Találatok a következő kifejezésre: Ma vagyok és 2napos! Ma (4 db)

Ma vagyok 41hetes és 2napos! Ma már bent kellett volna maradnom a kórházban de saját felelősségre eljöttem, felelőtlen vagyok? ...

Azt mondta az orvos mikor megvizsgált h a méhszájam 1000-es,vagyis nem alkalmas magzatvízvizsgálatra sem,sem arra h akár beindítsák a szülést.Ezért felvesz az osztályra,én rákérdeztem h ha nem akar megszületni meddig várnak még és aztm ondta h akár jöv.szerdáig is mert az a 42-dik hét,és ha addig minden rendben a babával akkor nem inditják be.

Legjobb válasz: Én a te helyedben egy másik kórházba mennék!!! Ott elõállnék a fent leírtakkal és tudod mit, szerintem éppen emiatt másképpen állnának hozzád. Nagyon figyelnének Rád és a babára. Nagyon is jól döntöttél, fõleg ezek után, amiket mondtak. Próbálj máshova menni. És nem értem, miért nem tudják beindítani a szülést zárt méhszájjal...

Én a te helyedben egy másik kórházba mennék!!! Ott elõállnék a fent leírtakkal és tudod mit, szerintem éppen emiatt másképpen állnának hozzád. Nagyon figyelnének Rád és a babára. Nagyon is jól döntöttél, fõleg ezek után, amiket mondtak. Próbálj máshova menni. És nem értem, miért nem tudják beindítani a szülést zárt méhszájjal...
Az en szemelyes velemenyem az, hogy azokbol, amit leirtal, helyesen cselekedtel. Hogy miert hoborognek, miert ez a "le fognak szarni" stilusu szoveg (kismamanak ilyet mondani?! Ezeknek nem volt gyerekszobajuk, nover, es igy ijesztgetni?) Azt nem ertem. Sok sikert!! :)
Itt van a kutya elasva!!! Az ugyeletes dokinak derogal lemaszni megvizsgalni a nem bennt fekvo kismamat... Oh, h mennyire rosszul vagyok ezektol... Jol tetted, h nem maradtal bennt, en egy dolgot javasolok neked: legyel nyugodtan talpraesett, erelyes (a kulturalt korulmenyek kozott) es allj ki a magad igazaert, es azert, h ugy banjanak veled, ahogy kell. A nagyim fel az orvosoktol, Istennek tartja oket, de haragtarto es itelkezo Istennek, sose mer szolni semmiert, es mindig rosszul bannak vele. Ugyanez az orvos velem, akinek fellepese, hatarozott elkepzelese van arrol, h kell viselkednie egy orvsonak, aki megmondja kerek perec, mit akar, ugyanaz az orvos bokol es puszival koszon... Allj ki magadert, es a babaert, es rangasd le az ugyeletest, neki AZ A DOLGA, H LEMENJEM MEGVIZSGALNI. Szep szulest kivanok!!
Én januárban szültem, befektettek szülés elõtt 1 héttel, mert túlhordtam a babát, de így utólag tudom, hogy erélyesebbnek kellett volna lennem, hogy haza akarok menni, mert tök fölöslegesen voltam távol a családomtól, ami totál kikészített. Reggel le kellet adni vizeletet, csináltak egy ctg-t / nst /, és így tömören ennyi. Úgyhogy jól tetted, ha be tudsz menni minden nap, akkor minek néznéd ott a falat.
Mindeképpen jól tetted, hogy nem maradtál benn. Én három hetet töltöttem benn szülés elõtt, de a mindennapi vizit nem vizsgálatot jelentett, hanem odaálltak az ágyam fölé, mosolyogtunk egymásra, néhány viccet elsütöttek, néha megkérdezték, hoyg érzem magam. Nst-t napi egyszer csináltak, és ennyi. Én akkor mág nem mertem hazajönni (a feltételek is mások voltak), de nem értettem, miért nem fekhetek otthon...
Szerintem sem baj, hogy nem maradtál bent.Hát, elég hülyék.Szülés után meg 2 napra kidobják az embert a kórházból.
Na figyi...jól tetted hogy ne maradtál bent.Az orvos csak azt nézi hogy mennyit kap utánnad a kórház.Utánnam (10 napig voltam bent)164 ezret termeltek be az államtól.Nem indokolt hogy bent legyél.Mozogj egy kicsit többet, meg szexeljetek egy jót. Sok sikert.
Szia! Szerintem jól döntöttél. Ha zárt a méhszáj és az orvosod szerint is várhattok jövõ hét szerdáig, na és minden nap mész nst-re (itt a méhösszehúzódásokat is figyelik, nem? - még nem szültem, 14 hetes kismami vagyok), nem lehet gond. Írtad azt is, hogy rövid idõn belül eljuttok a kórházba, ha valami gond lenne. Csak azért, mert saját felelõsségre nem feküdtél be, az orvos nem büntethet azzal, hogy nem vizsgál meg. Neki is érdeke, hogy minden rendben legyen. Szóval, szerintem nem baj, ha csak hétfõn fekszel be. Könnyû szülést kívánok és jó egészséget.
A kérdező hozzászólása: Azt mondta a nõvér h csak akkor tudnak indítani ha valamennyire nyitva van a méhszáj, mert így nem lehet és abból tuti császár lenne.Ráadásul nem szeretnék másik kórházba menni mert itt ez az egy ami 98óta roming-in, és voltam is a szülõszobát meg a csecsemõs osztályt megnézni és gyönyörû meg tiszta meg minden.És a másik kórházunk meg nem babás-mamás ráadásul nem is szép és ott nem használnak a szülészeten epidurált mert az ottani fõorvosnak az a szlogenje h szenvedj meg a gyerekedért.Emitt meg legalább minden van.És a nõvér szerint ha megyek holnap nst-re õ utána elviszi aláíratni azt az ügyeleteshez-így mondta:Õ nem fog lejönni egy olyan kismamához csak úgy megvizsgálni aki elutasítja az ellátást, viszont ha befeküdnék akkor ugye mindennap van fõorvosi nagyvizit és akkor megvizsgálnak de amúgy az ügyeletes tényleg leszar.És így hétvégén nem fogom tudni h nyílik e a méhszáj.Teljesen kiborítanak.Nem gondoltam h ennyire köcsögök, ráadásul azt mondta a nõvér van aki 2hetet is itt fekszik mert nem akar kibújni a gyereke.Hát én nem fogok. Ráadásul egész nap nézhetném a plafont a nem épp kellemes társasággal.Szerintetek miért nem akar már kibújni?Biztos nincs baja?Minden eredményem jó.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen, h így mellettem álltok.Nem gondoltam h igazat adtok nekem, mert azt hittem eddig h az mindig szent és sérthetetlen dolog amit az orvos mond.Remélem nem lesz semmi baj, mostmár csak azt nem tudom ha hétfõig semmi akkor hétfõn menyjek a táskámmal és mondjam h jöttem befeküdni, vagy mi?Hülyének fognak nézni, vagy majd leszarnak."jaj maga az aki hazament?"
Az elotted valaszolo vagyok. Igen, szerintem keszulj ossze, es ugy menjel hetfon, a pakkoddal.
Én a helyedben a következõ vizsgálatra/nst-re vinnék magammal vkit (például a férjedet) és rákérdeznék, milyen vizsgáltaot végeznének még, ha bent feküdnél, a válsz után pedig kérném a megnevezett a vizsgálatot. Ha nem végzik el, vagy bunkók veled, kilátásba helyezném, hogy panaszt teszek az egészségbiztosítási felügyeletnél. (ezért kell, hogy legyen veled valaki, hogy ne mondhassák erre, hogy "nincs tanú, tegyen csak panaszt") Hátha ezután jobban meggondolják, hogyan viselkednek Veled! (Ha tényleg tennél panaszt: http://www.ebf.hu/index.php?m=2.1 )
Szia nagyon jól tetted hogy nem maradtál bent!!!!Én is az elsõ babával 41 hetessen befegtettek korházba, pedig nem volt a méhszájom nyitva, se magzatvízszivárgás szóval semmi bajom.Kettõ napig kínoztak, hogy nyíjak.Megvolt két nap után a nagy eredmény kinyíltam 2 ujjnyira, és se tovább.Én kaptam a hüvelybe valami tabblettát, de semmit nem használt, csak tolófájásokat csinált, de hiába volt fájások ha csak 2 ujjnyira voltam nyitva.Három napig szenvettem, maj elcsípték a magzatvizet.Ahány orvos járt be hozzám mindegyik mást mondott.De végül 3 nap után megszületett a kisfiam.És ekkor derült ki hogy elvoltam számolva, és csak 39 hetes voltam, még nem volt ott a szülés ideje.Majd elõjön mikkor érett lessz rá!!!!Ne aggódj nagyon jó döntés volt!!!!!!Üdv 32 hetes kismama.

15+2napos km. vagyok ma voltam védőnőnél és doplerrel szívhangot akart hallgatni de nagyon nehezen találta meg, és azt mondta ennyi idősen túl lent van a baba ez mit jelent?

Legjobb válasz: Szia! Megkerdezhetem, hogy hol hallota a szivhangot? Mennyire lent? Nekem van itthon ilyen szivhalgatom, es 1 heten egyszer meghallgatom en is magamnak es nekem a koldokom alatt van kb 3-4 centire, a es 17 hetes vagyok most, ott lehet hallani ahol kezd dudorodni a hasam. :)

Szia! Megkerdezhetem, hogy hol hallota a szivhangot? Mennyire lent? Nekem van itthon ilyen szivhalgatom, es 1 heten egyszer meghallgatom en is magamnak es nekem a koldokom alatt van kb 3-4 centire, a es 17 hetes vagyok most, ott lehet hallani ahol kezd dudorodni a hasam. :)
Mi az, hogy túl lent? Ennyi idõsen ugyan hol lenne? Hiszen a méhed is jóval a köldököd alatt van..Ne foglakozz vele, hallgass az orvosra, ha nem lett volna jó helyen a baba, õ szólt volna.
Ezek a védõnõk:-) az enyém sem egyszerü.De hála az égnek ma voltam nála utoljára, mert átjelentkezem oda ahová költöztünk.Nekem csinált olyat, hogy meghallgattuk a szivhangot (kb:fél perc)aztán semmit nem hallottunk.erre aztmondja:baj van.Hát gondolhatod, hogy beparáztam.Mondom neki, hogy máshol érzem a picit.Odarakta a készüléket és Ott már hallottuk.Ja és ma utoljára még jól lecseszett a súlyom miatt.Aláhúzta pirossal, hogy a doki JÓ lássa.Ha adokid rendben talált mindent, NE AGGÓDJ!!!!32 hetes km
Azt, hogy õ egy védõnõ, az orvos pedig orvos. Neki semmit nem kell tudni és nem is szabadna tudni mikor hol van a baba, az az orvos dolga. Ne ijedj meg, majd az orvos közli ha baj van... De gondolom voltál 12. heti uh-on is és minden rendben volt.
Ilyenkor még nem is szoktak szívhangot nézni, még a védõnõk sem!! Nem értem, hogy miért ijesztget fölöslegesen! Ha az uh-n mindent rendben találtak, ne izgulj! A védõnõk egyébként szoktak hülyeségeket beszélni!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen mindenkinek a megnyugtató választ.12uh-n minden rendben volt és múlthéten a nõgyógyász is megvizsgált és ott is ok minden. Azt mondta férfiökölnyi gravida.A szívhangot köldök alatt 5-6 centire hallotta.
Sajnálom h ilyen védõnõt fogtál ki. De azért nem kell általánosítani. nem mondott egyáltalán hülyeséget, de ilyenkor még tényleg lent van a baba, hiszen gondolj bele a méhed felsõ része(fundusa) majd csak a 20.hét körül lesz köldök környékén. ezért egyértelmû, hogy 15 hetesen még lejjebb van. A másik dolog, hogy amivel a védõnõk hallgatják a szívhangot, ha nem a legújabb gép, akkor ilyen idõs korban nem fogja vele megtalálni a szívhangot. és nem azért mert a védõnõ a béna, hanem azért mert a gép nincs olyan érzékeny, hogy megtalálja a babát. szóval nem a védõnõt kell rögtön leírni milyen a szakmai tudása. Ha valamit nem értesz amit mond, akkor kérdezz rá még ott, hogy ezt hogy is érti. nem fogja leharapni a fejed, hiszen azért van , hogy a kismamákat mindenrõl tájékoztassa, és neked meg nem kötelezõ tudni mindent. Remélem a továbbiakban jobb lesz a véleményed a védõnõrõl. 26 km.
Ezek nem igazán számítanak. Pláne hacsak ennyi az eltérés.
Hát nem tudom mit jelenthet. Én fordítva vagyok. Pénteken a dokim azt mondta és menstruáció szerint is 29+3 hetes vagyok. Szombaton 4D-n a másik doki azt mondta, h a méretek 27+3 hetesnek felelnek meg, az idõpontom pedig júni 21. helyett júli 6.-ra várható. Na most akkor mi van? Jó lenne tudni mit kell figyelembe venni...Jó babavárást!:)
Ennyi idõs terhességnél már a genetika is befolyásolja a baba méretét. Ha a 12. hetes ultrahangon is ilyen nagy volt az eltérés, akkor számíthatsz rá, hogy korábban jön.
A kérdező hozzászólása: nem 12hetesen hanem 13+4naposan voltam uh-n és akkor 14hetesnek felelt meg.

36hét 2napos vagyok. Ma megvettem a homeopátiás bogyókat. Caulophyllum 5ch, cimicifuga 15ch és arnica 30ch. Mostantól mindennap bevehetek egy adagot mindegyikből?

Van valakinek tapasztalata.

Legjobb válasz: Szia! Én szedtem és nekem naagyon bevállt! Anyukám gyógyszerész és náluk mindig úgy viszik a patikából, hogy a nem henger alakút ,ha jól tudom, akkor az a caulophyllum) 2-3 héttel szülés elött kell elkezdeni, a cimicifugát akkor amikor beindulnak a fályások a szülés napján és az arnicát pedig a vajúdás és a szülés között vedd be. Nekem nagyon bevállt, olyannyira, hogy az utolsó 2-re már nem volt idõm, az elsõ fályástól kezdve 1 óra 50 perc múlva megszületett a kislányom:) ha kérdésed van, írj nyugdtan privit!!!!! Válaszolok! Dia (Ja és elsõ baba)

Szia! Én szedtem és nekem naagyon bevállt! Anyukám gyógyszerész és náluk mindig úgy viszik a patikából, hogy a nem henger alakút , ha jól tudom, akkor az a caulophyllum) 2-3 héttel szülés elött kell elkezdeni, a cimicifugát akkor amikor beindulnak a fályások a szülés napján és az arnicát pedig a vajúdás és a szülés között vedd be. Nekem nagyon bevállt, olyannyira, hogy az utolsó 2-re már nem volt idõm, az elsõ fályástól kezdve 1 óra 50 perc múlva megszületett a kislányom:) ha kérdésed van, írj nyugdtan privit!!!!! Válaszolok! Dia (Ja és elsõ baba)
Én csak az elsõ kettõt szedtem és csak vajúdás alatt, felváltva 5-5 bogyót félóránként. A szülészeten is tudnak tanácsot adni:-)
Szia, én másképp szedem ezeket a szülésznõm javaslatára, és más a hígítás is: Caulophyllum CH 30-at a 36. héten kell kezdeni, ekkor heti 1x5 golyócskát. A 37. héten heti 2x5-öt, 38. hét: heti 3x5, 39. hét: heti 4x5, 40. hét: heti 5x5 golyó (esetleg a 41. héten napi 1x5-öt). A Cimicifuga CH 30-at csak a fájások megkezdõdésekor kell elkezdeni, sajnos errõl többet nem tudok, mert telefonon fogja elmondani akkor a szülésznõm. Az Arnica CH 30-at szülés után, a gyermekágyas idõszakban kell majd szedni, ez a gyógyulást segíti. De ha rákeresel a neten, ott is találsz egy két tippet, hogy hogyan érdemes szedni. Könnyû szülést kívánok, 40 hetes kismama
mind a kettõnek 5ch nak kell lennie!!! ill egyforma számúnak! cauloból 38 héttõl napi 3*5 bogyó. Vajúdástól meg fél óránként a caulo meg a cimi félóránként felváltva. Caulo puhít, cimi tágít amit még nem kéne!! arnica? nem urnica?? Tejserkentõ az urnica 5ch. Viszont a 15ch az már apasztó. Azt ha megszületett akkor kell kezdeni, napi 2*5 bogyó nyelv alatt szopogatva. Én mindegyiket használtam és nagyon könnyû szülésem volt. Bár számítanak a gének is. 8 hetes anyuka, K

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!