Találatok a következő kifejezésre: Ma reggelre lettem, (15 db)

Hová letta ma reggeli dilis nagymama kérdése?

Legjobb válasz: Sok volt benne a kamu és szerintem törölték. Arra gondolsz, amiben a nagyi büszke, hogy az egyik unokája jobban szereti õt mint a saját anyját, és ezt akarja elérni a másik unokánál is?

Sok volt benne a kamu és szerintem törölték. Arra gondolsz, amiben a nagyi büszke, hogy az egyik unokája jobban szereti õt mint a saját anyját, és ezt akarja elérni a másik unokánál is?
A kérdező hozzászólása: Igen arra gondoltam.
én is kerestem, hogy hova lett a bolond nagyi :D még a délutáni porszivozás közben is ezen gondolkodtam, hogy tuti nem százas :D azért kár, hogy törölték :)
Kamu volt. Nekem az a tippem, hogy a meny tette fel a kérdést az utált anyósa nevében, és azon élvezkedett, hogy szidják így mások is az anyósát. Azt nem hiszem, hogy unatkozó tini lett volna, mert õk azzal legalább tisztában vannak, hogy szombaton nincs iskola. Össze-vissza írt, hol azt, hogy a másik menye csak átviszi a gyerekét, hol azt, hogy õ a másik unokája családjával él, ráadásul azt írta, hogy tegnap (vagyis szombaton) iskolában volt az unoka... A gyûlölettõl nem látó, logikátlan, buta iromány volt. Én csak azt sajnáltam, hogy ilyen sokan bedõltek neki, már az elsõ oldalon ("Márpedig nekem szülték azt a gyereket") egyértelmû volt, hogy ha így is gondolkodik valaki, azt nem fogja írásba adni.
Szerintem azt is Õ tette fel, aki szerint az anyós mellere teszi a 1, 5 éves unokáját.
A kérdező hozzászólása: Igen szerintem is a 2 kérdést ugyanz írta ki, bár mikor ezt kiírtam a 2. kérdésnél leordította a fejem, de érdekes módon az is törölve lett :)

Ma reggelre nagyon náthás lettem. Nem köhögök csak rettenetesen folyik az orrom és fáj a fejem. Mit csináljak?

Jövõ héten nagyon fontos hetem lesz. Vizsgák stb.. most nem hiányozhatok a suliból. Mit csináljak? Valami házi gyógymód esetleg?

Legjobb válasz: [link]

[link]
Igyál Jagermeistert, 56 féle gyógynövény van benne többet ér mint bármelyik gyógyszer, Vagy igyál házi pálinkát
használj soulux lámpát naponta többször 10 percre, vagy kamillás fõzettel gõzöld az arcod többször naponta. szedjél coldrex-et naponta 3 szor 2 db-ot. 3 nap után jóval jobb lesz.

Ma reggelre majdnem teljesen süket lettem, alig hallok. Volt egy kis idegesség, enyhe vérnyomás emelkedés, a saját hangom is pincéből hallom. VALAMI JÓTANÁCS? SOS

Legjobb válasz: több mint 10 órája "süket" vagy és eszedbe sem jut kórházba vagy fül orr gégészetre menni? Hmm ja, talán orvoshoz kéne menned. Mondjuk mihamarabb? Ja mihamarabb. Szedtél esetleg antibiotikumokat mostanság?

több mint 10 órája "süket" vagy és eszedbe sem jut kórházba vagy fül orr gégészetre menni? Hmm ja, talán orvoshoz kéne menned. Mondjuk mihamarabb? Ja mihamarabb. Szedtél esetleg antibiotikumokat mostanság?
Elõször háziorvos. Aztán gégészet, neurológia.
A kérdező hozzászólása: NEM, NEM SZEDTEM ANTIBIOTIKOMOT
Ha nem vagy megfázva, akkor mindenképp menj el fülészetre minél hamarabb, mert kezelés nélkül véglegessé is válhat: http://www.ful-orr-gege.hu/Ful-betegsegei/hirtelen-hallascso..
Ez csak egy ötlet volt, vannak hallást károsító antibiotikumok, ahogy utánam is írta valaki legyél szíves orvoshoz menni, de nem holnap... Én visítva rohannék az ügyeletre.
Ügyeletre most!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm Nektek a figyelmeztetést, megfogadtam tanácsaitokat. Már 3 x 2 infuzión tulvagyok, remélem hatásos lesz. Szeretlek titeket! 64/nõ(amiért ilyen erélyes voltatok)
Mi a gond? Milyen infúzió?
A kérdező hozzászólása: Értágító infuziókat kaptam, és megszünt a süketségem, kedves utolsó.


Terhesen tilos (és beteges) ennyire "figyelni" a súlyodra. Én egy héten egyszer mérem, általában hétfõn.
remélem a súlyod a legnagyobb probléma :)
Praktika: Ne méricskéld magad nap mint a nap. A súlyod egy nap folyamán is többször változik :)
Hány hetes vagy? A többletsúllyal együtt nem lett rajtad sok víz is? Vérnyomásod? Mert ha ezek rendben vannak, akkor no para, és tényleg felesleges minden nap mérlegre állni. :)
A kérdező hozzászólása: Nem hiúságból mérem magamat! Nem kell egybõl ítélkezni, ha nem tudjátok az okokat! Aki értelmesen válaszolt, annak köszönöm!
Én is minden nap ráállok a mérlegre mert kell mérnem. Viszont nem tudom, hogyan méred. Ahogy sikerül? Én azt tudnám tanácsolni, hogy reggel nesztelenül éhgyomorral állj a mérlegre. Nekem is a nap végére 1.5kg simán feljön és másnapra ugyan úgy visszaáll. Akkor nem szokott amikor a wc-re nem tudok úgy elmenni valami miatt. Vagy egy kicsit sósabbat eszem vagy több vizet iszom. Figyeld a kezed és a végtagjaidat. Ha ott ha nem dagadnak akkor nincs baj. Nem írtad mennyi idõs vagy, lehet csak valami biológiai folyamat történik. De semmi féleképpen sem kezdj el diétázni már min úgy értem fogyás céljából
A kérdező hozzászólása: Köszi kedves utolsó! Nekem is mérnem kell minden nap. Úgy csinálom, ahogy te, minden reggel éhgyomorra, én minden reggel ugyanúgy pizsiben. Fogyókúrázni semmiképpen nem akarok, bár oda kell figyelnem. 19 hetes vagyok.

Aranyhalam van 5db.100literes akváriumban másfél hete ma reggelre pöttyösek lettek dara betegség? Mit tegyek?

Legjobb válasz: http://www.haziallat.hu/akvarium/gondozas/darakor-edesvizi-h.. http://www.haziallat.hu/akvarium/gondozas/darakor-az-edesviz..

Darakór, igen. Ha rákeresel a betegség nevére, akkor megtalálod a gyógymódot, ezerszer leírtuk itt. Ami neked plusz információ azokhoz képest, hogy a kezelés után 3 halat azonnal ajándékozz el, valamint ha nincs külsõszûrõd, akkor a maradék kettõt is, és olyan halakat tarts, amelyeknek nem az akváriumod duplája lenne a minimum.
A kérdező hozzászólása: Szeretném ha bõvebben kifejtenéd válaszod.
Az aranyhal egy hatalmasra megnövõ, rengeteg ürüléket gyártó hal. Halnépesség szempontjából a 4 darab/200 liter szabályt szokás alkalmazni. Ehhez természetesen hatalmas szûrés kell. Külsõ és belsõszûrõ kombinálva.
Murr arra célzott, hogy az aranyhalakat nem véletlenül tartják tavakban. 5 hal 100 literre nagyon sok. Én 200 literben tartanék max 2-3 példányt.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a segítséget.
A kérdező hozzászólása: Mindenkinek köszönöm a segitséget!Costapur segitet, a halak meggyogyultak 5 nap alatt.
A kérdező hozzászólása: (ja) 6-ra nem várom.
Kedves Kérdezõ! Önmagában 1 napi hõmérséklet értékébõl nem lehet következtetni semmire! Ha minden nap méred a hõdet, és felrajzolod grafikonra, akkor látod, hogy ovulácó után pár tizedet feljebb megy (ha terhes vagy, ott is marad, ellenkezõ esetben mensi elõtt 1 nappal, vagy mensi elsõ napján leesik). Ha valakinek ovu elõtt 36, 3 mondjuk a hõje, akkor 36, 7 lehet ovu után, az téves elképzelés, hogy csak 37 feletti hõ jelent terhességet, mert a saját szervezetedhez, alaphõdhöz kell viszonyítani, lényeg, hogy legyen meg a pár tized emelkedés a ciklus elõzõ feléhez képest. Szóval attól, hogy 36, 7 a hõd, még lehetsz terhes.

Allergiás reakciók Augmentintől? A szuszpenzióból kap 3. napja a 21 hónapos kisfiunk napi 3-szor 3 ml-t, tüszős mandulagyulladásra. Piros foltok-pöttyök lettek ma reggelre az arcán és a mellkasán, hátán.

Kicsit furcsán is viselkedik, álmosabb, szédeleg, de az a betegségt?l is lehet. Vigyük be az ügyeletre, merjünk még adni neki az Augmentinb?l?

Legjobb válasz: Inkább ügyelet, mint hogy nagyobb baj legyen!

Inkább ügyelet, mint hogy nagyobb baj legyen!
Nálunk talán a 2. nap után jött ki. Már nem emlékszem pontosan. És a kis arca is fel volt püffedve. A szeme körül leginkább.
Utolsó Aki penicillinre allergiás általában a gyógyszer szedésének megkezdése után hamarosan, tehát 1-2 napon belül jelentkeznek a tünetek, ha a lányodnál nem volt az elsõ 5 napos kúra után semmi gond, akkor nem valószínû, hogy ez a probléma.
A kérdező hozzászólása: Érdekes, mert rögtön jött ki, hanem a 3. napra. Õ nagyobb dózisban kapta, ha jól gondolom, ebbõl http://www.webbeteg.hu/keresok/gyogyszer/1692/ kapott napi 3-szor 3 ml-t.
Az én lányom is kapott Augmentint, 5 napig kellett beadni neki, 8 óránként 2, 5 ml-t. A szeme miatt kapta. Aztán rá 2 napra volt neki egy szemmûtétje, ami után megint rögtön kellett neki adni 3 napig. Nem is volt ezalatt az idõ alatt semmi baja, viszont a gyógyszer szedése után 2 nappal kijött a kiütés, pont amit írtok. Én azt hittem, hogy a tojástól van, mert most kapott elõször. De most ezek után kezdek gyanakodni, hogy a gyógyszertõl lehet? Már 3 napja kiütése, egy kicsit már halványult. Kapott rá daktacort krémet és zyrtec szirupot. Azt szeretném kérdezni, hogy az allergia a gyógyszer szedése után mennyi idõre jött ki?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm az új infót, figyelmetlenül olvastam a betegtájékoztatót. Pedig ez nagyon fontos. Jó tudni, hogy penicillin. Most megnéztem. A tájékoztatóban benne van a penicillin, csak a dobozon nincs. Én meg azt néztem meg újra, mielõtt bementünk a Heim Pálba. Még nem tudtunk visszamenni a dokinkhoz, mert csak hétfõn reggel rendel legközelebb, sajnáltam is nagyon, hogy éppen szombat reggelre jöttek ki rajta az allergiás reakciók, mert így muszáj volt az ügyeletre bemennünk. Én is nagyon csodálkoztam, hogy nem kaptunk másik gyógyszert :-(
"Az amoxicillin az úgynevezett "penicillinek" csoportjába tartozó gyógyszer... Ne adjon gyermekének Augmentin-t: - ha allergiás (túlérzékeny) az amoxicillinre, a klavulánsavra, a penicillinre vagy az Augmentin egyéb összetevõjére" Az jó hír, hogy a kiütések elmúltak, mi nem voltunk ilyen szerencsések. És tényleg, most, hogy írod, az én lányomnak is fel volt püffedve az arca. Az viszont érdekes, hogy nem írtak fel másik antibiotikumot. Nem mentek vissza a dokitokhoz?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszotokat. Elég érdekes volt az ügyelet. A Heim Pálba mentünk be tegnap, és azt mondták, hogy hagyjuk abba az Augmentint, mert "valószínûleg" attól van, de nem biztos. Még az is lehet, hogy a mostanában gyakori vírusos fertõzést kapta el, ami kiütésekkel is jár. ÉS: nem adott helyette másik antibiotikumot az orvos, mert szerinte, ha két nap alatt lement a 39, 5 fokos láza és eltûntek a hólyagok a mandulájáról, akkor az valószínûleg nem tüszõs mandulagyulladás volt. Hát ezt nem tudom, abban az orvosban eléggé megbízunk, aki a mandulagyulladást néhány nappal ezelõtt megállapította nála, és bár nem vagyunk antibiotikum hívõk, most mégis beadtuk neki, mert azt gondoltuk, hogy ez nem tréfa, a tüszõs mandulagyulladásnak komoly szövõdményei is lehetnek. Így most gyakorlatilag két és fél napig kapta a gyerkõc az antibiotikumot, aminek semmi értelme nem volt, mert ugye azt 5 napig mindenképpen kell szedni, akkor is, ha meggyógyul. Kálciumot és Fenistil cseppet sem adott, egyedül probiotikumot javasolt, mondtuk, hogy azt az antibiotikummal párhuzamosan már elkezdtük neki adni. Szerencsére volt itthon Fenistil csepp, úgyhogy ahogy hazajöttünk az ügyeletrõl, azt elkezdtem neki adni, és másnap reggelre, mára már sem kiütés, sem szemduzzanat, sem szédelgés nem volt. Az Augmentinbõl természetesen nem adtunk neki többet. Egyébként én úgy tudom, hogy az Augmentin nem penicillint tartalmaz, a tájékoztatón az állt, hogy amoxicillin és a klavulánsav a fõ hatóanyaga.
Én penicillin érzékeny vagyok. Mint kiderült, a lányom is az. Õ is az Augmentinre lett allergiás. Szerencsére más tünete nem volt (nehéz levegõvétel, stb..), de nem adtam neki tovább. Vittem dokihoz, írt másik gyógyszert. Calcimuscot és Fenistil cseppet kellett neki adni, de elég nehezen múlt el. Gondolom, azóta már voltatok ügyeleten...
Az Augmentintõl az én lányomnak csalánrohama volt (az egész teste vörös foltokkal volt tele). Ügyelet vagy bármilyen orvos kell, nehogy komolyabb baja legyen!!!
Gondolom már voltatok orvosnál...de én se bírom az augmentint, én semmire nem vagyok allaergiás, de az engem nagyon kiütött, nem is adnám be neki, magamból kiindulva, vmi lórúgás van abban, vagy én nem tudom...:-(( Mit mondtak a dokinál?? remélem nem tartották bent???
Ha még nem kapott penicilin tartalmú gyógyszert, csak most elõször, akkor valószínûleg penicillin érzékeny, tesóm is az, pont ilyen kiütései lettek. Vidd el ügyeletre mihamarabb, és addig ne adj neki a gyógyszerbõl, fog kapni másfajta gyógyszert, és pár nap múlva kutya baja sem lesz, csak ezután nem szedhet penicillin tartalmú gyógyszert.
Valószínû akkor, hogy nálunk nem a gyógyszertõl lett allergiás. Mégis csak marad a tojás. Köszönöm a válaszokat!

Tegnap tetováltattam az oldalamra, rosszul lettem amikor elöször tisztítottam le (ájulás közeli állapot). Ma reggelre belázasodtam. Ez normális vagy forduljak orvoshoz?

Legjobb válasz: Nem, nem normalis. A laz azt jelenti, hogy befertozodott. Lehet, hogy nem volt steril a tu; barmilyen betegseget elkaphattal tole. Minel elobb menj orvoshoz.

Nem, nem normalis. A laz azt jelenti, hogy befertozodott. Lehet, hogy nem volt steril a tu; barmilyen betegseget elkaphattal tole. Minel elobb menj orvoshoz.
A kérdező hozzászólása: Hát ez nem túl bíztató... a tû steril volt, mindenre próbáltam odafigyelni. Köszönöm a segítséget.
Lehet, hogy a tû steril volt, de az oldat /tinta/ nem biztos.
Ha 'normális' szalonban csináltattad, akkor allergiás lehetsz a festékre például. Ha magánszemély csinálta valamilyen sufnituning cuccal, nagy baj lehet belõle.
Nem tudom aktuális-e még a dolog, én egy hónapja jártam ugyanígy. Az oldalamat tetoválták, elég nagy darabon, 3 óra kemény munka... Kétségbeesetten szóltam a páromnak (tetováló), hogy gáz van, szédelgek, és asszem lázasodok. Konkrétan õ tisztította utána is az oldalam, mert majdnem összeestem. Õ azt mondta (és máshol, az interneten is olvashatsz róla), nagyobb méretû, hosszabb idejû tetoválás (3-4 óra, vagy annál több) annyira megterhelheti a szervezeted, hogy belázasodhatsz. Ennek az oka, hogy az immunrendszered automatikusan dolgozni kezd a tinta ellen (még akkor is, ha nem vagy rá allergiás, ez egyfajta "idegen anyag", de ennek a láznak azonban maximum 24 óra múlva el kell múlnia teljesen. Nálam így is történt. Még aznap este belázasodtam, másnaptól azonban kutya bajom nem volt! Minden más esetben azonnal orvoshoz kell fordulni!

6.2 lett a cukrom ma reggeli után! Az már magas? Ideges lettem most ez miatt!

Mivel már cukor beteg vagyok 2tipusú ezért szedek rá gyógyszert és most hogy terhes vagyok havonta járok kontrollra a diebeteszhez!Itthon meg mérem a vércukromat!Eddig semmi baj nem volt!Mindig jót mértem erre ma reggeli után mértem és 6.2 lett!Kétszer megmértem és mind a kettő 6.2lett!Azt hiszem megyek a kórházba nehogy baj legyen!Ti szerintetek!

Legjobb válasz: A terheléses vércukornál, a 7-7,8 közötti tartományba esõ érték is elfogadott (labor válogatja)! Mivel reggeliztél, olyan mintha terheléses cukrot néznél, szerintem nem magas!

A terheléses vércukornál, a 7-7, 8 közötti tartományba esõ érték is elfogadott (labor válogatja)! Mivel reggeliztél, olyan mintha terheléses cukrot néznél, szerintem nem magas!
6, 2 teljesen jó! Mennyi idõvel evés után mérted? Az elsõ falat után egy órával ha 7 alatt van, akkor teljesen jó az érték, nekem mindig 6 körül van reggeli után.
A kérdező hozzászólása: Reggeli után 1óra elteltével mértem!De késõbb is megmértem és szerencsére lejeb ment 5.0lett!Akkor megnyugodtam!Köszönöm a válaszokat!Azért is mérhetett nagyobbat ha elõbb mértem meg?Mert én úgy szoktam, hogy evés után másfél óra elteltével kell mérnem és ma elõbb mértem!

Neo citran vagy aspirin plus c? Melyik jobb? Köhögök, fáj a torkom, höemelkedésem van, ja és náthás is lettem ma reggelre. Már szedek augmentint 1 napja, de kéne vmi a náthára is. Esetleg köhögésre ajánlatok vmi jót?

Legjobb válasz: ne szedd ezt a sok [email protected] szerintem, inkább vegyél Béres cseppet, szedj mellé C-vitamint minden nap, és jó ideig semmi bajod nem lesz... A torokfájáshoz pedig igyál mézes teát, kevés cukorral, vagy cukor nélkül...

ne szedd ezt a sok [email protected] szerintem, inkább vegyél Béres cseppet, szedj mellé C-vitamint minden nap, és jó ideig semmi bajod nem lesz... A torokfájáshoz pedig igyál mézes teát, kevés cukorral, vagy cukor nélkül...
A kérdező hozzászólása: muszály szednem a torkomra gyógyszert mert már olyan ponton vagyok, hogy nem segít az amit te írtál.Én sem vagyok gyógyszerpárti de most muszály. Várom a többi választ.
Én a neo citránt mondom, én azt ittam és nekem segített
A neocitrant ajánlom, nekem az mindig használ, az aszpirintõl viszont iszonyú gyomorgörcsök kínoztak :(
A kérdező hozzászólása: köszi


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!