Találatok a következő kifejezésre: Ma szedtem az (63 db)

A mensesem első napjától szedem a Lindynette 20 fogamzásgátlót. Eddig 16-ot szedtem be és ma volt az első szex, terhes lehetek?

Legjobb válasz: Ha az elsõ naptól szedted be a Lindynette 20 at, akkor már az elsõ naptól véd, ha az 5ödik naptól szedted volna, akkor a második héttõl védett volna..benne van a betegtájékzotatóban...

Ha az elsõ naptól szedted be a Lindynette 20 at, akkor már az elsõ naptól véd, ha az 5ödik naptól szedted volna, akkor a második héttõl védett volna..benne van a betegtájékzotatóban...
A betegtájékoztató azt írja, hogy 1 hónapot kell várni, vannak olyan gyógyszerek amik már az elsõ tabbletától védenek, de ennél azt írja hogy várni kel legy hónapot, tehát igen lehetsz terhes!
Nem nézted meg a tájékoztatót, kérdezted meg az orvost, hogy mikortól véd? Vagy már megint egy reklám célú hirdetés...
A kérdező hozzászólása: nem volt bele irva atájékoztatóba és nem reklám célú a kérdésem!!
Én is most kezdtem, nekem azt mondta a doki hogy várjak 1 hónapot! ÉS
elküldte elõbb, bocsi: ÉS NINCS BENNE, HOGY AZ ELSÕ SZEMTÕL VÉD!!!!!!
a lindynette 20 betegtájékoztatójában SEMMI nincs arról, hogy mikortól hatna a gyógyszer. ez biztos. nekem is ezzel van a problémám, a legtöbb válasz azt írja, hogy ha a menstruáció elsõ napján veszed be, akkor védett vagy már az elsõ tabi beszedése után. én ebben nem vagyok túlzottan biztos, bár mondom én is ezzel a porblémával küszködöm, mivel tegnap vettem be a 2.levél elsõ tabiját. én kivártam ezt az egy hónapot és addig máshogy védekeztünk. én inkább biztosra mentem, ajánlom ezt másnak is.
Mármint az ingyenes Avastot regisztráltad egy lejárt kóddal ?
A kérdező hozzászólása: mondjuk
http://www.avast.com/registration-free-antivirus.php A megadott e-mail címre elküldik az 1 évig érvényes kódot.Amikor lejár, meg tudod újítani még 1 évre.Azután még egyre, és még egyre és így tovább. Arra kell figyelni, hogy idõnként felajánlja a Pro verzióra való frissítést.Azt ki kell hagyni.
A kérdező hozzászólása: köszi
Tisztelt Hölgyem! Igen, a két készítmény együtt is szedhető. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán
Tisztelt Hölgyem! Igen, a két készítmény együtt is szedhető. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Jange fogamzásgátlót írt ma fel az orvosom, még sose szedtem fogamzásgátlót. Ma van a 4. napom a menzeszben. Holnaptól már elkezdhetem szedni? És mikortól véd?

Legjobb válasz: Na jó, csak most csak neked: "- Ha nem használt hormontartalmú fogamzásgátlót az elõzõ hónapban A Jangee filmtabletta szedését a ciklus elsõ napján (azaz a menstruáció elsõ napján) kezdje el. Ha a Jangee filmtabletta szedését a menstruáció elsõ napján kezdi el, már azonnal védett a terhességgel szemben. Elkezdheti a szedést a ciklus 2-5. napján is, de ilyenkor az elsõ 7 napban kiegészítõ fogamzásgátló eljárást (például óvszert) is kell alkalmaznia." DE KÉRLEK OLVASD MÁR VÉGIG AZT A BETEGTÁJÉKOZTATÓT! Azért adják! http://www.egeszsegkalauz.hu/keresok/gyogyszer/jangee-3-mg00..

Na jó, csak most csak neked: "- Ha nem használt hormontartalmú fogamzásgátlót az elõzõ hónapban A Jangee filmtabletta szedését a ciklus elsõ napján (azaz a menstruáció elsõ napján) kezdje el. Ha a Jangee filmtabletta szedését a menstruáció elsõ napján kezdi el, már azonnal védett a terhességgel szemben. Elkezdheti a szedést a ciklus 2-5. napján is, de ilyenkor az elsõ 7 napban kiegészítõ fogamzásgátló eljárást (például óvszert) is kell alkalmaznia." DE KÉRLEK OLVASD MÁR VÉGIG AZT A BETEGTÁJÉKOZTATÓT! Azért adják! http://www.egeszsegkalauz.hu/keresok/gyogyszer/jangee-3-mg00..
szia! én a 4. napon kezdtem el szedni (szintén Jangee), és minden oké volt. végigszedtem az elsõ levelet és mellette még óvszert is használtunk, biztos ami biztos. a szünetben normálisan megjött a megvonásos vérzés is.
A kérdező hozzászólása: Elolvastam rögtön, és köszönöm az elõzõ válaszokat is, csak arra voltam kíváncsi, hogy valaki csinálta-e így, hogy 5. naptól kezdte el, és tapasztat-e valamit.
De nem az a lényeg, hogy most volt idõpontod, hanem hogy olvasd el a betegtájékoztatót és megtudod a választ!
A kérdező hozzászólása: Most volt idõpontom, ezért tudtam most feliratni a gyógyszert. És ezért nem tudtam elkezdeni az elején. De akkor annyira nem nagy baj, ha 5. naptól kezdem el, nem ?
Én a helyedben inkább ma este már be is venném az elsõ szemet. De igaza van a többieknek... Nem véletlenül tesznek betegtájékoztatót a gyógyszer mellé. Még, ha az orvos elmondta, akkor is el kell olvasni A-tól Z-ig...
Na és igen elrontottad. Mert az elsõ naptól kellett volna szedned. Olvasd el a betegtájékoztatót nem fölöslegesen van benne a dobozban.
Én is jangeeval kezdtem. Emlékszem elkezdtem szedni a menzeszem elsõ napjától mivel az elején így kell szedni. Mikor vége lett a menzeszemnek utána már nem használtunk gumit. És már több mint 1 éve szedek fogamzásgátlót és nem lettem terhes. Jangeeval nem volt bajom a nõdoki is ezt írta fel nekem elõször de utána átváltottam belara-ra ez egy picit erõsebb mint a jangee. Azért váltottam át mert nagyon száraz volt a hüvelyem és ez a gyógyszer hatása miatt volt a Belara-nál nincs ilyen bajom. 20/L
fogamzásgátlót a ciklus elsõ napján (amikor megjön az az elsõ nap) kell elkezdeni. Ha ne ekkor kezded nem is leszel olyan hamar védett és felborithatja ahormonokat mégjobban és vérzés problémákat okozhat (közti vérzés stb). Egyébként a leirásban le lesz irva mikortól véd. A legbiztosabb védelem mindneképp a második levéltõl van. mindneképp várd meg a következõ ciklus elsõ napját és akkor kezdd el, addig védekezzetek más módon még.
Ezeket a kérdéseket miért nem az orvosodnak tetted fel?!
A kérdező hozzászólása: Nah, majd remélhetõleg nekem se lesz gond.:)

Mennyi idő után tisztul ki a szervezetből a fogamzásgátló? Diana36. ot szedtem az orvos ajánlásával de ma már abba szeretném hagyni mert babát akarunk, meg elég sok rosszat is halottam róla.

Legjobb válasz: A hormon az pár nap alatt kiürül. Igazából az a kérdés, hogy a ciklus milyen gyorsan áll helyre de az meg teljesen egyéni. Vkinek azonnal, vkinek meg fél év alatt se... De azért 3 hónap szünetet szoktak javasolni babavállalás elõtt, fõleg ilyen erõs készítménynél.

A hormon az pár nap alatt kiürül. Igazából az a kérdés, hogy a ciklus milyen gyorsan áll helyre de az meg teljesen egyéni. Vkinek azonnal, vkinek meg fél év alatt se... De azért 3 hónap szünetet szoktak javasolni babavállalás elõtt, fõleg ilyen erõs készítménynél.
5 hónapig nem menstruáltam utána. Azóta minden rendben, két gyermekem szültett.
Azonnal. Ha például egyszer elfelejted bevenni, akár terhes is lehetsz. Az egyéb hatásai miatt érdemes várni teherbe eséssel inkább.

Ma szedtem be az utolsó fogamzásgátló tablettát (trinordiol) az elsö haviból, most még mindíg kell védekezni? (mert fél éve abbahyagtam és most újrakezdtem) de még csak egy hónap ment le!

Legjobb válasz: Én úgy látom a leírás alapján, hogy a védettség 7 nap után kialakul, és az utolsó tabletta után még 7 napig fennáll! A Trinordiol szedésének megkezdése - Elsõ kezelési ciklus Az adagolás elsõ ciklusa során a menstruációs ciklus elsõ napjától (pl. a menstruációs vérzés elsõ napjától) a páciensnek naponta 1 db. Trinordiol drazsét kell szednie 21 egymást követõ napon át, kezdve az "1" jelzésû vörösesbarna drazséval. Megengedett a 2.-7. naptól való szedéskezdet is, de ez esetben a szedés elsõ 7 napján nem hormonális fogamzásgátló módszer (pl. gumióvszer és spermicid) alkalmazása ajánlott. A megvonásos vérzés rendszerint az utolsó drazsé bevételétõl számított 2.-3. napon kezdõdik és elõfordulhat, hogy nem fejezõdik be az újabb csomag Trinordiol drazsé szedésének kezdete elõtt. - A további szedési ciklusok A Trinordiol soron következõ dobozának megkezdése a 7 napos alkalmazási szünet után, a 8. napon aktuális, akkor is, ha a megvonásos vérzés még tart. Tehát, minden 21 napos Trinordiol szedési ciklus az elsõ ciklussal azonos napon kezdõdik és ugyanazon 21 napos adagolási rend szerint zajlik, a ciklusok között 7 napos szünetek közbeiktatásával. Bármely olyan esetben, amikor a Trinordiol szedése a szünetet követõ 8. napnál késõbb folytatódik, kiegészítõ nem hormonális fogamzásgátlást (kivéve a ritmus vagy hõmérséklet méréses módszereket) kell alkalmazni a Trinordiol drazsé szedésének 7 egymást követõ napjáig. Ez benne kell legyen a dobozban is: http://www.informed.hu/?tPath=/ogyi/gyogyszer&gykeresogyi_ai..

Én úgy látom a leírás alapján, hogy a védettség 7 nap után kialakul, és az utolsó tabletta után még 7 napig fennáll! A Trinordiol szedésének megkezdése - Elsõ kezelési ciklus Az adagolás elsõ ciklusa során a menstruációs ciklus elsõ napjától (pl. a menstruációs vérzés elsõ napjától) a páciensnek naponta 1 db. Trinordiol drazsét kell szednie 21 egymást követõ napon át, kezdve az "1" jelzésû vörösesbarna drazséval. Megengedett a 2.-7. naptól való szedéskezdet is, de ez esetben a szedés elsõ 7 napján nem hormonális fogamzásgátló módszer (pl. gumióvszer és spermicid) alkalmazása ajánlott. A megvonásos vérzés rendszerint az utolsó drazsé bevételétõl számított 2.-3. napon kezdõdik és elõfordulhat, hogy nem fejezõdik be az újabb csomag Trinordiol drazsé szedésének kezdete elõtt. - A további szedési ciklusok A Trinordiol soron következõ dobozának megkezdése a 7 napos alkalmazási szünet után, a 8. napon aktuális, akkor is, ha a megvonásos vérzés még tart. Tehát, minden 21 napos Trinordiol szedési ciklus az elsõ ciklussal azonos napon kezdõdik és ugyanazon 21 napos adagolási rend szerint zajlik, a ciklusok között 7 napos szünetek közbeiktatásával. Bármely olyan esetben, amikor a Trinordiol szedése a szünetet követõ 8. napnál késõbb folytatódik, kiegészítõ nem hormonális fogamzásgátlást (kivéve a ritmus vagy hõmérséklet méréses módszereket) kell alkalmazni a Trinordiol drazsé szedésének 7 egymást követõ napjáig. Ez benne kell legyen a dobozban is: http://www.informed.hu/?tPath=/ogyi/gyogyszer&gykeresogyi_ai..

Két hónapja szedek fogamzásgátlót (azelőtt nem szedtem ) az első hónapba megjött minden rendben volt de ma már a 3. gyógyszermentes napom van és még nem jött meg. Lehetek terhes?

Legjobb válasz: Amit leírtál abból nem derül ki, hogy lehetsz e terhes... De a fogamzásgátló az megváltoztatja a nem i mûködést, úgyhogy ha most kezdted szedni, akkor valószínû, hogy a fogamzásgátló miatt nem jött meg rendesen. 19/L

Amit leírtál abból nem derül ki, hogy lehetsz e terhes... De a fogamzásgátló az megváltoztatja a nem i mûködést, úgyhogy ha most kezdted szedni, akkor valószínû, hogy a fogamzásgátló miatt nem jött meg rendesen. 19/L
A kérdező hozzászólása: volt egy szem amit elfelejtettem bevenni este de 12órán belül pótoltam szóval gyakorlatilag nem lehetek az de mivel az elõzõ hónapban a 3. gyógyszermentes napom jött meg ezért most is úgy kellene nem? vagy ez felborulhat?
felborulhat, legalábbis nekem az elsõ 2 hónapban, rendszertelenül jött meg, voltam nõdokinál is azt mondta ez normális
A kérdező hozzászólása: rendben köszönöm :) akkor várok türelmesen ha nem jön meg akkor is szedem a 7 gyógyszermentes nap után. Létezik hogy nem fog megjönni? vagy lehet csak felborult...
hát ha nem jön meg rövidesen, akkor érdemes a nõdokidat felkeresni és elmondani neki is a szituációt, õ azért jobban tudja :) de én úgy gondolom, hogy meg fog jönni, csak mivel most kezdted szedni, ezért felborult a ciklusod.

Norcolutot szedtem. Ma vagyok az 5. napomon és még nem jött meg. Csináltam terhességi tesztet ami pozitív lett. Sikerült a baba vagy a gyógyszer okozhatja? Bele se merem élni magam!

Legjobb válasz: Nem valószínû, hogy a norcoluttól pozi a teszted. Fals eredményt ciszta szokott okozni, de amiatt halvány szokott lenni a terhességi teszt második csíkja! Minél elõbb menj orvoshoz, nehogy amiatt legyen baja a babának, hogy abbahagytad a gyógyszert. Nekem annak idején duphastont kellett szednem. A doki azt mondta, ha baba van, segíti a megmaradást, ha nincs, akkor meg kell jönnie a mensimnek! Reggel csinálj másik tesztet is! Szorítok! 32hkm

Nem valószínû, hogy a norcoluttól pozi a teszted. Fals eredményt ciszta szokott okozni, de amiatt halvány szokott lenni a terhességi teszt második csíkja! Minél elõbb menj orvoshoz, nehogy amiatt legyen baja a babának, hogy abbahagytad a gyógyszert. Nekem annak idején duphastont kellett szednem. A doki azt mondta, ha baba van, segíti a megmaradást, ha nincs, akkor meg kell jönnie a mensimnek! Reggel csinálj másik tesztet is! Szorítok! 32hkm
A kérdező hozzászólása: Szia! köszi a kérdésed! 17 hetes terhes vagyok a kisfiammal!:-) Kívánom neked is minél hamarabb sikerüljön!
Szia! Mi újság veled??? Baba? :) Remélem! Én is hasonló helyzetben vagyok, mint te voltál. Tegnap fejeztem be a 10 napi Norcolut adagot ciszta miatt, és titkon remélem, hogy nem jön meg, és hogy minden rendben lesz! :)
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Köszi a válaszokat! Tulajdonképpen semmi értelme nem volt ma elmenni a dokihoz csak kifizettem egy csomó pénzt. Mivel még kb 4 hetes lehetek és nem látott semmit! 2 hét múlva kell vissza mennem.Sajnos szédülés az van de ez normál terhességi tünet is lehet.Igen a méhen kivüli lehetõségét nem szabad kihagyniuk de mondta nem akart megijeszteni.kösz!Vékony volt a méhnyálkám most egy kicsit vastagabb.Kérdeztem, hogy erre nem kell szedjek valamit? A Magne B6-ot ajánlotta, hogy szedjem.Elevitet szedek de váltani fogok majd a Ladevitre. Szóval volt ma egy fölösleges utam mert sokat nem mondott! köszi nektek a drukkot!
A méhen kivüli minden terhességnél fenn álló gyanú, ezt muszáj elmondaniuk a dokiknak, kötelezõ. Én is egészen a 6.hétig izgultam emiatt, de ne félj minden rendben van! Inkább örülj, kezdd is el a folsavat szedni vagy valamilyen kismama vitamint! Boldog babavárást. 14h km.
Miért lenne akármi baj??? Majd írd meg, mi volt az uh-on! :) 32hkm
milyen tünet alapján gondolja telefonon a dokid, hogy méhen kívüli? Görcsölsz, netán vérzel, vagy halvány a teszten a második csík? Ha nem szédülsz, fáj a fejed és a fenti tüneteid sincsenek, akkor szerintem minden rendben van és kevés az esély a méhen kívülire! Nyugodj meg!
A kérdező hozzászólása: Csináltam.Pozitív! Ma megyek délután UH-ra mert nincs kizárva, hogy méhen kivûli:-( Doki is mondta tuti baba csak hogy hol van ez a kérdés!? Norcolutot már nem szedek...nem is szedném persze de nincs is! Drukkoljatok, hogy a helyén legyen a picikém!!!!!!
Mi újság? Csináltál tesztet? 32hkm
Szia! Ha a mai teszted is pozitiv, akkor tuti baba. A norculutot nehogy tovább szedd, mert az leborotválja a nyálkahártyát, nem szabad terhesség alatt szedni. A duphaston az más, azt lehet, de jobb ha azt is orvos irja fel. Teszt, aztán pár nap mulva orvos.
A kérdező hozzászólása: 32khm aranyos vagy! vagy majd írok!!!! ha pozi a dokim is azonnal hívom!!!
A kérdező hozzászólása: Még annyi, hogy a Norcolutot 10 napig kellett szednem....csütörtökön vettem be az utolsót....azért vártam a mensit.Olvastam, hogy 7-10 nap múlva is megjöhet csak a pozi teszt bezavart:-) köszi a drukkot
Kíváncsian várom a fejleményeket! Szorítok! Elkiabálni nem akarom :) 32hkm
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ! Most kéne megjönnie.Most mensi után a clostyt kéne szednem. Cisztáim voltak (vagy vannak még?) de 6 hónapig soha nem mutatott pozit. Reggel mindenképpen tesztelek!!!!
Még annyit, hogy nem írja mellékhatásként a pozitív terhességi tesztet :)
http://www.hazipatika.com/gyogyszerkereso/termek/norcolut_5_.. Itt azt olvastam, hogy nem szabad terhesség esetén szedni! Elsõ voltam
kedves kérdezõ, ha még nézed ezt a kérdést. nekem mensi elõtti barnázás miatt írta fel a doki norcolutot. a ciklus 14. napjától kell szednem 10 napig. ha esetleg sikerülne teherbeesnem, akkor nem fog tõle megjönni és nem okoz kárt, ugye?

Cypromix fogamzásgátló. Ma jött meg és este 9 körül vettem be. Ha végig szedtem az első levelet akkor kell tartani 7 napot, azt nem értem hogy úgy írják h a következő mensi 8. napjától kell szedni, most ez hogy van?

Még soha nem szedtem tablettát ez az els?.azoktól szeretném kérdezni akik már szedik vagy szedték h hízlal e? valamint hogy mennyire jó?köszönöm

Legjobb válasz: Végigszeded a levelet, tartasz szünetet, ami 7 nap, majd a 8. napon elkezded szedni a köv. levéllel. Az teljesen egyénfüggõ, hogy fogsz e tõle hízni.

Végigszeded a levelet, tartasz szünetet, ami 7 nap, majd a 8. napon elkezded szedni a köv. levéllel. Az teljesen egyénfüggõ, hogy fogsz e tõle hízni.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!