Találatok a következő kifejezésre: Ma voltam 18 hetes ultrahangon. A (8 db)

Első babás kismama vagyok, ma voltam 18 hetes ultrahangon. Más kismama is ennyi adatot kapott a babáról, vagy nálunk elkapkodták a vizsgálatot?

Uh lelet: Egy élő magzat fejvégű fekvésben,a lepény mellső falon tapad,jó helyen,magzatvíz mennyisége átlagos,magzati fejlődési rendellenességre utaló jel nem látható. Bpd:42 mm Fl:26 mm cervix::38 mm Mindkét vesében min.pyelontágulat Maga a vizsgálat kb.2 perc volt.

Legjobb válasz: AFP 53,5 ng/ml, Mom: 1,34 Bpd :43,2 AC:129,7 FL: 24,8 Medencevégû fekvés,ép koponya és gerinckonfiguráció, zárt csigolyaívek,mellkasi szervek rendben,Szívüregek helye, alakja, mérete szabályos, kamrai sövény zárt. Pitvar-kamrai billentyûk rendben, foramen ovale nyitott.Hasfal, rekesz rendben,ritmusos szívverés,gyomor és hólyagtelõdés látható.Végtagok hosszú, csöves csontjai hiánytalanok.Mellsõ falon a lepény. Magzatvíz mennyisége átl. Grannum I, jó életjelenségek. Sztk- srendelés, nem magándoki.

AFP 53, 5 ng/ml, Mom: 1, 34 Bpd :43, 2 AC:129, 7 FL: 24, 8 Medencevégû fekvés, ép koponya és gerinckonfiguráció, zárt csigolyaívek, mellkasi szervek rendben, Szívüregek helye, alakja, mérete szabályos, kamrai sövény zárt. Pitvar-kamrai billentyûk rendben, foramen ovale nyitott.Hasfal, rekesz rendben, ritmusos szívverés, gyomor és hólyagtelõdés látható.Végtagok hosszú, csöves csontjai hiánytalanok.Mellsõ falon a lepény. Magzatvíz mennyisége átl. Grannum I, jó életjelenségek. Sztk- srendelés, nem magándoki.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ!Ez is sztk rendelés volt, de mostmár gondolkodom a magándokin.
Hát az enyémen vagy 30 adat van.. minimum... nem sztk! És 25 perces vizsgálat!
Én is ma voltam, klinikán, és nekem egy A/4-es oldal tele van az adatokkal.
nekem is ilyen kevés volt, és rövid
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!Ez az egri kórházban történt, csak remélni tudom hogy minden rendben van, azért gondolom hogy több adatnak kellene lenni mert ez is genetikai ultrahang, és az elõzõ 12 hetes ultrahang leleten azért jóval több infó volt.
Nekem ugyanennyit írtak a 18 hetesen ne aggódj!

Ma voltam 18 hetes ultrahangon és az van a papíromra írva, hogy lepény a mellső falon, jó helyen. Ez jó vagy rossz?

Legjobb válasz: Az, hogy a lepény a mellsõ vagy a hátsó falon van, egy dolog. Akkor lenne rossz, ha a méhszáj területére is érne (placenta praevia), ilyen esetben korai lepényleválás jöhet létre.

Az, hogy a lepény a mellsõ vagy a hátsó falon van, egy dolog. Akkor lenne rossz, ha a méhszáj területére is érne (placenta praevia), ilyen esetben korai lepényleválás jöhet létre.
Már a leleteden is rajta van a válasz, mert ugy irja hogy "jó helyen", ha rossz hellyen lenne szóltak volna hidd el.
Most komolyan, egyesek miért kérdeznek hülyeségeket? Ha oda van írva, hogy jó helyen, na akkor vajon ez jó-e vagy rossz? Meg ha baj lenne, akkor nyilván szólnának. Másrészt meg az ilyen jellegû kérdéseket amúgy is az orvosnak kéne feltenni, ha már egy párszavas szöveget nem tud valaki értelmezni.
Nekem is a mellsõ falon van. Valószinüleg császármetszéssel fogunk szülni mert spontán nagyobb a vérzés veszélye. 18.hetes kismama
Én úgy tudom, hogy mellsõ fali lepénynél minden esetben császároznak. Amúgy a kérdés nem hülyeség. Aki lehülyézett az biztos nem volt még orvosnál, és nem tudja hogy mûködik ammagyar egészségügy!
Szia! Nem császároznak minden esetben ha mellsõ fali a méhlepény. Nekem is mellsõ fali volt és természetesen szültem 2 hete. Csak az orvosnak kell tudnia szülés közben. Nem jelenti, hogy császározni kell majd feltétlen. Ne aggódj az nem baj, ha mellsõ fali.
Én is úgy tudom, hogy ez még nem ok a császárra! Annyi biztos, hogy melsõ fali lepénynél hamarabb kezd el látszódni a poci és nagyobb is mint egy hátsó fali lepény esetében!

Ma voltam a 18 hetes ultrahangon. A megállapítás a placenta mellső mélyen elhelyezkedő. Mit jelent ez?

Legjobb válasz: Ha a placenta mellsõ falon van, az jó, ott kell neki lenni. Ha mélyen van, az akkor gond, ha annyira mélyen, hogy eltakarja a méhszájat-ez nehezíti a szülést. De ilyenkor ahogy nõ a poci, feljebb szokott húzódni a placenta, és nincs semmi baj:-) Nyugi!! :-))

Ha a placenta mellsõ falon van, az jó, ott kell neki lenni. Ha mélyen van, az akkor gond, ha annyira mélyen, hogy eltakarja a méhszájat-ez nehezíti a szülést. De ilyenkor ahogy nõ a poci, feljebb szokott húzódni a placenta, és nincs semmi baj:-) Nyugi!! :-))

18 hetes terhes vagyok, jók a leleteim az afp is, meg voltam 4d ultrahangon ott sem láttak semmi rosszat, ma megyek 18 hetes genetikai ultrahangra, ha eddig jó volt minden, akkor van esély, hogy ez rossz lesz?

Legjobb válasz: Ne ijedj meg, biztosan minden rendben, csak nagyon kis hányadnál találnak valami gyanújelet és a gyanújelesek egészen kis hányadánál bármi problémát. Nagy az esély, hogy rendben van minden!

Ne ijedj meg, biztosan minden rendben, csak nagyon kis hányadnál találnak valami gyanújelet és a gyanújelesek egészen kis hányadánál bármi problémát. Nagy az esély, hogy rendben van minden!

Ma voltam a 18 hetes ultrahangon, és azt irták a papiromra, hogy a jobb kamrában echogén fókusz. Mit jelent?

Legjobb válasz: Az echogén azt jelenti, hogy valami kicsit denzebb, mint a környezete az UH-on. Ez bármi lehet, nem hinném, hogy bajt jelent, mmert ezzel nem viccelnek, ha baj lenne, akkor szóltak volna......ez nem tréfa dolog. Szóval szerintem nincs jelentõsége, de kérdezd meg az orvosodat, akkor megnyugszol! Jó babavárást!!!

Az echogén azt jelenti, hogy valami kicsit denzebb, mint a környezete az UH-on. Ez bármi lehet, nem hinném, hogy bajt jelent, mmert ezzel nem viccelnek, ha baj lenne, akkor szóltak volna......ez nem tréfa dolog. Szóval szerintem nincs jelentõsége, de kérdezd meg az orvosodat, akkor megnyugszol! Jó babavárást!!!
Az égvilágon semmit. Nem ártalmas a gyerekre, majd kinövi. Ha nem növi ki, az sem baj, max. 5 éves korára elmúlik, semmit nem okoz. Azt jelenti, hogy azt a foltot kicsit erõsebben veri vissza az ultrahang. Az esetek 90%-ában a bal kamrában látják, de néha elõfordul a jobban vagy mindkettõben is. Ne foglalkozz vele, fõleg ha az afp-d jó.
Mekkorák voltak a most mért értékek, és az elõzõek?
6-os azért 6 hét alatt nõnie kellett, majd 10 cm-t azt nem lehet elmérni! Ilyet ne mondj, mert butaság!
dokitól miért nem kérdezted?
Bizonyára nem egy uh gépen csinálták a 12 hetit és a 18 heti uh-ot, vagy nem ugyanaz az orvos csinálta! Nekem is volt ilyen és én is kétségbe estem, hogy hogy lehet, hogy semmit sem nõtt 3 hét alatt, de a dokim megnyugtatott, hogy az elõbb leírtak miatt lehetnek ilyen eltérések!
A kérdező hozzászólása: bpd:38 mm FOD: 49 mm Fl:23, 6 mm.
Kérdezõ, ez egyáltalán nem rossz eredmény! Összehasonlításként: Bpd 41 mm Fl 26 mm ez volt a mi eredményünk a 18 hetes uh-on! Ehhez képest most 33 hetesen 2500 gr :) ami nem éppen aprócska!!
A kérdező hozzászólása: Akkor kicsit megnyugodtam már megijedtem hogy valami baj van a kisbabával. De azt én is gondoltam hogy ha nagyobb baj lett volna akkor nem várna 3 hetet. Köszi mindenkinek.
Kérdezõ, leírnád esetleg, hogy pontosan milyen méreteket mért az orvos?
7-es, azt mondom, illetve írom, amit én meg is tapasztaltam! 21 hetesen a debreceni genetikán csináltak nekem ultrahangot, ezt követõen majdnem 3 héttel késõbb a saját orvos csinálta a következõt, és a kettõ között szinte semmilyen növekedés nem volt!!!!!! Egyébként meg nyilvánvalõ, hogy ha a kérdezõ esetében vmilyen nagyobb probléma lenne, akkor nem 3 hétre hívta volna vissza a dokija!
A kérdező hozzászólása: Orvos se mondott ugy semmit hogy baj van csak ezt az egyet hogy kisebb egy kicsit. Elvileg ezen az ultrahangon látszódnia kéne hogy kisfiú lesz vagy kislány :) Hát az én pocaklakóm szégyenlõs nagyon. Hason feküdt.:) 4d-s ultrahangról mi a véleményetek?
szerintem ezzel addig nincs baj ameddig kevesebb mint 2 hét a méretbeli lemarADÁSA.... Meg majd 2 hét múlva úgy is meglátjátok mennyit nõtt, nem hiszem hogy baj lesz vele...lehet genetikailag ilyen és nem lesz túl nagy baba:) )
akkor ne aggódj, az em jelent semmit és valóba szonográfusonkét is eltérõek lehetnek az adatok. én 12+1 hetesen eléggé görcsöltem, ügyeletre mentünk vele, az ottani orvos az uh alapján azt mondta, h a baba mérete alapján inkább 12+4-5 hetes. Pár nappal késõbb a 12. heti UH-ra mentünk akkor már a saját orvoshoz, õ kevesebbnek mérte és azt mondta, h a baba mérete pont megfelel a számolt korának, nem idõsebb, még néhány nappal sem....
A kérdező hozzászólása: Kisebb mint az átlagos 18 héthez. lehet hogy én írtam le rosszul a kérdésbe. Bocsi
A 18 hetes korához képest kisebb, mint az átlagos 18 hetes babaméret, vagy konkrétan a te babád most, 18 hetesen kisebb, mint 12 hetesen volt? bár, ha az utóbbiról lenne szó, szerintem nem 3 hét múlva akarna legközelebb látni az orvos...
4-es vagyok, volt szívhangja, minden rendben volt csak kisebb volt a méret???
Kisebb volt mint a 12 hetes ultrahangon? Nem voltál dokinál?
hogy érted hogy ott nagyobbak voltak a számok? most mekkorára márte a doki ? és 12 hetesen mekkora volt ??
10-es pontosan így van, ahogy írod!! Én 18 hetesen voltam 4 nap alatt 3 különbözõ helyen uh-on (Debrecen genetika, Istenhegyi Géndiagnosztika, saját orvos) és mind a 3 különbözõ méreteket mért!

18 hetes genetikai ultrahangon voltam ma, visszarendeltek 2 hát mulva, mert a négyüregü sik nem ábrázolodik egyértelmüen! Mit jelent ez? Baj van a babámmal?

Legjobb válasz: Ott nem kérdeztél rá?Nem mondtak semmit? Azt jelenti hogy a szívnek nincs olyan rendellenessége amit úgy hívnak négyüregû!Nyugi!

Ott nem kérdeztél rá?Nem mondtak semmit? Azt jelenti hogy a szívnek nincs olyan rendellenessége amit úgy hívnak négyüregû!Nyugi!
Mi lett veled azóta, rendben van a baba?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek!NAgyon remélem hogy igy lesz!
Egyáltalán nem biztos, hogy baj van, csak nem látták rendesen, ezért kell újra menned.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen! Azota beszéltem a védõnõvel is és õ is ezt mondta amit leirtál :) kicsit megnyugodtam, de nagyon várom április 11.ét!!
Ne haragudj meg érte, hogy nem tudok szakmai szavakkal fogalmazni, de nekem az UH-on az orvos úgy magyarázta, hogy a szívén látszódnia kell ilyenkor már a szívnek mind a négy kamrája, ami az UH-on kinagyítva úgy néz ki a szíven belül, mint egy kereszt. Azt mondta a doki, hogy ezt kell még figyelni ezen az UH-on, és lehet, hogy a Te babádnál ezt nem látta az orvos. (mármint a négy szívkamrát)Én legalábbis erre tippelek. Megnyugtatni nem tudtalak, de szerintem, ha nagyon nagy baj lenne, akkor mondta volna az orvos, hiszen neki kötelessége tájékoztatni a páciensét minden fontos dologról. Próbálj megnyugodni! Minden jót Neked!
Ha baj van, azt mindenképp mondták volna.A következõ ultrahangon már biztosan jól fog látszani minden a szívén.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, de nem tudtam megnyugodni! :'(
olvasd el a linket
Bocsánat, rosszul fogalmaztam, hülyeséget írtam, elsõ vagyok
A kérdező hozzászólása: Semmit sem mondtak!! A négyüregû sik az a sziv; és nem ábrázolodik?!
A kérdező hozzászólása: Sziasztok!kicsit megkésve irok, de nem volt netem.Minden rendben van a babával szerencsére.Azota 29 hetesek vagyunk :-) Köszönöm mindenkinek!!

Ezek milyen eredmények? 18 hetes terhes vagyok, ma voltunk a genetikai ultrahangon.

BPD:38 mm;OFD:50 mm;HC:141mm;APD:40 mm;TAD:42 mm;AC:129 mm;és a súlya 216g. Placenta a hátsó falon tapad;magzatvíz menny.e átlagos. Viszont le van írva hogy a bal plexusban 3.9mm-es,a jobb oldalon 3.5 mm-es CPC látható.Viszont az ultrahangos azt mondta hogy ettől nem kell megijedni,majd az orvossal beszéljük meg.Viszont én nagyon megijedtem.Félek hogy baja lesz a kisbabámnak.Valaki volt/van hasonló helyzetben?? A leletemre rá van írva az is hogy diagnózisok: 02000:Fenyegető vetélés.Viszont ezt nem mondta ott a doki.

Legjobb válasz: Plexus cysta-ja rengeteg babának van, nekünk is volt, de egy hét alatt felszívódott! Nekem a beutalómon is maradt rajta ilyen iránydiagnózis, így persze a leleten is rajta volt... Az lesz a tuti, ha az orvosod kérdezed meg! Boldog babavárást :)

Plexus cysta-ja rengeteg babának van, nekünk is volt, de egy hét alatt felszívódott! Nekem a beutalómon is maradt rajta ilyen iránydiagnózis, így persze a leleten is rajta volt... Az lesz a tuti, ha az orvosod kérdezed meg! Boldog babavárást :)
23.hétben vagyok. Genetikán a 18.héten voltam (korom és alacsony AFP miatt), nekem is ráírták hogy felritkult plexusok azaz ciszták vannak a baba koponyájában, s emiatt (is) amniot javasoltak. Persze megijedtünk, sos idõpontot kértünk egy híres pesti UH központba ( Magzati Diagnosztikai Központ ), 3 nap múlva mentünk UH-ra, a baba teljesen egészséges, nincs ciszta a fejében!!!! És kisfiú. Szóval ne aggódj.
A kérdező hozzászólása: Nem lesz esetleg ettõl a cisztától bármi baja a babámnak?
"A plexus ch. ciszta önmagában semmit nem jelent, legfeljebb tartós fennállása indokolhatja a magzatvíz vizsgálat (amniocentézis) elvégzését genetikai vizsgálat céljából." dr. Nagy László írta a Babaneten :) Kontroll ultrahangra visszahívtak? Gondolom egy hét múlva lesz, legalábbis nálam úgy volt és felszívódott addigra. Engem elküldtek a genetikára, de ott már teljesen negatív lett az ultrahang lelet! :) Beszélj a dokiddal, szerintem csak õ fog tudni teljesen megnyugtatni. Boldog babavárást :) 39+5 hkm

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!