Találatok a következő kifejezésre: Ma voltam és azt mondták, nem (68 db)

2 hónapos a kislányom.1 hónapja voltunk csípőszűrővizsgálaton, akkor azt mondták terpeszpelus+tornáztatás. Ma voltunk kontrollon azt mondták nem változott semmit. Valamit rosszul csináltam? Ettől még nem lesz csípőficamos? Hasonló eset?

Legjobb válasz: Szia! Nekünk 6 hetesen volt az elsõ vizsgálat. Mindkét csípõ 1B lett.Terpeszpelus+torna nekünk is. 1 hónap múlva kellett menni kontrollra, akkor csak az egyik javult. Aztán még több mint egy hónapot kellett várni, míg megint mentünk kontrollra. Aug 9-én született, és csak dec 17-én vehettük le a pelust. Szóval nekünk is lassú folyamat volt! Kitartást! A végén én már jobban utáltam, mint õ.

Szia! Nekünk 6 hetesen volt az elsõ vizsgálat. Mindkét csípõ 1B lett.Terpeszpelus+torna nekünk is. 1 hónap múlva kellett menni kontrollra, akkor csak az egyik javult. Aztán még több mint egy hónapot kellett várni, míg megint mentünk kontrollra. Aug 9-én született, és csak dec 17-én vehettük le a pelust. Szóval nekünk is lassú folyamat volt! Kitartást! A végén én már jobban utáltam, mint õ.

Miért nincs peteérésem? Ma voltam nőgyógyásznál és azt mondta, nem volt peteérésem. Nem is tudom már mit mondott rá, szerintem semmit.

Novemberben hagytam el a fogamzásgátló szedését.

Legjobb válasz: A fogamzásgátlóval leállítottad a peteérésed, ez ugye vele a cél így hat, hogy ne legyél terhes. Kívülrõl bevitted a kész hormont ezt megszokta a szervezet és most nem érik meg a petefészekben a tüszõ. Van akinél 1-2 hónapig ez elõszokott fordulni a fogamzásgátló tabletta elhagyása után. Bár nálad ez már 5 hónapja tart. Várhatóan újra megindul a petesejt termelés, ha elõtte már rendszeres ciklusod volt. Ha nem vannak erre indukciós terápiák, amivel meg lehet provokálni a tüszõrepedést. Bár most azon gondolkodom, hogy 5 hónapja nincs peteérésed vagy csak ebben az egy hónapban nem volt november óta ?

A fogamzásgátlóval leállítottad a peteérésed, ez ugye vele a cél így hat, hogy ne legyél terhes. Kívülrõl bevitted a kész hormont ezt megszokta a szervezet és most nem érik meg a petefészekben a tüszõ. Van akinél 1-2 hónapig ez elõszokott fordulni a fogamzásgátló tabletta elhagyása után. Bár nálad ez már 5 hónapja tart. Várhatóan újra megindul a petesejt termelés, ha elõtte már rendszeres ciklusod volt. Ha nem vannak erre indukciós terápiák, amivel meg lehet provokálni a tüszõrepedést. Bár most azon gondolkodom, hogy 5 hónapja nincs peteérésed vagy csak ebben az egy hónapban nem volt november óta ?
A kérdező hozzászólása: Én is ezen gondolkodtam, hogy csak most maradt -e ki, vagy máskor se volt...lehet, hogy csak most nem volt, mert késett is a menszeszem. De most megint kéne szednem a fogamzásgátlót. Nem tudom lehet e. A dokimat kérdeztem, erre se mondott semmit...

11 hetes terhes vagyok, nem voltam még a házidokimnál. Ma felhívtam és azt mondták hogy ott helyben megcsinálják az Ekg-t. Nem korai még?

Meg hogy belgyógyászati vizsgálatokra is ad beutalot. Ott mit csinálnak?

Legjobb válasz: Nálunk a háziorvos megcsinálta az ekg-t a 20. héten, de nem küldött sehova..a másik doki viszont küldi a kismamákat szívultrahangra, mert a férje ott rendel, de elég változó.

Nálunk a háziorvos megcsinálta az ekg-t a 20. héten, de nem küldött sehova..a másik doki viszont küldi a kismamákat szívultrahangra, mert a férje ott rendel, de elég változó.
Szia! Én is 11 hetes terhes vagyok, a védõnõ elküldött a háziorvoshoz. Õ írta ki a vérvételt és megcsinálta az EKG-t is helyben. Ez kb. 2 hete volt. Úgy tûnik, szerintük nem volt korai.

Ma voltam NST-n és azt mondták, nem produkál a szivhang valami jol. Nem lesz gond?

120-130 között irta a gép,meg mikor mennyit,de keveseket ,lehivták a saját dokimat aki csinált egyböl egy Uh-t. Azt mondta,hogy hétfön megint menjek el NST-re,és hogy bármikor szülhetek.Ha nagy baj lenne,akkor megszülesztették volna,igaz?Vagy hétföig aggodnom kell a kis szivhangja miatt,hogy lassul? 38 hetes vagyok.

Legjobb válasz: Ne aggódj, elõfordul ilyen, ilyenkor mint téged is, visszahívják a kismamát, és megnézik megint. mozogtt a pici? Mert lehet aludt, vagy front van, vagy bármi... De ha megnéztek uhon, persze hogy mondátk volna, ha baj van. Ne félj, semmi baj nem lesz.

Ne aggódj, elõfordul ilyen, ilyenkor mint téged is, visszahívják a kismamát, és megnézik megint. mozogtt a pici? Mert lehet aludt, vagy front van, vagy bármi... De ha megnéztek uhon, persze hogy mondátk volna, ha baj van. Ne félj, semmi baj nem lesz.
Ha nagy lenne a probléma, akkor biztosan elindították volna a szülést! Ne aggódj. Egyébként azt hiszem, hogy az átlag 130-140 között van, az enyémnek kb. 136-138 körül szokott lenni viszonylagosan nyugalmi állapotban, mivel az utolsó 2 nst-n aludt, nem nagyon mozgott és ennyi volt az átlag. De ne aggódj, mindez azért van, hogy ha azt látják nem jó neki benn, akkor megindítják a szülést. Nálad errõl még nem volt szó!
Szia En meg sajat tapasztalatot nem tudok mondani a temaban, de anyukam amikor a hugomat szulte, akkor nala jelentkezett a terhessegi toxemia, a hugom nyakan is volt a koldokzsinor, es nem hagytak, h barmi baj legyen.Neked sem fogjak, h ugy itelik itt az ido akkor azonnal beavatkoznak, mert nem engedik, h nektek barmi bajotok legyen. Nyugi, minden rendben lesz, es hamarosan mar a kezedben lesz a babokad. 24 hetes kismama

Ma voltam orvosnál azt mondta fiatal terhes lehetek, mert nem látta teljesen (hátrahajló a méhem). Uterus nagyobb benne széles endoterium (18mm) látható, benne 7mm-es felritkulás van. Ez mit jelent pontosa? Jók a méretek? Nincs gond?

Kb hány hetes terhes lehetek?Neten kiszámoltam 6-7,de akkor miért nem látja jól?

Legjobb válasz: talán ahátrahajló méhed miatt nem látta jól,, de remélhetõleg a legközelebbi vizsgálaton már jól fogja látni, és azt is meg tudja majd mondani, hogy kb hány hetes lehetsz.

talán ahátrahajló méhed miatt nem látta jól, , de remélhetõleg a legközelebbi vizsgálaton már jól fogja látni, és azt is meg tudja majd mondani, hogy kb hány hetes lehetsz.
Nekem is igy volt az elsõ erhességemnél, 7 hetesen semmit nem látott az orvos, viszont a teszt szerint terhes voltam. Majd a 9. héten kellett vissuzamennem, és akkor má szívhang is volt, és látta a magzatot. gond biztos nincs, mert akikor véreznél, görcsölnél, stb.

Vércukor terhelésem eredménye a 26. héten: éhgyomri 3, 8, 60 perces 4, 4, a két órás 4, 4. Ma voltam a védőnőnél és azt mondta figyeljek jobban oda a kajára, hogy mit eszem. Nem igazán értem mert a doki szerint ez jó eredmény. Járt már így valaki?

Igazából azért sem értem, mert nem tudom akkor mit mondott volna, ha tényleg nem jó az eredmény?! Egyébként nagyon vigyázok arra, hogy ne egyek túl sok édességet, vagy szénhidrátot, de azért mindenről nem nem lehet lemondani?!

Legjobb válasz: Engem is mindig riogattak, pedig kb. ilyen értékeim voltak, mint neked. A vicc az volt, hogy még a 160 kilós dokim is azt mondta, hogy figyeljek oda a kajára. Õ, aki szinte csak gurulni tudott :))))

Engem is mindig riogattak, pedig kb. ilyen értékeim voltak, mint neked. A vicc az volt, hogy még a 160 kilós dokim is azt mondta, hogy figyeljek oda a kajára. Õ, aki szinte csak gurulni tudott :) )))
ez az eredmény tökéletes.
Szia! Nekem 7, 2-nél mondta a dokim, hogy határérték, figyeljek a szénhidrátbevitelre. A te eredményed tökéletes, ne izgulj. Néhány védõnõ kicsit túl okosnak tetteti magát.
Szia4 Nálunk csak 1 órás van, de 4, 3 lett az éhgyomrim is meg a terhelt is!Nekem azt mondták tökéletes! Védõnõnél mégnem voltam, de engem nem is izgatmit mondd, nekem az elsõ lányom születése után olyan marhaságokat mondott, hogy azótA csak a kötelezõ pofavizoitre megyünk, és kész...
Szia!ne aggódj, ez jó.a védõnõnek meg tényleg nem kell mindent elhinni.7.8 fölé nem mehet a 120 perces.ha nekem is ilyen lehetne:)
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat, azért az megnyugtat, hogy ti is úgy gondoljátok, hogy ez jó eredmény. :) Azért még várom a tapasztalatokat.
Szerintem inkább arra gondolt, hogy alacsony a cukrod.Az se jó ám.Én 3hetente járok a diabetológiára, mert a terhelésem magas lett, azóta persze tökéletes, pedig ugyan azt eszem, mint eddig...a lényeg, hogy oda mentem múltkor 4, 8 volt a cukrom és hazaküldtek, hogy egyek :)
Én azt gondolom ne vedd mindig készpénznek, amit a védõnõ mondd!Én úgy csináltam végig a terhességet, hogy szinte mindenben eltért a doki-védõnõ véleménye!Szerintem az a fontos, amit az orvos mondd, az legyen az elsõdleges.Szerintem is jók az eredményeid!
lehet csak azért mondta, hogy mondjon valami okosságnak tûnõt Az enyém is folyton ezt csinálja, pl. a mg b6-ot szedetné velem négyesével (a 250 grammosat), hogy miért ne kérdezd?? A dokim azt mondta, meg ne próbáljam olyan nagyadagban, folyamatosan szedni. 27 hetes
Irigyellek. Ez tökéletes. 7, 8 a határérték, különben szigorú CH diéta. Nekem 8, 4 lett a 120 perces érték, és 150 gramos CH diéta lett az eredmény.

18. héten vagyok, ma voltam dokinál és azt mondta nyílik a méhszáj. Azért ez elég korai nem?

Meg lehet ezt úszni baj nélkül is?3x1 magnéziumot mondott,mást nem.A leginkább az ágynyugalmat szeretném elkerülni,f?leg hogy még hátravan az esküv?m.

Legjobb válasz: tényleg eléggé korai, de erre nincs más recept, mint a sok-sok pihenés és a magnézium is segít. Ezt nem mondta neked? Milyen értéket adott a méhszájadra? Próbáld meg beosztani a napjaidat, és tényleg amennyit lehet fekve tölteni, mert ez a lényeg.

tényleg eléggé korai, de erre nincs más recept, mint a sok-sok pihenés és a magnézium is segít. Ezt nem mondta neked? Milyen értéket adott a méhszájadra? Próbáld meg beosztani a napjaidat, és tényleg amennyit lehet fekve tölteni, mert ez a lényeg.
Hát elég korai. Próbálj meg minél többet pihenni és ne emelj, ne mozdulj hírtelen. A magnéziumot pedig szedd rendesen. Remélem nem lesz gond.
Ki lehet huzni, ha valoban pihensz, egy ismerösömnel is hasonlo volt a helyzet, es mar a 30. hete körül van... :) Az esküvö nem lesz egyszerü igy.... nagyon vigyazz magadra.
Mennyire vagy nyitva? Én a 16. héttõl voltam nyitva (csak a külsõ méhszáj) és szerencsére nem volt semmi gond! Pihizz sokat, és ne fáraszd ki magad! Nekem azt tanácsolták, hogy minél kevesebbet autózzak, mert az zötyög és amint tudok feküdjek le, mert az ülés közben is dolgozik a gravitáció! Vigyázz magadra! Nekem 3x2 mg-ca -ot kellett szednem, meg 2 naponta 1 Elevitet. Sok sikert, boldog baba várást! 6 hós baba boldog anyukája!
Szia, én is a 20. héttõl vagyok nyitva egy újjnyira, és le van rövidülve a méhszájam.Nekem is magnesi citricit kell 3*2t szednem, és sok sok pihenés, ami legjobb ha vízszintes helyzetben történik.Én sem vagyok mindig ágyban, meg néha ellógok otthonról, de csak kocsival, és nem gyalog.Otthon is kímélem magam, max. fõzés, a többit a férjem csinálja.Eddig még változatlan a helyzet, kétszer voltam azóta dokinál.Most 30 hetes vagyok.
Jajj, a méhnyakam van lerövidulve, bocsi.1.5 a három helyett.Utolsó voltam.
Szia! Elõzõ babámmal a 18. héttõl fokozatosan nyíltam, a doki koraszüléssel ijesztgetett. Mg-citricit kellett szednem a 36.hétig. 40+4 voltam, amikor szültem, de akkoris indították:) Pihennem kellett(volna), de nem ment, és így is tólhordtam. Most 18 hetes vagyok, és a 9. héttõl 2110 a cg-m. A jelenlegi dokim nem riogat. Van, akinél alkati dolog, hogy korán nyílik. Sajna nekem voltak szomorú elõzményeim, ami miatt nem a legjobb a méhszájam zárófunkciója. De remélem a 36.hétig kihúzzuk. Én jelenleg pihenni nem nagyon tudok, merthát egy 15 hós örökmozgó mellett lehetetlen. A sok folyadék is fontos a Mg mellett.
A kérdező hozzászólása: Köszi mindenkinek, ma ismét dokinál voltam a méhszájra ill. méhnyakra 3100 az érték, és csak annyit mondott hogy ne végezzek nehéz munkát.Szóval talán nincs nagy baj.

Ma voltam dokinál és mondtam neki, hogy a teszt szerint terhes vagyok és hogy nem akarom megtartani. Megvizsgált és azt mondta a 13-14-ik hétnél tartok és nem lehet elvetetni. Mit csináljak?

tanulok, nincs munkám, az apa nem akarja válalni. . . nem tudok elmenni dolgozni, mert hamarosan meglátszik, stb. . .

Legjobb válasz: huh, nagyon nem jó amit irtál. kérd ki orvosok véleményét, és vannak segitõ szervezetek, keress egypárat, és mond el a gonod, hátha segítenek

huh, nagyon nem jó amit irtál. kérd ki orvosok véleményét, és vannak segitõ szervezetek, keress egypárat, és mond el a gonod, hátha segítenek
hm...igazábol düh van bennem, hogy olvastam a problémádat, mert nem ahoz kell ész, hogy gyerek legyen!ha tudtad, hogy nem tudsz vállalni egy babát, miért nem védekeztél?és ha már be csuszott miért nem mentél elöbb orvoshoz?az a baba sose kért meg hogy hozd világra, mostpedig ha felnö mindig ott lessz benne az a kérdés, hogy mit ártott ö, és miért nem szeretted?rengeteg anya neveli egyedül a gyermekét, csak azért mert nem képes el dobni!miért nem ülsz le a szüleiddel, és mondod el nekik, lehet, hogy segitenének meg oldani??!rengeteg nö szeretne gyereket, és nem sikerül nekik valami miatt, tudod te, hány nö szeretne most a helyedbe lenni?gondold át, mert lehet hogy soha nem bocsájtod meg magadnak, és egyszer az a gyerek oda fog állni eléd, hogy meg kérdezze miért?tudsz majd rá megfelelö, elfogadhato választ adni?
3 hónap sok idö hamarabb kellet volna dokihoz menni még ha tartottál is (lehet )a dologtól.Ülj le szüleiddel és beszéljétek meg higgadtan a dolgot nehogy a végén megbánd döntésedet , azon már nem érdemes gondolkodni hogy mi miért és hogyan történt, de biztosan sikerül megoldást találni a dolgokra .Sok sikert.
TÖBB EZREN VÁRNAK ÖRÖKBEFOGADÁSRA, MERT NEKIK NEM LEHET GYEREKÜK. TEKINTSD MISSZIÓNAK ÉS VÁLASZ EGY OLYAN HÁZASPÁRT KÖZÜLÜK? AKI A LEGMAGASABB ÉLETNÍVÓT TUDJA A LEGNAGYOBB SZERETET MELLETT BIZTOSÍTANI A LÁNYODNAK ÉS A FIADNAK. (ESETLEG MÉG A LÁTHATÁS IS BELEFÉR A NÉGYETEK KAPCSOLATÁBA. HA NEM, AKKOR IS ÁLDÓ IMDSÁG MELLETT FOGJÁK EGYMÁS KÖZÖTT A NEVEDET EMLEGETNI.) üdv.: hegedor
Elég bután viselkedtél, hogy csak most mentél el orvoshoz! De ezen már nem tudsz változtatni! Beszélj a szüleiddel, és ha tényleg nem akarod megtartani a babát, add örökbe!
Ez esetben szerintem is a legjobb megoldás az örökbe adás... Mindenesetre nem lennék a helyedben! Ha ilyen körülmények között vagy, mégjobban körültekintõnek kellett volna lenned a szex terén, és hogy ki a párod, mennyire számíthatsz rá... (Nem akarok bunkó lenni) Te döntésed. Az én páromat egyedül nevelte fel az anyukája. Neki felvállalta az apukája, csak elváltak. Pénzt nem adott, de ajándékokat (ruha, cipõ, nyaralás...stb.)vett neki. Ez azért más. De mindig is csodálom õt, hogy egyedül kiállt egy ekkora feladatot. Volt hogy egyszerre több munkát vállalt....stb. Nem egyszerû. De nyilván megérte. Mérlegelj! A te életed (és mostmár a babáé). Mindenesetre sokan örökbe fogadnák biztosan... Döntened kell hogy le tudsz-e mondani róla....stb. Mérlegelj hogy hogyan jobb ez a rossz helyzet.
A kérdező hozzászólása: üdv mindenkinek, itt a kérdezõ....utólag is köszönöm a válaszokat, és a tanácsokat a Manó megszületett(Krisztián névre hallgat?) , elmúlt egy éves és nem adtam örökbe, sok örömem van benne, apuka változatlan tiltakozik ellene, de találtam másikat, csak még a másik nem tudja, hogy megtaláltam:-). soha nem fogom megbánni, hogy megtartottam.az örökbefogadás nem jöhetett volna, ha megszültem az enyém. nagyon okos és egészséges.
gratulalok!!!! nagyon jol dontottel! nagyon buszke lesz rad a kisfiad ha felno! nagyon sok boldogsagot es jo egeszseget kivanok nektek es sok sikert az uj kapcsolatodhoz! 31 hetes km

Érdeklödni szeretnék aki tudja. Elsö gyermekemet várom ma voltam uh-n és az mondták 5 hetes vagyok de embriót még nem láttak ezt az eredményt kaptam TAS GS:8*10 mm vitalitása :nem ábrázolható. Lehet ebböl még embrió? 2 hét múlva ujra uh.

Legjobb válasz: Szia ! Én 6/4 naposan voltam orvosnál,és nem látszott csak a petezsák. Két hét múlva viszont már ott lüktetett a pici szivecskéje! Minden jót kívánok Nektek! 20 hetes kismama

Szia ! Én 6/4 naposan voltam orvosnál, és nem látszott csak a petezsák. Két hét múlva viszont már ott lüktetett a pici szivecskéje! Minden jót kívánok Nektek! 20 hetes kismama
Szia! 5 hetes "baba" még nem látszik az UH-on. Én is ekkor voltam a dokimnál, és azt mondta, elõ sem veszi az UH-t, mert semmit sem mutatna, viszont, tapintással ellenõrzött. Azt mondta, igen, puha (vagy talán lágy?) a méh, itt terhesség van, majd mosolyogva gratulált. Következõ vizsgálaton már UH-gal és fényképpel kezdtünk. Sok sikert! Egy 14 hetes kismama
Szia! Én 5 hetes 4 naposan voltam elõször nekem is csak petezsák és szikhólyag látszott, két hét mulva pedig már szivhang is volt. Elõször a petezsák volt 11 mm, másodszor pedig már a baba volt 13 mm.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!