Találatok a következő kifejezésre: Ma voltam 17 (39 db)

Két napja magas lázam van, ma voltam dokinál, írt ki gyógyszert, viszont nem merem elkezdeni, mert két hete próbálkoztunk a babával, és mi van ha terhes vagyok. A teszt kimutatja már a biztos eredményt? 17. én voltunk "úgy" együtt, ma 31 van.

Legjobb válasz: Szerintem vegyél be gyógyszert, a magas láz sem jó, ha esetleg baba van. Nekem azt mondta a doki, hogy a rubophen nem árt. A tesztet megpróbálhatod, de lehet, hogy még nem telt el annyi idõ, hogy kimutassa. Ha negatív lesz, lehet, hogy csak azért mert még nincs elég hcg a szervezetedben. Ha tesztelsz, mindenképp reggeli elsõ vizeletbõl csináld!

Szerintem vegyél be gyógyszert, a magas láz sem jó, ha esetleg baba van. Nekem azt mondta a doki, hogy a rubophen nem árt. A tesztet megpróbálhatod, de lehet, hogy még nem telt el annyi idõ, hogy kimutassa. Ha negatív lesz, lehet, hogy csak azért mert még nincs elég hcg a szervezetedben. Ha tesztelsz, mindenképp reggeli elsõ vizeletbõl csináld!
A láz nagyon veszélyes terhesség alatt. Ha nem veszed be a gyógyszert, sokkal nagyobb bajt csinálsz.
Szia! Egy genetikus azt mondta nekem, hogy az elsõ 14 nap alatt nincs biologiai kapcsolat az anya és a magzat között. Nyugodtan vehetsz be gyógyszert, a lázzal jobban ártasz mintha gyógyszert veszel be.
mindenképp csillapítani kell a lázat, mert az terhesség alatt nagyon veszélyes.gyógyszer /nem említetted a dokinak, hogy talán babás vagy?/ mellé ajánlatos a hütõ fördõ, borogatás. mielöbbi gyógyulást és sok sikert
Én is hûtõ fürdõt és borogatást ajánlok! A láz nem tesz jót, sem neked sem a babának! A dokinak mondhattad volna, hogy lehet, hogy baba van a dologban, és úgy adott volna gyógyszert! De szerintem ha bemész egy gyógyszertárba elmondod a panaszokat, és azt, hogy lehet, hogy babát vársz, fognak tudni segíteni neked! Ne aggódj, ott értenek hozzá! Szorítok neked! Jó babavárást, és gyógyulj meg!

Lányok, megnyugtattok kicsit? Ma voltam 4d UH, 17 hetes terhes vagyok. A nyakán volt a köldökzsinór?

Minden rendben volt a babával, mindene ép, egészséges, gyönyörű szívhanggal, jól működő szervekkel. De láttuk, hogy ott a nyakánál, körbe van a zsínór. Tudom, hogy ez gyakori, és még százszor kibújhat belőle, az orvos is mondta, hogy nincs itt baj. Na de akkor is rossz látni, hogy a kis nyaka körül van már most a zsínór.

Legjobb válasz: Az en lanyomnak is a nyaka korul volt, mikor mentem 4d-re. Aztan mikor megszuletett a papirra ra volt irva, hogy a koldokzsinor 3-szor a nyakara volt tekeredve. Nekem semmit sem mondtak szules alatt sem, valoszinu, hogy nehogy bepanikoljak. 2 ora alatt szuletett meg a lanyom, 37.heten, spontan, egeszsegesen, 49 cm-el, 2350 g-mal, mara egeszseges,eleven 1 eves baba. (csak ugy zarojelbe megjegyeznem, hogy soha sem salat, sem eloket nem tudott elviselni a nyakan, addig orditott, mig le nem vettem)

Az en lanyomnak is a nyaka korul volt, mikor mentem 4d-re. Aztan mikor megszuletett a papirra ra volt irva, hogy a koldokzsinor 3-szor a nyakara volt tekeredve. Nekem semmit sem mondtak szules alatt sem, valoszinu, hogy nehogy bepanikoljak. 2 ora alatt szuletett meg a lanyom, 37.heten, spontan, egeszsegesen, 49 cm-el, 2350 g-mal, mara egeszseges, eleven 1 eves baba. (csak ugy zarojelbe megjegyeznem, hogy soha sem salat, sem eloket nem tudott elviselni a nyakan, addig orditott, mig le nem vettem)
A kisfiammal a kiírt dátum elõtt három nappal voltam NST-n. A szülésznõ azt mondta valami nem teljesen tökéletes, de majd a doki eldönti mi a teendõ. A dokim is megnézte az eredményt, azt mondta a baba teljesen jól van, de valami nem 100%-osan jó odabent, ezért aznap szülünk. Befeküdtem, kaptam oxitocint, elég hosszú vajúdás után megszületett a kisfiam. A köldökzsinór kétszer volt a nyakára tekeredve, de nem lett semmi baja. Szerintem az orvos, már a NST eredménybõl sejtette, hogy ez lehet a gond, csak nem akart megijeszteni. Jobban is tette, hogy nem mondta, mert akkor egész szülés alatt ez járt volna a fejemben. A kisfiam azóta 20 hónapos, egészséges boldog kisfiú és jövõre érkezik a kis tesója. Nyugodj meg, ez nagyon gyakori, az orvosok fel vannak készülve rá.
Fiam nyakára 3* volt hurkolódva a köldökzsinór, amit nem vettek észre. 38 hétre spontán született meg 3100g-mal és 49 cm-rel. Ma már 5, 5 éves okos eleven kisfiú semmi gondot nem okozott. Szülés közben annyi volt, hogy folyamatosan nyomnom kellett nehogy visszaránduljon a köldökzsinór és probléma legyen.
Én is köldökzsinórral a nyakamon születtem, természetes úton, nem volt semmi gond.
Azt írja a terheskönyv, hogy nagyon sok babánál, amíg kisebb, a köldökzsinór a nyakuk körül lehet, de általában elég hosszú és rugalmas ahhoz, hogy ne legyen gond. Szülésnél meg úgyis figyelik a szívhangot, stb., ha gond lenne, császár. Az én nyakamra 3-szor volt tekeredve a köldökzsinór, amikor születtem, méregzöld volt a magzatvíz, amikor elfolyt, azonnal császározták Anyukámat.
Azért nézik a szívhangot egyfolytában. :) Ez már olyan régi dolog, hogy igazán nem jelenthet gondot.
De a vèrellàtàst elnyomhatja nem...ès az egyenlõ a folytàssal.
Ja, amúgy meg nem fojthatja meg a babát, mivel még nem lélegzik. Úgy derül ki, ha túl rövid, hogy nem halad a szülés.
Mindhárom gyerekemnek a nyakán volt a köldökzsinór. Minden rendben volt szülésnél is, és azóta is, szép, egészséges felnõttek.
Hú....ès honnan tudjàk elèg hosszú-e?
Az én gyerekeimnek mindig máshol volt, a lányom pl az egyik UH-n azt rágcsálta/nyalogatta a doki szerint. A lényeg, hogy a szülés közben ne legyen rajta, de ha elég hosszú, akkor ez sem okoz gondot, hiszen kitolás közben egyszerûen beteszi alá a nõvér az ujját és átemeli a fején.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm lányok, mára már megnyugodtam, mert tényleg nem okoz gondot, csak szülésnél kell figyelni. A vérellátást is nagyon nehezen nyomja el, mert a zsinór egy zselés anyagból áll, védi az alatta spirálban futó ereket, így százezerbõl talán ha egy esetnél tud gondot okozni, de azt is inkább szülésnél.

Ha a ciklus 15 és 16.17. napján pozitív volt az ovuteszt ma a 24. napon lehet tüszőrepedés? Utána már nem tudtam ovutesztelni, nem tudom mikor volt az első negatív nap, de ma voltam dokinál és egy 22, 8mm-es tüszőt látott.10, 3 a nyálkahártya.

Legjobb válasz: Nem. A + teszt utáni 24-36 órán belül van az ovuláció. De lehet, hogy még nem volt +, amit annak hittél (nem volt erõsebb a tesztcsík a kontrollnál, vagy ugyanolyan), akkor lehetséges.

Nem. A + teszt utáni 24-36 órán belül van az ovuláció. De lehet, hogy még nem volt +, amit annak hittél (nem volt erõsebb a tesztcsík a kontrollnál, vagy ugyanolyan), akkor lehetséges.

17.5 napos kismama vagyok, ma voltam 4D. Jók ezek az eredmények, nektek milyenek voltak? Mekkora lehet a baba?

eredmények: BPD: 4.37, HC: 14.95, AC: 12.39, FL: 2.60, súlya: 238 g. A dokimhoz, csak pénteken megyek, és csak akkor tudja elmagyarázni.Pár nappal ezel?tt valaki azt írta itt a fórumon hogy ha a FL/BPD 71% alatt van akkor az down kor gyanús.Nekem FL/BPD: 59%. Én még ezt nem hallottam, de nekem jó lett az integrált tesztem, és a tarkóred? is jó volt a 12. heti uh, 1.2 volt. AFP is jó lett. Azt mondták hogy fiú, ez ilyenkor már biztos? Aki csinálta az uh azt mondta hogy jók az adatok, de a FL/BPD miatt kicsit para vagyok. köszönöm a válaszokat

Legjobb válasz: nem kell mindent elhinni,ami ezen az oldalon terjeng,sokszor csak ránk akarnak ijeszteni,1-2 embernek ez jó poén. Az eredményeid tökéletesek,majd ha az orvos is ezt mondja,megnyugszol :D

nem kell mindent elhinni, ami ezen az oldalon terjeng, sokszor csak ránk akarnak ijeszteni, 1-2 embernek ez jó poén. Az eredményeid tökéletesek, majd ha az orvos is ezt mondja, megnyugszol :D
Szia! Szerintem teljesen jók az adataid, én ezt az FL/BPD dolgot nem is számolgattam és a doki sem mondta, hogy ilyet kell számolni. Én tegnap voltam UH 18.4napos. Az én Babum adatai: BPD:40mm, HC:149mm, AC:122mm FL:28mm súly:239g, hossz:22, 7cm orrcsont:6.5mm. Az AFP is jó lett a tarkóredõ a 13.héten 1.4mm volt! Ne parázz nagyon jók az adataid! A 4D biztos jobban látták a nemét így valoszínû, hogy kisfiatok lesz!Gratulálok! Én csak 2D voltam ott azt mondta a doki, hogy nem látja fiúnak, így kislány! Boldog Babavárást!
Az arányszámról annyit, hogy nekem 18+3 naposan volt a BDP 3, 9, az FL 2, 5, így az arány 64%. Ehhez képest volt genetikai vizsgálatom, chorionboholy 15 hetesen, ami szerint minden rendben. Utálom ezeket az adatokat, csak arra jók, hogy riogassanak bennünket. Én a genetikai és a profi ultrahangos vizsgálatban hiszek. Szóval szerintem ne aggódj! Minden jót! (31. hetes mami)

Ma voltam a 18 hetes UH-on, AFP érték 17.4 klU/l, 0.61 MoM. Szerintem alacsony, de a doki nem mondott rá semmit. Valaki tud segíteni, hogy jó-e?

Legjobb válasz: Köszi szépen utolsó! Hát a doki azt mondta, hogy nincs semmi a lába közt. De majd a 30. hetesen kiderül.

A kérdező hozzászólása: Köszi szépen utolsó! Hát a doki azt mondta, hogy nincs semmi a lába közt. De majd a 30. hetesen kiderül.
Alacsony 0, 7 alatt.
És ha alacsony, nem jelent az égvilágon semmit, mondjuk a magas sem sokat, de az alacsony egyáltalán nem. Csak nem esik az átlagba. Nyilván egyébként a dokid ezért sem mondott rá semmit. Mert ez kb olyan, mint a legtöbb nõnek 37-es a lába, a 35-ös kisebb, mint az átlag, de nem jelent semmit legalábbis sokat nem.
Szia!Írtad, h ma voltál a 18 hetes ultrahangon!Kiderült a baba neme?Megmutatta magát?:D
Nem baj, hogy kicsit alacsony, az nem jelent bajt, azért sem foglalkozott vele a doki. Úgyhogy nyugi! Boldog babavárást, és kellemes karácsonyt!
Nekem o, 63 volt, de semmi baja nem lett a tokfejemnek ! Afp ertek tok sok mindentol fugg, es ma mar nem is mervado!!! 8 honapos anyuka

Tegnap voltunk 17 hetesek, ma megyunk dokihoz es remelhetoleg kiderul a kisbabam neme. Ti mire tippeltek?

Legjobb válasz: hogy vagy fiú lesz vagy lány... még ezt az idióta kérdést:DDD

hogy vagy fiú lesz vagy lány... még ezt az idióta kérdést:DDD
Én lánypárti vagyok, úgyhogy kislány:-))))Persze ha kisfiú lesz se baj:-)
Bízz benne amit jobban szeretnél és az lesz, ha nem az sem tragédia, lényeg, hogy egészséges legyen. Nem akarlak elkeseríteni, de a mi kis csajszink, csak 30 hetesen mutatta meg magát, még a 25 hetes 4D-n is szégyenlõsködött:) Úgy hogy nem biztos, hogy ilyen korán megtudod a nemét, de reménykedjünk:)
A kérdező hozzászólása: Koszi a valaszokat, meg a biztatast, holnap megirom, hogy mi volt a vizsgalaton.
ilyet én is kérdeztem vagy 4 hónapja, de leírtam a tüneteket és az alapján tippeltek nekem. én kislányra vágytam és az is..... :-) 30 hetes km
ja, 6 hetesen azt mondta a doki úgy néz ki nem fiú, 18 hetes genetikán meg megmondták hogy csajszi!
upsz bocsi, mármint 16 hetesen!
A kérdező hozzászólása: Kislany lesz :)
Én a Tezenisben találtam nagyon jó pushupos fürdõruhát :D
mi a kérdés? ha az a baj hogy kicsik a melleid, hát ez van. ha jól áll a bikini és tetszik, nemgáz.
Nekem ugyan átlagos melleim vannak, talán egy kicsit kisebbek, de semmiképp se érezd magad gátlásosan és bátran menj fürdeni. Az a lényeg, hogy a fürdõruhád jól áll és te jól is érzed magad benne. Nem hiszem, hogy bárki is megszólna ezért vagy akár egy rosszalló pillantást vetne. Jó strandolást!
Szia nekem is 75/B de van amibõl 80/A s melltartót hordok. És elkezdesz szeddni fogamzásgátlót lehet nõni fog ( sajnos nekem is és hát iszonyatosan fáj és tök kemény) párom meg is jegyezte hogy jobban szerette a nem lufijaimat 48kgm hoz nem állna jól egy hatalmas mell szerintem. (nem fogyózom nem tudok meghízni) Ne szégyeld magad, ne érezd azt hogy na nekem kicsi a mellem mert ami van az áll jól :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!:)
szeirntem a 75A-s mell nem kicsi. és nem kel feltétlenül szivacsos fürdöruha. ha jol ál jol áll szivacs nélkül is..
Vékony lányoknak (akik nem a fogyokurátol vékonyak hanem alapból vékonyak) sose lesz nagy mellük max a szilikontól! Nincs abban semmi néznivaló ha egy csinos vékony lánynak kis melle van. Kapcsold csak be a fashion tv-t na ott szinte tényleg nincs mellük a modelleknek. nézd meg ezt a képet is (tudom nem nagyon látszik de hát nincs is melle azért nem látod) http://www.lostateminor.com/wp-content/uploads/2008/09/tv_fa..
Nem kell parázni, nyugodtan menj fürdeni, én sem parázok 19 éves létemre a 70A-s melleimmel:) És sajnos igaz, hogy ilyen méretben majdnem mind szivacsos, nekem is sok gondom szokott vele lenni, de ettõl még nem hagyom, hogy frusztráljon, hanem jól érzem magam a strandon. Menj nyugodtan, hiszen jól áll a fürdõruha:)
Na az a lényeg, hogy tetszik. Nekem csak az a gondom az egyáltalán nem szivacsosokkal, hogy látszik mikor hát...fázik a cici XD
A kérdező hozzászólása: Az a problémám, hogy nem szeretem a nagyon szivacsozottat mert kimegyek a vízbõl és ki kell csavarni, olyat akartam ami picit szivacsos de nem volt és SOSben kellett, de így gátlásaim vannak. Kimerjek menni egyáltalán fürdeni? A fürdõruha egyébként jól áll és tetszik is.
17 évesen még nõhetnek egy ideig. Ne parázz.

Április 17-én volt utoljára mensim.2 pozitív teszt után ma voltam orvosnál. Hüvelyi uh-t csinált, de nem látott semmit. Azt mondta, hogy lehet, méhen kívüli, ha nincs semmi gond 2 hét múlva vissza kell mennem. Miért 2 hét múlva?

Legjobb válasz: szia. en azt tanacsolnam menj el egy masik dokihoz is, es csinaljanak egy hasu uh-ot, kellene hogy latszodjon, mar nem csak petezsak hanem babuci is.

szia. en azt tanacsolnam menj el egy masik dokihoz is, es csinaljanak egy hasu uh-ot, kellene hogy latszodjon, mar nem csak petezsak hanem babuci is.
akkor olyan 7-8 hetes lehetsz?!Már kellene hogy látszódjon, sõt szívhangnak is kellene lennie, de a 12.hétig ugyis csak hüvelyi uh van.keress fel egy másik orvost is, és írd meg mi lett az eredmény.
Szia!Szerintem se hagyd annyiban, egy méhen kívüli terhesség nem játék, én is pont ma voltam dokinál, nekem az utolsó mensim ápr. 18.-án volt , nekem szerencsére 17mm-es petezsákot látott, benne a babókezdeménnyel!5-6 hetes terhesnek írta a papírom, kedves második bocsi de hogy lehetne 7-8 hetes terhes, számold vissza!Nem kötözködni akarok! Szorítok neked hogy csak késõbb fogant a baba és nem lesz semmi baj!
Azért 2 hét múlva, mert április 17 után 2 héttel volt a legnagyobb az esély, hogy teherbe eshettél, vagyis lehet, hogy még csak 4 hetes vagy, amikor még egy egyszerûbb Uh nem tud semmit kimutatni, de még lehet egy jobb gép se nagyon! Nyugi, biztos ott van a babóka, csak még nagyon kicsike!!! Szorítok!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm nektek.Remélem tényleg csak vak lárma.

16-17 hetes vagyok, ma voltam maszek uh-n, ahol megállapította a szonográfus, hogy kevesebb a magzatvizem és a baba belei erősen telítettek. Ez mitől lehet?

Legjobb válasz: Mennyisége háromóránként, elektrolittartalma pedig körülbelül nyolcóránként cserélõdik ki. A magzat egyrészt lenyeli a magzatvizet, ezzel gyakorolja a nyelõ- és légzõmozgásokat, másrészt belepisil a magzatvízbe, ezzel hozzájárul a magzatvíz mennyiségének változásához. Így a magzatvíz mennyiségi változásai a magzat gyomor-, bél-, illetve vizeletelválasztó rendszereink mûködésével is szoros kapcsolatban vannak.

Mennyisége háromóránként, elektrolittartalma pedig körülbelül nyolcóránként cserélõdik ki. A magzat egyrészt lenyeli a magzatvizet, ezzel gyakorolja a nyelõ- és légzõmozgásokat, másrészt belepisil a magzatvízbe, ezzel hozzájárul a magzatvíz mennyiségének változásához. Így a magzatvíz mennyiségi változásai a magzat gyomor-, bél-, illetve vizeletelválasztó rendszereink mûködésével is szoros kapcsolatban vannak.
tegnapelõtt 09:25 vagyok!Miért mi a baj?Mit állapítottak meg?Tényleg menj el másik orvoshoz is, addig ne add fel!
uristen, ez rettenetes!!!! biztos, hogy nincs mas megoldas? rengeteg esetben tevednek az orvosok, menj el egy masik szakemberhez, hatha nincs minden veszve! sok sok erot, kitartast kivanok nektek!
17 hetesen nem kell még állandóan érezni a mozgást, mivel még nagy helye van.Sõt, még 22-24 hetesen sem fogod minden rezdülését érezni.Majd a 28.hét táján. A belei meg azért lehettek telítve, mert pont akkor ivott a babád a magzatvízbõl.Nem kell a legrosszabbra gondolni mindjárt. 29hetes pocis
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, meg fogom írni, mi volt szombaton,
A kérdező hozzászólása: El kell venni a babámat... :'(
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. Egész pontosan az van a papíron, hogy az átlagosnál valamivel kevesebb magzatvíz és intenzív telített belek. Szombatra kaptam sürgõs vizsgálatot dr Hajdú Krisztinához. A dokimat felhívtuk, õ meg azt mondta ne pánikoljak, mert látta a õ a babát 12 hetesen és semmi szokatlant nem látott. Viszont tény és való, hogy ritkán érzem mozogni (akkor nem fáj), remélem nem a helyhiány miatt.. REttenetesen aggódok...
A kérdező hozzászólása: Dr Hajdú Kriszta genetikus nézett meg nagyon alaposan, és nem látott esélyt.. :(:(:( Nincs, vagy nagyon csökött a veséje a kicsi lánynak.. hétfõn megyek a dokimhoz (amúgy is mentem volna), kedden meg MÁV Kh, vissza a Hajdú doktornõhöz, és lehet, hogy még aznap elveszik... Áááá, belepusztulok... :(
Nagyon sajnálom, ami történt! Nem is tudom, mit írjak! Már csak a gondolattól is megszakad a szívem.... Kitartást és sok erõt kívánok! A 22 hetes kismami voltam
rengeteg erot es hitet kivanok az ujrakezdeshez! nagyon megviselt engem ez a tortenet. 6 hetes

Ma voltam az orvosnál. Már látott valamit 17-18-mm-es valamit. De konkrét életjelet nem. Jövö héten kell viszamenni remélem akkor már lát mindent. Láthatja már?

Legjobb válasz: Valószínûleg a petezsákot látta! Azt nem mondta, hogy ez hány hetes terhességnek felel meg?Amúgy a 6. héten már látszódik az embrió is és általában már szívvhang is van! 34 hetes kismama

Valószínûleg a petezsákot látta! Azt nem mondta, hogy ez hány hetes terhességnek felel meg?Amúgy a 6. héten már látszódik az embrió is és általában már szívvhang is van! 34 hetes kismama
Igen, ez a petezsák volt. Nálam a 6. héten már 3 mm volt a kicsi, de csak szívcsöve volt, az pumpált, majd a 8. héten már 21 mm volt, és dobogott a szíve.
Szerintem pontosabb válaszokat tudunk adni, ha megírod hanyadik hétben jársz vagy ha nem tudod, akkor az utolsó menses elsõ napját és segítünk!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!