Találatok a következő kifejezésre: Ma voltam és (1236 db)

Nektek milyen volt a cukorterheléses vizsgálat? Ma voltam és még mindig rosszul vagyok.

Reggel fél 9-re mentem és fél 12-kor végeztem. Elég hosszú volt, összesen 3* vettek vért, megittam azt a cukros oldatot is, egy óra múlva már hányingerem volt, szerencsére nem hànytam. Hazaértem ettem, azóta is rosszul érzem magamat. Émelygek, egy picit fàj a fejem és rossz a közérzetem. Szerintetek ez normális? Màs is volt igy? A másik, hogy mondta az orvosom, hogy streptococcus B fertőzésem van, valaki ezzel kapcsolatban meg tudná osztani a tapasztalatait? Olvasgattam kicsit ma a neten róla, de sok horrorsztori van ezért inkább nem kutakodok tovább, gondoltam itt kérdezem meg mennyire veszélyes és mit tudtok róla.

Legjobb válasz: Szerintem nem befolyásolja hogy rosszul vagy az eredmènyt!Èn pl. nem voltam rosszul ès mègis 8,2mmol lett az eredmènyem! Aztán jol meghurcoltak,jelenleg is korházba vagyok.A strept.B-rõl nem tudok mondani semmit.26hkm

Szerintem nem befolyásolja hogy rosszul vagy az eredmènyt!Èn pl. nem voltam rosszul ès mègis 8, 2mmol lett az eredmènyem! Aztán jol meghurcoltak, jelenleg is korházba vagyok.A strept.B-rõl nem tudok mondani semmit.26hkm
A kérdező hozzászólása: Az eredményért jövõhéten kell betelefonálnom, sajnálom hogy kórházban vagy, kitartást kivánok és köszönöm hogy válaszoltál.
Borzasztó volt a cukorterhelésem, mikor terhes voltam. Én ki is hánytam.:) De én szinte az egész terhességemet végighánytam, vagy hányingereztem. Így nem is lepõdtem meg, hogy nem bírtam a cukorterhelést. Az éhgyomri amúgy rendben volt. És nekem a védõnõ csinálta meg oly módon, hogy mért éhgyomorral, aztán kellett írnom, hogy reggelire, ebédre és vacsorára mit ettem, ezek cukrosabb dolgok voltak, pl. volt közte kakaós csiga kakaóval és mindegyik étkezés után mért egy vércukrot. Ezt aztán megnézte a nõgyógyász és elfogadta, azt mondta ez még jobban tükrözi a vércukorszintet. A fertõzésrõl pedig sajnos nem tudok neked semmit mondani.
Én is kihánytam. Nagyon rosszul lettem tõle. 9 hónap alatt akkor voltam csak rosszul.
Nekem nem volt nagy szám az egész. Reggel összekaptam magam, direkt nem ittam, hogy szomjas legyek. Aztán bementem, levették a vért, én meg már vattát köptem. Megittam a löttyöm, kb. fél perc alatt a fél litert, és komolyan, mondom, nekem kész felüdülés volt. Még egy literes adagot simán lehúztam volna, olyan szomjas voltam. Az asszisztensnõ meg is jegyezte, hogy nem sok kismamát látott, aki ilyen jól viselte az oldat megivását. Majd elmentem bevásárolni, beugrottam a barátnõmhöz, aztán vissza a rendelõbe, ahol levették a vért újra, és elköszöntünk. Én nem éltem meg eget rengetõ tortúraként. 29 hkm
Nálunk 2 dl be keverik azt a sza.t , és tömény szirup, majd be hánytam tõle, meg el sem lehet menni mert befolyásolja az eredmény tán.... undorító volt. De túléltem, a gyerekemért mindent:-))))
Én strepto B-vel szültem. Ez az amit a hüvelyváladékból néznek ugye? Szóval nekem pozi lett. Szüléskor ezt tudták, elkezdték adni az antibiotikumot, azt hiszem óránként? De végül császár lett. Milyen horror?
Én egész eddigi várandósságom alatt teljesen jól voltam, semmi rosszullét, semmi hányás..erre múlthét kedden elmentem erre a cukorterheléses vizsgálatra, megitatták velem azt a szart már bocsánat, utána egész álló nap iszonyatos hányinger gyötört, akármit ettem mindig kijött belõlem hasmenés formájában és gyengének éreztem magam és nem volt étvágyam! Tiszta felesleges ez a vizsgálat csak arra jó h aki jól van, az után legyen rosszul, az én anyám idejében nem volt ilyen mégis itt vagyok. Felhívtam a védõnõm elmondtam h tiszta rosszul vagyok erre kitalálja h biztos nem a cukorterheléstõl, biztos összeszedtem vmi vírust..persze arra az egy napra? mert utána másnap már teljesen jól voltam! Én is kitettem egy ilyen kérdést múlt héten vki azt írta h kórházba kellett vinni utána olyan rosszul lett! Ne izgulj normális ha téged is megviselt! 25 hetes kismama!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek aki válaszolt, olyan sztorik vannak a neten, hogy agyhártyagyulladás alakul ki a babáknál meg hasonló súlyos betegségek. Remélem minden rendben lesz

Hogyan zajlik pontosan egy szemnyomásmérés? Ma voltam, és szürke hályog műtétre kell majd mennem. Kaptam szemcseppet, és utána egyből mérte. Többi lent.

Olyan volt mintha megszúrta volna a szememet, de az orvos tagadja. Mi a francot csinált? Még mindig fáj kicsit.

Legjobb válasz: Hát ez igen érdekes. Nekem tavaly nagyon be volt gyulladva a szemem (vírus miatt), és mérték többször a szemnyomásom, mert olyan cseppet kaptam, ami növelheti. Nem csepegtettek semmit a szemembe, hanem bele kellett néznem egy gépbe, és olyan volt, mint ha levegõvel megfújták volna.

Hát ez igen érdekes. Nekem tavaly nagyon be volt gyulladva a szemem (vírus miatt), és mérték többször a szemnyomásom, mert olyan cseppet kaptam, ami növelheti. Nem csepegtettek semmit a szemembe, hanem bele kellett néznem egy gépbe, és olyan volt, mint ha levegõvel megfújták volna.
Nem tudom hogyan fordulhatott elõ, ugyanis nekem is cseppentés után rögtön mérni szokták, nem várnak, hogy hasson az érzéstelenítõ, de nem is szoktam érezni semmit. Tehát a csepp azon nyomban érzésteleníti a szemet.Nem tudom te hogy érezhetted.:( Egyébként egész pontosan elõször cseppent egy érzéstelenítõ cseppet, utána megfesti az alsó szemhélyat belülrõl, és méri egybõl. Bele kell nézni abba a kütyübe, és "rátolja" a szemedre. Ezt érezted? Vagy ahogy megfestette a szemed, esetleg azzal szúrta meg? Elsõ válaszoló! Kétféle szemnyomásmérés van. Egyik amirõl te írtál, másik amirõl a kérdezõ és én.
A kérdező hozzászólása: Fuhh belülrõl festi meg .. Ez durván hangzik. Még jó hogy ezt akkor nem tudtam. Egyébként amikor megfestette az nem fájt. Amikor rátolta a gépet az fájt. De csak az egyik szememen, a másikon nem. Lehet hogy túlzottan rátolta ? Ma délután 3-ig még olyan fura volt a szemem kicsit fájt. De már elmúlt szerencsére.
A kérdező hozzászólása: Meg elfelejtettem írni hogy ment a zöld kéz mindenkinek:)
Szerintem legalábbis belülrõl festi, kicsit lehúzza az alsó szemhéjat úgy emlékszem. De durva, évek óta mérik a szemnyomásom, de nem esküdnék meg erre.:) Nem lehet, hogy az egyik szemedbõl kifolyt a csepp nagyrésze, így nem tudott hatni kellõképpen?
A kérdező hozzászólása: Lehet hogy ez volt a gond, mert eléggé kapkodott az orvos, mindig siet. Egyébként ahogy forgatom a szememet még mindig van egy kis szúró fura érzés. Jövõhét szerdán mehetek megint ugyanilyen vizsgálatra, és már félek tõle kicsit. A mûtéttõl meg fõleg :S
két mód van szemnyomásmérésre. a pneumatikus (amit az egyik válaszoló írt), hogy sûrített levegõt nyomnak a szemedbe (ez a modernebb) a másiknál a szemedhez érintik a gépet, de azelõtt nem feltétlenül szoktak szemcseppet adni. Én pl sosem kaptam, pedig elég sok vizsgálatom voltam már. Lehet tényleg nagyon megnyomta az orvos a gépet. Az elszínezõs folyadékkal meg szerintem nem a szemnyomást mérik, meg nem mondom mire de bizos nem arra jó.
A kérdező hozzászólása: Közben megtaláltam. Most már tuti az hogy túlzottan hozzányomta a gépet. Szemnyomás mérés : A csarnokvíz termelõdése és elvezetése közötti egyensúly hozza létre a szem belsõ nyomását. Egészséges szem belsõ nyomása 12 és 21 Hgmm között van, és a két szem között nincs jelentõs eltérés. Amennyiben az egyensúly megbomlik, a szemnyomás kóros mértékben megemelkedik. Ez jellemzõ a zöldhályog (glaukóma) betegségre. A szemnyomás mérése általában réslámpára helyezett ún. tonométer segítségével történik. A vizsgálat elõtt a beteg szemét szemcseppel érzéstelenítik, és egy festéket tartalmazó cseppel vagy papírcsíkkal megfestik a könnyfilmet. Ezután a réslámpa kék fénnyel világító mérõfejét a szaruhártyához érintik. A mérõfej finom nyomást gyakorol a szaruhártyára, és az orvos megállapítja a szem belsõ nyomását abból, hogy mekkora nyomóerõ hozza létre a szaruhártya egységnyi felületének lelapítását. Ez a vizsgálat teljesen fájdalommentes, és nagyon fontos, mert a megemelkedett szemnyomás eleinte semmilyen panaszt nem okoz, viszont hosszú távon károsítja a látást. Az orvos tapintással is tájékozódhat a szemnyomásról. Ez a vizsgálat csak megközelítõ információt ad, de a sürgõs beavatkozást igénylõ glaukómás rohamra jellemzõ ún. "deszka-kemény" szem felismerésére elegendõ.

Első vizsgálatról, ultrahangról mik a tapasztalataitok? Én ma voltam és nagyon csalódott vagyok.

Magánrendelésen voltam, 7 hetes + 2 napos vagyok, ezt a vizsgálat is igazolta. Sajnos nagyon sietett az orvos és nagyon sebtében intézett le, pedig hozzá járok az éves sz?résekre is. Ami a legrosszabb volt hogy meg sem mutatta a monitort, a szívhangot is csak megemlítette hogy ja, igen megvan az is. Eldarálta hogy mikor hová kell még mennem vizsgálatra aztán már szinte lökött is ki az ajtón. Más is járt így? Nem kellene csalódottnak lennem emiatt?

Legjobb válasz: Én szerencsére nem jártam így, de nagyon rossz lehet. Teljesen igazad van, fõleg hogy magánrendelés és fizetsz érte. Én tuti keresnék egy másik orvost helyette. Azért ez ne lombozzon le, örülj a babádnak! És keress egy másik orvost!

Én szerencsére nem jártam így, de nagyon rossz lehet. Teljesen igazad van, fõleg hogy magánrendelés és fizetsz érte. Én tuti keresnék egy másik orvost helyette. Azért ez ne lombozzon le, örülj a babádnak! És keress egy másik orvost!
Szia!Nekem nincs magándokim.Az sztk-ba járok.akinél elsõ 3 alkalommal voltam velem nagyon rendes volt.az elsö uh-on mindent elmagyarázott, megmutogatott.A 4.alkalommal mikor mentem már nem õ volt, állitólag sok volt a panasz rá.Aki helyettesitette az egy imádnivaló doki.azóta is hozzá járok.Sajna szülést már nem vállal, nyugdijas.Én szeretek hozzá menni.Minden uh-on alpos és képet is add a kicsi babómról.30.-án megyek a 18.heti genetikai uh.ra hozzá.Sajnálom, hogy ez történt veled.Legközelebb légy határozottabb.Boldog babavárást!17 htes km
úgy látszik, hogy akkor én nagyon szerencsésnek mondhatom magam..én nekem ált. az sztk-ban csinálja a doki az ultrahangot, és már a leges legelején megmutatott mindent, hogy mi micsoda...pedíg akkor még én nem is láttam semmit, csak a petezsákot...:) és mióta nem hüvelyi a vizsgálat, azóta minden egyes alkalommal bejöhetett a párom is velem megnézni a picit:) szóval nekem nincs negatív élményem ezzel kapcsolatban.és hozzáteszem, hogy egy fillért sem adtunk a dokinak.. amúgy biztos, hogy én is csalódott lennék a helyedben, ha így bántak volna velem, mert azért neki tisztában kéne lennie vele, hogy annak, aki még nem látott ilyet, annak mekkora élmény is ez...fõleg, hogy ha az elsõ baba lesz... a továbbiakban kellemesebb vizsgálatokat kívánok, és jó egészséget neked, meg a babának! üdv.:36+2hetes kismama
Nekem az SZTK-ba hajtottak vegre egy ilyen elsö vizsgalatot, 5 hetes voltam meg nem volt szivhang sem, ravagta a mereteket a papirra, aztan mehetsz (pedig aldott jo dokinak harangozta be mindenki) legközelebb 8 hetesen mar volt szivhang megint el akart zavarni, mire megkerdeztem, hogy lathatnam? aztan megmutatta. A 12 hetesen mar magatol forditotta oda a monitort, meg poenkodott is hogy egesz gyerek formaja van... Szolni kell meg kerdezni, különben nem nagyon tesznek ra, hogy neked ez 3 hetedet rontja el es hogy mekkora elmenytöl fosztanak meg. En spec kerestem egy jo kis dokit, azota szinte babamozi van minden alkalommal es a parom is bejöhet, draga, de szerintem ez egy elmeny, amit latni kell..
Sajnalom, hogy igy jartal de legalabb legkozelebb nem fogsz mert nem hagyod magad es szolj hogy te erre es erre lennel kivancsi kerdez batran ha meg latod, hogy sietne ne erdekeljen te ugyan olyan ember vagy mint a kovetkezo.
Szia! Sajnálom! Nekünk nagyon nagy élmény volt. Néztük nagyképernyõs tv-n, és ahogy egyre jobban ráközelített, már látni lehetett hogy pulzál a kis fél centis embrió, aztán kihangosította a szívverését, megnézte a frekvenciáját és azt is megmutatta. Még egy képet is kaptunk, amin rajta volt a kis fehér foltocskánk. Gondolom fõleg, ha fizettél a vizsgálatért, járt volna ennyi. Nem tudom miért nem mutatta meg legalább... Legközelebb állj a sarkadra, vagy keress másik dokit. 40 hetes kismami
Szia! Én 6 hetes múltam, mikor elõször uh-oztak. Én nem panaszkodhatok. Szerintem át kellene értékelned, hogy biztosan ennél az orvosnál szeretnél-e majd szülni. Az elsõ benyomások végig kísérnek a szülésig.Sok szerencsét!
Én is csalódott lennék:( De gratulálok a pocaklakóhoz! Ha legközelebb mész uh-ra szól, hogy mit szeretnél.
Szia! sztem normálisabb lesz, amint lesz mit vagyis kit látni, most még ne aggódj ezen. a 12 hetesnél biztos megmutatja, akkor már látszik is valaki, most még csak foltot láttál volna. az elején nekem is ez volt. a 12. hétig még nem jó annyira "kötõdni", nem lohasztás képpen, csak addig bármi történhet. remélem érthetõ amit írtam, és biztos minden ok lesz Veletek, csak annyit akartam, hogy hidd el, fogod még látni és imádni fogod, de most még nincs nagyon mit vagy kit látni.
az elõzõhöz még: van már egy lányom és most vagyok 28 hetes, tapasztalatból írtam.
A kérdező hozzászólása: Hát igen, ezért mentem magánrendelésre és nem sztk-ba, de kár volt! Legközelebb szólni fogok hogy látni akarom ez 1000%, már így fogok bemenni az ajtón. De most levegõhöz sem jutottam. Aztán ha legközelebb is hasonló lesz a benyomásom az orvoshoz akkor váltok.
Szerintem ha a doki így áll a dologhoz már az elején, akkor keress másik orvost.Nekem ez a hozzáállás nagyon nem lenne szimpatikus, és ilyenkor fontos a bizalom.24hetes km

Agyi MR vizsgálatnál kötelezõ kontrasztanyagot adni? Csak mert én ma voltam és nem kaptam. Nyilván nem felejtette el az orvos. :D

Legjobb válasz: Nem kötelezõ, anélkül is mehet. Kontrasztanyagot tudtommal akkor kapsz, ha az erek érdeklik õket valamiért.

Nem kötelezõ, anélkül is mehet. Kontrasztanyagot tudtommal akkor kapsz, ha az erek érdeklik õket valamiért.
Mitõl függ, hogy a CT vagy MR vizsgálatnál kapok-e kontrasztanyagot? - Ez orvosszakmai kérdés, amit mindig a vizsgálatvezetõ orvos dönt el. Bizonyos vizsgálatok csak kontrasztanyaggal végezhetõk. Bizonyos vizsgálatoknál elegendõ a kontrasztanyag nélküli (natív) vizsgálat. - én voltam már gerinc, hasi, mellkas MR-en is, 1-szer kaptam kontrasztanyagot :) (hasinál)
A kérdező hozzászólása: akkor oké köszi szépen mindkettõtöknek :)

Ma voltam először nőgyógyásznál és olyan kérdéseket tett fel amikre nem voltam felkészülve és nagyon kellemetlenül ért, pl. hogy mmaszturbálok-e. Normális ez?

Ma voltam el?ször n?gyógyásznál és olyan kérdéseket tett fel amikre nem voltam felkészülve és nagyon kellemetlenül ért...pl. hogy mmaszturbálok-e, hogyan csinálom, barátomnak korai magömlése van-e, meg hogy felizgulok-e szex közben, meg benedvesedek-e. Másnál is megkérdezi ezeket?

Legjobb válasz: Akkor én mesélek valamit. Anno 10 éve mikor nõgyógyásznál voltam,kérte,hogy az ujjaimmal nyissam szét a szeméremajkaimat,mert csak úgy tud megvizsgálni...15 voltam,és tudatlan, hát megcsináltam. Kesztyû nélkül nyúlt fel,és én akkor még csak azon agyaltam,vajon biztos tiszta a keze? A pasi ma már nem praktizálhat, mint több évre rá megtudtam, még ma is perelnek ellene. Szerencsére más nem volt olyan tudatlan,mint én. Ajánlom keress más orvost, mert ez gyanús!

Akkor én mesélek valamit. Anno 10 éve mikor nõgyógyásznál voltam, kérte, hogy az ujjaimmal nyissam szét a szeméremajkaimat, mert csak úgy tud megvizsgálni...15 voltam, és tudatlan, hát megcsináltam. Kesztyû nélkül nyúlt fel, és én akkor még csak azon agyaltam, vajon biztos tiszta a keze? A pasi ma már nem praktizálhat, mint több évre rá megtudtam, még ma is perelnek ellene. Szerencsére más nem volt olyan tudatlan, mint én. Ajánlom keress más orvost, mert ez gyanús!
a pedofil parasztja..m küldd el a k**** anyjába :)
Már indultam volna is, a betegjogi képviselõhöz. Rohadt mocsok hájfejû pedofil kéjenc vén kecske.
Nem mondod?! Ez valami elmerozzant /verz. Semmi köze ezekhez. Max. azt kérdezheti meg, hogy volt-e már testi kapcsolatod. Mi köze ide a barátod magömlésének? Hát ez jó. :D :/
Szerintem a Nögyógyásznak semmi köze ahhoz, hogy maszturbálsz-e! Söt a többihez sem amit leírtál, ezek a válaszok nem segitik elõ abban hogy téged gyógyitson, vagy vizsgáljon, söt gyogyszer felirásához sem szükséges, szerintem ez kiváncsiság volt töle és ez nem szép, gondolom más nem volt a rendelöbe, / mármint asszisztens, vagy stbb. / !!
szerintem fordulj másik orvoshoz, ha kellemetlennek gondolod..ha volt bent legalább egy asszisztensnõ, akkor nem tenne kérdezne olyat ami nem indokolt, ha nincs mellette senki, akkor pedig nem végezhet vizsgálatot sem, megtagadhatod.. Ha normális körülmények közt hangzott el a kérdés, akkor lehetséges, hogy volt rá oka..pl ha a hüvelyeden, szeméremajkakon sérüléseket vélt felfedezni, akkor így próbálja kideríteni a sérülés okát, hogy a megfelelõ kezelõszert adhassa, ha nem errõl van szó, menj máshová, de még panaszt is tehetsz!
Ja és föleg ahhoz hogy felizgul -e szex közben ???!!!! ez röhej!! az elözö voltam ezt még le kellett irnom.
Az 5. válaszolótól kérdezem miért jogos a nögyógyász kérdése alhasi fájdalmak....stb... miatt ??? Semmi köze hozzá, föleg ahhoz, hogy a barátja mit "csinál " már bocs ez nem függ össze a betegséggel !!!
Szerintem ha az orvos gyanakodna "valamire " akkor szemtöl szembe meg lehet a pácienstöl kérdezni dolgokat, és nem hátulrol menni hülye kérdésekkel, ebböl még pert is csinálhatna a páciens, bár gondolom más nem volt jelen ! Erre az orvosnak is figyelni kell, tehát szerintem konkrétan megkérdezte volna ha valamire gyanakszik
Attól függ, hogy milyen problémával mentél. Egy sima folyásnál valóban meglepõ kérdések. De pl. visszatérõ alhasi fájdalomnál, nem menstruációs eredetû görcsölésnél, ismétlõdõ szúrás szerû fájdalomnál egyáltalán nem marhaság ebbe az irányba kérdezõsködni, mielõtt teletöm (feleslegesen) gyógyszerrel. Szóval? Milyen problémával mentél orvoshoz? :)
A kérdező hozzászólása: Gondolom akkor a gyülladás eredete miatt kérdezte meg ezeket a dolgokat.. de lényeg, hogy nagyon kellemetlen volt! Ja és nem volt asszisztens, mert magán rendelésre mentem.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a sok választ. Én is válaszolok a felmerült kérdésekre, olyan problémával mentem el, hogy 1 hete fájt jobb oldalt az alhasam, megvizsgált és azt mondta semmi bajom, csak kicsit gyulladásban van a petefészkem... ja és még annyi, hogy 21 éves vagyok és 5 éve élek szexuális életet, így sztem nem a tájékoztatás lett volna a céja, mert annyira már csak tapasztalt vagyok sztem, de lehet tévedek:D
Vannak etikai szabályok ha az orvos tudni akar valamit nem hátulrol jövö kérdésekkel bombázza / föleg ennyivel / a beteget, konkrét dolgot kell kérdezni, ma már a rákot is elárulják, nemhogy azt hogy mér gondoljuk a nögy-i betegség kiindulási pontját.
Elöttem válaszolonak üzenem, lehet jo a meglátása, de akkor mért nem indokolta meg kérdését az orvos, szerintem minden orvos tisztába lehet azzal hogy ilyen félreérthetö kérdéseket ugy rakhat fel a páciensnek, ha megindokolja, erre szabályok vannak, ennyi erövel ha nem indokol fel is lehetne jelenteni, tehát itt sok kérdés felmerül hogy is volt ez a dolog?!!!
Az egyik barátnõmet évekig kezelték mindenféle alhasi fájdalmakkal és rosszullétekkel. Kizárólag az nem derült ki, hogy a szexuális izgalom utáni kielégületlenség okozza a hányingeres és fájdalmas rosszulléteket. És mivel korábban nem maszturbált soha, így fogalma sem volt róla, hogy mi köze lehet az alhasi görcsnek a szexhez mert nem tudta milyen is lenne neki, ha jó lenne. Egészen addig míg el nem jutott egy orvoshoz aki volt olyan körültekintõ, hogy errõl is beszélt vele. A lánynak esze ágában sem volt erre a dologra gytanakodni, hiszen tapasztalatlan és tájékozatlan volt. Szerintem (amilyen nagyon tájékozatlanok a szex terén a lányok – lásd gyakori kérdések. hu szex rész) nem olyan nagy baj ha egy nõgyógyász ezekrõl a dolgokról is szeretne beszélni. Mégis, ki beszéljen róla? A fogorvos? Én értem, hogy a kérdezõt kellemetlenül érintette. És egyáltalán nem mondom, hogy ez megszokott dolog. De talán körültekintõbben kéne tájékozódni az esetrõl mielõtt elítéljük az orvost aki esetleg a fiatalkorúak tájékoztatásának élharcosa:) )) lazítsatok kicsit! :) ))
Szerintem mielõtt ilyen kérdéseket feltesz, meg kell indokolnia, hogy miért teszi fel. Ha tényleg kell a diagnózishoz, amit én erõsen kétlek, akkor az a minimum, hogy elõtte mond pár szót, hogy azért van szükség, pár furcsának tûnõ kérdésre, meg hasonló. Nálam ez alap lenne. Ha indoklás nem történt, szerintem hagyd ott a dokit, és keress másikat.
hello 13 vok és nem rég mentem el elösször amikor megjött...mondta h nyissam szét h jol megtudja vizsgálni. gondoltam h ez természetes de aztán a mozdulataitol egyre jobban felizgultam és nedvesedtem de nm mertem megszolalni és amikormár majnem rávettem magam h tökön rugjam akk hirtelen monta h rendbe vok...ezt naon furcsának éreztem és mikor elmeséltem a barátnõm nek(akinek már régebben megjött), monta h egy hülye pedo és h menjek el vki máshoz, elis mentem és a jövõben is oda fogok járni.

Mára vagyok kiirva de eddig még semmi, ma voltam nstn de az sem mutatott semmit és az amnioszkópiát sem csinált mert még nagyon fent van a mészáj. Mikor lehet ebből szülés? Félek hogy inditani kellesz.

Legjobb válasz: Szia!Én is mára vagyok kiírva.Ma voltam NST-n,a babám aktív,úgy néz ki, hogy jól elvan a kis drága.Kedden ismét megyek,csütörtökön nõdoki és ha addig sem történik semmi,akkor befektetnek és nekem is indítanak.Hát,nagyon drukkolok magunknak, hogy maguktól induljanak el a babák.

Szia!Én is mára vagyok kiírva.Ma voltam NST-n, a babám aktív, úgy néz ki, hogy jól elvan a kis drága.Kedden ismét megyek, csütörtökön nõdoki és ha addig sem történik semmi, akkor befektetnek és nekem is indítanak.Hát, nagyon drukkolok magunknak, hogy maguktól induljanak el a babák.
egy éve pont ilyen kérdést írtam ki. sírva lefeküdtem... aztán korán reggel fájásra ébredtem :)

Ma voltam uh-n júli 29 én volt az utolsó menszeszem 1 napja már 26 án poz tesztem volt ma az orvos ezt írta 14 mm-es gesztációs gyűrű. Szerintetek hány hetes terhes lehetek uh szerint? 3 hét múlva kontroll remélem már szivhang lesz

Legjobb válasz: A mensid szerint 5 hetes 4 napos vagy. A 14 mm geszt.gyûrû (petezsák) ennek kb. megfelel. Én 5 hét 6 napos vagyok ma, tegnap voltam UH-n, 11 mm petezsákom van, és én is 3 hét múlva megyek újra. :) Akkor már tuti lesz szívhang mindkettõnknél. :)

A mensid szerint 5 hetes 4 napos vagy. A 14 mm geszt.gyûrû (petezsák) ennek kb. megfelel. Én 5 hét 6 napos vagyok ma, tegnap voltam UH-n, 11 mm petezsákom van, és én is 3 hét múlva megyek újra. :) Akkor már tuti lesz szívhang mindkettõnknél. :)
A kérdező hozzászólása: szia remélem is hogy lesz neked is és nekem is köszi a gyors választ merre felé laksz?
Én pozitív teszt után 2 hétel kaptam idõpontot akkro már votl szívhang és már nem csak petezsákot látott.
A kérdező hozzászólása: köszi akkor ne legyek elkeseredve ugye minden oké lesz.

13hetes terhes vagyok. Most láttam, h kisebb barnás folyásom volt. Ma lenne e mensim napja. Lehet h attol volt? Fájások, görcsök nem voltak, és most sincsenek.

Már megyek is az orvoshoz, csak sos kéne valami biztatatás.

Legjobb válasz: Én a 8 héttõl barnázok, sõt volt kisebb vérzésem is. Most a 19. héten vagyok, és semmi baja a babámnak, pont ma voltam uh-on. A múlt héten voltam kórházban is pár napig, ott volt egy fiatal lány, aki enyhe vérzéssel került be, estére erõs görcsök, és darabos vérzés jelentkezett nála, és az egyik baba sajnos elment, ikerterhesség lett volna. A vetélésnek ebben a korban már nem csak kis barnázás a jele, hanem erõs görcsök, és darabos vérzés is, úgyhogy nyugi. Nagyon sokan vérezgetnek a terhesség alatt, ez még nem jelent feltétlen nagy bajt, de azért menj el dokihoz.

Én a 8 héttõl barnázok, sõt volt kisebb vérzésem is. Most a 19. héten vagyok, és semmi baja a babámnak, pont ma voltam uh-on. A múlt héten voltam kórházban is pár napig, ott volt egy fiatal lány, aki enyhe vérzéssel került be, estére erõs görcsök, és darabos vérzés jelentkezett nála, és az egyik baba sajnos elment, ikerterhesség lett volna. A vetélésnek ebben a korban már nem csak kis barnázás a jele, hanem erõs görcsök, és darabos vérzés is, úgyhogy nyugi. Nagyon sokan vérezgetnek a terhesség alatt, ez még nem jelent feltétlen nagy bajt, de azért menj el dokihoz.
Menj orvoshoz mindenképp, nem hiszem, hogy baj van, de õ jobban meg tud nyugtatni téged, mint mi így látatlanban és orvosi diploma nélkül! :)
Szerintem is irány az orvos! Én 13 hetesen véreztem a doki írt fel gyógyszert és sok pihenés ez a legfontosabb! 19 hetes kismama.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!