Találatok a következő kifejezésre: Ma voltam és a vérnyomásom (10 db)

Mi lesz? Ma voltam védőnőnél, és a vérnyomásom 153/93! mondta, hogy ez magas, és hogy méregessem magamnak. Most mértem:143/93! picit lejjebb ment!

azt mondta,hogy ha magas lesz,akkor mennem kell a kórházba,és beállítják! azt hogy csinálják? és ha magas lesz,akkor gyógyszert kell majd szednem?

Legjobb válasz: részleteteket nem tudok, de az, hogy beállítják azt jelenti, hogy megnézik mennyi és milyen vérnyomás csökkentõre van szükséged. (mikor kell szedned) nyugodj meg, ha szükség lesz rá kezelni fogják, hogy te is és a babód is rendben legyen.

részleteteket nem tudok, de az, hogy beállítják azt jelenti, hogy megnézik mennyi és milyen vérnyomás csökkentõre van szükséged. (mikor kell szedned) nyugodj meg, ha szükség lesz rá kezelni fogják, hogy te is és a babód is rendben legyen.
Ez tényleg elég magas. Nekem 117/80 szokott lenni. Gyógyszeresen tudják beállítani, és azt hiszem van valami diéta féleség is.
Nekem mikor ennyit mért a védõnõ, rögtön jelentkezni kellett a nõgyógyászomnál. Mindkét terhességemet így kezdtem -miatta terhességi mérgezéssel is szültem - és végig gyógyszert kellett szednem.
nekem a 30 héten ment fel a vérnyomásom 160/110 re és dopegítet kellett szednem szülésig sõt még szüólés közben is adtak, de minden rendben volt
Szia! Ez tényleg magas, és jobb is lenne, ha be kellene menned a kórházba. Én is végigjártam ezt az utat. Az egész annyi, hogy a belgyógyászaton megvizsgálnak, és felírnak egy gyógyszert. Én Dopegyt-et kaptam. Nekem most gyógyszerrel 140/70 a vérnyomásom. Mindemellett sószegény diétát kell tartani a szülésig, és rengeteg fehérjét kell enni. Egyébként hanyadik hétben vagy? Ha esetleg vizesedsz is, ne halogasd az orvoslátogatást, mert toxémia is lehet belõle. Nem akarlak ijesztgetni, de erre tényleg oda kell figyelni, és akkor nem lesz gond! 37 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: köszönöm a gyors válaszokat! a 12.hétben vagyok! az az érdekes az egészben, hogy tegnap mértem két óránként, és mindig egyre alacsonyabb volt, ma reggel meg már 123/83! még ma is fogom mérni, és ha tényleg magas, akkor megyek a dokimhoz!

Ma voltam terhesgondozáson és a vérnyomásom 140/90 Hgmm volt 21. hétben vagyok, terhesség elött 120/70 volt. Normális ez az érték?

Legjobb válasz: A 140/90 után már magas vérnyomásról beszélünk. Beszélj a dokiddal,de ne aggódj,nekem egyszer mértek 170-est,kaptam vérnyomáscsökkentõt és azóta rendben van.:) 21 hetes kismami

A 140/90 után már magas vérnyomásról beszélünk. Beszélj a dokiddal, de ne aggódj, nekem egyszer mértek 170-est, kaptam vérnyomáscsökkentõt és azóta rendben van.:) 21 hetes kismami
Ha csak egyszer fordul elõ, nem gond, de ez az érték a határ, tehát ha rendszeres, akkor sincs nagy baj, csak lehet felírnak valamit.De tudod terhesen megnövekszik a szív munkája, még az erek is változnak.Ne aggódj.Ha ellenõrini kell gyakrabban, úgyis szólnak.
van lehetõséged otthon mérni? ha többször mutat magas értéket, akkor célszerû felíratni vérnyomáscsökkentõt! beszlj a háziorvosoddal és a nõgyógyásszal! én is szedek Dopegyt-et. ha idõben elkapjátok, sikerül beállítani normálisra, akkor nem lehet gond. a magas vérnyomás nagyon veszélyes, mert toxémiához vezethet, valamint koraszüléshez, mert nem megfelelõ a lepény vérellátása.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat , fogom itthon mérni és remélem minden oké lesz és nem kell majd gyógyszert szednem.
ha csak most fordúlt elõ akkor ne aggódj, nem lesz semmi baj sem, nekem is mindig jó a vérnyomásom de amikor a háziorvoshoz mentem fel és nagyon sokan voltak meg vártam is mire sorra kerülök na és amire bekerültem amikor mérte 150/80 volt. nem akartam elhinni. De azt mondta az orvosom nem lesz baj mert a tanácsadáson mért adatok még mindig jók voltak. Tehát ne agódj és minden rendben lesz. Boldog babavárást. 26 hetes kismama

Ma voltam védőnőnél, és azt mondta aggódik, mert kicsit magas a vérnyomásom.140/80. Miért lehet magas?

Idáig mindíg normális volt. Ma kezdtem a 34.hetemet.

Legjobb válasz: Szia! A magas vérnyomás terhességi toxemiához vezethet. Nem mondta a védõnõ, hogy keresd fel az orvosodat? Bár ha jól tudom, csak akkor van baj,ha mellette fehérje van a vizeletben, vagy túlsúlyos vagy. A magas vérnyomás ellen célszerû sok magnéziumot, calciumot, és fehérjét fogyasztani.

Szia! A magas vérnyomás terhességi toxemiához vezethet. Nem mondta a védõnõ, hogy keresd fel az orvosodat? Bár ha jól tudom, csak akkor van baj, ha mellette fehérje van a vizeletben, vagy túlsúlyos vagy. A magas vérnyomás ellen célszerû sok magnéziumot, calciumot, és fehérjét fogyasztani.
ez pont határéték. mérd sûrûbben! ha ennél is magasabb lesz, bajt jelenthet a babára nézve, mert nem lesz megfelelõ az oxigén/vérellátás. és meszesedik a lepény.
Nekem terhesseg elott is magas volt a vernyomasom. Szedek Dopegytet, a dokino azt mondta, hogy a lenyeg, hogy az also ertek ne menjen 90 fole, meg ha a felso ertek magasabb is, akar 160, az akkor se olyan nagy problema. Azert mindenkepp szolj a nogyogyaszodnak.
én is szedek dopegytet, nekem is magas volt már a terh. elõtt.
Szia! Pontosítanám az elsõ válaszolót: Nem a magas vérnyomás vezet toxémiához, hanem a terhességi toxémiának a jele lehet. De tudtommal csak a hirtelen, és sokszor kiugró érték jelent bajt. + ha fehérje van a vizeletben, és dagadnak a lábaid, vagyis nagyon vizesedsz. Ha mind a három jelentkezne azonnal menj dokihoz. De én lehet hogy a magas vérnyomással is hozzá fordulnék tanácsért.

34 hetes km vagyok. Ma este 139/98 volt a vérnyomásom. Pulzusom 76 volt. Ez nagy gond? A lábaim bedagadnak rendesen, de múlt hét Hétfőn voltam védőnőnél és minden rendben rendben volt a vízelettel, nem volt benne fehérje. Első babámat várom.

Legjobb válasz: Mért meg reggel is és ha magas akkor hívd fel a védõnõdet és mond el neki hogy mennyi volt a vérnyomásod. Inkább menj el hozzá feleslegesen minthogy valami gond legyen. Ne legyél rest felhívni hisz õ ezért van!

Mért meg reggel is és ha magas akkor hívd fel a védõnõdet és mond el neki hogy mennyi volt a vérnyomásod. Inkább menj el hozzá feleslegesen minthogy valami gond legyen. Ne legyél rest felhívni hisz õ ezért van!
A kérdező hozzászólása: Hát igen.Ez a furcsa, hogy nem tudják mitõl van ez a kismamáknál, hogy hirtelen magas vérnyomásos leszel.Én most csak napi 2-szer Corinfart szedek.Meg persze mérem napi 3-szor a vérnyomásom.Ma volt egyszer 148, a többi értékem 130 volt.Remélem hamarosan beáll a vérnyomásom és akkor már 140 alatt leszek fixen.Még van a szülésig 5 hetem.Illetve pénteken már csak 4 hét lesz.Én is stresszelek néha szerintem attól is magas.Nem szeretnék vissza kerülni a kórházba, már csak szülni. Amúgy a korházba 120-130 körüli vérnyomásom volt.De ott kaptam a Dopedytet is és a Corinfart is.Nem értem hogy itthon mért csak a Corinfart kell szednem.Na de biztosan tudják az orvosok mit csinálnak.:)
Tegnap 22:34 vagyok. Nekem sem volt semmi gondom, nem fájt semmim, csak a lábam dagadt, a babám is jól volt, mocorgott, és csak azért mértem mag a vérnyomásomat, mert mértem az anyukámét is, aztán kiderült, hogy magas. Lefeküdtem, hogy pihenek , aztán késõbb megmérem, és még mindig magas volt. Vártam reggelig, és reggel megint. Felhívtam a védõnõt, és mondta, hogy aznap még mérjem, és utána menjek el hozzá. Így tettem, de még akkor nem volt semmi a vizeletemben. Másnapra elküldött orvoshoz, és akkor már volt benne fehérje. :S Nem akarlak megijeszteni, de elképzelhetõ, hogy toxémiás leszel(vagy). De remélem nem. Én 5 napig voltam akkor kórházban, míg beállították a gyógyszeremet. Remélem, neked erre nem lesz szükséged! Jó egészséget kívánok nektek! Ja, és a diétát tartsd be! Én azóta is sószegényen élek, mert megszoktam. :D
Elsõ vagyok ismét: Ma nekem sem volt a vérnyomásom a megszokott pedig nekem 100 fölé alig-alig megy. Meg fáradt voltam egész nap és nyûgös. Front van: Gyenge melegfronti hatás okozhat az érzékenyebbeknél fejfájást, vérnyomás-ingadozást.
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Mindenkinek köszönöm a tanácsát, hasznos számomra. Reggel akkor vérnyomás méréssel kezdem. Mindenképpen felhívom a védõnõmet, hogy ma mennyit mértem itthon. Múlt héten hétfõn amikor voltam nála akkor ott 134/96 volt a vérnyomásom pulzusom pedig 76.Vízelet jó volt.Beírta a könyvembe hogy dagad kezem, lábam, só szegény diéta.Nem mondta hogy gond van.Múlt héten Csütörtökön voltam nõgyógyászomnál õ se szólt semmit ezekre az értékekre. Nem szeretnék kórházba menni, a babám mocorog egész nap, és ez jó jel szerintem.:) Rosszul nem vagyok, csak nem lesz gond.
Én is voltam toxémiás az elsõ terhességem alatt, és nekem is a 34. hétig volt jó minden, aztán egyszer csak elkezdtem dagadni, a vérnyomsáom az egekbe emelkedett, és míg meg nem született a kisfiam, nem is ment 140/90 alá még gyógyszerrel sem, de a baba miatt nem adhattak nagyobb adagot, mint amenniyt adtak. De így is 2 nappal született késõbb a kiírtnál, de császár lett a vége, mert felment a vérnyomásom a vajúdás alatt 170/110-re. Ha reggel is magas lesz rögötn ébredés után, menj el dokihoz! Hátha csak az idõjárás okozza! Sok sikert, és jó egészéséget nektek!
Szia, hát ez a vérnyomás magas. A pulzus jó. De a lábdagadás nagyon nem jó. A toxémia egyik napról a másikra kialakul, ha csak gyanús már benn tartanak a kórházba megfigyelésre. Én az orvost hívnám reggel, vagy bemennék a kórházba ügyeletre! Nekem a 20 héttõl volt magas vérnyomásom. A 32 héttõl már jártam CTG-re, és ultrahangra, és vizeletet is néztek. Amikor a lábam bedagadt a 37 héten, már ki se engedtek a kórházból, másnap indították a szülést. Most van egy gyönyörû 9 hós egészséges lányom!
Napi 5x mérd! Ha ugyanilyen magas, reggel hívd fel a dokidat.(volt toxémiás anyuka)
A kérdező hozzászólása: Megmértem reggel a vérnyomásom, és magasabb mint este volt, mert most már 146/96 pulzus:73. Most hívom is a védõnõmet, hogy ilyenkor mi a teendõ. Rosszul nem vagyok, a közérzetem is jó.A kicsikém is mozog rendesen.:)
A kérdező hozzászólása: 4 napot voltam a kórházba 18-22-ig.Ott hajnali 5 órakkor 1db Corinfart és 1db Dopegytet, 13 órakkor 1db Dopegytet, 17órakkor 1db Corynfart, 20 órakkor 1 Corinfart szedtem.Be is állt a vérnyomásom 120-130 közé.Viszont itthonra már csak reggel este 1-1db corinfart hagytak.Ami úgy néz ki kevés lesz, mert 150-160 között vagyok.Hétfõtõl 2-szer megyek NST-re ott mérnek vérnyomást is.Meg állítólag a nõgyógyászom emelhet az adagon ha úgy látja ez így kevés.Most vagyok 36 hetes, remélem nem kell vissza mennem a kórházba, mert azért még van 4 hét december 30-ig.
A kérdező hozzászólása: Szia! Köszönöm a válaszod, sokat segített, és én is bízom benne hogy most már jobb lesz.Hát most nagyon vegyes a vérnyomásom, reggel 148 volt, délelõt 138, délben 140.Védõnõm szerint amíg nincs állandóan 150 felett, addig minden rendben van.Remélem is.Holnap megyek nõgyógyászomhoz, meglátom mit mond majd .
Ne aggódj, mert a terhesség vége fele már nagyon sok nönél elöfordul már. Én is ezekkel a tünetekkel küzködtem, csak annyi különbséggel, hogy nekem a 20. héten kezdödött mindez. Igaz én ikreket vártam, és miután kivizsgáltak a kórházban és beállítottak vérnyomáscsökkentövel haza mehettem. Azt hetenként visszajártam dokihoz, kivizsgálásra. Sajnoss csak a 30. hétig bírtam, toxózis lett belöle, és rögtön meg is császároltak. Neked azért jobb a helyzeted mert már a 35. hétben vagy, igy ha nagyon felmenne a vérnyomásod vagy bármilyen más komplikáció történne(isten örizz), akkor megcsászárolnának, de már túl vagy a koraszülésen. A babád már teljesen képes az önálló életre, nem kell neki már inkubátor meg ilyensmi...kitartást, azt meglátod minden rendben lesz!
Én is hasonlóképp voltam. 34. héten kerültem kórházba, de én haza sem mentem már egyben. 2 éve nov 24.-én. Nem dagadt a lábam, nem volt fehérje, csak a vérnyomás. Dec. 24.-én spontán szültem, és van egy csodálatosan szép nemsokára 2 éves kislányom. Most várjuk a kistesót:)
azt még elfelejtettem írni, hogy én annyira vizesedtem már a végén, hogy szülés után 13 kiló ment le rólam. 36-os a lábam és 38-as papucsokat hordtam.
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Hát nekem is szépen ment felfelé a vérnyomásom, és így a védõnõm tovább küldött a nõgyógyászomhoz, aki már 170-es vérnyomást mért.Az nap be is kellett mennem a kórházba.18-án mentem be délután 14 órára.Ott csináltak ultrahangot, méhszály vizsgálatot, nst, vízelet és vérvizsgálatot.Fehérje nem volt a vízeletemben, minden eredményem jó lett.De a vérnyomás nem volt oké.Ezért 22-ig bent fogtak, és Corinfart és Dopegyt-et kaptam.Úgy szedeték bent velem, hogy hajnali 5 órakkor, 1db Corinfar+1db Dopedyt, 12 órakkor 1db Dopedyt, 17 órakkor 1db Corynfart, 20 órakkor 1db Dopegyt.Mától már csak reggel este szedek 1-1 db Corinfart.Remélem ez is elég lesz.Bár ma este megint kicsit magas volt 144 volt.De mondták nem kell megijedni, mert ha ez így nem elég akkor emelnek az adagon majd.Szóval végre itthon vagyunk.:) Remélem már csak szülni megyek vissza.December 30-án.:)
A kérdező hozzászólása: Most beszéltem a védõnõmmel, azt mondta hogy akkor ma méregessem a vérnyomásomat, írjam fel neki az értékeket, és holnap menjek be hozzá, és akkor õ is megnézi, és persze ellenõrzi a vizeletet is.Egyenlõre nem kell a nõgyógyászom felkeresni.
Jó tanács! Vizesedés ellen vacsira petrezselymes túró, só nélkül. Tuti leviszi a vizet és nem ártalmas!

Ma voltam dokinál és nagyon megijesztett. A vérnyomásom 140/80, most vérvételre küld, toxémiát emleget. Mennyire kell félnem ettől?

Legjobb válasz: Szia!Azt nem irod hogy elöször volt e ilyen magas a vérnyomásod vagy már többször is ,lehet hogy csak aznap épp fáratabb ,vagy épp kicsit idegesebb voltál.Majd a vérvételböl kiderül minden, addig is nyugalom neked és a babának is jobb igy.Minden jót:)33hetes kismama:)

Szia!Azt nem irod hogy elöször volt e ilyen magas a vérnyomásod vagy már többször is , lehet hogy csak aznap épp fáratabb , vagy épp kicsit idegesebb voltál.Majd a vérvételböl kiderül minden, addig is nyugalom neked és a babának is jobb igy.Minden jót:) 33hetes kismama:)
Ha terhességi toxémiád lenne, az orvosod idõben észrevette igy segiteni fog .Nem kell izgulnod(az pont nem tesz jót a vérnyomásod alapján.
Szia! Nem írtad hanyadik hétben vagy.Nekem is ez a panaszom, napról napra kúszik fel a vérnyomásom, pedig amúgy vékony testalkatú vagyok. Ráadásul a méhlepényemen is meglátszik ez, elkezdett már öregedni. Nekem is mondták hogy toxémiás lehetek, nagyon sószegény étrendre kell áttérnem.Az én orvosom azt mondta a vérnyomásemelkedés egy idõ után természetes, hogy jobban el tudja látni a szervezetünk babát, de a 140 feletti érték tényleg magas. Látszik hogy az orvosod odafigyel rád, a vérvétel után valószínû ágynyugalmat és a só mellõzését fogja javasolni.

Ma voltam a dokinal.141/70 volt a vernyomasom. Azt mondta mivel legutobb is magas volt most 2 hetig heti 2* menjek hogy ellenorizzek. Es ha nem lesz jobb goygyszert kell szednem. Nem lesz gond?

35 hetes vagyok es Angliaban lakunk.Es ha 2 heten nbelul megszulok a kislanyomnak nem lesz baja?Mivel hogy art neki a magas vernyomas.Vagy ha 37 hetesen folirjak megis a gyogyszert akkor mikkor kezd el hatni?Nem lehet a szulesnel gondunk?Nem szeretnek agyverzest kapni vagy neki nem lehet gondja?

Legjobb válasz: Ja és sokan vagyunk olyanok akiknek az orvosnál magasabb, nekem is volt kétszer is 160/80, és amúgy a 24 órás mérésen meg 115/60 as átlag jött ki.Erre akkor szedjek gyógyszert?A fehéköppeny szindróma sajnos van, de arra nem kell gyógyszer.

Ja és sokan vagyunk olyanok akiknek az orvosnál magasabb, nekem is volt kétszer is 160/80, és amúgy a 24 órás mérésen meg 115/60 as átlag jött ki.Erre akkor szedjek gyógyszert?A fehéköppeny szindróma sajnos van, de arra nem kell gyógyszer.
Szia!! Én pont tegnap voltam belgyógyásznál és 145/90 volt a vérnyomásom! Azt mondta a doki hogy kicsit gyorsan ver a szivem de nem baj elvégre ott a baba így nem baj.ÉS kihangsúlyozta! NE HOGY BEVEGYEK AKÁRMILYEN VÉRNYOMÁS CSÖKKENTÕT MERT AZ NAGY BAJ LENNE!!!!! Ne szedj semmit! Nyugi :) ! További boldog babavárást! :) 25 hetes vagyok.
2.vagyok! Közben elolvastam az 1.válaszoló által belinkelt cikket:( eléggé megrémültem :(! Remélem nincs bajom..
Nem tudom miért kell egymást rémisztgetni ilyen dolgokkal.Mindenki jár orvoshoz, és majd az eldönti hogy kinek mi a magas, és mi nem.Legalább egymást ne piszkáljuk ilyenekkel, hogy jajj mi lesz.Persze oda kell figyelni, de majd az orvos eldönti.

Mitől vérezhet az orrom? Ma amikor kifújtam nagyon elkezdett vérezni és alig akart elállni. A vérnyomásom rendben van és ideges se voltam. Mással is volt ilyen.29 hetes vagyok

Legjobb válasz: A szülõfelkészitõ tanfolyamon volt rola szo,a terhesség alatt teljesen normális és elõfordulhat.Ugy,mint a foginy vérzés.

A szülõfelkészitõ tanfolyamon volt rola szo, a terhesség alatt teljesen normális és elõfordulhat.Ugy, mint a foginy vérzés.
nyugi nekem is volt ijen!nekem többször is!c vitamint kelet rá szedjek!kérdezd a védönödet!
Egész terhességemet végigkísérte az orrvérzés. Rendben volt a vérképem, a vérnyomásom alacsony, és mégis. A legváratlanabb helyzetekben elöntött a vér, mint akit levertek. A doki azt mondta, a szüléssel el fog múlni. És tényleg :) Kitartás! Üdv, 2 hónapos édesanya.
Nekem is gyakori 80/40 vérnyomás melett...Rutascorbint kell rá szednem.
Szia! Nekem minden nap vérzik! De már fel sem veszem mert terhesség elõtt is mindig vérzett! Utolsó válaszoló! Rutascorbint szabad szedni terhesség alatt?? Mert nekem is van de nem mertem bevenni!
Igen szabad!Az elõzõ nõgyogyóm is ezt irta fel nekem és kiváló volt.Amugy szintetikus c vitamin
teljesen normalis nekem is volt, pedig alacsony a vernyomasom.. el fog mulni magatol

Ma voltam vizsgalaton vedononel es azt mondtak, hogy magas a vernyomasom, es feherje van a vizeletemben. Ez mit jelenthet? Miert van?

Elkuldtek a vizeletmintamat bovebb vizsgalatra, jovo heten lesz eredmeny.

Legjobb válasz: A tünetek alapján lehet, hogy toxoplazmával lehet gond, de ne izgulj, amíg nincs meg a további vizsgálat eredménye. Drukkolok, hogy ne legyen gond.

A tünetek alapján lehet, hogy toxoplazmával lehet gond, de ne izgulj, amíg nincs meg a további vizsgálat eredménye. Drukkolok, hogy ne legyen gond.
Szerintem nem toxoplazmával van gond (akkor a nyirokcsomók duzzadnak meg erõsen). Valószínû, hogy pre-eklampszia van nálad. Ennek tünetei ugyanis a magas vérnyomás, fehérje a vizeletben. Ebben az esetben fokozott figyelemmel fogják kísérni a terhességedet. Nyugodj meg, ha idõben észrevették, akkor kezelhetõ!
Sziarintem az elsõ hozzászóló is arra gondolt, csak toxémiának is hívják, a preeklampsziát, és ezt keverte össze a toxoplazmával.
jaj, lányok! mennyi baromságot össze tudtok hordani! azt birom, hogy olyan ír véleményt, aki összekeveri a toxoplazmát a toxémiával! semmi köze a két dolognak egymáshoz! aki nem kompetens egy témában, az ne szóljon hozzá, ha kérhetjük!
szia! nem írtad, hogy hány hetes vagy. nekem az elsõ babámnál volt toxémiám, szerencsére nekem az utolsó hetekben jelentkezett, én majdnem két hetet ráhúztam. Nekem elõször a vérnyomásom volt magas, aztán rá egy hétre kb. megjelent a fehérje a vizeletemben. Épp nst-n voltam, és már nem engedtek haza. DE mondom, hogy nekem már az utolsó hetekben volt. Van olyan, hogy valakinek már a 20. hét után már elõjöhet.De ha idõben észreveszik, kezelhetõ. Kerüld a sós ételeket! Most a második babámat várom, azt mondják a másodiknál már ritkábban fordul elõ. Fõzéshez tengeri sót használok, és nagyon keveset! ne aggódj, mert a stressz sem tesz jót! vigyázz magatokra!
Nekem 36 hetesen 130/50 volt a vérnyomásom, fehérje a vizeletemben.Sómentes diéta egy hétig, a fehérje eltünt a vérnyomásom felugrott 147-re. A dokim beakart fektetni a kórházba, de inkább adott gyógyszert és most normalizálódott a helyzet.Ne izgulj, minden renden lesz.
A kérdező hozzászólása: Koszonom a valaszokat! 26 hetes vagyok most, tegnap visszamentem hogy ujra csekkoljak a vernyomasomat, es lejjebb ment, bar egy kicsit meg mindig magas. Remelem idoben felfedeztek a gondot es minden rendben lesz! Udv mindenkinek!
Tripper.
Már 14 éves kor elõtt, kiskorodban is berugtál?
A kérdező hozzászólása: mentem a dokihoz õ azt mondta semmi bajom kiskoromba is volt ijenem akkorse volt semmi.. hétfõ meek kadiologiára
Attól még nem fog megártani neked ha ellátogatsz a kradiológiára szerintem...
A kérdező hozzászólása: köszi de már jólvagyok.. nemérzem olyan roszul magamigy megfogok halni ?
Erre szokták volt mondani: "aki legény este, az legyen legény reggel is." Aki meg fostos, az ne igyon. Gondolom, a szívednek meg betettél. De rá se ráncs, mert beültetnek szívritmus szabályzót, és abba csak az elemet kell cserélni, havonta.
A kérdező hozzászólása: 2 napja van ez lefeküdtem felkeltem megszédültem kimentem megmértem a vérnyomásom 140/90/148 tényleg anyi volt ma mértem 107.77.78 de még mindig fáj a szivem egy kicsit
A hasmenés alkohol után, nekem is szokott lenni hasmenés. Sztem ez a dehidratáció miatt van. Amugy a vérnyomás lehet probléma. A vérnyomásod alapbol is magas? Am én csak azt nem vágom, hogy te részegen kajra le tudtad mérni a vérnyomásod? :D
A kérdező hozzászólása: nem nemfogok inni se de nagyon félek h valami bajom lehet.. menyi idõ mulva gyogyulok meg ? alig alszom. fogyozok és ézem h gyorsan ver a szivem
14 per 98 148 Valamit itt elírtál... gondolom 140/98. És a pulzusod 148 volt?? Az tényleg nagyon sok... Még másnaposan nem mértem a vérnyomásom, gondolom erre még rátett a front is. Azért nem árt majd meg az a kivizsgálás... És az sem, ha legközelebb nem iszol
Talán nem bírod a piát.Vigyázzál mit iszol és mennyit.
A kérdező hozzászólása: nem. xd akkor felküldtek nyiregházára hogy kivizsgálják a szivemet. néha beleszúr és kicsit fáj is infartus gyanus ?:/

Ma voltam ctg-n.35 hetes multam.1 heten ketszer kell mennem mert magasnak tarjak a vernyomasomat. A monitoron neztem a kislanyom szivvereset es volt amikor 130 volt de ketszer felment 160-ra is. Normalis ez?

Az en vernyomasom max 140 volt eddig.Ma csak 130 de nagyon meglepodtem hogy az ove egyik pillanatban 130 3msp mulva meg 150-160.Nem gnd ez?A korhazban azt mondtak semmi gond.110 es 160 kozott normalis az o vernyomasa.Szerintetek?Eleg gyakorlatlannak tunt nekem a noverke.A monitor meg mehosszehuzodasokat is mutatott ami valamikor felment 40-50-re is.De nem igazan ereztem semmit csak kicsit fajdogal a hasam alja de szinte eszre se lehet venni.

Legjobb válasz: Koszi ez megnyugtato!!!Minden jot nektek!Szep napot!

A kérdező hozzászólása: Koszi ez megnyugtato!!!Minden jot nektek!Szep napot!
A picinek a pocakodban magasabb a pulzusszáma, az a jó, ha 160 minnél többször, nekem ezt mondták, akkor aktív, fent van, ha kevesebb kicsit, akkor alszik, de az nem jó, ha 110 alá megy, úgyhogy ne aggódj minden rendben.Én leányzómé is nagyon tepert, sõt, mikor megszületnek is sokáig az övéké több lesz, gyorsabban ver a szivük, mint nekünk, természetes.
Szia! Az én babóm szive 160körül szokott lenne, de ha ngyon beindul volt olyan 190-200volt. Nyugi, minden ok! 39hetes

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!