Találatok a következő kifejezésre: Ma voltam és egy (269 db)

Minden rendben lesz? Volt így valaki? Ma voltam vizsgálaton, egy igen bunkó orvosnál, mert egy kövér kismama vagyok és ezen nagyon kiakadt. Saját dokim kért egy megerősítést, hogy a 12UH-n tényleg minden ok.

Babám egészséges. De azt mondta a méhnyakam lerövidült és, hogy Én veszélyeztetett terhesnek kéne lennem. A dokim szerdán néz meg. Nagyon le vagyok törve, nem tudom mi lesz.

Legjobb válasz: Ó persze :) Én sem 40kg vagyok vaságyastul. Ráadásul a magánorvosom ordította le minden alkalommal a fejem, hogy bõgve mentem ki. Persze a folyosón várakozók mindent hallottak. A 4. alkalommal "nyitva felejtettem" az ajtót, alaposan elmondtam neki a véleményem nem fizettem majd kerestem másik dokit. Na õ sosem csesztetett, inkább tanácsokat adott, mivel túlsúlyos kismama voltam hogyan tudjam minél kevesebb plusszal "megúszni". Emberileg és orvosilag is le a kalappal elõtte :)

Ó persze :) Én sem 40kg vagyok vaságyastul. Ráadásul a magánorvosom ordította le minden alkalommal a fejem, hogy bõgve mentem ki. Persze a folyosón várakozók mindent hallottak. A 4. alkalommal "nyitva felejtettem" az ajtót, alaposan elmondtam neki a véleményem nem fizettem majd kerestem másik dokit. Na õ sosem csesztetett, inkább tanácsokat adott, mivel túlsúlyos kismama voltam hogyan tudjam minél kevesebb plusszal "megúszni". Emberileg és orvosilag is le a kalappal elõtte :)
Nem tudom, hogy a 'kövér kismama' kifejezés alatt mit értesz. Engem +13 kilo miatt cseszegetnek... környezetemben szinte mindenki +18 felett szült +30ig bezárva. Gyermek meg tök egészséges. Az a lényeg, hogy a babával nincs semmi gond, minden rendben vele. Próbálj meg pihenni, semmi megerõltetõt csinálni és szerdán ha megvizsgál a saját orvosod, úgyis megmondja, hogy onnantól kezdve mi a teendõ. Nyugodj meg és pihenj sokat !!!
Szegény! Nagyon sajnállak, hogy ilyen bunkó orvost fogtál ki. Az ember amúgy is elég érzékeny ilyenkor, már csak egy ilyen letolás hiányzik. A hozzászólót is sajnálom, akivel kiabált az orvos! Én 100kg fölé mentem a terhesség alatt, nem vagyok veszélyeztetett terhes, de megnézték ultrahangon többször, hogy jól fejlõdik-e a baba, és minden rendben, nem lett óriásbébi. Hétfõre várjuk! Ne törj le, semmi gond nem lesz!

Hogyan zajlik pontosan egy szemnyomásmérés? Ma voltam, és szürke hályog műtétre kell majd mennem. Kaptam szemcseppet, és utána egyből mérte. Többi lent.

Olyan volt mintha megszúrta volna a szememet, de az orvos tagadja. Mi a francot csinált? Még mindig fáj kicsit.

Legjobb válasz: Hát ez igen érdekes. Nekem tavaly nagyon be volt gyulladva a szemem (vírus miatt), és mérték többször a szemnyomásom, mert olyan cseppet kaptam, ami növelheti. Nem csepegtettek semmit a szemembe, hanem bele kellett néznem egy gépbe, és olyan volt, mint ha levegõvel megfújták volna.

Hát ez igen érdekes. Nekem tavaly nagyon be volt gyulladva a szemem (vírus miatt), és mérték többször a szemnyomásom, mert olyan cseppet kaptam, ami növelheti. Nem csepegtettek semmit a szemembe, hanem bele kellett néznem egy gépbe, és olyan volt, mint ha levegõvel megfújták volna.
Nem tudom hogyan fordulhatott elõ, ugyanis nekem is cseppentés után rögtön mérni szokták, nem várnak, hogy hasson az érzéstelenítõ, de nem is szoktam érezni semmit. Tehát a csepp azon nyomban érzésteleníti a szemet.Nem tudom te hogy érezhetted.:( Egyébként egész pontosan elõször cseppent egy érzéstelenítõ cseppet, utána megfesti az alsó szemhélyat belülrõl, és méri egybõl. Bele kell nézni abba a kütyübe, és "rátolja" a szemedre. Ezt érezted? Vagy ahogy megfestette a szemed, esetleg azzal szúrta meg? Elsõ válaszoló! Kétféle szemnyomásmérés van. Egyik amirõl te írtál, másik amirõl a kérdezõ és én.
A kérdező hozzászólása: Fuhh belülrõl festi meg .. Ez durván hangzik. Még jó hogy ezt akkor nem tudtam. Egyébként amikor megfestette az nem fájt. Amikor rátolta a gépet az fájt. De csak az egyik szememen, a másikon nem. Lehet hogy túlzottan rátolta ? Ma délután 3-ig még olyan fura volt a szemem kicsit fájt. De már elmúlt szerencsére.
A kérdező hozzászólása: Meg elfelejtettem írni hogy ment a zöld kéz mindenkinek:)
Szerintem legalábbis belülrõl festi, kicsit lehúzza az alsó szemhéjat úgy emlékszem. De durva, évek óta mérik a szemnyomásom, de nem esküdnék meg erre.:) Nem lehet, hogy az egyik szemedbõl kifolyt a csepp nagyrésze, így nem tudott hatni kellõképpen?
A kérdező hozzászólása: Lehet hogy ez volt a gond, mert eléggé kapkodott az orvos, mindig siet. Egyébként ahogy forgatom a szememet még mindig van egy kis szúró fura érzés. Jövõhét szerdán mehetek megint ugyanilyen vizsgálatra, és már félek tõle kicsit. A mûtéttõl meg fõleg :S
két mód van szemnyomásmérésre. a pneumatikus (amit az egyik válaszoló írt), hogy sûrített levegõt nyomnak a szemedbe (ez a modernebb) a másiknál a szemedhez érintik a gépet, de azelõtt nem feltétlenül szoktak szemcseppet adni. Én pl sosem kaptam, pedig elég sok vizsgálatom voltam már. Lehet tényleg nagyon megnyomta az orvos a gépet. Az elszínezõs folyadékkal meg szerintem nem a szemnyomást mérik, meg nem mondom mire de bizos nem arra jó.
A kérdező hozzászólása: Közben megtaláltam. Most már tuti az hogy túlzottan hozzányomta a gépet. Szemnyomás mérés : A csarnokvíz termelõdése és elvezetése közötti egyensúly hozza létre a szem belsõ nyomását. Egészséges szem belsõ nyomása 12 és 21 Hgmm között van, és a két szem között nincs jelentõs eltérés. Amennyiben az egyensúly megbomlik, a szemnyomás kóros mértékben megemelkedik. Ez jellemzõ a zöldhályog (glaukóma) betegségre. A szemnyomás mérése általában réslámpára helyezett ún. tonométer segítségével történik. A vizsgálat elõtt a beteg szemét szemcseppel érzéstelenítik, és egy festéket tartalmazó cseppel vagy papírcsíkkal megfestik a könnyfilmet. Ezután a réslámpa kék fénnyel világító mérõfejét a szaruhártyához érintik. A mérõfej finom nyomást gyakorol a szaruhártyára, és az orvos megállapítja a szem belsõ nyomását abból, hogy mekkora nyomóerõ hozza létre a szaruhártya egységnyi felületének lelapítását. Ez a vizsgálat teljesen fájdalommentes, és nagyon fontos, mert a megemelkedett szemnyomás eleinte semmilyen panaszt nem okoz, viszont hosszú távon károsítja a látást. Az orvos tapintással is tájékozódhat a szemnyomásról. Ez a vizsgálat csak megközelítõ információt ad, de a sürgõs beavatkozást igénylõ glaukómás rohamra jellemzõ ún. "deszka-kemény" szem felismerésére elegendõ.

Ma voltam az egyik haveromnál és ott láttam egy elég vicces tehenet. Ez a tehén jódlizik és magát mutogatja. Szeretnék venni ajándékozás céljából. A kérdésem hol tudok ilyet beszerezni ha egyáltalán be lehet még?

http://www.youtube.com/watch? V=e0wmkjQGlns (Itt a videó amit készítettem róla. ) A válaszokat előre is köszönöm!

Legjobb válasz: http://www.youtube.com/watch?v=e0wmkjQGlns a link

A kérdező hozzászólása: http://www.youtube.com/watch?v=e0wmkjQGlns a link
szerintem ez valami külföldi cucc lehet, itt Magyarországon nem is láttam ilyet
Szia! Svàjcbol vagy ausztria Tirolbol, az autopàlya shoppok tele vannak ilyen és hasonlo jodlizos cuccokkal. ;)

37 hetes vagyok. Ma voltam vizsgálaton. Egy kicsit fájt, amikor a méhszájamat nézte a dokim. Most vettem észre, hogy egy kicsit barnázok, nem sok és csak a wc papíron látszik. MIt csináljak? Vagy ez ilyenkor már normális?

Azt mondta a vizsgálat után, hogy puha a méhszáj és, hogy CX 2110. Szerintetek menjek vissza vagy várjak még, hogy mi lesz?

Legjobb válasz: Nekem minden vizsgálat után közölte a doki hogy barnázás,vérzés elöfordulhat!

Nekem minden vizsgálat után közölte a doki hogy barnázás, vérzés elöfordulhat!
Ilyenkor igen érzékeny ott bent minden és bizony elõfordul, hogy a vizsgálat után kicsit vérzik vagy barnázik a kismama. Szerintem nem aggódj!
Ez teljesen normális.Mivel puhul, nyílik a méhszáj, alap esetben is elõfordulhat egy kis barnázás, piszkálás után meg aztán pláne.
A kérdező hozzászólása: Pontosabban tó volt.
Ha volt bent tampon, nem könnyebb semmivel szinte
A kérdező hozzászólása: Én is tudom, hogy nem az a jele... azért aggódom, mert ilyenkor könnyebben el lehet kapni bármit.
Elkaphattál. De annak nem a mensi a jele, hanem majd vakarózni fogsz odalent pár nap múlva.
A kérdező hozzászólása: Nem azért, hanem, hogy elkaphattam-e valamit a vízben.
Én max. a meleghez tudnám inkább kötni. Túl korai vagy miért aggódsz?
A kérdező hozzászólása: Így strandon nem, egyszer, amikor tengerparton voltam, de akkor nem kaptam el semmit. (mondjuk a tenger az sokkal tisztább)
Nem hiszem. Sose jött még meg?
Semmi bajod nem lesz.
Mennyire jött meg? Ha kevés, akkor talán megúsztad

Biszex lennék? Ma strandon voltunk és egy csomó srácot megnéztem.

Sõt volt akit elképzeltem milyen lehet a farka. ÁÁÁ! Mit tehetnék ellene? Vagy jobb kiélni? Ha igen kivel? Olyan fura ez így.

Legjobb válasz: B uzi vagy, nem biszex.

B uzi vagy, nem biszex.
Ha már a férfiak tetszenek, nem tudsz vele mit tenni. Próbáld ki férfival, aztán ha nem tetszik, vagy nem tetszenek már a srácok, maradj a csajoknál :)
Attól függ hány éves vagy, ha 15-18 akkor sok fiúnál elõszoktak jönni ilyen "gondolatok" de ezek egy idõ után eltûnnek nyugi... Persze van akinek nem, abból tudjuk mi lesz :/
Ha csak a fiukat akkor b"zika vagy .
hogy nézted meg? csak olyan összehasonlítás szinten? mert ha igen, akkor nem vagy biszex
Egyszerû a képlet: Hogyha a csajokra izgulsz fel kizárólag akkor hetero Hogyha mindkettõre akkor biszex Hogyha pedig a saját nemedhez vonzódsz kizárólag akkor meleg vagy Mit kell ezen túl drámázni? :D Nem kell beszarni attól, hogy milyen a nemi identitásod, ma már minden elfogadott.
Nem kell ennyire túl dramatizálni, az vagy ami vagy és örülni kell. Ne érdekeljen más mit akar úgy csináld ahogy akarod. Amikor nálam ez kezdõdõt kb 10 éves volt a szó jelentése nekem lila köd volt. Ma már 14 és fél évesen páran tudják rólam hogy meleg vagyok és nem próbál meg senki "átformálni". Annyi a lényeg, hogy azt és úgy csináld ahogy akarod, mások vélemény szara se jó mert õk nem te vagy. Itt leginkább egy nem hetero véleménye lenne figyelembe vehetõ mert aki nem hetero (vagyis bi-, a-, homo-, stb.) az már átélte ezt életében. Kérdés: Eltudod magad fogadni ha a fiúkhoz is vonzod illetve csak hozzájuk vagy nem t'od elfogadni?
Én is így gondolom. Vesszen meg aki a mai világban mások szexuális beállítottságát kritizálja. A mai világban ez már elfogadott. Attól még, hogy valaki a saját neméhez vonzódik ugyan olyan normális ember mint az átlag. Nem értem ezt a nagy utálkozást...

Ma voltam 28 hetes uh-n, és az AC (haskörfogat), picit kevés kb 20mm-rel (220 mm). Egy hete 4D-n 225 volt. Valami baja van a gyereknek, vagy ez nem mindig egyforma?

Kicsit megijedtem, mert amúgy a többi adat rendben van, és a doki is azt mondta, hogy minden oké, de ezt az adatot nem tudom hova tenni.

Legjobb válasz: kg-ban mennyit mértek, érdekelne mert ma voltam én is. 28 hetes km.

kg-ban mennyit mértek, érdekelne mert ma voltam én is. 28 hetes km.
Szia! Mivel a magzatvized nem mindig egyforma, egyfajta körforgás az egész, ezért lehet, hogy kevesebbet mértek.
A kérdező hozzászólása: Azt mondták kb 1100-1200 gramm.
Szia Nekem is 1200-ra saccolták. remélem minden ok lesz.
Szerintem ne ijedj meg , el is mérhették akár most akár elõzzõleg, egyébként nekem 3 hete 26 hetesen mértek 234mm-t a haskörfogatra.:) lehet hogy óriás bébim lesz:) )
Biztos meglátták a helyesírásod.
Aham, meg is van. ""Nem tudom mi bajotok van a helyesírással! lehet hogy nektek kéne megtanulni olvasni:D"" Lehet, pont az ilyen hozzáállás miatt vagy alkalmatlan. Te kérdeztél, mi válaszoltuk. Elvárod, hogy hazudjunk, hogy: "jajj, te, tuti te voltál a legjobb, olyan idi*ták, hogy nem Téged vettek fel..."?!? Hát nem, és még a helyesírásod is förtelmes. Már bocs.
lehet, hogy csak nem vagy olyan személyiség. Van ahova hidegfejû embert kell berakni és van ahova szervezõképes, dinamikus személyiséget. Nem lehet mindenki mindenre jó.
A helyesírásod alapján én sem csodálkozom. Én a helyedben ráerõsítenék a nyelvtanra... már, ha el akarsz helyezkedni valahol.
A kérdező hozzászólása: Nem tudom mi bajotok van a helyesírással! lehet hogy nektek kéne megtanulni olvasni:D
Az a gondjuk a helyesírásoddal, hogy rossz.Állásinterjú egybeírandó például. Figyelj, egyszerûen erre a munkakörre nem téged kerestek.Ettõl még nem leszel hülye és ügyetlen.

A barátommal már voltunk együtt egy párszor ( azt hiszem 4-5 alkalommal) és egyik után sem véreztem. Most szombaton is együtt voltunk és vasárnap semmi majd ma kezdtem el vérezni. Szerintetek ez mitől lehet és komoly-e?

Legjobb válasz: lehet, h csak most szakadt at a szuzhartyad. vedekeztetek? ha igen, akkor h? mert ha nem hasznaltatok gumit, akkor lehet egy fertozes is, attol verzel.

lehet, h csak most szakadt at a szuzhartyad. vedekeztetek? ha igen, akkor h? mert ha nem hasznaltatok gumit, akkor lehet egy fertozes is, attol verzel.
A kérdező hozzászólása: Igen, óvszerrel védekeztünk
akkor nem tudom. esetleg ujjazástól. nekem attól volt fertõzésem. de nem lehet, h csak a szûzhartyad szakadt át?? amugy viszket is?? ha nem, akkor nem hiszem, h fertõzés. ha nem mulik el, menj el orvoshoz.
Valószínûleg oylan rugalmas volt a szûzhártyád, hogy csak most szakadt át, szerintem ne idegeskedj, várj még 2-3 napot és ha elmúlik akkor semmi gond.Amúgy csak pecsételsz, vagy rendesen vérzel????
Szia! Én az elsõ 3 alkalomnál véreztem, gumival csináltuk, de azóta nem szerintem menj el a dokihoz ott majd Õ elmondja Neked!:-D Remi, h segítettem!?:-D

Jó az időzítés? Ma voltam Ultrahangon és az eredményeim: uterus s. átmérője 35mm Endometium vastagsága: 7mm Bal oldalon egy 22 és egy 20mm folliculus látható. Ma kell együtt lennünk, vagy várjunk még egy napot? Köszi.

Legjobb válasz: Nem írtad, hányadik napon vagy. 13? Szerintem legyetek együtt holnap és utána még pár napot. Sok sikert. Ja, egyébként a két tüszõ szép, méretes. Ügyesek legyetek.

Nem írtad, hányadik napon vagy. 13? Szerintem legyetek együtt holnap és utána még pár napot. Sok sikert. Ja, egyébként a két tüszõ szép, méretes. Ügyesek legyetek.
Igen, a tüszõk egész jók, viszont a nyálkahártya lehet, hogy még nem teljesen (persze ez nem zárja ki, hogy terhes legyél). Hányadik napon vagy?
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Köszi a válaszokat. Ma van a 12. napom, ebben a hónapban closty-t szedek. Ma még korai? Félek, nehogy lemaradjunk...
Szia! A méhnyálkahártya vastagsága miatt szerintem inkább holnaptól próbálkozzatok, fõleg, ha még csak a 12. napon vagy. Sok sikert!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!