ,szintén 7 hetes terhességet!) Neked valószínû,hogy csak késõbb volt peteérésed! Nekem,rendszertelen volt a menstruációm az utolsó szülés óta,és a menstruációtól számolva 10 hetesnek kell volna lennem,az uh-n viszont 8+4 hetes babát látott... Ami a vélt fogantatástól számolva sem jött ki sehogy! Ne aggódj!! Minden rendben van!! Majd pár hét múlva a 12. heti uh-n meglátod!! :-) Boldog babavárást és egészséges kisbabát!! :-) Üdv: 3lányos,11hkm

3-4 hét eltérés már aggasztó lenne!! (nekem 2-3 hetesnek mondta a doki a 7. héten az elsõ vetéléssel végzõdõ terhességet, 3-4 hetesnek pedig a 2. vetéléssel végzõdõ, szintén 7 hetes terhességet!) Neked valószínû, hogy csak késõbb volt peteérésed! Nekem, rendszertelen volt a menstruációm az utolsó szülés óta, és a menstruációtól számolva 10 hetesnek kell volna lennem, az uh-n viszont 8+4 hetes babát látott... Ami a vélt fogantatástól számolva sem jött ki sehogy! Ne aggódj!! Minden rendben van!! Majd pár hét múlva a 12. heti uh-n meglátod!! :-) Boldog babavárást és egészséges kisbabát!! :-) Üdv: 3lányos, 11hkm
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a jó szavakat , remélem minden rendben lesz már van egy 6, 5 éves fiam de nála minden olyan jól ment. Most a doki sem volt olyan lelkesítõ ezért nagyon elszomorodtam.
Nekem 9+6nál volt 8hetes uh szerint, de én biztosra tudom melyik nap fogant, de a 12.heti uh-n már 15hetes lett. Nyugodj meg semmi baj, ha gáz lenne a doki szólt volna :-) 31hkm
Nekem is nagyjából ilyenkor nézték, egy héttel volt kisebb a baba. Aztán a 12. hétre behozta, most tartja a korát. Ne aggódj, még simán behozhatja.
egy picit késõbb foganhatott, nem középidõben. Nálunk is ez volt az elsõ babánál, rá is húzott 1 hetet végén és így idõben született. Ne aggódj, ha valami gond lenne, a doki szólt volna.
A mostani dokik elég bunkóak tudnak lenni néha! Ne aggódj, nekem is kisebb volt, de nekem már a 9. hétre behozta méretét. :) Neked is befogja, vagy egyszerûen a doki mondott hülyeséget. Az is megesett már nálam.

Ma voltam nőgyógyásznál, Crl: 8 mm! Azt mondta, hogy minden rendben, de hány hetes terhességnek felel ez a méret meg?

Utolsó menstruációm:2012.04.27., de soha nem volt rendszeres a ciklusom. Volt olyan ,amikor 2 hónapig nem is volt menstruációm. Kérlek segítsetek! (Szívhang is van már!)

Legjobb válasz: 7-8 hetes terhességnek nekem ekkor 9 mm volt a lányom :)

7-8 hetes terhességnek nekem ekkor 9 mm volt a lányom :)
http://www.hotdog.hu/babazzunk/9-honap/magzati-meretek-ossze.. Itt találod a táblazatot ahol szépen össze van foglalva a crl méretek hetek száma szerint. Remélem tudtam segíteni. :)
szerintem kb 6-7 hetes lehetsz. Gratulálok!!!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm Nektek a válaszokat és a gratulációt! Nagyon aggódó vagyok, elsõ várandósságom és izgulok nagyon!

Vércukor terhelésem eredménye a 26. héten: éhgyomri 3, 8, 60 perces 4, 4, a két órás 4, 4. Ma voltam a védőnőnél és azt mondta figyeljek jobban oda a kajára, hogy mit eszem. Nem igazán értem mert a doki szerint ez jó eredmény. Járt már így valaki?

Igazából azért sem értem, mert nem tudom akkor mit mondott volna, ha tényleg nem jó az eredmény?! Egyébként nagyon vigyázok arra, hogy ne egyek túl sok édességet, vagy szénhidrátot, de azért mindenről nem nem lehet lemondani?!

Legjobb válasz: Engem is mindig riogattak, pedig kb. ilyen értékeim voltak, mint neked. A vicc az volt, hogy még a 160 kilós dokim is azt mondta, hogy figyeljek oda a kajára. Õ, aki szinte csak gurulni tudott :))))

Engem is mindig riogattak, pedig kb. ilyen értékeim voltak, mint neked. A vicc az volt, hogy még a 160 kilós dokim is azt mondta, hogy figyeljek oda a kajára. Õ, aki szinte csak gurulni tudott :) )))
ez az eredmény tökéletes.
Szia! Nekem 7, 2-nél mondta a dokim, hogy határérték, figyeljek a szénhidrátbevitelre. A te eredményed tökéletes, ne izgulj. Néhány védõnõ kicsit túl okosnak tetteti magát.
Szia4 Nálunk csak 1 órás van, de 4, 3 lett az éhgyomrim is meg a terhelt is!Nekem azt mondták tökéletes! Védõnõnél mégnem voltam, de engem nem is izgatmit mondd, nekem az elsõ lányom születése után olyan marhaságokat mondott, hogy azótA csak a kötelezõ pofavizoitre megyünk, és kész...
Szia!ne aggódj, ez jó.a védõnõnek meg tényleg nem kell mindent elhinni.7.8 fölé nem mehet a 120 perces.ha nekem is ilyen lehetne:)
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat, azért az megnyugtat, hogy ti is úgy gondoljátok, hogy ez jó eredmény. :) Azért még várom a tapasztalatokat.
Szerintem inkább arra gondolt, hogy alacsony a cukrod.Az se jó ám.Én 3hetente járok a diabetológiára, mert a terhelésem magas lett, azóta persze tökéletes, pedig ugyan azt eszem, mint eddig...a lényeg, hogy oda mentem múltkor 4, 8 volt a cukrom és hazaküldtek, hogy egyek :)
Én azt gondolom ne vedd mindig készpénznek, amit a védõnõ mondd!Én úgy csináltam végig a terhességet, hogy szinte mindenben eltért a doki-védõnõ véleménye!Szerintem az a fontos, amit az orvos mondd, az legyen az elsõdleges.Szerintem is jók az eredményeid!
lehet csak azért mondta, hogy mondjon valami okosságnak tûnõt Az enyém is folyton ezt csinálja, pl. a mg b6-ot szedetné velem négyesével (a 250 grammosat), hogy miért ne kérdezd?? A dokim azt mondta, meg ne próbáljam olyan nagyadagban, folyamatosan szedni. 27 hetes
Irigyellek. Ez tökéletes. 7, 8 a határérték, különben szigorú CH diéta. Nekem 8, 4 lett a 120 perces érték, és 150 gramos CH diéta lett az eredmény.
azt'szem 6, 5-ig jó az eredmény, aztán magas.
7.8-ig jó a terheléses, valószínûleg diétáznod kell, sõt biztos. Ne ijedj meg, nekem sokkal magasabb volt, inzulint is kaptam.
A 120 perces jó 7, 8-ig. Nekem az 8.00 lett, nem sokkal több, de diétáznom kell és minden héten vérvétel:(
Igen, úgy tudom, de ne izgulj, nekem az éhgyomrim is 10 felett volt. A diéta még jót is tett, bár nem voltam elhízva.A baba is formás lett. Neked csak diétáznod kell majd.Ja, szülés után nem volt már magas a cukrom.
A kérdező hozzászólása: az egy órásra gondolsz, hogy 7, 8-ig jó?
Sürgõsen menj el diabetológushoz, és ha esetleg diétára fogna, kérdezz rá, hogy kell-e inzulinoznod magadat a diéta helyett, ugyanis ezek a terhességi diéták iszonyatosak, lehet, hogy jobban érzed magadat tõlük, én is jobban érzetem, meg még fogytam is, holott terhesség ideje alatt nem szabad olyan étrendet folytatni, ami fogyaszt, úgyhogy ez egy nagy tévedés, hogy a kilóknak is jót tesz, igen, a sajátodnak valószínû, de a babának NEM!!Nekem a sima éhgyomrim lett a 30.héten 11, 5-ös, emellett oké volt a diéta, de utána beállt a rendes 4, 5-re, és az orvos további diétát javasolt, ami nagy hiba volt, ugyanis a magzat mért súlya a diéta elõtt 3, 5 kiló volt, mielõtt mentem szülni, akkor közvetlenül lett mérve utoljára még, és a doki is megjegyezte, hogy elég sokat visszaesett a baba valszeg a diéta miatt, hagyjam abba sürgõsen, mert értelme nincsen, csak hátránya a babára nézve, jah, 38-dikban volt 3 kiló a becsült súlya, erre a 41-dikben megszületett 2660 grammal.Ez szörnyen kevés, és szinte biztosan a diéta miatt.175 g ch / nap diétán voltam, jóllaktam ugyan ennyivel is, mondom, még fogytam is, de a baba is velem együtt, amit nem kellett volna.Ja, a vizeletem meg állandóan acetonos volt, ami azt jelenti, hogy éhezik a szervezetem - ergo: a baba is velem együtt szintén.Úgyhogy, ha elfogadsz egy tanácsot, ha diétára fog, mindenképp kérdezz rá az inzulinos kúrára és mellette vmi emeltebb szintû ch - diéta oké, ami nem fogja a babádat hátráltatni a növekedésében.Simán meg lehet oldani, én soha, de soha többet nem fogom magunkat koplaltatni, ha még 1x magasabb lesz az érték, mert hidd el, több kárt okozol, mint "hasznot", jót. 30 hetes kismama.
Elõzõhöz még: ismerõs kismama mesélte, hogy õ is ugyanígy járt, magasabb volt az értéke, szintén diétára fogták, de nem 175 g / naposra hanem 250-esre ( különbség azért van ) + olyan tablettát kellett mellé szednie, ami kiegyensúlyozta a glükózszintjét, az övét is és ezzel együtt a babáét is.A gyógyszer nem volt drága és mellékhatásai sem voltak a magzatra nézve, de nem is hozott a világra olyan kissúlyú babát, mint én. Ha jól tudom, 3 és fél lett, de lehet hogy ennél is több.Azért nem mindegy...
Most miért kell ijesztgetni? A diéta nem volt szörnyû, 5 étkezés amiben volt egy normális ebéd is. Én 10 kilót fogytam a teherbeesési súlyomhoz képest és szépen fejlõdött a baba. 1500 kalóriát vittem be, csak nem mindet szénhidrátban.
A kérdező hozzászólása: voltam azóta a védõnõnél, aki azt mondta, hogy elnézte a határértékeket, és teljesen jók az eredményeim. Az elsõ terhességem alatt kellett diétáznom, eredménye az lett, hogy 7kg-ot híztam, a kisfiam 3880g-al született :) Köszönöm a válaszaitokat!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!