Találatok a következő kifejezésre: Ma vagyok 10 (194 db)

Ha a menzesz szerint ma vagyok 10+5 hetes terhes, akkor az ultrahang szerint az orvos miért mondhatja hogy pont 11 hetes vagyok?

Legjobb válasz: 2 nap..marha sok:D kábé enyémet is ennyivel nézték nagyobbnak a 12 hetes uh-n.

2 nap..marha sok:D kábé enyémet is ennyivel nézték nagyobbnak a 12 hetes uh-n.
Mert tippelnek a baba méretei alapján egy terhességi kort. Korrigálják a korábbi, kizárólag papír alapú számítást a baba méretei alapján. Sokszor lesz ez még így, mire születik egy "végsõ eredmény". Nekem 5. héten mondta, hogy egy héttel idõsebb és igaza lett, végig tartotta az egy héttel nagyobb elõnyét :) így aztán korrigáltuk a szülés dátumát is egy héttel elõbbre.
Az uh szerint soha nem lesz annyi idõs mint amennyi mensi szerint leszel. Szokd meg, hogy folyton mást mondanak :D Alapból nekem mindig a mensi szerinti idõpontot írták a papíromra, de szóban mindig elmondták, hogy x hét y naposnak felel meg. Alapból november 15- re vagyok kiírva, de egyik uh-n azt mondják nov 10. másikon meg, hogy nov 19. Szóval ezzel ne is foglalkozz.
A kérdező hozzászólása: Akkor nagyobb a baba mint ahogy menzesz szerint ki lenne számítva?
a 2 nap az semmi. tényleg minden u.h-on korrigálnak. szóval ettõl nem kell megijedni
Pár nap nem számít. Menzesz szerint nézd. Nekem is mindig különbözõt mondanak. 19. heti uh-n elsõnek az asszisztens nézett meg, azt mondta, 18+5 hetes vagyok, majd bejött a doki és õ már 19+1-et mondott. Pár percen belül volt ez :-)
A kérdező hozzászólása: Koszonom a válaszokat.nem vagyok megijedve, csak kíváncsi vagyok hogy is van, mivel az ultrahang elott beuti az orvos mindig az utolso menzeszt, ugyhogy a gép is kiszámítaná, nagyság szerint meg más.nem baj amugy, csak egészséges legyen és ugy fejlodjon ahogy kell.
most komolyan 2 nap miatt gondolkozol???? Minden magzat más méretû akár már ilyenkor. Tudod van gyerek aki 5kg-mal születik van aki meg 2, 5kg-mal. e
Az ultrahangon mérnek egy ülõmagasságot, amit összehasonlítanak egy átlagos x. hetes magzat magasságával. Ahogyan én biztosan nem vagyok olyan magas, mint akik itt válaszoltak, úgy különbözik a babák mérete is. A mienket 1 héttel nézték nagyobbnak 12 hetesen, aztán a 18. hetin már normál méretû volt. Mindkét UH-ot pontosan azon a napon csinálták, amikor az adott hetet betöltöttem. A férjem utazásai miatt pontosan be tudjuk lõni, hogy mikor fogant és nem lehetett idõsebb... Egyébként 2 nap nem számít sokat, ahogy a többiek is írták és nagyon sok múlik a gépen, amivel az UH készült illetve az orvos gyakorlatán, aki csinálta.

Ma vagyok 10 hetes. Eléggé fáj a derekam és hátul a vesémnél, meg fájdogál a hasam, jobban mint eddig. Folyás rendben, nem barna vagy véres. Ez gond? Menjek orvoshoz? Aggódom!

Legjobb válasz: szia! Egy pisivizsgálat nem árthat,nektek!Nekem 5-6 hetesen volt húgyhólyaggyulladásom,kaptam rá antibiotikumot,mert nem jó az ilyasmi ilyenkor! Jobbulást! 33 hetes km

szia! Egy pisivizsgálat nem árthat, nektek!Nekem 5-6 hetesen volt húgyhólyaggyulladásom, kaptam rá antibiotikumot, mert nem jó az ilyasmi ilyenkor! Jobbulást! 33 hetes km
Én inkább elmennék, biztos ami biztos.
A derék és a hasfájás nekem is megvolt, azt hiszem a miatt nem kell félned. De a vesetájékot, nem is tudom. Biztosan hasznos tanács az elõttem szólóé!
Nekem is fájdogál a derekam - vese táják - szóltam a dokinak, azt mondta, hogy ilyenkor panghat a vese és ez elõfordul, próbáljak meg sokat inni. 12 hetesen úgyis kell menned gondolom, (orvos, labor stb) azért említsd meg az orvosodnak.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszolókat, voltam dokinál, hüvelygyulladásom van, amire kaptam kúpot, de a bébivel minden rendben és szépen fejlõdik :) Köszi mindenkinek mégegyszer! :)
Megpróbálhatod:) Sok sikert!
A kérdező hozzászólása: az volt irva a 10es tesztemre hogy már 10-12dpo-n pozitivat mutat ha van baba
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat tudom, hogy érdemes lenne várni szombatig!de ez a 4nap nekem egy "örökkévalóságnak"tünik!!
Nekem két terhességemnél is mutatta ilyen korán, persze halvány volt nagyon :)
Mensi elõtt, van akinek folyamatosan kezd csökkenni 1-2 tizedet a hõmérséklete, amíg visszaáll az alaphõre, és kezdõdik az új ciklus. De ez egyénileg is változó lehet.Láttam én már olyan hõgörbéket is, ami cikkcakkos volt mint a villám, se jellemzõ hõemelkedés, se csökkenés nem látszott rajta, és mégis egészséges terhesség, és baba lett belõle. Más meg hónapokig nézegeti a nagykönyvben megírt görbéit, és mégsem sikerül... Drukkolok, hogy neked minden rendben legyen:)
A kérdező hozzászólása: ez a hasfájás remélem nem a mensi jele
nekem kimutatta (10-11 dpo, este), ha nem leszel utána nagyon szomorú, pisilj!:) oké, az enyémek ketten vannak, de egykéket is mutatott már ki ilyenkor.
A kérdező hozzászólása: 37.1 a höm ha megjönne akkor mennyivel esik le?
A kérdező hozzászólása: elvileg szombaton kéne megjönnie mert 38naposak a ciklusaim..hát lehet megvárom..
Kicsit korai lesz még. Nincs már olyan sok vissza mensiig, miért nem várod meg, hogy kimaradjon?
Reggeli elsõ pisibõl próbáld meg. Ha negatív, akkor várj a hét végéig.


Mikor teszteljek? Ma vagyok 10. dpo-n de már eléggé fájnak a melleim! Mit gondoltok?

Legjobb válasz: Szerintem várj még 2-3 napot, ha biztosra akarsz menni.

Szerintem várj még 2-3 napot, ha biztosra akarsz menni.
A kérdező hozzászólása: Csak olyan nehéz várni :( Voltam már terhes és emlékszem arra a fájdalomra amit akkor éreztem... Ez nagyon hasonlít arra az érzésre. Úgy szeretném ha végre sikerülne!!!
A mellfeszülés a peteérés miatti progeszterontermelés miatt van, nem a terhesség miatt, az ilyenkor még korai. Én a 14. dpo-n tesztelnék, hamarabb nem.
Jobb lenne várni, biztosabb eredmény lesz...
Elvileg talán egy 10es teszt mutathat valamit. De tényleg még elég korai a dolog. Ez hanyadik ciklusnapod?
A kérdező hozzászólása: Ez a 23. ès àltalában 28 naposak a ciklusaim.

Ma vagyok 10. DPO-n, csináltam tesztet, de negatív. Ez a hónap is sikertelen lenne?

:(

Legjobb válasz: túlságosan is hamar csináltad a tesztet,talán még csak most fejezõdött be a beágyazódás,ilyenkor még alig van HCG a szervezetedbe,4 nap múlva tesztej újra,akkor már biztos kimutattja a tesztet,majd írd meg az eredményt :) amúgy mióta próbálkoztok?

túlságosan is hamar csináltad a tesztet, talán még csak most fejezõdött be a beágyazódás, ilyenkor még alig van HCG a szervezetedbe, 4 nap múlva tesztej újra, akkor már biztos kimutattja a tesztet, majd írd meg az eredményt :) amúgy mióta próbálkoztok?
A bunkó 3. vagyok! :) Mi 1 éve próbálkozunk, nincs nagy baj, csak egy kis Tsh és prolaktin szint probléma (minimális), meg egy kis peteérés hiány... :( 1hónap alatt szépen javultak az értékeim. Én kb a 6. hónap környékén éreztem azt, hogy mindjárt megõrülök, sírógörcs stb... Na azóta talán ha egyszer teszteltem, akkor is csak azért mert azt hittem, hogy késik, holott csak totál rendszertelen volt a menzeszem. (36-43nap) Próbálj kicsit lazítani. Nekem az után sikerült lenyugodnom, mihelyt megtudtam, hogy mi a bajom és elkezdtük kezelni. Most úgy fogom fel, hogy tudom hogy most még nem fog sikerülni, persze azért reménykedem, de így könnyebb kicsit. Alig várom már azt a kellemes hónapot amikor minden rendben van velem és végre baba miatt késik. Sok sikert neked, mielöbbi babásodást kívánok!
Jézusom, ti direkt szivatjátok magatokat 10.dpon negatív tesztekkel? Alapból 12.dpo elött tök fölösleges, nagyon-nagyon kevés embernek mutat pozit 10.dpon. A nõk többségének legkorábban a nemvárt napon, de van hogy csak utána 1-2 nappal mutat pozit! Annyira idegesítõ már, hogy ezt nem tudjátok felfogni... Bocsánat!
Lehet túl hamar teszteltél. Várd ki a nemvárt napját!
A kérdező hozzászólása: Tudom, tudom , hogy nem normális, de nehéz kivárni a nemvárt napját. Már 6. hónapja próbálkozunk, eredménytelenül. Tudtam, h nehéz lesz, na de hogy ennyire?
valaki éveket próbálkoznak mégse csinálnak már 10. dpo-n tesztet, te még hozzájuk képest az elején vagy :/ tudom hogy nehéz várni, de attól hogy ilyen hamar tesztelgetsz nem lesz + a teszt, sõt még jobban elszomorodsz.Mi már 1 éve próbálkozunk és 8 hónappal ezelõtt teszteltem utoljára.
Persze, sokan írtuk már itt, hogy SEMMI tünetünk nem volt egyáltalán.
A kérdező hozzászólása: Csak a melleim nõttek meg de rettenetesen :)
szia!kb én is a 10. hétig voltam rosszul.most a 15. hét elején járunk és tök jól érzem magam
Szia!Gondolom ennek a párod nagyon örül:) )))))!Nekem is 10.héten múlt el az a kis émelygés is!Aztán 13.héten durván újrakezdõdött!De szerencsére csak egy hétig tartott!Szóval minden ok!Boldog babavárást Neked!Üdv :15 hetes kismama

Ma vagyok 10+3 hetes. Mindig megfordul a fejemben hogy meg marad e a babókám? Nemtudom hogy merjük e beleélni magunkat? Ti mit mondtok mekkora esély van rá hogy megmarad a manó?

5 éve volt egy terhességem de sajna rosszul végz?dött.Már 3 éve vártuk a kisbébit,végre itt van de naon félek még.Lehet lepontozó a kérdésem,de negatív válaszokat kérlek titeket tartsátok meg magatoknak.Köszi!

Legjobb válasz: Ééértem:) látod ez meg sem fordult volna a fejemben:) Amúgy meg ne félj, persze egy kis rettegés mindenkiben benn van, de szerintem inkább próbálj meg más dolgokkal foglalkozni. Sok sikert:)

Ééértem:) látod ez meg sem fordult volna a fejemben:) Amúgy meg ne félj, persze egy kis rettegés mindenkiben benn van, de szerintem inkább próbálj meg más dolgokkal foglalkozni. Sok sikert:)
Én 5 hetes terhes vagyok, és nekem is m indig ez jár a fejemben. de nem szabad a legrosszabbra gondolni, fej a fejjel, minden rendben lesz!
Szia! Tudom mit érzel én is így voltam(vagyok).nekem tavaly volt egy babám.amikor 1 évvel késõbb újra terhes lettem rettegtem az elején hogy õ megmarad-e és minden olyan dolognál amit tavaly éreztem megijedtem, de hittem és nagyon reménykedtem még most is hogy vele minden rendben lesz és hidd el neked is jobb lesz meg a babának is ha nem gondolsz rossz dolgokra.Örülj a babának és légy boldog, ezt õ is megérzi.Már csak pár hét és sokkal nagyobb lesz az esélye hogy megmarad nektek.Beleélni magatokat még szerintem nem érdemes, még mi sem merünk annyira vásárolgatni, de beszélni imádunk róla.Tehát fel a fejjel, örülj és bízz.Remélem minden rendben lesz, sok boldogságot kívánok. 18 hetes kismami
Én is 5 hetes vagyok, túl vagyok már két vetélésen, amikor megtudtam, hogy megint babót várok nagyon boldog voltam, de bennem van a félsz, hogy mi lesz. De úgy döntöttem, hogy most NEM lesz semmi baj, teljesen pozítívan állok a dolgokhoz. Tehát te se gondoljál semmi rosszra, csak a szépre, nem lesz semmi baj. Nemsokára egy csodálatos babátok lesz és nagyon boldogok lesztek. :)
szia! A vetélés nem automatikusan jelenti azt , hogy a további terhesség(ek) sem sikerülnek! Nagyon sok nõdoki biztatja a kismamikat , hogy vágjanak bele ezután a "rossz"élmény után is a babaprojektbe , mert ha nincs szervi vagy genetikai gond a háttérben , akkor minden oké, minden adott hozzá. Ha pedig van ilyen ok, azt már nagyon jól tudják elõtte kezelni :) ) Úgyhogy jó babavárást :)
Szia! Csak pozitívan:) Minden rendben lesz, mindig csak a jó dolgokra gondolj. Nekem is volt egy vetélésem( 12 hetes volt a manó), rá 2 hónapra terhes lettem:) most, április 30-án lesz 1 éves a gyönyörû, okos lányom:) :) Nem mondom, hogy nem aggódtam, (rettegtem) de próbáltam pozitívan gondolkodni, még akkor is mikor 12. hétig hánytam, majd 16. hétig barnáztam. A 36. héttõl meg úgy néztem ki mint egy lufi, olyan vizes voltam. Az orvosom azt mondta tuti elõbb jön a baba, erre még ráhúztunk 3 napot:) :) Minden jót kívánok Nektek!!! Boldog babavárást:) :)
A kérdező hozzászólása: 10 hét 3 nap.Köszi a választ!
Szia! Én 7 hetes terhes vagyok, túl egy vetélésen és egy szülésen. A kislányom most 2 éves. Amikor 2 hónappal a vetélés után kiderült, hogy terhes vagyok, mindent másképp csináltam, mint az elõzõ terhességnél és ez bejött. Az elsõnél megtartottam a pozitiv tesztet, a másodiknál kidobtam. Az elsõnél már tervezgettem, hogy milesz, hogylesz, a másodiknál csak a 12-13. héten mertem remélni, hogy már nem lesz baj. Amúgy azt nem értem, hogy mi az, hogy 10+3 hét?? Miért 10+3? Az nem 13 hét? Elvégre 40 hét a babavárás, nem 37+3. Vagy én tudom rosszul?:) ))
A kérdező hozzászólása: Nagyon aranyosak vagytok és köszönöm a biztatást!!!Mindenkinek sok sikert és sok boldogságot kívánok!!Amúgy mi is szeretünk róla beszélni és nevetni hogy hogy lesz mint lesz!!Mégegyszer köszi!!!
Szia! Szerintem hamarosan megkönnyebbülsz majd! Nekem is megfordult a fejemben, most töltöttem a 11.hetet. 7 hetesen állapították meg a terhességet és mivel nem tudtam kivárni a 12.heti uh-t, így nemrég visszamentem a dokihoz, hogy lássam a babát. És ott volt, hatalmasat nõtt, láttam a kezeket, lábakat, ahogy élt. Azóta nyugodt vagyok, de azért a 12.heti genetikai uh-n remélem még egy kõ leesik majd a szívemrõl.

Ma vagyok 10 hetes, és vizeletet kellett adnom a vérvételnél, de az zavaros volt, és a tetején mintha úszkáltak volna valamik. Normális ez? Valami baj van? Mit jelethet?

Legjobb válasz: Lehetseges hogy nem mosakodtal meg alul elotte?Attol szokott zavaros lenni meg.Ha jol megmosakodtal es zavaros nem lehet gond.

Lehetseges hogy nem mosakodtal meg alul elotte?Attol szokott zavaros lenni meg.Ha jol megmosakodtal es zavaros nem lehet gond.
Nem baj, ha úszkálnak benne, lehet egy kicsivel több baci is, de azért pisi, hogy a mérgeket kiürítse! Nyugi! :)
ha nem mondtak rá semmit nincs gáz lehet hogy erösebb folyásod van és attol zavaros
A kérdező hozzászólása: Hüvelyi Utrogestant kell szednem, és felolvadás után távozott a hüvelyembõl. Azt meg nem tudtam megtenni hogy elõbb pisilek egy kicsit, mert reggel már voltam otthol pisilni, és most alig kellett! Nem nézték meg, mert csak be kellett tennem az ablakhoz, és ott nem volt senki! Félek!
A kérdező hozzászólása: Letusoltam mielõtt elmentem a vérvételre! Vizelet vizsgálatra meg nem számítottam, mert kedden kell vinne vizeletet a terhes gondozásra! JA és még tisztaságit is használok!
Szia! Biztos hüvelyváladék keveredett a vizeletedbe. Legközelebb biztos ami biztos szerintem vigyél reggeli vizeletet. Emiatt valószínûleg fognak bacit meg laphámsejtet találni a vizeletben. Amikor viszed az eredményeket a dokihoz, említsd meg, hogy milyen körülmények közt adtad a mintát. Nyugi, mással is elõfordult már!:) (Velem is)

Ki hogyan kezdte a levegőztetést? Ma vagyunk 10 naposak, szellőztettem, de átvittem a kisfiamat a másik szobába. Holnap jól betakargatom és ott hagyon, így tovább. Mikor mehetünk sétálni?

Legjobb válasz: Szia! Én (a védõnõ tanácsára) 2 hetesen kezdtem el sétáltatni a kislányomat elõször csak 15-20 perc, másnap fél óra, harmadnap 1 óra. Jól öltöztesd fel (de azért ne izzadjon) szélbe, nagyon hidegbe még 1 hónapos koráig sztm ne vidd ki, utána már lehet. Mi van hogy 2-3 órát is sétálunk akár nagy hidegben is, de a kislányom már 4 hós. Jó sétákat!

Szia! Én (a védõnõ tanácsára) 2 hetesen kezdtem el sétáltatni a kislányomat elõször csak 15-20 perc, másnap fél óra, harmadnap 1 óra. Jól öltöztesd fel (de azért ne izzadjon) szélbe, nagyon hidegbe még 1 hónapos koráig sztm ne vidd ki, utána már lehet. Mi van hogy 2-3 órát is sétálunk akár nagy hidegben is, de a kislányom már 4 hós. Jó sétákat!

Mikor kezdjem el az Lh tesztet, ha ma vagyok a 10 napon, eddig 28 naposak volt a mensim, de most a Closty szedése miatt, 4 nappal kitolta, tehát 32 napra jött meg legutóbb?

Mit javasoltok?

Legjobb válasz: Dm-be, aranyos vagy és köszi a jó tanácsokat:-) Rámfér, mert már meguntam a sok - tesztet, most vagyok a 2. Clostys Duphastonos hónapban, ittam a málnalevélteát ovuig, meg a palástfüvet fogom ovu után. Ma a 10 napon észrevettem hogy tojásfehérjés, de nem nyúlós, ne próbáljak ki egy tesztet azért ma is, le ne csússzunk már..mi a véleményed?

A kérdező hozzászólása: Dm-be, aranyos vagy és köszi a jó tanácsokat:-) Rámfér, mert már meguntam a sok - tesztet, most vagyok a 2. Clostys Duphastonos hónapban, ittam a málnalevélteát ovuig, meg a palástfüvet fogom ovu után. Ma a 10 napon észrevettem hogy tojásfehérjés, de nem nyúlós, ne próbáljak ki egy tesztet azért ma is, le ne csússzunk már..mi a véleményed?
A kérdező hozzászólása: KÖSZÖNÖM SZÉPEN!!!:-) Neked miért kellett Clostyt és Duphastont szedni??
Igen, a második clostys hónapban totál-brutál ovulációm volt.
A kérdező hozzászólása: 78 mm uterus, 12 mm endometrium. J.o. 19, 14, 13 mm-es foll, B.o 19 mm-es foll, ikrekre nagy az esély?? Ezek a mai eredményeim:-) Az Lh tesztem tegnap negatív volt, lehet nem lesz ovulációm??? Ja és a testhõm zuhant 2 tizedet a mai nap, mert eddig 36, 8 volt, ma meg 36.6, miért?
Attól függ hány teszted van. (szét tudod-e vágni?) A 13-on elkezded szerintem elég lesz végig. Kérdezz bátran, a kisfiam a kitartó tesztelgetésnek köszönhetõ, mert a 26-ik napon jelzett pozitívat (együtt sem lettünk volna a párommal ha nem jelez). Hol veszed a tesztet? DM-es vagy Netrõl?
A kérdező hozzászólása: Jaj a hõmet elfelejtettem leírni neked: 36, 8, de a héten mindennap ennyi volt, lehet nincs pém..
Jó az a 36, 8 szuper! Mérjed csak minden reggel! Majd akkor kell próbálkozni(sokak szerint kellett volna) mikor leesik a hõd hirtelen. Elméletileg pé elõtt lezúg, aztán hirtelen fel. és fennt marad. Még van idõ hogy pé-d legyen bõven, ha 32 napost csinált a closti, lehet még 34 is ebben a hóban. Tehát mérni szépen és tesztelni :) :) Velem azért szedették mert hosszúak voltak a ciklusaim, a duphastont meg az eddigi vetélések miatt biztosításként. A babatervezõs oldalon nézzél szét, rengeteget tanultam ott, nagyon sok görbe van, le van írva részletesen minden!
A kérdező hozzászólása: Én nem nagyon értek a görbékhez:-( A hõmet szoktam mérni, de ez a Closty kicsit bekavart most! Neked a Clostytól volt ovulációd?
A kérdező hozzászólása: Szép hétvégét neked, hétfõn leszek leghamarabb net közelben:-( Azért írj nyugodtan!!! Boldog babavárást Nektek:-)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!