Találatok a következő kifejezésre: Ma töltöm már (14 db)

Nyugodt szívvel emelhetem a málnalevél tea adagot? 37 héttől napi 2*2 dl iszok. Ma töltöm a 40. hetet, valahol itt olvastam volt olyan aki ilyentájt már egy litert ivott. Gondolom ártani nem árt ugye?

Kedden mikor megvizsgált a doki azt mondta zárt vagyok, szerintetek akkor eddig semmit nem ért amit ittam? (= (ez kicsit butácskára sikerült :-)

Legjobb válasz: Szia! Én a 36. héttõl iszom, elõször napi fél litert, a 37. héttõl viszont napi 1 litert. Eddig mindig totálisan zárt volt a méhszájam, most 38 hetesen már C2100. Hogy ez használt-e, a homeos bogyók, amiket szedek vagy csak a szervezetem készül már, azt nem tudom, de szerintem ártnai nem árthat, nyugodtan emeld az adagod. Könnyû szülést kívánok!

Szia! Én a 36. héttõl iszom, elõször napi fél litert, a 37. héttõl viszont napi 1 litert. Eddig mindig totálisan zárt volt a méhszájam, most 38 hetesen már C2100. Hogy ez használt-e, a homeos bogyók, amiket szedek vagy csak a szervezetem készül már, azt nem tudom, de szerintem ártnai nem árthat, nyugodtan emeld az adagod. Könnyû szülést kívánok!
Én abba hagytam az ivását vagy másfél hete, most 6 nappal vagyok a kiírt dátum elõtt, mert nagyon nagyon sok olyat olvastam, hogy a teától túlhordták a babát aki itta. És így józan paraszt ésszel belegondolva, ugye a tea hatása hogy a méhszájat lazítsa, hogy táguljon. De ez nem csak a méhszáj izmaira van ugye hatással, hanem az testedre, beleértve a hasad, ill a méhedet is, hogy az is lazúlni fog, tehát nem lesznek méh össze húzódásaid, és késõbb indul be a szülés. A szülés témakört szoktam olvasgatni, és írták már nem is kevesen, még a régebbi válaszoknál, hogy átkozták... Tehát én nem iszom már... 39+2 hkm

Ma töltöm be már a 41. hetet. De babuci nem akaródzik kibújni. Méhszájam zárt (a hét elején még az volt legalábbis), semmi jóslófájásom nincs. Szexelhetünk már gond nélkül?

Tudom, hogy kismillió hasonló kérdés van, de tanácstalan vagyok. A terhességem kb 6-7. hetében véreztem elég rendesen szeretkezés után. A dokinak nem szóltam róla, hanem felfüggesztettük eme tevékenységünket (kibekkeltük máshogy). Ma töltöm be már a 41. hetet. De babuci nem akaródzik kibújni. Méhszájam zárt (a hét elején még az volt legalábbis), semmi jóslófájásom nincs. Olvastam itt, hogy a szex beindíthatja a szülést. Mit tanácsoltok (guggolás, séta és a többi nem jött be, homeos bogyókat+málnalevál teát eszem/iszom)? Ha megpróbálozunk az "összebújással" akkor biztosan nem lesz már baja a babának? Igen tudom, ami nekem jó, az elvileg neki is, de féltem babót nagyon, nehogy már a célegyenesben szúrjam el... és félig-meddig "kényszerb?l" (nem ez a jó szó rá) tennénk, mert nekem azért nem sok kedvem van hozzá ekkora bálnaként.

Legjobb válasz: Szia én is azt hallotam hogy a spermiumban van valami ami megindithatja,és ha zárt a mészáj akkor lehet szeretkezni mert nincs fertözés veszély nekem a dokim mondta,meg olvastam.Csak ovatosan!(szerintem én is ki fogom probálni ha nem indul malyd el)Soksikert.37hetes kismama

Szia én is azt hallotam hogy a spermiumban van valami ami megindithatja, és ha zárt a mészáj akkor lehet szeretkezni mert nincs fertözés veszély nekem a dokim mondta, meg olvastam.Csak ovatosan!(szerintem én is ki fogom probálni ha nem indul malyd el)Soksikert.37hetes kismama
a kolléganõmék is ezt alkalmazták (szexet), és még aznap megszült.
Igen a spermium tartalmaz oxitocint, ami beindíthatja a szülést.Azt adnak a kórházban is.A babának nem lessz baja, de óvatosan..


Ma kinn maradt a telefonom az esőn, azóta, nagyon meleg, aksi lemerült, hiába töltöm. Vége?

Legjobb válasz: Jah, szedd szét darabokra és hagyd békén egy napig. Vagy egy estét minimum.

Jah, szedd szét darabokra és hagyd békén egy napig. Vagy egy estét minimum.
Egybõl ki kellett volna szedned az aksit. A meleg általában zárlatra utal, szóval nem biztos, hogy ebbõl lesz még telefon. De azért szárítsd ki és próbáld ki akkor is.
Ne cseszegesd már! Várd meg míg kiszárad, utána talán még mûködõképes lesz.

40. hetet töltöm a jövö héten. Ma nagyon intenziv sürü méh összehúzodásaim vannak a mellem alatti részen. Ez már jelenti, hogy közeleg a nagy nap vagy olyankor mást is kellene éreznem?

Legjobb válasz: Hát persze hogy közeleg a nagy nap,ha jövõ héten már a 40.hetet töltöd! Jobb ha összeszeded a kórházi motyót, mert van akinél hamar beindul a szülés. Barátnõm 20 évesen, kis sovány, keskeny csípõjû csaj, éjjel 3kor ment be a kórházba szülni és reggel 6ra meglett a baba, pedig a fájások akkor éjjel kezdõdtek. Elsõ babája amúgy...... Könnyû és komplikáció-mentes szülést és jó egészséget neked is és a babának is!

Hát persze hogy közeleg a nagy nap, ha jövõ héten már a 40.hetet töltöd! Jobb ha összeszeded a kórházi motyót, mert van akinél hamar beindul a szülés. Barátnõm 20 évesen, kis sovány, keskeny csípõjû csaj, éjjel 3kor ment be a kórházba szülni és reggel 6ra meglett a baba, pedig a fájások akkor éjjel kezdõdtek. Elsõ babája amúgy...... Könnyû és komplikáció-mentes szülést és jó egészséget neked is és a babának is!
Szia!Nekem még nincs babám de a nõvéremnek 3 is.Amikor elkezdödtek a szülések ugyan ezt érezte!Szerintem ha már pár percenként jönnek a fájások, összehúzodások már azt jelenti, hogy itt az idõ!Nem sokára neked is megfog születni a babád!

39 hetet töltöm szerdán és reggel óta vannak fájásaim voltam ma ctg-n is ott is voltak elég erősek! De reggel óta csak 15-20 percenként jönnek lesz már ebből baba vagy ez még csak jósolgatás? A szülésznő annyit mondott, hogy már érik a szülés!

El?re is köszönöm a válaszokat

Legjobb válasz: Szia! Pont napra pontosan egyidõsek vagyunk :) Ugyanígy voltam ma reggel én is, de az én orvosom nem biztatott ilyesmikkel. Azt mondta, bármikor lehet szülés, de nem a fájások miatt, hanem mert a baba feje már nagyon lent van. Gondolom, a te picid is beékelõdött már. Könnyû szülést! :)

Szia! Pont napra pontosan egyidõsek vagyunk :) Ugyanígy voltam ma reggel én is, de az én orvosom nem biztatott ilyesmikkel. Azt mondta, bármikor lehet szülés, de nem a fájások miatt, hanem mert a baba feje már nagyon lent van. Gondolom, a te picid is beékelõdött már. Könnyû szülést! :)
Szia! Az biztos, hogy érik a szülés. Saját példámból kiindulva, reggel fél 11-tõl 15 percenként jöttek a fájások, fél 12-tõl már 5 percenként, fél 1-kor már a kórházban voltunk, du 5.37-kor már a kezemben volt a babánk. És az elsõ gyermekünk, teljesen természetesen született egy kis vákuumos rásegítéssel. Gyors volt, fájdalmas és csodálatos!!!! Jöhet a következõ!!! Kívánok neked is csodálatos szülést, gyors regenerálódást és egészséget!!
Az elõzõ válaszadó vagyok Azt elfelejtettem leírni, hogy a fájásaim viszont valóban összetéveszthetetlenek voltak a jóslófájásokkal.
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a válaszokat! Jó egészséget kívánok minden kismamának és kisbabának!

3100-as méhszájjal ne is reméljem hogy előbb szülök? 37 hetet töltöm ma be, de szeretnék már túl lenni rajta.

Legjobb válasz: Ezzel az értékkel végig is húzhatod. Tudom, hogy az utolsó hetek húzósak tudnak lenni és az ember türelmetlen már. De nem tudsz mit tenni. Ha még idõ kell a babádnak, akkor nem fog kibújni. Viszont már biztos, hogy nincs sok idõd. Élvezd ki még a terhességet, mert ezek a pillanatok nem térnek már vissza. Már nincs sok idõ, még ha végig hordod akkor sem. Én túlhordtam, az utolsó napok már nagyon fárasztóak voltak, de így utólag belegondolva gyorsan elrepült. Könnyû szülést!

Ezzel az értékkel végig is húzhatod. Tudom, hogy az utolsó hetek húzósak tudnak lenni és az ember türelmetlen már. De nem tudsz mit tenni. Ha még idõ kell a babádnak, akkor nem fog kibújni. Viszont már biztos, hogy nincs sok idõd. Élvezd ki még a terhességet, mert ezek a pillanatok nem térnek már vissza. Már nincs sok idõ, még ha végig hordod akkor sem. Én túlhordtam, az utolsó napok már nagyon fárasztóak voltak, de így utólag belegondolva gyorsan elrepült. Könnyû szülést!
Kissebb az eséje, de nem kizárt. Én is 3100-al mentem szülni az elsõvel, és úgy is maradtam, nem tágultam, igaz, ez a 39. héten volt. Fájásaim voltak, de végül több okból kifolyólag császár lett. Én is szeretném, ha kinnt lenne a bébike, de csak telnek a napok, egyre nehezebben, és semmi. 38+3 hkm
(Nekem a 24. hét óta ebben az állapotban van, most vagyok 28 hetes. ) De nem ezen múlik, nekem az elsõ két szülésnél is a szülést megelõzõ pár napban kezdett csak nyílni.
2000-s a méhnyakam 32 hetes terhességem óta, de azóta még semmi! 38 hetes km
Nekem a 37. héten 2100-as méhszájjal elfolyt a magzatvizem. Nem tágultam 18 órán keresztül szinte semmit, így megismertem a mûtõt. Akkor hidegfront volt és mondta az orvos, hogy a légköri nyomásváltozás miatt megrepedt a burok. Szerintem most is van front, úgyhogy bármi lehet a te esetedben is. Könnyû szülést!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!

Tölthetem a Sony telefonomat Nokia töltővel? A Sony töltője 5. 0V és 850 mA, a Nokia 5. 0V 550 mA. Már töltöttem vele, eddig semmi baja. Ám nem szívesen tenném tönkre a telefont.

Legjobb válasz: persze, csak lassabban fog tölteni picit, v max. tönkremegy a nokia töltõ ha nem birná a terhelést de nem hiszem, amúgy hogy hoztad össze a nokiatöltõt se-ám átforrasztottad a csatit?

persze, csak lassabban fog tölteni picit, v max. tönkremegy a nokia töltõ ha nem birná a terhelést de nem hiszem, amúgy hogy hoztad össze a nokiatöltõt se-ám átforrasztottad a csatit?
Miért nem a sajátjával töltöd? Elviekben ugyanolyan csati van az újakon, tehát nem kell forrasztani. 1200 ft-ért a speedshopba veszel egy hozzá való töltõt, mert így simán tönkrevágod a telefonodat. Rosszabb esetben szétégeted a telefonodat.
Kevesebb áramtól, ugyanannyi feszültségen, mi nagy baja lenne?? De amúgy legjobb ha a sajátjával töltöd de sztem még ez is jobb megoldás sokkal mint egy kínai utángyártott stabilizatlan szar amit az elõzõ okos ajánlott
Tudod az legalább hozzá való. Nem a piacon kell venni, hanem boltba.

Leszállt a pocakom? (ha nem tudok csak terpeszben ülni -tegnap még simán tudtam egymásra tett lábbal is, ma már az sem megy, mintha lejjebb lenne a pocak- 2. baba, 37. hetet töltöm lassan, nem korai, ha már leszállt? )

Legjobb válasz: én is így vagyok, mindenki azt mondja hogy nagyon le van ereszkedve a hasam,ülni csak terpeszben tudok, de eddig még senki nem mondta volna hogy ez baj, csak annyit hogy hamarosan szülni fogok.

én is így vagyok, mindenki azt mondja hogy nagyon le van ereszkedve a hasam, ülni csak terpeszben tudok, de eddig még senki nem mondta volna hogy ez baj, csak annyit hogy hamarosan szülni fogok.
Nem korai, én 36 hetesen bebuszoztam NST-re, ahogy leszálltam a buszról beékelõdött a feje, de ott maradt 40+3-ig :-)

Kiszedték az epehólyagom. Kedden este mentem be mert fájt, 10 kor toltak a műtőbe, és már ma reggel itthon voltam, szal nincs 48 órája még. Normális ha nagyon feszül a hasfalam? és rohadtul szar felállni az ágyból?

am a műtét után is nagyon fájt, és első nap, vagyis tegnap mikor reggel a nővé4rke kidobott az ágyból huh, nah akkor is rohadtul feszült, de mostanra már jöbb. am sajnos nekem bevolt gyulladva, 15 cm es volt a hólyagom 7 mm es réteges falu, kőelzáródás az epehólyag vezetékében (cystic duct), és a sok görcs miatt a hasfalam is bevolt már kicsit gyulladva, meg a labor is mutatta hogy gyulladásom van, meg már sárgulni kezdett a szemem. szerencsére kikapták pikk-pakk laparoszkóppal... de a kérdés. ez normális? sebfájdalom semmi nincs de néha a helyén érzek egy kis nyomást, meg székletem, sem volt, igaz csak ma ettem először, tegnap is lehetett volna de nem mertem. le is basztak... szal ha felkell állnom ágybol rohadtul feszít. reggel 37 . 6 volt a hóemelkedésem tegnap utána lázmentes voltam, betudták a műtétbe, de most úgy érzem megint van egy kicsi hőemelkedésem. nem lehet szövődmény? nincs itthon lázmérőm mert ráléptem. segítsetek. köszi 24f

Legjobb válasz: Szia! Teljesen normális, hogy még fáj és feszül, hiszen LC mûtétnél alaposan felfújnak levegõvel, vagyis gázzal, hogy jól lásson az operatõr. Ez több napig is tart amíg felszívódik, sõt az is elég gyakori, hogy ez a fájdalom vándorol. Van pl. aki két-három nap elteltével arra panaszkodik, hogy leszakad a válla, ezt is a gáz okozza. Vegyél be nyugodtan valami fájdalomcsillapítót, bármit ami van otthon, ill. recept nélkül kapható. (nyilván amilyenre nem vagy allergiás.) Pihenjél, kíméld magad, hagyj idõt a regenerálódásnak, egyél könnyû, könnyen emészthetõ kajákat, ami nem zsíros és nem túl fûszeres, szóval ne pl. töltött káposztával indíts. Egyél egy nap inkább többször kevesebbet, és igyál bõven folyadékot. WC-re pedig ne félj elmenni, de tök normális, ha ilyenkor nincs székleted egy-két napig, hiszen a hasprés még nem a régi. Jobbulást!

Szia! Teljesen normális, hogy még fáj és feszül, hiszen LC mûtétnél alaposan felfújnak levegõvel, vagyis gázzal, hogy jól lásson az operatõr. Ez több napig is tart amíg felszívódik, sõt az is elég gyakori, hogy ez a fájdalom vándorol. Van pl. aki két-három nap elteltével arra panaszkodik, hogy leszakad a válla, ezt is a gáz okozza. Vegyél be nyugodtan valami fájdalomcsillapítót, bármit ami van otthon, ill. recept nélkül kapható. (nyilván amilyenre nem vagy allergiás.) Pihenjél, kíméld magad, hagyj idõt a regenerálódásnak, egyél könnyû, könnyen emészthetõ kajákat, ami nem zsíros és nem túl fûszeres, szóval ne pl. töltött káposztával indíts. Egyél egy nap inkább többször kevesebbet, és igyál bõven folyadékot. WC-re pedig ne félj elmenni, de tök normális, ha ilyenkor nincs székleted egy-két napig, hiszen a hasprés még nem a régi. Jobbulást!
A kérdező hozzászólása: köszi szépen. nekem azt javasolták hogy minél többt mozogjak. aminek van is hatása ugyanis ha állok már csak enyhén feszül. a kar leszakadósdi nekem is volt, de 2-3 órát tornáztattam tegnap a korház folyosóján a karom, és utána megszünt. sajna savas vagyok, és a nemevés nem tett jót neki. azért kérdeztem hogy ez normális e, mert más aki írja hogy kiszedték neki, azt mondja SEMMI fájdalom nem volt. amúgy ma reggelire a korházban kaptam sajtot, sonkát, kenyeret, lekvárt, tegnap amit nem mertem megenni az kefír volt és ilyesmik.... semmi bajopm nem volt, e3ddig már a citromos teától is buzerálódott az apém, most meg tök nyugis :) amúgy én soha nem eszem zsíros fûszeres éterleket, gyümölcs, zöldség, és pároét husik amiketb eszem, persze mostbegy ideig marad a vajas kalács, teával, és fõtt krumplu párolt csirkemellel . köszi a választ! :)
A kérdező hozzászólása: bocs hogy mellégépeltem rengeteget, de fekszem .
" azért kérdeztem hogy ez normális e, mert más aki írja hogy kiszedték neki, azt mondja SEMMI fájdalom nem volt." Nincs két egyforma szervezet, ugyanarra a dologra minden ember másképpen reagál. Másfelõl egyáltalán nem biztos, hogy akikkel beszéltél nekik is ennyire elõrehaladott gyulladásuk volt, Más tészta egy tervezett LC mûtét, és más így akutan.
A kérdező hozzászólása: ez teljesen igaz. nekem már a hashártyám is kezdett begyulladozni, szóval... viszont sebfájdalom SEMMI. ez tény. és nem is húzódik, csak feszül a gáztól. am köszi a tanácsokat még egyszer :)
A kérdező hozzászólása: nah. jóreggelt. este különleges dolog történt. elõször még nagyon szar volt az oldalamra fordulni, de forogtam, majd olyan éjfélkor már egész könnyen ment, mára pedig már szinte hasizomból keltem fel az ágyból. sokat mozgok és tornázok ahogy mondták talán emiatt, de nagyon gyorsan gyógyulok :) óráról órára jobb. köszi a segítséget. székltem is volt, semmi baj, orrotfujni is nyugodtan tudok, és a tüsszentés sem fáj egyáltalán, mondjuk az a mûtét után sem "fájt" csak szar volt. sebfájdalom továbbra sincs, viszont van egy kis hascsikarásom a beleimben. az okés?


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!