Találatok a következő kifejezésre: Ma reggel kávémat (9 db)

Pár napja bevettem 4 koffein tablettát alkohollal, majd másnap is 2-t majd utána lévő nap is 2-t és tegnap is 2-t. Ma reggel ittam egy Kávét, de nagyon fáradt vagyok, ennek lehet köze a koffein tablettákhoz?

Legjobb válasz: A koffein érdekesen fejti ki hatását. A szervezetbe kerülve 5-10 perc alatt hatni kezd, és egészen 2-3 óráig kifejti áldásos élénkítõ hatását. Ezután viszont jön egy félórás periódus, ahol épp ellenkezõ hatást fejt ki, ilyenkor issza a páciens a következõ kávét, vagy veszi be a tablettát. Csak már nem 2 órás lesz a hatás, hanem sokkal rövidebb, a végére már csak álmosítani fog, ezt érzed most te, a sok koffein hatása.

A koffein tulsagosan megemelheti a vernyomasod, ezert is erezheted a faradtsagot. Alkohollal meg vegkepp nem kene keverni...
A koffein érdekesen fejti ki hatását. A szervezetbe kerülve 5-10 perc alatt hatni kezd, és egészen 2-3 óráig kifejti áldásos élénkítõ hatását. Ezután viszont jön egy félórás periódus, ahol épp ellenkezõ hatást fejt ki, ilyenkor issza a páciens a következõ kávét, vagy veszi be a tablettát. Csak már nem 2 órás lesz a hatás, hanem sokkal rövidebb, a végére már csak álmosítani fog, ezt érzed most te, a sok koffein hatása.
Meg annyit tennek hozza, hogy en a kave es energiaitalok "aldasos hatasat" soha nem ereztem, csak az extrem levertseget/faradtsagot utana, ez is szemelyfuggo. Keruld az ilyen csodaszereket, probalj egeszsegesebben, kiegyensulyozottabban elni!
Élsz még?
hát nem tudom, nekem is volt már olyan, hogy bevettem 4-5 koffeintablettát, de semmi hatása nem volt..
Mindenkire máshogy hat, nekem a reggelhez és ebédhez egy jó kávé hozzátartozik, de inkább az élvezet miatt, nyugodtan leülni és meginni egy finom kávét. Az élénkülést csak reggel érzem tõle, késõbb már nem csinál semmit.
Ne élj ilyen szarokon inkább aludj többet.
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat, jah nem olyan jó cucc, csak buli miatt volt, de nem hittem volna, hogy több napig emiatt fáradékony leszek..
Lehet köze. :S Ha csak kávézol is ráállhat a szervezeted és utána igényelné az adott mennyiségû koffeint :S Szerintem ez a koffein tabletta nem vmi jó ötlet csak összezavarja a ritmusod. De ez csak 1 vélemény. :)
igen lehet. pl a reggeli kávé az egész napra tartalékolt energiát szedi elõ reggelre. bezért lehetsz álmos/fáradt délután
A kérdező hozzászólása: nem, már nem :D am. asszem helyre jött az energiaszintem, köszi a válaszokat!

Második hónapja nem jött meg a mensim, tesztet nem csináltam a párom nem tudott gyogyszertárba menni őt kértem meg. Ma reggel kávéztam és begörcsölt a hasam, megittam a kávét rosszul is lettem ki jött belőlem, Normális dolog ez?

Érezhetem én igy 20-a körül a megjön érzést, és nem fog? Folyton olyan érzés mintha megakarna jönni, görcsöl a hasam, f?leg este mikor lefekszem.Lehet hogy valóban terhes lennék? Talán holnap eljutok hogy vegyek tesztet.

Legjobb válasz: Szia!mikor terhes voltam én is azt éreztem hogy megjön!Mikor aztán a várt idõpont óta eltelt egy hét vettem tesztet és pozítiv lett!Szerintem lehet hogy terhes vagy.

Szia!mikor terhes voltam én is azt éreztem hogy megjön!Mikor aztán a várt idõpont óta eltelt egy hét vettem tesztet és pozítiv lett!Szerintem lehet hogy terhes vagy.
Kicsit furcsa vagy... Második hónapja nem jött meg és nem volt idõd egy tesztre sem?? Ne minket kérdezz errõl, hogy mi lehet veled, hanem egy dokit!!!
Szia! Az elõttem szólónak teljesen igaza volt! Akarod Te egyátalán azt a csöppséget, akit esetleg a szíved alatt hordasz? Én azon a napon, mikor meg kellett volna jönnie a mensimnek és nem jött meg, rohantam a patikába tesztért, mert azt egy nõ megérzi, ha babája lesz. És így is lett, a tesztemen látszott a 2 csík, igaz, hogy a 2. halványabban, de az letagadhatatlan, hogy ott volt! Ez a világ legnagyobb boldogsága! :)
szia!nekem is görcsölt a hasam mintha megakart volna jönni és vártam 6napot de semmi utána teszt és ki is mutatta hogy babám lesz! tényleg venni kell tesztet ahogy azt irtad is.Fõleg így 2hónap után persze ezek a görcsök mástol is lehetnek, stressz stb!De ha aktív nemi életet élsz akkor valószínû hogy baba van a dologban!Hányinger, mellfájdalom, hasigörcs fõként ezek a terhesség jelei!Én is ezeken mentem keresztül remélem tudtam segiteni:)
Ha 2. hónapja nem jött meg a mensid akkor már 8 hetes lehetsz, és elég furcsa hogy ennyi idõ alatt nem volt "idõtök" egy tesztet venni.....Nem értem miért minket kérdezel, de már nem elõször írsz ide, egy doki vagy egy teszt tud választ adni a kérdésedre!!!!

Ma reggel a kávémat sem bírom meginni, pedig csak porkávé. Egy hete annyira fáj a mellem, hogy az alvásban is zavar. Szombaton kell megjönnie. Jelenthet ez babát?

Pár napja észrevettem, hogy a bimbómon a mirigyek megnagyobbodtak, és ha picit megnyomom sárgás folyadék, egy nagyon kicsi jön bel?le. Itt a válaszoknál valahol azt olvastam, ez baj, mert valami alacsonyan termel?dik. Kérlek segítsetek, valaki tapasztalt már ilyet? Vagy ez csak a babót jelentené? Vagy tényleg van valami bajom? Állítólag a pé érést gátolja, de nekem van pé-m, a doki mondta! Köszönök minden segítséget!

Legjobb válasz: A hányinger jelenthet babót.Viszont a mellbõl a folyás inkább hormonzavarra utal. Keresd fel a dokit!

A hányinger jelenthet babót.Viszont a mellbõl a folyás inkább hormonzavarra utal. Keresd fel a dokit!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Nem folyik magától, csak ha picit megnyomom. Az is baj?
A kérdező hozzászólása: Az az igazság, hogy nagyon bepánikoltam, mert nagyon rosszakat olvastam errõl. Nekem minden mensi elõtt fáj a mellem, de most ez más. Remélem, csak a baba miatt.
Szerintem babát vársz. Nekem legalábbis a legeslegelsõ jelek ezek voltak, iszonyú mellfájdalom, feszülés, és nagyon kis mennyiségben valami váladék a mellbimbóból. Nem tudom, minek lehet nevezni így 1-2 hetes terhesen, de valami elõtej-szerûség. Csak következõ szombaton kéne megjönnie? Hát, lehet, hogy én a helyedben nem bírnék addig várni a teszttel :) Szóval biztos lehet más oka is, de ne gondolj egybõl bajra, nagyon drukkolok, hogy baba legyen! (Ha nem tolakodás, majd számolj be :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a biztató választ, és ígérem, szólok, hogy mi lesz az eredményem! :-)

Egy hete volt meg a menzim, elég intenzíven véreztem 3 napig. Ma reggel a kávémat megittam és egy pillanat alatt elkapott egy erős hányinger, hánytam is. Még ilyen nem volt. Lehetek terhes attól még hogy megjött?

Legjobb válasz: lehetsz, de ha ilyen erõs a vérzés akkor nem valószínû, mert erõs mensi esetén az egész nyálkahártya távozni szokott..ha nyugtalanít a dolog akkor tesztelj inkább.

lehetsz, de ha ilyen erõs a vérzés akkor nem valószínû, mert erõs mensi esetén az egész nyálkahártya távozni szokott..ha nyugtalanít a dolog akkor tesztelj inkább.
ritka az hogy valakinek megjön, és mégis terhes, de nem lehetetlen. tesztelj, akkor megtudod majd a biztos választ
Hát ez igen valószinütlenek tartom.Egyetértek az elözõ válaszóloval.Én is jártam már úgy, hogy hirtelen vagy talán erõsebb volt a kávé és hányingerem lett vagy hánytam is töle.De ha 100%-ig biztos akarsz lenni várj pár napot és ha észlelsz tüneteket vegyél tesztet és menny el orvoshoz.
Ez nem a kávézáson múlik.Velem is volt már ilyen, é én akkr nem ittam kávét Világ életembe jó ha 3-4x ittam :)

Ma nem ittam kávét reggel, helyette zöld teát próbaképpen. Délután 4 óra körül munka után szabályosan rosszul voltam, hasogatott a fejem. Ez megijesztett. Hogyan szokjak le? Egyáltalán tényleg egészségtelen a napi egyszeri kávézás?

Legjobb válasz: Nem hinném hogy emiatt hasogatott. Én csak valamivel fáradtabb vagyok kávé nélkül, de kb. 1 hét alatt hozzá lehet szokni a hiányához. Most is épp leszoktam.

Nem hinném hogy emiatt hasogatott. Én csak valamivel fáradtabb vagyok kávé nélkül, de kb. 1 hét alatt hozzá lehet szokni a hiányához. Most is épp leszoktam.
A kérdező hozzászólása: Köszi, köszi! :) Igen, már évek óta iszom kisebb-nagyobb kihagyásokkal. Mindig változik, hogy milyet iszok, hol sima instant, hol 3 az 1-bent, avagy néha rendes fõzött kávét, vagy törökösen iszom. Csak a savasodás miatt "félek" tõle, és hogy ne sárgítsa a fogaimat. Amúgy nemcsak a koffein miatt iszom, hanem az íz miatt is, imádom :) Más lenne pl kakaóval vagy teával kezdeni a reggelt..
Lehet jókat, meg rosszakat is hallani a kávé hatásairól. Nem mondom, hogy idd mértéktelenül, de napi egy csésze rendes, jó minõségû kávétól nem lesz semmi bajod. Sõt, nekem anélkül a vérnyomásom a béka valaga alatt lenne. :D A fejfájás pedig lehet a fronttól is, akármi egyéb dologtól, de akár koffeinhiánytól is. Van aki hozzászokik, van, aki nem, bár ha éveken át rendszeresen iszol kávét, akkor megérzed a hiányát jó eséllyel. :)
A koffeinelvonási tünetek kb. egy hétig tartanak, szóval ha tényleg amiatt fáj a fejed, akkor egy hetet kell kibírni és kész. De amúgy napi egy csésze kávé az égvilágon semmit nem árt, sõt, preventív hatású. Az elsavasodás dolog meg egy baromság.
Szimplán beképzeled valószínû, hogy elvonási tüneteid vannak. Egy csésze kávé, az lópiccolo... Én elfogyasztok 3-4 csészével, aztán van, hogy napokig nem iszok, és semmi bajom..
Ha nem iszom kávét nekem is fáj a fejem, ez már a koffeinhez való hozzászokást jelenti. Próbáld meg, hogy veszel egy csomag koffein mentes kávét és azt rendes kávéval fele-fele arányban összekevered és abból fõzöl magadnak, amíg el nem fogy a keverék. Ha ezt bírod akkor 3/4-legyen koffein mentes és csak 1/4 rendes. Így szépen el tudod hagyni.
A kérdező hozzászólása: Mert savasít és félek hogy elsavasodik a szervezetem.
Napi 1 kávéról miért akarsz leszokni? Egyáltalán nem káros.
Lehet. Magas vagy alacsony?
A kérdező hozzászólása: Pedig sajnos tényleg amiatt volt, ez már a 3. alkalom hogy így alakult, pedig amúgy nem vagyok az a fejfájós típus.. Lehet összefüggésben a vérnyomással?
1-1 kávé napi szinten se nem káros, se nem okoz elvonási tüneteket ha kihagyod. Bár ez lehet egyénileg eltérõ, de az egy adag az semmi. Vagy hatszemélyes kotyogónyi adagot hörpintesz ilyenkor? A tea és a kóla is tartalmaz koffeint, csak kisebb mennyiséget. 3-4 pohár kávé utáni teljes kihagyást azért én is megérzek. "Ritkítás" mellett nincs elvonási tünetem. Ha teljesen elhagyom, akkor változó. VAgy aluszékony leszek, vagy jön a fejfájás. Egy adagnál ez még nem lehet vészes. HA mégis ez az ok, akkor általában 1-3 nap után elmúlik. Néha kitart egy hétig.

Tegnap este későn feküdtem le mert vitáztunk a párommal, ma meg reggel korán kellet kelnem (munka miatt), 6 óra alvás után nagyon rosszul érzem magam, fáradt nyügös, letört vagyok hogy tudnám magam jobb formába hozni? Kávé, energia ital nem segitenek!

Legjobb válasz: Vita után kibékültök. Küldj egy sms-t a párodnak, hogy szereted, máris jobban fogod érezni magad, fõleg, ha válaszol is rá, hogy õ is szeret. (Ha nem, akkor ennek a kapcsolatnak sajnos annyi, de nem a tegnapi vita miatt.)

Vita után kibékültök. Küldj egy sms-t a párodnak, hogy szereted, máris jobban fogod érezni magad, fõleg, ha válaszol is rá, hogy õ is szeret. (Ha nem, akkor ennek a kapcsolatnak sajnos annyi, de nem a tegnapi vita miatt.)
Hívd fel a párodat, mondjál neki pár jó szót, Te is fogsz kapni, ez a legjobb dopping (BIÓÓÓÓ)!
Hát kávét, energiaital ne is, mert attól csak rosszabb lesz.Ha tudsz relaxálni, azt ajánlanám.Ha lefekszel, jól ellazítod minden porcikád és így pihensz 10-20 percig, az hatásosabb, mint egy egész éjszakányi rossz alvás.Vagy egy kis hideg vizes arcmosás is csodát tehet.Inni pedig inkább limonádét javasolnék, az jó frissítõ.
A kérdező hozzászólása: A párommal végül ugy ahigy de kibékültünk, leginkább a fáradságra és a nyügösségre kéne valami jo tipp?!
Egyél csokit és fejezd be a nyafit, nagylány vagy. Részben fejben dõl el, a csokitól meg boldogsághormont kezd el a szervezeted termelni. Este meg aludd ki magad és csõ.

Nagy baj? Minden reggel iszom pici kávét, sok tejjel? És csak kólát tudom meginni mert állandóan rosszul vagyok. Kb 4dl-t már megittam ma?

mást nem tok inni mert ha olyan amit nem kivánok egyb?l hányingerem lesz..

Legjobb válasz: Én is ittam kólát, a terhesség vége felé kívántam nagyon. Semmi bajunk nem lett ettõl (sem).

Én is ittam kólát, a terhesség vége felé kívántam nagyon. Semmi bajunk nem lett ettõl (sem).
Mindannyian nagyon ügyesen biztatjátok a kérdés íróját a kóla ivásra, és persze ezzel nyugtatjátok saját magatokat is! A kólában található foszforsav bontja a csontokat, fogakat, természetesen a babáét is, nemcsak a sajátotokat! Én is ismerem a kívánósságot és a 20 hétig tartó hányingert is, kétszer már átéltem, nemcsak okos tanácsokat osztogatok. Sok sikert a további romboláshoz!
Kávé nem baj, akár kettõt is ihatsz. Kóla nekem is jól esett, mikor égett a gyomrom. Én azt mondom, bár lehet itt nekem fognak esni páran, hogyha azt kívánod, és attól nem vagy rosszul, akkor igyál kólát. Pár hét múlva valószínû úgysem azt fogod már kívánni, hanem mondjuk a narancslevet. Jó babavárást.
Szerintem is nyugdodtan ihatsz, ha kívánod, biztos, nem baj. Én személy szerint nem iszom kólát, mert egészségtelen nagyon (a kávénál is rosszabb), terhességem elõtt is kerültem a hasonló üdítõket. Kávét ittam, de a terhességem alatt eddig (29. hét) talán párszor csak, mert szintén nem túl egészséges, bár mindenki szerint nyugodtan lehet inni. Inkább kibírom, annyira nem nehéz. Amúgy is magasabb lett most a koleszterin szintem, és a kávéval csak rosszabb lenne.
Azt igyál, amit kívánsz. Ilyenkor örül az ember, ha valamit jóízûen le tud nyelni. Én a terhesség elején, a hányós idõszakomban a füstölt kolbászt, a Brie sajtot és a gumicukrot bírtam megenni (amiket amúgy soha nem kívánok ...), illetve a kólát meg a Fantát meginni. Én, az egészséges táplálkozás nagy híve ...
Én is ittam végig. Terhesség elõtt 3-4 havonta egyszer ittam meg 1-1 pohárral, és elég volt, viszont terhesség alatt folyamatosan azt kívántam, valamint a szénsavas narancsot, meg a gyömbért, hallagattam is eleget, h hasfájós lesz a baba, nem tesz jót, stb, láss csodát, a hasfájás hidegfrontnál jött elõ mindig, egyébként azt se tudtam milyen egy hasfájós baba, és makk egészséges a drágám:) 7, 5 hós kisfiú anyukája
Én iszok kávét, és kólát is.A kólát világ életemben UTÁLTAM!Terhesen meg megveszek érte :) vettem zero-t az koffeinmentes, gyomromat nem bántja, két-három naponta iszok egy pohárral.Egészségedre neked is.
Bocsánat, kedves Utolsó, de nem értek egyet. Nem, Te nem ismered sem a kívánósságot, sem az igazi hányingert, ha nem érted, mirõl írogatunk! Tudod, amikor el kellett döntenem, hogy eltöltök még egy vagy két hetet infúzión, öklendezve, a semmit is kihányva, vagy iszom az egyetlen "folyadékot", ami megmarad bennem, a colát akkor én az utóbbi mellett döntöttem ... A doki is örült, hogy végre, valami ... Az pedig nem igaz, hogy a cola a baba csontjait rombolja, maximum az enyéimet, de talán még azt sem, mivel nem szándékozom mostantól hátralévõ életemben colán élni. A muszáj nagy Úr! És nyilván, a gyerekemet én sem colával fogom itatni, márpedig ha valahol "káros" a colafogyasztás, az a gyerekkor!
Én sem értek egyet.Ilyen alapon zárjuk gumiszobába a terhes nõket, mert lassan semmit sem lehet már enni, inni, csinálni.

A 13-15napon minen nap egyűtt voltunk. Sikerűlhetet? Mert ma 16napon reggel hányingerem volt mikor a kávét meg ittam. Mikor tudom hogy sikerűlt?

Legjobb válasz: legkorábban az elmaradt mensi körül tudhatsz biztosat. Van akinek elõtte pár nappal már pozitiv a teszt, de az enyém csak utána egy nappal vált pozitívvá. A hányingered, egyenlõre, biztosan pszichés jel, még be sem ágyazódott az a picike, ha ott van! Figyelgesd magad, de lehetõleg objektiven, így nem ér majd csalódás! A lelkünk sokminden képes "csináltatni" velünk ha beleéljük magunkat! :))) Sok sikert!

legkorábban az elmaradt mensi körül tudhatsz biztosat. Van akinek elõtte pár nappal már pozitiv a teszt, de az enyém csak utána egy nappal vált pozitívvá. A hányingered, egyenlõre, biztosan pszichés jel, még be sem ágyazódott az a picike, ha ott van! Figyelgesd magad, de lehetõleg objektiven, így nem ér majd csalódás! A lelkünk sokminden képes "csináltatni" velünk ha beleéljük magunkat! :) )) Sok sikert!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!