Találatok a következő kifejezésre: Ma voltam 31 (24 db)

Ma voltam uh-on és 8, 6 a BPD és ma vagyok 31+4 napos. Nagy fejü lesz a babám?

A mamaneten néztem, hogy a 34-ik héten kellene ekkorának lennie.

Legjobb válasz: De nézd meg azt is hogy a 31.héten ott van zárójelbe egy 6-os, ami azt jelenti hogy lehet annyival nagyobb és kisebb is, az még az "elfogadott" eltérés. Tehát ti azalapján még pont a "normál" értékbe tartoztok.:)

De nézd meg azt is hogy a 31.héten ott van zárójelbe egy 6-os, ami azt jelenti hogy lehet annyival nagyobb és kisebb is, az még az "elfogadott" eltérés. Tehát ti azalapján még pont a "normál" értékbe tartoztok.:)
Én hétfõn voltam pontban 28hetesen Nekünk 7, 8volt a BPD. Ez meg 30 és 31hét közti értéknek felel meg.Úgyhogy kb egycipõben járunk!Én nem parázok Te se parázz nem együtemben fejlõdnek!!Legközelebb a kis testecskéje nõ majd ne a buksija.)Nyugi!!
Nekem a 31 hetesen 7, 8. Dea baba is eleg kicsi 1500g.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat:)
Én 19 hetes vagyok és a BPD m 44, 7! de miaz a fekvés: és szám?
Szia!!!Ne aggodj ha nagy a BPD-je nem azt jelenti hogy nagy fejü lesz a baba.Én most vagyok a 34-hétbe És a BPD:91mm és 3kg a babám.Inkább nagy babád lesz.Én meg ezzela méretel meg felelek a 37hétnek.Jo baba várást!!!!!

Két napja magas lázam van, ma voltam dokinál, írt ki gyógyszert, viszont nem merem elkezdeni, mert két hete próbálkoztunk a babával, és mi van ha terhes vagyok. A teszt kimutatja már a biztos eredményt? 17. én voltunk "úgy" együtt, ma 31 van.

Legjobb válasz: Szerintem vegyél be gyógyszert, a magas láz sem jó, ha esetleg baba van. Nekem azt mondta a doki, hogy a rubophen nem árt. A tesztet megpróbálhatod, de lehet, hogy még nem telt el annyi idõ, hogy kimutassa. Ha negatív lesz, lehet, hogy csak azért mert még nincs elég hcg a szervezetedben. Ha tesztelsz, mindenképp reggeli elsõ vizeletbõl csináld!

Szerintem vegyél be gyógyszert, a magas láz sem jó, ha esetleg baba van. Nekem azt mondta a doki, hogy a rubophen nem árt. A tesztet megpróbálhatod, de lehet, hogy még nem telt el annyi idõ, hogy kimutassa. Ha negatív lesz, lehet, hogy csak azért mert még nincs elég hcg a szervezetedben. Ha tesztelsz, mindenképp reggeli elsõ vizeletbõl csináld!
A láz nagyon veszélyes terhesség alatt. Ha nem veszed be a gyógyszert, sokkal nagyobb bajt csinálsz.
Szia! Egy genetikus azt mondta nekem, hogy az elsõ 14 nap alatt nincs biologiai kapcsolat az anya és a magzat között. Nyugodtan vehetsz be gyógyszert, a lázzal jobban ártasz mintha gyógyszert veszel be.
mindenképp csillapítani kell a lázat, mert az terhesség alatt nagyon veszélyes.gyógyszer /nem említetted a dokinak, hogy talán babás vagy?/ mellé ajánlatos a hütõ fördõ, borogatás. mielöbbi gyógyulást és sok sikert
Én is hûtõ fürdõt és borogatást ajánlok! A láz nem tesz jót, sem neked sem a babának! A dokinak mondhattad volna, hogy lehet, hogy baba van a dologban, és úgy adott volna gyógyszert! De szerintem ha bemész egy gyógyszertárba elmondod a panaszokat, és azt, hogy lehet, hogy babát vársz, fognak tudni segíteni neked! Ne aggódj, ott értenek hozzá! Szorítok neked! Jó babavárást, és gyógyulj meg!

Ma voltam a 31. heti UH-on, és ott a méhlepényt mellső falinak találták, viszont II-III. fázisban lévőre értékelték. Mennyire kell aggódnom? Várhatóan koraszülés lesz?

Az orvos nem mondott semmit, igaz nem is kérdeztem rá erre, csak itthon néztem át az eredményeket.

Legjobb válasz: nekem 36 hetesen volt 2. fokban érett a lepény, arra azt mondták, hogy jó. a kezelõorvosoddal nem beszéltél? igazából én is sokallom 31 hetesen a 2-3. fokú lepényt. szerintem járj utána, mert ha nem megfelelõ az oxigénellátás, komoly baja lehet a babának. és neked még visszavan kb. 2 hónapod! estleg kérj beutalót NST-re, ott nézik a baba szívhangját, és hogy mennyire jó még a lepény nyújtotta ellátás.

nekem 36 hetesen volt 2. fokban érett a lepény, arra azt mondták, hogy jó. a kezelõorvosoddal nem beszéltél? igazából én is sokallom 31 hetesen a 2-3. fokú lepényt. szerintem járj utána, mert ha nem megfelelõ az oxigénellátás, komoly baja lehet a babának. és neked még visszavan kb. 2 hónapod! estleg kérj beutalót NST-re, ott nézik a baba szívhangját, és hogy mennyire jó még a lepény nyújtotta ellátás.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors választ, a dokim szabin van, jövõ héten lesz elõször, szerdára van idõpontom hozzá! Most már bánom, hogy nem ott érdeklõdtem, de tényleg nem néztem át, mindig annyira leblokkolok egy UH...Köszönöm
persze, megértem. én is csak otthon szoktam utánanézni a leleten szereplõ eredménynek. ott nem is jutnak eszembe normális kérdések. akkor már holnap beszélhetsz a dokiddal. légyszi, írd majd ide, hogy mit mondott.
ja, bocs, jövõ hét szerdán...
Szia! Nem kell aggódnod, ha nem mondott a doki semmit. Attól hogy valakinek ennyire érett a méhlepénye, ha jó a keringés, akkor semmi gond. Ha nem lett volna valami rendben azonnal további vizsgálatokra küldenének. A leleten nem olvastál olyat hogy : Umb. Flow. S/D...? Mert ez mutatja a keringést. Esetleg magas a vérnyomásod? Többet tudnék mondani, ha válaszolnál ezekre a kérdéseimre! 34 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Az a baj, hogy pár napig szüleimnél vagyok, és otthon hagytam az eredményt. Annyit tudok biztosan, hogy alul a ktgeknél láttam, hogy vizsgálta az átjárhatóságot, ezek szerint õ is utána nézett, és mindent rendben talált. Tényleg jó doki, adjuntus. Vérnyomásom nem magas, sõt alacsony (90/60), legalábbis eddig az volt(az utolsó mérésnél (110/80), és legközelebb jövõ szerdán mérik. Köszönöm a megnyugtató válaszokat!


Számitásaim szerint eddig 28 hetes voltam ma voltam uh és azt mondták betöltött 31 hét. Mi alapján döntik el? Ha nagyobb a baba kiadhat a gép idősebb terhességi hetet?

Legjobb válasz: A baba méretei alapján.Mi eddig mindig egy héttel a naptár alatt voltunk,majd jövõ héten kiderül,hogy tartjuk-e magunkat.Arra számíthatsz,hogy elõrébb jön a szülés idõpontja.Amúgy eddig mindig akkora volt a baba,mint a naptári hét?

A baba méretei alapján.Mi eddig mindig egy héttel a naptár alatt voltunk, majd jövõ héten kiderül, hogy tartjuk-e magunkat.Arra számíthatsz, hogy elõrébb jön a szülés idõpontja.Amúgy eddig mindig akkora volt a baba, mint a naptári hét?
Igen, mindig a baba mérete alapján állapítják meg és írják ki-át a szülés várható idõpontját. Ne félj, ez még nem baj, meg változhat is.-) Barátnõm elsõ idõpontja márc eleje volt, és január közepé-n szült, mindig átírták neki:-) Egészségesek, jól vannak:-)
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat.hát eddig mindig csusztunk egy kicsit, akkor hamarabb is fogok szülni?

28-29 naposak ált. A ciklusaim. Ma a 31. napnál járok. Se has, se derékfájás nincs, csak a cicik, de az rendesen. A 27. napon elég erős mensi görcseim voltak, de aztán semmi. Szerintetek lehetek babás?

Néhány illat nem esik túl jól, és néha émelygek. A h?m 36,8-36,7-36,5 az utóbbi 3 napban.29. napon a teszt negatív.

Legjobb válasz: Attól ma még lehetet volna pozitív, ha reggeli elsõ pisibõl teszteltél volna.

Attól ma még lehetet volna pozitív, ha reggeli elsõ pisibõl teszteltél volna.
a hõt nem tudom, mert soha nem hömérõztem, de a cicihez tudok hozzászólni.nekem olyan rettenetesen érzékeny volt, fájt mind2 mint még soha, amikor terhes lettem.mindig szokott mensi elött 2 nappal fájni a bal mellem egy picit, de most mind a 2, és alig mertem én hozzáérni, nemhogy a párom.én onnan tudtam h babás lehetek, no meg a késésbõl. szerintem csinálj egy tesztet.remélem pozitiv. eredményt ird ám meg. szorítok
Még szerintem várj pár napot!Ha van baba, akkor a teszt kimutatja 3-5 nap múlva is!Felesleges idegeskedni, hogy elõbb mecsinálod, és talán a baba ellenére --lesz a teszted!nem kell elkapkodni, drukkolok! És 10-es tesztet használj!Rendelj a Vateráról, és mire kiviszi Neked a jövõhéten a postás, addigra már biztosabb eredményt kapsz. So sikert!
A kérdező hozzászólása: 32. nap reggel megjött, de csak 1 napig tartott a szokásos 2, 5 helyett.Holnap csinálok azért egy újabb tesztet, biztos ami biztos....

30 hetes kismama vagyok. Ma voltam ultrahangon és az ott mért méretek alapján a baba 31 hetesnek felel meg. Ebből lehet következtetni arra hogy nagy baba fog születni?

Legjobb válasz: Szia! Én 33 hetes vagyok, 35 hetesnek felelnek meg a babám értékei, már most 2564 gramm, kb. 2000 helyett. A védõnõm ma azt mondta, számítsak kb. 4 kg-os babára. De azért szülésig még változhat a helyzet.

Szia! Én 33 hetes vagyok, 35 hetesnek felelnek meg a babám értékei, már most 2564 gramm, kb. 2000 helyett. A védõnõm ma azt mondta, számítsak kb. 4 kg-os babára. De azért szülésig még változhat a helyzet.
Szerintem nem kell megijedni. Nem lehet, hogy el vagy számolva? Mert nálam ez történt. De ezt nekem a védõnõ mondta is a terhességem elején, hogy a kiírt idõpont az csak egy számolt, amit az utolsó mensihez néznek, nem pedig a fogantatáshoz. További jó babavárást! 34. hetes kismama
Szia kismama! Szerintem nyugodtan számíthatsz 4kg körüli gyerkõcre, fõleg, ha kisfiú. Az én fiam is 4050 grammal született, 59 cm-el, és õ is 2-2, 5héttel nagyobbnak mutatta magát. Én nem hiszek az elszámolásokban a mai technikák mellett. Most ismét babát várok, a 34. héten vagyunk és Õ is 2 héttel nagyobb. Erre is számítottam. Ne izgulj, ettõl semmi nem változik, ugyanúgy meg lehet szülni Õt is, mint egy 3 kg-os babát. Ha nem férne el és nem tudnád megszülni, nem fejlõdne ekkorára. Egyébként az én kisfiam teljesen átlagos méretû gyerkõc, anya tejcis, egyáltalán nem óriás baby, csak ekkorának született. Jó egészséget és sok sikert mindannyiótoknak.

31+4 hkm vagyok ma voltam ultrahangon. Szerintetek nagy a babam feje?

31+4 hetes kismami vagyok, ma voltam ultrahangon. Ezek lettek az ertekek: HC 322, BPD 81, AC 285, TAD 85,3, Femur 60 aggodom, hogy a HC tul nagy, nehol azt irjak h ez 37 hetesnek felel meg. Felek hogy vmi nincs rendben a picurral.33hetesnek irtak. Van felni valom?

Legjobb válasz: Nekem 30 hetesen 84mm volt a bpd-je azóta megszületett 3950grammal a lányom,nem gondolom,hogy nagy lenne a babád feje.:) Boldog babavárást és könnyû szülést.:)

Nekem 30 hetesen 84mm volt a bpd-je azóta megszületett 3950grammal a lányom, nem gondolom, hogy nagy lenne a babád feje.:) Boldog babavárást és könnyû szülést.:)
De ott van kedves utolsó a kérdezõnek is a combcsont hossz, ugyan is az FL és a Femur ugyan azt jelenti :) ) Kedves kérdezõ, az én kisfiamnak a BPD-je kerek 32 hetesen 82 mm volt, a HC-je pedig 279 mm volt, és 1800 g-ra becsülték a súlyát.Azóta nem tudom mennyinél tarthatunk, majd jövõhéten megyek Uh-ra. 35+2 hkm
Nekem 32. hetesen a bpd-m 83 mm. Én is nagy babára számítok, mert a férjem és én is 4 kg feletti súllyal születtünk:) FL combcsont értéket nem írtak neked?
Gratulálok, és könnyû szülést.:)
A kérdező hozzászólása: Kislany
És kislány vagy kisfiú?:)
A kérdező hozzászólása: sajnos most kedden jottem ki a korhazbol, 1hetig voltam bent toxemia miatt is. Ez is kozrejatszik benne h mindenen aggodok.
Szia! Nekem ezek az értékek voltak 31+2 naposan. Hc:283.1 mm, Bpd:81mm, Ac: 282mm, Tad:85mm, Femur:59mm. Született a fiam 3880gr, 51cm. Sógornõm lányának ugyanennyit mértek a 32heti uh-n, csak egy két mm volt az eltérés, õ is 32+3 napos volt, született a lánya 37 hétre 2450gr , 45cm.
És egyébként kisfiú vagy kislány?:)
Én is túlparáztam(nekem is az elsõ).Ne aggódj minden rendben van, nemsokára találkoztok.:)
A kérdező hozzászólása: A lenyeg h egeszseges legyen. Sajnos mivel elso baba, nagyon tulparazom. :(
Örülj neki.:) Én örültem, hogy nagy és nem olyan kis pinduri.Simán szültem, nem volt olyan vészes.:)
A kérdező hozzászólása: szep nagy lesz :D
Én 28 hetesen voltam 4d-n akkor volt 1300gramm.Ugyhogy ha idõre szülsz szerintem 4 kg körüli babád lesz.:)
A kérdező hozzászólása: 1hettel ezelott becsultek 1831grammra
Nem nekem olyat nem mértek.Thq:83mm.Ezeket mérték nekem.Nem lesz picurka a babád, erre készülj.:)
A kérdező hozzászólása: koszi szepen. a HC erteket tudod esetleg?
A kérdező hozzászólása: koszonom a valaszokat! Nekem ez a 322es HC tunik soknak, a BPD nem. mi a parommal 3kilo koruli sullyal szulettunk.
Szerintem jók.
Teljesen normálisak, kornak megfelelõek. De ha nem lennének azok, akkor úgyis mondta volna az orvosod.
Igen. Jobbulást!
Igen azt lehet de azt sem lehet ugye túlzásba vinni :) de persze ez evidens :) Jobbulást! :)
Igen vehetsz, én még a Panadol-t szedem ha nagyon fáj valamim. 31 hkm
A kérdező hozzászólása: igen panadolról hallottam de az most nincs itthon sajnos.akkor este bekapok egyet, köszönöm a válaszokat :)
Max egyet, ha nagyon fáj. De fõzz magadnak egy teát és tegyél bele szegfûszeget, aminek fájdalomcsillapító hatása van, és természetes anyag, nem úgy mint az algopyrin. Lehet, hogy most le fognak hurrogni, hogy de a szegfûszeg egy nagyon erõs gyógynövény, és nem szabad terhesen fogyasztani, de akkor ne egyél almakompótot, meg sok minden mást se, amiben szegfûszeg van. A lényeg, hogy a teát, amit lefõztél hagyd állni húsz percig, amíg hül egy kicsit, és a szádban forgass meg minden kortyot, mielõtt lenyelnéd. A meleg/langyos tea jól esik a sebre, és a hatóanyagokból is több jut be.
A kérdező hozzászólása: köszönöm neked is :) most bevettem egyet már hat is! de többet nem szeretnék így ha holnap is ennyire fog fájni akkor kipróbálom a szegfûszeget.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!