Találatok a következő kifejezésre: Ma vagyok hetes. Eddig (58 db)

Ma vagyok 39 hetes. Eddig minden rendben zajlott, de tegnap a 38 hetes uh-n, azt állapították meg hogy túl sok a magzatvizem és be kellene feküdnöm emiatt. Miért baj a sok magzatvíz, mik a veszélyei a babára nézve és eddig hogy nem vették észre?

Legjobb válasz: A sok magzatvíz általában arra utal, hogy a babának nem jó a kiválasztása. Mert ugye õ nyeli a vizet, majd kipisilja, de ha ez nincs rendben, akkor lesz vagy kevés, vagy sok a víz. Szeritnem ne félj, nem lesz semmi baj, ilyenkor már amúgy is szülés elõtt állunk. Feküdj be, a te és a baba érdekében, és nemsoká lesz egy egyészséges szép kisbabád!.-) 39+3 kismama:-)

A sok magzatvíz általában arra utal, hogy a babának nem jó a kiválasztása. Mert ugye õ nyeli a vizet, majd kipisilja, de ha ez nincs rendben, akkor lesz vagy kevés, vagy sok a víz. Szeritnem ne félj, nem lesz semmi baj, ilyenkor már amúgy is szülés elõtt állunk. Feküdj be, a te és a baba érdekében, és nemsoká lesz egy egyészséges szép kisbabád!.-) 39+3 kismama:-)

Ma vagyok 10 hetes. Eléggé fáj a derekam és hátul a vesémnél, meg fájdogál a hasam, jobban mint eddig. Folyás rendben, nem barna vagy véres. Ez gond? Menjek orvoshoz? Aggódom!

Legjobb válasz: szia! Egy pisivizsgálat nem árthat,nektek!Nekem 5-6 hetesen volt húgyhólyaggyulladásom,kaptam rá antibiotikumot,mert nem jó az ilyasmi ilyenkor! Jobbulást! 33 hetes km

szia! Egy pisivizsgálat nem árthat, nektek!Nekem 5-6 hetesen volt húgyhólyaggyulladásom, kaptam rá antibiotikumot, mert nem jó az ilyasmi ilyenkor! Jobbulást! 33 hetes km
Én inkább elmennék, biztos ami biztos.
A derék és a hasfájás nekem is megvolt, azt hiszem a miatt nem kell félned. De a vesetájékot, nem is tudom. Biztosan hasznos tanács az elõttem szólóé!
Nekem is fájdogál a derekam - vese táják - szóltam a dokinak, azt mondta, hogy ilyenkor panghat a vese és ez elõfordul, próbáljak meg sokat inni. 12 hetesen úgyis kell menned gondolom, (orvos, labor stb) azért említsd meg az orvosodnak.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszolókat, voltam dokinál, hüvelygyulladásom van, amire kaptam kúpot, de a bébivel minden rendben és szépen fejlõdik :) Köszi mindenkinek mégegyszer! :)

31 hetes vagyok, de eddig még nem néztek méhszáj értéket. Védőnő ma kérdezett rá, van-e? Gáz-e, ha még nincs? !

N?védelmiben, mint a futószalagon mennek a dolgok...

Legjobb válasz: Szia én 32 hetes vagyok. Az enyémet sem nézték még. Tegnap járt nálam a védõnõ és azt mondta, hogy a 35. héttõl fogják nézni, ha nincs semmi panasz. Az ultrahangon látnák ha gond lenne és akkor megvizsgálnának. Azt mondtza már nem vizsgálgatják feleslegesen a kismamikat :) Boldog babavárást

Szia én 32 hetes vagyok. Az enyémet sem nézték még. Tegnap járt nálam a védõnõ és azt mondta, hogy a 35. héttõl fogják nézni, ha nincs semmi panasz. Az ultrahangon látnák ha gond lenne és akkor megvizsgálnának. Azt mondtza már nem vizsgálgatják feleslegesen a kismamikat :) Boldog babavárást
Nekem sosem nézték. 38heteskm
nekem aznap nézték elõszõr, mikor a 40 hetet betöltöttem, addig nem.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Boldog babavárást mindenkinek! :)
Hú, de furcsa ez nekem. Nekem mikor nõgyógyászati vizsgálatokra kellett menni a terhességem alatt vagy lehetett menni, akkor mindig néztek kézzel méhszájértéket és be is írták a kis könyvbe. Szóval 31 hetesen már bõven volt méhszájérték nézve. Talán nálatok nem úgy megy, mint nálunk és nem írják be, de valószínûleg megnézik, csak ha minden rendben van, akkor nem mondják.
Nekem is furcsa amit írtok, ugyanis nekem minden egyes alkalommal néznek méhszáj értéket. Sõt hüvelyi ph-t is. Dokija válogatja ezek szerint.
"Talán nálatok nem úgy megy, mint nálunk és nem írják be, de valószínûleg megnézik, csak ha minden rendben van, akkor nem mondják." Már ne haragudj kedves válaszoló, de azt csak észrevenném, ha valaki bedugná az ujjait a micsodámba... Nálunk NINCS semmiféle vizsgálat, én csak beadom a kiskönyvet az ajtón és aláírva visszakapom az asszisztenstõl. Sajnos van ilyen és azt hiszem, nem én vagyok az egyetlen, akit ilyen "gondos" ellátásban részesítenek.

6 hetes vagyok, és eddig szedtem AEriust az allergiámra. Ugye nem baj? Szerdán voltam uh-n, minden rendben, csak ma jutott eszembe, hogy az Aeriust talán nem kellene.

Legjobb válasz: Szia , ne haragudj de a kérdésedre nem tudok válaszolni, de én is a babvárás elején vagyok, még nem voltam orvosnál. 6 hetesen érdemes volt elmenni? (mert akkor én sem várok tovább:)))

Szia , ne haragudj de a kérdésedre nem tudok válaszolni, de én is a babvárás elején vagyok, még nem voltam orvosnál. 6 hetesen érdemes volt elmenni? (mert akkor én sem várok tovább:) ))
A kérdező hozzászólása: Igen, kedden töltöttem a hat hetet, szerdán látszott a szívhang!

13 hetes vagyok, és ma hirtelen leesett a hőm 37-ről 36-ra. Ez bajt jelent? Azért mértem, mert meg vagyok fázva, eddig akármikor mértem, mindig 37 volt.

Legjobb válasz: Méregesd még, egyszer nekem is mutatott 36-ot, de aztán visszaugrott 37-re. Lehet, hogy félrecsúszott.. Ha marad a 36, mindenképp mozgósítsd az orvosodat. Jobb félni, mint megijedni.

Méregesd még, egyszer nekem is mutatott 36-ot, de aztán visszaugrott 37-re. Lehet, hogy félrecsúszott.. Ha marad a 36, mindenképp mozgósítsd az orvosodat. Jobb félni, mint megijedni.
bajt jelentett a leesett hõmérséklet? velem is ez a helyzet sajnos. 11 hetes
Rendben vagy azóta, 2-es válaszoló?
rendben vagyunk, tegnap voltunk 12 hetes uh-on. :)
Örülök! :)
A kérdező hozzászólása: Bocsi, nem láttam a késõbbi kérdést, de ha vki még idetéved, nálam se volt baj, a doki a problémámat se értette, hogy ezen mit izgulok :) És megtudtam, hogy nem alapvetõen a terhesség emeli a testhõt, hanem csak a progeszteron addig, amíg a méhlepény át nem veszi a szerepet, tehát a 10-14. heti hõleesés természetes dolog.

Ma vagyok 27 hetes és a kisfiam nem rugdos inkább fészkalodik! Másnak is ilyen a babája? Miért nem rúg ugy mint eddig?

Legjobb válasz: Szia!Én 30hetes kismama vagyok,és kb.én is a 27.héttõl éreztem,hogy "valami megváltozott",másképp mocorog.Elõtte szinte bökdöséseket éreztem,de mostmár egyre jobban érzem,hogy milyen sokat nõtt,forog,nekifeszül a hasamnak,helyezkedik.Az egyik pillanatban még az egyik oldalt nyomja ki a hasam,a másikban meg már a másik oldalon.Nekem is fura volt eleinte.

Szia!Én 30hetes kismama vagyok, és kb.én is a 27.héttõl éreztem, hogy "valami megváltozott", másképp mocorog.Elõtte szinte bökdöséseket éreztem, de mostmár egyre jobban érzem, hogy milyen sokat nõtt, forog, nekifeszül a hasamnak, helyezkedik.Az egyik pillanatban még az egyik oldalt nyomja ki a hasam, a másikban meg már a másik oldalon.Nekem is fura volt eleinte.
lehet, hogy most fordult iránya és lábait érzed a keze helyett!
Fogy a helye nekem azt mondták, mikor hasonlót észleltem.

Ma tudtam meg hogy terhes vagyok, de eddig dohányoztam. Ha most abba hagyom akkor még nem lesz baja a babámnak? 6 hetes.

Nagyon aggódok!

Legjobb válasz: nem kell aggódnod a 6. hétig smemi nem emgy át a babába. Az emberi szervezet ezt jól kitalálta. A 6.h éten alakul ki a aköldökzsinor csak akkor csatalakozik az anyuka anyagcseréjéhez a baba.

nem kell aggódnod a 6. hétig smemi nem emgy át a babába. Az emberi szervezet ezt jól kitalálta. A 6.h éten alakul ki a aköldökzsinor csak akkor csatalakozik az anyuka anyagcseréjéhez a baba.
Igen kérdezõ, próbáld meg úgy hogy pl. reggel ha kell akkor rágyújtasz, azután ha nagyon muszáj délben, és ha kibírod másnapig akkor csak másnap, ha nem akkor este még 1 szál belefér. De azt is kipróbálhatod, hogy beleszív egy párat elnyomod, és ha érzed hogy kell akkor ugyanazt gyujtod meg, és megint egy pár szívás után elnyomod. Nekem a második terhességemmel 5 hetes korig szívtam erõsen mert nem tudtam még akkor hogy babám lesz. De miután megtudtam, csökkentettem én is, és egyik nap úgy ébredtem fel, hogy még a szagától is majdnem elhánytam magam, azóta a füstöt se bírom elviselni :/
Kedves kérdezõ. Én már 12. hetes terhes voltam amikor megtudtam, hogy babám lesz (fogamzásgátlót szedtem). 15 éve dohányoztam napi 1 dobozt szívtam. Az ultrahangon mikor kiderült a terhességem elsõ mondatom az volt, hogy Úristen dohányzom, nem lesz baja? A doki megnyugtatott, hogy ha most leteszem a cigit akkor olyan mintha nem is dohányoztam volna. Egybõl letettem..tény hogy hiányzott, de nem akartam, hogy "fuldokoljon" a babám a hasamba (vizuális típus vagyok). Nem lesz baj ha nem fokozatosan hagyod abba...dokim azt mondta, hogy hirtelen ért sokkos stresszhatás miatt elvetélhet egy anyuka, de a dohányzásról való leszokás nem okoz ilyen erõs stresszt...jobban árt a babának az oxigénhiányos vér. De beszélj az orvosoddal, egy jó doki soha nem fogja azt mondani, hogy : persze kismama dohányozzon, de lassan rakja le a cigit. Lányom 4kg-val született, teljesen egészséges, már 21 hónapos cserfes kiscsaj:) Boldog babavárást kedves kérdezõ!!!:)
A kérdező hozzászólása: Na most legyek okos, akkor mit csináljak!? Ma nem gyújtottam rá de egész végig kattogott az agyam! :)
Ne haragudj kérdezõ, de szerintem gáz, ha nem tudod mit csinálj. Miért akarsz bagózni mikor gyermeket vársz?? Belül tudnod kéne mi a helyes..szerintem senki nem fog támogatni abba, hogy szívd kismamaként a cigit...ha mégis annak gratulálok!
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ nem vagyok flúgos csak ha elolvasod az elõtted lévõ válaszokat akkor tudni fogod miért töprengek. De nem gyújtok rá.
Szia, nem tudom hogy olvasod e még a válaszokat. én kb két hete tudtam meg hogy terhes vagyok. az nap még cigiztem melóban is otthon is, de a pozi teszt után kevesebbet a szokottnál. azt másnaptól már a melóban nem cigiztem csak otthon reggel, meló elõtt, és este meló után, tehát 3 szálat mindaddig míg el nem fogyott az a doboz cigi, kb 5-6 napig volt így. ahogy elfogyott nem gyújtottam rá. ennek kb 1 hete hogy nem cigizek, a párom keveset de rágyújt és ott vagyok néha mellette de nem zavar ami engem nagyon meglep, de úgy látszik tudat alatt a baba irányít :) tehát ahogy gondolod, ezt a fokozatos leszokást sem hónapokra kell tervezni, nekem egy hét bõven elég volt hogy "elbúcsuzzak" a cigitõl egy idõre
A kérdező hozzászólása: Megláttam a picim pulzáló szivecskéjét nem volt kérdés hogy abba hagyom-e. És ami engem is meglep egyáltalán nem hiányzik! :) Sõt a mukatársaim mind szívják de nem zavar! :)
Látod kedves kérdezõ :) nem is olyan nehéz :) én még nem voltam dokinál, de nem tudnék a férjem szemébe nézni ha rágyújtanék. kellemes babavárást :) utolsó voltam
A kérdező hozzászólása: Így van kedves utolsó válaszoló! A BABÁÉRT BÁRMIT! :) Mi volt a dokinál? Kellemes babavárást! :)
A kérdező hozzászólása: Ja bocsi mikor mész dokihoz! :)
Kedves kérdezõ én is ebben a cipõben járok. Én igyekszem napi 1-2 szálat szívni és mihamarabb letenni!!Tegnap egész nap nem gyújtottam rá feszült is voltam rendesen estig bírtam :( akkor 2 szálat szívtam el és ma is igyekszem megállni ameddig tudom. Gratulálok a picihez!! És mihamarabbi leszokást kívánok.A.
A kérdező hozzászólása: Most akkor 10 és 11-es válszoló azt mondjátok, hogy fokozatosan hagyja abba? De hát a cigi se rám se a babára ninics jó hatással. Kb.5-6 szálat szívtam naponta.
Remek ha ma leteszed! Hajrá és boldog babavárást!
A kérdező hozzászólása: Leteszem! Mindennél többet ér a baba!
örülök hogy ilyen gondolkodású ember is van. Azért ne ijedj meg :) eslõ hónapban én is szívtam, egyrészt nem tudtam hogy terhes vagyok, másrészt pár napba beletelt míg letettem. viszont volt a környezetemben olyan kismama, aki 39 hetesen is még javába szívta...:/
A kérdező hozzászólása: Pontosan 6 hetes 2 napos. De akkor ugye nem lesz baja ettõl? Leteszem mert már régóta vártunk a kicsire.
nem lesz baj nyugi:)
Nem lesz baj, de tedd le mindenképpen! Nagyon örülök, hogy van még ilyen felelõsségteljes kismama!
Én is a héten tudtam meg hogy babánk lesz és én is cigiztem.Nekem csak az fura hogy vele nem volt hányingerem a cigitöl mert az elözõ babát így vettem észre.Neked sincs hányingered a cigitöl?Persze így könnyebb leszokni mert motívál a baba:-)
A kérdező hozzászólása: Nincs hányingerem a cigitõl. De amúgy elég sok mindentõl van! :)
Ugyan én nem dohányzom, így nem biztos, hogy jól írom...errõl talán a nõgyógyászodat kéne megkérdezned...de én úgy hallottam, hogy ha nagy dohányos vagy/voltál, akkor csak fokozatosan szabad abbahagyni a dohányzást, mert a hirtelen abbahagyott cigizés elvonási tüneteket okoz, amivel rosszabbat tehetsz, mintha még 2-3 szálat elszívsz egy nap. De ezt úgy hallottam tényleg a nagy dohányosokra vonatkozik! Sok sikert a leszokáshoz! Boldog babavárást! :)
utolsó ezt én is hallottam épp ezért is hagytam abba fokozatosan pár nap alatt csökkentgetve.
Szia, én majd ma megyek, sikerült idõpontot kérni még az ünnepek elõtt, kb 6hetes 2 napos lehetek, de semmi tünetet nem érzek :) te hogy vagy?

Van okom félni? Ma vagyok elvileg 8 hetes 4 napos terhes, eddig voltak rendesen tüneteim (étvágytalanság, rossz közérzet, érzékeny mellek), de kb 2-3 napja ezek mind megszűntek.

Rendesen tudok enni, a melleim pedig "összementek" és már nem érzékenyek.A hasam sem puffadt, de nem görcsölök, semmit nem érzek, csak megy a hasam pár napja(de az lehet mástól is). Szóval jól vagyok. A múlt héten volt Uh, ott még szépen látszott minden, szívverés is volt. Legközelebb csak a jöv? héten kell mennem. Korábbi vetélés miatt utrogestant használok, de félek, hogy így is felszívódhatott a baba. Volt valaki akinek hasonlóan elmúltak ilyen korán a tünetek, mégsem volt baj?

Legjobb válasz: Ne aggódj:)Nekem is volt hogy elmúlt, aztán visszajött...én is azt hittem hogy baj van, de minden oké volt!Nekem végül egész végig megmaradt a hányinger...:/ Biztos minden oké, húgomnak az elejétõl semmi tünete nem volt.Azt mondta, ha nem nõne a hasa, észre sem venné, hogy terhes!Minden oké a piciddel:) boldog babavárást:) Egy 3,5hós kispasi büszke anyukája:D

Ne aggódj:) Nekem is volt hogy elmúlt, aztán visszajött...én is azt hittem hogy baj van, de minden oké volt!Nekem végül egész végig megmaradt a hányinger...:/ Biztos minden oké, húgomnak az elejétõl semmi tünete nem volt.Azt mondta, ha nem nõne a hasa, észre sem venné, hogy terhes!Minden oké a piciddel:) boldog babavárást:) Egy 3, 5hós kispasi büszke anyukája:D
A kérdező hozzászólása: Na voltam ma a dokinál, CRL: 34 mm, 9 hetes és 6 napos vagyok, láttam is a picit, mozgatta a kis végtagjait, legközelebb 12 hetesen kell csak menni. Továbbra se újultak ki a tüneteim. remélem rendben lesz minden, azért még korai elkiabálni a dolgokat, annyi rosszat lehet hallani.
Légyszi írj, ha megjöttél a dokitól!
:) Nekem még több, mint 2 hét addig...
A kérdező hozzászólása: Ja egyébként tesztet nem csinálok ellenõrzésképp, mert az akár hetekig is mutathatja még ha terhes az ember, akkor is ha már nem él az embrio. Ez a hormonok miatt van amik nehezen ürülnek ki. Meg nem is mernék tesztelni, ha véletlenül - lenne rögtön beparáznék:(
A kérdező hozzászólása: Sziasztok. Továbbra is "jól", esténként van egy 5 perc amikor kicsit émelygek, de aztán rögtön el is múlik. Nem jött vissza a többi tünet. Még 3 nap mire megtudom, hogy mi a helyzet odabent, akkor lesz a következõ uh. próbálok nyugodt lenni addig.
Hogy vagytok?
Nekem is hasonló gondom van. Volt még itthon tesztem, még 2 csík van rajta. Nem tudom, mi lesz...
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat. utolsó, majd írd meg mi lett veled! Nekem tényleg minden elmúlt, mintha nem is lennék terhes már..:(, jövõ héten kiderül
pont most kérdeztem én is ezt én 9 hetes vagyok...aggódom
Szia! Nekem a 6-9. hétig tartottak a tüneteim, bár nekem pl. a mellem nem is feszült, csak reggelente émelyegtem. Onnantól pedig semmi. :-))) Nagyon jó egészséget és boldog babavárást Neked! Üdv, 14 hónapos kisfiú anyukája
Jaj, de jó! Köszi, hogy megírtad :)
Persze, sokan írtuk már itt, hogy SEMMI tünetünk nem volt egyáltalán.
A kérdező hozzászólása: Csak a melleim nõttek meg de rettenetesen :)
szia!kb én is a 10. hétig voltam rosszul.most a 15. hét elején járunk és tök jól érzem magam
Szia!Gondolom ennek a párod nagyon örül:) )))))!Nekem is 10.héten múlt el az a kis émelygés is!Aztán 13.héten durván újrakezdõdött!De szerencsére csak egy hétig tartott!Szóval minden ok!Boldog babavárást Neked!Üdv :15 hetes kismama

Ma vagyok 8+4 hetes. Ha eddig nem hánytam, akkor bízhatok benne, hogy megúszom?

Legjobb válasz: Igen, szerintem bizhatsz benne, hogy nem fogsz mar hanyni. En se hanytam, csak szedultem, amugy semmi nem volt.

Igen, szerintem bizhatsz benne, hogy nem fogsz mar hanyni. En se hanytam, csak szedultem, amugy semmi nem volt.
Nagy valószínûséggel igen. Nekem anno azt mondta a belgyógyász, hogy aki hányós az már 8 hetesen az.
Remélheted, én már 5 hetesen hánytam egészen a szülésig! Könnyû babavárást.
Most kiábránditó leszek:-)én a 12 hét környékén kezdtem hányni, tartott kb.3hétig.pedig én is azt hittem megúszom.Remélem te nem jársz igy.
A kérdező hozzászólása: Sziasztok lányok!Köszönöm szépen a válaszokat!!! :-)))

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!