Találatok a következő kifejezésre: Ma voltam 12. heti UH-on (5 db)

Ma voltam 12. heti uh-on, BDP: 19 mm lett. Rossz ez az eredmény? A dokim csak annyit mondott, "jó lesz ez". A papíron 3 kérdőjellel van irva. Baj lehet?

Legjobb válasz: Szia, nekem a 12. hetin 20 mm volt a BPD, és tökéletesnek mondták. Nem értem a 3 kérdõjeledet, szerintem jó a 19 is.

Szia, nekem a 12. hetin 20 mm volt a BPD, és tökéletesnek mondták. Nem értem a 3 kérdõjeledet, szerintem jó a 19 is.
Szia. itt egy oldal ahol méretek vannak heti lebontásban. http://dilidomino.freeblog.hu/archives/2008/02/16/1857_Magza.. Ezek szerint kicsit nagyobb, lehet hogy egy héttel el van számolva a terhességed. Nincs semmi baj, ne aggódj.
mamanet szerint 16 mm! ne aggdj! látod, milyen nagy a szórás..., ahány oldal, annyiféle érték!
Én is ma voltam 12. heti uh-on. Az én értékeimre azt mondta a doki, hogy tökéltetes. Nekem pedig a BPD: 21, 7 mm volt. Az elõzõ babámnál ennyi idõsen nem is nézték a BPD értéket.
Szia én is ma voltam igaz én 13hetes vagyok az enyém 28mm, és azt monda az orvos hogy megfelelõ.
Szia! Én 12 hét 6 naposan voltam, és a BPD 21 mm volt!

A 16. héten is van uh? Ma voltam a 12. heti uh-on, és azt mondta a dokim, hogy legközelebb a 16. héten menjek. Vagy csak azért hív, mert fogadott orvosom?

Legjobb válasz: Nem tudom nekem volt a 12hetes utána meg a 18-20hetes.Pedig nekem is fogadott az orvosom.Üdv 30hetes kismama

Nem tudom nekem volt a 12hetes utána meg a 18-20hetes.Pedig nekem is fogadott az orvosom.Üdv 30hetes kismama
UH a 19.héten lesz. Az orvoshoz minden hónapban 1x el kell menni, átbeszélitek a kérdéseidet, a leleteidet, és megvizsgálja a méhszájadat.
Nekem a 12. héten volt UH, aztán a 16. héten vissza kellett mennem, de csak azért, mert volt egy vérömlenyem és 4 hét fekvés után rámnézett, UH volt, hogy oké-e minden és most megyek majd megint 2 hét múlva a 18. heti genetikai UH-ra, szóval orvosa válogatja és az enyém is magándoki!
Ha kiírta az afp vizsgálatot, ami a 16 héten van, akkor csak az erdményekkel kell visszamenned, ami kb 2 hét, mire megjönnek a leletek , 18-19 hetes leszel akkor.Mindenképp várd meg az eredményt, ne fizess neki feleslegesen, a babónak nem lesz semmi baja addig.
Én is menni fogok. 13-14 hetes vagyok. Én úgy értelmeztem, hogy 16-18 hét között csinálják meg az UH-t + az afp-t. Ez utobbihoz szoktak kérni UH által meghatározott terhességi kort (mármint, hogy mekkorának felel meg a Babád). Az UH-t sem kötelezõ a 18 héten, fõleg ha õk is kérik a kormeghatározást egyuttal akkor csinálják meg az UH-t is. Ez is ilyen genetikai UH. Sokkal alaposabban nézik meg. Több méretet vizsgálnak, szerveket, csontozodást, végtagokat, hosszukat stb. Éppen ezért, hogy ne kelljen 2x menni, nekem is úgy a 17 hét körülre kérték, hogy menjek. Lehet, hogy neked is így gondolták. De kérdezz rá a dokidnál telefonon, vagy az aszisztensnél. Mert ha így gondolta azért jobb lenne nem rögtön a 16 hétnél elmenni.

Ma voltam a 12. heti UH-on és 5mm a tarkóredő. Mennyire biztos, hogy baj van?

Azt tudom, hogy 3mm-ig jó. De ez sokkal több. Nagyon félek!

Legjobb válasz: Mit mondott az ovos az uh-on? Hogy ez már nagyon nagy baj?

Mit mondott az ovos az uh-on? Hogy ez már nagyon nagy baj?
A kérdező hozzászólása: A 20.57-es válaszolóhoz volna néhány kérdésem. Ha véletlenül olvasod, akkor légyszi jelentkezz! Nem tudok privibe írni, mert nincs lehetõvé téve!!! De Te tudsz nekem! Valószínû, hogy valami gond van, de még lesz néhány vizsgálat... Köszi az együttérzéseteket!
Az én barátnõm is így járt egy dokival. Elment Kecskemétre 4 D-re (ott szuperek) és semmit nem találtak. Azóta 2 éves Karolina a bizonyítékuk!!!
Sajnos nem akarlak elkeseríteni, de szinte biztos, hogy van valami gond. Én tavaly éltem át ezt elsõ babával. Nekünk a nucha 4.5-ös volt, persze mentünk genetikára, ahol azt mondták kb 60-70% esély van down szindrómás vagy egyéb rendellenességgel születõ gyerekre. Persze mondta a doki menjük magzatvízvizsgálatra, meg egy csomó más helyre, de ha kiderül, hogy mégsem egészséges a baba, a 20. héten kellene megszülni. Én akkor a 12. héten voltam! Nem mertem ilyen kockázatot vállani, sem lelkileg sem fizikailag. akkor jött az abortusz. Sírtam, hiányzott a baba, összetörtem, de letelt a fél év és most ismét várandós lettem egy teljesen egészséges 20 hetes kisbabával. Bármit mondanak a te döntésed legyen, de soha ne bánnd meg, sok sikert és erõt a továbbiakban.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Mindenképp megírom, hogy mit mondanak holnap. Aranyosak vagytok, hogy szorítottok! Az biztos, hogy szörnyû ez a bitonytalanság! És annyira felháborít néhány orvos viselkedése! olyan vegyes érzés volt a mai nap. Egyrészt, nagyon jó volt látni a babót, ahogy mocorog. Egyébként ebben bízok, hogy a doki nem jól mérte, mert mondta is, hogy arrébb kellene mennie, hogy megtudja nézni. Meg is böködte a hasamat egy kicsit. Másrészrõl nagyon rossz volt, hogy semmit nem mondott. Teljes pókerarc. Holott tudom, hogy nem jó az eredmény. Ilyen rosszul nem éreztem magam mostanában....
Szia!Nagyon szorítok neked, hogy ne legyen semmi gond, de a genetikán felfogják ajánlani a korionboholy mintavételt.Ezzel a beavatkozással 100%-ig meg tudják állapítani, hogy van-e e babádnak valamilyen genetikai rendellenessége és meg tudják mondani a nemét is.Én már voltam ilyenen, ha valami kérdésed van priviben nyugodtan írj.Ha eszedbe jutunk kérlek írd meg, hogy mit mondtak.Szorítok! Egy 25 hetes kismama
Igen az érték 3 mm-ig jó.4 mm felett a fejlõdési rendellenesség valószínûsége sajna rohamosan nõ.Az orrcsontot nem nézte a doki?Azért kérdem mert Down-kór esetén ez késõbb fejlõdik ki.Bár érdekes, hogy ez a seggfej doki nem mondott semmit, se jót se rosszat, mert ez a bizonytalanság iszonyatos!!!!Nagyon szorítok, hogy minden rendben legyen!21 hetes kismami
A kérdező hozzászólása: Köszi!
Sajnos nem tudok segíteni, csak bíztatni! Próbálj meg megnyugodni, nem lesz semmi baj! A holnap már mindjárt itt lesz és megnyugodhatsz és végre választ kapsz majd a kérdéseidre! Nagyon szorítok majd! Ha eszedbe jut, írd majd meg mit mondtak!
A kérdező hozzászólása: Annyit mondott, hogy magas érték (amit én is tudok) és továbbküldött genetikára. Nagyon várom a holnapot, hogy biztosabbat tudjak! Az is furcsa volt, hogy olyan hamar befejezte a vizsgálatot. Már van egy kislányom, és emlékszem, vele kb. negyed óráig bennt voltam, és olyan sokminden szerepelt a leleten. Ami értéket megadott, az a BPD 22mm. A placenta a hátsó falon tapadt, jó helyen. Magtatvíz mennyisége átlagos. Lássa genetika. Ennyi. Ettõl többet nem is mondott.
Hát ez hihetetlen, hogy az orvos nem mondott semmit! Én is úgy tudom, hogy 3mm-ig jó, de akkor vajon miért nem mondott semmit az orvos? Elengedett, hogy minden rendben? Mindenképp mutasd meg egy másik orvosnak az eredményt!! Nagyon drukkolok, hogy ne legyen semmi baj, de fontos, hogy te se idegeskedj!!! Én szerdán megyek a 12. heti uh-ra, én is nagyon feszült vagyok, hogy nehogy baj legyen... Szorítok neked nagyon!!!
A doki nem mondott semmit??mindenkeppen menj el s kerdezz ra.en is ugy tudom 3 mmig jo
A kérdező hozzászólása: Semmit nem mondott, csak továbbirányított genetikára. Ezért is vagyok nagyon ideges. Holnap megyek, de olyan nyugtalan vagyok, mert sokkal magasabb ez az érték, mint a normális.
Szia!Végigolvastam a kérdésedet és a válaszokat. Tudd én is NAGYON szorítok értetek!!!!!!


Ma voltam a 12 hetes uh-on. Minden oké, de irnátok nekem 12 heti méreteket, hogy megnyugodjak?

Folsavat meddig szedjem?

Legjobb válasz: Szia! 1.: BPD:20mm,CRL:64mm,NT:1,9mm 2.: BPD:24,6mm,THQ:19,7mm,NT:1,8mm 3,: CRL:61mm,NT:2,0mm További boldog babavárást:)

Szia! 1.: BPD:20mm, CRL:64mm, NT:1, 9mm 2.: BPD:24, 6mm, THQ:19, 7mm, NT:1, 8mm 3, : CRL:61mm, NT:2, 0mm További boldog babavárást:)
57mm az ülõmagasság, 20mm a fejátmérõ, 1, 3mm a nyaki redõ.
bpd 20mm, nyaki redõ 1.1 mm crl: 59mm Neked mik voltak az értékeid! Én a 12.hétig szedtem a folsavat, addig szokták javasolni, bár szerintem abban sincs semmi rossz, ha ennél tovább szeded. Kérdezd meg a védõnõdet!
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a válaszokat!Én pont betöltöttem a 12. hetet (12.00)mikor nézték a picit. BPD: 21 CRL: 53 NT: 1, 6
Szia, én ma voltam Uh-on, és Ma vagyok 12+0 hetes, tehát mint amikor Te voltál.Nálunk 56mm az ülõmagasság, a nyaki redõ pedig 0.8.Mást nem tudtak mérni, mert aranyom aludt, és meg sem moccant....
A kérdező hozzászólása: De jó! Lehet akkor nekem picurka a babszem, doki nem mondta, csak láttam, hogy a fiam ennyi idõsen nagyobb volt. Te mikorra vagy kiírva?
1. 11+5: bpd2.08, crl6, 42 nt1, 7 2. 12+5:bpd2.34, crl
7, 42 nt 1.3 3. 12+5 bpd 2.26 crl 6, 55 nt 1.56 :)
A kérdező hozzászólása: Képzeljétek, ma voltam kombinált teszten és a picit újra megmérték, NT: 1, 3, CRL62 lett. Most már tényleg megnyugodtam:-) Köszönöm a válaszokat!

Ma voltam uh-on ott kiderült, hogy még nem vagyok 12 hetes csak 10 de az utrogestan kapszula nem lesz elég még 2 hétig. Mennyek vissza az orvosomhoz feliratni megint? Az uh-ot nem ő csinálta.

Legjobb válasz: minden képpen ha 12 hetes korodig mondta hogy szedned kell és kérjed hogy írjon több adagot ha estleg tovább kéne szedjed ne mindig keljen menjél gyógyit írítni .De azért remélem nem lesz rá szükség szép baba várást

minden képpen ha 12 hetes korodig mondta hogy szedned kell és kérjed hogy írjon több adagot ha estleg tovább kéne szedjed ne mindig keljen menjél gyógyit írítni .De azért remélem nem lesz rá szükség szép baba várást
nekem maradt 25 szem, ha az elég, szívesen elküldöm Neked
Nekem azt mondták, h fokozatosan kell elhagyni. Mennyit szedsz belõle? Lehet, h ha fokozatosan kezdenéd elhagyni, elég lenne?
18:04-es vagyok. Ha nem, akkor kérd meg a dokidat, h írjon még fel!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!