Találatok a következő kifejezésre: Ma vettem hogy a jobb (12 db)

10 éves Golden retriever kutyámon ma vettük észre, hogy a jobb oldalán, a hátához közelebb (nem mozdítható el) és a bal oldalán a lengõbordánál (elmozdítható és kisebb) tapintható egy-egy daganat. Holnap állatorvos. Szerintetek rosszindulatú daganat?

A kutya jókedélyû, csóvál, eszik. Néhány hete hányt egyszer-kétszer, de máskor is volt már ilyen.

Legjobb válasz: Ilyen idõs kutyáknál már elõfordulnak zsírdaganatok. Azok pedig nem okoznak semmi gondot, csak akkor, ha hirtelen elváltoznak, vagy erõsen növekedésnek indulnak.

Ilyen idõs kutyáknál már elõfordulnak zsírdaganatok. Azok pedig nem okoznak semmi gondot, csak akkor, ha hirtelen elváltoznak, vagy erõsen növekedésnek indulnak.
Ez sok minden lehet. Lehet daganat, jó vagy rosszindulatú, de lehet sima zsírcsomó is. Egyébként ha rosszindulatú is, az még nem látszódik meg a kedélyén. Az enyémnek a hasán volt, amire több orvos is azt mondta, hogy zsírcsomó, míg végül kiderült, hogy nem az, és az utolsó pillanatban vette le a doki. Viszont a kutyámnak a kedvében semmilyen változás nem volt, szóval erre nem lehet alapozni. Én amondó vagyok, hogy akármi is az, érdemes levetetni, mert lehet egy sima zsírcsomó, de lehet, hogy nem és ezt az állatorvos sem fogja tudni 100 %-ig megmondani.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Valamelyik fórumon azt olvastam, hogy ha elmozdítható a csomó, akkor az zsír, ha nem mozdítható el, az rosszindulatú daganat
A kérdező hozzászólása: Hogy néz ki a hason lévõ rosszindulatú daganat?
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Megvan az eredmény! Abszolúte jóindulatú dologról van szó - zsírcsomó van a kutyusomban! Olyan kõ esett le a szívemrõl, hogy elmondani nem tudom! Köszönöm a megerõsítéseket! A zsírcsomót érdemes megmûteni 10 éves kutyinál is?

18 éves vagyok, ma azt vettem észre, hogy a jobb szemem alja be van eresedve, vagy hogy szokták ezt mondani. Ez minek a jele? Hordhatom a kontaktlencsét ettől függetlenül?

Legjobb válasz: Bevérzett? Lehet megdörzsölted csak álmodban... Vagy magas vérnyomás? Nekem attól szokott még ilyen lenni. vagy allergia. Én hordom ilyenkor is a lencsét.

Bevérzett? Lehet megdörzsölted csak álmodban... Vagy magas vérnyomás? Nekem attól szokott még ilyen lenni. vagy allergia. Én hordom ilyenkor is a lencsét.
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen, tényleg reggel dörzsöltem a szememet.:)
minden kontaktlencse viselõnek beeresedik a szeme elég gyakran...nekemis pl. meg unokatesómnak is, fõleg, ha egész nap bent van...de ez lehet a fáradságtól is
Szntem a) a dvd meghatód-al van vmi probléma, b) a játék lemeze a sz"r. Ha így lenne fogd a számlát és vidd vissza.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ ... sikerült xd letötöltem a steamet és a játék magátol felrakta és igy megy :D
Oda nyomtál valami forrót / megütötted?
Az ilyen foltos hajhullás oka góc. Ez lehet gégészeti, fogászati és nõgyógyászati, v. urológiai eredetû. Járd végig ezeket a helyeket(egyikre sem kell beutaló), de ha elmész bõrgyógyászatra, szintén tovább küldenek ezekre a helyekre.És kérj a háziorvosdtól egy beutalót vérkép vizsgálatra.

28. hétben járok és egyre sűrűbben veszem észre, hogy a pocaklakó bekucorodik egy oldalra! Teljesen kinyomja magát általában jobb oldalon! Ma nagyon sokszor észre vettem. normális ez? Vagy baja lenne és ezért bújik egy oldalra?

Legjobb válasz: Ez nem gond.Én ilyenkor simogattam õt és ettõl vissza ment középre.Én úgy hallottam,nem tudom mennyire igaz,hogy a babák ált. arra az oldalra kucorodnak legtöbbet,amelyik oldalról a pete ,amibõl õk is fejlõdnek, kilökõdött.

Ez nem gond.Én ilyenkor simogattam õt és ettõl vissza ment középre.Én úgy hallottam, nem tudom mennyire igaz, hogy a babák ált. arra az oldalra kucorodnak legtöbbet, amelyik oldalról a pete , amibõl õk is fejlõdnek, kilökõdött.
Ne aggódj, nekem is ugyanezt csinálja, szintén jobb oldalon nyomódik ki erõsen, szerintem ez ilyenkor a popija vagy a háta, bár inkább popija, mert fejfekvéses már és a fejét nagyon alul érzem. A kezdetektõl a jobb oldalon nyomódott így ki, most is, a bal oldalon szinte sosem tartózkodott! 34 heteske
Nyugodj meg, ez nem gond. Általában egy darabig minden baba berendezkedik az egyik oldalra. Késõbb már nem fog elférni az egyik oldalon, tele lesz vele a pocid. :)
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen mindenkinek a válaszát!! Simogatásra visszamegy de ma nem telt el úgy egy óra sem, h ki ne dudorodott volna. szerintem is a háta vagy a feneke:)
Nekem simogatásra sem megy vissza. Egy kicsit arrébb kucorodik, de ennyi. Nekem a baloldalon ágyazódott be és folyamatosan a bal oldalamon tartózkodik. Van, amikor éjszaka nem tudok ráfeküdni a bal oldalamra, annyira nyom. De van, hogy be is görcsölök. Azt hiszem, ettõl még nincs baja. Csak ott érzi jól magát :) Boldog babavárást! 27 hetes mami
A kérdező hozzászólása: Nekem is a bal oldalon ágyazódott be és szintén nagy kínok által tudok a bal oldalamon aludni. amikor fordulok, begörcsöl vagy nem is tudom mi a jó szó rá, aztán feladom:) Neked is boldog babavárást! kitartás!!

Múlt héten vettem elõször észre, hogy sportolás után a jobb bokámnál kidudoródik egy ér, és ha megnyomom fáj. Mára már kicsit lilás, és néha a járás is fájdalommal jár. Nem voltam még vele orvosnál. Mit gondoltok mi lehet ez?

Legjobb válasz: El kellene látogatni az orvoshoz ha már a színváltozásnál tartunk. Nem játék. Pihentetni kell 2 hónapig. Se edzés, se tesi. Polcolás, borogatás, jegelés (borsó), krémek, éjszakai pakolás. Korodat üzenetben írd le, és egyéb kérdésedet.

El kellene látogatni az orvoshoz ha már a színváltozásnál tartunk. Nem játék. Pihentetni kell 2 hónapig. Se edzés, se tesi. Polcolás, borogatás, jegelés (borsó), krémek, éjszakai pakolás. Korodat üzenetben írd le, és egyéb kérdésedet.
A kérdező hozzászólása: Ma voltam vele orvosnál, õ írt fel egy krémet rá, szerinte begyulladt a vénám. 23 éves lány vagyok egyébként, és fogamzásgátlót szedek, ezért is ijedtem meg olyannyira.. nehogy trombózis legyen.

Szerdán észre vettem h a hasamon piros foltok jelentek meg, másnap a mellem is olyan volt, rá a bal kezem, ma pedig a jobb kezem és a hátam is. Nem tudom pontosan hogy mitől, holnap megyek orvoshoz. De viszket is. Mi lehet?

Csütörtökön nekem gólyatáborom lesz és ha rózsahimló nem mehetek vele közösségbe..mit tegyek??

Legjobb válasz: Sok minden. Miért pont rózsahimlõ jutott az eszedbe? Volt az elmúlt idõben a környezetedben rubeolás beteg? A rubeolának egyéb más tünetei is vannak(láz,nyirokcsomó duzzanatok,végtagfájdalom)ritkán van,h a kiütésen kívül más nincs. Lehet allergia,rosea. Látatlanban nem lehet tudni.

Sok minden. Miért pont rózsahimlõ jutott az eszedbe? Volt az elmúlt idõben a környezetedben rubeolás beteg? A rubeolának egyéb más tünetei is vannak(láz, nyirokcsomó duzzanatok, végtagfájdalom)ritkán van, h a kiütésen kívül más nincs. Lehet allergia, rosea. Látatlanban nem lehet tudni.
A kérdező hozzászólása: nem volt ilyen a környezetemben..Nem tudom, nagyon kíváncsi vagyok már az orvos válaszára.

17 éves vagyok. Jövö héten fogok szülni és ma reggel amikor felkeltem észre vettem hogy nagyon fáj a jobb mellem, de annyira hogy ha hozzá ért valami a szemem majdnem kiugrott. Délutánra meg egy hossuzukás kemény csomot éreztem. Mi ez?

Legjobb válasz: Valószínûleg indul a tejtermelésed, és begyulladt a melled. Szokott folyni a melledbõl tej? Próbáld meg körkörös mozdulatokkal kimasszírozni a csomót, és kifejni a tejet.

Valószínûleg indul a tejtermelésed, és begyulladt a melled. Szokott folyni a melledbõl tej? Próbáld meg körkörös mozdulatokkal kimasszírozni a csomót, és kifejni a tejet.
Szia! Próbálj meg melegvízes törülközõt rátenni, meleg zuhanyt, alkalmazni. Masszírozni körkörös és "fejõ" mozdulatokkal. Ha tudsz, vegyél be algopyrint. Én béres trinell pro-t szedek, bár azt mondják, ezt a terhesség utolsó pár hetében nem szabad alkalmazni. De nekem az orvosom azt mondta, ha nagyon fáj valami, vagy lázas vagyok, akkor bevehetem, mert csak a védelem miatt írják rá a papírra legtöbbször, hogy nem szabad. Nekem az elsõ babámnál segített a kézi fejõ is. Ha nem múlik, mindenképp fordulj orvoshoz, mert a szoptatással is bajok lehetnek. Én közel 30 évesen szültem az elsõ babámat. Ha tehettem volna, biztosan hamarabb teszem. Több esélyem lett volna felnevelni, kisebb lett volna köztünk a "szakadék". Az én gyermeteg lelkem könnyebben ráállt volna az övére, mint így. És én ötven éves leszek, amikor lesz egy 20 éves lányom. Anyukám 54 éves és a harmadik unokája fog érkezni. Szerintem senkit sem szabad elítélni, ha korán szül. Azért, mert a mai világ mást hoz magával. És nem a kor dönti el, hogy valaki mennyire jó anya lesz, vagy sem.
melegzuhany alá állj, és irányitsd rá a melledre a vizet, és ha tudod közben masszirozd a csomot, ha nem, akkor zuhany után, vagy tegyél rá, meleg törölközöt, és utána masszirozd! lázad nem lett? nem ám begyulladt.. szép és gyors szülést! és sok egészséget , boldogságot !
ez tuti de sok sikert és sok szép évet egészségben és szeretetben:D
A kérdező hozzászólása: Én sem gondoltam volna hogy 17 évesen fõállású anya leszek, de ez igy alakult és szerencsére megvan minden aminek meg kell lennie hogy válalhassak egy gyereket.De nem én leszek az elsö és az utolsó fiatal anya.
A kérdező hozzászólása: Igen folyik minden mennyiségbe!
de ha késõn szül legalább van élettapasztalata, jobb esetbe fix állása és mostanába már 40 évesen is egészséges babát lehet szülni. viszont 17 évesen is fel lehet nevelni úgy hogy a babának jó sora legyen és elõnye ha a gyerek 15 lesz te akkor is csak 32 szval tök trendi lesz veled mennie bárhova.
Most miért lettem lepontozva? Az õ gyereke legalább nagyobb eséllyel lesz egészséges, és még lesz ideje felnevelni is. Nem mondom, hogy nem korai, de még mindig jobb, mint késõn szülni.
Miért? Az sem jobb, ha valaki 40 évesen szül. Sõt.
17 évesen babát? nem sértésnek mondom de nem érezted magad fiatalnak egy babához? te fogod nevelni? bárki lepontozhat de nem szemrehányásnak és nem sértésnek szántam csak érdekel
Szerintem ha bármi problémád van kérdezd az orvost vagy a védõnõt. Ne innen szed össze a tanácsokat.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!