Találatok a következő kifejezésre: Ma voltam 26 (29 db)

Ma voltam uh-n júli 29 én volt az utolsó menszeszem 1 napja már 26 án poz tesztem volt ma az orvos ezt írta 14 mm-es gesztációs gyűrű. Szerintetek hány hetes terhes lehetek uh szerint? 3 hét múlva kontroll remélem már szivhang lesz

Legjobb válasz: A mensid szerint 5 hetes 4 napos vagy. A 14 mm geszt.gyûrû (petezsák) ennek kb. megfelel. Én 5 hét 6 napos vagyok ma, tegnap voltam UH-n, 11 mm petezsákom van, és én is 3 hét múlva megyek újra. :) Akkor már tuti lesz szívhang mindkettõnknél. :)

A mensid szerint 5 hetes 4 napos vagy. A 14 mm geszt.gyûrû (petezsák) ennek kb. megfelel. Én 5 hét 6 napos vagyok ma, tegnap voltam UH-n, 11 mm petezsákom van, és én is 3 hét múlva megyek újra. :) Akkor már tuti lesz szívhang mindkettõnknél. :)
A kérdező hozzászólása: szia remélem is hogy lesz neked is és nekem is köszi a gyors választ merre felé laksz?
Én pozitív teszt után 2 hétel kaptam idõpontot akkro már votl szívhang és már nem csak petezsákot látott.
A kérdező hozzászólása: köszi akkor ne legyek elkeseredve ugye minden oké lesz.
A kérdező hozzászólása: Bocsánat, nem 2 napja hanem 3 napja (27-én) voltunk ezelõtt együtt
Benne van a pakliban, mivel a sperma életképes 5 napig. De azt senki se tudja megmondani, sikerült-e, mert csak szép kevesen vannak, akiknek gyorsan összejön.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ!!

26 +6 hetes vagyok ma és ma voltam ultrahangon és az ultrahang adatok szerint 28+4 naposnak felel meg a babácskánk mérete! Volt valakinek hasonló?

Szerintem elég nagy az eltérés! Most akkor mikor szülök? November 8. án vagy octóber közepén végén? Azért nem mindegy!

Legjobb válasz: A 12 hetes UH-nál is volt jelentõs eltérés a méret és a menstruáció szerinti kor között? Mert ha nem, akkor ez csak annyit jelent, hogy nagyobb a babád az átlagos képest, és nem azt, hogy annyival hamarabb is fogant.

A 12 hetes UH-nál is volt jelentõs eltérés a méret és a menstruáció szerinti kor között? Mert ha nem, akkor ez csak annyit jelent, hogy nagyobb a babád az átlagos képest, és nem azt, hogy annyival hamarabb is fogant.
A terhességi kort és a szülés várható idõpontját az utolsó menzi alapján számítják, kivéve ha az kérdéses, vagy a 12. Uh-on pontosítanak. Ezután a babák eltérõ ütemben fejlõdnek. Ez még önmagában nem befolyásolja a szülés idejét. Nekem a 24. héten 4d-n mondták, hogy 1-2 héttel nagyobb a koránál, de a nagy babák a 30. héten "húznak el" méretben. Az, hogy 26 hetesen 28 hetes méretei vannak, nem jelenti, hogy hamarabb fogsz szülni, csak a babád jelenleg nagyobb az átlagnál. Egyébként nekem most 33 hetesen már 2-3 héttel nagyobb a mérete. Nagy baba lesz. De mivel az elsõ gyermekem is 4 kg-val született, így mondták, hogy ne is várjak kicsit. :) Egyébként rá is mindig azt mondták, hogy 2 héttel fejlettebb, mégis 40+5 hetesen, indított szüléssel érkezett. :)
Nekem is minden uhn változtattak, egyszer nagyobbra egyszer kisebbre! Én mindig az utolsó uh alapján írtam a terhesség korát!
igen, nekem 30+0nál volt 31+4. ahogy nézegttem itt a méreteket, senkinek nem volt ekkora babája 30 hetesen, mint nekem. most vagyok 34 hetes, kiváncsi vagyok nagyon, hogy mekkora lesz a 36 hetes uhn amúgy én tudom, mikor volt peteérés, az szerint 5 nappal kéne nagyobbnak lennie a számoltnál, nem másfél héttel
lehet ma van pé-d. akkor és amikor jól esik
Nekem is a szurkálás jelezte a peteérést, de én használtam utána ovu tesztet és tényleg amiatt szurkált.Akkor legyetek együtt, amikor jól esik, de ha picit rá akarsz segíteni, utána pár percre állj gyertyába, mondjuk amíg a párod zuhanyozik.Ez általában be szokott válni.

Vércukor terhelésem eredménye a 26. héten: éhgyomri 3, 8, 60 perces 4, 4, a két órás 4, 4. Ma voltam a védőnőnél és azt mondta figyeljek jobban oda a kajára, hogy mit eszem. Nem igazán értem mert a doki szerint ez jó eredmény. Járt már így valaki?

Igazából azért sem értem, mert nem tudom akkor mit mondott volna, ha tényleg nem jó az eredmény?! Egyébként nagyon vigyázok arra, hogy ne egyek túl sok édességet, vagy szénhidrátot, de azért mindenről nem nem lehet lemondani?!

Legjobb válasz: Engem is mindig riogattak, pedig kb. ilyen értékeim voltak, mint neked. A vicc az volt, hogy még a 160 kilós dokim is azt mondta, hogy figyeljek oda a kajára. Õ, aki szinte csak gurulni tudott :))))

Engem is mindig riogattak, pedig kb. ilyen értékeim voltak, mint neked. A vicc az volt, hogy még a 160 kilós dokim is azt mondta, hogy figyeljek oda a kajára. Õ, aki szinte csak gurulni tudott :) )))
ez az eredmény tökéletes.
Szia! Nekem 7, 2-nél mondta a dokim, hogy határérték, figyeljek a szénhidrátbevitelre. A te eredményed tökéletes, ne izgulj. Néhány védõnõ kicsit túl okosnak tetteti magát.
Szia4 Nálunk csak 1 órás van, de 4, 3 lett az éhgyomrim is meg a terhelt is!Nekem azt mondták tökéletes! Védõnõnél mégnem voltam, de engem nem is izgatmit mondd, nekem az elsõ lányom születése után olyan marhaságokat mondott, hogy azótA csak a kötelezõ pofavizoitre megyünk, és kész...
Szia!ne aggódj, ez jó.a védõnõnek meg tényleg nem kell mindent elhinni.7.8 fölé nem mehet a 120 perces.ha nekem is ilyen lehetne:)
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat, azért az megnyugtat, hogy ti is úgy gondoljátok, hogy ez jó eredmény. :) Azért még várom a tapasztalatokat.
Szerintem inkább arra gondolt, hogy alacsony a cukrod.Az se jó ám.Én 3hetente járok a diabetológiára, mert a terhelésem magas lett, azóta persze tökéletes, pedig ugyan azt eszem, mint eddig...a lényeg, hogy oda mentem múltkor 4, 8 volt a cukrom és hazaküldtek, hogy egyek :)
Én azt gondolom ne vedd mindig készpénznek, amit a védõnõ mondd!Én úgy csináltam végig a terhességet, hogy szinte mindenben eltért a doki-védõnõ véleménye!Szerintem az a fontos, amit az orvos mondd, az legyen az elsõdleges.Szerintem is jók az eredményeid!
lehet csak azért mondta, hogy mondjon valami okosságnak tûnõt Az enyém is folyton ezt csinálja, pl. a mg b6-ot szedetné velem négyesével (a 250 grammosat), hogy miért ne kérdezd?? A dokim azt mondta, meg ne próbáljam olyan nagyadagban, folyamatosan szedni. 27 hetes
Irigyellek. Ez tökéletes. 7, 8 a határérték, különben szigorú CH diéta. Nekem 8, 4 lett a 120 perces érték, és 150 gramos CH diéta lett az eredmény.

26 hetes vagyok! Ma voltam dokinál, és egy hajszálnyira ki van nyílva a külső méhszáj. Õ azt mondta, még ez nem nagy baj és pihenjek! Azért aggódnom kellene?

3. babámat várom,az el?z?ekkel ilyen nem volt. Naponta 3-4 alkalommal be is keményedik a pocim.

Legjobb válasz: Szia! Ne aggódj,aki már többedszer terhes és rendesen szült,annak már nem lesz tökéletesen zárt a méhszája.Én a 4.babámmal 22.héttõl teljesen nyitva voltam,de a 40.héten szültem.Szinte alig pihentem napközben,a dokim mindig mondta,hogy akár-mikor megszülhetek,ha nem pihenek eleget.Nem lett semmi baj!Nálad is rendben lesz minden!Sok boldogságot!Boldog babavárást!

Szia! Ne aggódj, aki már többedszer terhes és rendesen szült, annak már nem lesz tökéletesen zárt a méhszája.Én a 4.babámmal 22.héttõl teljesen nyitva voltam, de a 40.héten szültem.Szinte alig pihentem napközben, a dokim mindig mondta, hogy akár-mikor megszülhetek, ha nem pihenek eleget.Nem lett semmi baj!Nálad is rendben lesz minden!Sok boldogságot!Boldog babavárást!
Én a 28. héttõl két ujjnyira nyitva voltam, végig dolgoztam, a 38. héten szültem, bár én egyszer sem keményedtem. Szóval, tényleg nem jelent semmit, ne aggódj!
talán., egyes babát bepörget rendesen ez a cukormennyiség, vkit nem.
Picit befolyásolja, hisz õ is kap belõle. De egyébként még ezer más is. Az idõjárás, a frontok, egyáltalán csak a hangulata...
Persze.. Nekem is kb 26-28 héten volt, h mintha kevesebbett mozgott volna. De számold azt is, h egyre nagyobb és kevesebb helye van mocorogni :) Én bementem a dokihoz, h nézzen meg, nincs e baj. Vicces, mert épp hogy leültem és vártam az orvosra az elõtérben hullámzott egy nagyot a hasam :) De amúgy az is befolyásolja, h a nap nagy részét átalussza és az is amiket már elõttem írtak... :)
A cukor alapvetõen felpörgeti, de egyrészt ez változhat, másrészt lehet, hogy amikor megittad nem azzal voltál elfoglalva, és észre se vetted, hogy ficánkol, utána meg pont azért, mert jól kificánkolta magát, a nap többi részében pihent. Egyébként nekem pár napja kevesebbet mocorog, egyértelmûen mióta ilyen hülye idõjárás van... hozzáteszem, az apja is végig pihizte a hétvégét, pedig sose szokta... :)
Igen, befolyásolhatja. De az eõtte lévõ napok elevenségét nem okozhatta a tegnapi vizsgálat!

Ma voltam dokinál, 1 hete nem jött meg, jún.11-én volt meg utoljára, 26-án volt tüszőrepedésem. Még nagyon korai terhességről beszélünk, ugye nem lesz gond?

Nem tudtak semmi konkrét dolgot mondani, csak azt hogy nahy valószín?séggel terhes vagyok, megvan vastagodva a méhnyálkahártyám, még nincs petezsák.

Legjobb válasz: gondolom visszarendelt két hét múlva addig szedj terhesvitamint és vigyázz magadra.

gondolom visszarendelt két hét múlva addig szedj terhesvitamint és vigyázz magadra.
A kérdező hozzászólása: igen, de miért nem látott semmit???nagyon korai lehet?
az embrio a hatodik héten is csak 2-3 mm !!!! nem láthatja ha nem csúcsszuper a gépe. ... - legtöbbször nem olyan.- de két hét múlva már valszeg látja és a méhet is jobban tapinthatja.
bocs. most akkora hat hetesen kicsit nagyobb de még 8 hetesen is csak másfél centi. szóval nem nagy..
Még nagyon picike, normális, hogy nem látszik semmi, nekem sem látszott egyik baba sem még ekkor. Az sem biztos, hogy akkor fogant, amikor a te számításaid szerint tüszõrep volt, kivéve, ha utána egyáltalán nem feküdtetek le egymással. Nekem is hiába volt 15. napon tüszõrepedésem, mégis a 21. napon fogant legkorábban a babám (elõtte nem voltunk együtt).
Két hetet vártam, miután kimaradt a mensesem és ugy mentem el orvoshoz. Uh-t nem csinált, csak megvizsgált és azt mondta, hogy terhesség gyanus. Egy honap mulva rendelt vissza, és akkor láttuk az ultrahangon a picit. Ha a teszt pozi, akkor biztos a terhesség. Gratulálok! 15 h km
A kérdező hozzászólása: Köszönöm nektek:-)

Ma voltam dokinál és ultrahangon ezt álapította meg: Ut. Corpusa 52×37 mm, benne 13 mm-es endometrium, Bal o. Ov.26×15mm, job o ov.27×21mm?

Legjobb válasz: ut. corpusa = a méhed (méh=uterus) endometrium= méhnyálkahártya ov. = ovárium, vagyis petefészek A többi meg ugye a méretük miliméterben. :)

ut. corpusa = a méhed (méh=uterus) endometrium= méhnyálkahártya ov. = ovárium, vagyis petefészek A többi meg ugye a méretük miliméterben. :)

Ma voltam védőnői tanácsadáson, ahol elégé le lettem tolva.26. hetet betöltöttem és eddig híztam 5kg-t. Ez tényleg ennyire rengeteg lenne, hogy úgy meg kelljen szidnia a védőnőnek, mint ahogy tette?

Alapból volt súlyfeleslegem. 170 cm vagyok és 78 kg-mal kezdtem a terhességet. Ma a mért súlyom 83 kg volt. Én eddig úgy gondoltam, hogy ez nem sok, mert szinte csak a baba+ a velejárók. Tévednék és ez már "rengetegnek" számítana? Minden eredményem jó, s?t a dokim teljesen meg van velünk elégedve. A baba is egy- másfél héttel nagyobb a koránál. Teljesen elszomorított ez a boszorkány!!!!!

Legjobb válasz: nem sok ne aggódj, kit érdekel mit mond...ez pont jó, sõt.

nem sok ne aggódj, kit érdekel mit mond...ez pont jó, sõt.
Ne foglalkozz vele! 5 kiló igazán nem sok. Engem is mindig leszidtak, én 14 kilót híztam a terhesség alatt. Állandóan ez volt a téma, mind a doki, mind a védõnõ részérõl. Én mindig mondtam nekik, hogy foglalkozzanak azokkal a mamákkal, akik 20-30 kilót híznak, engem hagyjanak békén. Mire hazaértem a kórházból szülés után, újra a régi súlyomban pompáztam. A terhességem teljesen problémamentes volt, nulla terhestünettel, nem is értem, mi volt a bajuk. Amíg jól érzed magadat, addig hagyd rájuk. A lényeg, hogy ne legyél cukorbeteg, és a babád is és te is jól érezd magadat.
Annyira gyûlõlöm már az ilyen védõnõket.Dehogy sok.Már régen tul vagy a félidõn is.Sõt!Már a 3.trimeszterben vagy.
Ne keseredj el! Vannak ilyen védõnõk! Ez nem jelenti azt, hogy annyira sok lenne az 5 kiló. Sõt! Van, aki ilyenkorra már 10 fölött jár a pluszokkal. Én 77 kilóval indítottam és jelenleg 82 vagyok. A védõnõm azt mondta, hogy ez tök jó, még ennyi és rendben leszünk. Nos bár tudnám tartani, mert az tényleg jó lenne. :) Amíg egészségesek vagytok, addig nem a plusz kilók számítanak. Szerintem igenis rendben van az 5 kiló!!! Ne stresszelj! Minden jót! 24 hetes kismami
Próbáld magad túl tenni rajta! Az a lényeg amit a doki mond! Én mindig azt mondom, hogy bárkinek bármit meg lehet mondani csak nem mindegy hogyan. Meggyõzõdésem, hogy ezzel a stílussal sokkal többet ártanak a kismamáknak, mint az esetleg feleslegesen felszedett 1-2 kiló plusz.
Ne húzd fel magad, és ne foglalkozz vele!!!Néha kicsit túl játsszák a szerepüket és fontoskodnak!Hallgass a dokidra, amit õ mond az legyen a mérvadó!Én a helyedben, -ha legközelebb is csesztet-helyre tenném, és megmondanám neki, h ha jól tudom nem azért van, h cseszegessen(nem az anyám)hanem, h hasznos tanácsokat adjon, és a segítségemre legyen.Jó babavárást!2 gyerekes anyuka
ne is foglalkozz vele és 21hetes vagyok és 8kilót híztam amire azt mondja mindenki, hogy tök jó és a védõnõm is megdicsért, h ügyesen csinálom. szerintem kevés is amit te eddig felszedtél de mivel kicsi felesleggel indultál nem is fogsz sokat hízni. szép babavárást
Én most vagyok 30 hetes 168 magas vagyok és 82 kilosan keztem utoljára mertek 89, 5 kilot ugyhogy szerintem hagyd a fenébe amit az a hárpia mondott.Amúgy az én eredményeim is kivállóak és egészséges kisfiam lessz.30 hetes kismama akinek van még egy 21 hónapos kislánya
Szia! Nem sok és ne szomorkodj, ha nem tenne jót a doki szólna és egyébként se sok. Nálunk a védõnõm nem mondott semmit én pedig túlsúlyos voltam(bár a terhesség alatt amit híztam le is adtam a szülés elõtt még) és mondta nem az a lényeg. Fel a fejjel és boldog babavárást!
Vannak védõnõk akik azt hiszik Õk a Magasságosak! Szerintem se sok de ha volt már túlsúlyod akkor késõbb azért figyelj oda az étkezésre! Felesleges kalóriával ne terheld a szervezeted, inkább tápláló ételeket fogyassz! A védõnõdnek meg lehet h épp szorított a bugyija és Rajtad élte ki magát.. :)
Én is 26 hetes vagyok és 83 kiló. Én 74 kilóval kezdtem, de nekem még nem mondta senki, hogy sok lenne, sõt. A lényeg az, hogy az eedményeid jók, a többi meg le van ejtve! Boldog babavárást ! 26 hetes
Jaj, szegenykem ne szomorkodj.26 hetesen az az 5 kg az nagyon megfelelo.Ne foglalkozz azzal a banyaval, tenyleg az szamit amit a doki mond.Fel a fejjel. 20 hetes kismami
A kérdező hozzászólása: Az elõzõ kommentem a 14:22-es válaszolónak szólt
A kérdező hozzászólása: Kedves utolsó elõtti hozzászóló. Igazából rosszul esett, ahogy beszélt ma velem a védõnõ. Eddig nagyon jó fej volt és ezért érintett ilyen rosszul. Elsõ babám, úgyhogy nem tudom, hogy mennyit lehet hízni és hogy mikor mennyinél kellene tartani. Amiket eddig olvastam ezzel és bármivel kapcsolatban a terhesség témakörében elég sokféle és nem mindenben egyeznek. Ezért gondoltam eddig, hogy hallgatok a védõnõre. Köszönöm, hogy leírtad a véleményed. Igazad van felnõtt ember vagyok, nem beszélhet velem senki így!! Jól esik, hogy ilyen sok idegen ember leírja a véleményét! :)
Szia, Akkor nekem bevarná a szám a védõnõd... 21hetes vagyok, és alkatilag nagyon is hajlamos a vizesedésre, most, hogy beléptünk a második trimeszterbe egyre több víz van bennem, sósat nem eszek, sõt lassan enni sem sok kedvem van... És így is +7kg plusz van, aminek jó fele a víz... (Gyógymasszírozás után a lábamból 2kg víz jött ki 30perccel késõbb, lemértem) a többi a picikém és tartozékai. Amúgy minden leletem teljesen -:) és ezen kívül teljesen jól vagyunk. Ha a védõnénim a súlyommal fog nyaffogni, én szimplán lecsapom:) eddig nem tette, és nem is fogja, csak ha panaszkodni kezdek, hogy nem csak a lábam vizesedik... Kitartást, boldog babavárást
24 hetes vagyok és 5kg-ot híztam. Reggel voltam a védõnõnél, aki még meg is dicsért, hogy milyen ügyes vagyok amiért ilyen keveset híztam. Szerintem ne foglalkozz a védõnõddel, némelyik olyan mintha pénzért vette volna a képesítését. Boldog babavárást!
Most mi a problémád? Az , hogy sok-e az 5kg hízás, vagy hogy letolt a védõnõ?:) A kettõ külön kezelendõ. Az 5 kg nem sok, az, hogy letolt a védõnõ az nagy probléma. Attól, hogy terhes lett valaki, nem süllyedt vissza a gyerekkorba, hogy bizonyos emberek kioktassák stb.Márpedig ezt azért lehet tapasztalni. Orvosok, kórházak, védõnõk, állam részérõl. Pl.Mi az, hogy kiküldenek hozzám egy idegent?? Nanee. Majd házkutatásival! Szóval a védõnõ tanácsokat adhat, ha kéred, leszúrni meg Téged SENKI nem szúrhat le. Felnõtt ember vagy, védd meg magad. Minden jót:) Üdv
Az szerintem eggyáltalán nem sok, én 24 hetes vagyok és 6kg-ot híztam, azt mondták ez jó!
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a válaszokat, olyan jól esett amiket írtatok! Máris jobb kedvem van! :) Köszönöm még egyszer Szép pocakos hónapokat kívánok mindenkinek és jó egészséget
5 kg?? Hát az semmi! Én ilyenkor már kb.9-nél jártam. Én 168 cm vagyok és 63-al kezdtem. Most 17kg van rajtam és 38 hetes vagyok. Különben engem is piszkálnak érte csak nekem a dokim. Szerinte 10 kg-t szabad hízni összesen. :-/ [email protected] Egészségesek vagyunk babával én meg majd megküzdök a kilókkal valahogy. Ez legyen az én problémám. Nyilván nem örülök neki igazából kifejezetten zavar, hogy ennyit híztam de ez tényleg legyen már az én bajom, nem?
Szia! Ne foglalkozz vele, kicsit szeretik túlreagálni a dolgokat. Én 22 hét alatt híztam 4 kg-t, ok hogy az utolsó 4 hétben nem híztam semmit, de szerintem ez így teljesen jó, viszont a védõnõm leoltott, hogy miért csak ennyit híztam... Mondtam neki ennél többet már nem tudok enni, szóval ha hízom hízom, ha nem nem. Ez van:) Boldog Baba várást!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!